Slnečná a Mesačná pagoda v Guiline

Slnečná a Mesačná pagoda v Guiline

Juhočínske mesto Guilin v autonómnej provincii Guangxi je známe najmä pre svoju rieku Li a nádhernú krajinu posiatu dračími zubami, medzi ktoré sa plavíte. Ak však budete v meste, nebola by škoda venovať sa iba jeho okoliu? Päťmiliónové mesto nie je nabité pamiatkami, ale BUBO sprievodca má v sebe inštinkt lovca zážitkov a tak sa máte na čo tešiť.

K tým najznámejším miestam, ktoré v sebe Guilin ukrýva, patrí dvojica krásnych pagod. Slnečná a Mesačná pagoda stoja na brehu jazera Shanhu v samotnom centre mesta len pár desiatok metrov od hlavného námestia. Nejde o žiadne historické stavby, hoci pôsobia akoby tu stáli už zopár stoviek rokov. Čína veľmi rada používa svoj historizujúci štýl a mnohé nové štvrte či ulice preobliekla do starobylých šiat, no reálne majú len niekoľko rokov.

Slnečná pagoda je väčšia z dvojice a jej výška siaha do 41-metrov, no unikátom nie je jej rozmer, ale fakt, že je to najvyššia bronzová pagoda na svete, ktorá má v sebe ukrytá výťah.

Mesačná pagoda je o dve poschodia nižšia, no to jej na kráse vôbec neuberá. Stoja vedľa seba a najkrajšie na nich je to, že ak vám tu vyjde počasie, budú sa fantasticky zrkadliť na vodnej hladine. Večer, keď sa rozsvietia, získa toto miesto priam rozprávkový nádych a budete očarení farbami a atmosférou pagod.

Na pagody môžete dokonca aj vyliezť a užiť si tak pohľad na mesto a okolité jazero. Ste v Číne, takže na ďalší unikát nemusíte dlho čakať! Obe pagody totiž spája tunel pod vodou. Je síce len desať metrov dlhý, ale stále vám budú nad hlavou plávať ryby. Čakali ste to tu? Však nič? To preto máme pre vás zájazd do južnej Číny po stopách menej známych miest, ktoré vám ukážu aká môže byť táto obrovská krajina rozmanitá.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
B

Ázia   Amerika   Európa  

Taliansko, Peru, Mexiko, Jordánsko, India, Čína, Brazília


náročnosť

18 dní

Trvanie

13112 22224€
K

Ázia  

Čína


náročnosť

11 dní

Trvanie

4238
K

Ázia  

Japonsko, Čína


náročnosť

10 dní

Trvanie

2848 3560€
Pravda o Číne – vznik neporaziteľného draka Prémiový blog

Prémiový blog Pravda o Číne – vznik neporaziteľného draka

Čína porušuje ľudské práva, v obchode používa nekalé praktiky, porušuje duševné vlastníctvo, je neekologická, sleduje svojich občanov, ktorí žijú v…

Ľuboš Fellner 36 min. čítania
Pravda o Sin-ťiangu, Číne a budúcnosti Slovenska Prémiový blog

Prémiový blog Pravda o Sin-ťiangu, Číne a budúcnosti Slovenska

Ako to v Číne vyzerá naozaj? Ako je to s porušovaním ľudských práv? Sme my na západe slobodnejší a máme pred sebou lepšiu budúcnosť? Názor, ktorý…

Ľuboš Fellner 37 min. čítania
Marco Polo v Číne Prémiový blog

Prémiový blog Marco Polo v Číne

Marco Polo strávil v Číne vyše 17 rokov. Prejdeme sa s ním z dnes búrlivého Sin-ťiangu krížom cez celú obrovskú krajinu až do hlavného mesta.…

Ľuboš Fellner 20 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: