Top 10 krajín pre originálnu rodinnú dovolenku

Top 10 krajín pre originálnu rodinnú dovolenku

Predstava dovolenky strávenej pri nič nehovoriacom hotelovom bazéne vás unavuje? Ani sa vám nečudujeme. Dovolenka s deťmi nemusí byť len o pobyte v rezorte. Nedívajte sa na krajinu len z hotelového okna. Ukážte deťom svet a spoznajte miestne zvyky, tradície či prírodné krásy.

Rodinná dovolenka v exotike je ten najlepší spôsob, ako ukázať deťom svet. Práve vzdelanie a lepšie porozumenie svetu sú v dobe globalizácie jednoznačnou konkurenčnou výhodou. Ukážte deťom svet a uvidíte, že vám to raz oplatia. Navyše, deti do 12 rokov cestujú s BUBO zadarmo, pričom tínedžeri od 12 do 18 rokov majú na naše zájazdy zľavu až 50 %.

Vyrazte na originálnu dovolenku s deťmi počas budúceho leta. Ktorý zájazd si vyberiete?

1. Dánsko #

Pre akú vekovú kategóriu je zájazd vhodný: Deti od 4 rokov

Dovolenka už dávno nemusí znamenať iba exotický ostrov, piesočnatú pláž a palmy. Užite si originálnu rodinnú dovolenku v Škandinávii. V ponuke našich zájazdov nechýba ani extrémne sympatické Dánsko, ktoré v sebe spája to najlepšie zo severu aj zo zvyšku Európy. Ako Dánsko opisuje škandinavista a človek, ktorému sever Európy učaroval ešte ako študentovi pred viac ako 30 rokmi? Jozef Zelizňák tvrdí, že systém v Dánsku funguje dokonale:

Mestá sú stavané pre ľudí. Každý Dán má buď bicykel, alebo dieťa, alebo oboje. V tejto krajine vám s rodinou bude dobre. Navyše, program nášho zájazdu Dánsko z rozprávky sme ušili na mieru práve deťom. S rodinou navštívite Legoland zložený z miliónov kociek, kolotoče v zábavných parkoch a zvieratá na safari, v ZOO aj v akváriu,“ opísal v skratke zájazd v čarovnej krajine rozprávkara Hansa Christiana Andersena Jozef Zelizňák. Užite si leto v škandinávskom štýle.

5 fotografií

Naozaj nepreháňame, keď tvrdíme, že BUBO dovolenka v Dánsku je rozprávková.

2. Island #

Pre akú vekovú kategóriu je zájazd vhodný: Deti od 6 rokov

Nespútaná krajina ohňa a ľadu nefascinuje len veľkých cestovateľov. Praxou máme overené, že ohúri aj tých malých. Neopakovateľná príroda v podobe driemajúcich sopiek, rozľahlých ľadovcov, vybuchujúcich gejzírov a možno aj neviditeľných elfov, ktorí nepozorovane sledujú každý váš krok. To všetko vám ponúka náš zájazd Island pre rodiny.

Kontinentálna trhlina v Národnom parku Þingvellir je jedným z najlepších miest, kde môžete pozorovať, ako sa Island trhá na dve časti.
Foto: Robert Taraba — BUBO

Dobrodružstvo vo vnútrozemí ostrova, jeho sopečné údolia, neuveriteľne sfarbené scenérie, spoznávanie čiernych pláží, najkrajších vodopádov alebo aj virtuálny prelet nad Islandom patria medzi najväčšie zážitky nášho zájazdu na Island,“ vymenúva Jozef Zelizňák, ktorý už nie raz vzal aj svoje vlastné deti do krajiny ohňa a ľadu. Island je čarovné miesto, ktoré vás opantá svojou unikátnosťou a drsnou severskou nádherou. Výhodou je aj pomerne krátky let, ktorý bez problémov zvládnu aj menšie deti.

5 fotografií

Krajina ohňa a ľadu učaruje veľkým aj malým cestovateľom.

Ak je práve lietanie s deťmi jedným z dôvodov, prečo odkladáte vaše cestovateľské ambície, prečítajte si blog, v ktorom sme spísali 10 tipov, ako sa pripraviť na prvý let s dieťaťom.

3. Thajsko #

Pre akú vekovú kategóriu je zájazd vhodný: Deti od 6 rokov

Thajsko sa rokmi stáva jednou z najpopulárnejších dovolenkových destinácií Slovákov. Aj tento rok sa opäť umiestnilo v rebríčku najobľúbenejších letných dovoleniek pre rok 2023. Nie je však určené len pre dospelákov. Do Thajska sa oplatí vyraziť aj s deťmi. „A zvládnu to už šesťročné deti. Nie náhodou je Thajsko u škandinávskych rodín dovolenkovou destináciou číslo 1. Tie najkrajšie pláže si viete skombinovať s Malajziou a Singapurom a ukázať tak deťom svet budhizmu, islamu aj biznisu,“ opisuje obľúbený BUBO zájazd do Thajska, Singapuru a Malajzie Jozef Zelizňák.

5 fotografií

Dovolenka v Thajsku v sebe spája plážové vylihovanie aj poznanie.

Thajsko je populárne u mladých low-cost cestovateľov, ale zaujme aj solventné rodiny s malými deťmi. Poďte sa okúpať na plážach opustených ostrovov Andamanského mora, alebo si obzrieť mesto peňazí zasadené v botanickej záhrade – Singapur. Dovolenka v Thajsku v sebe spája plážové vylihovanie, ale aj poznanie.

4. Keňa, safari #

Pre akú vekovú kategóriu je zájazd vhodný: Deti od 6 rokov

Kto netúži aspoň raz v živote zazrieť v ich prirodzenom prostredí slony, levy, tigre či nosorožce? Pravému africkému safari sa vyrovná len máločo. Poďte si ho užiť aj s deťmi, pre ktoré sme v BUBO vytvorili unikátny zájazd Keňa – deti na safari a pláže.

Safari v Keni či v národnom parku Masai Mara, alebo v Amboseli je výnimočným zážitkom pre deti aj dospelých. Masai Mara sa stala inšpiráciou kresleného filmu Leví kráľ a pozorovanie zvierat priamo tu, v ich prirodzenom prostredí je zážitkom na celý život,“ opisuje zájazd skúsený BUBO sprievodca Robert Taraba.

5 fotografií

Zažite s rodinou pravé africké safari.

Uvidíte, že na letnú dovolenku na safari budú vaši drobci spomínať veľmi dlho. Sľubujeme vám, že im dá oveľa viac ako hodiny prírodopisu v školskej lavici. Navyše, počas dovolenky spoznajú nielen svet zvierat, ale možno si nájdu aj nových kamarátov: „Okrem skvelého safari sa majú možnosť deti skamarátiť aj s malými Masajmi. Tých navštevujeme v miestnej masajskej škole, ktorú BUBO už dlhé roky prostredníctvom svojich klientov podporuje,“ vysvetlil Taraba.

Pôjdete si užiť leto na africký spôsob?

5. Maroko #

Pre akú vekovú kategóriu je zájazd vhodný: Deti od 8 rokov

Možno ste už niekde čítali, že Maroko nie je pre deti vhodné. Toto tvrdenie však nemôže byť ďalej od pravdy. Do Maroka BUBO cestuje pravidelne. Niekoľko marockých zájazdov s tými najmenšími absolvoval v minulosti aj sprievodca František Kekely: „Možno nie každý sa hneď zamiluje do ruchu marockých námestí a ulíc, no práve tí najmenší sa už v prvý deň v kráľovskom Meknése chceli vždy vrhnúť do tohto dobrodružstva. Vidieť pobehovať (neškodné) hady, opice, pštrosy niekde po námestí sa predsa nevidí každý deň,“ spomína Kekely.

5 fotografií

Maroko je bezpečná destinácia, ktoré pravidelne navštevujeme aj s tými najmenšími cestovateľmi.

Treba vôbec hovoriť, kto má na zájazde vždy najväčšiu radosť z jazdy na ťave po najkrajších saharských dunách? Z kŕmenia opičích rodín makakov v Strednom Atlase? „Nielen zvieratá vzbudzujú veľký dojem. Najmladší účastníci skúšajú snáď všetko, od hrnčiarstva vo Feze, výroby arganového oleja vo Vysokom Atlase, až po tanec a hranie na rôznych tradičných nástrojoch s miestnymi obyvateľmi. To sa pri čisto „dospeláckych“ zájazdoch vidí málokedy, hoci tá možnosť tu je pre každého vždy,“ opísal BUBO sprievodca. Maroko je vhodné pre menšie aj väčšie deti, najviac si ho však zrejme užijú deti od osem rokov.

6. Srí Lanka #

Pre akú vekovú kategóriu je zájazd vhodný: Deti od 8 rokov

Keď sa ocitnete na ostrove v tvare slzy bude vám pripomínať botanickú záhradu. Ochutnáte tu tie najrôznejšie druhy ovocia a dokonca zistíte, ako rastie väčšina korenín. „Je celkom možné, že vaše deti budú po návrate chcieť jesť viac ovocia,“ tvrdí Jozef Zelizňák. Otestujete túto teóriu v praxi?

Väčšinou budete mať pláže len a len pre seba.
Foto: Tomáš Hušek — BUBO

Počas zájazdu na Srí Lanku si prezriete prastaré budhistické pamiatky a budete mať pocit, že mnísi a slony vás sprevádzajú na každom kroku. Odhalíte tajomstvo pravého cejlónskeho čaju, ale aj tradičnú lokálnu kuchyňu. Spolu sa vyštveráme na ôsmy div sveta – palác na stračej nôžke a na záver fantastického zájazdu si aj s deťmi oddýchnete v tieni paliem na krásnej pláži Kalatura pri Indickom oceáne. Znie to lákavo? Tak sa k nám pridajte na zájazd Srí Lanka s deťmi už toto leto.

5 fotografií

7. Jordánsko #

Pre akú vekovú kategóriu je zájazd vhodný: Deti od 8 rokov

Krátky let, dobrodružstvo, slnko, teplo, ľahká turistika aj kúpanie v mori. To všetko v sebe spája bezpečný a unikátny zájazd do Jordánska, ktorý si zaručene užijú aj vaše deti. Jordánsko je skvelá destinácia vzdialená iba 3,5 hodiny letu z Viedne, ktorá očarí malých aj veľkých cestovateľov.

Slávna Pokladnica alebo ak chcete Khazneh je mimoriadne fotogenická stavba. Na našom zájazde do Jordánska jej návšteva nesmie chýbať.
Foto: Archív BUBO

Potvrdzuje to aj náš BUBO „jordánsky odborník“ Matej Bučko. „Jordánsko je vhodné na ideálny rodinný výlet. Spoločne sa vydáme po stopách Indiana Jonesa, objavíme stratené mesto (jeden zo siedmich divov sveta) Petra. Užijeme si dobrodružstvo v púšti, ale zistíme aj to, či je pravda, že na hladine Mŕtveho mora sa nedá plávať,“ opisuje najväčšie zážitky z cesty po Jordánsku BUBO sprievodca Matej. V Jordánsku sa prejdete po púšti, spoznáte miestnych beduínov a budete sa cítiť ako pravý Indiana Jones. Zbaľte si dobré turistické topánky, klobúk, ktorý vás ochráni pred rozvíreným pieskom a poďte s nami spoznávať čarovnú arabskú krajinu.

4 fotografie

8. Alpská päťka #

Pre akú vekovú kategóriu je zájazd vhodný: Deti od 10 rokov

Zájazd Alpská päťka v sebe, ako napovedá aj jeho názov, zahŕňa návštevu hneď piatich krajín pod Alpami: Švajčiarsko, Nemecko, Rakúsko, Lichtenštajnsko, Francúzsko. Alpskú päťku si užijú všetci milovníci kvalitných služieb a nádhernej európskej prírody. Počas dovolenky navštívite tie najmajestátnejšie vrcholy, ako sú Mont Blanc či Matterhorn, vyveziete sa najstrmšou lanovkou a počas ľahšej túry vyšliapete aj k neslávne známemu Orliemu hniezdu.

Zájazd Alpská päťka preferujú najmä tí, ktorí neradi lietajú, čo potvrdzujú aj slová skúseného sprievodcu Mateja Bučka: „Alpská päťka je ideálny zájazd pre ľudí, čo nechcú lietať a majú radšej presuny komfortným autobusom. Počas zájazdu navštívime najstaršiu čokoládovňu vo Švajčiarsku, ak bude teplo, okúpeme sa v Ženevskom Jazere, ale uvidíme aj nádherné hory Matterhorn, Mont Blanc či Monte Rosa. Ak sa vaše deti boja lietať, no milujú hory, je Alpská päťka ideálna voľba.“

5 fotografií

Alpská päťka je skvelý zájazd pre milovníkov hôr a nádhernej európskej prírody.

9. Kolumbia a Panama #

Pre akú vekovú kategóriu je zájazd vhodný: Deti od 10 rokov

Túžite po niečom naozaj unikátnom? Poďte s nami na rodinnú poznávačku do Kolumbie a Panamy. Tento jedinečný zájazd rezonuje predovšetkým kvôli svojej pestrosti a rozmanitosti. „Každý deň v Kolumbii je s naším prepracovaným programom diametrálne odlišný, a tým aj nesmierne pestrý,“ hovorí o zájazde, ktorý pravidelne sprevádza náš BUBO sprievodca Štefan Bielik.

5 fotografií

Kolumbia a Panama sú skutočným unikátom, ktorí odporúčame navštíviť deťom od 10 rokov.

Čo všetko v Kolumbii a Paname s deťmi zažijete a uvidíte? „Mestá striedame s prírodou, múzeá s plantážami a turistiku s kúpaním v Karibiku. Deti a tínedžeri spoznajú zaujímavé miesta spojené s indiánskou mytológiou, najznámejších pirátov Karibiku, preskúmajú soľné jaskyne a odvezú sa na starých džípoch až do srdca kolumbijských lesov. Spolu s výborným jedlom a usmievavými miestnymi si tento zájazd užijú naši lovci zážitkov v každom veku,“ opísal Bielik len niektoré zo zážitkov, ktoré vašu rodinu v Kolumbii a Paname čakajú. Pôjdete s nami preskúmať tieto nádherné kúty Južnej Ameriky?

10. Kuba #

Pre akú vekovú kategóriu je zájazd vhodný: Deti od 10 rokov

„Zájazd na Kubu je absolútne výnimočný. Ponúka zážitky, aké prosto nikde inde na svete nenájdete. Jazda v kabriolete po Havane, salsa v Santiagu, pohľad na komplet prázdne obchody, či výboru pravých kubánskych cigár, jazda na koňoch po kubánskom vidieku... To všetko v kombinácii s peknou prírodou a kúpaním v Karibiku,“ opísal len niekoľko unikátnych zážitkov náš BUBO expert na Kubu, sprievodca Ľubor Kučera.

Kuba je ideálnou dovolenkou pre tých, ktorí naozaj túžia po poznaní. Zájazd na Kubu je ideálny skôr pre staršie deti od 10-11 rokov, ktoré vie potešiť nielen jazda na koni, či kúpanie na karibskej pláži, ale napríklad aj výstup na stolovú horu El Yunque. „Staršie deti fascinuje aj pohľad na úplne iný svet. Kuba, to je socializmus v praxi. Poznávací zájazd na Kubu je naozaj nielen dovolenkou, ale aj skvelou formou vzdelávania,“ dodal Kučera.

5 fotografií

Spoznajte našu ponuku rodinných zájazdov, ktorých program sme vytvorili deťom na mieru. Všetky zájazdy sú prispôsobené termínom školských prázdnin, a tak sa nemusíte báť, že by vaši drobci vymeškali. Vzdelanie je aj podľa nás tým najdôležitejším, a preto ho aj v prípade malých cestovateľov radi rozvíjame prostredníctvom poznávania sveta a jeho rozmanitosti.

Lenka Miškolciová

Lenka Miškolciová

Lenka Miškolciová

Lenku odjakživa bavilo skladať písmenká do slov a slová do ucelených viet. Preto sa rozhodla študovať žurnalistiku. Odvtedy žije v ľúbostnom trojuholníku: Lenka – marketing – novinárčina. Nevie sa definitívne rozhodnúť ani pre jedného nápadníka, a tak sa venuje obom. V BUBO má na starosti marketingové aktivity pre jej srdcu blízky projekt BUBO Family. Jej introvertná hlava neustále nad niečím uvažuje. Svoje myšlienky zhmotnila aj v literatúre. Zatiaľ napísala iba jednu knihu, no sľubuje ďalšie. Námety na príbehy rada hľadá v hudbe, ľuďoch okolo seba, ale aj počas spoznávania rôznych kultúr a krajín. Cestovateľských snov má mnoho. Rada by sledovala veľryby na Aljaške, precválala na koni austrálske prérie, ale aj si vychutnala poké z havajského streetfoodu. Dobrým jedlom ju potešíte vždy a z jej pamäte nikdy nezmizne kôprová pizza, ktorá jej zahnala hlad po osemhodinovej prehliadke petrohradskej Ermitáže. Či jej aj chutila, teraz nie je dôležité. Bol to každopádne ZÁŽITOK.

Obľúbený zájazd z BUBO katalógu:
Aljaška a Havaj

Zo zájazdu:

Lenka Miškolciová

Posledná úprava článku | Prečítané: 773

Odporúčame tieto zájazdy

E

Ázia  

India


náročnosť

16 dní

Trvanie

3113 4265€
E

Ázia  

Tibet, Nepál, India, Čína


náročnosť

26 dní

Trvanie

4158 5940€
K

Ázia  

Vietnam, Kambodža


náročnosť

16 dní

Trvanie

2681 4468€
K

Amerika  

Karibik, Mexiko


náročnosť

16 dní

Trvanie

3295 4393€

Získajte prístup
k exkluzívnym ponukám
a informáciám.