Kolumbia - kým na semafore svietila červená, díler na motorke obslúžil piatich zákazníkov - Travel tips
Temperamentná a krásna, taká je podľa nás v BUBO Kolumbia. Ako vyzerajú naše zájazdy v krajine Pabla Escobara? Je Kolumbia nebezpečná? Aké jedlá tu na vás čakajú? Štefan Bielik, sprievodca cestovnej kancelárie BUBO vám v tomto podcaste odpovie na všetky otázky ktoré by vás mohli v súvislosti s Kolumbiou zaujímať.
uchom po mape - BUBO Trips
Kolumbia, Panama - cesta za rumom, cigarami, ale aj prekvapivo modernými mestami
✿ Vítame vás na ceste, ktorá kombinuje najkrajšie miesta Kolumbie s relaxom priamo na plážach Panamy. Obidve krajiny odborníci (Lonely Planet, CNN, BUBO) dávajú na prvé miesto v Amerike, čo sa týka cestovného ruchu. Maximálna exotika, vysoká úroveň služieb, žiadne tropické choroby a konečne bezpečne. Ideálna kombinácia zážitkov a oddychu. Dostupná cena a all inclusive na pláži.
Patrik Jančík 25.May 2025
uchom po mape - Travel talks
Americká Samoa a Samoa: ostrovy pokoja, tradícií a opačného času
Viete, kde na svete vítajú Nový rok medzi prvými a o pár kilometrov ďalej medzi poslednými? V tejto epizóde sa ponoríme do života na Samoe a Americkej Samoe, miest, kde „faa Samoa“ udáva tempo dňa, kde sa jazdí pomalšie, žije pokojnejšie a komunita je viac než rodina. Objavíme kultúru, história Navigátorských ostrovov nám vyskočí zo zákulisia, pozrieme sa na pláže, tradičné jedlá a otvoríme aj tému fa’afafine, ktorá fascinuje mnohých cestovateľov. A áno, rozuzlíme aj dilemu: Samoa alebo Havaj?
Róbert Jerga 27.Nov 2025
uchom po mape - BUBO Trips
Z paluby lietadla: pravda o lietaní od sprievodkyne Niny
Ako vyzerá život v oblakoch, keď uniformu letuštky vymeníš za rolu sprievodkyne? Nina ťa vezme do zákulisia lietania a prezradí, ako prebiehal jej prvý let, čoho sa bála, pred čím má rešpekt a čo sa na palube deje, keď to cestujúci vôbec netušia. Odpovie na všetky „večné“ otázky: prečo lietadlá meškajú, čo je slot, čo sú turbulencie a čo znamenajú pojmy pushback či arm/disarm. A možno ťa prekvapí aj to, že vo výške okolo 10 kilometrov sa znižuje citlivosť na sladké a slané až o 30 % a práve preto je jedlo v lietadle vždy trochu iné, nech je akokoľvek dobré. Takéto drobnosti ti zrazu otvoria úplne nový pohľad na lietanie, aj keď si častý pasažier.
Nina Selecká 25.Nov 2025