Kanuhura Maldives

Kanuhura Maldives

Luxusný 5* rezort Kanuhura Maldives je presne tým ostrovom aký si predstavíte pri snívaní o maldivskej dovolenke. Spojil v sebe totiž nádherný ostrov posiaty snehobielymi plážami, vsadil na eleganciu lokálnych detailov a všetko to pretkal bohémskym luxusom, ktorý zažívate nielen vo vašej vile, ale aj v reštauráciách či baroch. Kanuhura napokon ponúkne aj množstvo aktivít, božského oddychu a vďaka tropickej povahe ostrova budete cítiť, že máte zabudnúť na všetko a len ponoriť nohy do piesku a užívať si život.

Kde sa nachádza rezort Kanuhura? #

Ostrov Kanuhura, kde leží aj rovnomenný luxusný rezort nájdeme v nádhernom prostredí atolu Lhaviyani severne od medzinárodného letiska Malé. Celý atol má na sebe iba šesť rezortov, čo zvyšuje jeho atraktivitu a odľahlosť od väčšieho turizmu. Kanuhura leží cca 150 kilometrov od Malé a jej atol je známy pre unikátne miesta na potápanie.

Maldivy a počasie #

Ostrovné Maldivy poznajú len dve ročné obdobia. Obdobie sucha a obdobie dažďov, ktoré sa tu pravidelne striedajú. Od októbra do apríla sucho prináša severovýchodný monzún (Iruvai), po zvyšok roka ovplyvňuje počasie vlhký juhozápadný monzún (Hulhangu). Dažďové obdobie je sprevádzané búrkami a silným vetrom, čo takisto ovplyvňuje príboj vĺn. Priemerné maximálne denné teploty po celý rok sú 30 – 32°C (v noci 24 – 27°C). Voda má stále teplotu okolo 27°C. Maldivy sú celoročná destinácia, kde Vám teplota nikdy neklesne po 30 a vždy sa opálite. Hlavná sezóna je od polovičky októbra do apríla a daždivejšia od mája do septembra. Spŕchnuť však môže kedykoľvek. 

Ak aj budete na ostrove v období sucha nezľaknite sa ak sa vám nad hlavou vynoria oblaky. Je to bežné počasie tu na Maldivách. Ráno môže byť nádherne, modrá obloha bez jediného obláčika a neskôr sa oblaky nad rajom vytvoria a dokonca spŕchne. Nie je to nič nezvyčajné ani pre TOP sezónu v decembri či v januári. Prehánky trvajú krátko, niekedy len polhodinku, inokedy hodinu, ale vždy sa príjemne osvieži vzduch na celom ostrove. Prehánka v období sucha je tak príjemným spestrením pobytu.

Po takejto krásnej maldivskej pláži sa čoskoro prejdete
Foto: Kanuhura Maldives

Kedy sa na Maldivy vybrať? #

"Kedy je najlepší čas cestovať na Maldivy?" Ak máte možnosť vybrať si tak choďte v období december - marec.  "Kedy sú najlepšie ceny?" V období jún- august. "Počas obdobia dažďov vôbec nebudem vidieť krásny oceán ani tyrkysovú farbu?" Nie, toto nie je pravda. Aj počas obdobia dažďov môžete mať celý týždeň nádherné slnko a naopak v období sucha môžete mať zatiahnutú oblohu bez slnka.

Január : Nádherné horúce počasie, slnečné dni, nízka vlhkosť a záplava slnečných lúčov. Môžu sa vyskytnúť krátke prehánky, väčšinou popoludní. Oceán je teplý s výbornou viditeľnosťou a perfektný na šnorchlovanie a potápanie.

Február : Patrí medzi najlepšie mesiace. Najsuchší mesiac roka s menej ako 70mm zrážok. Teploty nad 30 stupňov a výborná viditeľnosť pod vodou.

Marec : Teploty sa šplhajú ešte vyššie a lenivosť dosahuje vrchol. Občasný dážď príjemne schladí rozpálený piesok a pod vodou vidno úplne všetko. V marci začína aj surfovacia sezóna, ktoré trvá do októbra. Najväčšie vlny však bývajú v júli a auguste.

Apríl : Ďalší horúci mesiac a zároveň koniec obdobia sucha. Od polovičky až konca apríla prichádzajú častejšie zrážky, ktoré však netrvajú dlho. Vzduch je stále dusnejší. 

Máj : Začínajú dažde, je dusno a horúco. Dážď a búrky sa môžu vyskytnúť kedykoľvek. Viditeľnosť pod vodou je stále dobrá.

Jún : Daždivý mesiac s horšou viditeľnosťou pod vodou, ale zároveň najlepší čas na potápanie s mantami a žralokom veľrybím. Ceny hotelov padajú.

Júl : Horúci a dusný mesiac s krátkymi intenzívnymi lejakmi. Ak surfujete tak toto je čas kedy treba byť na Maldivách. Potápanie je stále perfektné a obrovské žraloky kŕmiace sa planktónom máte hneď vedľa seba. 26.7. oslavujú Maldivy deň nezávislosti a ak ste na obývanom ostrove tak zažijete množstvo zábavy.

August : Veľmi podobné počasie ako v júli.

September : Jeden z najdaždivejších mesiacov a iba 7 hodín slnka denne. Viditeľnosť pod vodou je horšia, ale vďaka množstvu planktónu vo vode sa tu stále zdržuje množstvo žralokov veľrybích a mánt. Už len kvôli nim sa sem oplatí cestovať.

Október : Najdaždivejší mesiac v roku a zároveň koniec zrážok. Záver surferskej sezóny a stále so šancou vidieť veľké zvieratá pod vodou. 

November : Krátke dažde poobede, ale inak nádherné slnečné dni.

December : Teplý a suchý mesiac s občasnými prehánkami. Výborný čas na útek z európskej zimy!

Váš malý kúsok raja
Foto: Kanuhura Maldives

Po prílete #

Prílet na medzinárodné letisko v Malé je veľmi jednoduchý. Nečakajte tu žiaden chaos a ani sa nemusíte báť, že by ste sa na ňom stratili. Práve naopak. Je pomerne malé a celkom prehľadné. Po vystúpení z lietadla idete s pasom v ruke k prepážke, kde dostanete pečiatku a o pár krokov už stojíte na mieste, kde sa čoskoro stretnete s vašou batožinou. Dajte si pozor len na to, aby ste do krajiny neprinášali žiaden alkohol, pretože to je na Maldivách striktne zakázané a môže to viesť k postihom.

Vezmite si vašu batožinu a kráčajte von do príletovej haly, kde na vás už čaká miestny partner z rezortu Kanuhura a postará sa o vás, aby vás vzal na miesto, odkiaľ odlietajú hydroplány a pomohol vám spraviť check-in. V salóniku na letisku pohodlne počkáte na odchod vášho hydroplánu. O všetko je postarané a vy sa už postaráte len o to, aby ste si užili krátky let s výhľadom na maldivské ostrovy.

Cesta na ostrov #

Luxusný rezort Kanuhura leží v severnej časti Maldív na atole a preto k nemu budete letieť hydroplánom. Cesta loďou by bola dlhá a len by ste po medzinárodnom lete prišli na ostrov unavení. Kanuhura je od medzinárodného letiska na Malé vzdialený cca 150 kilometrov. Na ostrov sa tak vydáte hydroplánom a nebude to obyčajný let, pretože let hydroplánom jednoducho k Maldivám patrí a aspoň raz za život by si ho mal človek skúsiť. Vás čaká o chvíľku. Let medzi Malé a Kanuhuru trvá cca 35-40 minút.

My milujeme ten pocit, kedy hydroplán vzlietne z Malé a o chvíľku sa pod vami otvoria pohľady na exotické ostrovčeky či atoly. Sami uvidíte, že ste ulovili unikátny zážitok ešte pred pristátím na ostrove. Tu na vás už čakajú a tak vaša dovolenka začína.

Prečo je Kanuhura rezort, ktorý stojí za to? #

Rezort Kanuhura je miesto, ktoré dokonalo vystihuje esenciu Maldív. Iba v roku 2016 prešiel rezort kompletnou rekonštrukciou, nielen preto, aby predbehol konkurenciu a bol o krok vpred, ale aj preto, že sa rezort vydal cestou ekologického turizmu aj udržateľnosti a teda rozhodol sa spojiť najmodernejšie prvky či predstavy o luxusnej dovolenky s tradíciou a bohémskym spôsobom života. Atol Lhaviyani, kde luxusný rezort leží je miestom, ktoré je široko ďaleko známe pre svoj bohatý podmorský život a v okolí ostrova dokonca nájdete až 41 fantastických miest na potápanie. Netreba sa zľaknúť, že by bol rezort len pre milovníkov podmorských zážitkov, práve naopak. Rezort víta rodiny s deťmi, jednotlivcov či dvojice, pretože jeho komplexnosť spočíva tom, aby pre každého namiešali dokonalý koktejl maldivských zážitkov aj oddychovej dovolenky. Pláže, ktoré rezort má patria k najkrajším na atole, pretože sú široké, dlhé a posiate snehobielym pieskom a na severnej strane dokonca nájdete aj dokonalý pieskový jazyk. Ak k dovolenke potrebujete rajské pláže, tento rezort vám ich dá krajšie, než ste si mysleli. Z pláže však stačí spraviť niekoľko krokov do vnútrozemia ostrova a obklopí vás príjemná, tropická zeleň. Nájdete tu skutočne všetko.

Kanuhura má v sebe aj zážitky pre milovníkov gastronómie s TOP reštauráciami a zmyselný luxus nájdete aj vo vilách, ktoré si rezort pre vás pripravil. Väčšina z nich je priamo na ostrove, no ak chcete zažívať prebúdzanie priamo nad lagúnou vo vodnej vile, nájdete ich tu v rôznych štandardoch. Rezort vás zvedie aj na prepychové SPA centrum s masážami, vodnými športmi, aktívnym vyžitím a samozrejme oddychom. Kanuhura je skrátka bezstarostný raj v Indickom oceáne, kde sa čas počíta len východmi a západmi slnka, kde nepotrebujete ani hodinky a topánky.

Hydroplán pristál v raji a najbližšie dni si užívate takýto dokonalý ostrov
Foto: Kanuhura Maldives

Vitajte na ostrove #

Z hydroplánu, ktorý sa blíži k zemi vidíte krásu severnej časti atola Lhaviyani. Malé ostrovčeky obklopené koralovými útesmi a neskutočnou tyrkysovou farbou oceánu. Presne tam leží váš ostrov s rezortom Kanuhura. Už len pár minút, aby hydroplán pristál na vode a ste doma. Hneď po pristáti vás privítajú pracovníci hotela, ale aj zvuk tradičných, maldivských bubnov. Toto ste nečakali. K tomu studený uteráčik na osvieženie a welcome drink v podobe čerstvo vytlačeného, exotického džúsu z tropického ovocia. Ani sa nenazdáte a už ste na ceste do svojej vily počas ktorej vám spravia aj krátku prehliadku ostrova, aby ste vedeli, kde nájdete reštaurácie, bazén, bary či iné dôležité miesta, ktoré budú odteraz patriť vám. Tak, kam to bude? Plážová vila alebo zaparkujete rovno vo vodnej vile? Rozhodnutie je na vás. Už vám neostáva naozaj nič iné, len si začať užívať svoj pobyt medzi lagúnou a snehobielou plážou.

Kde sa ubytovať? #

Maldivský rezort Kanuhura rozhodne vie ako zaujať svojim ubytovaním a pripravil si pre vás niekoľko zaujímavostí od bungalovov cez plážové vily až po vodné vily či najluxusnejšie možnosti. Každý si tu jednoducho nájde to, kde chce svoj čas na Maldivách tráviť. Rezort postavil 80 luxusných víl, pričom 60 z nich nájdete priamo na ostrove a 20 víl je postavených nad vodou, aby sa zvýraznil zážitok z Maldív. Vybrať si ešte môžete či chcete vilu prispôsobenú na východ alebo západ slnka a na ktorej strane pláže. Podľa nás je najlepšia pláž na ostrove pláž na západnej strane, tá na východnej strane je menšia a užšia. Príjemnú pláž nájdete aj na juhu či severe, ale za nás vyhráva západ. Vily sú priestranné, moderne zariadené s fúziou dreva či dokonca koralovými doplnkami a poteší vás aj moderná kúpeľňa s vnútornou, ale aj vonkajšou sprchou.

Vodné vily sú navrhnuté tak, aby ich spájali dve drevené móla, no aby každá z nich mala vlastný výhľad na Indický oceán, zatiaľ čo plážové vily sú položené medzi palmy, ostrovnú džungľu a biele pláže.

Všetky vily aj suity majú vo svojom základnom vybavení vonkajšiu sprchu, klimatizáciu, kúpeľňu, sprchu, fén, chladničku s minibarom, trezor, kanvicu na zohriatie vody na čaj či kávu, satelitnú TV s výberom filmov, telefón, rýchle wifi a tiež eco-friendly mydlo či šampón v kúpeľni. K vilám si viete dopriať aj bicykel na ktorom sa môžete na ostrove kedykoľvek odviesť. Izby sa v rezorte štandardne upratujú dva krát denne.

Beach Bungalow

Najdostupnejším typom ubytovania na ostrove Kanuhura je Beach Bungalow, teda plážový bungalov. Nájdete ich v severovýchodnej aj severozápadnej (tu je krajšia pláž) časti ostrova. Bungalovy sú uložené tak, aby ich z jednej strany obkolesovala tropická zeleň, no zároveň to z nich máte len niekoľko krokov na pláž. Priestranná spĺňa je otvorená do vonkajšej verandy a prekvapením bude obrovská, luxusná kúpeľňa s vaňou aj vonkajšou sprchou. Veľkosť vily je 75 m2.

3 fotografie

Beach Bungalow

Beach Villa

Plážové vily v rezorte Kanuhura nájdete v dvoch hlavných verziách a teda plážovú vilu bez bazéna a s bazénom. Ak si vyberiete základnú plážovú vilu, teda bez bazéna, dostanete luxusnú vilu s priamym vstupom do lákavej lagúny, ktorá je od vás len niekoľko metrov. Plážové vily sú uložené na východnej strane ostrova s výhľadom na lagúnu s vodnými vilami a sú navrhnuté tak, aby ste sa mohli ráno tešiť z prvých slnečných lúčov. Priestranná spálňa má v sebe aj gauč, kde si viete posedieť a hneď pred vilou máte aj vonkajšie posedenie s výhľadom na pieskovú pláž. Na vašej kúpeľni si dali záležať a ak uvidíte vaňu, okúpete sa viac krát, než ste si mysleli. Veľkosť vily je 90 m2.

3 fotografie

Beach Villa

Beach Pool Villa

Ak by ste chceli mať svoju plážovú vilu s bazénom, nie je to žiaden problém, pretože aj tieto má Kanuhura v zálohe. Na rozdiel od klasickej plážovej vily sú uložené na západe ostrova tak, aby ste si z nich mohli vychutnať západ slnka zatiaľ čo budete oddychovať vo svojom privátnom bazéne s drinkom v ruke. Vila v sebe spája lokálne predstavy s modernými fúziami z čoho vznikol mimoriadne príjemný výsledok. Veľkosť vily je 120 m2.

3 fotografie

Beach Pool Villa

Retreat Beach Pool Villa

Retreat je dokonalá a priestranná vila spĺňajúca aj prísny štandard náročného dovolenkára. Máte tu vlastnú privátnu záhradu, spálňu, luxusnú kúpeľňu s vonkajšou sprchou, no najviac času budete tráviť na svojej priestrannej verande so sedením či v altánku s lehátkami hneď vedľa vášho osobného bazénu. Ak vás omrzí sladká voda, spravíte pár krokov a ste na snehobielej pláži a v krásnej tyrkysovej lagúne. Nie, toto vás neomrzí. Veľkosť vily je 290 m2.

3 fotografie

Retreat Beach Villa

Grand Beach Villa (Grand Beach Pool Villa)

Ak chcete ešte väčší komfort či luxus alebo mať jednoducho viac priestoru, pretože cestujete ako rodina či priatelia, pouvažujte nad touto alternatívou. Je 3x taká veľká ako plážová vila a to preto, že má v sebe dve spálne, dve kúpeľne a aj spoločenskú miestnosť a vonkajšiu verandu so sedením. Stále ste pritom len pár krokov od pláže a s orientáciou na východ tu budete mať ráno príjemne slnečné lúče. Veľkosť vily je 270 m2.

Grand Beach Villa ponúka aj zaujímavý upgrade a teda môžete mať tú istú vilu, ale k nej si ešte pripočítajte vlastný, privátny bazén. Kým Grand Beach Villa leží na východe, táto verzia s bazénom má svoje miesto na západnej strane a tak si užijete západ slnka priamo u seba doma na verande alebo v bazéne. Veľkosť vily je 250 m2.

Ak budete bývať v jednej z týchto víl máte v rámci pobytu aj plavbu pri západe slnka a obed v reštaurácii Drift. Samozrejmosťou sú aj bicykle, aby ste sa mohli rýchlo presunúť na raňajky či do iných končín rezortu.

5 fotografií

Grand Beach Villa (Grand Beach Pool Villa)

Retreat Grand Beach Pool Villa

Retreat Grand Beach pool Villa patrí medzi najlepšie možné vily, kde sa môžete na ostrove Kanuhura ubytovať. Jej dokonalosť podčiarkne totálne súkromie, pokoj a je potiahnutá luxusom na čo si budete veľmi rýchlo zvykať. Predstavte si akoby ste spojili dve vily, ktoré sú prepojené drevenou verandou odkiaľ máte privátny vstup do svojho bazéna. Verandy majú svoje vlastné sedenia a hneď vedľa bazénu nájdete altánok s lehátkami na absolútny oddych. Samozrejmosťou je aj to, že ste len pár metrov od pláže s lagúnou. Veľkosť vily je 370 m2. Vo vile môžu bývať 4 dospelí a 4 deti alebo 2 dospelí a 6 detí.

Ak budete bývať v tejto vile máte v rámci pobytu aj plavbu pri západe slnka a obed v reštaurácii Drift

3 fotografie

Retreat Grand Beach Villa

Sanctuary Pool Villa

Absolútnou špičkou medzi všetkými vilami na ostrove Kanuhura je Sanctuary Pool Villa, ktorá je takmer 8x tak veľká ako štandardná plážová vila. Na ostrove je len jedna jediná, čo podčiarkne jej výnimočnosť. Leží na južnej časti ostrova neďaleko krásnych pláži, kde si môžete vybrať či sa chcete kúpať priamo na nej alebo sa vyberiete len pár krokov na východ či západ. Z hľadiska polohy, niet lepšieho miesta. Vila má svoje súkromie, vlastný vstup na pláž a zabaví vás aj svojim luxusným interiérom, ktorý spája tri spálne, dve kúpeľne, obrovskú spoločenskú miestnosť či obývačku a zamilujete si jej vonkajšie priestory. Tu nájdete drevenú verandu, priestor s lehátkami a najlepší privátny bazén ostrova. Máte tu dokonca aj bar a miesto na grilovanie. Zmyselnosť tejto luxusnej vily vás bude nabádať, aby ste si predĺžili svoj pobyt. Veľkosť luxusnej vily je 715 m2.

Ak budete bývať v tejto vile máte v rámci pobytu aj plavbu pri západe slnka a obed v reštaurácii Drift.

3 fotografie

Sanctuary Pool Villa

Water Villa (Water Pool Villa)

Vodné vily patria k symbolom Maldivám a rezort Kanuhura ich ponúka rovno dvadsať. Ležia na dvoch drevených mólach na východnej strane ostrova a sú postavené tak, aby každá z nich mala svoj unikátny a ničím nerušený výhľad na Indický oceán. Luxusná vila má svoju predsieň, spálňu s výhľadom na oceán a perfektnú kúpeľňu s vaňou z ktorej budete vidieť hviezdy. Zo spálne sa dostanete priamo na drevené patio, kde máte stoličky, lehátka a samozrejme vlastný prístup do lagúny, kde si viete zaplávať alebo sa vydať rovno na šnorchlovanie. Ak si budete chcieť odpočinúť, môžete vymeniť lehátko za hamaku priamo nad morom. To bude oddych! Veľkosť vodnej vily je 140 m2.

Luxusnejšia verzia klasickej vodnej vily v sebe ukrýva aj vlastný, privátny bazén a ak sa chcete kúpať s výhľadom na oceán do ktorého viete kedykoľvek skočiť, aby ste si následne mohli oddýchnuť priamo vo vašej vile, táto verzia je presne pre vás. Veľkosť vodnej vily s bazénom je 165 m2.

3 fotografie

Water Villa (Water Pool Villa)

Pohľad na vodné vily
Foto: Kanuhura Maldives

Kde sa najesť? #

K maldivským zážitkom, ktoré viete počas svojho pobytu na ostrove uloviť patria aj gastronomické špeciality. Verte, že sa na vás Kanuhura veľmi dobre pripravil a má v zálohe niekoľko dokonalých miest, ktoré budú vedieť ako vás jedlom či servisom zaujať. Kanuhura ponúka exotické, talianske, medzinárodné, ázijské aj stredomorské jedlá, ale sami uvidíte, že tu toho nájdete o mnoho viac. Ani my sa doteraz nevieme zhodnúť v ktorej reštaurácii na ostrove nám chutilo najviac. Rezortový ostrov má 6 reštaurácii a 2 bary, čo znamená len jedno a teda hladní ani smädní tu nebudete. Zistite, ktorá z nich vám najviac chutí a ak chcete zažiť niečo unikátne, čo by ste povedali na to, že by ste si prenajali malý, opustený ostrovček s reštauráciu, kde budete len vy?

Ak si chcete vychutnať večeru v niektorej z reštaurácii, osvedčilo sa nám, aby ste si spravili rezerváciu deň (alebo aj dva) vopred a mali tak istotu, že vás bude čakať vaše vytúžené miesto.

Hlavnou rezortovou a teda aj bufetovou reštauráciou, kde sa podávajú aj raňajky (aj večere) je reštaurácia A Mano na juhozápadnej strane ostrova, neďaleko bazéna. Bufet ponúka špeciality lokálnej, ale aj medzinárodnej kuchyne a okrem jedla ponúka aj príjemne prostredie s výhľadom na oceán uložené pod palmami. Raňajky sa tu podávajú medzi 6:30 – 10:30. Nájdete tu šalátový bar, môžete si namiešať anglické raňajky s fazuľkou a slaninkou, kuchár vám pred očami pripraví omeletu alebo praženicu podľa želania, no ak máte chuť na indické kari, nájdete ho tu tiež. Špecialitou je aj lokálny kútik, kde nájdete maldivské tradičné raňajky v podobe Mas Huni, teda šalátu z tuniaka, cibuľky, čili a nastrúhaného kokosu ku ktorému sa podávajú tenučké placky roshi. Súčasťou raňajok je aj bar s čerstvým pečivom, koláčikmi a ovocím, kde máte každé ráno na výber niekoľko druhov ovocia. Na večeru (19:00 – 22:30) tu nájdete rozpálený gril, maldivské kari či čínske chuťovky alebo suši. Ani tento bufet vás nesklame, práve naopak, nebudete si vedieť vybrať, pretože budete chcieť ochutnať všetko.

Veli – Ak milujete večerať na pláži s bosými nohami zapichnutými do jemného piesku, našli ste na rezorte svojho favorita. Reštaurácia Veli je synonymom skvelej gastronómie na luxusnom mieste. Špecializuje sa na východné, ázijské chute a v otvorenej kuchyni dokonca môžete nahliadnuť na to ako pod rukami šéfkuchárov vznikajú delikátne lahôdky, ktoré budete jesť. Za svoj vzor si vzali ázijské jedlá, ktoré prešli modernizáciou a tak sa môžete tešiť, aj keď ázijskú kuchyňu dokonale poznáte. Ochutnajte tu najčerstvejšie suši, kórejské špeciality či dokonca singapurskú kuchyňu, ale nám sa podlomili kolená aj pri indickom tandoori s krevetami, paneerom či dokonca homárom. Reštaurácia je otvorená iba večer (19:00 – 22:30)

Bottega – Talianskou hviezdou rezortu je gastronomická chuťovka v podobe reštaurácie Bottega, ktorú nájdete len kúsok od hotelového bazéna. Reštaurácia sa môže pochváliť tým, že má v ponuke zmes originálnych a autentických talianskych jedál z viacerých regiónov Apeninského polostrova. Spoľahnúť sa tu môžete na absolútnu čerstvosť a najvyššiu kvalitu surovín, ktoré dostanete na tanier. Bottega má svojho vlastného pizzaiola a tak určite ochutnajte pizzu pripravovanú v originálnej peci, no na svoje si príde aj milovník cestovín s kúskami rýb alebo obľúbené linguine allo scoglio (s rôznymi druhmi morských plodov). Skúste aj cestoviny s čerstvými rajčinami či olejom, cesnakom a pikantným peperoncinom. Viete ako chutí pravé talianske rizoto so sušenými rajčinami a špenátom? Tu sa to dozviete. Ku každému jedlu vám vedia poradiť dokonalé víno, tak aby zvýraznilo chuť vášho jedla a prenieslo vás do Talianska. Reštaurácia je otvorená na obed (12:00 – 15:00) aj na večeru (19:00 – 22:30).

Drift – Najunikátnejšou a najzaujímavejšou reštauráciou rezortu Kanuhura je Drift, ktorej zážitok podčiarkne to, že je položená na maličkom ostrove hneď vedľa toho vášho. Inak než na lodi sa do reštaurácie nedostanete a plavba sem z rezortu trvá len pár minút. Nasadnete na loďku, ocitnete sa na malom ostrovčeku s krásnou plážou, sadnete si s nohami v piesku a môžete sa pustiť do ochutnávania. Ste na opustenom ostrove a k tomu sa najviac hodí čerstvo ugrilovaná ryba z neďalekého oceánu. Na gril si môžete nechať položiť aj dary mora a užijete si tak morskú hostinu na úžasnom mieste. Reštaurácia je otvorená na obed (12:00 – 15:00), ale ak by ste si chceli toto miesto objednať len a len pre seba, pokojne môžete a po 18:00 vám tu pripravia súkromnú, romantickú hostinu so stovkou sviečok. Na toto len tak ľahko nezabudnete.

Chef´s Herb Garden – Ak sa vám myšlienka privátnej reštaurácie páči, potom má Kanuhura v zálohe aj ďalší nápad. Ponúkne vám návštevu privátneho podniku v obkolesení bylinkovej záhrady, ktorý si viete objednať pre seba či pre rodinu alebo pre uzavretý kruh priateľov. Dostanete vlastného šéfkuchára a ten vás povie svoju predstavu, prípadne sa tu môžete naučiť niekoľko špecialít pripravovať aj sami. Unikátny zážitok s vynikajúcim jedlom na exkluzívnom mieste. Toto sa vám bude rozhodne páčiť.

Deli – Poslednou, teda šiestou reštauráciou celého rezortu je reštaurácia Deli, ktorá je akýmsi mixom medzi kaviarničkou a miestom, kde si viete dať niečo sladké či niečo malé pod zub. Privíta vás vôňa čerstvo pripravovanej kávy, dopriať si môžete jeden z desiatok rôznych čajov a ak máte chuť na sladké pečivo či koláčik, ste tu správne. Zájdite sem aj ak dostanete chuť na zmrzlinu alebo by ste si radi nechali pripraviť piknikový kôš a vzali ho so sebou na váš kúsok pláže. Otvorené tu je od 10:00 do 18:00.

Cowry Club  – Najlepším barom ostrova je Cowry Club ležiaci hneď vedľa bazénu s dokonalou ponukou nápojov od svetových vín cez miešané drinky až po lahodné koktejly od ktorých sa nebudete vedieť odtrhnúť. Moderné, otvorené priestory, výhľady na infinity pool aj na okolitý oceán, hudba a jedna z najväčších ponúk koktejlov na Maldivách. Verte, že tu strávite viac času, než ste si pôvodne mysleli, pretože atmosféra a šikovnosť barmanov si vás získa. Môžete si sem zájsť aj na ľahký obed, ale ak vám stačí drink, otvorené bude do neskorej noci.

Iru  – Romantický bar Iru leží na severnej časti ostrova priamo na krásnej, širokej pláži. Zláka vás sem samotné prostredie, no bar má v zálohe aj exotické koktejly či drinky a atmosféru pretkanú relaxačnou hudbou.

Čo tu môžete robiť? #

Ak niekto povedal, že dovolenka na Maldivách je nuda, znamená to, že tu zrejme nikdy nebol. Sami uvidíte, že rezort má v zálohe viac zaujímavostí, než ste si vedeli predstaviť a že máte možnosť zúčastňovať sa toľkých aktivít, že ľahko zabudnete na oddych. Na neho by ste samozrejme zabúdať rozhodne nemali, pretože aj oddych na snehobielych plážach, v bazéne či vo vlastnej vile patrí k zážitkom, ktoré vám Maldivy vedia dať. Rozhodnutie je na vás. Ak si chcete dokonale oddýchnuť a na všetko zabudnúť, Kanuhura sa o to postará, no ak chcete loviť zážitky a odniesť si hlavú plnú nevšedných spomienok, všetko je pripravené.

Rezort si pre vás pripravil príjemný bazén, priamo na pláži ozdobený palmami a výhľadom na Indický oceán. Určite sa tu zastavte, zaplávajte si, alebo si príďte spraviť fotku na instagram ako si vychutnávate svoj miešaný drink na tomto unikátnom mieste. Vedľa bazénu nájdete aj bar Cowry Club a tak je to prísun koktejlov postarané. To je oddych!

Ku kvalitnému rezortu patrí aj luxusné SPA a tak nemôže byť Kanuhura výnimkou. Nájdete ho v centrálnej časti ostrova medzi tropickou zeleňou, čo vám pri prvom nádychu naznačí, že toto je skutočne miesto stvorené na relax. Kokaa Wellness Retreat and SPA je svet, kde vás vtiahne totálny pokoj a po procedúrach si budete pripadať ľahký ako motýľ. Práve slovíčko Kokaa znamená v miestnom jazyku „motýľ a tak presne vedia, čo na vás platí. V SPA pracujú špecialisti z Thajska, Indie aj z indonézskeho ostrova Bali a ponúknu vám tak relax v podobe exotických masáží, sauny, parného kúpeľa alebo program na omladnutie či na uvoľnenie svalov. Skúsili ste niekedy krištáľovú masáž, kedy vám znovu nastolia energiu vďaka pôsobeniu krištáľov? SPA je miesto, kde si môžete prísť zacvičiť aj jógu.

Ste doma aktívni a bojíte sa, že tu na rajskom ostrove zleniviete? Nemusíte sa báť, pretože Kanuhura má svoje prekvapenia aj pre vás. Okrem kvalitne zariadenej telocvične sa môžete prihlásiť na maldivský workout, skúsiť pilates prepletený s boxom alebo si dať svoj ranný beh okolo ostrova po zrnkách piesku. Skúsili ste niekedy plážový box alebo kickbox? Nečakali ste, že to bude možno práve tu, však? Súčasťou ostrova sú aj dva tenisové kurty, kde si viete zahrať tenis, prípadne si najať trénera na niekoľko lekcií. Ráno si na pláži môžete zacvičiť jógu (aj pri západe slnka) či dokonca zumbu.

Milujete všemožné vodné športy? Určite navštívte areál, kde vás skúsení inštruktori zorientujú vo svete vodných športov a možností a možno napokon skúsite aj niečo, čo by vás pred tým nikdy nenapadlo. Z tých najjednoduchších aktivít si môžete požičať kajak a oboplávať dookola celý ostrov a obľúbenejším je z roka na rok aj paddleboard. Vyskúšať môžete aj adrenalínovejšie záležitosti a teda vodný skúter, windsurfing alebo vodné lyže! Funguje tu aj škola, kde vás zasvätia do tajov šnorchlovania, vodného lyžovania, či windsurfingu. Požičať si môžete aj katamaran a vyraziť do okolia.

Ak vás láka vyraziť na more, rezort vám ponúkne aj zážitok tradičnej maldivskej rybačky. Nasadnete do drevnej loďky zvanej dhoni akú na Maldivách poznajú stáročia a vyberiete sa na oceán. Teraz je jedno či ste amatér alebo dlhoročný rybár, ide tu predovšetkým o zážitok. Ráno s východom slnka je rybačka najlepšia a osvojíte si techniku maldivského chytania rýb a zároveň si dáte plavbu Indickým oceánom. Ak sa vám podarí chytiť rybu, za príplatok vám ju môžu ugrilovať na obed či večeru.

Súčasťou rezortu je aj herňa, kde si viete zahrať PS4, šach, biliard alebo šípky.

Potápanie alebo šnorchlovanie? #

Najobľúbenejšími činnosťami na akomkoľvek maldivskom ostrove je jednoznačne potápanie alebo šnorchlovanie. Šnorchlovanie je jednoduchším variantom a pre svoju dostupnosť sa ho môže nabažiť skutočne každý. Ak máte vlastný šnorchel, vezmite si ho so sebou, ale ak ste si ho aj zabudli alebo ste nikdy žiaden nemali, nevadí. Ostrov má vlastnú požičovňu a viete si ho požičať na deň alebo pokojne aj na celý pobyt. Rovnako si v ňom viete zapožičať aj plutvy či iné drobnosti. Šnorchlovať môžete kdekoľvek priamo na ostrove, len sa vyhnite mólu, kde prichádzajú lode alebo hydroplány kvôli bezpečnosti.

Šnorchlovanie nám prišlo najzaujímavejšie na severozápadnej strane ostrova či na východnej strane, neďaleko vodných víl, kde sú kúsky koralových útesov. Rezort však nemá živý koralový útes, takže tu nečakajte najkrajšie a najlepšie šnorchlovanie svojho života. Presne preto má však rezort v zálohe viacero rôznych výletov na najkrajšie miesta s koralovými záhradami, kde budete mať unikátne zážitky. Stačí vyraziť na more a do 20 minút ste na fantastických miestach, kde sa môžete šnorchlovať medzi exotickými rybami a nie je problém tu stretnúť aj delfíny, morské korytnačky, neškodných žralokov či raju. Vynikajúcim miestom, ktoré odborníci v rezorte poznajú je aj to, kam chodia mladé žraloky a neraz sa stane, že ich tu napočítate aj dvadsať. Ak budete chcieť, môžete si zaplávať priamo s nimi a ešte aj doma budete mať z tohto zážitku zimomriavky.

Pri šnorchlovaní si dajte pozor na ostré, maldivské slnko a nechajte si na sebe tričko, inak sa do polhodiny spálite a budete to cítiť aj nasledujúce dni.

Ak si na šnorchlovanie netrúfate a chcete si ho skúsiť s profesionálom, stačí povedať a môžete sa pridať k organizovanému šnorchlovaniu, ktoré trvá hodinu a pol, dve hodiny alebo dokonca tri hodiny, podľa toho aký program si vyberiete a aký podmorský život vás najviac láka.

Túžite sa na Maldivách potápať? Ani toto nie je pre rezort Kanuhura žiaden problém. Rezortový ostrov má totiž svoju vlastnú potápačskú školu Sun Dive Center a tak si môžete svoje potápania nastaviť presne tak ako vám vyhovuje. Viete čo je obrovskou výhodou tohto miesta? Kanuhura leží na severnom okraji atolu Lhaviyani a táto oblasť patrí medzi najdokonalejšie v severnom regióne. Len v okolí atolu sa nachádza 41 rôznych až svetových miest na potápanie a toto nenechá žiadneho potápača chladným. Veľká väčšina týchto miest leží do hodiny plavby loďou a tak ich máte krásne na dosah ruky. Stretnúť tu môžete stáda delfínov, karety, tuniaka, tropické ryby, žraloky či dokonca obrovské 5-metrové manty a keď je sezóna, v týchto miestach sa vyskytuje aj vzácny žralok veľrybí. Medzi zaujímavé miesta patrí aj to, kde pri ponore môžete vidieť dva vraky lodí, ktoré patria k najlepším na Maldivách!

Ak ste totálny začiatočník, môžete si spraviť malý ponor priamo v lagúne s profesionálom a následne vám nič nebráni k tomu, aby ste si tu spravili aj svoj potápačský kurz (PADI). Ak už svoj preukaz máte, vyberte sa pokojne na otvorené more, kde môžete absolvovať rôzne druhy ponorov a dokonca sa môžete nechať nahovoriť aj na nočné potápanie, ktoré je totálne odlišným zážitkom, než aký viete zažiť cez deň.

Dokonalý ostrov pre rodiny s deťmi #

Rezortový ostrov Kanuhura je perfektné miesto na maldivskú rodinnú dovolenku. Niektoré maldivské ostrovy sa špecializujú len na páry či svadobné cesty, ale Kanuhura je miesto, kde si príde rodina na svoje vďaka možnostiam, ktoré tu nájde ale aj pre príjemnú atmosféru, široké pláže, skvelé kúpanie či iné drobnosti. Rezort má svoj vlastný detský klub, kde sa deti môžu hrať a kde pre nich profesionáli pripravujú každodenné prekvapenia či aktivity. Raz budú spoznávať oceánske ryby, inokedy sa vyberú hľadať poklad alebo sa oblečú ako piráti a vyberú sa na opustený ostrov kúsok od rezortu. Súčasťou klubu je aj detský bazén či detská telocvičňa v džungli. Deti sa tu naozaj nebudú nudiť. V reštauráciách nájdete aj detské menu s detskými jedlami a ak by ste potrebovali babysitting, za príplatok je možno si ho v rezorte vybaviť. Väčšia deti nadchne možnosť vodných športov, menšieho futbalového ihriska či herne a dokonca sú tu pre rodiny organizované aj výlety na maldivskú rybačku, na opustený ostrov alebo si ako rodina môžete skúsiť školu varenia.

Kam sa vybrať na výlet? #

K dovolenke plnej zážitkov patria aj príťažlivé výlety a iste tušíte, že ani Kanuhura rezort nebude výnimkou. Tým, že sú Maldivy ostrovy, väčšina výletov je navrhnutá tak, aby ste si užili plavbu na lodi po Indickom oceáne, ktorá je okorenená o rôzne zaujímavosti.

Ak chcete zažiť niečo unikátne, čo by ste povedali na romantickú plavbu vo dvojici na typickej plachetnici dhoni v okolí ostrova? Natiahnete plachty a na súkromnej lodi ste len vy a kapitán. Usadíte sa a necháte sa kolísať Indickým oceánom pri pohľade na nádherné zátoky, lagúny a tropické ostrovy. Plavíte sa, slnko pomaličky zapadá a celý výlet dostane príjemný romantický rozmer. Môžete sa vydať aj na luxusnú, privátnu plavbu, kde si Indický oceán spríjemníte fľaškou kvalitného vína a zapadajúcim slnkom.

Najobľúbenejším výletom aj pre rodiny s deťmi patrí pozorovanie delfínov, ktoré je samozrejme spojené s príjemnou plavbou. Najkrajšie je vyraziť pred západom slnka, aby ste si jednak užili ten moment, kedy sa slnko pomaly stráca v oceáne a ak vám pri tom budú robiť spoločnosť aj krásne delfíny vyskakujúce do vzduchu, tak verte, že dostanete zimomriavky.

Tým, že má Kanuhura skvelú polohu na severnom okraji atolu Lhaviyani, patria k nemu aj dva menšie opustené ostrovčeky. Rezort do dokázal využiť a dnes tieto ostrovčeky premenil na skvelý výletný cieľ. Ostrov Jehunuhura leží len pár minúť plavby z rezortu a je to presne ten ostrovček, kde nájdete aj reštauráciu Drift, kde sa viete naobedovať. Na ostrov sa samozrejme môžete nechať odviesť, hoci nie ste hladní, ale chcete sa na ostrov pozrieť, prípadne si tu oddýchnuť.

Druhý ostrovček, menom Masleggihura je unikátnejším miestom, pretože práve tu vás môže priviesť loďka, vysadiť vás na opustenom ostrove a nechajú vás tu na niekoľko hodín, aby ste si užili svoj vlastný privátny ostrov s piknikovým košíkom. Budete sa tu kúpať, užívať si perfektnú pláž, šnorchlovanie, oddych v tropickom raji a keď pre vás loďka opäť príde, nebude sa vám chcieť odchádzať.

Užiť si môžete aj šnorchlovacie výlety do okolia, kde budete nadšení z krásy koralových útesov v okolí ostrova a na atole. Nádherné miesta plné rýb, no stretnete tu aj žraloky, delfíny, korytnačky či raje a ktovie možno sa zoznámite aj s obrovskou mantou.

Posledný západ slnka a ide sa domov
Foto: Kanuhura Maldives

Check out a odchod #

Váš odchod z rajského ostrova klope na dvere? Odporúčame vám aby ste si večer pred vašim odchodom na recepcii vyplatili služby za ktoré ste počas vášho pobytu mali zaplatiť. Nikde na ostrove totiž neplatíte hotovosťou a všetko si píšete na izbu a ak sa vám čosi nazbieralo, večer to vyplatíte.

Deň vopred sa na recepcii informujte aj o tom, kedy si rezort pre vás naplánoval odchod vášho hydroplánu na medzinárodné letisko v Malé, aby ste si presne vedeli rozvrhnúť čas. Vašu batožinu prídu vziať priamo do vily a napokon na golfovom autíčku vyzdvihnú aj vás, aby ste sa presunuli do lounge, kde počkáte na odlet hydroplánu. Posledné úsmevy, rozlúčka s ostrovom aj rezortom a o 40 minút ste už v Malé a idete na svoj check-in na medzinárodný let. Letisko už poznáte a tak viete, že je malé a všetko na ňom funguje. Odovzdajte na check-ine batožinu a pohľadajte svoju bránu na odlet. Maldivy ste si zamilovali a hoci ste na letisku, už rozmýšľate kedy sa sem vrátiť. .

Tomáš Kubuš

Tomáš Kubuš

Tomáš Kubuš

Vyštudovaný historik s veľkým srdcom. Získa si vás obetavosťou (vie o vašich prianiach skôr, než si ich uvedomíte vy) a ohromnými znalosťami. Miluje Áziu a krajiny Stredného východu. Stretnete sa s ním v Iráne aj v Uzbekistane, na Kaukaze či v Jordánsku alebo v Izraeli. Do novšej histórie si chodí oddýchnuť do juhovýchodnej Ázie. S láskou vás prevedie Indočínou, Thajskom či Malajziou. Veľmi rád píše a jeho články nájdete v mnohých slovenských časopisoch aj na našom blog Od pólu k pólu.

Obľúbený zájazd z BUBO katalógu
Hodvábnou cestou do Perzie (Komfort)

Zo zájazdu:

Tomáš Kubuš

Posledná úprava článku | Prečítané: 140

Mohlo by Vás zaujímať

Najkrajšie pláže sveta - top 20 Prémiový blog

Prémiový blog Najkrajšie pláže sveta - top 20

Chodím po svete tridsať rokov, aby som našiel tú najkrajšiu pláž na planéte. Za ten čas som natrafil na pláže opustené a romantické, plné života a…

Ľuboš Fellner 13 min. čítania
Kuramathi Maldives Blog

Blog Kuramathi Maldives

Maldivský rezort Kuramathi nielen, že patrí medzi najznámejšie ostrov Maldív, ale vo svojej kategórii 4* rezortov je na absolútnej špičke.…

Sun Siyam Olhuveli Blog

Blog Sun Siyam Olhuveli

Maldivský rezort Sun Siyam Olhuveli patrí medzi najzaujímavejšie 4* rezorty Maldív. Nájdete tu moderný luxus, tropické maldivské prostredie s…

Hotel LUX South Ari Atoll Maledivy Blog

Blog Hotel LUX South Ari Atoll Maledivy

Luxusný 5* rezort LUX South Ari Atoll otvoril svoje brány koncom roka 2016 po tom, ako prišla lukratívna skupina LUX Resorts & Hotels a premenila…

Waldorf Astoria Maldives Blog

Blog Waldorf Astoria Maldives

Exkluzívny 5* rezort Waldorf Astoria otvoril svoje brány len počas roku 2019, no svojim príchodom zmenil maldivské nazeranie na luxusný produkt. Má…

Ozen Bolifushi Maldives Blog

Blog Ozen Bolifushi Maldives

Luxusný 5* dovolenkový rezort na Maldivách nemusí byť len abstraktná predstava, pretože tá má aj svoje meno. Zoznámte sa s ostrovom Ozen Bolifushi,…

Blogov

Odporúčame tieto zájazdy

Detské zľavy

Dovolenka Srí Lanka a Maldivy s rodinou
F

Ázia  

Srí Lanka, Maldivy


náročnosť

14 dní

Trvanie

9895
K

Ázia   Austrália a Oceánia   Amerika  

Francúzska Polynézia, Dubaj (SAE), Tahiti, Spojené štáty americké (USA), Srí Lanka, Singapur, Nový Zéland, Maldivy


náročnosť

24 dní

Trvanie

8496 10620€
K

Ázia  

Srí Lanka, Maldivy


náročnosť

12 dní

Trvanie

3324 4054€

Získajte prístup
k exkluzívnym ponukám
a informáciám.