Južná Kórea - gastronomický raj (až na fermentované kraby) v ktorom sa nemusíte báť prísť o časť tela - Travel tips
Južná Kórea je nenápadná, no o to prekvapivejšia krajina. Mládež pozná K-pop, známa je aj kórejská kinematografia, celý svet funguje na technológiách tohto moderného štátu. Aké sú prvé dojmy z návštevy tejto krajiny, čo tu ochutnať, kam sa vybrať? Martin Šimko, dlhoročný sprievodca cestovnej kancelárie BUBO vám v rozhovore s Martinom Ferenčíkom, ktorý takisto zájazdy do Južnej Kórei sprevádza, prezradií nožstvo zaujímavostí a na jej návštevu vás spolu navnadia.
uchom po mape - BUBO Trips
Za kultúrou a zážitkami: Južná Kórea a Japonsko
Južná Kórea a Japonsko – dva svety, ktoré spája modernosť aj tradícia. Vydaj sa s BUBO na cestu od soulských palácov a rušných trhov až po zenové záhrady Kjóta a futuristické Tokio. 🍣 Spoznáš kontrast kórejských hôr a japonských sopiek, ochutnáš najlepšie sushi i kórejský streetfood a nazrieš do kultúr, ktoré si vážia históriu, no žijú budúcnosťou.
Erik Almáši 26.Sep 2025
uchom po mape - Travel talks
Americká Samoa a Samoa: ostrovy pokoja, tradícií a opačného času
Viete, kde na svete vítajú Nový rok medzi prvými a o pár kilometrov ďalej medzi poslednými? V tejto epizóde sa ponoríme do života na Samoe a Americkej Samoe, miest, kde „faa Samoa“ udáva tempo dňa, kde sa jazdí pomalšie, žije pokojnejšie a komunita je viac než rodina. Objavíme kultúru, história Navigátorských ostrovov nám vyskočí zo zákulisia, pozrieme sa na pláže, tradičné jedlá a otvoríme aj tému fa’afafine, ktorá fascinuje mnohých cestovateľov. A áno, rozuzlíme aj dilemu: Samoa alebo Havaj?
Róbert Jerga 27.Nov 2025
uchom po mape - BUBO Trips
Z paluby lietadla: pravda o lietaní od sprievodkyne Niny
Ako vyzerá život v oblakoch, keď uniformu letuštky vymeníš za rolu sprievodkyne? Nina ťa vezme do zákulisia lietania a prezradí, ako prebiehal jej prvý let, čoho sa bála, pred čím má rešpekt a čo sa na palube deje, keď to cestujúci vôbec netušia. Odpovie na všetky „večné“ otázky: prečo lietadlá meškajú, čo je slot, čo sú turbulencie a čo znamenajú pojmy pushback či arm/disarm. A možno ťa prekvapí aj to, že vo výške okolo 10 kilometrov sa znižuje citlivosť na sladké a slané až o 30 % a práve preto je jedlo v lietadle vždy trochu iné, nech je akokoľvek dobré. Takéto drobnosti ti zrazu otvoria úplne nový pohľad na lietanie, aj keď si častý pasažier.
Nina Selecká 25.Nov 2025