Letiskový salónik Shongololo Johannesburg (JNB)

Letiskový salónik Shongololo Johannesburg (JNB)

Čakáte na váš let v Johannesburgu na letisku O. R. Tambo alebo máte niekoľko hodinový prestup? Tento lounge/salónik stojí za návštevu. Ak máte dlhý prestoj a namiesto čakania pred vaším odletovým gatom/bránou by ste boli radšej niekde v pokoji, mimo letiskového ruchu a v pohodlných sedadlách, so všetkým čo potrebujete, tak tento salónik je správna voľba. 

Loviť zážitky môžete aj na letisku, nechajte si poradiť, či už od vášho sprievodcu alebo priamo od nás. 

Ako sa sem dostať? 

Lounge sa nachádza v medzinárodnom terminále A. Na mapke letiska nájdete túto časť označenú aj ako č. 1. Krátko po tom, ako prejdete imigračnou prepážkou na výstup z Juhoafrickej republiky, zabočte doľava a pokračujte rovno približne 5 minút. Cestou uvidíte množstvo obchodov so suvenírmi, ale aj známe značky. Ak však máte len prestupový, prípojný, let nájdete tento salónik nájdete jednoducho. Nachádza sa pred nástupnými bránami A7 - A18 pod eskalátorovým schodiskom. Druhým spôsobom je nasledovanie navigačných letiskových tabúľ, ktoré vás privedú priamo na miesto. 

Informácie o salóniku

Shongololo lounge je otvorený denne od 6:00 do 23:00, maximálna dĺžka vášho vstupu by nemala presiahnuť 4 hodiny. Málokedy sa však stane, že po vás niekto príde a povie vám, že musíte odísť. Deje sa to najmä v prípadoch, kedy je tento salónik plný. Odporúčame však dodržiavať čas a brať ohľad aj na ostatných hostí, ktorí prestupujú a chcú si tu skrátiť čas. Salónik disponuje čistými toaletami, sprchami, wifi ale tiež veľmi pohodlným sedením a príjemnými zamestnancami. Sú tu aj priestory pre tých, ktorí potrebujú pracovať. Už od samotného vstupu si všimnete, že je pekný a čistý. Nenachádzajú sa tu však fajčiarske priestory. 

Vo vnútri nájdete samoobslúžné občerstvenie s mnohými druhmi teplého jedla v závislosti od časti dňa. Počas ranných hodín sú pripravené výbery na raňajky, neskôr obed a podvečer večerná ponuka. Okrem toho tu nájdete aj desiatky chladených jedál ako sú balené sendviče, šaláty, wrapy, či malé pochúťkové žemle. V ponuke je aj množstvo ovocia, jogurtov, či sladkého pečiva. Čast s nápojmi obsahuje základné teplé nápoje ako je káva a čaj, v chladničkách nájdete aj plechovkové nápoje od tonicu po džúsy, cez coca colu, či vodu až po pivo. V salóniku nájdete aj tvrdé alkoholické drinky, ktoré sú k dispozícii až po 11:00. 

Priamo úmerná cena

Pre deti do 2 rokov je vstup zdarma a pre dospelých sa pohybuje od 550 ZAR do 600 ZAR/osoba, čo je v prepočte približne 30 $ alebo približne 25 €. Pokiaľ ste držiteľom zlatých kariet alebo letiskových zvýhodnených členstiev pozrite si podmienky vstupu do tohto salónika. Za prijateľnú cenu dostanete prijateľný a príjemný servis. Platiť môžete kartou alebo si salónik objednať cez členské stránky ako Plaza Premium lounge, Priority Pass.

Cestujúci s letenkami v business alebo prvej triede majú môžnosť využiť služieb salónikov, informujte sa pri check-ine, ktorý je pre vás pripravený.

Na letisku nájdete množstvo ďalších salónikov a určite si nejaký z nich vyberiete. Pred príchodom sa informujte u vášho sprievodcu prípadne na webstránkach leteckých spoločností, či členských spoločností o dostupnosti. Letiskové salóniky sú pohodlným spôsobom ako sa pripraviť na lovenie zážitkov v ďalšej z vašich destinácií. 

Zaujímavosť: „shongololo" je lokálny názov pre mnohonôžku (druh hmyzu podobného stonožkám). Slovo pochádza zo základu „ukushonga", čo v jazyku xhosa a zulu znamená stočiť/zrolovať sa.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Afrika  

Juhoafrická republika


náročnosť

9 dní

Trvanie

3464 4330€
K

Afrika  

Zimbabwe, Juhoafrická republika, Botswana

04.07. → 12.07. +26 termínov

náročnosť

9 dní

Trvanie

2546 3395€
K

Afrika  

Zimbabwe, Zambia, Namíbia, Juhoafrická republika, Botswana


náročnosť

20 dní

Trvanie

4626 5140€
Najnebezpečnejšie zviera sveta Prémiový blog

Prémiový blog Najnebezpečnejšie zviera sveta

Lev, tiger, žralok, byvol, hroch? Nie! Je to komár a všetci naši sprievodcovia v Afrike tento vtip poznajú. No pri toľkých mŕtvych - ročne je to…

Ľuboš Fellner 17 min. čítania
Veľká päťka alebo 24 zvierat pre rok 2024 Prémiový blog

Prémiový blog Veľká päťka alebo 24 zvierat pre rok 2024

Naša planéta je úžasným miestom, kde ešte stále môžete natrafiť na autentickú divokú prírodu aj s jej obyvateľmi - fascinujúcimi divými zvieratami…

Martin Karniš 48 min. čítania
Vodopády. Ktoré sú tie naj? Prémiový blog

Prémiový blog Vodopády. Ktoré sú tie naj?

Vodopád. Hrmiaca voda, ktorá vás zamočí na stovky metrov. Neuveriteľný zážitok, ktorý sa v anketách našich klientov často dostáva na prvé miesto.…

Ľuboš Fellner 15 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: