Švédsko - všetko čo Švédi robia, robia dokonale, či je to gastronómia, zdravotníctvo, alebo pitie alkoholu - Travel tips
Studená a depresívna, alebo čarovná a dokonalá? Aká je Škandinávia z pohľadu Slováka ktorý študoval vo Švédsku či Nórsku? Práve o Švédsku bude reč so sprievodcom a marketingovým manažérom cestovnej kancelárie BUBO Jozefom Zelizňákom ktorý o ňom porozpráva množstvo zaujímavostí, tipov a rád.
uchom po mape - BUBO Trips
Metropoly Škandinávie - cesta stáročiami plná podobností aj rozdielov, histórie, vplyvov a charakterov. Spoznajte Škandináviu prostredníctvom hlavných miest jej krajín
Spoznajte Škandináviu na jednej ceste, navštívte hlavné mestá jej krajín na jednom zájazde. Čo všetko vás na tejto ceste čaká? Sú krajšie Helsinki, alebo Tallin? Je lepšia švédska kuchyňa, alebo fínska? Kto vymyslel saunu? Dozviete sa od Filipa Bobeka, sprievodcu cestovnej kancelárie BUBO, v rozhovore s moderátorom Viťom Chrappom.
Filip Bobek 01.Dec 2023
uchom po mape - Travel talks
Americká Samoa a Samoa: ostrovy pokoja, tradícií a opačného času
Viete, kde na svete vítajú Nový rok medzi prvými a o pár kilometrov ďalej medzi poslednými? V tejto epizóde sa ponoríme do života na Samoe a Americkej Samoe, miest, kde „faa Samoa“ udáva tempo dňa, kde sa jazdí pomalšie, žije pokojnejšie a komunita je viac než rodina. Objavíme kultúru, história Navigátorských ostrovov nám vyskočí zo zákulisia, pozrieme sa na pláže, tradičné jedlá a otvoríme aj tému fa’afafine, ktorá fascinuje mnohých cestovateľov. A áno, rozuzlíme aj dilemu: Samoa alebo Havaj?
Róbert Jerga 27.Nov 2025
uchom po mape - BUBO Trips
Z paluby lietadla: pravda o lietaní od sprievodkyne Niny
Ako vyzerá život v oblakoch, keď uniformu letuštky vymeníš za rolu sprievodkyne? Nina ťa vezme do zákulisia lietania a prezradí, ako prebiehal jej prvý let, čoho sa bála, pred čím má rešpekt a čo sa na palube deje, keď to cestujúci vôbec netušia. Odpovie na všetky „večné“ otázky: prečo lietadlá meškajú, čo je slot, čo sú turbulencie a čo znamenajú pojmy pushback či arm/disarm. A možno ťa prekvapí aj to, že vo výške okolo 10 kilometrov sa znižuje citlivosť na sladké a slané až o 30 % a práve preto je jedlo v lietadle vždy trochu iné, nech je akokoľvek dobré. Takéto drobnosti ti zrazu otvoria úplne nový pohľad na lietanie, aj keď si častý pasažier.
Nina Selecká 25.Nov 2025