Väčšinu našej planéty vypĺňa voda a tak sa niet čo čudovať, že pláží je po svete neúrekom. Niektoré z nich však stoja vyslovene za hriech. Prinášame Vám sladký výber z pláží, ktoré obľubujú naši klienti a na ktorých môžete aj vy načerpať nové sily po intenzívnych poznávacích zážitkoch. Niektoré sú veľké, niektoré malé, studené aj teplé, pieskové aj kamenisté, ale vždy v nás prebúdzajú dovolenkový pocit a chuť objavovať svet.

ANAKENA BEACH, Veľkonočný ostrov, Chile

ANAKENA BEACH, Veľkonočný ostrov, Chile

Veľkonočný ostrov by ste si zrejme nespojili s kúpaním. Napriek tomu je tu... Zrejme jediná pláž na svete, ktorá skrýva dve dôležité archeologické náleziská. Strážia ju tajomní maoi. Nezabudnuteľný zážitok tak ďaleko od pevniny, ako sa len dá dostať. Osviežte sa vo vode farby lapis lazuli, prejdite sa po jemnučkom bielom piesku a cez víkend piknikujte s miestnymi v tieni kokosových paliem. Odporúčame banánový koláčik pies. Nečakané osvieženie vašej návštevy najodľahlejšieho kúta sveta.

EL NIDO, Palawan, Filipíny

Román, podľa ktorého natočili slávny film Pláž, napísal Alex Garland práve tu. Nie náhodou. Božské Filipíny sú akosi mimo radaru cestovateľov. Krajina má pritom nádhernú nedotknutú prírodu a stovky tropických ostrovov s množstvom pláží, ktoré splnia váš sen o raji. Tie najkrajšie sa nachádzajú v okolí severnej časti ostrova Palawan. Lemované vápencovými útesmi, kokosovými palmami, bez veľkých hotelov robia z Filipín dokonalý cieľ Vašej cesty. Nechajte sa nahovoriť.
EL NIDO, Palawan, Filipíny
SOUTH BEACH, Miami Beach, USA

SOUTH BEACH, Miami Beach, USA

Ak máte radi málo ľudí na pláži a svätý pokoj, na túto pláž zabudnite. Turisti milujú South Beach práve kvôli ruchu a kozmopolitnému Miami, ktoré je hneď za plážou. South Beach preslávili celebrity zo sveta módy a filmu. Aj dnes tu stretnete tváre zo sveta showbiznisu. Ranný jogging, káva v celebritnej kaviarni, horúce slnko, príjemne chladivý Atlantik a večer žúr v dobrom bare. South rozhodne nespĺňa predstavu rajskej pláže, ale zasa presne zapadá do Vašej predstavy o Miami a nie nadarmo je najpopulárnejšou plážou v USA.

NUNGWI BEACH, Zanzibar, Tanzánia

Celý Zanzibar je lemovaný bielymi plážami, z ktorých sa vyníma Nungwi Beach na severe ostrova. Celoročne príjemné počasie, rastúci počet letov na Zanzibar a moderné rezorty, z ktorých mnohé sú all inclusive, robia z ostrova atraktívnu destináciu. Samotný ostrov žije v minulosti, za bránami rezortu nájdete autentickú atmosféru,. Zanzibar je dokonalý výber. Odporúčame pobyt na Zanzibare spojiť aj so safari v Keni. Z hotelov Vám dávame do pozornosti Gemma Dell Est alebo Hideway at Nungwi.
NUNGWI BEACH, Zanzibar, Tanzánia
BARACOA BEACH, Kuba

BARACOA BEACH, Kuba

Krištof Kolumbus sa o tomto mieste vyjadril ako o najkrajšom na zemi. Naši klienti mu o 500 rokov neskôr dávajú za pravdu. Izolovaná na východnom cípe Kuby, chránená mangrovníkmi a palmami láka každého. Ležérna atmosféra Kuby dotiahnutá do dokonalosti. Požiadajte Vášho BUBO sprievodcu, aby Vám zohnal cucurucho či čerstvého homára. Chlapci ho pôjdu uloviť priamo na neďaleký ríf, ktorý pláž ochraňuje. Turisti môžu doobeda vyšliapať na stolovú horu a potom oddychovať na pláži. Zažijete na ceste Kuba - absolut total.