Waldorf Astoria Maldives

Waldorf Astoria Maldives

Exkluzívny 5* rezort Waldorf Astoria otvoril svoje brány len počas roku 2019, no svojim príchodom zmenil maldivské nazeranie na luxusný produkt. Má síce svojich päť hviezdičiek, ale od začiatku bolo jasné, že ciele má o mnoho vyššie. Rezort tak vytvoril prostredie v ktorom viete prežiť svoj sen o luxusnej dovolenke v raji. Waldorf Astoria leží na južnom atole Male v obklopení krištáľovo čistej lagúny, kde nájdete fantastické plážové či vodné vily. Rezort vďaka svojmu servisu pozbieral niekoľko ocenení a medzi tie najzaujímavejšie patrí miesto v TOP 100 rezortoch sveta a TOP 15 rezortoch Ázie. Presvedčte sa na vlastné oči.

Kde sa nachádza rezort Waldorf Astoria? #

Ostrov Ithaafushi, kde leží luxusný rezort Waldorf Astoria nájdeme v centrálnej časti Maldív na atole South Male Atoll približne 30 kilometrov od medzinárodného letiska a hlavného mesta Malé. Vďaka blízkosti k letisku má rezort výhodu, že na neho nemusíte preletieť ani lokálnou linkou ani hydroplánom, ale pohodlne sa k nemu odveziete privátnou jachtou.  

Aké je na Maldivách počasie a kedy ísť? #

Váš rezort Waldorf Astoria pri pohľade z výšky
Foto: Waldorf Astoria

Po prílete na ostrov #

Prílet na medzinárodné letisko v Malé je veľmi jednoduchý. Nečakajte tu žiaden chaos a ani sa nemusíte báť, že by ste sa na ňom stratili. Práve naopak. Je pomerne malé a celkom prehľadné. Po vystúpení z lietadla idete s pasom v ruke k prepážke, kde dostanete pečiatku a o pár krokov už stojíte na mieste, kde sa čoskoro stretnete s vašou batožinou. Dajte si pozor len na to, aby ste do krajiny neprinášali žiaden alkohol, pretože to je na Maldivách striktne zakázané a môže to viesť k postihom.

Vezmite si vašu batožinu a kráčajte von do príletovej haly, kde na vás už čaká miestny partner z luxusného rezortu Waldorf Astoria a postará sa o vás. Vyjdete spoločne von pred letisko a priamo pred terminálom parkuje aj vaša jachta, ktorá vás vezme na ostrov s rezortom. O všetko je postarané a vy sa staráte len o to, aby ste si užili aj prvé momenty po prílete na Maldivy.

Cesta na ostrov #

Luxusný rezort Waldorf Astoria leží v centrálnej časti Maldív na atole South Male Atoll, teda na mieste, ktoré leží južne od hlavného mesta a medzinárodného letiska. Rezort je z Malé vzdialený cca 30 kilometrov a to znamená, že na neho nemusíte letieť, ale odveziete sa pohodlne loďou priamo z letiska až na váš ostrov.

Pripravte sa na to, že vás na letisku počká luxusná jachta, ktorú rezort vlastní a tak hneď prvé stretnutie s Waldorf Astoria sa bude niesť v znamení opojného luxusu. Jachta má tri poschodia, kúpeľňu aj s toaletou a hneď po príchode sa vám venuje niekoľko zamestnancov rezortu. Plavba do vášho rezortu bude trvať iba 30 minút, ale aj počas nej si môžete vychutnať svoj prvý pohárik šampanského a užiť si osviežujúci vánok poletujúci nad Indickým oceánom. Spravte si pohodlie na palube a kto vie, možno budete mať šťastie na delfínov, ktoré sa v týchto končinách často vyskytujú.

Na takejto dokonalej pláži sa môžete ocitnúť aj vy
Foto: Waldorf Astoria

Prečo je Waldorf Astoria rezort, ktorý stojí za to? #

Luxusný rezort Waldorf Astoria nastavil latku mimoriadne vysoko. Už vyššie ste sa mohli dočítať, že ho síce otvorili len v roku 2019, no za ten krátky čas preskočil desiatky iných, hoci aj luxusných rezortov a dosiahol pomyslený maldivský Olymp. Je za tým vízia toho, že aj luxus sa dá robiť inak a vďaka správnej chémii sa rezort posunul vyššie. Za svoj domov si vybral oblasť centrálnych Maldív na atole South Male Atoll, kde máte pocit, že ste na krásnom opustenom, no privátnom ostrove, hoci stále leží len polhodinu plavby od hlavného mesta. Poloha hotela je unikátna, pretože v sebe spája tri menšie ostrovčeky, ktoré sú poprepájané drevenými mólami, čím sa vytvorila naozaj zaujímavá koncepcia. Exotický zjav dopĺňajú kokosové palmy, ktoré si nad hlavou zamilujete v kombinácii s tyrkysovými odtieňmi oceánu, lagúnou a atmosférou. Waldorf Astoria totiž presne vie, ako ste si predstavovali dovolenku v raji a preto tejto predstave vdýchla realitu, ktorej sa nielen že viete dotknúť, ale ktorú tu zažijete. Unikátom rezortu je aj to, že po dĺžke má dokonca až 3,5 kilometra, pretože súkromie patrí k najdôležitejším aspektom vašej dovolenky. Vily rozmiestnili tak šikovne, že nebudete ani tušiť či je niekto okolo vás a či máte susedov. Preto si budete často pripadať ako na privátnom ostrove s vlastným kúskom bielej pláže. Dokonalé, nemyslíte?

Svoje vily rezort ozdobil modernými, súčasnými doplnkami tak aby ste okolo seba mali svieži dizajn, no spolupracoval aj s lokálnymi umelcami a teda do interiérov šikovne zapracovali aj maldivské predstavy a detaily. Každá vila má svojho concierge, ktorý sa stará o pohodlie klientov a na požiadanie vás príde vyzdvihnúť na golfovom autíčku, no ak si radi užívate slobodu, k dispozícii máte bicykle a môžete sa po ostrove premávať sami. Rezort počas svojho krátkeho života pozbieral aj niekoľko ocenení a hoci sme tie najprestížnejšie spomenuli v úvode, ocenenie dostalo aj lukratívne SPA, ktorého sa nebudete vedieť nabažiť. Ak pre vás peniaze nie sú problém a chcete zažiť niečo unikátne, tak potom má rezort v zálohe aj malý, privátny ostrov s vilou kam sa dostanete iba loďou a tak tu okrem vás nikto nebude. Waldorf Astoria myslí na všetko a vie, že sa všetko dá splniť.

Waldorf Astoria je krásnym, zmyselným miestom
Foto: Waldorf Astoria

Vitajte na ostrove #

Stačí 30 minútová plavba jachtou a na horizonte sa vynorí váš krásny rezort ponorený v tyrkysovej lagúne. Presne tam budete tráviť svoje najbližšie dni a zažívať svoj vytúžený sen v raji. Jachta vás privezie priamo k mólu, kde už na vás čakajú ďalší zamestnanci rezortu. O batožinu sa nestarajte, pokojne ju spustite z očí a stretnete sa s ňou až vo vašej vile. Zamestnanci vás vezmú na check-in, kde sa môžete osviežiť welcome drinkom a zoznámite sa s vašim osobným concierge, ktorý sa bude o vás starať a bude mať na starosti personalizovaný servis. Nasadnete na golfové vozidlo, dostanete exkurziu po ostrove, aby ste vedeli čo všetko tu nájdete a ani sa nenazdáte a zatvoríte za sebou dvere vašej luxusnej vily. Na toto ste čakali!

Beach, Reef alebo Water vila? #

Maldivský rezort Waldorf Astoria si pre svojich hostí pripravil 138 víl, ktoré rozmiestnil po celom ostrove tak, aby ste mali pocit absolútneho súkromia, nech si už svoje ubytovanie vyberiete kdekoľvek. Na výber máte z troch hlavných kategórii víl a teda Beach Villu s priamym vstupom na pláž na ostrove, Water Villu postavenú na vode nad lagúnou a špecialitou je dokonca aj Reef Villa, teda vila postavená na mieste, kde začína koralový útes ku ktorému máte priamy vstup. Vily nájdete v konfigurácii s jednou, ale aj dvomi či niektoré dokonca s tromi izbami, perfektné ak cestujete viacerí. Luxus je tu vo Waldorf Astoria štandardom a nehodlá v ňom robiť kompromisy. Každá jedna vila má už vo svojom základnom vybavený aj privátny bazén.

King Beach Villa Pool

Rezort Waldorf Astoria má v zálohe niekoľko druhov a kategórii plážových víl a tou najzákladnejšou je hneď plážová villa s kráľovským označením. Paradoxne je najdostupnejšou vilou celého rezortu no svojim luxusom a vybavením hravo predčí aj množstvo prémiových víl z iných maldivských ostrovov. Na nej samotnej uvidíte ako vysoko si Waldorf postavil svoju latku. Vila ponúka dokonalý komfort a tak tu nájdete terasu s privátnym bazénom, pavilón so sedením, kde si viete nechať naservírovať večeru alebo len popíjať drinky, nechýba tu ani hamaka, lehátka so slnečníkmi a keď si poviete, že máte chuť na more, spravíte pár krokov cez bielu pláž a kúpete sa v oceáne. Ak je pre vás pláž prioritou, vyberte si vily na západnej strane ostrova, kde si ju dosýta užijete. Interiér má svetlé, biele odtiene v kombinácii s dreveným stropom a vila je postavená tak, aby ste mali výhľad na more aj zo spálne aj z kúpeľne, ak si dáte kúpeľ vo vani. Veľkosť tejto plážovej vily je 234 m2.

3 fotografie

King Beach Villa Pool

King Grand Beach Villa Pool

Ak máte predsa len radšej ešte o čosi viac priestoru, nájdete tu aj kráľovskú, plážovú vilu s označením Grand, ktorá je o 40 metrov štvorcových väčšia, než klasická vila. Spálňa má dizajnový nádych, je jednoduchá, ale vkusne zariadená. Luxusnej kúpeľni dominuje vaňa s výhľadom na oceán. Najväčšou miestnosťou je spoločenská miestnosť s gaučom, televíziou či vnútorným posedením. Samozrejme pred vašou vilou máte privátny bazén, hamaku, lehátka, slnečníky aj príjemné posedenie s výhľadom. Veľkosť tejto plážovej vily je 276 m2.

Vila existuje aj vo verzii, kedy v nej nájdete dve manželské postele pre väčší komfort.

3 fotografie

King Grand Beach Villa Pool

Two Bedroom Beach Villa Pool

Na južnej strane ostrova nájdete nadstavbu klasických plážových víl a teda vila s dvomi izbami. Kým klasické sú najčastejšie pre dvoch dospelých a maximálne dve deti, táto vila je pre štyroch dospelých a dve deti. Ak cestujete ako väčšia rodina, je to ideálne miesto, kde sa ubytujete, aby ste boli spolu, no stále ste mali svoj kus súkromia a zvodného luxusu. Obrovská, priestranná vila má dve oddelené spálne, spoločenskú miestnosť, dve kúpeľne a fantastickú verandu s privátnym bazénom aj oddelenou vírivkou. Vonkajšie priestory sú tak veľké, že sa na nich budete cítiť mimoriadne príjemne. Nájdete tu aj altánok s lehátkami a tiež vonkajšiu oddychovú miestnosť s ďalšími lehátkami či sedením. Nad hlavou palmy, pár krokov od vás biela pláž s lagúnou. Veľkosť tejto plážovej vily je 599 m2.

Luxusnejšia verzia tejto vily je v prevedení „Grand Villa“ a teda, dostanete tu o miestnosť viac a tým pádom máte k dispozícii väčší priestor. Vonkajšie priestory s bazénom, vírivkou, plážou a oddychovými priestormi sú rovnaké. Táto vila má veľkosť 626 m2.

3 fotografie

Two Bedroom Beach Villa Pool

Three Bedroom Grand Beach Villa Pool

Táto vila je zosobnením luxusu na ktorý sa rezort Waldorf Astoria špecializuje. Obrovská trojizbová vila je navrhnutá tak, aby bola pohodlná pre šiestich dospelých a tri deti. Patrí k najobľúbenejším rodinným vilám celého ostrova. Dokonalé miesto pre väčšiu skupinu ľudí alebo väčšiu rodinu hľadajúcu súkromie a množstvo priestoru. Vila je umiestnená v časti ostrova, kde máte pred vilou nádhernú pláž s čarovnou lagúnou. Táto vila má svoje tri časti a každá z nich má vlastnú spálňu s kúpeľňou a okrem toho je súčasťou vily aj vonkajšia sprcha a spoločenská miestnosť. Z celej vily máte výhľad na blízku lagúnu a zamilujete si aj to, že k vile nepatrí len jeden bazén, ale hneď dva! Oba bazény sú postavené v štýle infinity pool a súčasťou vonkajších priestorov je aj vírivka s výhľadom. Všade okolo vás sú palmy, tropická záhrada a biela pláž. Toto je maldivský sen. Veľkosť tejto vily je 1023 m2.

3 fotografie

Three Bedroom Grand Beach Villa Pool

King Reef Villa Pool

Špeciálnym druhom vily akú nenájdete v každom maldivskom rezorte je tzv. Reef Villa, teda vila postavená na mieste, kde začína koralový útes. Tým, že je Waldorf Astoria unikátnym a rozľahlým miestom, môže si dovoliť aj takéto ubytovanie. Reef vila nie je vodná vila, pretože nestojí na vode tak, ako si predstavujete pri vodnej vile. Sú však hybridom a teda vstupujete do nich z ostrova, no z ich verandy vedú schodíky, aby ste nimi mohli vojsť do vody. To je ten rozdiel medzi nimi a plážovými vilami. Reef Villa je elegantne zariadené modernými prvkami a základom je maximálny komfort. Za chrbtom máte kokosové palmy, pred očami lagúnu s tropickými rybami. Áno tento druh vily si zamilujete. Zo spálne spravíte len pár krokov a ste vonku pri svojom privátnom bazéne. Okúpete sa, oddýchnete si na lehátku s výhľadom a keď budete mať chuť, schodíkmi zleziete do priezračnej lagúny. Vily s číslami 301 – 325 smerujú na sever a majú výhľad na šíry oceán, zatiaľ čo vily s označením 502 – 516 sú otočené s výhľadom priamo do lagúny na konci ktorej sa z hladiny dvíhajú vodné vily. Veľkosť tejto reef vily je 279 m2.

3 fotografie

King Reef Villa Pool

King Grand Reef Villa Pool

Podobne ako pri plážovej vile, aj vila reef sa nájde v lukratívnejšom štandarde a teda vo verzii „Grand“. Má takmer o 40 metrov štvorcových viac a teda tu nájdete o mnoho viac priestoru, čo oceníte najmä v spoločenskej miestnosti. Vďaka svojej polohe na útese budete mať na verande pocit, že ste sa ocitli v luxusnej vodnej vile. Lehátka položené vedľa infinity bazéna, drevený altánok stvorený na oddych a vlastný prístup do oceánu. Má to svoje nezameniteľné čaro. Keď si večer sadnete na hojdačku s výhľadom na šíry oceán, tak tu sa budú tvoriť spomienky. Poteší vás aj priestranná, luxusná kúpeľňa s dokonalou vaňou, pretože aj z nej môžete mať pohľad na rozprávkové Maldivy. Veľkosť tejto reef vily je 319 m2.

Reef vila existuje aj vo verzii, kedy v nej nájdete dve manželské postele pre väčší komfort.

3 fotografie

King Grand Reef Villa Pool

Two Bedroom Reef Villa Pool

Maldivský luxus vo vysokom štandarde zosobňuje dvojizbovú vilu na okraji útesu. Do svojej vily vstupujete z ostrova, kde si pred dvermi odparkujete svoje bicykle a na opačnej strane vily sa tešíte z výhľadu na oceán a nádhernú lagúnu. Do tejto reef vily sa zmestia štyria dospelí aj dve deti, pretože je navrhnutá tak, aby tu boli dve samostatné spálne s vlastnou kúpeľnou a samozrejmosťou je aj miestnosť pre deti či spoločenská miestnosť. Najobľúbenejšou časťou vily je vonkajšia veranda. Je potiahnutá drevom, nesie na sebe vírivku, altánok s luxusnými lehátkami, odpočinkovú miestnosť vedľa bazénu a hojdačku. Koľko krát si sem necháte priniesť jedlo, pretože sa vám tento kúsok raja nebudete chcieť opustiť? Veľkosť tejto reef vily je 601 m2.

3 fotografie

Two Bedroom Reef Villa Pool

King Overwater Villa Pool

Základná vodná vila na ostrove je príťažlivá natoľko, že sa vám nebude chcieť veriť, že má predstavovať štandard. Málo vodných víl sa môže porovnávať s tým, čo vám naservíruje Waldorf Astoria. Vily sa nachádzajú na drevených mólach a nájdete ich v niekoľkých častiach rezortu podľa toho, kde by ste chceli byť situovaný. Vily s číslami 101 – 145 smerujú na západ slnka, vily s označením 702 – 730 zase na východ slnka. Vila sľubuje súkromie, ticho a pokoj prerušovaný len zvukom mora či lagúny, ktorá je priamo pod vami. Luxusne zariadené izby sú mimoriadne príjemné aj čo sa týka vybavenia, no najviac vás to bude lákať von na drevenú verandu s bazénom, hamakou, vírivkou, lehátkami či altánkom, kde môžete oddychovať a naberať energiu len z výhľadu na okolie. Krásnym detailom vily sú aj presklené podlahy v šatníku, kde sa budú priamo pod nohami promenádovať tropické ryby. Veľkosť vodnej vily je 283 m2.

3 fotografie

King Overwater Villa Pool

King Grand Overwater Villa Pool

Chceli by ste väčšiu vodnú vilu? Žiaden problém a siahnite po verzii deluxe. Interiérom aj exteriérom je presne rovnaká ako predošlá vodná vila, ale je o pár desiatok metrov štvorcových väčšia a ten rozdiel skutočne pocítite. Veľkosť vodnej vily je 334 m2.

3 fotografie

King Grand Overwater Villa Pool

Two Bedroom Overwater Villa Pool

Dvojizbová vodná vila na prvý pohľad pripomína malý, tropický palác položený na vode. Jej vzhľad je postavený príjemne, aby nerušil okolie a tak máte pocit, akoby tu stále nad lagúnou prirodzene. Vila je priestranná, plná príjemných, svetlých farieb. Interiér tvorí moderný nábytok, kvalitné doplnky a miestnosti sú orientované tak, aby ste z nich mali výhľad na oceán. Od spální cez spoločenskú miestnosť až po luxusne zariadené kúpeľne. Aj tu nájdete v jednej z miestností presklené dno, aby ste videli podmorský život z pohodlia vily. Vonku na verande sa strieda infinity bazén s lehátkami či altánkom a oddychovými miestami, ktorých sa nebudete vedieť nabažiť. Veľkosť vodnej vily je 624 m2.

3 fotografie

Two Bedroom Overwater Villa Pool

Stella Maris Ocean Villa

Hľadáte unikátne ubytovanie na unikátnom mieste? Luxusný rezort si pripravil špecialitku a tou sú dve vily zvané Stella Maris, ktoré ležia v lagúne, no sú oddelené od dreveného móla a dostanete sa k nim iba na loďke. Táto črta z víl spraví najlukratívnejšie miesto, kde je súkromie absolútnou samozrejmosťou. Okrem vás sa k vile nedostane nikto a všetko bude len a len pre vás. Luxusná vila je obrovská nielen z hľadiska interiéru, ale aj exteriéru. Má dokonca dve poschodia, pričom obytná časť leží na prvom poschodí a to druhé patrí oddychovej miestnosti, kde si viete posedieť a odkiaľ budete mať krásny výhľad. Vila vás dostane každým svojim detailom, pretože všetko je tu navrhnuté tak, aby to malo svoje miesto. Či už sa pozeráte na svoju jedáleň, spoločenskú miestnosť, spálňu alebo na drevenú verandu. Je to umelecké dielo. Za to sa môže považovať aj fantastický infinity pool s okolím. Ak by ste si chceli vo vašej vile vychutnať romantickú večeru, šéfkuchár môže prísť priamo k vám a môžete sa do nej pustiť priamo vo vlastnom súkromí. Veľkosť tejto privátnej vily je 536 m2.

3 fotografie

Stella Maris Ocean Villa

Privátny ostrov Ithaafushi

Toto berte ako perličku, ale prečo nespomenúť, že rezort má v ponuke aj možnosť prenajať si malý, privátny ostrov? Priamo na ňom nájdete luxusnú, butikovú vilu, ktorá je stelesnením dokonalosti. Ubytovať môže až 18 hostí a vila má 9 spální, 5 bazénov, vlastný privátny klub, kokosové palmy a samozrejme aj biele pláže, kde okrem vás nebude skutočne nikto. Ostrov má 32 000 m2 a nič podobné tu jednoducho nemáte zažiť. Waldorf Astoria je totálny unikát.

Kde sa najesť? #

Ak by sme mali ukázať prstom na jeden maldivský ostrov, kde je gastronómia náboženstvom, bol by to práve luxusný rezort Waldorf Astoria. Nie len preto, že sa tu vynikajúco najete, ale preto, že tu jedlo povýšili na umenie a nájdete ho tu až v jedenástich galériách, teda pardon, v reštauráciách. Niektoré z nich patria k fantastickému fine diningu a majú ponuku jedál aké by ste inde na Maldivách nenašli. Máte na výber toľko možností ako chcete tráviť svoje večere, že by ste si najradšej predĺžili pobyt, aby ste mohli absolvovať všetko. Vyberte si či chcete večerať v reštaurácii na strome, na brehu lagúny alebo chcete podľahnúť arabským či čínskym chutiam. Napokon na sklonku dňa sa objavíte v niektorom zo skvelých barov a vychutnáte si západ slnka či pokoj maldivskej noci.

Ak si chcete vychutnať večeru v niektorej z reštaurácii, osvedčilo sa nám, aby ste si spravili rezerváciu deň (alebo aj dva) vopred a mali tak istotu, že vás bude čakať vaše vytúžené miesto.

Hlavnou rezortovou a teda aj bufetovou reštauráciou, kde sa podávajú aj raňajky (aj večere) je reštaurácia Tasting Table na severnej strane ostrova na brehu pláže a krásnej lagúny. Raňajky sa tu podávajú denne medzi 7:00 – 10:30 a z bufetu sa vám zatočí hlava. Sadnite si von na čerstvý vzduch s výhľadom na tyrkysovú hladinu alebo nájdete svoje miesto vo vnútri v klimatizovanom priestore. Na raňajky nájdete všetko na čo si spomeniete, no medzi najzaujímavejšie chuťovky patria vajcia Benedikt na ktoré je rezort pyšný. Skúste ochutnať aj pečivo s exotickými príchuťami a nájdete tu sladké pečivo s kiwi, marakujou alebo dokonca s čokoládou a lieskovcami. Ak vás omrzí medzinárodná strava, siahnite po ázijských raňajkách a doprajte si rezance, indickú masala dosu alebo maldivský tuniakový šalát Mas Huni.

The Ledge by Dave Pynt – Unikátna reštaurácia predstaví koncept obľúbeného austrálskeho barbecue v exotickom prostredí Maldív. Šéfkuchár Dave Pynt je kulinárska hviezda, ktorá za svoju prevádzku v Singapure dostala dokonca hviezdu aj od Michelina a tak tu máte absolútnu záruku kvality. Nájdete tu všetko možné a zdá sa že aj nemožné, čo sa dá ugrilovať alebo údiť či piecť. Ak milujete grilované mäso, najlepšie stejky sveta a chcete stráviť príjemný obed v krásnom prostredí, toto bude vaše miesto. Príďte pokojne aj na večeru a nechajte si poradiť kvalitné víno k vášmu mäsu. Okrem stejkov skúste aj perfektne pripraveného homára alebo jamajské kura. Ochutnali ste niekedy zaúdenú zmrzlinu? Tu môžete!

Glow – Fanúšikovia zdravej kuchyne si prídu na svoje v reštaurácii menom Glow, ktorá je pyšná na to, že množstvo jej ingrediencií pochádza priamo z ostrovnej bylinkovej a zeleninovej záhrady. Nenájdete tu len vegetariánske jedlá, ale spomedzi všetkých reštaurácii ich tu najviac. Skúste ochutnať syr haloumi s bulgurom, kura na citrónovej tráve alebo maldivského tuniaka. Ak hľadáte špecialitu bez mäsa, vsaďte na exotiku v podobe Fried Rice s kórejskou kimči kapustou. Ako sladkú bodku nevynechajte sorbet z guave.

Amber – Reštaurácia Amber sa rada prezentuje ako „Champagne Bar“, teda bar, kde nájdete to najkvalitnejšie šampanské, ale okrem neho tu na vás čakajú aj gastronomické prekvapenia. Čo by ste povedali na obrovské aljašské kraby? Kaviár z Belugy? Alebo dáte prednosť fantastickému Wagyu stejku? To všetko si Amber pre vás pripravil, no skrýva toho o mnoho viac.

Nava Cafe – Nava v sebe spája priestory baru aj dizajnového lounge, kde si príjemne oddýchnete, vypočujete modernú hudbu, nadýchnete sa umenia a k tomu si doprajete nielen skvelý drink či kokteil, ale výborne sa tu najete. Nečakajte tu fine dining, skôr sa pripravte na niečo menšie na zahryznutie, ale robia tu vynikajúcu pizzu, mexické taco alebo sendviče.

Yasmeen – Zamilovali ste si chute arabskej kuchyne? Budete milovať aj Yasmeen, pretože to pre vás bude skratka do Orientu. Reštaurácia sa špecializuje na blízkovýchodnú kuchyňu a hneď ako k nej prídete, budete sa cítiť, akoby ste opustili Maldivy a ocitli sa o stovky kilometrov inde. Vychutnajte si tu dokonalé libanonské mezze s neskutočným výberom, špeciality z Maroka, kuraciu Shawarmu či grilované ryby. Ako dezert odporúčame unikátny Knefe. K jedlu dostanete aj čerstvé chlebové placky, ktoré si sami pripravujú.

Terra – Je jednou z najromantickejších a najunikátnejších reštaurácii rezortu, pretože sa nachádza na najvyššom bode celého ostrova a teda postavili ju na strome. Ide o reštauráciu, kde si viete vychutnať privátnu večeru, kde budete sedieť na krásnom mieste s výhľadom v bambusovom hniezde. Nielen, že to luxusne vyzerá, jedlo predstavuje fine dining a tak si doprajte. Skúste japonský stejk Miyazake Wagyu s kvalitným vínom Ochutnali ste už niekedy biele hľuzovky? Skúste ich zapiť šampanským Krug. To je život!

Shimizu – Najkvalitnejšia japonská kuchyňa vo svojej najčerstvejšej podobe. Aj tak by sa v skratke dala zhrnúť reštaurácia Shimizu. Okrem japonských špecialít si svoje renomé postavila na tom, že tu nájdete lokálne ryby či homáre. Medzu obľúbené miesta patrí aj gril teppanyaki, kde prebieha japonské grilovanie. Zaujme vás aj interaktívny suši bar a podľahnete aj zaujímavým fúziam a necháte sa zlákať na odporučenie šéfkuchára s krevety s omáčkou miso s pikantnými jalapeňos. Špeciálny someliér na saké vám poradí aké saké sa hodí k vášmu jedlu a ak na neho nemáte chuť, nájdete tu japonskú whiskey.

Li Long – Rezort má svoju arabskú aj japonskú reštauráciu a aby bola kulinárska cesta okolo sveta dokonalá, postaral sa aj o čínsku kuchyňu. Reštaurácia Li Long leží na brehu krásnej lagúny a v romantickom prostredí si viete vychutnať to, čo predstavuje moderná, súčasná čínska kuchyňa. V reštaurácii postavili špeciálnu pec, prvú svojho druhu na Maldivách a tak tu môžete ochutnať najlepšiu Pekinskú kačicu na celých ostrovoch. Milujete čaj? Z čínskej zbierky budete nadšení a stačí si len vybrať, aby ste si ho vychutnali s výhľadom.

Peacock Alley – Príjemne miesto, kde sa viete zastaviť na niečo ľahšie pod zub a vychutnať si drink, kokteil alebo pohárik whisky. Spomedzi jedál skúste maldivského tuniaka, robia tu geniálny Ceasar šalát a zaujať vie aj šalát s talianskou Burratou. Ako hlavné jedlo vám tu radi odporučia zaúdene hríbové rizoto, no ak nie ste veľmi hladní, pustite sa do thajskej polievky Tom Yum.

The Rock – Zaujímavé miesto, ktoré dotvára pohodovú atmosféru rezortu je The Rock. Pýši sa najväčším výberom vín na ostrove a tie pochádzajú zo všetkých svetových strán od Kalifornie až po Nový Zéland. Pozývajú vás na večeru ku ktorej vám spárujú vína, tak aby ste mali z večere zážitok, no môžete sa zastaviť aj na klasické ochutnávky. Dizajn tvorí jordánsky vápenec pripomínajúci jaskyňu.

Čo tu môžete robiť? #

Maldivy a maldivské rezorty nemusia byť len o tom, že prídete do svojej vily a celý týždeň sa pohnete len na pláž a do bazéna. Vôbec nie. Ak práve po tom túžite a túžite totálne vypnúť celý svet okolo vás, presne to tu nájsť viete a dokonca si tento stav viete spríjemniť dokonalým SPA. Ak však chcete niečo zažiť a využiť svoj čas na ostrove na maximum, buďte si istí, že Fairmont Maldives si pre vás pripravil množstvo lákadiel. Je to len na vás, aké zážitky pozbierate, možností je veľa.

Každá jedna vila v rezorte má svoj vlastný bazén do ktorého sa viete ponoriť, kedykoľvek sa vám zachce, no aj napriek tomu má samozrejme ostrov pre vás aj rezortový bazén, ktorý je umeleckým dielom. Leží pár metrov od pláže a dvíhajú sa nad ním štíhle, vysoké palmy vďaka ktorým získa celé miesto romantický nádych. Naokolo nájdete lehátka, bar s miešanými nápojmi a najmä podvečer to musíte zažiť.

Luxusný rezort akým je Waldorf Astoria jednoducho musí mať dokonalé SPA centrum. Na to, ktoré nájdete tu sa môžete tešiť už dopredu. Dostalo dokonca ocenenie ako jedno z najlepších SPA svojho druhu na Maldivách a tak ho viac netreba predstavovať. Celý wellness, ktorý tu nájdete sa rozlieva na priestore 2000 metrov štvorcových a miesta na oddych či procedúry tak na vás čakajú vo vnútorných aj vo vonkajších priestoroch. Profesionálny tím vás prevedie centrom, aby ste si mohli vybrať na čo máte najväčšiu chuť. K dispozícii máte VIP suitu, hammam, pavilóny, ktoré zaručia fantastický oddych, poteší vás ponuka masáží, bazény, ale aj relaxačný čaj či starostlivosť o celé telo. K areálu patrí aj miesto, kde môžete prísť na hodiny jógy. Tú si môžete zacvičiť samozrejme aj ráno alebo večer priamo na pláži.

Ste doma aktívni a bojíte sa, že tu na rajskom ostrove zleniviete? Nemusíte sa báť, pretože Waldorf Astoria má všetko, čo by ste tu počas svojho pobytu mohli potrebovať. Rezort sa popýši luxusne zariadeným fitnes centrom s najmodernejšími strojmi. Kedykoľvek si môžete prísť zacvičiť a ak máte chuť zdokonaliť sa v niektorých cvikoch či aktivitách, k dispozícii tu máte aj osobného trénera. Skúsite box alebo plážový workout?

Na ostrove si zamilujete aj bicyklovanie. Ku každej vile dostanete bicykle, aby ste si mohli spríjemniť presun na raňajky či obed z vašej vily. Samozrejme, odviesť sa môžete kedykoľvek a vďaka tomu, že má ostrov pod dĺžke až 3500 metrov, tak si tu viete pripraviť celkom zaujímavý okruh a budete šliapať nielen po ostrove, ale aj cez drevené móla, kde stoja vodné vily. Okrem bicyklovania si na ostrove môžete ísť aj zabehať. Tu oceníte, že Waldorf Astoria nie je malým ostrovom, ktorý prejdete za pár minút.

Milujete tenis? Žiaden problém! Rezort si pripravil tenisový kurt s tvrdým povrchom, kde si môžete prísť zahrať svoj zápas alebo si len zatrénovať. Zarezervujte si ho dopredu, aby ste si mohli zahrať presne v čase aký si vysnívate.

Prišli ste na Maldivy, aby ste skúsili vodné športy? Určite navštívte areál, kde vás skúsení inštruktori zorientujú vo svete vodných športov a možností a možno napokon skúsite aj niečo, čo by vás pred tým nikdy nenapadlo. Z tých najjednoduchších aktivít si môžete požičať kajak a oboplávať dookola celý ostrov a obľúbenejším je z roka na rok aj paddleboard. Vyskúšať môžete aj adrenalínovejšie záležitosti a teda vodný skúter, windsurfing alebo vodné lyže! Funguje tu aj škola, kde vás zasvätia do tajov šnorchlovania, vodného lyžovania, či windsurfingu. Požičať si môžete aj katamaran a vyraziť do okolia. Skúsili ste už niekedy parasailing? Neviete, čo je to? Tu sa to dozviete!

Lukratívnu koncepciu Destination Diningu priviedol Waldorf Astoria do dokonalosti a ak ste fanúšikmi týchto zážitkov alebo ho budete chcieť po prvý krát v živote skúsiť, neváhajte. Pri tejto koncepcii ide o kulinárske špeciality, ktoré si viete vychutnať na unikátnych miestach. Rezort vám pripraví prestretý stôl so sviečkami a svetielkami priamo na pláži, na pieskovom sandbanku alebo vás dokonca vie vziať aj na opustený ostrovček, ktorý bude patriť len a len vám. Ak by ste si chceli vychutnať skvelé jedlo na tradičnej lodi ani to nie je problém. Fantázii sa medze nekladú a Waldorf si to plne uvedomuje.

Potápanie alebo šnorchlovanie? #

Najobľúbenejšími činnosťami na akomkoľvek maldivskom ostrove je jednoznačne potápanie alebo šnorchlovanie. Šnorchlovanie je jednoduchším variantom a pre svoju dostupnosť sa ho môže nabažiť skutočne každý. Ak máte vlastný šnorchel, vezmite si ho so sebou, ale ak ste si ho aj zabudli alebo ste nikdy žiaden nemali, nevadí. Ostrov má vlastnú požičovňu a viete si ho požičať na deň alebo pokojne aj na celý pobyt. Rovnako si v ňom viete zapožičať aj plutvy či iné drobnosti. Šnorchlovať môžete kdekoľvek priamo na ostrove, len sa vyhnite mólu, kde prichádzajú lode kvôli bezpečnosti. Pri šnorchlovaní si dajte pozor na ostré, maldivské slnko a nechajte si na sebe tričko, inak sa do polhodiny spálite a budete to cítiť aj nasledujúce dni.

Rezort Waldorf Astoria leží v oblasti južného atolu Male a v jeho okolí nájdete niekoľko skutočne krásnych miest na šnorchlovanie. Niekoľko zaujímavých miest máte dokonca aj priamo v rezorte a tak vám odporúčame skúsiť šnorchlovanie v oblasti, kde stojí reštaurácia Yasmeen a na miestach, kde nájdete most smerom k vilám. Najkrajším miestom v rezorte je však jednoznačne skalnatý útes na dosah Yasmeen, kde stretnete veľké množstvo koralových rýb. Za najkrajším šnorchlovaním je však rozumnejšie vybrať sa na výlet. V okolí rezortu aj okolí atolu nájdete niekoľko kvalitných miest na šnorchlovanie aj s bohatou koralovou záhradou. Tu stretnete pokojne žralokov, húfy rýb aj morské korytnačky.

Okrem šnorchlovania vám rezort ponúkne aj možnosť potápania. Nie len preto, že má aj svoju vlastnú, kvalitnú potápačskú školu, kde si viete pohodlne spraviť aj PADI kurz a vyraziť na more v sprievode profesionálov. Na svoje si tu prídu aj začiatočníci, ale aj profesionáli. V samotnom rezorte to s potápaním nepôjde, ale z ostrova sa viete vybrať na tie najkrajšie miesta centrálnych Maldív v okolí South Male Atolu. Pracovníci rezortu presne vedia, kam vás vziať, aby ste sa mohli potápať na tých najkrajších koralových útesoch a aby ste mali šancu stretnúť žralokov, raje, korytnačky, ryby od výmyslu sveta a občas aj delfíny. Počas sezóny sa zvyšuje aj šanca stretnúť sa s obrovskými mantami. Pri potápaní sa s Waldorf Astoria si môžete byť istí, že rezort robí všetko preto, aby potápanie neohrozovalo životné prostredie a aby zanechalo čo najmenšiu stopu.

Dokonalý ostrov pre rodiny s deťmi #

Luxusný rezort Waldorf Astoria je miesto, kde si na svoje prídu aj rodiny s deťmi. Sú tu vítaní s otvorenou náručou a teda sa máte na čo tešiť. Okrem toho, že tu na deti čaká detský klub s vlastným bazénom, herňou či športovými aktivitami medzi ktorými nechýba tenis, volejbal ani plážové hry tu nájdu aj množstvo ďalších zaujímavostí. Profesionálny tím má v zálohe aj dobrodružné aktivity a ak potrebujete babysitting pre najmenšie deti, nie je s tým žiaden problém. Rezort má v ponuke pre rodiny s deťmi aj množstvo výletov od pozorovania delfínov cez šnorchlovanie, vodné športy a keby chceli deti skúsiť aké je to potápať sa môžu sa prihlásiť na detský kurz, ktorý prebieha v bazéne. Deti budú tento ostrov milovať a vy spoločne s nimi. Ak na ostrove hľadáte najlepšiu rodinnú pláž, vyberte si svoje ubytovanie tak, aby ste mali svoju vilu na západnej strane ostrova. Pláže sú tam širšie, ponúkajú viac priestoru a more je plytšie, vhodné aj pre menšie deti.

Kam sa vybrať na výlet? #

Aj napriek tomu, že váš rezort Waldorf Astoria je fantastickým miestom, kde viete prežiť bez problémov svoje dni, rezort spraví všetko preto, aby vám ukázal nielen krásu vlastného ostrova, ale aby ste mohli vidieť viac aj krásnych Maldív, ktoré sú naokolo vás. Maldivy sú ostrovy a preto aj charakter výletov do okolia bude mať ostrovný nádych a sú často spojené s plavbou po Indickom oceáne.

Ak chcete zažiť niečo unikátne, čo by ste povedali na romantickú plavbu vo dvojici na typickej plachetnici dhoni v okolí ostrova? Natiahnete plachty a na súkromnej lodi ste len vy a kapitán. Usadíte sa a necháte sa kolísať Indickým oceánom pri pohľade na nádherné zátoky, lagúny a tropické ostrovy. Plavíte sa, slnko pomaličky zapadá a celý výlet dostane príjemný romantický rozmer. Môžete sa vydať aj na luxusnú, privátnu plavbu, kde si Indický oceán spríjemníte fľaškou kvalitného vína a zapadajúcim slnkom.

Najobľúbenejším výletom aj pre rodiny s deťmi patrí pozorovanie delfínov, ktoré je samozrejme spojené s príjemnou plavbou. Najkrajšie je vyraziť pred západom slnka, aby ste si jednak užili ten moment, kedy sa slnko pomaly stráca v oceáne a ak vám pri tom budú robiť spoločnosť aj krásne delfíny vyskakujúce do vzduchu, tak verte, že dostanete zimomriavky. Mladivy sú na pozorovanie delfínov priam dokonalé miesto. Tak blízko ako tu ste ich ešte zrejme nikdy nevideli.

Užiť si môžete aj šnorchlovacie výlety do okolia, kde budete nadšení z krásy koralových útesov v okolí ostrova a na atole. Nádherné miesta plné rýb, no stretnete tu aj žraloky, delfíny, korytnačky či raje a ktovie možno sa zoznámite aj s obrovskou mantou.

Túžite po romantickom pikniku na pláži? Nechajte si zbaliť do košíka jedlo, fľašku vína a vychutnajte si pieskový sandbank v krásnom prostredí, kde sa ocitnete len vy, pláž, a krásna lagúna. Tu sa môžete kúpať, zaplávať si, oddýchnuť pri čerstvom kokosovom orechu a napokon si vychutnať piknik v čarovnom prostredí.

Ak vás láka vyraziť na more, rezort vám ponúkne aj zážitok tradičnej maldivskej rybačky. Nasadnete do drevnej loďky zvanej dhoni akú na Maldivách poznajú stáročia a vyberiete sa na oceán. Teraz je jedno či ste amatér alebo dlhoročný rybár a idete sám alebo s rodinou, ide tu predovšetkým o zážitok. Tá najkrajšia rybačka je pri západe slnka, kedy si jednak vychutnáte plavbu oceánom a naučíte sa aj techniku maldivského rybolovu. Ak niečo ulovíte, vezmete si to so sebou do rezortu a šéfkuchár vám za príplatok pripraví dokonalú chuťovku.

Nádherný západ slnka
Foto: Waldorf Astoria

Check out a odchod #

Váš odchod z rajského ostrova klope na dvere? Odporúčame vám aby ste si večer pred vašim odchodom na recepcii vyplatili služby za ktoré ste počas vášho pobytu mali zaplatiť. Nikde na ostrove totiž neplatíte hotovosťou a všetko si píšete na izbu a ak sa vám čosi nazbieralo, večer to vyplatíte.

Deň vopred sa na recepcii informujte aj o tom, kedy si rezort pre vás naplánoval odchod vašej jachty na medzinárodné letisko v Malé. Vašu batožinu prídu vziať priamo do vily a napokon na golfovom autíčku vyzdvihnú aj vás, aby ste sa presunuli do lounge, kde počkáte na odchod. Posledné úsmevy, rozlúčka s ostrovom aj rezortom a o 30 minút ste už v Malé a idete na svoj check-in na medzinárodný let. Letisko už poznáte a tak viete, že je malé a všetko na ňom funguje. Odovzdajte na check-ine batožinu a pohľadajte svoju bránu na odlet.

Tomáš Kubuš

Tomáš Kubuš

Tomáš Kubuš

Vyštudovaný historik s veľkým srdcom. Získa si vás obetavosťou (vie o vašich prianiach skôr, než si ich uvedomíte vy) a ohromnými znalosťami. Miluje Áziu a krajiny Stredného východu. Stretnete sa s ním v Iráne aj v Uzbekistane, na Kaukaze či v Jordánsku alebo v Izraeli. Do novšej histórie si chodí oddýchnuť do juhovýchodnej Ázie. S láskou vás prevedie Indočínou, Thajskom či Malajziou. Veľmi rád píše a jeho články nájdete v mnohých slovenských časopisoch aj na našom blog Od pólu k pólu.

Obľúbený zájazd z BUBO katalógu
Hodvábnou cestou do Perzie (Komfort)

Zo zájazdu:

Tomáš Kubuš

Posledná úprava článku | Prečítané: 186

Mohlo by Vás zaujímať

Najkrajšie pláže sveta - top 20 Prémiový blog

Prémiový blog Najkrajšie pláže sveta - top 20

Chodím po svete tridsať rokov, aby som našiel tú najkrajšiu pláž na planéte. Za ten čas som natrafil na pláže opustené a romantické, plné života a…

Ľuboš Fellner 13 min. čítania
Kuramathi Maldives Blog

Blog Kuramathi Maldives

Maldivský rezort Kuramathi nielen, že patrí medzi najznámejšie ostrov Maldív, ale vo svojej kategórii 4* rezortov je na absolútnej špičke.…

Sun Siyam Olhuveli Blog

Blog Sun Siyam Olhuveli

Maldivský rezort Sun Siyam Olhuveli patrí medzi najzaujímavejšie 4* rezorty Maldív. Nájdete tu moderný luxus, tropické maldivské prostredie s…

Hotel LUX South Ari Atoll Maledivy Blog

Blog Hotel LUX South Ari Atoll Maledivy

Luxusný 5* rezort LUX South Ari Atoll otvoril svoje brány koncom roka 2016 po tom, ako prišla lukratívna skupina LUX Resorts & Hotels a premenila…

Waldorf Astoria Maldives Blog

Blog Waldorf Astoria Maldives

Exkluzívny 5* rezort Waldorf Astoria otvoril svoje brány len počas roku 2019, no svojim príchodom zmenil maldivské nazeranie na luxusný produkt. Má…

Ozen Bolifushi Maldives Blog

Blog Ozen Bolifushi Maldives

Luxusný 5* dovolenkový rezort na Maldivách nemusí byť len abstraktná predstava, pretože tá má aj svoje meno. Zoznámte sa s ostrovom Ozen Bolifushi,…

Blogov

Odporúčame tieto zájazdy

Detské zľavy

Dovolenka Srí Lanka a Maldivy s rodinou
F

Ázia  

Srí Lanka, Maldivy


náročnosť

14 dní

Trvanie

9895
K

Ázia   Austrália a Oceánia   Amerika  

Francúzska Polynézia, Dubaj (SAE), Tahiti, Spojené štáty americké (USA), Srí Lanka, Singapur, Nový Zéland, Maldivy


náročnosť

24 dní

Trvanie

8496 10620€
K

Ázia  

Srí Lanka, Maldivy


náročnosť

12 dní

Trvanie

3381 4123€

Získajte prístup
k exkluzívnym ponukám
a informáciám.