Olympijské hry v Paríži 2024

Olympijské hry v Paríži 2024

Jedno z najhistorickejších miest Európy sa stane strediskom diania letných olympijských hier 2024. Mnohé olympijské podujatia sa tak budú konať na najlegendárnejších miestach sveta.

V priebehu štyroch týždňov (olympiáda 26. júla - 11.augusta, paralympiáda 28. augusta - 8.septembra) pricestujú milióny divákov do najhustejšie obývaného mesta Európy, aby si pozreli svetový šport, ktorý sa bude konať v arénach pod holým nebom, či pozdĺž ciest, ktoré zaváňajú prekrásnou históriou.

Športovci sa tak ocitnú v stopách revolucionárov, ktorí v roku 1789 pochodovali do Versailles, užijú si splavovanie romantickej Seiny, cyklistov svetovej triedy tentokrát čaká dláždená ulica v Montmartre, kde Luis Renault údajne testoval svoje prvé auto v roku 1898.

V súlade so záväzkom Paríža 2024, znížiť doterajšiu uhlíkovú stopu hier na polovicu, sa 95 % najväčšieho športového podujatia uskutoční na existujúcich miestach alebo v jednej z dočasných siedmich štruktúr, vytvorených pre túto príležitosť, zvyčajne na ikonickom námestí, resp. vždy v blízkosti svetoznámej pamiatky, ako napr. v Parc du Champs de Mars.

Železná Lady (Eiffelova veža), takmer 330 m vysoká mrežová stavba Gustava Eiffela, vyrobená zo železa, ako dočasná konštrukcia pre Svetový veľtrh v roku 1889, sa tak opäť stane centrom pozornosti pre celý svet. Niektoré z jej 18 038 železných častí boli odvtedy vymenené, a práve tieto starostlivo zachované kusy pôvodného kovu boli recyklované na výrobu olympijských medailí. Každá medaila vyrazená v mincovni La Monnaie de Paris obsahuje 18g úlomku originálneho železa z Eiffelovej veže. Mincovňa taktiež razí i limitovanú edíciu mincí k príležitosti hier, ako unikátny suvenír.

Predaj lístkov pre tieto svetové hry je spúšťaný postupne.

BUBO navštívi Paríž v priebehu tohto významného obdobia na zájazde Paríž, Londýn alebo zájazde Paríž a Disneyland hneď niekoľkokrát.

K

Európa  

Lichtenštajnsko, Rakúsko, Švajčiarsko, Nemecko, Francúzsko

24.08. → 01.09. +1 termín

náročnosť

9 dní

Trvanie

2039 2265€
K

Európa  

Francúzsko


náročnosť

8 dní

Trvanie

2128 2660€
K

Európa  

Anglicko, Belgicko, Veľká Británia, Francúzsko


náročnosť

8 dní

Trvanie

2368 2960€
TOP 20: Vianočné trhy v Európe. Ktoré patria medzi naj? Prémiový blog

Prémiový blog TOP 20: Vianočné trhy v Európe. Ktoré patria medzi naj?

Dôvodov, prečo sa tešiť na Vianoce, je veľa. Tradičné vianočné trhy sú určite jedným z nich. Veď to poznáte - hra svetiel, vyzdobený vysoký…

Viktor Háber 16 min. čítania
So Štefánikom okolo sveta Prémiový blog

Prémiový blog So Štefánikom okolo sveta

Štefánik sa bežne vníma najmä ako generál - zakladateľ česko-slovenského štátu. Je nám potešením prezentovať vám ho ako CESTOVATEĽA a pozývame…

Ľuboš Fellner 39 min. čítania
10 najmenej navštevovaných krajín sveta Prémiový blog

Prémiový blog 10 najmenej navštevovaných krajín sveta

Organizácia Spojených národov (UNWTO - UN World Tourism Organisation) vedie dlhé roky štatistiky počtu turistov v krajinách celého sveta. Najviac…

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: