W Resort Maldives

W Resort Maldives

Rezort s jednoduchým označením písmena „W“ je všetko len nie jednoduchým. Práve naopak, predstavuje luxusný 5* rezort orientovaný na moderné vplyvy, dizajnový koncept a vytvoril oázu rajského pokoja s vysokým štandardom, kde vám bude čas spríjemňovať infinity pool, excelentné reštaurácie, dokonalé plážové alebo vodné vily a devízou je aj zelené srdce ostrova hrajúce tropickým vzhľadom. Čas tu môžete stráviť aj na privátnej jachte alebo dokonca na privátnom ostrove. W tak nie je len písmenko abecedy, ale spleť luxusných vízií na Maldivách pod taktovkou siete Marriott.

Kde sa nachádza rezort W? #

Luxusný 5* rezort W leží na vyhľadávanom atole Ari Atoll v západnej časti Maldív. Ten patrí k najväčším maldivským atolom a zároveň patrí k najkrajším, kde sa mieša krása oceánu s dokonalým podmorským životom. Ostrov Feshdoo, kde dnes W rezort nájdete je vzdialený cca 60 kilometrov od hlavného mesta Malé s medzinárodným letiskom. 

Aké je na Maldivách počasie a kedy ísť? #

Ubytujete sa tu vo vodnej vile?
Foto: W Resort

Po prílete na Maldivy #

Prílet na medzinárodné letisko v Malé je veľmi jednoduchý. Nečakajte tu žiaden chaos a ani sa nemusíte báť, že by ste sa na ňom stratili. Práve naopak. Je pomerne malé a celkom prehľadné. Po vystúpení z lietadla idete s pasom v ruke k prepážke, kde dostanete pečiatku a o pár krokov už stojíte na mieste, kde sa čoskoro stretnete s vašou batožinou. Dajte si pozor len na to, aby ste do krajiny neprinášali žiaden alkohol, pretože to je na Maldivách striktne zakázané a môže to viesť k postihom.

Vezmite si vašu batožinu a kráčajte do príletovej haly, kde na vás už čaká miestny partner z rezortu W a postará sa o vás. Privíta vás a pomôže vám spraviť check-in na váš hydroplán, ktorým na ostrov poletíte. Kým budete čakať na váš odlet, rezort W má k dispozícii svoj vlastný, príjemný lounge, kde si môžete oddýchnuť, dostanete občerstvenie v podobe ovocia, džúsov či iných drobností a ak budete mať chuť, dajte si aj espresso. V lounge je WIFI, tak môžete domov poslať prvé správy a ani sa nenazdáte a už nasadáte do hydroplánu a odlietate. O všetko je postarané a vy sa už postaráte len o to, aby ste si užili krátky let s výhľadom na maldivské ostrovy.

Ak prilietate večer alebo skoro ráno, rezort vám vie zabezpečiť aj lodný transfer, aby ste nemuseli pridlho čakať na hydroplány, ktoré prestávajú lietať poobede ešte pred západom slnka.

Cesta na ostrov #

Luxusný 5* rezort W leží v západnej časti Maldív (atol Ari) a tak je hydroplán najpríjemnejšou možnosťou ako sa na ostrov dostať. Rezort je z Malé vzdialený necelých 60 kilometrov a tak vám bude cesta hydroplánom trvať necelých 30 minút. Nielen to, cesta hydroplánom je totiž unikátnym, maldivským zážitkom a k luxusnej dovolenke na rajskom rezorte jednoducho patrí. Milujeme ten pocit, kedy sa hydroplán odlepí z Malé a vydá sa na svoju cestu ponad nádherné tyrkysové lagúny a atoly s malými ostrovčekmi. Od okienka sa ani neodlepíte a pri tej krásne nebudete ani dýchať. Zážitok tak ulovíte ešte pred tým, než sa objavíte v rezorte.

Ak by sa stalo, že by ste v Malé pristáli poobede po 15:30 alebo v noci či nadránom, kedy hydroplány nelietajú, rezort pre vás vie zariadiť príchod na ostrov loďou. Pripravte sa tak na hodinovú plavbu, aby ste dosiahli ostrov a mohli s užívať svoju rajskú dovolenku.

Váš hydroplán je pripravený na cestu do raja
Foto: W Resort

Prečo si vybrať W Resort? #

Rezort W vystihuje všetko, čo si viete predstaviť pod spojením „luxusné Maldivy“. Okrem svojich piatich hviezdičiek vie, že svojich hostí si môže získať len vynikajúcim servisom a unikátnymi drobnosťami, ktoré ho oddelia od klasických či bežných rezortov. Preto vsadil na dizajnové doplnky, modernú eleganciu a dokonca sa profiluje ako ostrov s vlastnou hudobnou koncepciou. Tá je na maldivských ostrovch skutočne unikátna a celý ostrov je príjemne nasiaknutý tónmi hudby. Po rezorte je rozmiestnených niekoľko kvalitných reproduktorov, aby ste mali hudobný podmaz všade kam sa pohnete. Nie, netreba sa báť, že vás bude rušiť, práve naopak, jej relaxačný prvok si napokon zamilujete. Rezort má aj svojho vlastného DJa a tým pádom si môžete zaujímavú hudbu vychutnať aj večer počas posedenia v hotelovom bare. Počuli ste už o tom, aby mal maldivský ostrov aj svoj vlastný undergroundový klub? Tu ho nájdete! Rezort W bude viac vyhovovať párom či partii priateľov ako rodinám s deťmi. Je svieži, sexi, moderný a miestami hriešne luxusný.

Ostrov Feshdoo, kde našiel domov luxusný rezort nie je obrovský, ale práve v tom je jeho osobité čaro. Je posiaty zelenou, tropickou záhradou aj kokosovými palmami a hoci patrí k menším rezortom, nič to nemení na fakte, že je to miesto s dokonalým súkromím. Väčšina víl na tomto ostove je postavených nad vodou a tak dostane rezort nádych tej pravej maldivskej romantiky. Ak hľadáte niečo ešte luxusnejšie, než rezort samotný, W vyberie z rukáva luxusnú, dvojposchodovú jachtu či dokonca možnosť prenajať si vlastný, privátny ostrov. Čo na to poviete? Hoci len na jednu jedinú noc si môžete žiť ako kráľ. Starostlivosť o hosťa je tu povýšená na absolútne maximum a budete to cítiť z pracovnívkov rezortu od vášho príchodu až po odchod, kedy sa s vami prídu rozlúčiť až k vášmu hydroplánu. Rezort si pre vás pripravil aj množstvo drobných prekvapení a tak po ostrove nájdete niekoľko tzv. „Sweet points“, teda miesta, kde na vás čaká malý snack, zmrzlina alebo niečo malé a sladké pod zub. W tak na vás myslí od rána do večera. Súčasťou rezortu sú aj aktivity od tých dobdrodružných až po oddychové, relaxačné. Sledovať delfíny? Maldivská rybačka? Plavba po okolitých ostrovčekoch v Indickom oceáne? Budete to tu milovať.

Nádherná pláž a ikonické vodné vily
Foto: W Resort

Vitajte na ostrove #

Stačí 30 minút v hydropláne a ocitnete sa vo vašom luxusnom rezorte W Resorts na atole Ari. Na ten krásny pohľad z výšky len tak ľahko nezabudnete, pretože sledovať 50 odtieňov modrej a tyrkysovej z hydroplánu patrí k najväčším zážitkom Maldív. Ten ostrov posiaty tropickou zeleňou je váš a tak o chvíľku pristávate v raji.

Po pristátí na ostrove už na vás čakajú zamestnanci rezortu. Prvé úsmevy, prvý nádych tropického tepla a vzápätí osviežujúci welcome drink. Bude z kokosového orechu alebo dáte prednosť exotickému ovociu? O batožinu sa nestarajte, všetko do seba zapadá a vy sa po rýchlom check-ine odveziete do vašej vily. Bude to plážová vila alebo ikonická, vodná vila? To je všetko nad čím musíte rozmýšľať. Zatvoríte za sebou dvere a maldivský sen začína!

Aké ubytovanie si vybrať? #

Maldivský rezort W má pre vás na výber viacero druhov ubytovania v rôznom štandarde tak, aby ste si vybrali presne to po čom túžite. Na začiatku výberu si položíte klasickú maldivskú otázku: „Plážová alebo vodná vila?“. 5* rezort v sebe ukrýva 78 luxusných víl, pričom dve tretiny z tohto čísla tvoria obľúbené vodné vily postavené nad lagúnou a zvyšok patrí plážovým vilám roztrúseným po ostrove s výhľadom na oceán. Všetky vily dostali do vienka podmanivý luxus a interiér oceníte aj v najmenších detailoch vďaka dizajnérskym kúskom, citom a ľahko tak podľahnete výslednej atmosfére. Každá jedna vila, či už plážová alebo vodná má svoj privátny bazén, vonkajšiu verandu s oddychovými miestami, rovnako ako aj moderné vychytávky, zvukový systém a veľkorysý priestor v izbách či pred vilou.

Beach Oasis

Základným druhom ubytovania v rezorte je tzv. Beach Oasis. W Resort chce byť aj v tomto špecifický a preto nazýva svoje plážové vily oázou. Na celom ostrove nájdete 28 plážových víl a zvoliť si môžete len to či chcete mať veľkú manželskú posteľ alebo oddelené postele. Interiér aj exteriér týchto víl je však rovnaký a teda drží si svoj vysoký štandard, ktorým je rezort známy. Unikátnou črtou plážovej vily je to, že majú dve poschodia. Prvé je obytné, kde nájdete svoju spáľnu, kúpeľňu a verandu, no keď vyjdete schodmi o poschodie vyššie, dostanete sa na perfektné posedenie s krásnym výhľadom na tropickú podstatu ostrova aj na oceán. Vily sú vzdialené len pár krokov od lagúny, ktorú lemuje biela pláž s jemným pieskom. Interiér vily je mimoriadne príjemný a štedrý čo sa týka priestrou. Jej súčasťou sú aj doplnky medzi ktorými nechýba kvalitný audio systém či dokonca prehrávač na vašu vlastnú hudbu. Tú môžete počúvať aj vonku na verande vedľa svojho privátneho bazénu. Luxusná kúpeľňa je navrhnutá tak, aby do nej prichádzalo denné svetlo a zároveň aby z nej bol výhľad. Veľkosť plážovej vily je 188 m2.

3 fotografie

Beach Oasis

Fabulous Overwater Oasis

Ak túžite prebrať sa každé ráno vo vodnej vile postavenej na lagúne, potom si namiesto Beach Oasis vyberte Fabulous Overwater Oasis. Ide o fantastickú vodnú vilu na najkrajších miestach ostrova, kde vám bude spoločnosť robiť nádherné tyrkysová farba okolitého oceánu. Interiér vily je prispôsobený luxusným potrebám a zamilujete si presklenú dušu vily vďaka ktorej máte takmer neprerušený výhľad na oceán. To isté platí aj pre vašu kúpeľnu. Ak ste vo vani, vidíte nielen bazén, ale aj neďalekú lagúnu. Z vily vyjdete priamo na vašu verandu. Tu vás čaká privátny bazén, oddychové zóny s lehátkami či sedením a samozrejmosťou sú aj schodíky do vody, aby ste si mohli kedykoľvek zaplávať alebo sa vybrať šnorchlovať. Súčasťou vily je aj 42-palcová plazma, vysokorýchlostný internet či audio systém BOSE. Veľkosť vodnej vily je 146 m2.

3 fotografie

Fabulous Overwater Oasis

WOW Ocean Escape

Zaujimavá vila s netradičným názvom je nadštandard vodnej vily. Je viac než dva krát tak veľká ako klasická vodná vila a to preto, že má dve izby. Mohli by sme ju nazvať suita a jej súčasťou sú dve spálne, oddychová miestnosť aj spoločenská miestnosť a potom samozrejme aj veranda s privátnym bazénom, lehátkami, altánkom a schodíkmi do vody. Vo vile nájdete 50-palcovú plazmovú televíziu a v spoločenskej miestnosti je aj druhá, tentokrát 32-palcová televízia. Súčasťou je aj miesto na barbecue, kde si môžete pripraviť večeru, ale k vám príde šéfkuchár a pripraví ju priamo pred vami a pre vás. Ak milujete víno, určite oceníte aj to, že vo vile nájdete chladičku na víno. Veľkosť vodnej vily je 323 m2.

3 fotografie

WOW Ocean Escape

WOW Ocean Haven

Najväčšou a najluxusnejšou vilou rezortu je WOW Ocena Haven s takmer 500 štvorcovými metrami. Má dve spálne, dve kúpelne aj spoločenskú miestnosť či miestnosť na oddychovanie. Vila má obrovské okná, pripomínajúce presklené steny, aby ste mohli sledovať oceán hoci ste vo vnútri. V oblasti lounge nájdete aj presklenú podlahu a tak sa kedykoľvek môžete pozrieť pod vodu, či sa pod vami nepremávajú húfy tropických rýb. Vila je priestranná, veľkorysá na miesto a budete sa tu cítiť mimoriadne príjemne. Na verande máte infinity bazén aj vlastné jacuzii. Tu si budete užívať bezstarostnú pohodu Maldív. Veľkosť vodnej vily je 492 m2.

3 fotografie

WOW Ocean Haven

Kde sa najesť? #

Rezort W má v sebe okrem luxusných vízii ohľadom ubytovania hlboko zakorenený zmysel pre poctivú gastronómiu. W Resort si pre vás pripravil tri zaujímavé reštaurácie so špecialitami z celého sveta a tie doplnil aj o niekoľko barov stvorených na oddych. Reštaurácie sú príjemne roztrúsené po ostrove tak, aby ste ich návštevou objavili aj najkrajšie zákutia celého rezortu. Čerstvé suroviny, lokálne ryby či morské plody, sezónna zelenina aj ovocie a exotické aj známe chute. Naozaj sa máte na čo tešiť. 

Ak si chcete vychutnať večeru v niektorej z reštaurácii, osvedčilo sa nám, aby ste si spravili rezerváciu deň vopred a mali tak istotu, že vás bude čakať vaše miesto.

Na ostrove vás čakajú gastronomické zážitky
Foto: W Resort

Raňajky sa podávajú v hlavnej hotelovej reštaurácii, ktorou je Kitchen. Je to príjemné, pokojné miesto len pár metrov od pláže s výhľadom na oceán a ráno si tu dokonale vychutnáte začiatok nového dňa pri skvelých raňajkách. Reštaurácia má svoj bufet, no nájdete tu aj výber z menu a la carte najmä ak máte chuť na čerstvo pripravené jedlá akými sú omelety či iné chuťovky. Počas obedu aj večere reštaurácia funguje iba a la carte. Môžete si vybrať či sa usadíte vonku na čerstvý vzduch pod palmami alebo uprednostníte vnútorné, klimatizované priestory. Raňajkový bufet bude príjemným prekvapením a tak v ňom nájdete všetko potrebné, aby ste si vychutnali začiatok nového dňa. Syrové aj mäsové výrobky sa prekrývajú s čerstvým šalátovým barom a bufetom s čerstvým, práve pripraveným pečivom. Nájdete tu vajcia na rôzne spôsoby, ale aj sladké raňajky nielen pre najmenších. Samozrejmosťou je aj čerstvé ovocie a ak radi ochutnávate lokálne chute, k dispozícii je tuniak či rôzne druhy perfektného kari.

Fish – Reštaurácia Fish sa stala signature podnikom celého rezortu a tak ju považujeme za najzaujímavejšiu aj nakvalitnejšiu. Na prvý pohľad vás zaujme jej poloha na brehu mora a ak sa sem vyberiete podvečer pri západe slnka, nájdete svoje nádherné, romantické miesto. Samotný preklad reštaurácie napovie, že medzi špeciality budú patriť grilované ryby, ale aj dary mora medzi ktorými vyniká homár na viacero spôsobov. Nájdete tu vynikajúci stejk z tuniaka, krevety v pikantnej kari omáčke, no ochutnať môžete aj úhora či perfektnú kačicu. Najlepší dezert aký tu nájdete je citrónový sorbet, ktorý sa pripravuje tak, že sa nechá citrón variť celých 24 hodín až sa napokon jeho vnútro vyberie a nahradí sorbetom. Nečakali ste, že vás jeho chuť takto dostane! Podávajú tu aj lahodné šampanské a milovníci vína si prídu na svoje vďaka obrovskému vínnemu lístku.

Fire – Kým Fish sa špecializuje na najčerstvejšie plody mora či grilované ryby, Fire poteší milovníkov kvalitného mäsa. Aj tu na vás čaká podmanivá, romantická atmosféra. Predstavte si miesto, kde je pod vašimi nohami len jemný, biely piesok, kde atmosféru dodávajú svetielka a kde sa dvíha vôňa grilovaného jedla. Vyberte si, či chcete svoje jedlo grilované na drevenom uhlí, otvorenom ohni alebo by ste ho skúsili z tradičnej pece tandoor. Väčšina mäsa pochádza z Austrálie, či dokonca z Tasmánie a čertvú zeleninu dovážajú zo Srí Lanky či Thajska. Ochutnajte tu grilované prasiatko, barbecue s lahodnou marinádou, kura s lahodnou chuťou indických korenín, no ak máte chuť na výbornú rybu, nájdete tu aj tú. 

Sip – Predstavuje dokonalý lounge bar na na juhozápade ostrove a tak vám namieša skvelý drink aj maldivský západ slnka. Sedíte na brehu Indického oceánu, cítite jeho jemný vánok a vychutávate si kokteil, miešané nápoje, vína zo všetkých svetových strán a ak ste hladní, pokojne si doprajte čerstvo pripravené suši, fantastické ustrice alebo dokonca kaviár. Veľmi radi vám tieto chuťovky spárujú k vínu či dokonca k šampanskému. Súčasťou baru je aj DJ a tak si sem môžete prísť užiť hudobný večer.

Wet – Najobľúbenejším barom rezortu W je Wet, pretože v sebe skĺbil fantastickú polohu hneď vedľa obrovského bazénu infinity pool a k tomu vyrukoval so svojou ponukou miešaných nápojov, alkoholických nápojov a na osvieženie tu dostanete aj zmrzlinu či niekoľko dezertov. Ak vás pri kúpaní v bazéne prepadne hlad, Wet vám pripraví aj skvelú pizzu alebo šaláty.  

Kada – Ak túžite počas svojej maldivskej dovolenky zažiť skutočný závan Maldív, toto miesto bude presne pre vás. Je to síce len menšia kaviareň, ale za to je nabitá lokálnymi chuťami a môžete tu ochutnať maldivské špeciality. Medzi tie najlepšie patrí Mas Huni, šalát z tuniaka s cibuľkou, čili aj kokosovým orechom alebo Garudhiya, rybacia polievka s chuťou exotiky. Ochutnali ste už niekde vo svete mlieko s príchuťou ruží? Skúste sa ponoriť do maldivských kulinárskych zážitkov.

15Below - Pre niekoho môže byť aj zaujímavým ťahákom skutočný nočný klub, akých by ste na Maldivách veľa nenašli. Neleží medzi ostatnými barmi či reštauráciami, ale umiestnili ho do súkromia v okolí SPA centra. Podľa mnohých je nočný klub v rezorte W najlepším svojho druhu na celých Maldivách. Každé tri mesiace sme prichádzajú známi DJs z celého sveta a tak klub udáva trendy. 

Čo tu môžete robiť? #

Rezortový ostrov W Resort vám okrem kulinárskych zážitkov a skvelého ubytovania ponúkne viac. Ak ste sem prišli hľadať svoj pokoj a svoju stratenú Šángri-Lá, tak potom si užívajte pokoj ostrova, vodnej vily či zmyselého SPA centra, no ak máte chuť vytlačiť z maldivského rezortu maximum, prídete si tu na svoje.

Luxusný rezort W si pre svojich hostí pripravil perfektný bazén infinity pool. O unikátnosti vás presvedčí hneď jeho veľkosť, pretože má 3244 m2 a tak viete, že si ho vychutnáte tak, akoby patril len a len vám. Leží na krásnej časti ostrova pod kokosovými palmami a pri kúpaní sa v bazéne máte výhľad na tyrkysové odtiene lagúny. Neďaleko bazéna nájdete aj bar Wet a momenty, kedy budete na lehátku popíjať skvelé miešané drinky, budú patriť k vašim najobľúbenejším.

Dali ste si za cieľ vrátiť sa z Maldív oddýchnutý a zrelaxovaný ako nový človek? Pre W rezort to nie je najmenší problém. Priamo na ostrove totiž nájdete luxusné AWAY SPA, kde môžete prežiť svoje znovuzrodenie. Totálne súkromie je tu samozrejmosťou a keď sa za wellnessom vyberiete, môžete si vybrať jednu z desiatok procedúr. Dokonca si zvolíte, či ich chcete absolvovať v intriéri alebo exteriéri, aby ste z toho mali čo najväčší zážitok. Na dokonalú masáž sú pre vás pripravené aj štyri luxusné vily, kde si vychutnáte každú minútu. Ak vás neláka masáž, nechajte sa nahovoriť na ajurvedické procedúry, môžete nechať svoje telo zabaliť do aromatických zábalov, využiť služby kozmetiky alebo sa prihlásiť na fitness. Túžili ste naučiť sa masírovať ako profesionál? Aj takúto možnosť W ponúka a tak sa viete prihlásiť na kurz masáží. V SPA oceníte aj polohu areálu s krásnymi výhľadmi na okolie a najviac si ho užijete pri hodine privátnej jógy.

Neradi by ste počas svojich maldivských dní vypadli z formy? Nemusí sa o stať, pretože  máte k dispozícii perfektne a moderne vybavené fitnes centrum, kde môžete využiť aj služby privátneho, plateného trénera. Fitnes centrum je navrhnuté tak, aby ste pri cvičené mali krásny výhľad na modré odtiene Indického oceánu. Ak by ste chceli skúsiť kixkbox, karate, jógu alebo aj vodný aerobik, pokojne sa obráťte na trénerov a dohodnete si svoj vlastný program.

Vodné športy od tých zábavných až po adrenalínové k Maldivám jednoducho patria. W Resort si pre svojich hostí pripravil veľké množstvo vodnej zábavy a tak budete mať istotu, že si ich tu viete vychutnať plnými dúškami. Vyberte sa do areálu vodných športov a tu vás profesionáli radi zorientujú v tom aké máte možnosti. Medzi najobľúbenejšie aktivity patrí morský kajak, ktorý si tu viete požičať a vybrať sa na objavnú plavbu okolo ostrova. Je to krásna aktivita a ešte budete mať aj dobrý pocit z fyzickej aktivity. Skúsiť si môžete aj čoraz obľúbenejší paddleboard a domov sa vrátite ako profík. Necháte sa nahovoriť na windsurfing? Alebo radšej skúsite vodné lyže, wakeboard či kite surfing?

Ak vás láka vyraziť na more, rezort vám ponúkne aj zážitok tradičnej maldivskej rybačky. Nasadnete do drevnej loďky zvanej dhoni akú na Maldivách poznajú stáročia a vyberiete sa na oceán. Vybrať si môžete či chcete ísť na jednoduchšiu rybačku spojenú s plavbou pri západe slnka alebo na poctivú maldivskú rybačku trvajúcu niekoľko hodín. Ak neviete či ísť, pretože ste ryby nikdy nelovili, nebojte sa toho a vyrazte. Uvidíte, že to bude napokon zaujímavý zážitok.

Láka vás romantická večera pri sviečkach priamo na pláži len meter od mora? Maldivy majú moc plniť sny a preto aj W rezort ponúka koncepciu Destination Diningu a teda ponuku toho, aby ste mohli tráviť večeru na unikátnych a vysnívaných miestach. Stačí povedať a už aj máte na bielej pláži stôl, dokonalé jedlo a fľašku vína pri ktorej budete počúvať šum mora a hľadieť na hviezdy.

Láka vás svadba na tropickom ostrove? A prečo to neskúsiť tu? Rezort má svoju romantiku a veľmi rád pre vás pripraví vašu dokonalú svadbu na pláži len pár metrov od oceánu. Na toto rozhodne nezabudnete! 

Potápanie alebo šnorchlovanie? #

Najobľúbenejšími činnosťami na ostrove je jednoznačne potápanie alebo šnorchlovanie. Šnorchlovanie je jednoduchším variantom a pre svoju dostupnosť sa ho môže nabažiť skutočne každý. Šnorchlovať vám odporúčame na koralových útesoch neďaleko vodných víl. Útesy nájdete aj na severnej aj južnej strane od víl a tým, že je ostrov s rezortom pomerne malý, stihnete naozaj pozrieť všetky jeho zákutia. Zaujímavé miesta nájdete aj na južnej strane ostrova, kde môžete stretnúť koralové ryby, sem tam dokonca žraloka alebo raju. Na rezortových koralových útesoch žijú aj korytnačky, takže o krásne stretnutia máte postarané.

Vlastný šnorchel si vezmite so sebou, ale ak ste si ho aj zabudli alebo ste nikdy žiaden nemali, nevadí. Ostrov má vlastnú požičovňu a viete si ho požičať na deň alebo pokojne aj na celý pobyt. Rovnako si v ňom viete zapožičať aj plutvy či iné drobnosti.

Ak si na šnorchlovanie netrúfate a chcete si ho skúsiť s profesionálom, stačí povedať a môžete sa pridať k organizovanému šnorchlovaniu, kde vás oboznámia s technikou a ukážu najkrajšie miesta v okolí ostrova a následne aj vysvetlia aké druhy rýb ste videli či stretli. Dokonca sa tu viete stretnúť aj s morskými korytnačkami, rajami či dokonca mantami, ktoré v okolí ostrova žijú.

Pri šnorchlovaní si dajte pozor na ostré, maldivské slnko a nechajte si na sebe tričko, inak sa do polhodiny spálite a budete to cítiť aj nasledujúce dni.

Milujete potápanie? Rezort W ani v tejto aktivite nezaostáva a ak idete na Maldivy za splnením tohto sna, čaká tu na vás. Potápať sa môžete aj v tesnej blízkosti ostrova, ale ešte krajšie miesta nájdete na potápačských výletov, kam sa vyberiete s profesionálom loďou. Ten sa o vás postará a vyberie tie najzaujímavejšie miesta na potápanie. V rezorte si vďaka škole môžete ľahko spraviť potápačský kurz (PADI) a ak ho už máte dávno za sebou, môžete sa bez problémov ponoriť. Ak ste sa dlho nepotápali, odporúčame vám spraviť si „refresh“ ponoru a potom sa vydať hľadať zážitky pod hladinu oceánu. Na výber máte aj zaujímavé nočné potápanie.

Ari Atol patrí k najkrajším miestam na Maldivách, kde sa môžete potápať  a okolité lagúny sú dokonca pod ochranou morského parku. Okolie atolu patrí dokonca medzi najlepšie miesta, kde sa viete stretnúť s obrovským žralokom veľrybím. Severná časť Ari Atolu je pre zmenu miesto, kam ľudia vyrážajú, aby na vlastné oči mohli vidieť  vzácnejšieho žraloka kladivohlavého. Za oboma sa však treba vybrať na výlety loďou, aby ste sa dostali na miesta, kde sa vyskytujú častejšie. Takéto potápanie bude patriť medzi najdokonalejšie zážitky z celej dovolenky.

Cestujete s deťmi? #

Luxusný rezort W je miesto, ktoré si obľúbili najmä páry či partie priateľov a hoci rezort prvíta aj rodiny s deťmi, nie je to ideálne miesto pre deti. Kým iné rezorty majú detské kútiky a stovky aktivít, tak W Resort na tieto veci nemyslí a tak tu pre svoje deti nenájdete ani detský klub a o aktivity sa budete musieť postarať sami. Ak hľadáte krásny rezort s luxusnými službami, nájdete ho tu, ale ak chcete mať fantastickú rodinnú dovolenku s deťmi, skúste sa pozrieť radšej na ostrov Kuda Huraa, Kanuhurra alebo Constance Halaveli.

Kam sa vybrať na výlet? #

K dovolenke plnej zážitkov patria aj príťažlivé výlety a iste tušíte, že ani W rezort nebude výnimkou. Tým, že sú Maldivy ostrovy, väčšina výletov je navrhnutá tak, aby ste si užili plavbu na lodi po Indickom oceáne, ktorá je okorenená o rôzne zaujímavosti či návštevu malých, opustených ostrovčekov.

Medzi najluxusnejšie výlety akú viete v rezorte absolvovať je plavba na fantastickej jachte. Ostatné maldivské ostrovy ponúkajú plavbu na drevenej lodičke dhoni, ale aj tu ide W rezort svojou vlastnou a unikátnou cestou. Prenajať si tu môžete rovno dokonalú plachetnicu a vydať sa do okolia spoznávať nielen krásu Indického oceánu, ale aj okolitých ostrovčekov. Z jachty sa vám budú Maldivy rozhodne páčiť. Vyložíte si nohy na palube, nalejete pohárik šampanského a užívate si život.  

Unikátnym zážitkom je aj návšteva privátneho ostrova Gaathafushi, ktorý patrí W rezortu. Je zosobnením rajského ostrova a ak máte v hlave predstavu opusteného ostrova posiateho palmami, tak presne takto Gaathafushi vyzerá. Panensky krásny, obklopený tyrkysovými odtieňmi a celý môže byť len váš. Môžete sa sem vybrať cez deň a užívať si krásu ostrova, no dokonca tu môžete aj prespať a budete ako Robinson Crusoe. Nie nebudete spať len tak na pláži, netreba sa báť, W rezort sa postará o luxusný zážitok a po zotmení sa na pláži rozhoria sviečky, aby ste si mohli romanticky vychutnať svoju večeru. Toto bude zážitok do konca života.

Skvelým výletom je aj plavba v okolí ostrova, ktorá je spojená s pozorovaním delfínov. Najkrajšie je vyraziť pred západom slnka, aby ste si jednak užili ten moment, kedy sa slnko pomaly stráca v oceáne a ak vám pri tom budú robiť spoločnosť aj krásne delfíny, tak verte, že dostanete zimomriavky.

Zaujímavou aktivitou bude aj šnorchlovanie. Samozrejme môžete sa mu oddávať priamo na ostrove a na najbližšom koralovom útese, ale môžete tiež nasadnúť na loďku a nechať sa odviezť k ďalším a ďalším útesom sa spoznať tak koralové záhrady plné rýb, či dokonca pohľadať žraloka veľrybieho, ktorý je pre atol Ari typický. Žralokov koralových už berieme ako samozrejmosť, veď sme ich tu videli viac, než dosť.

No čo, vrátite sa?
Foto: W Resort

Check out a odchod #

Váš odchod z rajského ostrova klope na dvere? Odporúčame vám aby ste si večer pred vašim odchodom na recepcii vyplatili služby za ktoré ste počas vášho pobytu mali zaplatiť. Nikde na ostrove totiž neplatíte hotovosťou a všetko si píšete na izbu a ak sa vám čosi nazbieralo, večer to vyplatíte.

Deň pred odletom sa na recepcii informujte aj o tom, kedy si na golfovom autíčku prídu pri vašu izbu pre vašu batožinu, aby sa rezort o všetko postaral až do poslednej chvíle. Posledné úsmevy pri rozlúčke. Recepcia vám prezradí aj to, kedy budete odlietať hydroplánom na medzinárodné letisko v Malé. Dostanete tak vopred všetky informácie a váš odchod bude bez stresu. Posledný, krátky prelet a ste v Malé. Po príchode na letisko už len kráčate do vnútra budovy, aby ste mohli batožinu odovzdať na check-ine a čoskoro odletieť. Stálo to za to, však? Nebojte sa, veď tu nie ste posledný krát!

Tomáš Kubuš

Tomáš Kubuš

Tomáš Kubuš

Vyštudovaný historik s veľkým srdcom. Získa si vás obetavosťou (vie o vašich prianiach skôr, než si ich uvedomíte vy) a ohromnými znalosťami. Miluje Áziu a krajiny Stredného východu. Stretnete sa s ním v Iráne aj v Uzbekistane, na Kaukaze či v Jordánsku alebo v Izraeli. Do novšej histórie si chodí oddýchnuť do juhovýchodnej Ázie. S láskou vás prevedie Indočínou, Thajskom či Malajziou. Veľmi rád píše a jeho články nájdete v mnohých slovenských časopisoch aj na našom blog Od pólu k pólu.

Obľúbený zájazd z BUBO katalógu
Hodvábnou cestou do Perzie (Komfort)

Zo zájazdu:

Tomáš Kubuš

Posledná úprava článku | Prečítané: 89

Mohlo by Vás zaujímať

Najkrajšie pláže sveta - top 20 Prémiový blog

Prémiový blog Najkrajšie pláže sveta - top 20

Chodím po svete tridsať rokov, aby som našiel tú najkrajšiu pláž na planéte. Za ten čas som natrafil na pláže opustené a romantické, plné života a…

Ľuboš Fellner 13 min. čítania
Kuramathi Maldives Blog

Blog Kuramathi Maldives

Maldivský rezort Kuramathi nielen, že patrí medzi najznámejšie ostrov Maldív, ale vo svojej kategórii 4* rezortov je na absolútnej špičke.…

Sun Siyam Olhuveli Blog

Blog Sun Siyam Olhuveli

Maldivský rezort Sun Siyam Olhuveli patrí medzi najzaujímavejšie 4* rezorty Maldív. Nájdete tu moderný luxus, tropické maldivské prostredie s…

Hotel LUX South Ari Atoll Maledivy Blog

Blog Hotel LUX South Ari Atoll Maledivy

Luxusný 5* rezort LUX South Ari Atoll otvoril svoje brány koncom roka 2016 po tom, ako prišla lukratívna skupina LUX Resorts & Hotels a premenila…

Waldorf Astoria Maldives Blog

Blog Waldorf Astoria Maldives

Exkluzívny 5* rezort Waldorf Astoria otvoril svoje brány len počas roku 2019, no svojim príchodom zmenil maldivské nazeranie na luxusný produkt. Má…

Ozen Bolifushi Maldives Blog

Blog Ozen Bolifushi Maldives

Luxusný 5* dovolenkový rezort na Maldivách nemusí byť len abstraktná predstava, pretože tá má aj svoje meno. Zoznámte sa s ostrovom Ozen Bolifushi,…

Blogov

Odporúčame tieto zájazdy

Detské zľavy

Dovolenka Srí Lanka a Maldivy s rodinou
F

Ázia  

Srí Lanka, Maldivy


náročnosť

14 dní

Trvanie

9895
K

Ázia   Austrália a Oceánia   Amerika  

Francúzska Polynézia, Dubaj (SAE), Tahiti, Spojené štáty americké (USA), Srí Lanka, Singapur, Nový Zéland, Maldivy


náročnosť

24 dní

Trvanie

8496 10620€
K

Ázia  

Srí Lanka, Maldivy


náročnosť

12 dní

Trvanie

3324 4054€

Získajte prístup
k exkluzívnym ponukám
a informáciám.