Posledné zmiznutia v Bermudskom trojuholníku

Posledné zmiznutia v Bermudskom trojuholníku

Pravdepodobne už každý z nás počul o Bermudskom trojuholníku. Súostrovie Bermúd, Puerto Rico a severoamerický štát Florida vytvárajú pomyselné územie / oblasť, ktorá je známa mnohými zmiznutiami lodí, lietadiel, ale aj ľudí. Nie je nič nezvyčajné, že po mnohých rokoch sa nachádzajú vraky pohrešovaných plavidiel na rôznych miestach, čo ešte viac podporuje záhadu, ktorá je tu s nami už od roku 1492. Prvá zmienka o tzv. "Diablovom" trojuholníku pochádza z denníku moreplavca Krištofa Kolumba. Posádka lode Santa Marta počas plavby cez nebezpečné územie videla v hmle na mori mnoho neidentifikovateľných svetiel. Rôzne anomálie a výchylky sú na tomto mieste samozrejmosťou a my sa pozrieme na všetky oficiálne zaznamenané udalosti od roku 2010.

2015 - Dvaja 14-roční chlapci sa vydali na malom člne na ryby, do svojich domovov sa však už nikdy nevrátili. Napriek rozsiahlemu pátraniu po nich nenašli ani zmienku. Ich čln objavili rok po zmiznutí na brehoch Bermúd, po chlapcoch však nebolo ani stopy.

2015 - Loď SS El Faro sa pri Bahamách potopila s 33 člennou posádkou po tom, čo bola "neúmyselne" prinútená vplávať do hurikánu.

2017 - Let TK183 do Havany na Kube bol nútený zmeniť smer letu do Washingtonu kvôli vzniknutým technickým problémom.

2017 - Súkromné lietadlo MU-2B prerušilo kontakt s vežou v Miami, krátko na to našli jeho vrak blízko pobrežia Bahám.

2020 - Plavidlo 29ft Blue & White Mako Cuddy Cabin Vessel s 20 ľuďmi na palube zmizlo po tom, čo odplávalo z Floridy na otvorené more. Nik o ňom viac nepočul.

Názory na tieto zmiznutia sa rôznia. Niektor si myslia, že ide o technické a ľudské zlyhania, silné búrky a nepredvídateľné počasie. Iní obviňujú mimozemšťanov, pozostatky bájnej Atlantídy, či portál do iných svetov. V každom prípade, pravda je niekde tam vonku. :)


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Ázia  

Saudská Arábia


náročnosť

9 dní

Trvanie

3281 3860€
K

Európa  

Škandinávia, Veľká Británia, Škótsko, Nórsko


náročnosť

14 dní

Trvanie

2867 4095€
K

Európa  

Škandinávia, Island

15.06. → 20.06. +14 termínov

náročnosť

6 dní

Trvanie

1976 2635€
TOP 10: Najznámejší proroci. Vydali sme sa po ich stopách Blog

Blog TOP 10: Najznámejší proroci. Vydali sme sa po ich stopách

Prorok je človek, ktorý dokáže predpovedať budúcnosť. V Starom zákone ide o človeka, ktorý je schopný rozprávať sa s Bohom, v Koráne o Božieho…

Ľuboš Fellner 18 min. čítania
Najkrajšia turistika v Chile - W trek Blog

Blog Najkrajšia turistika v Chile - W trek

Scenéria národného parku Torres del Paine vás bude odrovnávať každý deň. Bude pršať, snežiť, fúkať, svietiť slnko, niekedy zažijete všetko…

Daniela Mihaldová 19 min. čítania
Takto sa oslavuje národ, ktorý sa ľúbi Blog

Blog Takto sa oslavuje národ, ktorý sa ľúbi

17. máj je určite najväčším národným sviatkom v Nórsku. Čo sa vlastne 17. mája 1814 v Nórsku stalo, ako k tomu došlo, čo to Nóri oslavujú a prečo…

Jozef Zelizňák 4 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: