Najlepšie hotely sveta: Four Seasons Landaa Giraavaru

Najlepšie hotely sveta: Four Seasons Landaa Giraavaru

Luxusný rezort Landaa Giraavaru známy svojimi 5* službami patrí pod lukratívnu hotelovú sieť Four Seasons. Jeho tropickú krásu podčiarkne poloha na odľahlom atole Baa, ktorý pre jeho výnimočnosť zapísalo UNESCO medzi najdôležitejšie prírodné rezervácie. Svojim prístupom povýšili pohostinnosť na umenie a latku mimoriadne vysoko. Zamilujete si rezort, ostrov a ak je pre vás potápanie dôležitým lákadlom, miesta v okolí ostrova patria k najlepším na Maldivách. Rezort si pre vás pripravil aj niekoľko maldivských unikátov!

Kde sa nachádza rezort Landaa Giraavaru? #

Ostrov Landaagiraavaru, kde nájdeme lukratívny rezort pod taktovkou Four Seasons leží severozápadne od hlavného mesta Malé. Je súčasťou atolu Baa, ktorý patrí medzi vzácne oblasti v Indickom oceáne a preto tu UNESCO zriadilo dokonca chránenú, unikátnu rezerváciu. Rezort Landaa Giraavaru je vzdialený cca 120 kilometrov od medzinárodného letiska v Malé.

Aké je na Maldivách počasie a kedy ísť? #

Dokonalé pláže rezortu Landaa Giraavaru
Foto: Landaa Giraavaru Resort

Po prílete na Maldivy #

Prílet na medzinárodné letisko v Malé je veľmi jednoduchý. Nečakajte tu žiaden chaos a ani sa nemusíte báť, že by ste sa na ňom stratili. Práve naopak. Je pomerne malé a celkom prehľadné. Po vystúpení z lietadla idete s pasom v ruke k prepážke, kde dostanete pečiatku a o pár krokov už stojíte na mieste, kde sa čoskoro stretnete s vašou batožinou. Dajte si pozor len na to, aby ste do krajiny neprinášali žiaden alkohol, pretože to je na Maldivách striktne zakázané a môže to viesť k postihom.

Vezmite si vašu batožinu a kráčajte von do príletovej haly, kde na vás už čaká miestny partner z rezortu Landaa Giraavaru a postará sa o vás, aby vás vzal na miesto, odkiaľ odlietajú hydroplány a pomohol vám spraviť check-in. V salóniku na letisku pohodlne počkáte na odchod vášho hydroplánu. Nikdy by nemalo čakanie trvať dlhšie, než dve hodiny O všetko je postarané a vy sa už postaráte len o to, aby ste si užili krátky let s výhľadom na maldivské ostrovy.

Cesta na ostrov #

Luxusný rezort Landaa Giraavaru leží v severnej časti Maldív na atole Baa a preto k nemu budete letieť hydroplánom. Cesta loďou by bola dlhá a len by ste po medzinárodnom lete prišli na ostrov unavení. Landaa Giraavaru je od medzinárodného letiska na Malé vzdialený cca 120 kilometrov. Na ostrov sa tak vydáte hydroplánom a nebude to obyčajný let, pretože let hydroplánom jednoducho k Maldivám patrí a aspoň raz za život by si ho mal človek skúsiť. Vás čaká o chvíľku. Let medzi Malé a Landaa Giraavaru  trvá cca 40 minút.

V roku 2019 dokonca rezort Four Seasons dal do prevádzky najmodernejší, najluxusnejší, súkromný hydroplán Maldív a nazval ho Flying Triggerfish. Stal sa hviezdou instagramu a mnohí snívajú, že sa odvezú práve ním. Špeciálny hydroplán má kapacitu 8 pasažierov. Ak by ste chceli letieť klasickým hydroplánom, nie je to problém. Ten má kapacitu 14 ľudí a na ostrov letíte rovnako dlho. 

My milujeme ten pocit, kedy hydroplán vzlietne z Malé a o chvíľku sa pod vami otvoria pohľady na exotické ostrovčeky či atoly. Sami uvidíte, že ste ulovili unikátny zážitok ešte pred pristátím na ostrove. Tu na vás už čakajú a tak vaša dovolenka začína.

Prečo je Landaa Giraavaru rezort, ktorý stojí za to? #

Luxusný rezort Landaa Giraavaru, ktorý priviedla k dokonalosti lukratívna sieť Four Seasons je exotickým snom. Rozprestiera sa na krásnom 18 hektárovom ostrove, kde sa striedajú fascinujúce odtiene lagúny, výhľady na oceán, biele pláže s jemným pieskom a tropická zeleň sľubujúca súkromie a intimitu. Ostrov ponúka jednu z najväčších lagún na Maldivách, čo znamená obrovské možnosti na šnorchlovanie či dokonca potápanie, keďže oblasť leží v miestach s výskytom obrovských mánt, korytnačiek či dokonca žraloka veľrybieho. Zmyselné služby rezortu vás privedú k dokonalému oddychu v luxusnom SPA centre alebo si oddýchnete priamo na pláži či vo svojej vodnej vile nad lagúnou. Ak milujete luxusné prostredie, služby najvyššej kvality a zároveň ľudský prístup, vybrali ste si dobre, pretože to všetko je dušou rezortu Landaa Giraavaru.

Rezort v sebe kombinuje moderné vízie, dbá na maldivské tradície a spája inovácie, zdravý životný štýl a ochranu životného prostredia. Udržateľnosť je cesta, ktorou sa ostrov vybral nie preto, že by to bolo dnes moderné, ale preto, aby chránil prostredie v ktorom sa ocitol. Maldivy so svojimi atolmi o tom vedia rozprávať. Súčasťou rezortu sú aj kulinárske zážitky, pretože práve sieť Four Seasons si na ne rozhodne dá záležať.

Pozrite sa aj na maldivskú sestru tohto rezortu, ktorý leží na ostrovčeku Kuda Huraa.

Landaa Giraavaru to je zmyselný luxus
Foto: Landaa Giraavaru Resort

Vitajte na ostrove #

Z hydroplánu, ktorý sa blíži k zemi vidíte krásu atola Baa. Malé ostrovčeky obklopené koralovými útesmi a neskutočnou tyrkysovou farbou oceánu. Presne tam leží váš ostrov s rezortom Landaa Giraavaru. Už len pár minút, aby hydroplán pristál na vode a ste doma. Hneď po pristáti vás privítajú pracovníci hotela, ale aj zvuk tradičných, maldivských bubnov. Toto ste nečakali. K tomu studený uteráčik na osvieženie a welcome drink v podobe čerstvo vytlačeného, exotického džúsu z tropického ovocia. Ani sa nenazdáte a už ste na ceste do svojej vily počas ktorej vám spravia aj krátku prehliadku ostrova, aby ste vedeli, kde nájdete reštaurácie, bazén, bary či iné dôležité miesta, ktoré budú odteraz patriť vám. Tak, kam to bude? Plážová vila alebo zaparkujete rovno vo vodnej vile? Rozhodnutie je na vás. Už vám neostáva naozaj nič iné, len si začať užívať svoj pobyt medzi lagúnou a snehobielou plážou.

Aké ubytovanie si vybrať? #

Maldivský rezort Landaa Giraavaru sa pri výstavbe svojich víl držal lokálnych vplyvov, aby mali hostia pocit, že sú skutočne na Maldivách a nie niekde na anonymnom ostrove v Indickom oceáne. Vily tak získali strechy ozdobené palmovými listami, recyklované koralové preklady v interiéri a taktiež sú otvorené v štýle tradičných maldivských domov. Rezort sa rozhodol ísť touto cestou, aby vzdal hold Maldivám. Samozrejme pripočítajte si k tomu moderné, dizajnové detaily, luxusnú kúpeľňu či iné drobnosti a pred vašimi očami vznikne mimoriadna fúzia krásnych prvkov. Landaa Giraavaru ponúka 103 víl rozmiestnených po ostrove a je len na vás, či chcete čas tráviť v plážových alebo vo vodných vilách. Každé majú svoje výhody, no tu ide o splnenie si snov. Každá jedna vila či plážový bungalov majú svoj vlastný, súkromný bazén.

Všetky vily majú vo svojom základnom vybavení kanvicu na zohriatie vody na čaj či kávu, satelitnú TV, telefón, rýchle wifi, vonkajšiu sprchu, klimatizáciu, kúpeľňu, sprchu, fén, chladničku s minibarom, trezor a skvelé výhľady na ostrov či lagúnu. Izby sa v rezorte štandardne upratujú dva krát denne.

Na výber máte veľa možností ako strávite dovolenku
Foto: Landaa Giraavaru Resort

Oceanfront Bungalow

Plážový bungalov predstavuje tu v rezorte Landaa Giraavaru základný typ ubytovania, ale ak si ho predstavíte ako niečo obyčajné, veľmi sa zmýlite. Oceanfront Bungalow ako znie jeho meno je príklad luxusného ubytovania v príjemnom prostredí, kedy je položený na pláži len pár metrov od lagúny, pričom ho obklopuje aj tropická zeleň vďaka ktorej získate pocit súkromia. Bungalov má svoju štýlovú spálňu, obrovskú kúpeľňu s dvomi umývadlami, vonkajšiu sprchu a drevenú verandu so sedením, ležaním a perfektným súkromným bazénom. Tu budete tráviť zrejme najviac času, pretože keď ho uvidíte, nebudete chcieť odísť. Veľkosť bungalovu je 75 m2.

3 fotografie

Oceanfront Bungalow

Two Bedroom Family Beach Bungalow

Bungalov nájdete aj v rodinnej verzii, kedy sa zväčší viac než dvojnásobne a získate tak obrovské množstvo miesta pre celú rodinu. Nie je to jeden bungalov, ktorý by mal viac miesta, ale predstavte si túto konšteláciu ako dva samostatné, vedľa seba stojace bungalovy. Majú spoločné priestory, verandu s posedením, spoločný, privátny bazén aj posedenie na pláži. Tento bungalov je vhodný pre štyroch dospelých alebo dvoch dospelých a tri deti. Ak cestujete s priateľmi alebo viacerými deťmi, toto je vaša najlepšia voľba z hľadiska bungalovov. Pre deti je pred bungalovom krásna pláž, plytká voda a tak môžu tráviť hodiny v maldivskom sne. Veľkosť bungalovu je 182 m2.

3 fotografie

Two Bedroom Family Beach Bungalow

Beach Villa

O stupienok vyššie než klasický plážový bungalov je plážová vila. Aj ona leží na pláži obklopená ostrovnou džungľou. Budete tu mať také súkromie, že nebudete musieť ani zaťahovať závesy. Všetko je tu len vaše. Pred vilou máte obrovský bazén a ak vás počas kúpania v ňom napadne, že by ste ho vymenili na lagúnu, do minúty sa kúpete v Indickom oceáne. Dokonalé! Vila má svoje vysoké stropy, drevené obloženie aj koralové doplnky a je priestranná natoľko, že je takmer dva krát taká veľká ako plážový bungalov. Luxusná kúpeľňa, vonkajšia sprcha, spálňa a okrem nej je súčasťou vily aj spoločenská miestnosť. Vila je vhodná pre troch dospelých alebo dvoch dospelých a dve deti. Pred vilou máte okrem bazénu aj altánok s lehátkami s výhľadom na pláž a ďalšie lehátka so slnečníkom vás čakajú priamo na pláži. Veľkosť vily je 137 m2.

3 fotografie

Beach Villa

Family Beach Villa

Rodinná plážová vila je skvelým ubytovaním, ak cestujete s viacerými deťmi. Je to priestranná vila so spálňou, veľkou aj menšou kúpeľňou, vonkajšou sprchou aj ďalšou izbou na oddych. Vonku pred vilou je skvelý bazén, drevená veranda s výhľadom na pláž či oceán a samozrejmosťou sú lehátka, oddychový altánok či hamaka. Bazén je od lagúny vzdialený len minútu chôdze. Veľkosť vily je 164 m2.

3 fotografie

Family Beach Villa

Two Bedroom Royal Beach Villa

Ak by ste sa chceli mať skutočne kráľovsky, skúste sa pozrieť na túto rodinnú plážovú vilu. Jej veľkosť s priestorom presiahne 300 metrov štvorcových a geniálnym doplnkom je 20-metrov dlhý bazén, ktorý patrí len a len vám. Máte vlastnú kúsok pláže priamo pred vilou a kedykoľvek môžete bazén vymeniť za more. Ide tu o dve luxusné vily, ktoré sú prepojené spoločenskou miestnosťou tak, aby vytvorili unikátny komplex. Súčasťou vily sú dve plne vybavené, luxusné kúpeľne, dve vonkajšie sprchy a záhrada s otvorenou verandou, posedením či lehátkami. Dizajn prelína maldivské prvky s modernými detailmi a vytvára tak mimoriadne príjemné miesto na oddych. Tento typ vily môže byť pokojne aj pre šiestich dospelých. Veľkosť vily je 310 m2.

3 fotografie

Two Bedroom Royal Beach Villa

Sunrise / Sunset Water Villa

Ikonou maldivských rezortov sú vždy dokonalé vodné vily. Sú snom mnohých a preto sú tak obľúbené. Vodné vily nájdete samozrejme aj tu v rezorte Landaa Giraavaru. Umiestnili ich na severozápadnú stranu ostrova na miestach, kde je krásna lagúna neďaleko koralových útesov. V roku 2019 prešli vodné vily na ostrove premenou a dnes tu nájdete super moderné vily s vlastným loftom, kde pridali miestnosť stvorenú na oddych s lehátkami a výhľadom. Budete tento doplnok milovať. Zväčšil sa aj priestor pred samotnou vilou, teda priestor verandy z ktorej sa vstupuje do privátneho bazénu či do lagúny a súčasťou verandy je aj priestor na sedenie, hamaka, lehátka či ďalšie miesta na oddych. Zaujímavý interiér v sebe spája maldivské, lokálne predstavy s moderným dizajnom a všetko je presvetlené a priestranné. Všetko čo musíte spraviť je vybrať si aký výhľad si z vily želáte. Tie si v konfigurácii na východ alebo na západ slnka. Veľkosť vodnej vily je 90 m2.

3 fotografie

Water Villa

Family Water Villa

Ak cestujete ako rodina, určite oceníte, že rezort má v ponuke aj väčšiu vodnú vilu, ktorú označuje ako Family Water Villa. Je o poznanie väčšia, než klasická vodná vila, pretože tu získate o miestnosť navyše, ktorú môžeme nazvať detskou izbou. Okrem spálne tak máte k dispozícii aj priestrannú spoločenskú miestnosť, detská izba a súčasťou interiéru je aj kúpeľňa so zdvojeným umývadlom aj toaletou. K ubytovaniu je samozrejme aj priestranná, drevená veranda so sedením aj ležaním a vlastný, privátny bazén s výhľadom na lagúnu. Infinity pool oceníte pri oddychovaní s drinkom v ruke a má svoju auru, že v ňom budete tráviť o mnoho viac času, než ste si mysleli. Aj tu si musíte zvoliť či chcete zažívať výhľady na východ alebo západ slnka. Veľkosť rodinnej vodnej vily je 112 m2.

3 fotografie

Family Water Villa

Two Bedroom Water Suite

Obrovská vila v sebe ukrýva hlavnú spálňu, obývačku, jedáleň či hosťovskú izbu. Súčasťou vily sú aj dve kúpeľne a samozrejme spoločná, priestranná veranda odkiaľ viete vyjsť o kúsok vyššie, kde je loft s lehátkami a výhľadom na oceán. Infinity pool je dominantou celého vonkajšieho priestoru a keď si vyložíte nohy a pri vychladenom drinku sa pozriete okolo seba, nebudete sa chcieť vrátiť domov. Veľkosť vodnej suity je 154 m2.

Ak potrebujete ešte väčší typ ubytovania, rezort ponúka aj „Three Bedroom Water Suite“, teda nájdete v nej viac priestoru. Tento druh ubytovania má až 294 m2 a bývať v ňmo môže až deväť ľudí.

3 fotografie

Two Bedroom Water Suite

Landa Estate

Ak túžite po absolútnom luxuse a súkromí, tak potom má rezort v ponuke unikátny Landa Estate. Je to najlukratívnejšie, najbohémskejšie ubytovanie ostrova a samozrejme, že si za neho poriadne priplatíte, ale budete mať kus maldivského ostrova len a len pre seba. Pointou Landa Estate je totiž dokonalé súkromie. Leží na juhovýchodnej cípe ostrova, ďalej od budov rezortu a je vhodná pre veľkú rodinu či skupinu priateľov, pretože v nej môže prespať maximálne 6 dospelých a 5 detí. Má svoje privátne časti a celkovo napokon estate zaberie cca 2000 metrov štvorcových. Patrí tak k najväčším na celých Maldivách! Ubytovanie má 25-metrový bazén a privátnu 80-metrovú pláž s bielym, jemným pieskom. Je tu všetko na čo si spomeniete od moderných prvkov cez tradičné vplyvy a súčasťou sú aj najmodernejšie doplnky cez zvukové systémy až po luxusnú kozmetiku v kúpeľniach. Skrátka, našli ste tu svoj druhý domov. Jedlo si môžete nechať priniesť priamo k vášmu bazénu alebo si k sebe pozvete osobného šéfkuchára a ten vám pripraví dokonalý zážitok.

3 fotografie

Landa Estate

Kde sa najesť? #

K Maldivám gastronomické zážitky a kulinárske špeciality jednoznačne patria a luxusný rezort Landaa Giraavaru nemá dôvod byť výnimkou. Práve naopak, pretože v gastronómii udáva trendy a na všetko dozerá sieť Four Seasons známa svojou citlivosťou na kvalitu a čerstvosť surovín. Môžete sa tak tešiť na to, ako si počas svojej maldivskej dovolenky zacestujete prostredníctvom jedál po celom svete. Ostrov má vo svojej ponuke štyri reštaurácie a štyri bary, kde si skutočne každý nájde množstvo skvelých chutí. Medzi vyhlásené kuchyne ostrova patrí stredomorská kuchyňa, plody mora aj grilované ryby, ázijské chute a dokonca arabské špeciality s chuťou Libanonu.

Ak si chcete vychutnať večeru v niektorej z reštaurácii, osvedčilo sa nám, aby ste si spravili rezerváciu deň (alebo aj dva) vopred a mali tak istotu, že vás bude čakať vaše vytúžené miesto.

Rezort vám pripraví nejeden kulinársky zážitok
Foto: Landaa Giraavaru Resort

Hlavnou reštauráciou celého rezortu je Cafe Landaa hneď vedľa bazénu v príjemnom prostredí ostrova. Do tejto reštaurácie budete chodiť na každodenné raňajky, ale podávajú sa tu aj obedy či večere. Raňajky tu nájdete denne medzi 7:00 a 11:00. Na raňajky sa nachystajte na moderný a chutný bufet. Čakajú vás v ňom cereálie, jogurty, smoothies, čerstvé, exotické ovocie, šaláty, omelety, sladké raňajky v podobe palaciniek či waflí. Máte chuť na vajcia Benedikt? Žiaden problém! Ak by ste radi zaexperimentovali, skúste na raňajky ázijské rezancové polievky alebo rezance so zeleninou. Vezmite paličky a idete na to! Nájdete tu samozrejme aj čerstvé pečivo a množstvo ďalších drobností. Na pitie si vyberte svoju kvalitnú kávu, čierny, zelený alebo bylinkový čaj, čerstvé džúsy, mlieko alebo vodu. Raňajky si budete užívať a verte, že na nich strávite viac času, než ste si pôvodne mysleli.

Počas týždňa sa tu usporadúvajú aj rôzne tematické večery, ktorých sa môžete zúčastniť. Raz sa nesie v znamení Arábie, inokedy Indie, ale aj maldivskej kuchyne či večer plný homárov. 

Barakat – Najzaujímavejšou reštauráciou celého rezortu Barakat. Jej arabský názov v sebe skrýva meno učenca, ktorý premenil práve atol Baa, kde sa nachádza aj váš ostrov na svoj domov. Nielen arabským názvom na vás dýchne orient, pretože celá reštaurácia je ním nasiaknutá. Od detailov, atmosféry cez hudbu a samozrejme cez jedlo. Čakajú vás tu špeciality libanonskej, marockej, ale dokonca aj arménskej kuchyne. Ochutnajte marocký tadžín s morskými plodmi, nechajte sa zlákať desiatkami mištičiek pri arabskom mezze a nesklame vás ani arménsky šašlík. Arabi milujú sladkosti a tak tu nájdete aj zmyselný výber orientálnych chuťoviek. Dáte si vodnú fajku pri západe slnka?

Blu Beach Club – Obľúbeným miestom kvôli atmosfére aj jedlu je Blu Beach Club. Nájdete ho neďaleko bazénu s výhľadom na oceán a najmä večer, keď sa rozsvietia svetlá, má krásnu, romantickú atmosféru. Nájdete tu pokoj a ticho, pretože Blu Beach Club je jedinou reštauráciou v západnej časti ostrova (všetky ostatné sú na východe). Reštaurácia sa špecializuje na taliansku kuchyňu vo svojom najchutnejšom šate. Čakajú tu na vás typické talianske antipasti ako aj niekoľko osvedčených chuťoviek, ktorým nebudete vedieť odolať. Ochutnajte tu tartare z čerstvého tuniaka, Linguine s cukinou a parmezánom, domáce Lasagne a milovník mäsa si zamiluje fantastický hovädzí stejk s foie gras, špenátom a portským vínom.

Súčasťou reštaurácie je aj Blu Bar, ktorý nájdete hneď vedľa. Môžete si sem zájsť na drink v romantickom prostredí, kedy vás usadia na drevené mólo a okolo seba máte len oceán a krásne výhľady.

Fuego Grill – Reštaurácia je otvorená len počas večere a ako aj jej názov napovie, nájdete tu fantastické špeciality pripravované na grile, no nielen tie. Leží vedľa bazénu a v ponuke nájdete grilované ryby, množstvo morských plodov od výmyslu sveta, ale aj menšie chuťovky ako sendviče, šaláty či ázijské jedlá. Ak vám môžeme niečo odporučiť, skúste grilovaný stejk, homára na grile alebo ochutnávku surového tuniaka.

Sea Bar – Jedným z barov, ktoré na ostrove nájdete je aj Sea Bar, teda morský bar a jeho devízou je totálny relax. Usadíte sa v ňom medzi mäkké vankúše, spravíte si pohodlie tak, aby ste si oddýchli s dokonalou margaritou v ruke a ak vyhladnete, doprajte si španielske tapas. Priamo z baru môžete napokon sledovať aj rybičky v lagúne a sem tam vás príde skontrolovať aj žralok.

Shisha Bar – Súčasťou arabskej reštaurácie Barakat je aj zaujímavý, exotický Shisha bar, kde si viete zájsť pred večerou alebo po nej, aby ste si tu vychutnali arabskú kávu s kardamónom, marocký čaj s mätou alebo len vodnú čajku s tabakom s ovocnou príchuťou. Sedíte v bare s výhľadom na lagúnu a snívate svoj sen Tisíc a jednej noci.

Poolside Bar – Čo by to bolo za rezort, ktorý by vedľa svojho dokonalého bazénu nemal kvalitný bar? Landaa Giraavaru takým rezortom samozrejme nie je a preto si hneď vedľa môžete vychutnať Poolside Bar s perfektným výberom tropických drinkov, koktejlov, vína či iných alkoholických nápojov. Ak vám v bazéne vyhladne, potešia vás šaláty či sendviče a ďalšie ľahšie jedlá. Bar je otvorený od 10:00 do 18:00.

Ako si ostrov vychutnať? #

Rezortový ostrov Landaa Giraavaru nemusí byť len o oddychu na pláži či vo vlastnej vodnej vile, ale môžete z neho vytĺcť o mnoho viac, než si myslíte. Ak si chcete ostrov užiť a dokonale si nabiť baterky, presne to tu nájdete v podobe luxusného SPA, no ak chcete nájsť niekoľko ďalších zážitkov, skúsiť vodné športy, zabehať si alebo objaviť čím ostrov žije, rezort je pripravený pomôcť vám tieto zážitky uloviť. Sami budete prekvapení, koľko možností si Landaa Giraavaru pre vás pripravilo.

Luxusný rezort sa môže pochváliť až tromi bazénmi (štyrmi ak počítame aj detský v detskom klube)! Najväčší z nich, teda hlavný bazén rezortu je jediným bazénom na celých Maldivách, ktorý má olympijské rozmery a teda je 50 metrov dlhý. K tomu si predstavte, že je zároveň infinity poolom a teda v ňom ulovíte o zážitok viac. Druhým bazénom je unikátny bazén so slanou vodou. Má 20 metrov a skúste si ho pre zážitok. Tretí bazén nájdete na západnej strane ostrova vedľa Blu Beach baru. Tento je krásne situovaný tak, aby ste priamo z neho mohli sledovať západ slnka.

K luxusnému rezortu patrí aj dokonalé SPA a váš ostrov Landaa Giraavaru vám to bude vedieť splniť do bodky. Na fantastické služby rezortu ste si už zvykli, no keď uvidíte SPA, budete vedieť, že ste v správnych rukách. Za posledné roky dostalo niekoľko ocenení a ak povieme, že patrí k najzaujímavejším na Maldivách, veríme, že budete súhlasiť. SPA umiestnili šikovne priamo nad lagúnu a tvorí ho desať otvorených pavilónov na dokonalý relax. Medzi špeciality rezortu patrí ajurvéda pod vedením odborníka, kde sa okrem tradičných receptúr či masáži venujú aj inováciam a tak je rezort prvý na Maldivách, ktorý zaviedol Antigravity jógu, Panchakarmu či dokonca ako prvý rezort ponúka terapiu formou jógy. Ak je práve jóga to, čo milujete, lepšie miesto než tento rezort na Maldivách jednoducho nenájdete. Užijete si tu však aj masáže, wellness, môžete nechať zabaliť svoje telo do bylinkových prípravkov alebo si vychutnať kozmetiku.

Ak sa bojíte, že tu na ostrove vypadnete z formy, tak vás vyvedieme z omylu. Rezort má pre vás pripravenú kvalitne zariadenú telocvičňu plnú moderných strojov a k dispozícii máte aj osobného trénera, ktorý pre vás pripraví cvičebný plán. Kto si rád zabehá, pre ten tu nájde aj bežecký okruh po vnútrozemí ostrova.

Chceli by ste vidieť žraloky aj raje zblízka? Rezort má pre vás naplánované každý deň kŕmenia, kde môžete byť pri týchto fascinujúcich zvieratách skutočne zoči voči. Je to bezpečné a tak si to užijú aj deti.

Milujete všemožné vodné športy? Určite navštívte areál, kde vás skúsení inštruktori zorientujú vo svete tejto zábavy a možností a možno napokon skúsite aj niečo, čo by vás pred tým nikdy nenapadlo. Z tých najjednoduchších aktivít si môžete požičať kajak a oboplávať dookola celý ostrov a obľúbenejším je z roka na rok aj paddleboard. Vyskúšať môžete aj adrenalínovejšie záležitosti a teda vodný skúter, windsurfing alebo vodné lyže! Skúšali ste niekedy parasailing, kneeboarding alebo wakeboarding? To všetko si teraz v rezorte môžete vychutnať. Že si pod niektorými názvami neviete ani len predstaviť, čo čakať? Nezúfajte, radi vás tu zorientujú a už vám nič nebráni k tomu, aby ste sa prekonávali. Funguje tu aj škola, kde vás zasvätia do tajov šnorchlovania, vodného lyžovania, či windsurfingu. Požičať si môžete aj katamaran a vyraziť do okolia.

Ak by ste nemali adrenalínu stále dosť, rezort Landaa Giraavaru sa na konci roku 2019 stal prvým rezortom na Maldivách, kde sa lietanie premenilo na skutočnosť! Rezort má tak v ponuke štyri rôzne adrenalínové chuťovky a tak môžete skúsiť málo známe aktivity akými je Kite foiling, Wake foiling, Lift foiling alebo Wing surfer.

Absolútnym unikátom aký tu nájdete je neskutočná ponorka pripomínajúca lietadlo! Vedeli ste, že takéto niečo existuje? Ide o prvý model na svete a práve váš rezort si na neho vsadil. Ponorka Super Falcon 3S je niečo, čo nezažilo pred vami veľa ľudí. Rezort ponúka exkurzie pre dve osoby (viac sa do nej okrem šoféra nezmestí) a vydáte sa objavovať fantastický atol Baa s nádhernom prostredí. Za skúsenosť si samozrejme zaplatíte, pretože vás podmorský let vyjde minimálne na 1500 dolárov, ale je to niečo totálne unikátne a ojedinelé.

Ak by ste si chceli užiť privátnu večeru pod hviezdami na brehu mora, môžete ju mať. S rezortom sa len dohodnete kedy by ste si ju chceli vychutnať a na pláži vám pripravia krásne, romantické posedenie so sviečkami a pod hviezdami. Nemusíte večerať len na brehu mora, ale k dispozícii je aj miesto v korunách stromov, kde budete mať súkromie, krásne výhľady a skvelé jedlo. Ak milujete unikátne zážitky, toto bude jeden z nich.

Rezort je známy aj pre svoje centrum morského života. Láka vás dozvedieť sa o podmorskom svete Maldív viac? Práve tu sa môžete zúčastniť na rôznych prednáškach, nazrieť do laboratória a zistiť čo sa robí pre záchranu mánt či koralov.

Potápanie alebo šnorchlovanie? #

Najobľúbenejšími činnosťami na akomkoľvek maldivskom ostrove je jednoznačne potápanie alebo šnorchlovanie. Šnorchlovanie je jednoduchším variantom a pre svoju dostupnosť sa ho môže nabažiť skutočne každý. Ak máte vlastný šnorchel, vezmite si ho so sebou, ale ak ste si ho aj zabudli alebo ste nikdy žiaden nemali, nevadí. Ostrov má vlastnú požičovňu a viete si ho požičať na deň alebo pokojne aj na celý pobyt. Rovnako si v ňom viete zapožičať aj plutvy či iné drobnosti. Šnorchlovať môžete kdekoľvek priamo na ostrove, len sa vyhnite mólu, kde prichádzajú lode kvôli bezpečnosti.

Šnorchlovanie na tomto mieste vám prinesie viacero zážitkov vďaka tomu, že sa nachádzate na obľúbenom atole Baa. Prvé koralové útesy nájdete aj na dosah rezortu, ale tie nepatria k najlepším, hoci svoj účel splnia. Ak chcete zažiť skutočne krásne šnorchlovanie, nasadnite na loďku, plavte sa dvadsať minút a keď potom skočíte do vody, tak môžete stretnúť nielen húfy koralových rýb, ale aj korytnačky či žraloky, raje a dokonca aj manty.

Pri šnorchlovaní si dajte pozor na ostré, maldivské slnko a nechajte si na sebe tričko, inak sa do polhodiny spálite a budete to cítiť aj nasledujúce dni.

Ak si na šnorchlovanie netrúfate a chcete si ho skúsiť s profesionálom, stačí povedať a môžete sa pridať k organizovanému šnorchlovaniu, ktoré trvá hodinu a pol, dve hodiny alebo dokonca tri hodiny, podľa toho aký program si vyberiete a aký podmorský život vás najviac láka.

Rezort Landaa Giraavaru leží len 20 minút plavby od miesta, ktoré patrí k najlepším na svete na pozorovanie obrovských mánt. Toto miesto sa volá Hanifaru Bay a každý rok medzi júnom a októbrom je tu vysoká koncentrácia planktónu, ktorý priláka obrovské manty. Môžete sa sem ísť šnorchlovať alebo potápať. Je to len na vás. Okrem toho je okolie rezortu a práve atol Baa aj miestom, kde máte najväčšiu šancu vidieť na vlastné oči žraloka veľrybieho. Okrem Hanifaru Bay nájdete v okolí aj Bathalaa, ďalšie miesto známe pre výskyt mánt.

Túžite sa na Maldivách potápať? Luxusný rezort je miestom, kde si tento sen môžete splniť. Nájdete tu vynikajúcu potápačskú školu, kde si viete spraviť aj svoj PADI certifikát a kde sa naučíte základy, aby ste mohli túto novoobjavenú vášeň rozvíjať. Ak už svoj preukaz máte, vyberte sa pokojne na otvorené more, kde môžete absolvovať rôzne druhy ponorov a dokonca sa môžete nechať nahovoriť aj na nočné potápanie, ktoré je totálne odlišným zážitkom, než aký viete zažiť cez deň.

Dokonalý ostrov pre rodiny s deťmi #

Rezortový ostrov Landaa Giraavaru je miestom, ktoré víta rodiny s deťmi s otvoreným náručím. Svoju filozofiu postavil na tom, aby rodiny s deťmi cestovali a preto tu pre nich vytvoril také podmienky, aby sa z tejto dovolenky vrátili domov nadšení. Detský klub Kuda Velaa (Malá korytnačka) je miesto pre najmenších a deti vo veku 4 až 12 tu môžu tráviť čas množstvom aktivít. O klub sa starajú profesionáli a tí pripravia deťom skvelé zážitky z hier na ostrove či na pláži. Ostrov dokonca myslí aj na staršie deti či teenagerov a druhý klub patrí práve im (od 13 do 18 rokov). Tu nájdu herňu s biliardom, ping pongom, môžu si pozrieť film alebo si zahrať niektorú z hier na Playstation. Pripravené sú aj turnaje v plážových či vodných športoch. Ak potrebujete na pár hodín babysitting, rezort s tým nemá žiaden problém a takúto službu ponúkne za príplatok.

Kam sa vybrať na výlet? #

K dovolenke plnej zážitkov patria aj príťažlivé výlety a iste tušíte, že ani Landaa Giraavaru rezort nebude výnimkou. Tým, že sú Maldivy ostrovy, väčšina výletov je navrhnutá tak, aby ste si užili plavbu na lodi po Indickom oceáne, ktorá je okorenená o rôzne zaujímavosti.

Najobľúbenejším výletom aj pre rodiny s deťmi patrí pozorovanie delfínov, ktoré je samozrejme spojené s príjemnou plavbou. V okolí vášho rezortu Landaa Giraavaru ich nájdete niekedy stovky! Najkrajšie je vyraziť pred západom slnka, aby ste si jednak užili ten moment, kedy sa slnko pomaly stráca v oceáne a ak vám pri tom budú robiť spoločnosť aj krásne delfíny vyskakujúce do vzduchu, tak verte, že dostanete zimomriavky.

Ak vás láka vyraziť na more, rezort vám ponúkne aj zážitok tradičnej maldivskej rybačky. Nasadnete do drevnej loďky zvanej dhoni akú na Maldivách poznajú stáročia a vyberiete sa na oceán. Teraz je jedno či ste amatér alebo dlhoročný rybár, ide tu predovšetkým o zážitok. Špecialitou je aj nočná rybačka a hoci si odtiaľ veľa fotiek neprinesiete, tma vybičuje zmysly a aj táto aktivita dostane úplne iný rozmer.

Užiť si môžete aj šnorchlovacie výlety či výlety za potápaním do okolia, kde budete nadšení z krásy koralových útesov v okolí ostrova a na atole. Nádherné miesta plné rýb, no stretnete tu aj žraloky, delfíny, korytnačky či raje a ktovie možno sa zoznámite aj s obrovskou mantou, pretože svetové miesta jej výskytu sú len 20 minút od vás.

Ak chcete zažiť niečo unikátne, čo by ste povedali na romantickú plavbu vo dvojici na typickej plachetnici dhoni v okolí ostrova? Natiahnete plachty a na súkromnej lodi ste len vy a kapitán. Usadíte sa a necháte sa kolísať Indickým oceánom pri pohľade na nádherné zátoky, lagúny a tropické ostrovy. Plavíte sa, slnko pomaličky zapadá a celý výlet dostane príjemný romantický rozmer. Môžete sa vydať aj na luxusnú, privátnu plavbu, kde si Indický oceán spríjemníte fľaškou kvalitného vína a váš osobný šéfkuchár sa postará o tom, aby ste si plavbu vychutnali všetkými zmyslami.

Rezort, ktorý je pod krídlami Four Seasons má dokonca aj svoju vlastnú super luxusnú jachtu Four Seasons Explorer s ktorou viete objavovať okolie naozaj vo veľkom štýle. Rezort ponúkne plavbu okolo viacerých ostrovčekov s tým, aby ste z Maldív niečo aj videli a samozrejme aj zažili.

Rozlúčka s krásnym ostrovom
Foto: Landaa Giraavaru Resort

Check out a odchod #

Váš odchod z rajského ostrova klope na dvere? Odporúčame vám aby ste si večer pred vašim odchodom na recepcii vyplatili služby za ktoré ste počas vášho pobytu mali zaplatiť. Nikde na ostrove totiž neplatíte hotovosťou a všetko si píšete na izbu a ak sa vám čosi nazbieralo, večer to vyplatíte.

Deň vopred sa na recepcii informujte aj o tom, kedy si rezort pre vás naplánoval odchod vášho hydroplánu na medzinárodné letisko v Malé, aby ste si presne vedeli rozvrhnúť čas. Vašu batožinu prídu vziať priamo do vily a napokon na golfovom autíčku vyzdvihnú aj vás, aby ste sa presunuli do lounge, kde počkáte na odlet hydroplánu. Posledné úsmevy, rozlúčka s ostrovom aj rezortom a o 40 minút ste už v Malé a idete na svoj check-in na medzinárodný let. Letisko už poznáte a tak viete, že je malé a všetko na ňom funguje. Odovzdajte na check-ine batožinu a pohľadajte svoju bránu na odlet. Maldivy ste si zamilovali a hoci ste na letisku, už rozmýšľate kedy sa sem vrátiť.

Tomáš Kubuš

Tomáš Kubuš

Tomáš Kubuš

Vyštudovaný historik s veľkým srdcom. Získa si vás obetavosťou (vie o vašich prianiach skôr, než si ich uvedomíte vy) a ohromnými znalosťami. Miluje Áziu a krajiny Stredného východu. Stretnete sa s ním v Iráne aj v Uzbekistane, na Kaukaze či v Jordánsku alebo v Izraeli. Do novšej histórie si chodí oddýchnuť do juhovýchodnej Ázie. S láskou vás prevedie Indočínou, Thajskom či Malajziou. Veľmi rád píše a jeho články nájdete v mnohých slovenských časopisoch aj na našom blog Od pólu k pólu.

Obľúbený zájazd z BUBO katalógu
Hodvábnou cestou do Perzie (Komfort)

Zo zájazdu:

Tomáš Kubuš

Posledná úprava článku | Prečítané: 54

Mohlo by Vás zaujímať

Najkrajšie pláže sveta - top 20 Prémiový blog

Prémiový blog Najkrajšie pláže sveta - top 20

Chodím po svete tridsať rokov, aby som našiel tú najkrajšiu pláž na planéte. Za ten čas som natrafil na pláže opustené a romantické, plné života a…

Ľuboš Fellner 13 min. čítania
Kuramathi Maldives Blog

Blog Kuramathi Maldives

Maldivský rezort Kuramathi nielen, že patrí medzi najznámejšie ostrov Maldív, ale vo svojej kategórii 4* rezortov je na absolútnej špičke.…

Sun Siyam Olhuveli Blog

Blog Sun Siyam Olhuveli

Maldivský rezort Sun Siyam Olhuveli patrí medzi najzaujímavejšie 4* rezorty Maldív. Nájdete tu moderný luxus, tropické maldivské prostredie s…

Hotel LUX South Ari Atoll Maledivy Blog

Blog Hotel LUX South Ari Atoll Maledivy

Luxusný 5* rezort LUX South Ari Atoll otvoril svoje brány koncom roka 2016 po tom, ako prišla lukratívna skupina LUX Resorts & Hotels a premenila…

Waldorf Astoria Maldives Blog

Blog Waldorf Astoria Maldives

Exkluzívny 5* rezort Waldorf Astoria otvoril svoje brány len počas roku 2019, no svojim príchodom zmenil maldivské nazeranie na luxusný produkt. Má…

Ozen Bolifushi Maldives Blog

Blog Ozen Bolifushi Maldives

Luxusný 5* dovolenkový rezort na Maldivách nemusí byť len abstraktná predstava, pretože tá má aj svoje meno. Zoznámte sa s ostrovom Ozen Bolifushi,…

Blogov

Odporúčame tieto zájazdy

Detské zľavy

Dovolenka Srí Lanka a Maldivy s rodinou
F

Ázia  

Srí Lanka, Maldivy


náročnosť

14 dní

Trvanie

9895
K

Ázia   Austrália a Oceánia   Amerika  

Francúzska Polynézia, Dubaj (SAE), Tahiti, Spojené štáty americké (USA), Srí Lanka, Singapur, Nový Zéland, Maldivy


náročnosť

24 dní

Trvanie

12213
K

Ázia  

Srí Lanka, Maldivy


náročnosť

12 dní

Trvanie

4008

Získajte prístup
k exkluzívnym ponukám
a informáciám.