Exotické tipy - ako si vybrať ideálnu dovolenku

Exotické tipy - ako si vybrať ideálnu dovolenku

Práve teraz nastal čas vybrať si najlepšiu dovolenku v teplej exotike. BUBO vás prevedie po všetkých krajinách sveta od severného pólu k južnému, a to s najlepšími a najskúsenejšími sprievodcami. Ako si vybrať last minute dovolenku, zájazd počas leta, jesene, zimy, ba dokonca celého nasledujúceho roka podľa vlastných predstáv?

S BUBO máte na výber zo stoviek garantovaných termínov odchodov zájazdov do vzdialenej exotiky, ale aj blízkej najkrajšej Európy. Zažite teplé dni na krásnych belostných plážach ako z klišéovitého katalógu, obdivujte najkrajšie pamiatky sveta v dokonalom počasí a už teraz si naplánujte cestovateľský rok 2025.

Máme pre vás tipy na dokonalú exotickú dovolenku vo všetkých kútoch sveta. Pozrite si ich a usúďte, ktorá by bola pre vás tou najlepšou.

Po stopách DiCapria v Thajsku #

Či už si vyberiete najväčší thajský ostrov Phuket alebo región Krabi, ocitnete sa pri najkrajšom mori juhovýchodnej Ázie. Vysoké skaly v tvare dračích zubov vychádzajú priamo z tyrkysového mora. Videli ste film Pláž? Zátoka Maya Bay na súostroví Phi Phi z filmu Leonarda DiCapria je opäť dostupná.

BUBO vám k tomu pribalí aktívnu prehliadku Bangkoku, návštevu malajskej metropoly Kuala Lumpur a luxus a skvelé nákupy v neuveriteľnom Singapure. Dovolenka v Thajsku sa oplatí.

5 fotografií

Úžasné Thajsko

Z dovoleniek v Thajsku odporúčame:

Exotika na Zanzibare a africké safari #

Pokiaľ si dovolenku spájate s morom a luxusnými hotelmi v exotike, vyberte si Zanzibar. Ostrov na východnom pobreží Tanzánie je rodiskom geniálneho Freddieho Mercuryho a ohúri vás bielym pieskom, priezračnou vodou aj vysoko sa týčiacimi palmami. K tomu skutočne špičkové ubytovanie a výborná kuchyňa.

Pridajte si k tomu safari v národných parkoch Ngoro Ngoro či Serengeti v Tanzánii alebo v kenskom parku Maasai Mara a, ak ste aktívny typ, prijmite naše pozvanie na výstup na Kilimandžáro. Pozrite si ponuku. Dovolenka na Zanzibare je veľký hit.

5 fotografií

Safari a Zanzibar

Chudobou (ne)poznačená Kuba #

Ostrov slobody láka už dlhé roky turistov z celého sveta a naďalej si zachováva svoje úžasné fluidum, ktoré sa vám dostane pod kožu. Jasné, treba vyskúšať aj kúpanie na slávnych plážach Varadera, ale Kuba ponúka oveľa viac.

Či už vyskúšate veľký okruh a zmapujete ostrov celý, alebo si vyberiete jednu z pohodlnejších alternatív, dovolenka na Kube vám zostane v srdci - život a úsmevy na tvárach ľudí nepoznačila ani chudoba, ani režim.

To najlepšie z Vietnamu #

Všetko na jednej ceste. Hanoj je jedno z najkrajších ázijských miest, silno ovplyvnené čínskou kultúrou. Možno takto by vyzerali čínske mestá, keby ich nezničila Maova kultúrna revolúcia. Cesta na severe vedie aj do Halong Bay za poznávaním tunajších dračích útesov. Cisárske mesto Hue a rozprávkový Hoi An patria medzi turistické topky.

V Saigone sa milióny motoriek predierajú pomedzi francúzske koloniálne stavby, v ktorých sídlia najlepšie svetové značky. Odporúčame skombinovať si dovolenku vo Vietname s návštevou Kambodže. Angkor Wat patrí k najslávnejším a najkrajším stavbám sveta.

Nádherná vietnamská zátoka Ha Long Bay.
Foto: Ľuboš Fellner — BUBO

Azorské ostrovy ako Havaj Európy #

Za úžasnými ostrovnými zážitkami nemusíte letieť na Havajské ostrovy – poďte s nami na Azorské ostrovy. Hlavný ostrov Sao Miguel určite poznáte. Kaldera sopky, ktorá ponúka jeden z najikonickejších výhľadov na svete, vás na instagrame nemohla minúť.

Hľadáte tie najkvalitnejšie rady na cesty, cestovateľské príbehy a informácie zo všetkých krajín našej planéty? Čítajte naše BUBO blogy a možno aj vďaka nim si vyberiete svoju dovolenku. Píšu ich sprievodcovia a skúsení cestovatelia, všetky rady sú tak z prvej ruky. Niekoho oslovia tipy na prehliadku Buenos Aires, iného na víkend s deťmi vo Viedni či najkrajšie pláže talianskeho ostrova Sardínia.

My vám však ponúkneme viac – napríklad kombináciu výstupu na najvyšší vrch Makaronézskych ostrovov skombinovaní s vínom, ktoré chráni UNESCO. Pridáte si k zájazdu na Azorské ostrovy návštevu rodiska Cristiana Ronalda a spoznáte aj Madeiru? Ak by ste ale predsa len chceli zamieriť na spomenuté americké súostrovie, s BUBO si užijete dovolenku na Havaji naplno.

3 fotografie

Azorské ostrovy a Madeira

Veľký okruh Mexikom #

Dovolenkári chodia na karibské pláže Cancúnu a myslia si, že spoznali Mexiko. My vám chceme ukázať viac. Veľký okruh vás povedie z hlavného mesta Mexico City s nádhernými pyramídami Aztékov na pláže Tichého oceánu v Acapulcu.

Potom krížom cez koloniálnu Oaxacu s pyramídou Monte Alban, k hlavám Olmékov a mayským pyramídam v džungli v Palenque. Na pláže Karibiku prídete už ako znalci. Využite naše skúsenosti. Tento veľký okruh Mexikom sme zdokonaľovali 30 rokov.

Zo zájazdov do Mexika odporúčame:

Národné parky USA #

Ste milovník amerického štýlu života a chcete vidieť najznámejšie veľkomestá sveta? Rozumieme, treba vidieť aj bohémsky život San Francisca či kasína Las Vegas, ale potom už v BUBO smerujeme do prírody, aby nás nadchli Grand Canyon, Monument Valley, Yosemity, kaňon Antelope či národný park Zion.

Všetky výjavy, ktoré poznáte z reklám, filmov či najkrajších plagátov, uvidíte na vlastné oči. V malej skupine s top sprievodcami spoznáte národné parky USA. Ak ale predsa snívate o mestách, osloví vás východ USA. Atmosféra ulíc New Yorku, pláže Miami, historický odkaz Washingtonu či kombinácia s Kanadou a spoznaním Niagarských vodopádov ponúka skvelú dovolenku v USA.

5 fotografií

Divoká americká príroda

Nádherná Juhoafrická republika #

Zájazdy do Juhoafrickej republiky sa začínajú v najkrajšom meste Afriky. Kapské Mesto a jeho Stolová hora. Ochutnáte tu víno z Groot Constancia a spárujete ho s čokoládou, špičkovú gastronómiu zažijete na V&A Waterfront a chladenú Savanu na pláži Boulders Beach. Slovenskí sprievodcovia vás prevedú v stopách Van Riebeecka, ukážu vám faunu a flóru, nadchnú vás Afrikou, ktorú milujú.

Safari zažijete v najstaršom národnom parku Kruger. Uvidíte veľkú päťku? Spojte si návštevu Juhoafrickej republiky aj s dvoma štátikmi v Dračích horách - Lesotho a eSwatini sú absolútna exotika. Spoznajte Durban a okúpte sa v Indickom oceáne. Alebo si spojte Kapské Mesto s mohutnými Viktóriinými vodopádmi a safari v Chobe. Dovolenka, z ktorej sa vrátite osviežení, slobodní duchom s novým pohľadom na čierny kontinent. S istotou predátora rozoznáte impalu od springboka.

3 fotografie

To najlepšie z juhu Afriky

Argentína – krajina tanga #

Jedna z najatraktívnejších krajín na svete ponúka exotickú dovolenku od Ohňovej zeme a Patagónie až po slávne vodopády Iguazu. Prirodzenou vstupnou bránou do Argentíny je hlavné mesto nostalgie, Buenos Aires. Na uliciach hrá tango, popíja sa červené víno a po širokých bulvároch svedčiacich o bohatej Argentíne minulosti sa prechádzajú skvele odetí muži a ženy žijúci pre futbal. 

Na juh láka mesto Calafate a najkrajší argentínsky ľadovec Perito Moreno. Obúvame si mačky a vstupujeme do ľadového sveta. Na Ohňovej zemi pri najjužnejšom meste planéty Ushuaia zasa hľadíme na lode smerujúce na Antarktídu. Ďaleko na severe sa stretávajú hranice Argentíny, Brazílie a Paraguaja. Práve tu ležia najkrajšie vodopády planéty Iguazú. Pozrite si ich z argentínskej aj brazílskej strany. Sú dokonalé. Spojte si návštevu Argentíny s mestom bohov Rio de Janeiro. Zažite tú najlepšiu dovolenku v Južnej Amerike.

Nový Zéland – krajina Pána prsteňov #

BUBO má 30 rokov skúseností s cestami na druhý koniec zemegule. Cesta na Nový Zéland je dlhá, šetrite čas a zažite viac! Severný ostrov je domovom najznámejších novozélandských gejzírov. Polostrov Coromandel skrýva nádherné pláže, Rotorua zasa bublajúce bahno a neskutočnú geotermálnu aktivitu. Marlborough Sounds je jednoducho dokonalé a milovníci miest si prídu na svoje v Aucklande a Wellingtone. 

Na juh lákajú sopky národného parku Tongariro. Južný ostrov vás očarí aj ľadovcami Franz Josef a Fox v Južných Alpách, aj najvyššou horou Nového Zélandu Mt. Cook. Fjordy, Milford Sound, Mitre Peak treba jednoducho vidieť. Tiež sú na Južnom ostrove. Dotyky s civilizáciou ponúkajú Christchurch a Queenstown – centrum adrenalínových aktivít. Spojte si návštevu Nového Zélandu s cestou do Austrálie, dovolenkou na Cookovych ostrovoch, Moorea či na Bora Bora. Budete nadšení! Vyberte si zo širokej ponuky aktívnych dovoleniek na Nový Zéland

Kocháme sa Južnými Alpami a najkrajšou prírodou Nového Zélandu.
Foto: Robert Taraba — BUBO

Odporúčame zájazdy na Nový Zéland:

Vikingská Škandinávia #

Úžasná exotika plná vodopádov či fjordov nemusí byť len letnou dovolenkou. V zime láka do Škandinávie pokoj dlhých nocí a mágia polárnej žiary. Či už si vyberiete Island, Špicbergy alebo nórske Tromsö ďaleko za polárnym kruhom, vstúpite do sveta Snehovej kráľovnej. U nás v BUBO majú zájazdy do Škandinávie pod patronátom vyštudovaní škandinavisti.

Viktor Háber

Viktor Háber

Viktor Háber

Interne prezývaný novinár. Zanietený redaktor, ktorý sa stará o obsahovú a gramatickú zložku textov BUBO. Píše a edituje blogy, nechýba mu vášeň pre cestovanie a ako výborný vodič už stihol precestovať väčšinu krajín Európy a tiež Afriky, kde šoféroval dlhú trasu od Kapského Mesta k Viktóriiným vodopádom. Od detstva miluje prírodu a veľkomestá USA a jeho snom je navštíviť vzdialené kúty sveta ako Peru, Japonsko či Nový Zéland.


Obľúbený zájazd z katalógu: Južná Amerika - raz za život

Zo zájazdu:

Viktor Háber

Posledná úprava článku | Prečítané: 3562

Odporúčame tieto zájazdy

E

Ázia  

India


náročnosť

16 dní

Trvanie

3113 4265€
E

Ázia  

Tibet, Nepál, India, Čína


náročnosť

26 dní

Trvanie

4158 5940€
K

Ázia  

Vietnam, Kambodža


náročnosť

16 dní

Trvanie

2681 4468€
K

Amerika  

Karibik, Mexiko


náročnosť

16 dní

Trvanie

3295 4393€

Získajte prístup
k exkluzívnym ponukám
a informáciám.