Joali Resort Maldives

Joali Resort Maldives

Moderný 5* rezort Joali Resort patrí medzi nové luxusné hviezdy Maldív. Prvých turistov na ostrove privítal len koncom roku 2018 a za svoju úlohu si rezort vybral oslavu radosti života. Jeho esenciou je udržateľnosť, moderné vízie, dizajnové elementy a svetová gastronómia pod palmami. Joali vie, že štandard vám nestačí a tak rovno skočil do unikátneho prístupu, ktorý rozhodne oceníte. Vyberte sa na tento krásny ostrov prežiť vysnívanú dovolenku.

Kde sa nachádza rezort Joali? #

Ostrov Muravandhoo, kde leží aj luxusný rezort Joali sa nachádza v severnej časti Maldív, kde sa rozprestiera známy a obľúbený atol Raa. Konkrétnejšie ho nájdete v krásnej, prírodnej oblasti zvanej Maalhosmadulu. Rezort je od medzinárodného letiska v Malé vzdialený cca 170 kilometrov a tak sem budete musieť priletieť. Po prílete vás však čakajú ukážkové pláže, nádherné lagúny a tropická príťažlivosť.

Aké bude počasie? #

Váš rajský ostrov, kde strávite dovolenku v luxusnom maldivskom prostredí
Foto: Joali Resort

Po prílete na Maldivy #

Prílet na medzinárodné letisko v Malé je veľmi jednoduchý. Nečakajte tu žiaden chaos a ani sa nemusíte báť, že by ste sa na ňom stratili. Práve naopak. Je pomerne malé a celkom prehľadné. Po vystúpení z lietadla idete s pasom v ruke k prepážke, kde dostanete pečiatku a o pár krokov už stojíte na mieste, kde sa čoskoro stretnete s vašou batožinou. Dajte si pozor len na to, aby ste do krajiny neprinášali žiaden alkohol, pretože to je na Maldivách striktne zakázané a môže to viesť k postihom.

Vezmite si vašu batožinu a kráčajte von do príletovej haly, kde na vás už čaká miestny partner z rezortu Joali a postará sa o vás podľa vašich preferencií. Ak ste si vybrali, že do rezortu odletíte hydroplánom, partner vás vezme do privátneho lounge Joali, kde pohodlne počkáte na odlet hydroplánu. Tie lietajú len v denných hodinách a ak prilietate v noci, prílet hydroplánom nie je v tme možný. Ak si vyberiete, že sa k rezortu priblížite lokálnym, maldivským preletom, tak následne vás partner z hotela vezme na domáci terminál, pomôže vám s check-inom a odletíte. O všetko je postarané a vy sa už postaráte len o to, aby ste si užili krátky let s výhľadom na maldivské ostrovy.

Ako na ostrov? #

Luxusný rezort Joali leží v severnej časti Maldív v oblasti atolu Raa a preto k nemu budete musieť preletieť. Cesta loďou by bola dlhá a len by ste po medzinárodnom lete prišli na ostrov unavení. Rezort je od medzinárodného letiska na Malé vzdialený cca 170 kilometrov. Pri ceste na ostrov máte na výber tri rôzne možnosti. Buď sem priletíte hydroplánom s ďalšími klientmi alebo si objednáte súkromný hydroplán či dáte prednosť lacnejšej variante a teda miestnemu preletu na najbližšie letisko z ktorého vás napokon dopraví na rezort loď.

Ak si vyberiete hydroplán ulovíte zážitok ešte predtým, než sa ocitnete v rezorte Joali. Hydroplány k Maldivám jednoducho patria a na ten výhľad z okienka na tyrkysové lagúny a rajské ostrovčeky bude nezabudnuteľný. Cesta hydroplánom priamo do rezortu trvá cca 40-45 minút. Hydroplány lietajú počas denných hodín a po 15:00 už na ostrov neodchádzajú. Ak prilietate do Malé neskôr, budete musieť využiť lokálny let.

Pri lokálnych letoch máte dve možnosti podľa toho, ktoré domáce letisko si vyberiete za svoj cieľ.

1,. Ak poletíte na letisko Ifuru, budete letieť cca 45 minút a po pristáti na vás počká partner, aby vás naložil na loď a čaká vás posledných 25 minút plavby.

2., Ak si vyberiete letisko Dhravandhoo, budete letieť cca 35 minút a po pristáti na vás počká partner z rezortu, aby vás naložil na loď

Už ste na dosah vášho krásneho ostrova
Foto: Joali Resort

Prečo je Joali rezort, ktorý stojí za to? #

Luxusný rezort Joali patrí medzi nové, vychádzajúce hviezdy Maldív. Svoje brány do raja otvoril len na konci roku 2018 a hneď si získal svoju klientelu. Spája v sebe predstavu luxusnej maldivskej dovolenky na krásnom ostrove, ale aj aktivity, ktoré vašu dovolenku dostanú o úroveň vyššie. Tým, že je Joali umiestnené na atole Raa, ktorý patrí k najhlbším atolom na svete, nájdete tu zaujímavé potápanie aj mimoriadne bohatý, podmorský život aj koralové útesy. Rezort myslí aj ekologicky a vďaka tomu sa na ostrove podarilo zachrániť viac než tisícku stromov. Dnes tak okrem fantastických pláží a výhľadov na tyrkysovú lagúnu budete mať pocit, že kráčate tropickým ostrovom obklopeným zeleňou. Bosé nohy, kokosové palmy nad hlavou a šum mora je niečo, čo si zamilujete natoľko, že už o pár dní budete rozmýšľať nad tým ako si túto dovolenku predĺžiť. Rezort venoval veľké množstvo energie do dizajnu a tak si budete okolo seba vo vilách, ale ja v reštauráciách či spoločných priestoroch užívať príjemné materiály od dreva po kameň a samozrejmosťou sú aj tropické detaily, ktoré vás rýchlo vtiahnu do deja. Elegantné riešenia a príjemná atmosféra sú mantrou rezortu a presne preto si tu dokonalo oddýchnete od okolitého sveta.

Súčasťou ostrova sú aj štyri skvelé reštaurácie, nájdete tu chodníčky na prechádzku alebo sa tadiaľto môžete previesť na bicykli. Ostrov nie je veľký, preto máte všetko na dosah, no zároveň si môžete byť istí dokonalým súkromím uprostred kokosových paliem na pláži. Medzi zaujímavé ťaháky patrí aj štýlový whiskey lounge, zmrzlinu či čokoládu, nájdete tu knižnicu aj luxusné SPA a medzi aktivity, ktoré vás zlákajú môže patriť jóga, fitnes alebo vodné športy. A ešte sme vám nespomenuli, že každá vila má svoj vlastný bazén! Nechajte sa rozmaznávať.

Rajský ostrov s rezortom
Foto: Joali Resort

Vitajte na ostrove #

Váš luxusný rezort Joali je už na dosah ruky a čoskoro ste na mieste. Ak sa rozhodnete letieť hydroplánom, čaká na vás nádherný pohľad na krásu maldivských ostrovčekov roztrúsených v Indickom oceáne. Na jednom z nich budete pristávať a ste v raji. Ak by ste však leteli lokálnou linkou, následne sa na ostrov dostanete loďou a tak spoznáte Maldivy inými očami. Po príchode na ostrov vás privítajú pracovníci hotela, ale aj zvuk tradičných, maldivských rytmov. Už ste na ceste od domovu niekoľko hodín a tak dostanete welcome drink s chuťou exotiky, vlhký, studený uterák na osvieženie a je to. O batožinu sa nestarajte, na všetko totiž dozerajú zamestnanci rezortu, ktorí sú vám od tohto momentu nonstop k dispozícii. Golfovým autíčkom vám spravia krátku prehliadku a ste doma. Bude to plážová alebo vodná vila? Rozhodnutie je na vás. Už vám neostáva naozaj nič iné, len si začať užívať svoj pobyt medzi lagúnou a snehobielou plážou.

Aké ubytovanie si vybrať? #

Maldivský rezort Joali si pre svojich hostí pripravil 73 elegantných, luxusných víl, ktoré inšpirovali moderné aj tradičné vízie. Ich spojením vytvorili unikátny interiér, aký inde len tak ľahko nenájdete. Na výber máte niekoľko druhov ubytovania. Líšia sa svojou polohou aj štandardom a tak si musíte vybrať či chcete svoje dni tráviť na pláži v niektorej z plážových víl alebo dáte prednosť ikonickej vodnej vile s výhľadmi na nekonečný oceán. Akokoľvek sa rozhodnete, budete nadšení. Vily sú moderne zariadené vďaka dreveným doplnkom, ktoré vám navodia atmosféru tropického miesta a zároveň sú priestranné vďaka čomu získate množstvo priestoru na oddych. Všetko nábytok je dizajnový a bol zhotovený len a len pre váš rezort. Samozrejmosťou vo vilách je aj digitalizácia a teda vďaka tabletu viete z pohodlia vašej postele ovládať závesy, klimatizáciu či televíziu.

Všetky vily majú vo svojom základnom vybavení privátny bazén, ale aj vonkajšiu sprchu, klimatizáciu, kúpeľňu, sprchu, fén, chladničku s minibarom, trezor, kanvicu na zohriatie vody na čaj či kávu, satelitnú TV s výberom filmov, telefón, rýchle wifi a tiež množstvo dizajnových doplnkov. K vilám si viete dopriať aj bicykel na ktorom sa môžete na ostrove kedykoľvek odviesť. Izby sa v rezorte štandardne upratujú dva krát denne.

Beach Villa

Plážové vily v rezorte Joali sú síce základnou možnosťou ubytovania, ale sú väčšie ako mnohé iné vily v porovnaní s ostatnými maldivskými ostrovmi a unikátnom tejto vily je aj to, že majú svoj vlastný privátny bazén a to je obrovské lákadlo. Vily sú položené len kúsok od pláže a získate kúsok svojho raja len pár krokov od vašej verandy s bazénom. Luxusná kúpeľňa je presvetlená, otvorená so štýlovou vaňou a vonku na verande máte vytvorený priestor na oddych. Skúste nočné plávanie vo vašom bazéne pod hviezdami. Toto si rozhodne budete pamätať. Veľkosť vily je 108 m2.

3 fotografie

Beach Villa

Luxury Beach Villa

Nestačí vám štandard klasickej plážovej vily? Zvoľte si tú s označením „luxury“ a získate viac priestoru. Kým klasická plážová vila je pre dve osoby, táto luxusnejšia verzia ubytuje pokojne až štyroch ľudí. Vily sú umiestnené na mieste s krásnou plážou s bielym pieskom, kde nájdete svoj pokoj aj súkromie. Súčasťou vily je aj infinity pool priamo pred vašou verandou len pár krokov zo spálne. Máte tu lehátka, vonkajšie sedenie s výhľadom na lagúnu a zároveň ste stále obklopení zeleňou. Vďaka sedlovej streche má vila lokálnu podobu a tento detail na mieste oceníte. Nad hlavou máte vysoký strop, okolo seba množstvo priestoru a doplnkov od drevorezbu cez obrazy. Súčasťou vily sú aj bicykle, ak máte chuť previesť sa po ostrove. Veľkosť vily je 117 m2.

V ponuke nájdete aj tzv. Rodinnú vilu s dvomi bazénmi. Predstavuje nadstavbu tejto luxusnej vily, kde dôjde k rozšíreniu priestoru, tak aby sa do nej zmestila pohodlne celá rodina. Spálňa, spoločenské priestory aj kúpeľňa majú svoju umeleckú dušu a dva bazény  sú dokonalým detailom.

3 fotografie

Luxury Beach Villa

Private Beach Residence (4-izbová)

Ak cestujete viacerí, potom vás môže zaujať ponuka rezortu, kde na ostrove nájdete rezidenciu so štyrmi izbami. Je obrovská, má dve poschodia a presne vie čo potrebuje veľká rodina alebo partia priateľov na to, aby si užili dokonalú dovolenku. Do rezidencie sa zmestí bez problémov osem ľudí bez toho, aby ste museli robiť kompromisy ohľadom súkromia. Každá zo štyroch izieb má vlastnú kúpeľňu a veľké, privátne priestory. Súčasťou rezidencie je aj butler, osobný servis a nájdete tu aj také drobnosti ako je napríklad knižnica, bar, oddychová miestnosť na masáž či fantastický bazén. Veľkosť rezidencie je 507 m2 no s vonkajšími časťami až 1200 m2

3 fotografie

Private Beach Residence

Water Villa

Ikonou maldivských rezortov sú vždy perfektné vodné vily. Sú snom a preto sú tak obľúbené, ale tu v rezorte Joali ich obľúbenosť ide ruka v ruke s prostredím aj ich zariadením. Sú vhodné pre troch ľudí či pre pár. Luxusná spálňa má v sebe prvky moderného, súčasného dizajnu, prevládajú v nej krémové aj tmavé farby a nechýba tu ani drevo, vysoké stropy a výhľad na oceán, ktorý máte priamo z postele. Vila má aj svoju luxusnú kúpeľňu s výhľadom a samozrejme nájdete tu aj vonkajšiu sprchu. Najobľúbenejším prvkom vily je privátny bazén infinity pool, kde si vychutnáte radosť zo života pod hviezdami. Ak budete chcieť vojsť do lagúny, stačí pár krokov a už si môžete zaplávať. Moderné prvky nájdete aj v iPade, ktorým ovládate klimatizáciu, televíziu, závesy či zvukový systém a vďaka bluetooth sa do neho dostanete aj vlastným mobilom, aby ste mali svoju obľúbenú hudbu stále po ruke. Nájdete ju tu aj vo verzii „Sunset“, teda vila je situovaná tak, aby ste pri posedení na verande mohli sledovať západ slnka. Veľkosť vily je 240 m2.

3 fotografie

Water Villa

Luxury Water Villa

Dokonalá symfónia luxusu a relaxu. Tak by sme mohli túto vilu opísať v skratke, pretože v sebe spája niekoľko detailov, aby vám priniesli oddych ako vo vysnenom raji. Sú navrhnuté tak, aby ste takmer zovšadiaľ vnímali fantastickú polohu vily a mali výhľad na okolitý oceán. Otvorená, priestranná spálňa s výhľadom je plná doplnkov aj moderného dizajnu, no najviac času aj tak budete tráviť na priestrannej drevenej verande hneď vedľa vášho privátneho bazénu, ktorý je infinity poolom. Nájdete tu presne tie isté moderné prvky ako spomíname aj vyššie pri Water Ville. Tu nájdete viac priestoru, luxusnejší pocit z prostredia aj výhľadov a teda splnený, dovolenkový sen. Nájdete ju tu aj vo verzii „Sunset“, teda vila je situovaná tak, aby ste pri posedení na verande mohli sledovať západ slnka. Veľkosť vily je 280 m2.

3 fotografie

Luxury Water Villa

Private Water Residence (3-izbová)

Tak ako má rezort v ponuke dokonalú rezidenciu na pláži, má pre viacerých ľudí pripravenú aj rezidenciu medzi vodnými vilami. Táto má 3 izby a teda je najvhodnejšia pre 6 ľudí. Súčasťou rezidencie sú tri spálne, dve spoločenské miestnosti (nazvime ich obývačka) a nie jeden, ale rovno dva privátne bazény! Rezidencia je moderná, pretkaná krásnymi dizajnovými drobnosťami a občas sa zastavíte a zahľadíte sa na interiér, pretože vám príde ako by ste boli v múzeu dizajnu. Vonkajšia terasa s výhľadom má v sebe maldivskú romantiku a pred sebou len nekonečný horizont oceánu. K dispozícii máte aj tradičnú, maldivskú loďku dhoni, vždy keď sa rozhodnete vyraziť do niektorej z reštaurácii alebo do SPA. Veľkosť rezidencie je 400 m2, no s vonkajšími časťami má 990 m2.

3 fotografie

Private Water Residence

Kde sa najesť? #

Kulinárska scéna tu v luxusnom rezorte Joali patrí medzi najvyhlásenejšie na Maldivách. Nie je tu žiaden kompromis ohľadom kvality a tak je zaručené, že všetko čo dostanete na tanier má svoju dušu a ide o najlepšiu možnú kvalitu a čerstvosť. V tomto mal rezort Joali jasno už v čase svojho otvorenia v roku 2018. Nechce robiť kvalitnú gastronómiu, ale za cieľ si dal najlepšiu možnú gastronómiu, čo budete určite cítiť na vlastných chuťových bunkách. Každá zo štyroch reštaurácii na ostrove je osobitá a unikátna a rezort vám ponúkne gastronomickú cestu cez juhovýchodnú Áziu, Čínu, Blízky Východ až po Stredomorie a samozrejmosťou sú aj lokálne aj ďalšie osobité medzinárodné chute. Rezort myslí aj na vegetariánov, vegánov a v ponuke sú aj jedlá gluten free. Tím šéfkuchárov z rôznych kútov sveta dozerá na kvalitu a v rezorte pôsobia aj traja someliéri, ktorí poradia aké vína namiešať ku ktorému jedlu. Rezort má dokonca aj prvého maldivského someliéra, ktorý je zároveň aj expertom na syry. Už sme to spomínali, ale jedlo je tu zážitkom.

Ak si chcete vychutnať večeru v niektorej z reštaurácii, osvedčilo sa nám, aby ste si spravili rezerváciu deň (alebo aj dva) vopred a mali tak istotu, že vás bude čakať vaše vytúžené miesto.

Večerná reštaurácia Saoke je ako z rozprávky
Foto: Joali Resort

Hlavnou rezortovou a teda aj bufetovou reštauráciou, kde sa podávajú raňajky (no nielen tie) je reštaurácia Vandhoo. Tie sú zážitkom a ponúkajú vám nielen chuťovky medzinárodnej kuchyne, ale ochutnať tu môžete aj raňajky indické či dokonca lokálne, maldivské. V raňajkovom bufete nechýba šalátový bar s čerstvou zeleninou, zaujímavý výber ovocia, omelety od výmyslu sveta, ktoré vám pred vami pripraví šéfkuchár, výber čerstvého slaného aj sladkého pečiva, môžete si dať anglické raňajky a ak máte chuť na exotiku, nájdete ju tu bez problémov. Okrem raňajok si tu môžete vychutnať aj večeru a budete si môcť vybrať z rôznych chutí od juhovýchodnej Ázie cez čínske či blízkovýchodne jedlá. Budete nadšení a verte, že vás poteší aj zaujímavá vínna pivnica s obrovským výberom. Vyberte si miesta vonku na čerstvom vzduchu s výhľadom na pláž a oceán.

Saoke – V reštaurácii Saoke nájdete veľmi zaujímavú fúziu chutí, pretože sa špecializuje na japonské, no zároveň aj peruánske chute. Reštaurácia pochádza z dielne renomovaného japonského architekta Muramatsuho a tak vás vtiahne do deja ešte predtým, než si sadnete a objednáte svoju večeru. Leží v krásnom prostredí obklopená morom tak na nej oceníte aj výhľady. Perfektné, čerstvé suši je tu samozrejmosť, no zaujmú vás aj jedlá na kovovej platni teppanyaki od skvelého mäsa až po dary mora. Ak ste prišli za zážitkom, nechajte si poradiť 5-chodové menu plné špecialít. Bez toho, aby ste ochutnali niekoľko druhov saké odtiaľto ani neodchádzajte!

Bellinis – Talianskou hviezdou rezortu je gastronomická chuťovka v podobe reštaurácie Bellinis, ktorá má v ponuke dokonca aj koncepciu fine diningu. Ste na Maldivách, ale ako náhle vojdete do tejto reštaurácie dostanete pocit, akoby ste si sadli na večeru v Taliansku. Samozrejmosťou je taliansky šéfkuchár, ktorý dokonca pripravuje vlastné cestoviny či mozzarellu! Všetko je tu čerstvé a dýcha pravou talianskou chuťou akú poznáte z Apeninského polostrova. Ochutnajte fantastické ravioli, skúste dary mora a okrem talianskeho vína si môžete pripiť aj domácim limoncellom alebo grapou.

Her Kitchen – Unikátny gastronomický koncept funguje na tom, že vás vtiahne do deja luxusnej gastronómie. Nie tak ako iné reštaurácie, pretože tu sa do varenia a vytvárania kulinárskych špecialít musíte zapojiť. Na pomoc dostanete profesionálnych šéfkuchárov a pustíte sa do toho. Naučíte sa niečo o surovinách, spoznáte finty ako spraviť jedlo lepšie a hlavne sa pri tom ešte aj zabavíte. Čerešničkou na torte je napokon večera, ktorú ste si pripravili sami, no okrem chuti si vychutnávate aj zážitok.

Mura Bar  – Najlepším barom ostrova je Mura Bar ležiaci hneď vedľa bazénu s dokonalou ponukou nápojov. Cítite sa tu vítaní a perfektná obsluha sa postará o detaily a atmosférou. Je to miesto stvorené na relax a na to, aby ste si tu dali svoj koktejl, miešané nápoje, prosecco či pohárik šampanského. Okrem toho vás pohostia čerstvými, ovocnými smoothies a ak ste hladní, nájde sa tu aj niekoľko drobností pod zub. Každý večer sa bar stará o program a tak sa môžete tešiť na živé, hudobné vystúpenia. Mura má ešte jedno geniálne lákadlo a tým je lukratívny whiskey bar s obrovským výberom kvalitnej whiskey z celého sveta!

Lajoie  – Dokonalé miesto pre všetkých milovníkov sladkých chutí. Lajoie sa totiž profiluje ako miesto, kde môžete ochutnať dokonalú, ručne robenú čokoládu a druhým lákadlom je zmrzlina. Stačí pomyslieť na to, čí máte chuť na ovocnú, čokoládovú, vanilkovú alebo inú a vaše sladké sny na maldivskom ostrove sa tu vedia premeniť na skutočnosť.

Aké ponúka ostrov aktivity? #

Dovolenka na Maldivách nemôže byť nuda, pretože aj keď ste sem prišli len za nekonečným oddychom, skôr či neskôr sa necháte zlákať na niektorú z aktivít, ktoré si rezort pripravil. Napokon ľahko zabudnete na oddych, pretože tu máte na výber vodné športy, môžete si zahrať tenis, ísť sa prejsť do záhrady plnej kvetov alebo hľadať na ostrove ukryté umelecké diela. Samozrejme aj oddych je lukratívnym lákadlom a keď skúsite miestne SPA, tak budete oddychovať priam božsky. Všetko tu do seba zapadá a napokon sa z Maldív stane ostrov plný zážitkov aj zmyselného oddychu.

Rezort Joali vybavil všetky svoje vily privátnymi bazénmi, no aj napriek tomu ešte ponúka veľký rezortový bazén, kde viete tráviť čas či už plávaním, oddychom alebo si na jeho brehu vychutnáte skvelý drink.

K luxusnému rezortu patrí aj kvalitné SPA a to aké nájdete tu na Joali patrí medzi najkvalitnejšie na Maldivách. ESPA SPA vyniká svojimi službami a zážitkami, ktoré zregenerujú telo a osviežia dušu. SPA si pre svojich hostí pripravilo bazény, miesta so saunou či parným kúpeľom a k detailom patrí už len to, že svoje miestnosti majú otvorené do tropickej vegetácie, ktorá bude tak príjemne upokojovať. K dispozícii sú aj dve luxusné miestnosti priamo nad oceánom (treba si ich vopred objednať). Tu si užijete procedúru a napokon aj saunu a okolo vás len oceán. Wellness ponúka vynikajúce masáže, ktoré vám pokojne ušijú na mieru a skúsiť môžete aj orientálny hammam. Ak ste ho nikdy nevyskúšali, toto si rozhodne nenechajte ujsť.

Ak sa bojíte, že tu na ostrove vypadnete z formy, tak vás vyvedieme z omylu. Rezort má pre vás pripravenú kvalitne zariadenú telocvičňu plnú moderných strojov a k dispozícii máte aj osobného trénera, ktorý pre vás pripraví cvičebný plán. Telocvičňa je navrhnutá tak, aby ste sa mohli príjemne zapotiť a zároveň si užívať výhľad na tropický ostrov okolo vás. Na ostrove nájdete aj miesto, kde si viete zacvičiť jógu, no pokojne si ju môžete vychutnať aj na pláži pri východe či západe slnka.

Rezort Joali pre záujemcov ponúkne aj tenisové kurty. Sú moderné, pripravené na tropický zápas a nájdete tu dokonca aj tenisovú školu LUX, kde čakajú profesionáli na to, aby vás naučili triky a tipy. Snívali ste niekedy o tom, že sa vrátite domov z Maldív a budete hrať tenis o úroveň vyššie?

Vyberte sa na prechádzku do kvetinovej záhrady, ktorú na ostrove nájdete. Je akou malou oázou, kde vás obklopia farby aj vône. Spoznáte lokálne rastliny, tropickú zeleň a ak chcete vedieť viac, rezort dokonca usporadúva pravidelné workshopy, kde sa s tropickou flórou Maldív oboznámite ako profesionál.

Umenie na Maldivách? Možno niekto dvihne obočie, ale rezort Joali nenecháva nič na náhodu a myslí na každý detail. Unikátnosť rezortu podčiarkne nielen to, že máte vo svojich vilách či rezidenciách dizajnové kúsky, ale aj to, že tu nájdete malú, umeleckú galériu s výstavou lokálneho umenia. Občas sa tu zastavia aj samotní umelci na debatu a je to krásny dôkaz toho, že umenie nás obklopuje nech ste kdekoľvek. Joani svoje posadnutie umením zdokonalilo, pretože priamo na ostrove nájdete mapu s umeleckými drobnosťami, ktoré budete môcť na ostrove hľadať. Umením sa podporujú lokálne, maldivské komunity.

Radi čítate? Možno vás poteší, že Joali má aj svoju vlastnú knižnicu, kde si môžete nielen požičať, ale dokonca aj vymeniť niektoré knihy a tak máte o čítanie k relaxu postarané.

Milujete všemožné vodné športy? Určite navštívte areál, kde vás skúsení inštruktori zorientujú vo svete vodných športov a možností a možno napokon skúsite aj niečo, čo by vás pred tým nikdy nenapadlo. Z tých najjednoduchších aktivít si môžete požičať kajak a oboplávať dookola celý ostrov a obľúbenejším je z roka na rok aj paddleboard. Vyskúšať môžete aj adrenalínovejšie záležitosti a teda vodný skúter, windsurfing alebo vodné lyže! Funguje tu aj škola, kde vás zasvätia do tajov šnorchlovania, vodného lyžovania, či windsurfingu. Požičať si môžete aj katamaran a vyraziť do okolia. Skúšali ste už niekedy parasailing alebo wakeboarding?

Ak by ste si chceli užiť privátnu večeru priamo na brehu mora, môžete ju mať. Rezort ponúka aj možnosti k tomu, objednať si svoj kúsok pláže, kde sa v romantickom prostredí so sviečkami pod hviezdami navečeriate, dáte si skvelé víno, budete počúvať šum mora a k tomu všetkému si užijete niečo unikátne.

Potápanie alebo šnorchlovanie? #

Najobľúbenejšími činnosťami na akomkoľvek maldivskom ostrove je jednoznačne potápanie alebo šnorchlovanie. Šnorchlovanie je jednoduchším variantom a pre svoju dostupnosť sa ho môže nabažiť skutočne každý. Ak máte vlastný šnorchel, vezmite si ho so sebou, ale ak ste si ho aj zabudli alebo ste nikdy žiaden nemali, nevadí. Ostrov má vlastnú požičovňu a viete si ho požičať na deň alebo pokojne aj na celý pobyt. Rovnako si v ňom viete zapožičať aj plutvy či iné drobnosti. Šnorchlovať môžete kdekoľvek priamo na ostrove, len sa vyhnite mólu, kde prichádzajú lode alebo hydroplány kvôli bezpečnosti.

Šnorchlovanie nám prišlo najzaujímavejšie na severnej alebo východnej strane ostrova či neďaleko vodných víl, kde sú kúsky koralových útesov. Na to, že je Joali pomerne nový rezort, nájdete tu celkom zaujímavý útes s podmorským životom, kde na vás čakajú húfy tropických rýb a sem tam aj koralový žralok, korytnačka či dokonca raje. Stačí vyraziť na more a do niekoľkých minút ste na fantastických miestach, kde sa môžete šnorchlovať medzi exotickými rybami a nie je problém tu stretnúť aj delfíny či nazbierať ďalšie zážitky. V okolí ostrova je totiž hneď niekoľko perfektných koralových útesov.

Pri šnorchlovaní si dajte pozor na ostré, maldivské slnko a nechajte si na sebe tričko, inak sa do polhodiny spálite a budete to cítiť aj nasledujúce dni.

Ak si na šnorchlovanie netrúfate a chcete si ho skúsiť s profesionálom, stačí povedať a môžete sa pridať k organizovanému šnorchlovaniu, ktoré trvá hodinu a pol, dve hodiny alebo dokonca tri hodiny, podľa toho aký program si vyberiete a aký podmorský život vás najviac láka.

Túžite sa na Maldivách potápať? Luxusný rezort Joali všetko pripravil tak, aby ste si aj pod morskou hladinou užili najlepšie zážitky svojho života. Rezort má samozrejme svoju vlastnú potápačskú školu, kde sa naučíte základy od ktorých sa viete odpichnúť pri potápaní. Každý deň sa môžete zúčastniť exkurzie za potápaním a teda vyraziť do okolia atolu Raa, kde leží hneď niekoľko svetových miest. Objavíte tu koralové záhrady, zaujímavé miesta, kde žijú žraloky či manty a samozrejme stretnete aj stovky farebných, tropických rybičiek, ktoré sú typické pre tieto oblasti. Ak chcete vidieť manty, môžete si to poistiť, pretože ich sezóna je medzi augustom a októbrom.

Skvelé miesto aj pre rodiny s deťmi #

Rezortový ostrov Joali je miesto, ktorý ocenia aj rodiny deťmi, pretože tu nájdete množstvo aktivít. Deti medzi 4 a 12 rokmi môžu navštevovať detský klub (otvorený medzi 10:00 a 18:00) a ak by ste potrebovali babysitting, tak to samozrejme nie je problém vybaviť. Detský kútik myslí na absolútnu bezpečnosť a deti dokonca dostanú na ruku náramok, ktorý aktivuje alarm, ak sa priblížia k detskému bazénu. Myslí sa tu samozrejme aj na staršie deti a pre tie si Joali pripravilo množstvo aktivít. Medzi tie obľúbené patrí škola varenia, hľadanie pokladov ukrytých na ostrove a deti si môžu vypočuť aj množstvo príbehov, ktoré k takýmto hrám patria. Špecialitou je aj SPA pre deti, kde si môžu užiť niektoré z upravených procedúr a spoznajú niečo nové. Množstvo reštaurácii ponúka aj výber detských jedál.

Kam sa vybrať na výlet? #

K dovolenke plnej zážitkov patria aj príťažlivé výlety a iste tušíte, že ani Joali rezort nebude výnimkou. Tým, že sú Maldivy ostrovy, väčšina výletov je navrhnutá tak, aby ste si užili plavbu na lodi po Indickom oceáne, ktorá je okorenená o rôzne zaujímavosti.

Ak chcete zažiť niečo unikátne, čo by ste povedali na romantickú plavbu vo dvojici na typickej plachetnici dhoni v okolí ostrova? Natiahnete plachty a na súkromnej lodi ste len vy a kapitán. Usadíte sa a necháte sa kolísať Indickým oceánom pri pohľade na nádherné zátoky, lagúny a tropické ostrovy. Plavíte sa, slnko pomaličky zapadá a celý výlet dostane príjemný romantický rozmer. Môžete sa vydať aj na luxusnú, privátnu plavbu, kde si Indický oceán spríjemníte fľaškou kvalitného vína a zapadajúcim slnkom.

Najobľúbenejším výletom aj pre rodiny s deťmi patrí pozorovanie delfínov, ktoré je samozrejme spojené s príjemnou plavbou. Najkrajšie je vyraziť pred západom slnka, aby ste si jednak užili ten moment, kedy sa slnko pomaly stráca v oceáne a ak vám pri tom budú robiť spoločnosť aj krásne delfíny vyskakujúce do vzduchu, tak verte, že dostanete zimomriavky.

Užiť si môžete aj šnorchlovacie výlety do okolia, kde budete nadšení z krásy koralových útesov v okolí ostrova a na atole. Nádherné miesta plné rýb, no stretnete tu aj žraloky, delfíny, korytnačky či raje a ktovie možno sa zoznámite aj s obrovskou mantou.

Ak vás láka vyraziť na more, rezort vám ponúkne aj zážitok tradičnej maldivskej rybačky. Nasadnete do drevnej loďky zvanej dhoni akú na Maldivách poznajú stáročia a vyberiete sa na oceán. Teraz je jedno či ste amatér alebo dlhoročný rybár, ide tu predovšetkým o zážitok.

Zaujímavým výletom je aj návšteva lokálneho ostrova. Rezort je iným svetom, než lokálny ostrov, kde žijú domáci a verte, že toto sa vám bude veľmi páčiť. Odveziete sa loďkou a na miestnom ostrove sa zoznámte s tým ako vyzerá bežný, obyčajný maldivský život v malom mestečku niekde uprostred oceánu. Skvelé zážitky, kultúrne obohatenie a zaujímavý deň.

Posledný pohľad do raja a je čas odísť
Foto: Joali Resort

Odchod z raja #

Váš odchod z rajského ostrova klope na dvere? Odporúčame vám aby ste si večer pred vašim odchodom na recepcii vyplatili služby za ktoré ste počas vášho pobytu mali zaplatiť. Nikde na ostrove totiž neplatíte hotovosťou a všetko si píšete na izbu a ak sa vám čosi nazbieralo, večer to vyplatíte.

Deň vopred sa na recepcii informujte aj o tom, kedy si rezort pre vás naplánoval odchod vášho hydroplánu alebo odchod loďky, ktorá vás vezme na lokálne letisko s preletom na medzinárodné letisko v Malé, aby ste si presne vedeli rozvrhnúť čas. Vašu batožinu prídu vziať priamo do vily a napokon na golfovom autíčku vyzdvihnú aj vás, aby ste sa presunuli do lounge, kde počkáte na odchod. Posledné úsmevy, rozlúčka s ostrovom aj rezortom a už ste na ceste do Malé. Po príchode na letisko už veci naberajú rýchly spád. Na check-ine odovzdáte svoju batožinu, prejdete sa duty free obchodom a odlietate domov. Viete, že sa sem vrátite. Rozhodli ste sa tak, už pred pár dňami, keď ste si užívali krásu okolo seba.

 

Tomáš Kubuš

Tomáš Kubuš

Tomáš Kubuš

Vyštudovaný historik s veľkým srdcom. Získa si vás obetavosťou (vie o vašich prianiach skôr, než si ich uvedomíte vy) a ohromnými znalosťami. Miluje Áziu a krajiny Stredného východu. Stretnete sa s ním v Iráne aj v Uzbekistane, na Kaukaze či v Jordánsku alebo v Izraeli. Do novšej histórie si chodí oddýchnuť do juhovýchodnej Ázie. S láskou vás prevedie Indočínou, Thajskom či Malajziou. Veľmi rád píše a jeho články nájdete v mnohých slovenských časopisoch aj na našom blog Od pólu k pólu.

Obľúbený zájazd z BUBO katalógu
Hodvábnou cestou do Perzie (Komfort)

Zo zájazdu:

Tomáš Kubuš

Posledná úprava článku | Prečítané: 1408

Mohlo by Vás zaujímať

Najkrajšie pláže sveta - top 20 Prémiový blog

Prémiový blog Najkrajšie pláže sveta - top 20

Chodím po svete tridsať rokov, aby som našiel tú najkrajšiu pláž na planéte. Za ten čas som natrafil na pláže opustené a romantické, plné života a…

Ľuboš Fellner 13 min. čítania
Kuramathi Maldives Blog

Blog Kuramathi Maldives

Maldivský rezort Kuramathi nielen, že patrí medzi najznámejšie ostrov Maldív, ale vo svojej kategórii 4* rezortov je na absolútnej špičke.…

Sun Siyam Olhuveli Blog

Blog Sun Siyam Olhuveli

Maldivský rezort Sun Siyam Olhuveli patrí medzi najzaujímavejšie 4* rezorty Maldív. Nájdete tu moderný luxus, tropické maldivské prostredie s…

Hotel LUX South Ari Atoll Maledivy Blog

Blog Hotel LUX South Ari Atoll Maledivy

Luxusný 5* rezort LUX South Ari Atoll otvoril svoje brány koncom roka 2016 po tom, ako prišla lukratívna skupina LUX Resorts & Hotels a premenila…

Waldorf Astoria Maldives Blog

Blog Waldorf Astoria Maldives

Exkluzívny 5* rezort Waldorf Astoria otvoril svoje brány len počas roku 2019, no svojim príchodom zmenil maldivské nazeranie na luxusný produkt. Má…

Ozen Bolifushi Maldives Blog

Blog Ozen Bolifushi Maldives

Luxusný 5* dovolenkový rezort na Maldivách nemusí byť len abstraktná predstava, pretože tá má aj svoje meno. Zoznámte sa s ostrovom Ozen Bolifushi,…

Blogov

Odporúčame tieto zájazdy

Detské zľavy

Dovolenka Srí Lanka a Maldivy s rodinou
F

Ázia  

Srí Lanka, Maldivy


náročnosť

14 dní

Trvanie

9895
K

Ázia   Austrália a Oceánia   Amerika  

Francúzska Polynézia, Dubaj (SAE), Tahiti, Spojené štáty americké (USA), Srí Lanka, Singapur, Nový Zéland, Maldivy


náročnosť

24 dní

Trvanie

12213
K

Ázia  

Srí Lanka, Maldivy


náročnosť

12 dní

Trvanie

4008

Získajte prístup
k exkluzívnym ponukám
a informáciám.