Aké je to byť členom BUBO

Aké je to byť členom BUBO

Autorom blogu je Petra Sotiboldievová

Tento text načítala umelá inteligencia. Cestovateľské príbehy a rady na cesty v podaní živých ľudí nájdete v našom podcaste Uchom po mape.

Ak by ste sa ma pred rokom opýtali, čo by som chcela v živote robiť a čo od neho očakávam, odpovedala by som ráznym slovom, neviem. Nebola som jediná, ktorá bola bez práce a nevedela, čo ďalej. S istotou som vedela povedať len jedno: milujem cestovanie a chcem, aby sa môj život vyvíjal ruka v ruke s touto vášňou. Ako už vieme, manifestácie fungujú len vtedy, keď im skutočne uveríme. Nebolo to inak ani v mojom prípade.

V roku 2023, som začala žiť život, po ktorom som vždy túžila. Všetko sa to začalo odchodom na Maltu, kde som pracovala v oblasti gastronómie. Za osobný cieľ som si dala posunúť moju komunikatívnu angličtinu na vyššiu úroveň. Po niekoľkých mesiacoch som si tento cieľ splnila.

Po príchode na Slovensko som už vedela, akej oblasti sa chcem venovať. Cestovný ruch! Nielen, že som chcela pracovať v tejto oblasti, hlavne som chcela pracovať s ľuďmi, ktorí sa neboja výziev. Neboja sa chcieť od života viac ako len každodenný stereotyp - ísť ráno do práce, prísť domov, osprchovať sa a ísť spať.

Osobné stretnutie a prvý kontakt s BUBO #

Ak by sa dalo hovoriť o zázrakoch, môžem povedať, že to bol zázrak. Keďže som už toho súčasťou, viem, že to bola skvelá práca mojich kolegov na marketingu, ktorí zamerali svoju reklamu na potencionálneho klienta, zamestnanca. A za to som im neskutočne vďačná.

Prostredníctvom reklamy si ma moja práca snov našla, vyplnila som dotazník na www.bubo.sk/dreamjob a veci sa pohli tým správnym smerom. Na základe mojich odpovedí som obdržala email. Čakal ma pohovor ohľadne pracovnej pozície.

O niekoľko dní som už čakala v kancelárii BUBO. Prvý dojem je vždy dôležitý a môžem vám povedať, že BUBO vie presne, čo ponúknuť a aký prvý dojem spraviť. Slečna v kancelárii, dnes už kolegyňa, mi prišla ponúknuť jedinečný čaj zo Srí Lanky. Informovali ma, že niekoho za mnou v rámci osobného pohovoru pošlú.

Kým som tam sedela, nadchýnala som sa interiérom kancelárie, dnes medzi zamestnancami známym ako Front Office. Každý detail bol absolútne premyslený, kytica kvetov na stole, masky z rôznych krajín vyvesené na stenách a hudba, ktorá dodávala celému prostrediu tú správnu atmosféru.

Prišiel čas na osobný pohovor. Keď sa dvere otvorili, privítal ma Juraj, v kancelárií dlhodobo známy ako George. Podali sme si ruky, osobný pohovor prebiehal na prvom poschodí, sledovala som cestou obrazy krajín na stenách, zoznam krajín s čiarkami. Dnes viem, že sú to značky všetkých zamestnancov BUBO, ktorí dané krajiny navštívili.

Stále rozmýšľam, akú fixku si vyberiem a zvečním tam aj svoj zoznam navštívených krajín. Pohovor bol zo začiatku postavený na odpovediach z dotazníka. Rozoberali sme krajiny, ktoré som navštívila a ktoré by som chcela navštíviť. Taktiež preveril môj všeobecný prehľad, nielen o krajinách, ale aj o leteckých spoločnostiach a reťazcoch hotelov. Podali sme si ruky a poďakovala som sa, pohovor skončil.

Mohla by som to prirovnať k momentu, v ktorom Harry Potter dostal list o prijatí do Rokfortu. A možno ešte o niečo silnejší zážitok.

Front Office #

Prešiel týždeň, kým som obdržala očakávaný email. Mohla by som to prirovnať k momentu, v ktorom Harry Potter dostal list o prijatí do Rokfortu. A možno ešte o niečo silnejší zážitok.

Plná očakávaní som o týždeň na to nastúpila do novej pracovnej pozície v kancelárii. Študovala som si zájazdy a učila sa od tých najlepších, s ktorými som bola v neustálom kontakte. Len si predstavte, že téma, ktorú s kolegami preberáte, sa netýka len vzťahov či aktuálneho diania vo svete s negatívnym podtónom, ale rozprávate sa o krajinách, ktoré ste navštívili. O poznatkoch, ktoré ste získali...

Všetky tieto informácie nasávate z každej strany. Keď sa stane niečo nové vo svete, máte ako prví prehľad. Viete, kde a ako vybaviť kubánske vízové karty, kde hľadať správne overené informácie, ako komunikovať s klientami na úrovni. A toto všetko za zopár mesiacov v kancelárii.

Nebudem klamať, práca nie je jednoduchá. Ale to žiadne zamestnanie, kde je potrebná určitá dávka zodpovednosti, čo sa, samozrejme, odzrkadlí na finančnom ohodnotení a v benefitoch, ktorými firma oceňuje šikovných a snaživých ľudí.

Čiže vás nepoháňa len osobná motivácia získať poznatky, ale aj spoločná, a to vybudovať spoločnosť, ktorá si váži klientov a svojich zamestnancov.

BUBO nie je len cestovná kancelária, je to značka. Je to presne to, čo hľadajú klienti, keď sa povie kvalita, luxus, profesionálne starostlivosť... ale predovšetkým - ulovený zážitok.

Back Office, DM, ADM #

Po troch mesiacoch som zmenila pozíciu z kancelárie na ADM, rozumej asistent destinačného manažéra. Naši DM (destinační manažéri) sú skúsení sprievodcovia, ktorí sú vo všetkých krajinách ako doma.

Celkovo je v BUBO DM šesť a každý má svojho asistenta, ktorý má na starosti okrem rezervácií hotelov, transferov a iných záležitostí povinnosť kreatívne sa rozvíjať písaním blogov či nahrávaním podcastov. Taktiež má skvelú možnosť vzdelávať sa v oblasti svojej destinácie a celého sveta.

Aktuálne pracujem ako ADM pre Afriku. Získala som neskutočné množstvo informácií, ktoré som o Afrike v živote nevedela. Zájazdy sú celoročné a vzhľadom na to, že BUBO má najviac malých skupín, odchádzajú takmer každý týždeň.

Stále spolu v tíme hľadáme možnosti a príležitosti zlepšovania služieb, na ktorých aktívne pracujeme za pomoci našich zahraničných partnerov, s ktorými na základe dlhoročných skúseností komunikujeme.

6 fotografií

Práca pre BUBO

Okrem servisu a služieb, ktoré ponúkame klientom, sa aj pravidelne zúčastňujeme rôznych akcií a organizujeme rôzne stretnutia s významnými osobnosťami a firmami.

Príkladom je stretnutie s predstaviteľmi luxusnej leteckej spoločnosti China Airlines, ktorá je najväčšou taiwanskou spoločnosťou. Kolegovia z Viedne nás zasvätili do sveta luxusu na palube tejto leteckej spoločnosti, následne sme mali spoločnú večeru a s ňou súvisiacu debatu na rôzne témy.

Ďalším príkladom sú stretnutia s našimi partnerskými spoločnosťami, cez ktoré pravidelne robíme hotelové rezervácie po celom svete. S kolegami sa nielen zúčastňujeme na týchto pravidelných školeniach, ale aj spoločne organizujeme volejbalový turnaj, kde víťaz pozdvihne nad hlavu cennú trofej. Tento rok sme si odniesli pohár aj my a veríme, že to tak bude aj v ďalšom roku.

Nebudujeme len obchodné vzťahy s inými firmami, ale aj medzi sebou. Školenie Drietoma, ktoré sa každoročne koná na chate v Drietome pri Trenčíne, má za úlohu nových sprievodcov nielen oboznámiť s chodom kancelárie, ale aj pomôcť pri zjednocovaní tímu.

Jeden rok v BUBO #

BUBO nie je len cestovná kancelária, je to značka. Je to presne to, čo hľadajú klienti, keď sa povie úroveň, kvalita, luxus, relax... A, v neposlednom rade, zážitok.

Som súčasťou BUBO zatiaľ jeden celý rok a verím, že na obzore sú ďalšie nezabudnuteľné zážitky. O rok sa k tomuto blogu určite vrátim a spíšem, čo som sa naučila. Určite toho nebude málo.

Dnes viem, že v budúcnosti, blízkej aj ďalekej, chcem byť súčasťou rastu tejto firmy. Spoločne s novými kolegami i vyškolenými sprievodcami otvoríme ľuďom svet čoraz viac. A ruka v ruke s tým aj nové nekonečné obzory nevídaných rozmerov. Spolu ulovíme nezabudnuteľné zážitky!

Dnes som šťastná, že som pevnou súčasťou firmy, ktorá rastie!
Foto: Petra Sotiboldievová — BUBO

Petra Sotiboldievová

Petra Sotiboldievová

Petra Sotiboldievová

Petra má rada šport, knihy, anime a v neposlednom rade cestovanie. Láska k cestovaniu sa u nej prejavila počas štúdia na vysokej škole, kedy aktívne precestovala Cyprus, Vietnam, Ukrajinu, Dánsko a mnohé ďalšie krajiny. Na Malte dokonca strávila rok pracovného života, kedy si zdokonalila aktívnu angličtinu. Vyštudovala masmediálnu komunikáciu v Trnave. V BUBO našla spojenie svojej vášne a našla tu možnosti rozvoja a vzdelania v oblastiach, ktoré ju zaujímajú a napĺňajú. Aktuálne sa najviac venuje africkým destináciám.

Obľúbený zájazd z BUBO katalógu
Tokio, Peking
 

Zo zájazdu:

Petra Sotiboldievová

Posledná úprava článku | Prečítané: 266

Odporúčame tieto zájazdy

E

Ázia  

India


náročnosť

16 dní

Trvanie

4405
E

Ázia  

Tibet, Nepál, India, Čína


náročnosť

26 dní

Trvanie

7425
K

Ázia  

Vietnam, Kambodža


náročnosť

16 dní

Trvanie

4939
K

Amerika  

Karibik, Mexiko


náročnosť

16 dní

Trvanie

4279

Získajte prístup
k exkluzívnym ponukám
a informáciám.