V cene zájazdu sú raňajky. Obedy často absolvujeme spoločné počas našich prehliadok alebo presunov a večera je individuálna, no váš sprievodca vám určite poradí, kam sa ísť najesť a čo ochutnať.
Neberte si so sebou potraviny a ak niečo potrebujete, nech je to len malá drobnosť, bez ktorej sa nezaobídete. Indická kuchyňa patrí medzi najlepšie na svete a určite si tu nájdete svojich favoritov.
Bangladéšska kuchyňa patrí azda k najmenej známej kuchyni Ázie. Málokto si pod ňou vie niečo predstaviť, ale verte, že vám bude chutiť. Je jednoduchšia, než indická a nie je taká rafinovaná, ale nájdete v nej čerstvé suroviny, veľa zeleniny, šošovice a ryžu, veľa ryže. Národným jedlom krajiny je Hilsa Curry, teda kari omáčka s rybou Hilsa, ktorá patrí k symbolom celého Bangladéšu. Ak milujete ryby, tu si prídete na svoje, pretože ich tu nájdete grilované, vyprážané, v kari omáčkach alebo súčasťou rôznych jedál. Nájdete tu kari na desiatky spôsobov, obľúbeným je Egg Curry, teda kari s varenými vajíčkom alebo Bhindi Curry, kde je hlavnou ingredienciou okra. Skvelým jedlom je aj ryžové Biriyani s mäsom či bez neho alebo ryžové jedlo Bhuna Khichuri so strukovinami. Ak máte radi mäsové jedlá, ochutnáte tu aj skvelé grilované kebaby. Jedlo, ktoré patrí k Bangladéšu je aj Dhál, šošovicové jedlo, ktoré môžete jesť na mnohé spôsoby a vždy vám bude chutiť.
Národným nápojom krajiny je čaj. Bangladéš pestuje svoj vlastný čaj na severovýchode krajiny v oblasti Srimangalu a tak sa čaj pije všade a stále. Najčastejšie sa pije s mliekom a cukrom. Kávu tu nájdete, ale nie je to pre krajinu typický nápoj, tak počítajte s tou najjednoduchšou variantou. Typickým nápojom je Lassi, jogurt zmiešaný s koreninami, vodou a ovocím.
Bangladéš je moslimská krajina (veľmi konzervatívna) a tak je tu s alkoholom, najmä mimo Dháky problém. Pivo (ak vôbec bude) bude buď drahé alebo teplé. Ako nemoslimovia si môžete do krajiny doniesť maximálne liter tvrdého alkoholu.
Indická kuchyňa má svetový punc, no u nás je stále miestami strašiakom najmä pri predstave, že by ju mal človek jesť priamo tam. Mnohí čo v Indii nikdy neboli strašia o hygiene a rozprávajú o tom, že tam nie je čo jesť. My región milujeme a vieme, že to pravda nie je. Indická kuchyňa je unikátna. Dovoľte nám, aby sme vám ju predstavili.
India a jej kuchyňa je fantastickou spleťou chutí. Snáď žiadna iná krajina sveta nevie tak pracovať s koreninami ako práve India a presne pre túto dosiaľ nepoznanú rôznorodosť si miestnu kuchyňu zamilujete. Ovplyvňovali ju národy, náboženstvá a preto vyzerá inak na severe a inak na juhu krajiny. Ak ste vegetariáni, budete si môcť vyberať z toľkých jedál až sa vám zakrúti hlava. India myslí aj na tých, čo si radi dajú mäso a stretnete sa tu najčastejšie s kuracinou, jahňacím či baraním mäsom. Bravčové sa často nepredáva kvôli moslimských oblastiam a hovädzie tiež nedostanete kvôli hinduistickým predstavám. Medzi najznámejšie jedlá patria Chicken Tandoori, kura ugrilované v peci tandoor na skvelom korení s jogurtom, Chicken Butter Masala, kúsky kuracieho mäsa v masala omáčke, Paneer Butter Masala, kedy sa namiesto kuracieho mäsa dá do masala omáčky indický, vynikajúci syr Paneer, Biryani, indická odpoveď na rizoto s mäsom alebo zeleninou a medzi top jedlá sa radí aj Palak Paneer, syr v špenátovej omáčke. Obľúbite si aj šošovicový Dhál (na viacero spôsobov) alebo Seekh kebab z mletého jahňacieho mäsa, Aloo Ghobi, teda karfiol so zemiakmi a rozhodne vás prekvapí aj cícerová Chana Masala. Polievky nepatria medzi najobľúbenejšie chody, ale rozhodne tu ochutnajte rajčinovú polievku, ktorú robia všade inak. Ako príloha sa často v indickej kuchyni vyskytuje ryža, no ešte populárnejšie sú rôzne druhy chlebových placiek. Skúste chrumkavý Naan (najmä cesnakovú verziu Garlic Naan), alebo jednoduchšie verzie ako Čapáti či Phulka.
Veľké množstvo indického jedla sa konzumuje na uliciach ako streetfood. Mnoho ľudí sa indického streetfoodu bojí, ale patrí medzi TOP streetfood celého sveta. Hygiena môže byť problém, no ak sa riadite sprievodcom a rozumom, tak to taký problém nie je a overené podniky patria medzi najobľúbenejšie miesta, kde sa denne zastavia tisícky ľudí. Medzi najchutnejšie streetfoodové drobnosti Indie patria trojuholníky plnené zmesou zeleniny zvané Samosa, nájdete tu aj Pani Puri, malé guľôčky plnené zmesou zeleniny a korenistej vody, Masala Dosa, teda tenučkú placku naplnenú zemiakmi a cibuľkou s kokosovým čatní alebo Paratha, plnená placka zelenou alebo mäsom. Ochutnáte?
Pre nápoje v Indii je synonymom čaj. Najčastejšie sa tu pije čierny čaj s mliekom a cukrom, ale rovnako obľúbený je aj známy masala čaj, kde sa pridajú koreniny či zázvor. Indovia volajú čaj „chai“, no vyslovujú ho ako my, tak nebudete mať žiaden problém a je to nápoj, ktorý sa denne pije nonstop na ulici. Stačí sa pristaviť a ochutnať. Voda je niekoľko násobne prevarená a tak s pouličným čajom nebýva problém. India je krajina, kde sa pestuje čaj (Dardželing, Assam, Nilgiri) a preto, ak chcete aj domov kvalitný čaj ako suvenír, nie je to problém. Medzi typické indické nápoje patrí aj Lassi, zmes jogurtu, vody, ovocia či korenín. Nájdete ich tu niekoľko rôznych druhov a medzi najlepšie patrí Mango Lassi. India nie je kávovou krajinou a hoci v moderných mestách nájdete aj kvalitné kaviarne, mimo nich je to takmer nemožné. Osviežujúce sú aj ovocné šťavy alebo šťava z cukrovej trstiny. Ak radi ochutnávate na cestách aj alkohol, aj India vám vie do cesty prihrať niekoľko zaujímavých zárezov. Alkohol nepredávajú všade, najčastejšie v špeciálnych obchodoch. Ochutnať môžete obľúbené pivo Kingfisher, indický rum Old Monk alebo dokonca aj indickú whisky.
Aj najväčší gurmáni budú nadšení, pretože tento zájazd je rozhodne gastronomickým zážitkom. Máme vybrané veľmi kvalitné reštaurácie, ale aj overené lokálne podniky.
V tejto stati apelujeme na dodržiavanie rád Vášho sprievodcu. Nikto z našich klientov ešte vážne neochorel a nedoniesol si domov neželaný suvenír vo forme exotickej choroby aj preto, lebo sa vždy dodržiavali pokyny sprievodcu. Základnou vecou je, že vodu budeme počas celého pobytu piť z fliaš, ktoré budeme kupovať. Vždy si skontrolujeme, či je uzáver zatvorený naozaj originálne. Vodu nebudeme piť z kohútika ani v hoteloch! Ovocie si vždy ošúpeme a väčšinu vecí budeme konzumovať až po tepelnom spracovaní.
Bhutánska kuchyňa je u nás jednou veľkou neznámou. Bhutánčania si zamilovali dve chute a tou je čili a syr, ktoré vedia dokonale prepájať a vedia vďaka nim vytvoriť zaujímavé jedlá. Bhutánsku kuchyňu ovplyvnil aj neďaleký Tibet aj India. Národným jedlom krajiny je jedlo zvané Ema Datsi, teda čili papričky s roztopeným syrom. Ak milujete pikantné jedlá, tak bez tohto jednoducho Bhután neopustite. Okrem nich si tu viete vychutnať aj Kewa Datsi, zemiaky so syrom alebo Momo, plnené taštičky, ktoré ochutnáte aj v Indii aj v Nepále. Obľúbeným mäsovým jedlom je Shakam Paa, kde sa dá dokopy sušené, hovädzie mäso, zemiaky, zeleninu a čili. Najčastejšou prílohou v Bhutáne sú placky alebo ryža, pričom bhutánska, červená ryža patrí medzi najlepšie v regióne.
V Bhutáne nájdete aj lokálne pivo. Volá sa Druk (stojí cca 3-5 EUR) a ak radi ochutnávate rôzne pivá po svete, toto je povinná jazda. Nájdete tu aj kvasnicové pivo Red Panda. Špecialitou je broskyňové víno alebo ryžový Arak. Z nealkoholických nápojov prevláda čaj, objavuje sa aj káva a napríklad v kaviarničkách v Pare si viete vychutnať aj kávu zo stroja.
Aj najväčší gurmáni budú nadšení, pretože tento zájazd je rozhodne gastronomickým zážitkom. Máme vybrané veľmi kvalitné reštaurácie, ale aj overené lokálne podniky.
V tejto stati apelujeme na dodržiavanie rád Vášho sprievodcu. Nikto z našich klientov ešte vážne neochorel a nedoniesol si domov neželaný suvenír vo forme exotickej choroby aj preto, lebo sa vždy dodržiavali pokyny sprievodcu. Základnou vecou je, že vodu budeme počas celého pobytu piť z fliaš, ktoré budeme kupovať. Vždy si skontrolujeme, či je uzáver zatvorený naozaj originálne. Vodu nebudeme piť z kohútika ani v hoteloch! Ovocie si vždy ošúpeme a väčšinu vecí budeme konzumovať až po tepelnom spracovaní.
Hovorí sa, že láska ku krajine ide cez žalúdok. Radi Vám sprostredkujeme tie najlepšie a overené reštaurácie.
Reštaurácie, ktoré odporúčame v Bangladéši:
Hazir Biriani (Dháka) – 70 Kazi Alauddin Road Or Bashundhara R/A | Nazira Bazar, Dhaka City, Bangladesh – Skvelá lokálna reštaurácia v oblasti bazáru Nazira sa špecializuje na tradičné, bangladéšske jedlo zvané Biriyani, teda na ryžové jedlo pripomínajúce rizoto, ktoré sa dofarbí koreninami, skvelými omáčkami či lahodným mäsom. Ak chcete ochutnávať výbornú lokálnu kuchyňu, toto je to miesto.
Nawabi Voj (Dháka) – 50 Lalbagh Road | Opposite of Dhaka, Dhaka City 1211, Bangladesh – Podnik Nawabi Voj má vynikajúcu polohu priamo v starej Dháke hneď naproti top pamiatke mesta v podobe Lalbagh. Veľmi obľúbené sú tu raňajky, kde vám podajú čerstvé, chrumkavé parathy s typickým čajom. Najete sa tu aj cez deň a na výber máte množstvo rôznych kari jedál s prílohami.
The Great Kebab Factory (Dháka) – Shop #1C-037, 1st Floor, Jamuna Future Park, KA 244, Kuril, Pragati Shoroni, Dhaka City 1229, Bangladesh – V moderných štvrtiach Dháky, v nákupnom centre Jamuna Future Park nájdete na prvom poschodí jednu z najlepších reštaurácii Dháky. Ak milujete mäsové jedlá, tak toto je adresa pre vás, pretože tu pripravujú dokonalé kebaby. Môžete si vybrať kebaby z kuracieho, jahňacieho mäsa, s kúskami alebo mleté. Ugrilujú vám tu pokojne aj Paneer v tikka marináde. Skvelá obsluha, pozorní čašníci a vynikajúca chuť sú magnetom.
Prego (Dháka) – 45 Main Gulshan Avenue Plot-01 Road | Gulshan 2, Dhaka City 1212, Bangladesh – Aj bangladéšska Dháka sa môže pochváliť dokonalými reštauráciami a podnik menom Preto je toho skvelým dôkazom. Ide o najlepšiu taliansku reštauráciu nielen Dháky, ale aj celej krajiny. Okrem talianskych špecialít si tu prídu na svoje milovníci darov mora či stejkov, ktoré tu tiež vedia pripraviť bravúrne.
Tawa Restaurant (Barisal) – 1178 Chowmatha, C & B Road, Barisal City 8200, Bangladesh – Nájsť zaujímavé reštaurácie mimo Dháky nie je najľahšia záležitosť, no ak si máte niekde v Barisale sadnúť na večeru, skúste sem. V ponuke nájdete viacero skvelých jedál indickej kuchyne a tá vás nemá ako sklamať. Či už si vyberiete ryžové Biriyani alebo kari či jedlá s masala omáčkami, jedlo si tu vychutnáte.
Reštaurácie, ktoré odporúčame v Indii:
Pling (Delhi) – Asset Number 02 | GMR Hospitality District IGI Airport New Delhi, Naí Dillí 110037, India – Ak by ste mali v indickom Dillí chuť na skvelý večerný drink, tak potom je tu Pling. Patrí medzi najlepšie kokteilové bary hlavného mesta a okrem miešaných nápojov tu majú aj širokú a bohatú ponuku vína (nielen indického). Ak vyhladnete, zachráni to ich kuchyňa, ktorá poteší vegetariánov aj mäsožravcov.
Dum Pukht (Delhi) – ITC Maurya | Diplomatic Enclave, Sardar Patel Marg, Chanakyapuri, Naí Dillí 110045, India – Špičkovú reštauráciu v Delhi ochutnalo niekoľko bollywoodskych hviezd, ale aj prezident Singapuru či mnohí iní VIP hostia. Prečo by ste ju nemohli ochutnať aj vy? Dum Pukht zaujme svojim umiestnením, pretože jej interiér evokuje staré panovnícke paláce a špecializuje sa na kuchyňu nawabov z Awadhi, teda na to, že jedla pripravujú dusením. Ochutnajte miestne biriyani, kebaby či rozpadávajúce sa jemné jahňacie.
Tadka 4986 (Delhi) – 4986 Nehru Bazaar Ramdwara Road | Paharganj, Next to mahavir mandir, Naí Dillí 110055, India – Ak sa zatúlate do rušnej štvrte Paharganj, tak okolo seba nájdete množstvo podnikov, no nie každý stojí za to. Sadnite si do reštaurácie Tadka, je to najlepšia voľba v celom okolí. Vynikajúco vám tu pripravia Dhal Makhani, rôzne masala varianty s mäsom či len s paneerom a vychutnajte si dúšok masala čaju. Za jedlo v priemere zaplatíte cca 4-6 EUR.
Karim´s (Delhi) – 16 Matia Mahal Bazar, Near Jama Masjid | Jama Masjid, Naí Dillí 110006, India – Streetfood v starom Delhi? Nie nezbláznili sme sa, ale pripravte sa na jedno z najlepších jahňacích jedál v starom meste! Podnik Karim´s ponúka tradíciu staršiu než 100 rokov a ich najlepšími jedlami je jahňacina na viaceré spôsoby. Dokonalým jedlom je Seekh Kebab, mletá jahňacina s koreninami. Hneď ako ju dojete, budete chcieť druhú porciu. Karim´s patrí k najobľúbenejším podnikom v okolí.
Barbeque Nation (Delhi) - ako už názov napovedá, pôjde tu v prvom rade o fantastické barbeque. Nebojte sa a ochutnávajte! BUBO odporúča Panner Pudina, typický indický syrový šalát pozostávajúci z čerstvej šalátovej hlávky, s chrumkavej cibuľky, granátovým jablkom, dochutený exotickým korením. Vynikajúci je aj grilovaný ananás alebo Palak Papad Kebab zo špenátu a chili korenia. Ochutnajte aj čínske kuracie špízy Chichen Tikka, grilované kuracie mäso v citrónovej šťave Tandoori Chicken, Sarson Wala Jhinga, krevety marinované v chili a horčici. Výborne chutí aj sladká kuracia polievka s kukuricou alebo sladko-kyslá polievka. Prípadne siahnite aj po chutnom zeleninovom Handi Biryani či šťavnatých zeleninových knedlíkoch Kofta Curry, alebo Dal Makhani - mix fazule a šošovice. Chutný je aj kurací Murgh Masala Jhodhpuri, mleté mäso na kari Mutton Keema, ryba v horúcej bazalkovej omáčke, k tomu všadeprítomný indický chlieb naan. Z dezertov musíte ochutnať jahodový cheese cake, sladký mliečny kulfi s kardamonom, orieškový Moong Dal ka Halwa alebo koláč zebra pastry. Indická kuchyňa je neskutočná. Užívajte!
Suvarna Mahal (Jaipur) – Ground Floor Bhawani Singh Road, Jaipur 302005, India – Ak hľadáte v indickom Jaipure TOP reštauráciu, práve ste ju našli. Ako vyzerá fine dining v Indii? Ocitnete sa v paláci Rambagh v jeho banketovej sále zariadenej v renesančnom duchu a šéfkuchári vám na tanieri vyčarujú kúsok gastronomického neba. Sú vyškolení na to, aby vedeli pripraviť rôzne kráľovské jedlá viacerých indických rodov a tak sa môžete vsadiť, že jedlo bude fantastickým zážitkom. Za večeru tu miniete 50 – 100 EUR podľa výberu.
Saffron (Jaipur) – Jaipur Marriott Hotel. Ashram Marg | Near Jawahar Circle, Jaipur, India – Hotel Marriott v sebe ukrýva dokonalú, indickú reštauráciu Saffron, kde viete ochutnať gro indickej kuchyne, no nájdete tu aj pár jedál panázijskej kuchyne. Nechajte si poradiť perfektný špenátový Palak Paneer alebo Tháli, výber z niekoľkých jedál, ktoré vám naservírujú v malých mištičkách.
Shreenath Lassiwala (Jaipur) – Ground Floor Shop No 314 Mirza Ismail Road | Near Raj Mandir Cinema Hall, Jaipur 302001, India – Malý podnik nájdete v blízkosti obľúbeného kina Raj Mandir a tentokrát nejde o reštauráciu, no ak ste zvedaví ako chutí naozaj dokonalé indické lassi, vyberte sa priamo sem.
Esphahan (Agra) – Taj East Gate Road | The Oberoi Amarvilas, Agra 282001, India – V hotelovom komplexe Oberoi Amarvilas neďaleko Tádž Mahálu nájdete reštauráciu s perzským menom Esphahan, ktorá ponúka svojim návštevníkov zážitok z indickej kuchyne. Môžete si vybrať voľbu kuchárov, ktorí vám tak naservírujú špecialitu podniku, ale si zvolíte sami. Čo tak thali s basmati ryžou podfarbenou šafranom? Alebo by ste dali prednosť kebabu Bhurrah s mäsom tak lahodným, že sa bude rozpadávať? Tak či onak, Esphahan neponúka len dokonalosť jedla, ale aj luxusné priestory jedného z najobľúbenejších hotelov Agry.
Taj Terrace (Agra) – Hotel Taj Resorts, Near Shilpgram, Agra 282001, India – Ak by ste si chceli svoju romantickú večeru v Agre vychutnať na streche hotela s výhľadom na slávny Tádž Mahál, tak máte v meste niekoľko možností. Ak však chcete najlepšiu možnosť, tak Taj Terrace je tu pre vás. Sadnite si na strechu, pokochajte sa výhľadom a až potom si objednáte svoje jedlo. Skúste Shahi Paneer, teda kúsky syru v omáčke z kešu orechov, šošovicový dhal alebo kura na spôsob tandoori. Ako dezert sa doprajte kalorickú bombu v podobe Gulab Jamun.
Reštaurácie, ktoré odporúčame v Bhutáne:
Hotel Ghasel (Thimpu) – Nordzin Lam, Thimphu, Thimphu, Bhutan – Skvelé miesto na to, aby ste mohli ochutnať bhutánsku aj indickú kuchyňu je reštaurácia hotela Ghasel. Funguje od roku 1997 a je prvou vegetariánskou reštauráciou v Bhutáne. Najobľúbenejšími jedlami sú rôzne druhy zeleninových kari alebo thali s niekoľkými miskami, kde nájdete pestrú paletu indických chutí. Ochutnajte tu tenučkú placku Masala Dosa plnenú zmesou zemiakov a korenín.
Chig Ja Gye (Thimpu) – Samten Lam, Chubachu Thimpu, 11001, Bhutan – Ak hľadáte fine dining v bhutánskom hlavnom meste, vyberte sa do luxusného hotela Taj, kde nájdete reštauráciu Chig Ja Gye, ktorá bude spĺňať presne vaše predstavy o dokonalom gastronomickom zážitku. Špecializuje sa na lokálnu, bhutánsku kuchyňu a tak medzi top jedlami vyniká Ema Datsi. Ide o drahšiu reštauráciu, no každé euro tu stojí za to. Počítajte, že za večeru pre jednu osobu miniete okolo 50 EUR.
Karma´s Coffee (Thimpu) – Zhamling Building, Thimphu, Bhutan – Ak máte chuť si len tak posedieť v Thimpu na káve alebo na čaji, tak lepšie miesto ako Karma´s Coffee nenájdete. Leží priamo v centre, je tu príjemná atmosféra, skvelý výber nápojov a stretávajú sa tu pomerne zaujímaví ľudia. Nadýchnite sa atmosféry tohto miesta.
Tou Zaiga (Paro) – Restaurant of Bongde Institute of Hotel and Tourism, Paro 00975, Bhutan – Veľmi dobrou voľbou na poli gastronómie v bhutánskom Pare je reštaurácia Tou Zaiga v hoteli Bongde. Ponúka európske, indické, aj bhutánske jedlá a atmosféru dotvárajú tradičné bhutánske detaily aj výhľady na celé údolie. V ponuke majú aj zbierku dezertov a k jedlu si vychutnajte indické, červené víno Sula.
Pokiaľ máte záujem o reštaurácie, ktoré sú niečím unikátne, nechajte sa inšpirovať našim výberom. Tieto zariadenia považujeme za najlepšie, najluxusnejšie alebo jedinečné na danom mieste. Nie vždy musí ísť o luxus samotný, môže byť vybraná vďaka lokalite, ponuke, alebo hodnoteniu gastronomickými odborníkmi.
Štýlové reštaurácie
Bukhara
Podnik Bukhara v modernej časti Delhi patrí medzi stálice na lokálnom gastronomickom nebi a poteší všetkých milovníkov indických, najmä mäsových jedál. Naservírujú vám tu perfektné kebaby z kuracieho aj jahňacieho mäsa, skvelé omáčky, čerstvé placky a to všetko v príjemnej atmosfére obľúbeného podniku. BUBO odporúča mäso, ktoré je pečené horucím vzduchom v tradičnom tandoore, hlinenej peci, ktoré sa podáva so zeleninou. Môže to byť napr. murg tandoori, celé kura, ktoré sa namarinaduje v jogurte a v korení a potom Naan Bukhara veľký ako Váš stôl. Medzi populárnych návštevníkov okrem BUBO klientov patrí napr. aj Arnold Schwarzenegger či Roger Federer a mnoho ďalších celebrít. Bukhara si už vyše 40 rokov drží dobré meno aj tradičné recepty, ktoré Indiu prezentujú.
Najchutnejšie reštaurácie sveta
Bukhari restaurant at Hotel COMO Uma Paro
Jednu z najunikátnejších reštaurácii Bhutánu nájdete v Paro v luxusnom hotelovom rezorte Uma by COMO. Patrí medzi najlepšie reštaurácie v krajine nielen vďaka prostrediu s výhľadom na Himaláje, ale aj pre svoje jedlo, ktoré pripravuje indonézsky šéfkuchár. V kuchyni spája lokálne tradície a chute s tými medzinárodnými a vzniká tak unikátny koncept fúzie, ktorej podľahnete. Skúste angus stejk so sladkou cibuľkou alebo rybu pripravovanú s baklažánom, quinoou a feniklom. Nechate sa prekvapiť touto atmosférou a vynikajúcou chuťou jedla.
Najchutnejšie reštaurácie sveta
Indian Accent
Šéfkuchár Manish Mehrotra vytvoril túto čarovnú reštauráciu, s veľkými preskleními oknami pri bazéne a s nezabudnuteľnými jedlami. Touto cestou sa vyšvihol medzi 15 najlepších reštaurácií v Ázii a TOP 1 v Indii podľa The World´s Best. American Express ho považuje za najlepšieho šéfkuchára v Indii. Je považovaný za najlepšieho moderného kuchára v Indii. Každopádne sám skromne hovorí, že za to všetko môže to jedlo, tie chute a tie vône. Bez nich by sa Indian Accent nedostal na kulinársku mapu sveta. 6 chodové menu inovatívnej kuchyne vhodne doplňa vinná karta (indické vína, medzinárodné vína). V tejto reštaurácii servírujú typickú indickú kuchyňu s uplatnením trendov súčasnosti. Moderné jedlá s podtónom Indie. Kačací khurchan je servírovaný v kornútku s bylinkovým jogurtom, čili a čatní. Fašírky galauti plnia s foie gras. Ďalšie odporúčané špeciality sú restovaná baranina, jemné palacinky, nadýchané kuracie placky a parmezánový fritovaný čips. Odporúčame Vám masala martini a odporúčame Vám aj rezerváciu stola vopred.
Rezervovať