Japonský krytý most - Pagoda Cau

Japonský krytý most - Pagoda Cau

Mesto lampiónov a hodvábu, mesto Hoi An v sebe ukrýva jeden svetový unikát - tým je práve japonský krytý most, ktorý v minulosti spájal japónsku a čínsku štvrť.

Bol postavený koncom 16. storočia, má dĺžku má 18 metrov, je symbolom mesta a nachádza sa taktiež v jeho erbe, no ešte k tomu sa nachádza na zadnej strane vietnamskej 20 000-ovej bankovky!

Je unikátny aj práve tým, že v sebe ukrýva pagodu, zatiaľ čo väčšina chrámov a pagôd vo Vietname bola postavená na uctievanie Budhu, japónsky krytý most a chrám boli postavené na uctievanie Bac De Tran Vo. Podľa miestnych mýtov ide o boha šťastia, bohatstva a zdravia mesta Hoi An. Jeho poslaním je zabezpečiť, aby tu ľudia mali pokojný, spokojný a uspokojujúci život.

Rovnako by sme sa nezaobišli ani bez legendy, ktorá sa spája s týmto mostom a tou je Namazu - japónska mytologicka príšera, ktorej pohyby vytváraju zemetrasenia a záplavy - hlava sa nachádza v Indii, telo vo Vietname a chvost v Japonsku.

Most postavený s vierou v magický meč, ktorý má prišpendliť Namazuov chrbát - aby sa príšera nekrútila a predišlo sa prírodným katastrofám vo Vietname, Japonsku a v Indii.

Spoločne počas nášho zájazdu Vietnamom a Kambodžou sa taktiež prechádzame týmto mostom, načerpáme silu legendy, ulovíme zážitok a pokračujeme v prehliadke jedného z najkrásnejších miest celého Vietnamu.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Ázia  

Vietnam, Kambodža


náročnosť

16 dní

Trvanie

1879 2890€
K

Ázia  

Vietnam


náročnosť

12 dní

Trvanie

1978 2602€
K

Ázia  

Vietnam, Kambodža


náročnosť

16 dní

Trvanie

2692 3845€
Nha Trang – ako si zamilovať vietnamské pláže Nha Trang

Nha Trang Nha Trang – ako si zamilovať vietnamské pláže

Sedem kilometrov dlhá piesková pláž, azúrové more, tropická klíma po celý rok, rozvoniavajúce gurmánske ulice plné dobrôt z čerstvých morských…

Diana Vozárová 11 min. čítania
Hoi An - rozprávka v meste lampiónov a hodvábu Hoi An

Hoi An Hoi An - rozprávka v meste lampiónov a hodvábu

Vietnamský Hoi An sa pravidelne umiestňuje v rebríčkoch miest, ktoré väčšina ľudí nepozná, no určite stoja za návštevu. Pár dní v tomto romantickom…

Zuzana Hábeková 12 min. čítania
KVÍZ: Poznáte exotický Vietnam a jeho najznámejšie miesta? Blog

Blog KVÍZ: Poznáte exotický Vietnam a jeho najznámejšie miesta?

Vietnam je ázijský cestovateľský šperk s unikátnou históriou a výnimočnými prírodnými aj architektonickými lákadlami. Viete, ktoré pamiatky sa…

Viktor Háber 12 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: