Sun Siyam Vilu Reef Maldives

Sun Siyam Vilu Reef Maldives

Luxusný maldivský rezort Sun Siyam Vilu Reef vás pozýva prežiť krásnu dovolenku na rozprávkovom ostrove. Rezort je oblopený koralovým útesom, ponúka skvelé pláže, luxusné vily a je to miesto, kde sa rozhodne nebudete nudiť. Svoju reputáciu postavil na vynikajúcich službách a unikátnom mieste. Po tom ako prešiel rezort v 2015 svojou rekonštrukciou sa posunul vyššie a dosiahol métu lukratívnej destinácie Maldív. Presvedčte sa o tom na vlastné oči.

Kde sa nachádza rezort Sun Siyam Vilu Reef? #

Ostrov, kde leží luxusný rezort Sun Siyam Vilu Reef je súčasťou atola Dhaalu (ten patrí medzi atoly South Nilandhe Atoll) v južnej časti Maldív. Atol má 56 rôznych tropických ostrovov, pričom len sedem z nich je obývaných. Rezort je od  medzinárodného letiska v Malé vzdialený cca 145 kilometrov a tak sem budete musieť priletieť, pretože loďou by to bol veľmi dlhý až zdĺhavý presun.

Aké je na Maldivách počasie a kedy ísť? #

Exotický ostrov s luxusným rezortom, kde budete tráviť svoju dovolenku
Foto: Sun Siyam Vilu Reef — BUBO

Po prílete na Maldivy #

Prílet na medzinárodné letisko v Malé je veľmi jednoduchý. Nečakajte tu žiaden chaos a ani sa nemusíte báť, že by ste sa na ňom stratili. Práve naopak. Je pomerne malé a celkom prehľadné. Po vystúpení z lietadla idete s pasom v ruke k prepážke, kde dostanete pečiatku a o pár krokov už stojíte na mieste, kde sa čoskoro stretnete s vašou batožinou. Dajte si pozor len na to, aby ste do krajiny neprinášali žiaden alkohol, pretože to je na Maldivách striktne zakázané a môže to viesť k postihom.

Vezmite si vašu batožinu a kráčajte von do príletovej haly, kde na vás už čaká miestny partner z luxusného rezortu Sun Siyam Vilu Reef a postará sa o vás. Odprevadí vás na miesto, kde počkáte na odlet vášho hydroplánu. Čakať budete v lounge, kde je pre vás pripravené občerstvenie od nápojov cez drobný snack a ak máte chuť na krátku masáž, vychutnajte si ju v pohodlí pred tým, než nasadnete do hydroplánu. Všetko je mimoriadne jednoduché a o všetko je postarané, tak aby ste si užili prvé momenty po prílete na Maldivy.

Čaká tu na vás krásny biely piesok, tyrkysové zátoky a rajský ostrov
Foto: Sun Siyam Vilu Reef

Cesta na ostrov #

Luxusný rezort Sun Siyam Vilu Reef leží na atole Dhaalu, teda na mieste, ktoré sa nachádza južne od hlavného mesta a medzinárodného letiska. Na ostrov odletíte hydroplánom, no tie premávajú len v čase medzi 6:00 a 16:00 a teda ak priletíte neskôr, buď strávite noc v Malé a priletíte ráno, alebo si môžete vybrať cestu lokálnym preletom na letisko Kudahuvadhoo vďaka ktorému sa priblížite k ostrovu a následne sa do rezortu doplavíte loďou.

Odporúčame vám vydať sa na túto krásnu cestu hydroplánom, pretože to jednoducho patrí k zážitkom na Maldivách a aspoň raz za život by si to človek mal dopriať. My milujeme ten pocit, kedy hydroplán vzlietne z Malé a o chvíľku sa pod vami otvoria pohľady na exotické ostrovčeky či atoly. Sami uvidíte, že ste spravili viac, než dobre a ulovili ste unikátny zážitok ešte pred pristátím na svojom ostrove. Cesta hydroplánom do rezortu trvá cca 35-40 minút a po pristáti ste hneď v raji. Exkluzívny rezort si predsa len pýta exkluzívny príchod a hydroplán to všetko do bodky spĺňa.

Prečo stojí rezort Sun Siyam Vilu Reef za to? #

Lukratívny rezort Sum Siyam Vilu Reef je zosobnením maldivského sna. Má všetko od krásnych, bielych pláži, ktorých sa dotýkajú tyrkysové odtiene lákavej lagúny a nad nimi sa hrdo týčia vysoké, kokosové palmy. Hneď po príchode na ostrov si všimnete, že je rezort krásne zelený a tak sa môžete tešiť, že tropická vegetácia bude všade okolo vás. Hlavná časť ostrova spočíva v tesnej blízkosti koralového útesu a práve tam nájdete pláž, plážové vily a dokonalý oddych. Skúste sa ubytovať vo vodnej vile priamo nad lagúnou a nebudete sklamaný. Budiť sa každé ráno s výhľadom na oceán je niečo, na čo sa dá ľahko zvyknúť.

Súčasťou rezortu sú skvelé reštaurácie, dva bary, potápačská škola a množstvo menších detailov vďaka ktorým si na ostrove perfektne oddýchnete. Koralový útes v okolí ostrova patrí medzi najlepšie na Maldivách a ak sa plánujete potápať či šnorchlovať, ste na vynikajúcom mieste. Po celom dni oddychu či aktivít si užite privátne kino pod hviezdami. Na tento ostrov budete ešte dlho spomínať.

Ostrov má po zotmení svoje romantické čaro, ktorému podľahnete
Foto: Sun Siyam Vilu Reef

Vitajte na ostrove #

Na ostrov prídete zážitkovým hydroplánom alebo kombináciou miestneho preletu a plavby loďou. Všetko je podľa vaších preferencií alebo dokonca podľa času príletu na medzinárodné letisko. Po tom ako sa objavíte v luxusnom rezorte Sun Siyam Vilu Reef na vás čakajú zamestnanci hotela, aby vás mohli privítať. Dostanete tu svoj osviežujúci welcome drink z kokosového orechu, ktorý padne po dlhom lete viac, než vhod. Ešte na krk čerstvý veniec z voňavých kvietkov frangipani a môžete sa ísť ubytovať do svojej plážovej alebo vodnej vily. Batožina tam už na vás čaká a všetko je zariadené tak, aby ste sa o nič nemuseli starať. Teda na jedno musíte myslieť od vášho príchodu. Prišli ste si sem užiť dokonalý oddych. Maldivy sa o to postarajú a vy si to tu zamilujete.

Aké ubytovanie si v rezorte vybrať? #

Luxusný rezort Sun Siyam Vilu Reef má pre svojich hostí pripravených 123 víl, pričom 62 z nich predstavujú plážové vily v piatich rôznych kategóriách, 20 víl stojí na útese a nájdete tu aj 41 vodných víl priamo nad lagúnou. Vily sú zariadené tak, aby ste v nich pocítili príjemný luxus premiešaný s eleganciou, modernými vplyvmi aj maldivskými tradíciami. Interiér je svetlý, jednoduchý, ale stále si zachováva svoj šarm. Drevené podlahy, granitové detaily v kúpeľni, privátne terasy a mnoho z víl majú aj svoje vlastné bazény. Naozaj si tu máte z čoho vyberať.

Beach Villa

Najzákladnejším typom ubytovania v rezorte Sun Siyam Vilu Reef je Beach Vila, teda plážová vila. Na celom ostrove ich nájdete 14 a zamilujete si ich polohu, pretože sú položené priamo na pláži tak, aby ste to mali do mora len niekoľko krokov. Svetlé farby vily krásne kontrastujú s tropickou zeleňou, ktorá vilu obklopuje. Priamo pred vilou nájdete lehátka, stôl aj stoličky, kde si oddýchnete. Kúpeľňa je typicky maldivská a nájdete ju vonku v príjemnom prostredí. Veľkosť plážovej vily je 76 m2.

3 fotografie

Beach Villa

Deluxe Beach Villa

Ak by ste chceli plážovú vilu, no radšej by ste si vzali niečo o úroveň vyššie, potom je tu verzia vily s označením deluxe. Interiér vily je jednoduchý, priestranný s miestom na odpočinok, no najzaujímavejšou črtou vily je aj altánok s hojdačkou, odkiaľ máte krásny výhľad na neďalekú lagúnu. Oddýchnuť si môžete na vašich lehátkach. Luxusná kúpeľňa je umiestnená na vonkajšom nádvorí a vonkajšia sprcha je niečo, čo vám napokon doma bude chýbať. Veľkosť plážovej vily je 76 m2.

Deluxe villa môže mať ešte jedno vylepšenie a zvýšenie štandardu a tým je vlastné jacuzzi, ktoré máte priamo na svojej verande. Môžete tak relaxovať v ňom a zároveň sledovať krásny oceán do ktorého to máte len pár krokov. Vilu nájdete pod označením Jacuzzi Deluxe Beach Villa.

3 fotografie

Deluxe Beach Villa

Sun Aqua Pool Villa

Plážová vila s bazénom patrí medzi signature vily celého rezortu a patria k najobľúbenejším typom ubytovania. Okrem kvalitnej, príjemne zariadenej a priestrannej vily máte totiž priamo pred ňou skvelý, privátny bazén s miestom pre oddych, lehátkami aj vonkajšou sprchou. Kedykoľvek sa môžete ponoriť do sladkej vody s výhľadom na oceán, no keď si poviete, že chcete zmenu, stačí prejsť pár metrov a kúpete sa v Indickom oceáne. Veľkosť plážovej vily je 78 m2.

3 fotografie

Sun Aqua Pool Villa

Reef Villa

Reef Villa je v rezorte Sun Siyam Vilu Reef umiestnená nad lagúnou neďaleko koralového útesu a ak sa chcete budiť s výhľadom na oceán, tak toto je presne to miesto. Priestranná vila sa z vašej spálne otvorí priamo do drevenej verandy s lehátkami, odkiaľ to máte do lagúny len zopár krokov po schodoch. Izba je svetlej farby, príjemne kontrastuje s drevenými podlahami a luxusná kúpeľňa obložená kamennými platňami má tiež svoju atmosféru. Vonkajšie posedenie budete milovať a napokon na ňom budete tráviť o mnoho viac času, než ste si mysleli, pretože týchto výhľadov sa jednoducho neprejete. Skvelým miestom je aj vonkajšia vaňa, kde si viete užiť kúpeľ v súkromí no zároveň máte všade pred sebou oceán. Veľkosť reef vily je 78 m2.

3 fotografie

Reef Villa

Sunset Reef Villa

Maldivské západy slnka patria k najkrajším ostrovným zážitkom a aby ste si ich mohli vychutnávať každý jeden deň, rezort pre vás pripravil Reef vilu s umiestnením na západ a teda ju nájdete v štandarde „Sunset“. Priestranný interiér vily je minimalistický a príjemne svetlý vďaka farbám aj skleneným tabuliam vďaka ktorým sa svetlo dostane naozaj všade. Priamo zo spálne vyjdete von na svoju verandu, kde vás čaká miesto na oddych. Práve tu si ľahnete na svoje lehátko a môžete si večer vychutnať západ slnka. Celý ostrov má len 8 takýchto víl! Vo vile nájdete aj kúpeľnu s výhľadom, no vaňu máte aj v súkromí svojej verandy na čerstvom vzduchu. Ak máte chuť zaplávať si, stačí zísť vašimi schodíkmi a ste v lagúne. Veľkosť reef vily je 78 m2.

3 fotografie

Sunset Reef Villa

Aqua Villa

Vodné vily sú v rezorte Sun Siyam Vilu Reef umiestnené na najkrajšom mieste lagúny s tým najkrajším kúpaním. Všade okolo vás sa rozlieva tyrkysová vodná hladina a vy si užívate luxus svojho ubytovania. Rezort má len 6 vodných víl v tomto štandarde a súčasťou exkluzívnej vily je aj malý, privátny bazén infinity pool s výhľadom na lagúnu. Oddýchnuť si môžete na svojej verande na lehátkach, v hamake či vo svojom posedení. Všetko je pretkané príjemným výhľadom na lagúnu. Vila je priestranná, presvetlená, v svetlých farbách a otvorená do dvoch strán vďaka sklenným dverám. Veľkosť vodnej vily je 90 m2.

3 fotografie

Aqua Villa

Aqua Suite

Aqua Suite patrí k najlepším štandardom ubytovania na celom ostrove. V rezorte by ste našli len päť takýchto suít a pomerne rýchlo sa vypredávajú, čomu sa nebudete vôbec čudovať. Majú pod sebou krásnu lagúnu a vy ju budete môcť sledovať takmer na každom kroku, pretože výhľad na oceán máte zo spálne, ale aj z luxusnej kúpelne obloženej kameňmi, z vašej vane a v neposlednom rade aj z fantastického infinity bazéna. Súčsťou vily je aj obývačka, kde si môžete posedieť, ale verte nám, že väčšinu času strávite vonku na svojej verande s výhľadom a lehátkami. Schodíky vedú priamo do lagúny, bazén máte po ruke a ak chcete, pokojne vám sem prinesú aj jedlo. Veľkosť vodnej suinty je 110 m2.

3 fotografie

Aqua Suite

Grand Reef Suite

Najzaujímavejším a najlukratívnejším ubytovaním celého rezortu je veľká Grand Reef Suite umiestnená na konci móla tak, aby ste z nej mali garantovaný najkrajší výhľad ostrova. Suita je tak priestranná akoby ste vzali priestor troch klasických víl a tie spojili do jedného celku. Vo vnútri nájdete dve spálne, dve kúpeľne aj spoločenskú miestnosť s jedálňou a táto suita je vhodná bez problémov až pre šiestich hostí. Vonkajší priestor suity má lehátka, vonkajšiu jedáleň so so stolom, no jeho devízou je perfektný bazén s výhľadom na oceán. Interiér vily je príjemne zladený v detailoch, ktoré sa výborne hodia do prostredia v ktorom sa nachádzate. Ak s chcete okúpať, zleziete po schodíkoch a ste v lagúne. O chvíľku na to v bazéne a ani sa nenazdáte a oddychujete v tomto čarovnom prostredí. Veľkosť suity je 220 m2.

3 fotografie

Grand Reef Suite

Kde sa najesť? #

Luxusný rezort Sun Siyam Vilu Reef rád prekvapuje svojich hostí a tak sa môžete tešiť na 4 reštaurácie a 2 bary, ktoré si viete počas vášho pobytu v raji vychutnať. Tešiť sa môžete nielen na perfektne pripravené grilované ryby, stejky, morské plody či kontinentálnu kuchyňu, ale ostrov má v zálohe aj exotické chute čínskej, libanonskej, indickej a samozrejme lokálnej maldivskej kuchyne. Určite si tu nájdete svoju obľúbenú do ktorej sa budete radi vracať a vaša dovolenka tak dostane aj kulinársky náboj v podobe gastronomických zážitkov.

Ak si chcete vychutnať večeru v niektorej z reštaurácii, osvedčilo sa nám, aby ste si spravili rezerváciu deň (alebo aj dva) vopred a mali tak istotu, že vás bude čakať vaše vytúžené miesto. Aj vďaka tomu spoznáte viacero skvelých chutí.

Hlavnou rezortovou a teda aj bufetovou reštauráciou, kde sa podávajú aj raňajky (aj obedy a večere) je reštaurácia Aqua. Je umiestnená kúsok od pláže, je otvorená a tak máte vo vnútri veľmi príjemnú atmosféru aj krásne výhľady. Raňajkový bufet vás rozhodne prekvapí svojou rozmanitosťou a tak tu na váš čaká okrem klasiky, akú by ste si možno dali doma aj exotika v podobe maldivského Mas Huni, teda tuniakového šalátu, či indické chuťovky ako napríklad kari či dokonca čínske rezancové polievky. Čerstvá zelenina, chrumkavé pečivo, sladké raňajky pre deti a samozrejme výber ovocia a ďalších drobností. Ak sa sem vyberiete na obed alebo večeru, môžete tu nájsť špeciality západnej kuchyne, ale aj indické, čínske či lokálne chuťovky. Ochutnajte maldivské kari s tuniakom alebo libanonské predjedlá a verte, že nebudete sklamaní.

The Spice – Ide o mimoriadne obľúbenú reštauráciu, kde sa môžete naobedovať aj navečerať v príjemnom prostredí. Nájdete tu talianske chute, ktoré vám budú pripomínať vaše cesty Apeninským polostrovom a tak určite neodoláte a aspoň raz si dáte čerstvú pizzu vytiahnutú zo špeciálnej pece. Všetko je čerstvé a na chuti to budete veľmi dobre poznať. Obed zakončite sladkým a perfektným tiramisu. Večer sa reštaurácia zmení na indický podnik s unikátnou možnosťou ochutnávania pravej indickej kuchyne. Nechajte si poradiť niektoré z kari (pozor na tie najpikantnejšie) a určite vás poteší aj paneer v rôznych omáčkach, ktorý si obľúbia aj vegetariáni.  

Well Done – Reštaurácia Well Done leží priamo na pláži a nájdete tu ponuku a la carte so širokým výberom rýb, morských plodov a ďalších, najmä morských špecialít, no nájdete tu aj perfektné stejky. Ak milujete chuť mora, toto miesto bude vašim novým obľúbeným podnikom, pretože ich tu pripravujú najlepšie na celom ostrove. Všetky bylinky, koreniny či zeleninu, ktorú tu používajú si rezort pestuje na vlastnej organickej farme a tak sa môžete tešiť na explóziu chutí. Ak vám môžeme poradiť, skúste aspoň raz dokonalo pripraveného maldivského homára či čerstvo ugrilované ryby z Indického oceánu.  

Positive Energy Bar – Výhodou tohto obľúbeného baru je jeho poloha hneď vedľa lákavého infinity bazéna neďaleko pláže. Presne preto si ho obľúbite aj vy. Je to síce bar, ale ak by ste mali hlad, pomôžu vám s nim a medzi 11:00 a 17:00 tu dostanete aj snack na zahryznutie. Barmani vám radi odporučia tropické koktejly, smoothies z čerstvého ovocia, ale pokojne si doprajte aj pohárik vína, pivo či gin tonic. Fantázii sa medze nekladú a predsa len ste na dovolenke.

Nautilus Bar – Ak si chcete zájsť na najlepší koktejl ostrova, musíte sa zastaviť tu v bare Nautilus. Je otvorený takmer celý deň, teda od 8:00 až do polnoci a tak si určite čas na drink nájdete. Dostanete svoj drink a užívate si ho s výhľadom na krásny Indický oceán. Aj takto pre niekoho vyzerá maldivský sen a tu si ho žijete. Prídte si sem vychutnať aspoň raz západ slnka a divadlo s farebnou oblohou.

Wine Cellar – Milovníci kvalitného, svetového vína práve našli svoje miesto na ostrove. Wine Cellar nie je len ďalší bar, ale je to útočisko pre bonvivánov, ktorí si zamilovali tento božský nápoj. Súčasťou tohto miesta je someliér a tak sa o víne dozviete viac, než ste si mysleli. Vychutnať si tak môžete naozaj kvalitné víno v krásnom, romantickom prostredí a ak máte chuť, v zálohe majú aj niekoľko vzácnejších vintage kúskov. Wine Cellar je otvorený len večer od 19:00 do 22:30.

Čo tu môžete robiť? #

Rezort Sun Siyam Vilu Reef má v zálohe viac zaujímavostí, než ste si vedeli predstaviť. Máte možnosť zúčastňovať sa toľkých aktivít, že ľahko zabudnete na to, že ste sem prišli aj za oddychom. Na neho by ste samozrejme zabúdať rozhodne nemali, pretože aj oddych na snehobielych plážach, v bazéne či vo vlastnej vile patrí k zážitkom, ktoré vám Maldivy vedia dať. Rozhodnutie je na vás. Ak si chcete dokonale oddýchnuť a na všetko zabudnúť, ostrov sa o to postará, no ak chcete loviť zážitky a odniesť si hlavú plnú nevšedných spomienok, všetko je pripravené.

Na ostrove nájdete príťažlivý inifinity pool, kde si môžete prísť zaplávať, môžete si oddýchnuť v jeho blízkosti alebo sa posadiť k baru a vychutnávať si pohľad na krásnu panorámu rezortu s bazénom za ktorým leží oceán. Infinity pool prešiel kompletnou rekonštrukciou a jeho tropickú atmosféru dotvárajú štíhle a vysoké kokosové palmy. Aj napriek tomu, že mnohé z víl či suít na ostrove majú svoje vlastné bazény, rezortový bazén je stále zážitkom

Maldivský rezort Sun Siyam Vilu Reef má pre svojich hostí pripravené aj výnimočné SPA centrum s wellnesom, kde sa môžete prísť kedykoľvek zrenegerovať, oddýchnuť si alebo prísť na niektorú z príjemných masáží. Všetci pracovníci SPA centra sú z Indie a sú špecialisti vo svojich oboroch. Nájdete tu pokoj, ticho, obklopia vás prírodné materiály a do uší sa dostáva relaxačná hudba. Vybrať si okrem masáží môžete niektoré procedúry ajúrvedy, užijete si tu aj kúpeľ s voňavými kvetmi alebo aromaterapiu. SPA vám ponúkne aj kvalitné procedúry založené na elementoch vody, vzduchu, ohňa a zeme, ktoré sa inšpirovali východom aj západom. Ak máte chuť, môžete si vybaviť aj kvalitnú masáž priamo na pláži v drevenom altánku s výhľadom na oceán.

Rezort ponúkne pre aktívnejších množstvo športových zážitkov a tak na ostrove nájdete nielen tenisový kurt, ale aj kurt na badminton či kvalitne vybavené fitnes centrum. V ňom na vás čakajú moderné stroje, činky či iné náradie na kvalitný tréning. Ste kedykoľvek vítaní a ak potrebujete osobného trénera, nie je to žiaden problém, pretože si tu s ním môžete dohodnúť nielen cvičenie, ale vypracuje vám aj váš osobný plán. Ostrov ponúka aj hodiny jógy, privátnu jógu a ďalšie menšie prekvapenia.

Aké by to boli Maldivy bez vodných radovánok? Rezort Sun Siyam Vilu Reef nie je výnimkou a tak na pláži nájdete pavilón vodných športov, kde máte na výber z viacerích možností. Najprv si vyberte či máte chuť na motorové alebo bezmotorové športy a potom sa posuniete ďalej. Najobľúbenejším športom je kajakovanie, kedy si môžete požičať kajak a vydať sa na objavnú plavbu do okolia ostrova alebo ho celý obkrúžite dookola a vychutnáte si ho z inej perspektívy. Pokojne skúste aj obľúbený paddleboarding či windsurfing. Nájdete tu aj vodné lyže, jet ski či iné vychytávky. Ak si netrúfate alebo ste začiatočník, zverte sa do rúk profesionálov, ktorých tu nájdete a tí vás radi zasvätia do tajov akéhokoľvek vodného športu. Ste tu partia priateľov? Čo by ste povedali na bláznivú jazdu na obrovskom banáne? Je to klasika, ale stále je to poriadna sranda!

Ak by ste chceli zažiť niečo unikátne, čo by ste povedali na plážové kino pod hviezdami? Môžete si objednať privátne kino, vyberiete si film, sadnete si na pláž, dostanete drink, popcorn, ponoríte nohy do piesku a zažijete kino o akom ste ani nesnívali.

Rezort vám ponúkne aj obľúbenú, gastronomickú koncepciu tzv. Destination Diningu a teda zážitok v podobe kulinárskej hostiny na unikátnych miestach. Môžete sa rozhodnúť či by ste chceli mať obed na brehu lagúny alebo vám na pláži pripravia len pre vás gril a budete si grilovať pod hviezdami. Večeru si môžete pokojne nechať priniesť aj do svojej vlastnej vily a užiť si ju v súkromí. Povedzte ako si svoj romantický zážitok predstavujete a rezort spraví všetko preto, aby vám želanie splnil.

Potápanie alebo šnorchlovanie? #

Najobľúbenejšími činnosťami na akomkoľvek maldivskom ostrove je jednoznačne potápanie alebo šnorchlovanie. Šnorchlovanie je jednoduchším variantom a pre svoju dostupnosť sa ho môže nabažiť skutočne každý. Ak máte vlastný šnorchel, vezmite si ho so sebou, ale ak ste si ho aj zabudli alebo ste nikdy žiaden nemali, nevadí. Ostrov má vlastnú požičovňu a viete si ho zdarma požičať na deň alebo pokojne aj na celý pobyt. Rovnako si v ňom viete zapožičať aj plutvy či iné drobnosti. Šnorchlovať môžete kdekoľvek priamo na ostrove, len sa vyhnite mólu, kde prichádzajú lode alebo hydroplány kvôli bezpečnosti. Pri šnorchlovaní si dajte pozor na ostré, maldivské slnko a nechajte si na sebe tričko, inak sa do polhodiny spálite a budete to cítiť aj nasledujúce dni.

Rezort Sun Siyam Vilu Reef vám ponúkne okrem svojich iných aktivít aj šnorchlovanie, ale nie je to silná stránka tohto rezortu, pretože tu nenájdete očarujúci podmorský svet. Šnorchlovať sa oplatí v blízkostí vodných víl v oblasti lagúny a nájdete tu krásne miesta, ale pre náročnejšieho návštevníka to bude málo. Dávajte si pozor aj na okraji koralového útesu, kde sú silnejšie prúdy. Ak si chcete užiť skutočne rozprávkové šnorchlovanie s pohľadom na koralové útesy, stovky koralových rýb, žraloky či raje, vyberte sa na niektorý zo šnorchlovacích výletov, ktoré vám rezort ponúkne. Nasadnete na loďku a ani sa nemusíte ďaleko plaviť na to, aby ste prežili svoj šnorchlovací sen.

Okrem šnorchlovania vám rezort samozrejme ponúkne aj možnosť potápania. Nie len preto, že má aj svoju vlastnú, kvalitnú potápačskú školu, kde si viete pohodlne spraviť aj PADI kurz a vyraziť na more v sprievode profesionálov. Oblasť atola Dhaalu je na potápanie ako stvorená a tak vám garantuje niekoľko skutočne výnimočných miest. V okolí rezortu môžete stretnúť žraloky, žraloka veľrybieho (v čase sezóny), ale aj raje, obrovské manty, tuniaky či stovky farebných, koralových rýb a samozrejme morské korytnačky. Vyberte sa na výlet loďou a odnesiete si unikátne zážitky.

Cestovať sem s deťmi? Áno! #

Luxusný rezort Sun Siyam Vilu Reef si užijú rovnako dvojice, skupiny priateľov či rodiny s deťmi. Na deti rezort nezabudol a tak je tu pre ne nachystaných viacero zaujímavostí vďaka, ktorým aj rodičia prežijú na Maldivách príjemnú a nezabudnuteľnú dovolenku. Deti na ostrove čaká detský klub Vilu Reef Kids´ Club. Ak by ste pre menšie deti potrebovali na chvíľku aupair, nájdete ju tu. Pre deti sú pripravené aj lehátka, reštaurácie ponúkajú detské menu a atmosféra, ktorá tu panuje má skutočne rodinný nádych.

Kam sa vybrať na výlet? #

Rezort za tie roky presne vie čo vám ponúknuť, aby ste si zo svojej maldivskej dovolenky odniesli maximum zážitkov. Niet preto divu, že má v ponuke aj niekoľko skvelých výletov, kedy opustíte ostrov a vydáte sa loviť zážitky do okolia. Maldivy spoznáte inými očami a uvidíte z nich o mnoho viac. Na ktorý z výletov by ste sa nechali nahovoriť?

Ak chcete zažiť niečo unikátne, čo by ste povedali na romantickú plavbu vo dvojici na typickej plachetnici v okolí ostrova? Natiahnete plachty a na súkromnej lodi ste len vy a kapitán. Usadíte sa a necháte sa kolísať Indickým oceánom pri pohľade na nádherné zátoky, lagúny a tropické ostrovy. Podobne ako pri sledovaní delfínov aj tu vám pomaličky zapadá slnko skláňajúce sa k obzoru a celý výlet dostane príjemný romantický rozmer. Môžete sa vydať aj na luxusnú, privátnu plavbu, kde si Indický oceán spríjemníte fľaškou kvalitného vína a zapadajúcim slnkom.

Najobľúbenejším výletom aj pre rodiny s deťmi patrí pozorovanie delfínov, ktoré je samozrejme spojené s príjemnou plavbou. Najkrajšie je vyraziť pred západom slnka, aby ste si jednak užili ten moment, kedy sa slnko pomaly stráca v oceáne a ak vám pri tom budú robiť spoločnosť aj krásne delfíny vyskakujúce do vzduchu, tak verte, že dostanete zimomriavky.

Medzi obľúbené výlety aké môžete z rezortu absolvovať patrí čaro maldivskej rybačky. Nasadnete na loď a vyrazíte do okolia atola Dhaalu, aby ste sa pozreli na tradíciu, ktorá sa na Maldivách drží po milénia. Rybačka tu bola skôr než turizmus a preto bude zaujímavým spestrením vašej návštevy. Nikdy ste ryby nelovili? Nevadí, tu ide o zážitok a aj pre vás sa miesto na lodi nájde. Ak ste naopak vášnivý rybár, určite takýto typ výletu oceníte a aj vy sa naučíte niečo nové. Tá najkrajšia rybačka je pri západe slnka, kedy si jednak vychutnáte plavbu oceánom a naučíte sa aj techniku maldivského rybolovu. Ak sa vám podarí niečo chytiť, priveziete si to na ostrov a šéfkuchár sa postará o vašu dokonalú večeru.

Zaujímavým výletom je aj návšteva lokálneho ostrova. Rezort je iným svetom, než lokálny ostrov, kde žijú domáci a verte, že toto sa vám bude veľmi páčiť. Odveziete sa loďkou a na miestnom ostrove sa zoznámte s tým ako vyzerá bežný, obyčajný maldivský život v malom mestečku niekde uprostred oceánu. Skvelé zážitky, kultúrne obohatenie a zaujímavý deň.

Medzi zaujímavé aj náučné výlety, ktoré vám rezort rád pripraví je návšteva malého ostrovčeku Llohi, kde má rezort svoju vlastnú organickú farmu (jej produkty ochutnávate v reštauráciach na ostrove). Stačí 20 minútová plavba a ocitnete sa v inom svete. Stretnete sa tu s farmármi, tí vám povedia tajomstvá lokálnej techniky a prevedú vás svetom tropického ovocia či zeleniny. Naopkon si spoločne sadnete a dáte si vynikajúci farmársky obed priamo na ostrove.

Navštívte sesterský rezort Sun Siyam Iru Veli počas celodenného výletu a pozrite sa na to ako vyzerá ďalší neďaleký maldivský rezort. Stačí k tomu krátka plavba loďou a o zážitok je postarané. Nie je skvelé na chvíľku zmeniť pláž, výhľady na lagúnu a zaplávať si a oddýchnuť si na inom mieste? Tento výlet patrí medzi veľmi obľúbené medzi rezortovými hosťami.

Posledný čarovný západ slnka a je čas odísť
Foto: Sun Siyam Vilu Reef

Check out a odchod #

Váš odchod z rajského ostrova klope na dvere? Odporúčame vám aby ste si večer pred vašim odchodom na recepcii vyplatili služby za ktoré ste počas vášho pobytu mali zaplatiť. Nikde na ostrove totiž neplatíte hotovosťou a všetko si píšete na izbu a ak sa vám čosi nazbieralo, večer to vyplatíte.

Deň vopred sa na recepcii informujte aj o tom, kedy si na golfovom autíčku prídu pri vašu izbu pre vašu batožinu, aby ste ju nemuseli ťahať sami. Odvezú vám ju priamo do prístavu, aby ste to mali čo najpohodlnejšie. Recepcia vás tiež informuje o tom, kedy odchádza z prístavu váš hydroplán. Vďaka jasným informáciám vám odpadne akýkoľvek stres z odchodu a uvidíte, aké to bude všetko jednoduché. Posledný, krátky prelet a ste v Malé. Po príchode na letisko už len kráčate do vnútra budovy, aby ste mohli batožinu odovzdať na check-ine a čoskoro odletieť. Stálo to za to, však? Nebojte sa, veď tu nie ste posledný krát!

Tomáš Kubuš

Tomáš Kubuš

Tomáš Kubuš

Vyštudovaný historik s veľkým srdcom. Získa si vás obetavosťou (vie o vašich prianiach skôr, než si ich uvedomíte vy) a ohromnými znalosťami. Miluje Áziu a krajiny Stredného východu. Stretnete sa s ním v Iráne aj v Uzbekistane, na Kaukaze či v Jordánsku alebo v Izraeli. Do novšej histórie si chodí oddýchnuť do juhovýchodnej Ázie. S láskou vás prevedie Indočínou, Thajskom či Malajziou. Veľmi rád píše a jeho články nájdete v mnohých slovenských časopisoch aj na našom blog Od pólu k pólu.

Obľúbený zájazd z BUBO katalógu
Hodvábnou cestou do Perzie (Komfort)

Zo zájazdu:

Tomáš Kubuš

Posledná úprava článku | Prečítané: 290

Mohlo by Vás zaujímať

Najkrajšie pláže sveta - top 20 Prémiový blog

Prémiový blog Najkrajšie pláže sveta - top 20

Chodím po svete tridsať rokov, aby som našiel tú najkrajšiu pláž na planéte. Za ten čas som natrafil na pláže opustené a romantické, plné života a…

Ľuboš Fellner 13 min. čítania
Kuramathi Maldives Blog

Blog Kuramathi Maldives

Maldivský rezort Kuramathi nielen, že patrí medzi najznámejšie ostrov Maldív, ale vo svojej kategórii 4* rezortov je na absolútnej špičke.…

Sun Siyam Olhuveli Blog

Blog Sun Siyam Olhuveli

Maldivský rezort Sun Siyam Olhuveli patrí medzi najzaujímavejšie 4* rezorty Maldív. Nájdete tu moderný luxus, tropické maldivské prostredie s…

Hotel LUX South Ari Atoll Maledivy Blog

Blog Hotel LUX South Ari Atoll Maledivy

Luxusný 5* rezort LUX South Ari Atoll otvoril svoje brány koncom roka 2016 po tom, ako prišla lukratívna skupina LUX Resorts & Hotels a premenila…

Waldorf Astoria Maldives Blog

Blog Waldorf Astoria Maldives

Exkluzívny 5* rezort Waldorf Astoria otvoril svoje brány len počas roku 2019, no svojim príchodom zmenil maldivské nazeranie na luxusný produkt. Má…

Ozen Bolifushi Maldives Blog

Blog Ozen Bolifushi Maldives

Luxusný 5* dovolenkový rezort na Maldivách nemusí byť len abstraktná predstava, pretože tá má aj svoje meno. Zoznámte sa s ostrovom Ozen Bolifushi,…

Blogov

Odporúčame tieto zájazdy

Detské zľavy

Dovolenka Srí Lanka a Maldivy s rodinou
F

Ázia  

Srí Lanka, Maldivy


náročnosť

14 dní

Trvanie

9895
K

Ázia   Austrália a Oceánia   Amerika  

Francúzska Polynézia, Dubaj (SAE), Tahiti, Spojené štáty americké (USA), Srí Lanka, Singapur, Nový Zéland, Maldivy


náročnosť

24 dní

Trvanie

12213
K

Ázia  

Srí Lanka, Maldivy


náročnosť

12 dní

Trvanie

4741

Získajte prístup
k exkluzívnym ponukám
a informáciám.