4 cesty za prekvapivo nízku cenu

4 cesty za prekvapivo nízku cenu

Už dvadsaťpäť rokov je naším cieľom ponúknuť Vám kvalitnú dovolenku plnú zážitkov s najlepším pomerom férovej ceny a vysokej úrovne služieb. Sme presvedčení, že investícia do poznania nepodlieha devalvácii. O to viac ma teší, keď sa nám podarí pripraviť pre Vás cestu, ktorá prekvapí aj mimoriadne nízkou cenou. Do pozornosti Vám dávam tieto štyri novinky na rok 2017.

Tri krajiny Ázie za neskutočnú cenu – zájazd Malajzia, Singapur, Bali. Keď som navštívil Kuala Lumpur prvýkrát, veľmi ma neuchvátila. Malajzia sa mi zdala príliš umelá v porovnaní s usmievavým Thajskom a britsko-čínskym Singapurom. Po opakovaných návštevách som však aj ja podľahol čaru tohto prekvapivo zeleného mesta, kde v tieni najvyšších dvojičiek žijú vedľa seba malajskí moslimovia, čínski konfucionisti, indickí hinduisti a bieli biznismeni. Môj tajný tip sú jaskyne Batu na predmestí Kualy. Nájdite v sebe energiu a vyšliapte po stovkách schodov pomedzi desiatky opíc až k hinduistickej svätyni. Bližšie sa už v juhovýchodnej Ázii k mojej milovanej Indii nedostanete.
Vyzerá to tak, že kvalitu diaľnic budeme Malajzii ešte dlho závidieť. Veď uvidíte sami cestou do Singapuru. Malajzia sa v šesťdesiatych rokoch vzdala Singapuru, lebo jej pripadal príliš chudobný, čínsky a komunistický. Dnes sa bohatí Singapurčania smejú. Klasické príbehy o tom, ako je v Singapure zakázané žuvať žuvačku, určite poznáte z novín. Naši sprievodcovia vám však povedia a ukážu oveľa viac. Osobne vám v Singapure odporúčam drink v koloniálnom hoteli Raffles a ubytovanie v novučkom hoteli Marina Bay Sands s úžasnou architektúrou. Z bazéna na streche sa vám nebude chcieť odísť. Ale budete musieť. Letíte totiž na Bali, indonézsky ostrov bohov, ktorý ponúka zo všetkého niečo. Divoké pláže, fotogenickú prírodu, rušný nočný život aj tradičnú kultúru. Posúďte sami, prečo Bali už desaťročia priťahuje ako magnet turistov z celého sveta. 

Zostaňme ešte na chvíľu v Ázii. Barma a Laos. Keď som pred 20 rokmi navštívil Barmu prvý raz, do denníka som si zapísal: Kipling mal pravdu. Je naozaj celkom iná než všetko, čo som doteraz videl. Muži tu chodia v sukniach, pľujú krvavočervené sliny, veslujú nohami a ženy fajčia cigary tučné ako moja ruka. Dnes to znie pre vás neuveriteľne, ale v tom čase barmská vláda udeľovala turistom len šesťdňové víza, všetky západné vlády aj ľudsko-právni aktivisti odrádzali od návštevy Barmy a vyzývali na bojkot, hoci my sme videli, akú radosť svojou návštevou robíme prostým a neskutočne dobrým ľuďom. Osobne som hrdý, že v Barme máme kamarátov z čias, keď to ešte nebolo in. Barma sa otvára svetu rýchlo a treba tam ísť teraz. Ak vám nevadí jednoduchšie ubytovanie, verzia Lite v kombinácii s Laosom je pre vás ako stvorená. V koloniálnom Rangúne, ktorého atmosféra vďaka desaťročiam diktatúry nepadla za obeť moderne, sa naučíme viazať tradičné longyi a odevom sa prispôsobíme miestnym. Na jazere Inle skúsime veslovať ako miestni rybári a v Bagane sa povozíme na konských drožkách aj na bicykloch pomedzi desiatky tisícročných pagod, ktoré sú pre mňa najkrajšou pamiatkou Ázie. Zalietame si aj balónom nad Baganom, ako to vidíte na obálke nášho tohtoročného katalógu. Mekong patrí k svetovým veľtokom a my ho v Laose splavíme až k mníchom žijúcim pri top pamiatke Laosu, pri chrámoch Luang Prabang. 

Na konci Afriky leží skrytý poklad. Kapské Mesto v zovretí hôr a oceánu, kde sa rodí najlepšie víno Afriky. Mesto, kde sa prvýkrát stretol beloch s bušmenom. Mesto, ktoré stráži Stolová hora a Bludný Holanďan. Mesto, ktoré definovalo kolonializmus. A vy ho v roku 2017 môžete vidieť na veľmi príjemnej týždňovej ceste. Náš sprievodca Vám ukáže všetky tváre Kapského Mesta a vyšliape s Vami aj na Stolovú horu (ak budete pohodlní, môžete sa vyviezť aj lanovkou). Ochutnáte víno z Groot Constantia, ktoré miloval aj Napoleon Bonaparte či pruský kráľ, a spárujete ho s tou správnou čokoládou. Špičkovú gastronómiu zažijete v štvrti Victoria & Alfred Waterfront a chladenú Savanu najlepšie vychutnáte na pláži Boulders Beach. Ochutnáte pštrosa, krokodíla či antilopu? Alebo ostanete pri skvelých rybách? Budeme kŕmiť tuleňov a navštívime múzeum diamantov, veď tu v Afrike sú tie najkvalitnejšie na svete. Ubytovanie priamo v centre a oceán zážitkov. Od tých miernych až po adrenalín v podobe ponoru k veľkému bielemu žralokovi. Naši sprievodcovia Vás prevedú bezpečne v stopách holandského zakladateľa mesta van Riebeecka, ukážu Vám faunu a flóru, nadchnú Vás kontinentom, ktorý milujú. Nepotrebujete žiadne očkovania a ani malária v Kapskom Meste nikdy nebola. Prekoná ambiente tohto mesta Rio de Janeiro, Sydney či Vancouver? Môže stáť výlet do metropoly južnej Afriky tak málo? Ja by som to bral. 

Už 25 rokov trávim na cestách po tých najzaujímavejších miestach našej planéty. A vždy sa rád vraciam domov do Európy. Preto aj kvarteto noviniek za výnimočnú cenu uzatvorím na našom kontinente. Pri poznávaní sveta nechceme obísť ani nádhernú prírodu Álp, ktorá sa začína len kúsok za našimi hranicami. Aj v tradičnom európskom regióne chceme prekvapiť a na rok 2017 sme pripravili cestu po piatich alpských krajinách s výstižným názvom Alpská päťka. Cesta pre milovníkov prírody. Veď uvidíte najväčší vodopád kontinentu aj všetky slávne švajčiarske končiare Matterhorn, Jungfrau, Eiger aj Monte Rosu. Najstrmšia európska lanovka Vás vyvezie do výšky takmer 4000 m na dotyk k hore Mont Blanc. Na svoje si prídu aj milovníci romantických mestečiek vo francúzskych Benátkach Álp, v historických uličkách Luzernu či v lichtenštajnskom Vaduze. Čaká nás aj veľa umenia. Maliari Chagall a Klee, spisovatelia Nabokov či Dostojevskij, Charlie Chaplin, Freddie Mercury či Frank Zappa, dadaisti, všetci si v tomto regióne podávali kľučky. Máte radi európsku históriu 20. storočia? Ste tu správne. Povieme si, prečo býval Lenin v Zürichu a prečo si Hitler postavil svoje Orlie hniezdo práve v Berchtesgadene. Aj strava je tu dokonalá. Najlepšia cukráreň Švajčiarska v Zürichu, raclette v Annecy, fondue v Zermatte. Mňam. A zasa prekvapenie na záver. Táto komplexná osemdňová cesta po najdrahších kútoch kontinentu stojí oveľa menej, než si myslíte. Zoberte celú rodinu a ukážte jej cez letné prázdniny skutočne luxusnú Európu. 

Ľuboš Fellner

Ľuboš Fellner

Ľuboš Fellner

Zakladateľ a srdce cestovnej kancelárie, zodpovedný za kvalitu zájazdov a nové programy, vynikajúci sprievodca s nadhľadom na všetkých kontinentoch-kamkoľvek na mape ukážete. Prešiel všetky krajiny sveta ako prvý Slovák. Do mnohých sa vracia opakovane. V Indii bol 45x, ale aj Pobrežie Slonoviny či Burkina Faso prešiel krížom štyrikrát.

Už 30 rokov pripravuje prvoexpedície. V roku 2012 zorganizoval pri príležitosti 100. výročia dobytia južného pólu plavbu na Antarktídu. O rok dobyl severný pól. Veľakrát precestoval Oceániu-Polynézia, Melanézia a Mikronézia. Od roku 2000 sa venuje Afrike a na Slovensku ani v Čechách nenájdete nikoho, kto by Afriku poznal lepšie. 

Ako vyštudovaný lekár s atestáciou sa venuje cestovateľskej medicíne a zrealizoval cesty s názvom Ebola tour (Západná Afrika 2015) a Zika tour (Brazília 2016). Má na starosti bezpečnosť našich klientov a zdravotné poradenstvo. Pre svojich sprievodcov je k dispozícii 24 hodín denne, aby poradil v prípade problémov.  Ľuboš vždy vybaví nevybaviteľné, interne ho prezývame BOSS.

Obľúbený zájazd z BUBO katalógu
Posledný raj (expedícia)

Zo zájazdu:

Ľuboš Fellner

Posledná úprava článku | Prečítané: 290

Mohlo by Vás zaujímať

Ramadán na vlastnej koži Prémiový blog

Prémiový blog Ramadán na vlastnej koži

Ramadán - všetci tento terminus technicus poznáme. Mnohí aj vedia, že ide o mesačný pôst moslimov. No ja pravidelne už niekoľko rokov skúšam…

Ľuboš Fellner 24 min. čítania
Fernão de Magalhães Prémiový blog

Prémiový blog Fernão de Magalhães

Stojím v Punta Arenas (Piesočný Bod) pod sochou môjho hrdinu. Po portugalsky sa volá Fernão de Magalhães a po španielsky Hernando de Magallanes.…

Ľuboš Fellner 27 min. čítania
Marco Polo – najväčší cestovateľ Prémiový blog

Prémiový blog Marco Polo – najväčší cestovateľ

V záverečnom blogu o veľkom cestovateľovi píšem o jeho návrate z Číny späť domov. Išiel opäť úplne inou cestou a bolo to jedno nádherné…

Ľuboš Fellner 12 min. čítania
Veľká päťka alebo 24 zvierat pre rok 2024 Prémiový blog

Prémiový blog Veľká päťka alebo 24 zvierat pre rok 2024

Naša planéta je úžasným miestom, kde ešte stále môžete natrafiť na autentickú divokú prírodu aj s jej obyvateľmi - fascinujúcimi divými zvieratami…

Martin Karniš 48 min. čítania
Vodopády. Ktoré sú tie naj? Prémiový blog

Prémiový blog Vodopády. Ktoré sú tie naj?

Vodopád. Hrmiaca voda, ktorá vás zamočí na stovky metrov. Neuveriteľný zážitok, ktorý sa v anketách našich klientov často dostáva na prvé miesto.…

Ľuboš Fellner 15 min. čítania
Najkrvavejšie festivaly sveta Prémiový blog

Prémiový blog Najkrvavejšie festivaly sveta

Pozor! Tento blog obsahuje množstvo násilných scén a krvi. Ak máte slabší žalúdok a nechcete vnímať inakosť kultúr, prosím, nečítajte dalej. Ak vás…

Ľuboš Fellner 24 min. čítania
Blogov

Odporúčame tieto zájazdy

K

Ázia  

Bali (IND), Japonsko, Indonézia


náročnosť

19 dní

Trvanie

7550
K

Ázia  

Brunej, Malajzia, Filipíny


náročnosť

16 dní

Trvanie

4895
E

Ázia  

Brunej, Macao, Hongkong, Thajsko, Malajzia, Kambodža, Filipíny


náročnosť

24 dní

Trvanie

5960
K

Ázia  

Bali (IND), Indonézia


náročnosť

14 dní

Trvanie

4543

Získajte prístup
k exkluzívnym ponukám
a informáciám.