Kam ísť na dovolenku v apríli?

Kam ísť na dovolenku v apríli?

Ideálna dovolenka v apríli? Kam vycestovať počas štvrtého mesiaca v roku? BUBO má viacero tipov na výborný aprílový zájazd. Kde je počas apríla najlepšie počasie? Apríl je výborný mesiac najmä kvôli veľkonočným prázdninám i sviatku samotnému. Dovolenka počas apríla bude mať veľa pridaných hodnôt. Pripravili sme si pre vás veľký prehľad v blogu - Ktorý mesiac kam cestovať?

Na apríl sme vybrali tieto odporúčania:

  1. Izrael (+Jordánsko) - Veľká noc v Jeruzaleme bude nezabudnuteľná. Známe biblické príbehy a je to naozaj na skok. Pridanou hodnotou sú Via Dolorosa či plný Múr Nárekov, počas židovského sviatku Pesach sa zase podáva jedlo pozostávajúce zo 14 či 15 chodov, pričom až desiate jedlo je to hlavné. Zastaviť sa môžete v Betleheme, kde sa Ježiško narodil a pri Mŕtvom mori si po poznávačke oddýchnete dosýtosti.
  2. Filipíny - prekvapivo biblické, muž znázorňujúci Ježiša sa necháva "pribiť" na kríž a máva nám z prvého radu. Nie je to divadlo pre každého, no zaujímavý tip to je nepochybne.
  3. Srí Lanka - sinhalský aj tamilský nový rok sa oslavuje práve teraz, k tomu pridajte výbornú stravu a unikátnu prírodu.
  4. Thajsko - sviatok Songkram je TOP v Thajsku (tamojší nový rok) a patrí k nemu aj masívna oblievačka, čo je tiež neodmysliteľne späté s Veľkou nocou.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Afrika  

Maroko

04.07. → 13.07. +13 termínov

náročnosť

10 dní

Trvanie

1833 2350€
K

Európa  

Škandinávia, Veľká Británia, Škótsko, Nórsko


náročnosť

14 dní

Trvanie

3217 4595€
K

Európa  

Škandinávia, Island

15.06. → 20.06. +13 termínov

náročnosť

6 dní

Trvanie

1796 2395€
Perly juhočínskych provincií Blog

Blog Perly juhočínskych provincií

Obrovitánska krajina, akou je Čína, sa nedá obsiahnuť počas jednej cesty. A zrejme ani počas jedného života. Peking, Šanghaj či Si´an pozná takmer…

Tomáš Kubuš 12 min. čítania
Cestovatelia, ktorí navštívili zakázanú Mekku Blog

Blog Cestovatelia, ktorí navštívili zakázanú Mekku

Mekka je úžasná a ak niekde jasne cítite Boha, tak je to tu. Saudská Arábia sa dnes extrémne rýchlo mení, a preto je tento blog pre skutočných…

Ľuboš Fellner 16 min. čítania
KVÍZ: Desať otázok o Jordánsku Blog

Blog KVÍZ: Desať otázok o Jordánsku

Jordánsko je snom mnohých cestovateľov - nájdete tu div sveta Petra, najnižšie miesto sveta Mŕtve more, úžasnú farebnú púšť a po celej krajine…

Viktor Háber 11 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: