TOP 10 Buenos Aires

TOP 10 Buenos Aires

Úžasné a vášnivé tango, kvalitné steaky, krásne pamiatky aj parky a pravá atmosféra Južnej Ameriky. Aj také je Buenos Aires, hlavné mesto Argentíny. Sen mnohých, ktorý zopár storočí dozadu vybudovali Španieli. Vyberte sa s nami do Buenos Aires minimálne v textovej prehliadke trvajúcej päť minút a vaše srdce zatúži po dovolenke práve tu.

Buenos Aires Počasie

zamračené

zamračené

23°C

Predpoveď 28.Mar

Východ slnka 07:03

Západ slnka 18:53

Je toho mnoho, čo láka turistov, ktorí chcú ísť do Buenos Aires. Dlhý let, ktorý za to stojí, vás sem dostane a následne si vás podmaní Argentína svojím šarmom. Prehliadka Buenos Aires môže trvať dlho, my sme pre vás vybrali tipy a čo vidieť v tomto meste. TOP 10 Buenos Aires, to sú tipy od skúsených BUBO sprievodcov.

1. tip: Avenida 9. de Julio #

Východiskový bod do celého Buenos Aires. Doslova Ulica 9. júla - deň, kedy v roku 1816 získala Argentína nezávislosť od Španielska. Ide o ulicu, ktorá je nesmierne dlhá a široká - 3 km a má až 14 jazdných pruhov. Život tu je naozaj rušný. Nečudo, veď je to dôležitý dopravný aj turistický uzol. Na obelisku vysokom 67 metrov na námestí Plaza de la República po prvý raz viala argentínska vlajka, takže ulica má svoj význam ako aj všetky pamiatky, čo tu nájdete.

Mesto tiež obohacuje slávne Teatro Colón.
Foto: Depositphotos

2. tip: Teatro Colón #

Prakticky taká La Scala vo verzii Buenos Aires. Teatro Colón otvorili ako divadlo v roku 1908 predstavením od Vedriho, dnes je najznámejším operným domom celého amerického kontinentu. Divadlo bolo náhradou predošlého, ktoré nutne potrebovalo rekonštrukciu. Vo svojej novej podobe rýchlo zožalo úspech, najmä vďaka perfektnej akustike. Každoročne sa tu predstavujú najlepší dirigenti a speváci na svete. A nachádza sa tu aj slávne plátno od Raula Soldiho.

3. tip: Puerto Madero #

Obchodník Eduardo Madero vymyslel projekt nového prístavu mesta. Nahradil starý - La Boca a mohli v ňom kotviť aj veľké lode. Časom sa prístav zmenil. Tým, že má štvrť Puerto Madero blízko k historickému centru a zároveň je na pobreží, ide o lukratívnu štvrť Buenos Aires. Tu hľadajte luxusné hotely i reštaurácie. Určite neprehliadnete, že v tejto štvrti dostali všetky ulice meno po argentínskych ženách veľkého významu.

Pokiaľ chcete vedieť o Buenos Aires viac a radi čítate dlhé texty, prečítajte si veľký, rozsiahly a detailný blog Čo vidieť v Buenos Aires a zistíte oveľa viac. Ako bonus podstatne viac autentických fotografií a zážitkov z mesta.

4. tip: Recoleta cintorín #

Recoleta je jedna z najštýlovejších a najdrahších štvrtí v Buenos Aires plná krásnych rodinných domov, sídlia tu veľvyslanectvá aj luxusné hotely. Tu však naozaj stojí za to navštíviť najmä cintorín Cementerio de la Recoleta, ktorý je takpovediac mestom v meste. Ohraničuje ho vysoký múr a miesto posledného odpočinku tu môže mať skutočne len elita - aj cintorínom sa prezentujú boháči. Smotánkou aj po smrti.

5. tip: Caminito #

Ak hľadáte domov tanga, musíte v Buenos Aires zamieriť na Caminito. Práve tu vzniklo a dodnes je dôležitou súčasťou miesta aj mesta Popri farebných domčekoch tu uvidíte naživo argentínske tango v uliciach. Sprvu ho tancovali len muži, až po vzniku "domov lásky" bolo tango párovým tancom. Tango argentino si najlepšie vychutnáte v jednej z reštaurácií Caminita spolu kávou či čerstvým džúsom z pomaranča.

Mohli by vás zaujímať tiež blogy (na dlhšie čítanie):

  • Ushuaia - ako vyzerá koniec sveta?
  • Perito Moreno - najkrajší ľadovec sveta v legendárnej Patagónii
  • Patagónia - fotky a príbehy Patagónie
  • Poznáte Asado? - chuť Argentíny sa vám dostane pod kožu

6. tip: Casa Rosada #

Vyberte sa na námestie Plaza 25 de Mayo a uvidíte ružový palác, ktorý je zároveň Prezidentským palácom. Postavili ho ešte v roku 1873 a na balkóne paláca mal svoj prejav prezident Perón s manželkou Evitou, futbalista Diego Maradona i pápež Ján Pavol II. Naružovo natrel palác exprezident krajiny Domingo Faustino Sarmiento - zmiešal červenú s bielou, farby dvoch rozhádaných opozičných strán, aby našiel zmierenie. Dodnes je palác jeho symbolom.

Námestie Plaza Mayo so svetoznámym prezidentským palácom s príznačným názvom - Casa Rosada.
Foto: Daniela Snováková — BUBO

7. tip: Botanická záhrada #

Buenos Aires je mestom s mnohými naj a ukáže vám aj najviac mestských parkov na svete. Hľadať tu môžete japonskú záhradu, ZOO, park Tres de Febrero, park Plaza Italia. To všetko v mestskej štvrti Palermo. Označujú ju za pľúca mesta. Chodia sem športovať miestni a prejsť sa turisti, a to najmä do botanickej záhrady s viac ako 1 500 druhmi rastlín. Nájdete tu ale aj sochy reprezentujúce Beethovenovu VI. symfóniu

8. tip: San Telmo #

Ide o jednu z najstarších štvrtí v Buenos Aires, možno aj tú najstaršiu. Tu sa zrejme usadili Španieli, keď doplávali na územie dnešného mesta. San Telmo bola priemyselnou oblasťou a našiel sa tu aj veterný mlyn. Tiež tu skladovali všetok export. Dnes tu nájdete bohémsku atmosféru, mnoho umelcov a kultúrnych vložiek, ale aj kaviarní. Rovnako je tu veľa koloniálnych budov a tiež tu hľadajte pravé argentínske tango.

9. tip: Floralis Generica #

Ešte jeden návrat do štvrte Palermo. Unikátnou je tu socha kvetu z ocele a hliníka, ktorú navrhol architekt Eduardo Catalan. V roku 2002 tu vznikla Floralis Genérica. Kvet, ktorý sa pohybuje, ráno sa otvára a, naopak, večer svoje lístky uzatvára. Symbolizuje nádej štátu. Buenos Aires sa takto prebúdza do nového dňa, novej krásy na pozadí bohatej histórie.

10. tip: Florida #

Raj pre milovníkov nákupov. Táto ulica plná obchodov je najznámejšou na tento účel v Buenos Aires. Neprehliadnuteľný nákupný dom Galerias Pacifico sa rozkladá na celom jednom bloku. Nájdete tu všetko - oblečenie aj suveníry. Samozrejme, skvelé kaviarne a reštaurácie. Ale aj zmrzlinárne a BUBO odporúča sieť Fredo's - najlepšiu argentínsku zmrzlinu.

Viktor Háber

Viktor Háber

Viktor Háber

Interne prezývaný novinár. Zanietený redaktor, ktorý sa stará o obsahovú a gramatickú zložku textov BUBO. Píše a edituje blogy, nechýba mu vášeň pre cestovanie a ako výborný vodič už stihol precestovať väčšinu krajín Európy a tiež Afriky, kde šoféroval dlhú trasu od Kapského Mesta k Viktóriiným vodopádom. Od detstva miluje prírodu a veľkomestá USA a jeho snom je navštíviť vzdialené kúty sveta ako Peru, Japonsko či Nový Zéland.


Obľúbený zájazd z katalógu: Južná Amerika - raz za život

Zo zájazdu:

Viktor Háber

Posledná úprava článku | Prečítané: 608

Mohlo by Vás zaujímať

El Chaltén – turistika v argentínskej Patagónii Prémiový blog

Prémiový blog El Chaltén – turistika v argentínskej Patagónii

El Chaltén je malé mestečko v južnej Argentíne, ktoré žije v tieni známejšieho mesta El Calafate. Obe však ťažia zo svojej skvelej polohy, a to v…

Daniela Mihaldová 21 min. čítania
Vodopády. Ktoré sú tie naj? Prémiový blog

Prémiový blog Vodopády. Ktoré sú tie naj?

Vodopád. Hrmiaca voda, ktorá vás zamočí na stovky metrov. Neuveriteľný zážitok, ktorý sa v anketách našich klientov často dostáva na prvé miesto.…

Ľuboš Fellner 15 min. čítania
Perito Moreno – najkrajší ľadovec sveta Prémiový blog

Prémiový blog Perito Moreno – najkrajší ľadovec sveta

Keď som po prvý raz videl Perito Moreno, bol som nadšený. Tento ľadovec je mojim prírodným divom sveta, je skutočne prekrásny a krajší než na…

Ľuboš Fellner 18 min. čítania
Patagónia – originálne príhody v najkrajšej prírode sveta Prémiový blog

Prémiový blog Patagónia – originálne príhody v najkrajšej prírode sveta

Najkrajšou prírodou sa hrdí Nový Zéland či Nóri, ale asi preto, lebo ešte neboli v Patagónii. Patagónia nie je žiadny štát, je to oblasť ako…

Ľuboš Fellner 39 min. čítania
Výšková choroba a aklimatizácia Prémiový blog

Prémiový blog Výšková choroba a aklimatizácia

Prekvapujúco to nie je nedostatok fyzickej pripravenosti, ale výšková choroba, ktorá zabráni ľudom dostať sa na vrchol Mont Blancu, Kilimandžára,…

Ľuboš Fellner 35 min. čítania
Argentína - čo ochutnať, najlepšie jedlá Blog

Blog Argentína - čo ochutnať, najlepšie jedlá

Gastronómia v Latinskej Amerike je výsledkom miešania vplyvov európskych prisťahovalcov a pôvodnej tradičnej kuchyne. Práve argentínska kuchyňa sa…

Blogov

Odporúčame tieto zájazdy

K

Amerika  

Južná Amerika, Uruguaj, Paraguaj, Brazília, Argentína


náročnosť

15 dní

Trvanie

4865
K

Polárne oblasti   Amerika  

Južná Amerika, Ohňová zem, Patagónia, Chile, Argentína


náročnosť

13 dní

Trvanie

5995
K

Amerika  

Južná Amerika, Patagónia, Uruguaj, Paraguaj, Chile, Brazília, Argentína


náročnosť

19 dní

Trvanie

5739
K

Amerika  

Južná Amerika, Uruguaj, Paraguaj, Brazília, Argentína


náročnosť

12 dní

Trvanie

4094

Získajte prístup
k exkluzívnym ponukám
a informáciám.