Grand Palladium Costa Mujeres - dovolenka v Mexiku

Grand Palladium Costa Mujeres - dovolenka v Mexiku

Mexická Costa Mujeres. Plážová oblasť s bielym pieskom, horúcim slnkom a modrým Karibikom. Dovolenka kam chcete utiecť. Grand Palladium je jedna z najväčších španielskych značiek, ktorá pozná svoje hodnoty, má víziu a ponúka luxusné all inclusive služby pre rodiny s deťmi ako aj pre partie priateľov či zamilované dvojice. Na svoje si tu príde úplne každý. Grand Palladium môže byť aj Vaša najbližšia dovolenka.

Kde sa nachádza Grand Palladium Costa Mujeres Resort & Spa? #

Známy a obľúbený 5* rezort Grand Palladium Costa Mujeres leží severne od mesta Cancun (cca 14 kilometrov) na polostrove s krásnou širokou a dlhou bielou piesočnatou plážou. Cesta do centra zaberie približne 15 minút taxíkom (cca 500 MXN), takže za nákupmi, nočným životom či niektorými pamiatkami to vôbec nie je tak ďaleko. Cesta z letiska priamo do hotela trvá približne 30 minút taxíkom (700 MXN). V okolí tohto hotela je menej rezortov a rozprestiera sa tu krásny mangrovníkový les.

Počasie v Cancúne #

Cancun je jedno z najpopulárnejších miest na dovolenku v Mexiku. Biele piesočnaté pláže, all inclusive rezorty, horúce slnko, teplý Karibik láka snáď každého. K tomu je to možné zúčastniť sa najrôznejších výletov k mayským pamiatkam, do mexických malebných dediniek, na karibské ostrovčeky alebo do vodných parkov. Niet pochýb, že Yucatán dlhodobo patrí k najvyhľadávanejším dovolenkovým destináciám v Strednej Amerike. Má všetko, čo si môžete priať. Kultúra, gastronómia, aktivity, luxusné hotely. Cancun si užíva tropické počasie. Teploty sa tu pohybujú medzi 25 až 35 stupňov počas celého roka. Voda v Karibiku je horúca. Najmenšia nameraná teplota vody bola vždy vo februári a marci a to neuveriteľných 26 stupňov. Najobľúbenejšími mesiacmi na dovolenku na Yucatáne sú mesiace od novembra do apríla. Vtedy tu aj prší menej. Vtedy môžete očakávať aj vyššie ceny ubytovania alebo leteniek. Sezóna dažďov trvá od mája do októbra. Samozrejme neprší celý deň. Spŕchne ráno, potom vyjde horúce slnko, vy sa kúpete, opaľujete, potom sa trochu zatiahne a spŕchne zatiaľ čo si vy vychutnávate svoje jedlo alebo drink v niektorom kúte rezortu.

Fantastická karibská pláž s bielym pieskom je priamo pred hotelom.

Po prílete do Cancunu #

Prílet na medzinárodné letisko v Cancune je veľmi jednoduchý. Nemusíte sa báť, že by ste sa tu stratili. Značenie na letisku je prehľadné. Ešte na palube lietadla z Európy do Cancunu dostanete vyplniť vstupnú kartu do Mexika, kde sa vpisujú pasové údaje a môžete si ju pozrieť vopred tu: Vstupná karta Mexiko. Dostanete vyplniť aj 1 zdravotný formulár (platí počas trvania pandémie COVID), ktorý je však možné vyplniť aj online tu https://www.vuelaseguro.com/login a stiahnuť si po vyplnení QR kód. Ak cestujete do Cancunu letecky napr. z hlavného mesta Mexico city, tak QR kód je nutné preukázať pred vstupom na bezpečnostnú kontrolu. V priestoroch letiskovej haly v Mexico city je dostupná WIFI a na stĺpoch nájdete QR kód na daný dotazník - keď si ho zoskenujete do mobilu, otvorí sa Vám dotazník, zodpoviete pár otázok a na konci Vám vygeneruje Váš osobný QR kód. S ním sa preukážete na vstupe k bezpečnostnej kontrole a prejdete do bezcolnej časti letiska k svojmu GATE, odletovej bráne. Systém funguje, no ak nemáte vopred takéto informácie, čo treba robiť, môže pôsobiť chaoticky. 

V Mexiku momentálne veľa inštitúcii, veľa reštaurácii a pod. funguje na základe zoskenovania QR kódu do mobilu, kde si pozriete napr. menu danej reštaurácie, informácie o hoteli atď. Odporúčame mať stiahnutú čítačku na QR kódy v mobile. 

Po vystúpení z lietadla idete s pasom, vyplnenou vstupnou kartou a zdravotným formulárom (prípadne QR kódom v mobile) k prepážke, kde dostanete pečiatku a o pár krokov už stojíte na mieste, kde sa čoskoro stretnete s vašou batožinou. Vezmete si vašu batožinu a kráčajte von do príletovej haly, kde medzi čakajúcimi hľadáte podľa tabuľky osobu, ktorá Vás má vyzdvihnúť a zobrať do Vášho hotela. Alternatívou býva taxík. Cesta do hotela zaberie približne 30 minút.

Vítajte v hoteli #

Približne po pol hodine cesty odbočíte smerom ku Karibskému moru. Prejdete cez vstupnú bránu, kde sa vrátnik opýta na Vaše meno (majte vytlačenú rezerváciu hotela po ruke v prípade potreby) a taxík zastaví na veľkom nádvorí pred hotelom Palladium Costa Mujeres. Ste na mieste! Poslíčkovia Vám pomáhajú s veľkou batožinou, označia ju a vy vstupujete do obrovskej haly recepcie naľavo. Skvelý prvý dojem. Veľká priestranná hala, dostatok miesta na sedenie. Naľavo od recepcie je miestna CK, ktorá Vám vybaví výlety po Yucatáne, napravo od CK je zdravotné centrum. Ak sa z recepcie otočíte smerom doprava, uvidíte obrovský lobby bar, kde barmani miešajú exkluzívne drinky a koktaily. Svieži vzduch, svetlé farby, hrá príjemná hudba. Je tu vždy niekoľko recepčných, takže na svoj check-in dlho nečakáte. Zoznamujete sa s plánom rezortu a môžete vidieť, že to tu je celkom rozsiahle. Takmer nikdy sa teda nezrazíte so všetkými hosťami v jeho zelených palmových uličkách či početných budovách, baroch, reštauráciách, čo je výborná správa. Po rezorte premávajú golfové autíčka, kde Vás milí šoféri odvezú tam kam práve mierite. Každopádne po rezorte sa dá prejsť aj peši. Dostávate náramok na ruku, v ktorom je zabudovaný čip, ktorým si otvoríte svoje dvere do izby, takže sa nemusíte obávať, že by ste stratili svoju kartu od izby alebo že by Vám kartu deaktivoval nechtiac Váš mobil, čo sa tiež často stáva. Kam pôjdete na prvú večeru? A kam na dobre vychladení drink či kávičku? Inšpirujte sa naším výberom v tomto blogu. Možnosti je niekoľko. Hneď vedľa recepcie napravo je ešte skvelý tím pracovníkov, ktorý Vám odporúča reštaurácie A la carte na večere a zároveň aj naplánuje Vašu večeru na určitý čas a vy do izby odchádzate kompletne vybavení rovno aj z rezerváciami stola (tie sa dajú samozrejme meniť, ak si to rozmyslíte). Poďme si však najprv vybrať svoju izbu.

Aké ubytovanie si vybrať? #

Grand Palladium Costa Mujeres má dokopy takmer 700 luxusných izieb. Každá z izieb má svoj súkromný balkón alebo terasu, podľa toho či je na prízemí alebo poschodí.

Rezort je vo svojej podstate rozdelený do troch častí, a to Family Selection, Grand Paladium Resort a TRS Coral Adults Only. Všetky časti sú 5 hviezdičkové, ale TRS je ešte o kategóriu vyššie, čo odráža aj cena rezervácie priamo v tejto časti TRS. Ináč je hlavný rozdiel teda v tom, a to už plynie zo samotného názvu: časť rezortu Family Selection je určená pre rodiny s deťmi. Ak máte so sebou deti, odporúčame robiť rezervácie priamo v tejto časti. Budova Family Selection je umiestnená priamo pred plážou na okraji rezortu. Nielenže sa Vaše detí budú socializovať s inými, ale aj ako rodina budete mať viac možnosti trávenia voľného času, prístup do Spa (rodičia) a k dispozícii máte aj jednu ďalšiu reštauráciu navyše so stravou vhodnou aj pre Vaše deti.  

Ak cestujete ako pár bez detí, vyberte si klasicky Palladium Resort Costa Mujeres. V tejto časti niekedy ubytujú aj rodiny s deťmi, ak nechcú ostať v časti Family Selection, resp. nie je tam pre nich už miesto. Tieto budovy sú voľne rozmiestnené po rezorte a 1 je aj priamo pred plážou s vlastným bazénom a pool barom. V rezerváciách ju nájdete označenú ako "beachfront".

Ak ste pár, ktorý preferuje zaručený pokoj a požaduje, aby ich nerušili hrajúce sa deti, tak pre nich je vhodnejšia rezervácia priamo v časti rezortu TRS Coral. V ňom je niekoľko ďalších reštaurácii exkluzívne určených iba pre hostí TRS a sú tam aj bary priamo pre členov klubu TRS. Hostia TRS čerpajú ďalšie výhody ako zľava na vstup do kabaretu Chic alebo SPA. Máte tu aj vlastný check-in. Na ubytovacích portáloch ho nájdete pod názvom TRS Coral Costa Mujeres (nie Palladium!), a majú aj vlastný web.

V každom prípade všetky izby celého rezortu Palladium sú veľmi elegantne zariadené, všetko vonia čistotou a cítite sa v nich skutočne veľmi príjemné. Všetky izby sú priestranné. Majú výhľady buď do mangrovníkového lesa, na rezort, k bazénom alebo na Karibské more. Nájdete v nich všetko čo od jednej z najlepších španielskych značiek očakávate. Vy si už len vyberiete tu budovu, kde chcete byť bližšie k bazénom, k moru alebo k tzv. Village, ktorá je centrom všetkého diania, sú tam reštaurácie, kabaret, kaviareň a väčšina barov.

Izba Swim up Beachfront Panoramatic Ocean View

Grand Palladium Costa Mujeres Resort & Spa je rozdelené do troch častí Family Selecton, Palladium Resort a TRS Coral. Vo Family Selection odporúčame robiť rezervácie, ak máte so sebou deti. V časti TRS Coral si môžu urobiť rezerváciu iba dospelé osoby, ktoré chcú navyše ďalšie exkluzívne služby. Nerozhodním patrí základ Palladium resort, ktorý má najviac budov, z ktorých si vyberiete tú, ktorá je buď bližšie k Village mall, k bazénom alebo k moru.  Celý hotel si pripisuje 5 hviezdičiek, no úroveň v TRS Coral je ešte o niečo vyššie. 

Izby v Grand Palladium Costa Mujeres #

Základná kategória izieb Junior Suite #

Štandardné vybavenie Junior suite je nasledovné. Izby majú 62 m2, mramorovú podlahu, majú balkón alebo terasu. Okná tu prakticky nie sú, lebo stena je komplet celá presklená, s odsúvacími dverami na balkón a ťažkými závesmi, ktoré zabezpečia absolútnu tmu. Izba ma takto dostatok prirodzeného svetla. Všetky izby Junior Suite sa v podkategórii líšia podľa toho aký majú výhľad a kde v rezorte sú umiestnené. Podľa toho si vyberajte svoju preferenciu.

Každopádne každá junior suite má elegantné vybavenie. V izbe je priestor na obývačku s gaučom (ten sa dá rozložiť), jedálenský kútik a veľkú TV (mexické aj medzinárodné stanice, filmy za malý poplatok), chladnička - minibar nápojov v cene all inclusive (pivo a nealko). Kúpeľňa je oddelená odsúvacím nadrozmerným zrkadlom, sú v nej dve umývadla a hydromasážna vaňa. V kúpeľni je ešte sprcha a toaleta - obe oddelené sklenenými dverami. V izbe sú buď dve veľké postele alebo 1 posteľ typu king s matracmi s pamäťovou penou. Na posteli je veľa vankúšov, väčších aj menších. Na balkóne sú dve sedačky s matracom, stolík a 1 lehátko. Na balkóne nájdete aj malý sušiak na plavky. V izbe je dostatok úložného priestoru aj vešiaky. Do Junior Suite sa pohodlne ubytujú až 3 dospelí s 1 dieťaťom. Už takáto izba Junior Suite je štandardnou izbou v rezorte Palladium na Costa Mujeres. Ak si ju vyberiete, nie je to trefa mimo. Nechýba tu nič, vyberáte si kvázi iba výhľad.

V izbách je ďalej k dispozícii široký trezor (do ktorého vmestíte aj menší notebook), minibar, veľká TV, vybavený balkón resp. terasa, príslušenstvo na prípravu kávy a čaju, wifi a zabudovaná USB nabíjačka (2 vývody), žehlička a žehliaca doska, kvalitný fén na vlasy. V kúpeľni je niekoľko kusov uterákov (väčších aj menších), uterák na zem a hotelová kozmetika a hygienické vreckovky. Hotelová kozmetika je v mini nádobách (šampón, sprchový gél, kondicionér, mydlo), takže ak používate resp. potrebujete oveľa viac produktov, odporúčame zbaliť si ich ešte doma. Ak sa radi kúpete vo vani, vezmite si so sebou aj soľ alebo penu do kúpeľa.

Ak však peniaze pre Vás nie sú problém, nájdete tu poschodové suity s vlastnou jacuzzi na balkóne, panoramatickým výhľadom, prepojené suity...V Palladium si nájde to svoje úplne každý či už to je rodina s deťmi, zamilovaný pár, partie priateľov, väčšie rodiny cestujúce spolu alebo obchodný cestujúci potrebujúci pracovať alebo nerušene relaxovať.

Junior Suite Garden/lagoon view 

Kategória Junior Suite, je štandardná kategória. Týchto izieb je najviac, sú o rozlohe 62 m2 s terasou/balkónom a hydromasážnou vaňou v kúpeľni. Majú rôzne typy postelí. Ak potrebujete napr. king bed či radšej twin beds, tak tu si pohodlne vyberiete. Z izby je výhľad do záhrady alebo na lagúnu.

Junior Suite Poolside

Rovnaká izba ako vyššie uvedená. Táto má však výhľad na hotelový bazén, ku ktorému to je celkom naskok.

Junior Suite Poolside Ocean View

Podobná izba ako vyššie uvedená. Máte však výhľad jednak na hotelový bazén, aj vzdialený výhľad na Karibské more. Z týchto izieb to máte taktiež blízko k bazénu.

Junior Suite Beachfront

Junior Suite Beachfront má ešte lepší výhľad na more a pláž je iba kúsok od týchto izieb. Z balkóna vidíte aj časť z rezortu.

Junior Suite Beachfront Ocean View

Rovnaká izba ako Junior Suite Beachfront, ale máte tu o niečo lepší výhľad na more a pláž je iba kúsok od týchto izieb. 

Junior Suite Beachfront Panoramic Ocean View

Tu už ako samotný názov napovedá, viete čo Vás čaká. Rovnaká izba ako Junior Suite Beachfront ale ten výhľad...čistá panoráma Karibského mora bez prekážok.

Junior suite swim up Beachfront

Tento typ izby sa nachádza na prízemí. Z izby je priamy vstup do bazéna, ktorý prechádza popri budove a nachádza sa v blízkosti pláže.

Špeciálne požiadavky:

Connecting Suite (junior suite + junior suite) = ak cestujete ako veľká rodina, ktorá by mala rada izby blízko seba, nemusíte mať obavy. Nielen že budete mať izby vedľa seba, tieto izby budú navzájom aj prepojené, takže nemusíte sa navštevovať "cez chodbu". Máte tu svoje absolútne rodinné súkromie a veľký priestor 124m2, ktorý využívate. Je to vhodné pri maximálne 8 osobách (6 dospelých a 2 deti). Ide o podstate o dve štandardné junior suity, s dvoma posteľami a dvoma rozkladacími gaučmi. Objednávajte dopredu, aby mal rezort kapacity.

Izby vyššej kategórie #

Loft Suite Jacuzzi Terrace

Loft Suite Jacuzzi Terrace je exkluzívna poschodová izba, 98m2 priestoru pre maximálne 3 dospelé osoby s 1 dieťaťom. Táto izba ma na svojej terase/balkóne Jacuzzi, stôl a stoličky. Je z nej výhľad na mangrovníkový les alebo na bazény alebo ma bočný výhľad na Karibik. Na hornom poschodí je ďalej veľká posteľ, TV, priestor na jedáleň, sedačky, kúpeľňa s hydromasážnou vaňou, oddelenou toaletou a sprchou a na terase je spomínaná jacuzzi. Na dolnom poschodí sú vstupné dvere, je tam menšia kúpeľňa so sprchou a oddelenou toaletou, priestor na jedáleň, veľká TV, rozkladací gauč a na tejto terase je už iba nábytok a lehátko. Na hornom aj dolnom poschodí je dostatok úložného priestoru.

Podľa nás, ak cestujete ako napr. 4 členná rodina s dospelými či dospievajúcimi deťmi, tak Loft Suite je šťastná voľba a netrafíte vedľa. Loft Suite sú fajn, ak Vás čaká dlhšia dovolenka a bojíte sa, že by hrozila akási rodinná ponorka. Každý tu nájde ten "svoj kútik", kde sa na chvíľu schová, kde môže pracovať alebo sa učiť (online škola), čítať, počúvať hudbu, pozerať film a neruší pri tom zvyšok rodiny. Dve toalety a rodinná jacuzzi na terase, hydromasážna vaňa vo vnútri sú veľkou výhodou. Ak by bol náhodou upršaný deň, tak vo svojej izbe má každý svoj priestor na svoje aktivity.

Ambassador Suite Beachfront

Ambassador Suite Beachfront to je 123 m2 priestoru na 1 poschodí pre maximálne 3 dospelé osoby a 1 dieťa. Privátny check-in, concierge, malá kuchynka s jedálňou, minibarom, príslušenstvom na prípravu kávy a čaju. Pláž je blízko. Je tu veľká terasa s jacuzzi, Xbox console, USB nabíjačka, safe, pillow menu (vyberte si vankúš, ktorý vyhovuje práve Vám). V suite sú dve samostatné izby (jedna s veľkou posteľou, druhá s rozkladacím gaučom slúžiaca primárne ako obývačka), je tu všade dostatok úložného priestoru. Sú tu dve kúpeľne (dve sprchy, dve toalety, 1 hydromasážna vaňa).

Ambassador Suite Swim Up Beachfront

Ambassador Suite Swim Up Beachfront má taktiež 123 m2 pre maximálne 3 dospelé osoby a 1 dieťa. Je taká istá suita ako predošlá s rozdielom, že je na prízemí a má priamy vstup do bazéna.

Signature Swim up Beachfront Ocean View

Toto je podobná izba ako Ambassador Suite Swim Up Beachfront, ale táto má navyše niekoľko predností: parádny výhľad na Karibské more. Oddelená spálňa pre rodičov s veľkou TV, oddelená spálňa pre detí s veľkou TV (štandardné postele), oddelená obývačka s gaučom, jedálňou a kuchyňou. Tri kúpeľne (tri toalety, dve sprchy a dve hydromasážne vane). Veľká vybavená terasa so vstupom do bazéna. Táto kategória je vhodná pre maximálne 4 dospelé osoby s 2 malými deťmi.

Family Selection Junior Suite Beachfront

Family Selection Junior Suite Beachfront má 62m2 a je určená pre maximálne 3 osoby s 1 dieťaťom. Tieto izby sú blízko pláže, s výhľadom na mangrovníkový les alebo oceán, s veľkou posteľou pre rodičov a malou postieľkou pre dieťatko. Je tu aj rozkladací gauč. Priestor na jedáleň. Nechýba TV, minibar, hydromasážna vaňa a oddelená sprcha s oddelenou toaletou. Exkluzívna izba v rámci celej časti Family Selection so skvelou polohou s VIP servisom - 24 hodinový čas na check-in a check out bez obmedzení. Touto cestou aj rodiny v pavilóne Family Selection môžu získať najluxusnejšiu izbu (kapacity sú však malé, takže myslíte na včasnú rezerváciu).

Family Selection Loft Suite Jacuzzi Terrace

Family Selection Loft Suite Jacuzzi Terrace má 98m2 priestoru pre maximálne 3 osoby s 1 dieťaťom. Je to poschodová suita.

Family Selection Ambassador Suite Beachfront  

Family Selection Ambassador Suite Beachfront je 123m2 luxusného priestoru na jednom poschodí, pre maximálne 3 osoby s 1 dieťaťom. Izba najvyššej kategórie v rámci tejto časti rezortu. Je tu oddelená obývačka s rozkladacím gaučom, jacuzzi na terase, dve kúpeľne, kde v jednej je hydromasážna vaňa, kuchynka s priestorom na jedáleň.

Večer v kabarete si rodičia nezvyknú nechať ujsť.

Grand Palladium Costa Mujeres TRS CORAL ADULTS ONLY #

Hotelová časť TRS Coral sa nachádza blízko pláže na okraji rezortu. Môžu sa tu ubytovať iba dospelé osoby. Z TRS to je stále blízko k Zentropia Spa & Wellness centra a fitness centra (fitness centrum je celkom kvalitné vybavené, veľa priestoru, oddelná časť na jógu, mnoho strojov na kardio a aj posilovanie), rovnako má aj dobrý prístup k tenisových kurtom Rafa Nadal Tenis Centre. Rezort Grand Palladium si celkovo pripisuje 5 hviezdičiek, no časť TRS je o úroveň ešte vyššie. Sú tu ultramoderné a luxusne zariadené priestory. Pri vybavení sa myslelo na udržateľné materiály, prírodné materiály...tu jednoducho každý našiel svoju oázu pokoja. Hostia v TRS Coral využívajú niekoľko reštaurácii navyše určených priamo pre nich, ale majú samozrejme voľný vstup aj do ostatných reštaurácii hotela, kde stolujú ostatné rodiny a hostia z Family Selection a Palladium Resort. Každá hotelová izba v časti TRS má svoj vybavený balkón alebo terasu, hydromasážne vane, nezabudnuteľné výhľady na okolitú karibskú prírodu. Na výber je niekoľko druhov izieb.

Junior Suite Garden view
Táto izba má rozlohu 66m2 a je pre maximálne 3 dospelých. Má výhľady na mangrovníkový les. Okrem postele tu je priestor vyhradený pre obývačku. Môžete mať buď 1 king posteľ alebo 2 oddelene postele. Tie sú s matracom s pamäťovou penou. V izbe je chladiaca súprava na víno, súprava na prípravu kávičky, v cene máte aj butlera a z pillow menu si vyberiete vankúš, ktorý je vhodný práve pre Vás. Nechýba luxusná a vybavená terasa, veľká TV, hydromasážna vaňa, USB nabíjačka, trezor, minibar.

Ďalšie typy izieb kategórie junior suite:
Junior Suite Ocean View - Tá istá izba, ale táto má vzdialený výhľad na Karibské more. Je to izba pre max. 3 osoby. 
Junior Suite Beachfront - Tá istá izba ako vyššie uvedená len s lepšími výhľadmi na Karibské more a jej umiestnenie je bližšie k pláži. Je to izba tiež pre max. 3 osoby. 
Junior Suite Beachfront Ocean View - Tá istá izba len s ešte lepšími výhľadmi na Karibské more a jej umiestnenie je ešte bližšie k pláži. Je to izba taktiež pre max. 3 osoby. 
Junior Suite swim up - izba na prízemí, kde zo svojej terasy môžete priamo vplávať do bazéna. Je pre max. 2 osoby.
Junior Suite Swim up Beachfront - taktiež izba na prízemí, z ktorej môžete vplávať rovno do bazéna. K tomu je umiestnená v rámci rezortu o čosi bližšie k pláži. Je pre max. 2 osoby.
Junior Suite Swim Up Beachfront Ocean View - tá istá izba ako predošlá, ale je už na skok od pláže. Táto izba je tiež pre max. 2 osoby.

6 fotografií

Izby typu Junior Suite

Poschodové suity

Loft Suite Jacuzzi Terrace - táto suita má rozlohu 100 m2, má dve poschodia a je určená iba pre 2 osoby. Na terase má jacuzzi, má dve toalety, hydromasážnu vaňu, oddelenú obývačku s TV a gaučom. Je v nej posteľ typu King, alebo 2 oddelene double beds. Butler patrí k Vaším službám. V izbe je k dispozícii USB nabíjačka, pillow menu, príslušenstvo na chladenie vína, na prípravu kávičky, nechýba trezor, minibar.

Loft Suite Jacuzzi Terrace Ocean View
Loft Suite Beachfront Ocean View
Obe rovnako skvelé poschodové suity. Obe majú na balkóne jacuzzi. Majú rovnaké vybavenie. Beachfront suita je v rámci hotela o niečo bližšie k pláži. Sú z nich krásne výhľady na Karibské more. Obe sú maximálne pre 2 osoby.

8 fotografií

Loft Suite

Exkluzívny výber

Ambassador Suite Beachfront Ocean View
Majestátna suita pre dve osoby o rozlohe 130 m2. Rozprestiera sa na jednom poschodí. Nachádza sa blízko pláže. Vojdete dnu a máte pocit, že ste v obrovskom byte. Všetko je však len a len pre Vás. Oddelená spálňa od obývačky, dve toalety, terasa s jacuzzi a krásnymi výhľadmi na Karibské more. Personalizovaný servis. Vo vybavení nechýba nič. Máte tu všetko čo od elitného hotela čakáte.

Ambassador Suite swim up Beachfront Ocean View
Ak by ste chceli ambasador suite, ale s okamžitým prístupom do bazéna, tak suita "swim up" je to pravé pre Vás. Zo svojej terasy skáčete rovno do bazéna. K tomu ste blízko pláže. Suita ma taktiež rozlohu až 130 m2, je na prízemí, má oddelenú obývačku od spálne. Je určená pre dve osoby.

3 fotografie

Ambassador Suite

To najlepšie v celom rezorte

Signature Suite Beachfront Panoramic Ocean View

Tak túto ponuku už snáď nič iné neprebije. Absolútny luxus. Rozprávková suita pre maximálne 4 osoby, dve spálne, honosné kúpeľne, jacuzzi, panoramatický výhľad na Karibik, personalizovaný servis, butler a privátny check in. Nechýba outdoor bar a fľaše dobrého alkoholu. Ubytujú do nej maximálne 4 osoby.

Signature Suite Swim Up Beachfront Panoramic Ocean View

Najexkluzívnejšie ubytovanie v rámci celého hotela Grand Palladium Costa Mujeres. Najväčšia a najlepšia suita, ktorú tu majú. Najlepšia poloha k pláži, najlepšie výhľady na Karibik, dve spálne, swim up bazén, dve kúpeľne, VIP servis, butler...Ubytujú do nej maximálne 4 osoby. To môžu byť teda buď dva manželské páry, alebo pár s rodičmi, či partia priateľov. K dispozícií máte dve oddelené spálne, kde každá má svoju vlastnú kúpeľňu a šatník. Spoločnú máte obývačku a jedáleň. V suite je ešte jedna (tretia) toaleta. Pozdĺž suity sa tiahne veľká terasa, samozrejme vybavená s plážovou posteľou, stoly a stoličky, lehátka a outdoor bar s kvalitným alkoholom. Život je nádherný! 

14 fotografií

Signature Suite - najkrajšie izby rezortu

Jediné dieťa, ktoré budete v TRS Coral počuť bude to Vaše vnútorné

Najlepšie jedlá a kuchárska show

Reštaurácie v Grand Palladium Costa Mujeres Resort & Spa #

V období, keď sa zaviedli rôzne hygienické opatrenia súvisiace so šírením ochorenia Covid, sa od bufetového štýlu obsluhy trochu ustupuje a preferuje sa lepší a bezpečnejší štýl stolovania a to formou Á la carte, ktorý funguje na princípe rezervácií vopred. Výhodu z toho čerpá hlavne hosť, ktorý sa touto cestou v rovnakú hodinu nestretne na jednom mieste s veľkým množstvom iných hostí. Kapacity sú regulované, rezervácie stolov vopred fungujú a systém je dobre nastavený.

Grand Palladium Costa Mujeres Resort & Spa má až 8 Á la carte reštaurácii s rozličnou kuchyňou. Nájdete tu aj mexickú, taliansku a francúzsku reštauráciu. Nechýba ani steak house či športový bar. Milovníci Ázie nájdu uspokojenie v japonskej, thajskej a indickej reštaurácii. V hoteli nájdete aj dve reštaurácie so show cooking. Nočný život v Chic Cabaret a západ slnka z plážového Poseidon či rýchle drinky a malé občerstvenie v kaviarni a ďalších 19 baroch...Svoj program si budete plánovať dôsledne, aby ste všetko stihli obehnúť.

Show cooking reštaurácie:
Isla Blanca: Raňajky 7:00-11:00, obedy 13:00-15:30, večere 18:00-22:30
Poseidón Beach Club: 11:00-16:00

A la carte reštaurácie:
Portofino (talianská kuchyňa) večere sú od 17:30 do 22:30
El Dorado (Steak house) večere sú od 17:30 do 22:30
Chang Thai (thajská kuchyňa) večere sú od 17:30 do 22:30
Sumptuori (japonská kuchyňa) večere sú od 17:30 do 22:30
Boghali (indická kuchyňa) večere sú od 17:30 do 22:30
Večerná show, Dinner show je od 20:00 do 23:00
La Adelita (mexická kuchyňa) večere sú od 17:30 do 22:30

TRS Coral má radu ďalších možností stravovania v ich priestoroch.

Show cooking A la carte:
Reštaurácia The Nest (exkluzívne pre Family Selection): raňajky sú od 7:00 do 11:00, večere od 18:00 do 22:30

Poznámka: rezort si otváracie hodiny môže mierne upravovať (podľa sezóny či obsadenosti) a je potrebné sa riadiť ich aplikáciou, ktorú si stiahnete na mieste alebo Vám aktuálne info podá priamo recepcia hotela. Spravidla však býva toho dosť otvorené počas dňa i noci a nikto nikdy neodstane hladný. Funguje aj room service na donášku jedla na izbu (možné príplatky do výšky cca 10 USD).

El Dorado
El Dorado je podstate steak house. Najpopulárnejší z menu je steak z vysokej roštenky Rib Eye a steak z nízkej roštenky NY Strip, k tomu grilované zemiaky, huby a zelenina...V ponuke je samozrejme aj steak z hovädzej sviečkovice, filet mignon. Tu jednoducho všetko krásne rozvoniava. Prostredie reštaurácie je príjemne, priestranné s tlmenými svetlami a pôsobí na prvý pohľad elegantne. V rohu reštaurácie kuchári priamo predvádzajú svoje umenie. Postnete to na Instagram? Vyskúšajte omáčku chimichurri. Nakoniec dezert, mrkvový či jablkový koláčik, brownie alebo tradičný cheesecake. Jedlo chutí, vyzerá a vonia jednoducho fantasticky. K jedlu je na výber aj vhodné víno v rámci Vášho all inclusive (s možnosťami Vám pomôže Váš čašník), ale môžete si samozrejme dopriať aj prémiový alkohol (vinná karta Vám bude k dispozícii) a na účet izby si zvolíte svoju obľúbenú značku, takže na svoje si príde v skutku každý.

Portofino
V kvalitnom rezorte nesmie chýbať ani skvelá talianska reštaurácia. Tou je Portofino. Jedlá, ktoré všetci poznáte. Caprese, Minestrone, cestoviny. Robia vynikajúce ravioli di ricotta s krémom z mascarpone. Nájdete tu aj hubové rizoto, lasagne, penne alla vodka a slušnú ponuku pizze. Ako dezert určite ochutnajte sicílske cannoli. Buonasera v Mexiku! 

Sumptuori
Kvalitné a čerstvé ingrediencie japonskej reštaurácie Sumptuori Vám pomotajú hlavu. Ak chcete plnohodnotnú večeru, začnite so sójovými bôbmi Edamames ako predjedlom, ktoré sa prežúvajú. Ak máte radi polievky, tak určite ochutnajte shoyu ramen. Vegetariánom odporúčame vegetarian yaki udon. Ako hlavne jedlo môžete zvoliť oishi salmon, čo v preklade znamená chutný losos. Ak nehľadáte veľkú večeru, ale len niečo pod zub. Zo Sushi Baru si vyberiete kombináciu viacerých druhov sushi. Naše obľúbene sú Californian Rolls, Spicy Tuna Rool a Shrimp Nigiris. Na záver nezabudnite aj na dezerty. Zmrzlina tempura, čokoládový koláčik so saké a zmrzlinou matcha alebo náš obľúbený chizu cake – to je cheesecake v japonskom štýle.

La Adelita
Nemôžete odísť z Mexika bez toho, aby ste neochutnali ich fantastickú kuchyňu. Tu objavíte v La Adelita. Z menu Vám odporúčame mexickú čokoládovú omáčku s kuracím mäsom Pollo en Mole. Omáčka ma niekoľko verzií rozdielnych podľa chuti, pochádza z mexickej Puebly. Môže byť viac alebo menej pikantná. Ak ste vegetarián, tak Vám odporúčame enchiladas, ktoré sa pripravuje zo zmesi zemiakov a fazuliek zabalených do tortily a jedlo sa podáva s omáčkou. V reštaurácii majú aj povestné tacos. Z dezertov nevynechajte Arroz con Leche, sladký ryžový puding, ktorý sa jedáva takmer vlastne všade v tomto Latino svete.

Chang Thai
Sladké, slané, kyslé, štipľavé...kombinácie chutí, ktoré vás nachvíľu vtiahnu do vzdialeného Thajska. Ak v menu uvidíte Green Papaya Salad, určite Vám ho odporúčame. Je výborný. Z hlavných jedál odporúčame ochutnať rôzne druhy kari. Ak ste vegetarián, tak si dáte Yellow Tofu Curry. Ak máte radi morské plody, tak vám bude chutiť viac Green Shrimp Curry. Ak jete mäso, tak výborná voľba bude Red Chicken Curry. Famózne chutí aj ryža v kokose Pineapple Fried curry, do ktorého sa pridávajú oriešky kešu, koreniny, sušené hrozienka a jarná cibuľka. Na to, že je Thajsko na druhom konci sveta, tak toto je skutočne výborná reštaurácia.

Helios Beach Club
Helios sa nachádza pri pláži pred komplexom hotela TRS. Plážový klub, ktorý nemôže vyzerať ešte viac stredomorsky. Svieže letné svetlé farby Vás vtiahnu na Ibizu. Či do Grécka, alebo Talianska? V menu Vás zlákajú fantastické morské plody. Ceviche, tuniak, sushi, naše obľúbene California Salmon Rolls, poke. Nechýbajú jedla, v ktorých dominuje buď mozzarella, feta, figy, olivy, alebo oriešky. V ponuke sú rôzne druhy šalátov, dokonca aj hummus, guacamole s pitou či tortillou. Z polievok odporúčame samozrejme studené gazpacho. Nebojte sa objavovať aj takéto chute! Všetko tu pripravujú vynikajúco. A keďže ste stále v Mexiku, nezabudnite na legendárne Tacos Al Pastor a plnené placky Fajitas. Taktiež majú aj burgre (skúsite ten s krevetami?) a klasické sandwiche pre tých, ktorí nepotrebujú experimentovať. Nechýba ani barbecue (mäso, ryby), cestoviny a paella Tu odporúčame konkrétne Paella Arroz Negro, v preklade "čierne rizoto", a nechajte sa prekvapiť jeho chuťou. Z ostatného výberu nechýbajú bagetky, koláčiky, wrapy a typické pre celý latino svet - empanady - tieto si určite tiež dajte. Sú to plnené taštičky s rôznymi plnkami, často s mäsom alebo syrom.

El Gaucho
El Gaucho je ďalšie skvelé miesto pre milovníkov mäsa. Je určená pre hostí časti TRS. Ak by boli v hoteli nejakí Argentínčania, tak určite ich nájdete práve v tejto reštaurácii. Nič pre vegetariánov. Nechýba skvelý rib eye a jahňacie. Odporúčame aj druh syra provoleta so slaninkou a cibuľkou. Z omáčok musíte ochutnať chimichurri. Z dezertov Vám odporúčame palacinky panqueque de dulce de leche, s karamelom z kondenzovaného mlieka. Mňam!

Chic Cabaret Restaurant

Svetla, kamera, akcia! Zážitková večera v kabarete pre dospelých. Na kabaret si spravte dopredu rezerváciu, ktorú uhradíte na mieste. V cene bude celá show, prípitok a večera. Robia vynikajúcu kačicu s banánovým pyré a zapečené zemiaky Portobello na tekvicovej omáčke. Do toho tanec, hudba, spev.

Kabaret je otvorený vo štvrtok, piatok a sobotu. Začína sa o 20:00 s welcome drinkom a večerná show spojená s večerou trvá do 23:00. Aktuálny poplatok Vám povie recepcia hotela. Jednoducho geniálny zážitok! Na Kabaret si určite zájdite.

Pláž hotela Grand Palladium Costa Mujeres Resort & Spa #

Vstup z hotela na pláž je priamy. Neprechádzate cez žiadnu cestu. Vo vyznačenej časti sú lehátka pre hostí hotela. Slnko, biely piesok, príjemná voda, lehátka, dáždniky, uteráky stále k dispozícii.

Na panenskú pláž to je iba pár krokov

Hlavný bazén - nachádza sa uprostred rezortu. Má maximálnu hĺbku 1,5 metra, do ktorej je postupný vchod, takže si môžete oddýchnuť v rozličných častiach bazéna bez toho, aby ste museli plávať. Nachádza sa tu samozrejme aj bar a toalety. Dokola bazéna sú lehátka, palmy, nájdete aj tieň, alebo sa môžete opaľovať na priamom slnku. Tento bazén je otvorený od 8:00 do 20:00.

Detský bazén - nachádza sa neďaleko hlavného bazéna. V bazéne sú rôzne detské šmýkačky a malý palác. Maximálna hĺbka bazéna je 40 cm. Tento bazén je otvorený od 9:00 do 18:00.

Rodinný bazén Beach Pool - má výhľad na Karibské more, má obdĺžnikový tvar. Je relatívne dlhý. Na kraji je bar, kde si budete chodiť po svoje koktaily. Sú tu lehátka so slnečníkmi samozrejme. Nachádza sa v blízkosti Zentropia Spa. Je otvorený od 8:00 do polnoci.

Okrem toho tu je viacero menších bazénov. V časti TRS Coral je tiež bazén určený iba pre dospelých.

8 fotografií

Bazény v hoteli Grand Palladium Costa Mujeres

Otváracie hodiny barov #

Lobby bar 10:00-23:59
Aqua bar 17:00-23:59
Pool bars 10:00-20:00 /Bar/, 10:00-18:00 /Niu/
Swim up bar 10:00-20:00 /Splash/
Beach bar 10:00-18:00
Coffe shop Piacere 10:00-23:59

Bary v reštauráciách:
Bar v Portofino 17:30-22:30
Bar v La Adelita 17:30-22:30
Bar v Sumptuori 17:30-22:30
Bar v El Dorado 17:30-22:30
Bar v Chic Cabaret 20:00-23:00
Bar v Chang Thai 17:30-22:30
Bar Boghali 17:30-22:30

Ostatné bary:
Elements 10:00-18:00 (v Zentropia Spa)
Bar Teatre 19:30-23:00 (vo Village)
Rafa Nadal Tennis Bar 7:00-22:00 (Tenisové kurty)
Sport Bar Xtra Time NONSTOP (vo Village)
Sky Lounge Bar Eclipse 17:00-23:59 (vo Village)

Poznámka: hotel si môže časy upraviť podľa sezóny a aktuálne informácie Vám poskytne recepcia alebo aplikácia hotela

3 fotografie

V hoteli je množstvo barov

Ostatné služby #

Grand Palladium je jedna z najväčších španielskych značiek, ktorá má svoje hotely po celom svete. Pôsobia viac ako už 50 rokov. Značka, ktorá má svoje hodnoty. Excelentný servis - iniciatívne Vás navedú k získavaniu tých najkrajších zážitkov počas každej minúty Vášho pobytu. Zábava - zažijete viac ako očakávate od all inclusive rezortu. Inovácie - dôraz na detaily ako krajšia hudba v lobby, lepší dezert na večeru, exkluzívnejšie víno k večeri, krajšie dekorácie, modernejšie technológie v izbe či v spoločenských priestoroch...Zaujať - nadchnúť svojho hosťa, ktorý sa po svojom pobytu stane doslova akýmsi fanúšikom značky Palladium a bude sa cítiť akoby bol súčasťou tejto rodiny už na celý život. Usilovne na tom každý deň pracujú, aby Vás presvedčili a opäť ste si práve ich vybrali pri ďalšej plánovanej dovolenke (Dominikánska republika, Taliansko, Španielsko, Jamajka). 

Rezort je skvelo vybavený a taktiež ako každý moderný hotel, je ecofriendly. Nájdete tu všetko, čo by ste od 5 hviezdičkového all inclusive hotela očakávali. Na druhej strane však treba myslieť na to, že ste stále v Mexiku. Ak niečo nefunguje, nehambíte sa na to upozorniť personál a oni popracujú na oprave. Po areáli rezortu sú vybudované vodné cestičky, kde sú k dispozícii malé loďky, takže sa viete do každého kúta dostať nie len peši, so shuttle autíčkom, ale aj lodičkou. Vaši šoféri/kapitáni Vás zavezú tam kam potrebujete. Rezort k tomu postavili 3 metre nad úrovňou mora, aby hostia mali krásny výhľad na Karibik.

4 fotografie

Spa, wellness a šport

V hoteli je na výber mnoho športových aktivít a voľnočasových aktivít. Je tu ponuka, z ktorej si vyberú aj dospelí, aj partie priateľov, aj mládež či rodičia s deťmi. Mnoho aktivít, športových hier, cvičenia, show a zábavy je určených iba pre dospelých. V tomto hoteli sa jednoducho bude cítiť príjemne úplne každý. Oplatí sa ísť na výlet na ostrov Isla Mujeres, Isla Blanca, Holbox, alebo do mesta Playa del Carmen a na pyramídu v Tulume. Prvý výlet na Yucatáne sa nezaobíde bez návštevy jedného zo 7 divov sveta, pyramídy Chichen Itzá. Naľavo od recepcie je miestna CK, ktorá Vám tieto výlety za poplatok zabezpečí.

Reštaurácie, bary, obchody (predajňa suvenírov, šperkov, letného pánskeho/dámskeho oblečenia (šaty, plavky, košele...), slnečné okuliare, klobúky, kabelky/tašky) a rekreačné zóny sa koncentrujú na jednom mieste v tzv. „The Village“, čo by sme do nášho jazyka preložili ako „Dedina“. Je tam aj kino. Toto miesto sa nachádza až za hotelovými izbami, v blízkosti vstupnej brány. Je to zóna, ktorá teda nenarúša oddych a relax hostí v ubytovacej zóne a plážovej zóne. Palladium to tu má premyslené do detailov. Z najvzdialenejšieho miesta hotela to je do Village pešo asi 10-15 minút pomalou chôdzou. Nie je nič krajšie ako sa po dobrej večeri zavesiť do ramena svojho partnera a krásnou prechádzkou pomedzi palmy, záhrady a malé osvetlené uličky dôjsť až do svojej izby ...

3 fotografie

Detský klub rozdelený podľa veku

Vybavenie rezortu Grand Palladium Costa Mujeres:

mnoho Á la carte reštaurácii 

reštaurácie so show cooking

19 barov, Sky Lounge Bar a super kaviareň s geniálnymi koláčikmi

3 veľké bazény (jeden pre deti) a ďalšie menšie bazény  

Zentropia Palladium Spa a Wellness (možné poplatky za procedúry)

Fitness centrum (kvalitne vybavené!)

Detský klub (Baby Club 1-3 roky, Kids Club 4-12 rokov, a Teens Club 11-18 rokov). Sú tu rôzne hry, stolný futbal...

Služby lekára - v rezorte robia antigénové testy (zdarma) aj PCR testy (poplatok do 150 USD/osoba), ak budete potrebovať pred odletom domov, tak si dohodnete schôdzku priamo v rezorte a nemusíte chodiť do mesta

Lekáreň, lekárska prehliadka v prípade potreby

Malé obchody so suvenírmi, oblečením alebo plážovými doplnkami

Eclipse Sky Bar a športový bar otvorený nonstop (fanúšikovia nikdy nespia!)

Rafa Nadal Tennis Centre – Na okraji rezortu sa nachádza 8 antukových tenisových kurtov a 1 menší paddle court a tie sú kryté alebo nekryté, podľa toho či radi hráte v 35 stupňovej horúčave alebo preferujete chládok.

Skvelé tenisové kurty

Pre koho je Grand Palladium Costa Mujeres vhodný výber? #

Grand Palladium Costa Mujeres je úplne pre každého. Svoj priestor si tu nájde každý. Rodinám s menšími deťmi odporúčame rezerváciu izby vo Family Selection, kde sa budú deti socializovať so svojimi rovesníkmi. Ak ste pár, alebo cestujete aj so staršími deťmi, postačí Vám výber izieb zo širokej ponuky Palladium Resort. Ak ste dospelí, ktorí preferujú zábavu bez prítomnosti neplnoletých, tak vám odporúčame TRS Coral.

Ako sa dostať z Grand Palladium do centra mesta Cancun? #

Centrum mesta Cancun je od hotela vzdialené približne 20 minút jazdy. Taxík bez problémov vybaví recepcia hotela. Jedna cesta stojí cca 500-600 MXN. Pre cestu naspäť do rezortu preferujte autorizovaný taxík. Noste pri sebe vizitku svojho hotela a peniaze majte na bezpečnom mieste. V centre mesta Cancun sa stretnete s kvalitným street foodom, nájdete tu kvantum luxusných reštaurácii, obchodných domov, klubov a stretnete sa tu aj s príjemnými domácimi. Určite to stojí za to! Spoznáte Cancun - to pravé Mexiko, za bránami luxusného rezortu. Odporúčame návštevu cez deň. Choďte minimálne vo dvojici a nezachádzajte do prázdnych uličiek. Na začiatku buďte viac obozretný. Mexiko je svojské, ste v Latino svete a tak Vám neodporúčame nosiť viditeľne drahé veci, šperky či iné luxusné doplnky. Na mieste je základná opatrnosť ako všade inde vo svete. Cancunu sa teda ináč báť nemusíte. Je to mesto, ktoré žije z turizmu a stretnete tu mnoho cestovateľov. 

Výhody Grand Palladium Costa Mujeres:

- luxusný servis

- dobrá cena na 5* hotel

- pokojná časť plážovej zóny 

- status Clean and Safe

- mnoho reštaurácii, skvelé bufetové stoly (geniálne raňajky!) a veľa barov

- kvalitné Fitness centrum

- zaujímavé COVID poistenie v prípade nežiadaného predĺženia pobytu v hoteli - viac informácii tu (dobu platnosti určuje hotel): Grand Palladium Insurance

Nevýhody:

- centrum mesta Cancun a ďalšie obchody 20 minút autom (bez problémov fungujú taxi služby)

Sprepitné = to je záležitosť, ktorú Európania, ktorí často necestujú, nepoznajú. Ak ste boli s nejakou službou nadmieru spokojní napr. s extra skvelou obsluhou v A la carte reštaurácii alebo fantastickým výletom vďaka úžasnému sprievodcovi, tak určite nechajte tejto osobe malé sprepitné. Do rezortu preto pricestujte už s rozmenenými mexickými bankovkami (20, 50, 100 MXN, čo je suma od 1 do 5 EUR). Pri odchode nechajte v izbe drobné sprepitné upratovačkám. Nemusí to byť veľa. Mexičania sú na rozdiel od USA oveľa viac skromnejší a drobné sprepitné anglicky "tips" alebo mexicky "propina" ich určite vždy poteší.  

3 fotografie

Grand Palladium Costa Mujeres spĺňa hygienické štandardy a získal cerfifikáciu Clean and Safe

Check out a odchod #

Váš odchod už klope na dvere?

Ak pred odletom potrebujete negatívny PCR test alebo antigénový test, skontrolujte si najviac koľko hodín musí byť starý (webové stránky leteckej spoločnosti a aktuálne podmienky krajiny kam smerujete). Vybavenie testu v Mexiku trvá približne 48 hodín. Hotel Palladium Vám vo vybavovaní pomôže, majú vlastného lekára, a tak nikam nemusíte chodiť. Na test sa vopred objednajte.

Odporúčame vám, aby ste si večer pred vašim odchodom na recepcii vyplatili tie služby, za ktoré ste počas vášho pobytu mali zaplatiť a neboli v cene Vašej rezervácie. Boli ste v Spa na procedúrach? Alebo ste si zapísali večeru v kabarete na účet svojej izby? Mali ste na večeru prémiové víno, alebo ste využili spoplatnené služby room service? Prípadne, ak sa vám niečo takto nazbieralo, večer to vyplatíte. Ak príde k nezrovnalostiam, máte čas to ešte riešiť. Deň vopred si skontrolujte aj to, o ktorej ste si vybavili transfer na letisko. Sedí čas? Skontrolujte si aj čas odletu z Mexika a či máte všetky potrebné doklady: elektronická letenka, cestovný pas. Pri medzinárodnom lete do Európy sa odporúča byť na letisku 2,5 až 3 hodiny pred odletom. Vždy odporúčame online check-in vopred. Ten býva dostupný na webovej stránke leteckej spoločnosti zvyčajne 48-24 hodín pred odletom podľa typu leteckej spoločnosti. V hoteli je možnosť vytlačiť si potrebné dokumenty pre cestu domov. 

Posledné úsmevy, rozlúčka s krásnou krajinou a aj s Vaším rezortom a o približne 30 minút ste už na letisku a idete na svoj check-in na medzinárodný let. Letisko už poznáte. Odovzdajte na check-ine batožinu a pohľadajte svoju bránu na odlet. Mexiko ste si zamilovali a hoci ste na letisku, už rozmýšľate kedy sa sem vrátiť alebo kam ísť nabudúce.

Poznámka: od apríla 2021 sa pri odlete z Cancunu platí VISITOR tax cca 10 USD/osoba. Má byť sprístupnená platba online, ale ak nebude fungovať, tax sa zaplatí v kiosku na letisku. Systém sa aktuálne iba zavádza a aktuálne informácie Vám upresní recepcia hotela alebo informačný stánok na letisku. Ak sa tax chystáte zaplatiť na letisku, spravte tak ihneď po príchode na letisko, pri danom kiosku. Vytlačí sa Vám potvrdenka a potom choďte na prepážku zaregistrovať svoju veľkú batožinu na let. 

Španielčina do vrecka #

Ak neviete po španielsky, nemajte obavy. Domáci sú veľmi nápomocní. Nemusíte mať vôbec strach z jazykovej bariéry. Personál hotela hovorí anglicky.

Každý sa však pred cestou môžete naučiť pár španielských fráz. Toto ocenia aj domáci. 

Výrazy, ktoré poznáte aj z filmov:

Dobrý deň „Buenos días“.
Dobrý večer „Buenas tardes“.
Dobrú noc „Buenas noches“. (noches čítaj ako nočes)
Dobrú chuť. „Buen provecho“. (provecho čítaj ako provečo)
Ahoj. „Hola!“ (čítaj ako ola)
Dovidenia „Adiós“.
Ďakujem „Gracias“. Niet za čo „De nada".
Áno „sí“
Nie „no“
Dobre „Bueno“ alebo „Vale“.

Ostatné:

Koľko to stojí? „Cuánto cuesta?“ (čítaj ako kuanto kuesta)
Kde sa nachádza /názov/, prosím ? „Dónde está /názov/, por favor?“
Pivo „Cerveza“.
Môžete mi povedať, kedy/kde mám vystúpiť? „Me puede decir cuándo/donde bajar?“ (čítaj ako me puede desir kuando/donde bachar)

A každú situáciu zachránite s výrazom:
„Viva Mexico!“ (Mexico čítaj ako mechiko)  "Nech žije Mexiko!" 

Daniela Mihaldová

Daniela Mihaldová

Daniela Mihaldová

Daniela vyštudovala na Katedre Manažmentu kultúry a turizmu v Nitre. Ešte ako študentka na univerzite strávila niekoľko mesiacov pracovne v USA a Mexiku, ktoré aj prešla krížom krážom. Po skončení školy sa dostala do BUBO najprv iba na stáž, no od začiatku bolo jasné, že zostane. Vypracovala sa na destinačnú manažérku Latinskej Ameriky kam aj pravidelne cestuje. Daniela je skôr introvert, ma rada papierovačky a väčšinou sa na svoje cesty pobali len do ruksaka. Nezabúda teda ani na seba. S BUBO spala na severnom polárnom kruhu v stane, v soľnom hoteli v Bolívii, navštívila všetkých 7 novodobých divov sveta na ceste okolo sveta v privátnom lietadle, prešla krížom cez Salar de Uyuni v džípe, zažila zipline v džungli v Kostarike, plavila sa po Dračej zátoke, v Ohňovej zemi, na Galapágoch, vystupila na Hornov mys, jazdila na rikši po starom Dillí, kúpala sa na absolútne neznámych plážach v Belize, zamilovala si Portoriko a Patagóniu, dovolenkovala na Mayskej riviére aj na Kube, zúčastnila sa expedície na Antarktídu, trekovala v Amazonii, prešla celou Škandináviou, kde ju uchvátili nórske fjordy a príroda na severe Fínska. Jedla slimáky, lúčne koníky, larvy vo Vietname aj kráľovského kraba v Ushuaii a na Kamčatke. Po návšteve 50. krajiny prestala počítať kde bola, koľko krát sa kam vrátila a prakticky už skoro nič zo svojich ciest nezbiera. Od malička bola vedená k turistike a hory doslova zbožňuje. Svoje cestovateľské sny si už dávno splnila, no určite chce ešte zažiť safari v Afrike a polárnu žiaru na saniach v psom záprahu. Miluje mexickú a taliansku kuchyňu, vždy sa teší na gastronomické zážitky v podani kuchárov z Chile ako aj jej otca, ktorý ju doma na Kysuciach víta tradičnými slovenskymi jedlami. Ocení aj škandinávsku čokoládu, írske pivo, portugalské pasteis, brazílske brigadeiro, sicílske cannoli a hlavne nemeškajúce lety.

Obľúbený zájazd z BUBO katalógu

Antarktída - plavba a prelet ponad Drakeov prieliv

Zo zájazdu:

Daniela Mihaldová

Posledná úprava článku | Prečítané: 290

Mohlo by Vás zaujímať

Oaxaca – najkrajšie mesto Mexika Oaxaca

Oaxaca Oaxaca – najkrajšie mesto Mexika

Ako si predstavujete Mexiko? Sú to tie farebné domčeky zaliate slnkom, dláždené ulice, kaktusy, agave, nízki chlapi v sombrerách a ženušky vo…

Ľuboš Fellner 28 min. čítania
Najfantastickejšie festivaly sveta Prémiový blog

Prémiový blog Najfantastickejšie festivaly sveta

Ste už ostrieľaný cestovateľ, ktorý toho videl dosť a chce teraz svoje cesty povýšiť na iný level? Nejde totiž iba o to KAM ísť, ale aj KEDY tu byť…

Ľuboš Fellner 24 min. čítania
Mexiko City - gigant posadený na vypúšťanom jazere Mexiko City

Mexiko City Mexiko City - gigant posadený na vypúšťanom jazere

Hlavné mesto Mexika je piatym najľudnatejším mestom sveta a je to poriadne cítiť. Živý kotol zábavy, jedla, dopravných zápch, ale aj úžasných…

Viktor Háber 22 min. čítania
Netradičné zážitky na ceste Mexikom Blog

Blog Netradičné zážitky na ceste Mexikom

Mexiko je obrovská krajina a cestovanie po nej je vskutku zaujímavé. Stretnete sa s úsekmi, kde sú kilometre a kilometre ničoho. Žiadne osídlenie…

Noemi Mikleová 14 min. čítania
Kartely v Mexiku Blog

Blog Kartely v Mexiku

Drogy, kartely, prestrelky a narkobaróni. Negatíva, ktoré sa spájajú v očiach mnohých ľudí v súvislosti s inak nádherným Mexikom. Aj dnes nájdeme x…

Noemi Mikleová 11 min. čítania
ROZHOVOR: Mexický šofér raz počas zájazdu ukradol autobus Blog

Blog ROZHOVOR: Mexický šofér raz počas zájazdu ukradol autobus

Mexičania spievajú falošne a všetci sa prekrikujú. Teotihuacán je naozaj krásna pamiatka. Rozmanitá mexická kuchyňa nie je iba o tacos. Skokani v…

Blogov

Odporúčame tieto zájazdy

K

Amerika  

Karibik, Mexiko


náročnosť

16 dní

Trvanie

3107 4439€
K

Amerika  

Karibik, Mexiko


náročnosť

13 dní

Trvanie

3082 3853€
K

Amerika  

Spojené štáty americké (USA), Mexiko


náročnosť

15 dní

Trvanie

4648 5164€
K

Amerika  

Karibik, Mexiko


náročnosť

16 dní

Trvanie

3295 4393€

Získajte prístup
k exkluzívnym ponukám
a informáciám.