Ozen Bolifushi Maldives

Ozen Bolifushi Maldives

Luxusný 5* dovolenkový rezort na Maldivách nemusí byť len abstraktná predstava, pretože tá má aj svoje meno. Zoznámte sa s ostrovom Ozen Bolifushi, kde nájdete rezort presne podľa vašich snov. Tradičná maldivská architektúra, elegancia spojená s dokonalým súkromím a krása tropického ostrova, kde je pohostinnosť samozrejmosťou je odpoveďou na to, čo hľadáte. V 2020 ho pod svoje krídla vzala skupina Ozen špecializujúca sa na luxusné rezorty a tak si môžete byť istí, že sa vám tu bude páčiť. Stačí len prísť a užiť si Maldivy.

Kde sa nachádza rezort Ozen Bolifushi? #

Ostrovček Bolifushi, kde leží lukratívny rezort Ozen Bolifushi nájdete v centrálnej časti Maldív, kde sa rozprestiera známy a obľúbený atol South Male Atoll. Rezort je od medzinárodného letiska v Malé vzdialený len cca 15 – 20 kilometrov. Nemusíte sem teda letieť, stačí nasadnúť na loďku a o pár minút ste na svojom fantastickom ostrove a môžete si začať užívať luxusnú dovolenku.

Rajský ostrov čaká len na váš príchod
Foto: Ozen Bolifushi

Aké je na Maldivách počasie a kedy ísť? #

Po prílete na Maldivy #

Prílet na medzinárodné letisko v Malé je veľmi jednoduchý. Nečakajte tu žiaden chaos a ani sa nemusíte báť, že by ste sa na ňom stratili. Práve naopak. Je pomerne malé a celkom prehľadné. Po vystúpení z lietadla idete s pasom v ruke k prepážke, kde dostanete pečiatku a o pár krokov už stojíte na mieste, kde sa čoskoro stretnete s vašou batožinou. Dajte si pozor len na to, aby ste do krajiny neprinášali žiaden alkohol, pretože to je na Maldivách striktne zakázané a môže to viesť k postihom.

Vezmite si vašu batožinu a kráčajte von do príletovej haly, kde na vás už čaká miestny partner z rezortu Ozen Bolifushi a postará sa o vás. Rezortový ostrov je od letiska len necelých 20 kilometrov a to znamená, že na neho nemusíte letieť ani lokálnym letom ani hydroplánom. Partner z rezortu vás vezme von z letištnej haly a kráčate spoločne niekoľko desiatok metrov na miesto, kde leží pred letiskom prístav. Tam nasadnete na loď a odveziete sa priamo na váš ostrov. O všetko je postarané a vy sa už postaráte len o to, aby ste si užili plavbu s výhľadom na maldivské ostrovy a farby Indického oceánu.

Kokosové orechy sú vychladené a čoskoro si ich vezmete do rúk, aby ste prežili svoj tropický sen
Foto: Ozen Bolifushi

Cesta na ostrov #

Váš luxusný rezort Ozen Bolifushi leží v centrálnej časti Maldív (atol South Male Atoll) a tak sa na ostrov odveziete loďou. Nie však hocijakou, pretože váš rezort si pripravil na túto cestu luxusnú jachtu, ktorá vám pripraví zážitok ešte predtým, než prídete na ostrov. Presun z medzinárodného letiska trvá cca 20-25 minút. Hneď ako vyplávate z prístavu na letisku, všimnete si po vašej ľavej strane ostrov Malé s hlavným mestom Maldív. Je najhustejšie zastavaným maldivským ostrovom a na malom kúsku zeme sa tu tlačí cez 130-tisíc obyvateľov. Medzi domami sa vynára občasná mešita, čím Maldivy ukážu, že sú moslimskou krajinou. Čoskoro sa pohľad na Malé stratí a zostane za vami. Plavíte sa ďalej, jemne na juh na okraj atolu a z vodnej hladiny Indického oceánu sa pomaly vynárajú ďalšie ostrovy. Ešte chvíľku a ste na vašom luxusnom ostrove Bolifushi, kde na vás čaká vaša vila v rezorte.

Prečo je rezort Ozen Bolifushi, ktorý stojí za to? #

Lukratívny maldivský rezort Ozen Bolifushi je stelesnením úspešného príbehu, kde dominuje luxus, pohostinnosť a príťažlivosť. Nie je veľa ostrovov v blízkosti Malé, ktoré by sa mohli pochváliť atmosférou akú zažijete práve tu. Koncom roku 2020 vzal do svojich rúk rezort koncern Ozen špecializujúci sa na luxusné zážitky a tak ste na dobrej adrese. Pred tým patril rezort dubajskej značke Jumeirah a rezort ste mohli nájsť pod menom Jumeirah Vittaveli. Ak by ste si však mysleli, že odchod Emirátov ostrov poznačil, mýlili by ste sa. Ozen zatraktívnil služby a svoju povestnú pohostinnosť posunul o úroveň vyššie. Nie nadarmo sa o rezorte hovorí ako o luxuse vyššej kategórie pre najnáročnejšiu klientelu. Ozen Bolifushi vás prekvapí od samotného začiatku až po koniec vašej dovolenky. Už na letisku na vás čakajú zástupcovia rezortu, aby vám pomohli nasadnúť na luxusnú jachtu, ktorou pôjdete na ostrov. Už v prvých momentoch tak uctíte, že ste súčasťou niečoho unikátnejšieho, než len obyčajného maldivského rezortu. Po príchode vás privítajú ako priateľa, ktorý sa len vrátil na obľúbene miesto po dlhom čase a napokon vás prekvapia vily rozmiestnené po ostrove tak, aby sa zvýraznilo súkromie, ktoré tu dostanete. Každá vila má vlastný bazén, butler je pripravený a 24 hodín k dispozícii pre riešenie akejkoľvek požiadavky a na svoje si tu prídu ako páry, tak aj rodiny s deťmi.

Za posledné roky prešiel rezort dokonalou premenou a tak oceníte aj tie najmenšie detaily. Architekti spojili dokopy tradície Maldív s modernými výzvami, elegantnými riešeniami a rezortu vdýchli dušu, akú by ste niekde márne hľadali. Nájdete tu vynikajúce reštaurácie, ktoré vás potešia kulinárskymi zážitkami, skvelú pláž či obrovský bazén a ak si budete chcieť oddýchnuť, verte, že SPA sa o vás dokonale postará. Môžete tu zažiť zaujímavé šnorchlovanie a dokonca sa v okolí rezortu môžete ísť potápať k vrakom lodí. Rezort si pripravil aj unikátny zážitok a v roku 2018 tu otvorili prvé klzisko na Maldivách, kde sa môžete v tropickom teple korčuľovať. Toto ste tu nečakali však? Nebojte, Ozen Bolifushi má toho v zálohe rozhodne viac. Nechajte sa prekvapiť a rozmaznávať.

Luxusný rezort Ozen Bolifushi má v sebe množstvo prekvapení
Foto: Ozen Bolifushi

Vitajte na ostrove #

Na to, aby ste sa dostali do rezortu Ozen Bolifushi vám stačí len 20 – 25 minútová plavba z medzinárodného letiska a tak budete na svojom ostrove skôr, než sa nazdáte. Luxusná jachta vás vezme priamo k drevenému mólu, kde na vás už čakajú zamestnanci hotela, aby vás mohli privítať. Dostanete tu svoj osviežujúci welcome drink, ktorý padne v tropickom podnebí, než vhod a po krátkom check-ine sa odveziete k svojej vile. Batožina tam už na vás čaká a všetko je zariadené ta, aby ste sa o nič nemuseli starať. Teda na jedno musíte myslieť od vášho príchodu. Prišli ste si sem užiť dokonalý oddych. Maldivy sa o to postarajú a vy si to tu zamilujete.

Aké ubytovanie si na ostrove vybrať? #

Luxusný rezort Ozen Bolifushi vsadil všetko na dokonalé prostredie a mimoriadne kvalitné vily. Buďte si istí, že vás rezort poteší tým, ako sa so svojim ubytovaním popasoval. Nájdete tu dnes päť kategórií ubytovania a vily či suity, ktoré rezort pre vás pripravil patria k najväčším na celých Maldivách. Všetky su navrhnuté tak, aby ste si priamo z nich mohli vychutnať výhľady na pláž alebo na lagúnu. Rezort má 75 privátnych víl.

Všetky plážové, ale aj vodné vily či suity majú svoje priestranné miestnosti a každá z nich má svoj privátny bazén s miestami stvorenými na relaxovanie. Súčasťou víl je aj butler, ktorý sa bude starať o to, aby ste si dovolenku dokonale užili.

Na tomto krásnom ostrove budete tráviť svoju dovolenku
Foto: Ozen Bolifushi

Earth Pool Villa Sunrise

Najzákladnejším typom ubytovania v rezorte Ozen Bolifushi je luxusná plážová vila s orientáciou na východ, aby ste zachytili východ slnka a ranné, slnečné lúče. To, čo by bolo v inom rezorte nadštandard je tu na ostrove základ a tak sa skutočne môžete tešiť na krásnu a elegantnú vilu so súkromným bazénom. Rezort ponúka 15 takýchto víl na východnej strane ostrova. Vila je priestranná, moderná s tradičnými prvkami a je zasadená v príjemnom tropickom prostredí. Drevené podlahy, svetlé farby, doplnky a luxusná kúpeľňa aj vonkajšia sprcha. Interiér je zvodný, ale zamilujete si aj verandu s miestom na oddych a bazén v tvare písmena L, ktorý je situovaný tak, aby obkolesoval vašu vilu. Na pláž a oceán vidíte priamo z postele. Veľkosť plážovej vily je 215 m2, ale ak počítame aj jej okolie tak sa váš priestor dostane na číslo 410 m2.

3 fotografie

Earth Pool Villa Sunrise

Earth Pool Villa Sunset

Ide o rovnaký a teda luxusný štandard ubytovania ako v prípade predošlej vily a jediným rozdiel oboch miest je len ich orientácia. Táto je o kúsok lukratívnejšia, pretože leží na západnej strane ostrova a tak si priamo z vily a z pláže užijete rozprávkové západy slnka, čo na Maldivách patrí medzi krásny zážitok. Príjemne zariadený interiér s pohodlnou posteľou, lavicou na sedenie či dreveným nábytkom. Drevo celkovo dominuje priestoru a veľmi sa do vily hodí. Vonku pred vilou máte skvelý bazén v tvare písmena L a samozrejmosťou je aj sedenie či ležanie. K tomu krásny výhľad na pláž a ak sa chcete kúpať, stačí spraviť len zopár krokov a ste v lagúne. Ten západ slnka, ten bude odtiaľto nezabudnuteľný. Veľkosť plážovej vily je 215 m2, ale ak počítame aj jej okolie tak sa váš priestor dostane na číslo 410 m2.

3 fotografie

Earth Pool Villa Sunset

Ocean Pool Suite

Snívate o tom, že svoju maldivskú dovolenku prežijete v luxusnej vodnej vile priamo nad tyrkysovou lagúnou? Ozen Bolifushi má v zálohe 32 takýchto víl a tak si bude rozhodne z čoho vyberať. V roku 2018 prešli dôkladnou rekonštrukciou a opäť ich posunuli o úroveň vyššie, aby vám ukázali, že to s luxusom myslia vážne. Sú umiestnené v krásnom prostredí najpríťažlivejšej časti ostrova a tak máte z vily tie najkrajšie výhľady na okolie. Interiér vily je svieži, má svoje prírodné materiály, priestor je príjemne presvetlený a vila ja prispôsobená tak, že máte výhľad na oceán či ležíte v posteli, sedíte na gauči alebo ste vo svojej opulentnej kúpelni. Pred vilou máte svoju verandu s privátnym infinity bazénom, ale čaká vás tu aj miesto na sedenie, vlastné lehátka a samozrejmosťou je priamy vstup do lagúny, aby ste si mohli zaplávať. Polovica víl je situovaných na východ a druhá polovica na západ slnka. Ak potrebujete bicykel, tak ho máte ako súčasť vily a môžete si ho kedykoľvek užiť. Veľkosť vodnej vily je 250 m2.

3 fotografie

Ocean Pool Suite

Ocean Pool Suite with Slide

Snívali ste niekedy o tom, že by mala vaša vila svoj vlastný tobogán? Viete, že na Maldivách sa plnia sny, však? Rezort Ozen Bolifushi vymyslel nekoľko vodných suít tak, že ich ozdobil privátnym tobogánom dlhým 23 metrov! Vybavenie vily je takým istým ako nájdete v Ocean Pool Suite len s tým rozdielom, že tu sa z verandy stúpa schodíkmi na plošinu, odkiaľ sa môžete kedykoľvek spustiť priamo do tyrkysovej lagúny. Toto nebude baviť len deti! Skúste zabudnúť na to koľko máte rokov a užívajte si unikátne zážitky vlastnej vily.

3 fotografie

Ocean Pool Suite with Slide

Sunrise Earth Pool Pavilion

Cestujete ako väčšia rodina alebo ako dva páry? Možno vás zaujme ponuka rezortu na tento pavilón, ktorý v sebe ukrýva dve samostatné izby. Jedna je klasická veľká spáľňa akú nájdete aj v plážových vilách a druhá miestnosť je menšia a má v sebe dve oddelené postele. Je klasicky priestranný, veľký, plná detailov, aby ste sa v ňom cítili dobre a samozrejmosťou tohto pavilónu je aj výhľad na pláž, oceán a veranda s vlastným, privátnym bazénom okolo ktorého budete tráviť viac času, než ste si mysleli. Prekvapí vás aj perfektná vaňa v zadnej záhradke, kde si môžete vychutnať kúpeľ v súkromí pod šírym nebom. Okolo vás je tropická zeleň a bude to zážitok. Chcete vojsť do oceánu? Stačí pár krokov a už sa môžete kúpať. Na celom ostrove je len 5 takýchto pavilónov. Veľkosť pavilónu je 245 m2, no ak počítame aj okolie pavilónu tak dostaneme 410 m2.

3 fotografie

Sunrise Earth Pool Pavilion

Royal Reserve

Najlukratívnejšie a najluxusnejšie ubytovanie celého rezortu nie je ani vila ani suita, ale táto kráľovská rezidencia, ktorá patrí medzi najzaujímavejšie na celých Maldivách. Celý priestor bude len a len váš a pohodlne ubytuje 6 dospelých a 3 deti alebo 7 dospelých. Súčasťou kráľovskej rezidencie je totiž The Sanctuary, hlavná časť rezidencie, kde nájdete spoločenskú miestnosť, privátné fitnes centrum, pavilón na privátne SPA a samozrejme aj jacuzii (pre 6 osôb). Hneď vedľa je samostatná vila (240 m2) s vlastnou spálňou, kúpeľnou a všetkým, čo k vile patrí a okrem toho je súčasťou rezidencie aj menšia dvojposteľová vila (195 m2), ideálna pre deti, ak cestujete s rodinou. Celá rezidencia je posiata modernými drobnosťami a tak tu na vás čaká luxusný audio systém Bang & Olufsen, plazmová televízia, vlastný bar, vonkajšie sedenie či priestor na obed alebo večeru, ktorú si môžete nechať naservírovať u vás doma. Z veránd sa vstupuje do vonkajších spoločenských priestorov, kde nechýba privátny bazén a budete si tu naozaj pripadať ako kráľ. Absolútny maldivský sen pretkaný luxusom bude len váš. Veľkosť tejto rezidencie je 2300 m2.

3 fotografie

Royal Reserve

Kde sa najesť? #

Luxusný rezort Ozen Bolifushi veľmi dobre vie, že ak si chce držať svoj vysoký štandard, musí to robiť všade a tak má okrem skvelého ubytovania v ponuke aj mimoriadne kulinárske zážitky. Ostrov ponúka štyri zaujímavé reštaurácie v ktorých viete zažiť gastronomickú cestu okolo sveta, pretože vás zláka na svoje stredomorské chute, lokálne maldivské špeciality, indickú, čínsku aj panázijskú kuchyňu a aby toho nebolo málo nájdete tu aj chute Blízkeho Východu, Maroka či španielske vplyvy. Stačí si len vybrať a užiť si obed či večeru na jednom z krásnych miest. Reštaurácie sú pretvorené na zážitok a často vás tak nadchne nielen interiér, ale aj prostredie, ktoré pre ne vybrali. Rezort má k dispozícii oceňovaných šéfkuchárov a kladie dôraz na individualizmus a ak máte nejaké požiadavky, nebojte sa ich vysloviť. Okrem reštaurácii si tu skvelo oddýchnete v jednom z barov, ktoré sú vám k dispozícii.

Hlavnou bufetovou reštauráciou ostrova je Vista del Mar a teda sa v nej podávajú každý deň raňajky, no nájdete ju otvorenú aj na obed či večeru. Jej poloha na pláži vo vás prebudí romantiku a budete začínať deň s krásnymi výhľadmi na blízky Indický oceán. Raňajkový bufet je bohatý a čaká na vás šalátový bar, tropické ovocie, čerstvé pečivo, mäsové špeciality, výber syrov, dresingov alebo si môžete dať čerstvú omeletu podľa vlastného výberu. Tú vám pripravia od najjednoduchších verzií až po varianty aké by ste sami ani nevymysleli. Radi ochutnávate exotiku? Ochutnajte maldivské raňajky v podobe Mas Huni, teda zmesi tuniaka, kokosového orechu, čili a cibuľky s plackami Roshi. Čaj, kvalitná káva, čerstvé džúsy z ovocia sú samozrejmosťou. Ak sa sem vyberiete na obed či večeru, vaše chuťové bunky poteší ázijská kuchyňa, ktorá je pretkaná aj maldivskými vplyvmi a špecialitami. Jedlo pripravujú pred vašimi očami a tak môžete sledovať nuansy šéfkuchárov. Grilované dary mory, ryby, maldivský tuniak to sú veci, ktoré vás tu rozhodne nesklamú.

Tradition Saffron – Má v sebe bohaté dedičstvo indických chutí a tak sa tu môžete tešiť na mimoriadne kvalitnú indickú kuchyňu. Tá je dokonca prezentovaná ako fine dining a tak nadchne aj náročného gurmána. Súčasťou reštaurácie je maharadžova záhrada a jedlo si môžete vychutnať v príjemných altánkoch s výhľadom na okolie. Ak nechcete veľmi rozmýšľať čo si vyberiete, nechajte si poradiť a pustite sa do jedného z pripravených menu, ktoré je namiešané tak, aby ste ochutnali to najlepšie z najlepšieho. Niektoré dni dokonca Tradition Saffron ponúka aj špeciálne a autentické thali, teda tanier zložený z viacerích misiek s indickými špecialitami. K tomu si doprajte chrumkavý Garlic Naan alebo čerstvé roti, ochutnajte masala čaj s vôňou škorice a kardamónu a váš exotický zážitok je na svete.

Origine – Unikátna reštaurácia, ktorou sa lukratívny rezort môže pochváliť. To je krátka charakteristika podniku menom Origine. Postavili ho na vode v štýle vodných víl a tak sa k večeri podáva malebná panoráma podvečerných Maldív so zapadajúcim slnkom. Jedlá v Origine majú v sebe francúzsky šarm, stredomorské vízie a je to miesto, kde ochutnáte známe jedlá no s maldivskou originalitou. Interiér reštaurácie hovorí o modernom dizajne, elegantnej atmosfére a čaká tu na vás príjemné súkromie.

Sangu – Spája v sebe príťažlivosť baru aj dokonalého grilu a tak niet divu, že je Sangu na ostrove obľúbeným miestom. Vyberte sa sem večer na perfektne pripravený stejk, grilované ryby alebo homáre či dary mora a ochutnáte kúsok raja. Poloha priamo na pláži znásobí kulinársky zážitok a to nehovoríme ešte o kokteiloch, aké tu na vás čakajú. Sangu patrí k najromantickejším miestam v rezorte Ozen Bolifushi a vďaka atmosfére podčiarknutej sviečkami a vynikajúcim drinkami na to prídete čoskoro aj sami.

Cuvée – Milovníci vína veľmi rýchlo na ostrove spoznajú svoje obľúbené miesto, pretože v roku 2018 sa rezort rozhodol vytvoriť unikátnu vínnu pivnicu, kde dnes nájdete viac než 350 svetových značiek, archívne aj lukratívne vína. Cuvée je spojené s reštauráciou Origine a tak si môžete zážitok z fine diningu zaobaliť skvelým, francúzskym vínom. Je to vynikajúce miesto pre páry na svojej svadobnej ceste, ale nebojte sa, žiadne mantinely sa tu nekladú a kvalitné vína si vie vychutnať naozaj každý.

Ozar Bar – Okrem baru Sangu má rezort Ozen Bolifushi aj ďalší bar, kde si môžete na krásnom mieste vychutnať svoj gin tonic, piňa coladu alebo si len zájdete na skvelý kokteil. Nechajte pracovať fantáziu barmana a dostanete niečo originálne, čo ste dosiaľ nemali možnosť ochutnať. Ak vám vyhladne, v bare sa podávajú aj menšie jedlá a nájdete tu zopár drobností.

Čo tu môžete robiť? #

To, že je Ozen Bolifushi rezortovým ostrovom neznamená, že sa tu nič nedá robiť. Práve naopak, zažijete tu viac, než keby ste bývali na lokálnom ostrove, ktorý nie je pripravený na turizmus. Rezort má v ponuke toľko zaujímavostí, že aj keby ste si predĺžili svoj pobyt, nestihnete skúsiť všetko. Ak ste na Maldivy prišli s vidinou totálneho relaxu a nehľadáte žiaden adrenalínový únik, stále budete z rezortu nadšení a pomôže vám k tomu aj luxusné SPA. Ak však myslíte na to, že dovolenku chcete okoreniť o zážitky, potom sa rezort predvedie v tých najlepších farbách a začne vás lákať na mnohé aktivity. Nechajte sa zlákať a Maldivy sa vám dostanú pod kožu.

Aj napriek tomu, že všetky vily či suity rezortu majú svoje vlastné privátne bazény, Ozen Bolifushi zainvestoval do stavby obrovského hotelového bazénu, aby zvýšil vás komfort prepletený s oddychom. Geometrický infinity pool má výhľad na blízky Indický oceán a je to miesto, kde sa radi vrátite za príjemným nič nerobením. Nájdete tu lehátka, altánky s lehátkami a neďaleký bar vás bude zásobovať exotickými drinkami.

SPA s fantastickým wellnes centrom je ozdobou luxusného rezortu Ozen Bolifushi a toto miesto by ste rozhodne vynechať nemali. Možno sa vám natoľko zapáči, že si pripravíte sériu procedúr na celý váš pobyt a strávite tu viac času, než ste mysleli. SPA postavili nad lagúnu v štýle vodných víl a tak vás čaká lukratívne prostredie s výhľadom na oceán okolo vás. V SPA sa používajú organické produkty značky Ela a aj vďaka ním ide jeho štandard pomerne vysoko. Procedúry, ktoré si SPA pripravilo v sebe spájajú holistické metódy a teda zapájajú päť prírodných elementov od vetra, vody, ohňa, zeme a dreva. Vyberte sa sem, privítajú vás profesionáli a vďaka ním vás čaká najlepší relax vášho života. Po masáži si môžete pri drinku oddýchnuť v príjemnom prostredí.

Súčasťou vášho rezortu je aj kvalitne vybavená telocvičňa, kde ste kedykoľvek vítaní a tak sa nemusíte byť, že by ste práve tu na Maldivách vypadli formy. Ak chcete čas tráviť vonku, môžete si zabehať na pláži, ale ostrov nie je obrovský a tak ho obehnete raz dva. Telocvičňa má k dispozícii aj osobného trénera, ak ho potrebujete a môžete si s nim nastaviť aj svoj vlastný cvičebný plán počas pobytu na ostrove.

Rezort si pre vás pripravil aj každodenné aktivity, kde si každý nájde niečo pre seba. Môžete si vybrať jednu z nich, ale pokojne sa môžete zapojiť aj každý jeden deň a užívať si. Zúčastniť sa môžete fitnesu, vodného aerobiku, jógy na najkrajších miestach ostrova a keby ste mali pocit, že sa v niečom chcete zdokonaliť, nie je problém dohodnúť sa aj na privátnych lekciách.

golfe na Maldivách ste už zrejme počuli, ale napadlo by vás, že tu na vás čaká klzisko? Rezort Ozen Bolifushi otvoril prvé klzisko na celých Maldivách a je to presne tu, kde sa môžete na tento unikát pozrieť. Nie len pozrieť, môžete si požičať korčule a ísť si klzisko vychutnať a uloviť zážitok o akom mnohí ani len nepočuli. Nájdete tu dokonca malé múzeum, ktoré dokumentuje úspechy Jevenija Pľuščenka. Klzisko je super moderné, syntetické a vyrobené molekulárnou technológiou, takže na neho netreba vodu a nie ja záťažou pre životné prostredie.

Maldivy by bez vodných radovánok stratili svoju dušu a tak si tu môžete vychutnať obrovské množstvo vodných aktivít. Na ostrove nájdete areál vodných športov, kde na vás čakajú motorové, ale aj bezmotorové športy podľa vašej chuti. Tie bezmotorové máte v cene vášho pobytu a tak je len na vás či si požičiate kajak a oboplávate ostrov alebo skúste loďku s pedálmi či obľúbený paddleboard. Pre skúsenejších je v zálohe aj windsurfing a ak ste ho nikdy nerobili a chcete konečne začať, môžete využiť aj služby profesionálov, ktorí vám dajú lekcie. Stačí sa opýtať a všetko je možné. V motorových aktivitách nájdete vodné lyže, wakeboarding, flyboarding či zábavu v podobe banana boat. Ak si chcete požičať katamarán, informujte sa tu a možno vyrazíte na vlastnú prehliadku maldivského okolia.

Ak by ste si chceli vychutnať intimitu vlastnej vily, môžete si objednať aj Private Dining priamo k vám. Špeciality aj so šéfkuchárom prídu priamo do vašej vily a hostina je na svete. K tejto koncepcii patrí aj večera na pláži či na inom romantickom mieste, kedy pre vás rezort vyhradí kúsok privátnej pláže a pri sviečkach s partnerom prežijete nezabudnuteľný večer.

Potápanie alebo šnorchlovanie? #

Najobľúbenejšími činnosťami na akomkoľvek maldivskom ostrove je jednoznačne potápanie alebo šnorchlovanie. Šnorchlovanie je jednoduchším variantom a pre svoju dostupnosť sa ho môže nabažiť skutočne každý. Ak máte vlastný šnorchel, vezmite si ho so sebou, ale ak ste si ho aj zabudli alebo ste nikdy žiaden nemali, nevadí. Ostrov má vlastnú požičovňu a viete si ho zdarma požičať na deň alebo pokojne aj na celý pobyt. Rovnako si v ňom viete zapožičať aj plutvy či iné drobnosti. Šnorchlovať môžete kdekoľvek priamo na ostrove, len sa vyhnite mólu, kde prichádzajú lode alebo hydroplány kvôli bezpečnosti. Pri šnorchlovaní si dajte pozor na ostré, maldivské slnko a nechajte si na sebe tričko, inak sa do polhodiny spálite a budete to cítiť aj nasledujúce dni.

Rezort Ozen Bolifushi si pre fanúšikov podmorského sveta pripravil krásne šnorchlovanie. Neďaleko pláže máte koralový útes a tak sa k nemu veľmi ľahko dostanete, aby ste sa nadýchli vzácnej podmorskej fauny aj flóry. Obľúbené šnorchlovania priamo na ostrove nájdete v blízkosti vodných víl, no vydajte sa k tým najvzdialenejším od brehu. Šnorchlovať tak môžete na ostrove priamo z brehu a niet žiadnym prekvapením, ak vo vode stretnete koralových žralokov, raje, morské korytnačky či stovky farebných, tropických rýb. Šnorchlovanie si tu rozhodne zamilujete. Fantastické šnorchlovanie zažijete aj v okolí ostrova, ak sa vyberiete na niektorý z výletov, ktoré má rezort pripravené.

Okrem šnorchlovania vám rezort ponúkne aj možnosť potápania. Nie len preto, že má aj svoju vlastnú, kvalitnú potápačskú školu, kde si viete pohodlne spraviť aj PADI kurz a vyraziť na more v sprievode profesionálov. Na svoje si tu prídu aj začiatočníci, ale aj profesionáli. V samotnom rezorte to s potápaním nepôjde, ale z ostrova sa viete vybrať na tie najkrajšie miesta centrálnych Maldív rezort sa pýši tým, že v okolí nájdete až 60 rôznych miest na potápanie. Pracovníci rezortu presne vedia, kam vás vziať, aby ste sa mohli potápať na tých najkrajších koralových útesoch a aby ste mali šancu stretnúť žralokov, raje, korytnačky, ryby od výmyslu sveta a občas aj delfíny. Rezort má medzi výletmi aj zaujímavé potápanie sa k vrakom lodí a tak môžete skúsiť unikátne ponory k vrakom lodí akými je Victoria Wreck alebo Embudu Express. V blízkostí ostrova je dokonca až šesť miest s vrakmi lodí.

Pre rodiny s deťmi? #

Rezort Ozen Bolifushi je miesto, ktoré víta rodiny s deťmi otvorenými dverami. Aj napriek tomu, že je rezort príťažlivým miestom pre mladomanželom, zamilované páry či priateľov, má aj svoj rodinný rozmer a ten určite oceníte ak sa sem vyberiete s deťmi. Rezort má svoj vlastný detský klub Kuda Koli, ktorý je otvorený pre deti od 3 do 12 rokov a pre staršie deti vo veku od 12 do 16 rokov je pripravený moderný Teen Lounge. Ak potrebujete na chvíľku postrážiť mladšie deti, nie je to problém, pretože rezort disponuje aj profesionálnymi babysittermi. Ozen Bolifushi nekončí pri klube, ale pre rodiny, ale aj pre deti samotné si pripravil množstvo atraktívnych aktivít, ktoré si viete vychutnať.

Kam sa vybrať na výlet? #

Luxusný rezort Ozen Bolifushi vie pripraviť množstvo zaujímavostí aj priamo na svojom ostrove, no ak chcete z Maldív predsa len vytlačiť absolútne maximum, nechajte si poradiť a vyberte sa do okolia, kde si ostrovná krajina pre vás pripravila nezabudnuteľné zážitky. Dáte sa nahovoriť na pozorovanie delfínov? Skúsite chytať na Maldivách ryby? Alebo sa len vyberiete na plavbu plachetnicou či navštívite lokálny ostrov a nadýchnete sa tradičného maldivského života?

Ak chcete zažiť niečo unikátne, čo by ste povedali na romantickú plavbu vo dvojici na typickej plachetnici dhoni v okolí ostrova? Natiahnete plachty a na súkromnej lodi ste len vy a kapitán. Usadíte sa a necháte sa kolísať Indickým oceánom pri pohľade na nádherné zátoky, lagúny a tropické ostrovy. Podobne ako pri sledovaní delfínov aj tu vám pomaličky zapadá slnko skláňajúce sa k obzoru a celý výlet dostane príjemný romantický rozmer. Môžete sa vydať aj na luxusnú, privátnu plavbu, kde si Indický oceán spríjemníte fľaškou kvalitného vína a zapadajúcim slnkom.

Vyberte sa na lodný výlet na ojedinelý piknik. Nasadnete na loďku, plavíte sa na opustený ostrovček z ktorého vytŕča pieskový sandbank a práve tam strávite svoj čas. Nielen že si tu zaplávate, oddýchnete si na pláži alebo sa budete šnorchlovať, priamo na takomto krásno mieste si spravíte piknik a ulovíte zážitok.

Večera na luxusnej lodi? Čo by ste povedali tomu, že aspoň jeden večer opustíte váš ostrov, vydáte sa na more a užijete si luxusnú večeru priamo na jachte pri zapadajúcom slnku? Aj takúto chuťovku Ozen Bolifushi ponúkne.

Unikátnym zážitkom, ktorým sa Ozen Bolifushi môže pochváliť je plavba rezortovou ponorkou. Je to skvelá šanca pre tých, ktorí nešnorchlujú alebo sa nepotápajú, aby si vychutnali pohľad pod morskú hladinu a podľahli kráse podmorského sveta. Nejde o typickú ponorku a tak nečakajte, že sa celá ponorí pod hladinu. Jej vrchná časť ostáva na hladine a vy sa ocitnete v spodnej časti, ktorá je ponorená 1,3 metra pod úrovňou hladiny. Takto spoznáte koralové útesy aj ich najčastejších obyvateľov.

Láka vás vyraziť na more za tradičnou maldivskou rybačkou? Nasadnete do drevnej loďky zvanej dhoni akú na Maldivách poznajú stáročia a vyberiete sa na oceán. Teraz je jedno či ste amatér alebo dlhoročný rybár a idete sám alebo s rodinou, ide tu predovšetkým o zážitok. Tá najkrajšia rybačka je pri západe slnka, kedy si jednak vychutnáte plavbu oceánom a naučíte sa aj techniku maldivského rybolovu. Ak niečo ulovíte, vezmete si to so sebou do rezortu a šéfkuchár vám za príplatok pripraví dokonalú chuťovku. Ak hľadáte niečo unikátnejšie, skúste sa vybrať na nočnú rybačku!

Skvelým výletom je plavba v okolí ostrova, ktorá je spojená s pozorovaním delfínov. Najkrajšie je vyraziť pred západom slnka, aby ste si jednak užili ten moment, kedy sa slnko pomaly stráca v oceáne a ak vám pri tom budú robiť spoločnosť aj krásne delfíny, tak verte, že dostanete zimomriavky.

Jedným z mimoriadne zaujímavých výletov je aj kultúrny výlet na neďaleký ostrov Malé, kde leží hlavné mesto. Spoznáte Maldivy tak ako ich vnímajú lokálni obyvatelia. Nazriete na koralové mešity, trhovisko s obrovským tuniakmi, tržnicu plnú ovocia a zeleniny a prejdete sa mestom, odkiaľ si môžete odniesť nejeden suvenír.

Posledný pohľad na rajský ostrov a je čas odviesť sa do Malé
Foto: Ozen Bolifushi

Check out a odchod #

Váš odchod z rajského ostrova klope na dvere? Odporúčame vám aby ste si večer pred vašim odchodom na recepcii vyplatili služby za ktoré ste počas vášho pobytu mali zaplatiť. Nikde na ostrove totiž neplatíte hotovosťou a všetko si píšete na izbu a ak sa vám čosi nazbieralo, večer to vyplatíte.

Deň vopred sa na recepcii informujte aj o tom, kedy si na golfovom autíčku prídu pri vašu izbu pre vašu batožinu, aby ste ju nemuseli ťahať sami. Odvezú vám ju priamo do prístavu, aby ste to mali čo najpohodlnejšie. Recepcia vás tiež informuje o tom kedy je pre vás pripravená loď, ktorá vás odvezie na medzinárodné letisko v Malé. Vďaka jasným informáciám vám odpadne akýkoľvek stres z odchodu a uvidíte, aké to bude všetko jednoduché. Po príchode na letisko už veci naberajú rýchly spád. Na check-ine odovzdáte svoju batožinu, prejdete sa duty free obchodom a odlietate domov. Dali by ste sa nahovoriť znovu? Ktorý rezort to bude nabudúce?

Tomáš Kubuš

Tomáš Kubuš

Tomáš Kubuš

Vyštudovaný historik s veľkým srdcom. Získa si vás obetavosťou (vie o vašich prianiach skôr, než si ich uvedomíte vy) a ohromnými znalosťami. Miluje Áziu a krajiny Stredného východu. Stretnete sa s ním v Iráne aj v Uzbekistane, na Kaukaze či v Jordánsku alebo v Izraeli. Do novšej histórie si chodí oddýchnuť do juhovýchodnej Ázie. S láskou vás prevedie Indočínou, Thajskom či Malajziou. Veľmi rád píše a jeho články nájdete v mnohých slovenských časopisoch aj na našom blog Od pólu k pólu.

Obľúbený zájazd z BUBO katalógu
Hodvábnou cestou do Perzie (Komfort)

Zo zájazdu:

Tomáš Kubuš

Posledná úprava článku | Prečítané: 161

Mohlo by Vás zaujímať

Najkrajšie pláže sveta - top 20 Prémiový blog

Prémiový blog Najkrajšie pláže sveta - top 20

Chodím po svete tridsať rokov, aby som našiel tú najkrajšiu pláž na planéte. Za ten čas som natrafil na pláže opustené a romantické, plné života a…

Ľuboš Fellner 13 min. čítania
Kuramathi Maldives Blog

Blog Kuramathi Maldives

Maldivský rezort Kuramathi nielen, že patrí medzi najznámejšie ostrov Maldív, ale vo svojej kategórii 4* rezortov je na absolútnej špičke.…

Sun Siyam Olhuveli Blog

Blog Sun Siyam Olhuveli

Maldivský rezort Sun Siyam Olhuveli patrí medzi najzaujímavejšie 4* rezorty Maldív. Nájdete tu moderný luxus, tropické maldivské prostredie s…

Hotel LUX South Ari Atoll Maledivy Blog

Blog Hotel LUX South Ari Atoll Maledivy

Luxusný 5* rezort LUX South Ari Atoll otvoril svoje brány koncom roka 2016 po tom, ako prišla lukratívna skupina LUX Resorts & Hotels a premenila…

Waldorf Astoria Maldives Blog

Blog Waldorf Astoria Maldives

Exkluzívny 5* rezort Waldorf Astoria otvoril svoje brány len počas roku 2019, no svojim príchodom zmenil maldivské nazeranie na luxusný produkt. Má…

Ozen Bolifushi Maldives Blog

Blog Ozen Bolifushi Maldives

Luxusný 5* dovolenkový rezort na Maldivách nemusí byť len abstraktná predstava, pretože tá má aj svoje meno. Zoznámte sa s ostrovom Ozen Bolifushi,…

Blogov

Odporúčame tieto zájazdy

Detské zľavy

Dovolenka Srí Lanka a Maldivy s rodinou
F

Ázia  

Srí Lanka, Maldivy


náročnosť

14 dní

Trvanie

9895
K

Ázia   Austrália a Oceánia   Amerika  

Francúzska Polynézia, Dubaj (SAE), Tahiti, Spojené štáty americké (USA), Srí Lanka, Singapur, Nový Zéland, Maldivy


náročnosť

24 dní

Trvanie

14045
K

Ázia  

Srí Lanka, Maldivy


náročnosť

12 dní

Trvanie

4267 4741€

Získajte prístup
k exkluzívnym ponukám
a informáciám.