Kam sa toto leto chystajú Slováci na dovolenku? + tip od Ľuboša Fellnera

Kam sa toto leto chystajú Slováci na dovolenku? + tip od Ľuboša Fellnera

Myslíte si, že väčšina Slovákov má kúpenú letnú dovolenku už od januára? Ani zďaleka. Ak si aj vy vyberáte dovolenku na leto až teraz, inšpirujte sa destináciami, ktoré Slovákov lákajú v roku 2023 najviac.

Na poli poznávacích zájazdov na Slovensku a v Čechách sme v BUBO lídrom už vyše 30 rokov. Preto vieme ľahko zistiť, ktoré destinácie a krajiny Slovákov lákajú v lete najviac. Ak ešte stále nie ste rozhodnutí a váhate, či si na leto vybrať európsku krajinu alebo ostrovy v Tichom oceáne, aj pre vás sme pripravili rebríček top destinácií Slovákov pre leto 2023. Ak čakáte samé pláže, budete prekvapení. Vylihovanie na pláži či pri hotelovom bazéne už pre mnohých nie je také lákavé ako spoznávanie miestnej kultúry, prírody či pamiatok.

„Slováci nechcú len ležať na pláži v uzavretom rezorte. BUBO som pred viac ako 30 rokmi založil s myšlienkou rozvíjať slovenské cestovateľstvo. Naši klienti už celé desaťročia cestujú do „nepopulárnych“ krajín, a tak sme aj na Machu Picchu, v Chichen Itza či v Petre boli dávno pred masovým turizmom. Naďalej s úzkou skupinou klientov zdieľame vášeň pre cestovanie a tradične putujeme ďalej,“ vysvetlil zakladateľ BUBO Ľuboš Fellner.

Najpopulárnejšie destinácie Slovákov v lete 2023: #

10. miesto: Madeira #

6 fotografií

Na nádherný portugalský ostrov Madeira chodievala oddychovať už cisárovná Sissi. Pôjdete v jej šľapajach?

Na Šťastný ostrov kedysi chodievala relaxovať aj cisárovná Sissi. Možno sem zamierite kvôli plážam, ale Madeira je v prvom rade úžasnou botanickou záhradou. Na svoje si tu prídu aj milovníci turistiky. Kopcovitá Madeira je právom prezývaná Perla Atlantiku. Skombinujte si jej návštevu s poznaním Portugalska alebo Azorských ostrovov. Luxusnú kombináciu poznania a oddychu vám v BUBO ponúkame aj v rámci zájazdu Portugalsko, Mageira.

Krajina vhodná pre: milovníkov aktívneho odpočinku a turistiky, deti od 6 rokov

9. miesto: Kuba #

6 fotografií

Nostalgická, magická, exotická a plná chutí a vôňí. Taká je Kuba.

Farebná, očarujúca, historická, exotická, energická aj nostalgická. Taká je Kuba, ktorá už roky láka do sveta, akého inde už niet. Kuba patrí už desaťročia k cestovateľským snom mnohých ľudí. Navštíviť ju je už, našťastie, pomerne jednoduché. Kuba skrýva množstvo krás a autentická Havana je iba jednou z nich. My ostrov slobody počas nášho zájazdu Kuba - all inclusive prechádzame celý. Pridáte sa?

Krajina vhodná pre: milovníkov nákazlivej pohody, rodiny s deťmi od 8 rokov

8. miesto: Južná Afrika #

Jedni z najkrajších vodopádov sveta sú jednoznačne aj Viktóriine vodopády. Nemôžu chýbať ani na našom zájazde 3x naj Afriky.
Foto: Martin Šimko — BUBO

Nulový časový posun, príjemná klíma v čase, keď u nás vrcholí horúce leto, veľa zážitkov. Na juh Afriky láka cesta so symbolickým názvom 3x naj Afriky. Najkrajšie (Kapské) mesto, najkrajšie (Viktóriine) vodopády, najlepšie safari (Chobe). Cesta je populárna aj toto leto. A niet sa čo čudovať. Za pár dní spoznáte to najkrajšie z čierneho kontinentu.

Krajina vhodná pre: tých, ktorí chcú za krátky čas zažiť veľmi veľa

7. miesto: Spojené štáty americké #

7 fotografií

Vždy ste túžili pozrieť sa do miest, ktoré poznáte z filmov a seriálov?

USA ako jedna z posledných krajín sveta zrušila povinnosť preukázať sa pri vstupe platným očkovaním proti covid-19. USA sú tak toto leto znova otvorené všetkým turistom. Najväčším lákadlom sú predovšetkým známe metropoly (Los Angeles, New York, San Francisco), monumentálny Grand Canyon, či najkrajšie národné parky západu. Spoznajte Spojené štáty americké na našich zájazdoch, v ktorých cestujeme na západné aj východné pobrežie. 

Krajina vhodná pre: milovníkov miest aj prírody, aj pre deti od 8 rokov

6. miesto: Keňa #

6 fotografií

Zoberte deti za dobrodružstvom, ktoré im dá oveľa viac ako všetky hodiny prírodopisu v školskej lavici.

Keňa nemôže v rebríčku top dovolenkových destinácií chýbať, veď tunajšie safari patrí k najlepším na svete. Toto leto nie je výnimkou. Dovolenku v Keni sme ušili na mieru aj pre rodiny s deťmi, ktoré si blízky pohľad na majestátne zvieratá zamilujú. Skombinujte si návštevu Kene s oddychom na plážach Indického oceánu či Zanzibaru. Umožňuje vám to aj náš zájazd Keňa - deti na safari a pláže.

Krajina vhodná pre: pre milovníkov zvierat a rodiny s deťmi od 4 rokov

5. miesto: Island #

5 fotografií

Krajina ohňa a ľadu, zeleného machu a čiernej lávy je plná hučiacich vodopádov, driemajúcich sopiek, ľadovcov a gejzírov.

Island je skutočne horúci favorit stoviek Slovákov, ktorí obdivujú krajinu ohňa a ľadu a zamilujú si ho aj rodiny s  deťmi. Na pozorovanie veľrýb určite nezabudne ako veľký, tak ani malý cestovateľ. Sopky, ľadovce, gejzíry či farebné vtáčiky alky sú ako hodina zemepisu či prírodovedy, na ktorú vaše dieťa nikdy nezabudne. Poďte sa toto leto schladiť s BUBO na Island.

Krajina vhodná pre: všetkých turistov, rodiny s deťmi

4. miesto: Jordánsko #

Slávna Pokladnica v Petre sa zjaví pred našimi očami a v hlave víri myšlienka o splnenom sne. Koľkým sa teraz splnil? Neponáhľame sa, tento pohľad si vychutnáte tak dlho, ako budete chcieť.
Foto: Tomáš Kubuš — BUBO

Bezpečná, teplá a prívetivá destinácia láka čoraz viac dovolenkárov. Veď, kto by si nechcel prezrieť novodobý div sveta – nádhernú Petru? Alebo piť čaj s beduínmi, či sa okúpať v Mŕtvom mori? Jordánsko je skvelou vstupnou bránou do arabského sveta aj pre tých, ktorí tieto krajiny ešte v minulosti nikdy nenavštívili. Náš obľúbený zájazd Jordánko - prekvapenie Arábie vystihuje okrem iného aj krátky let a bezpečnosť.

Krajina vhodná pre: fanúšikov horúceho leta a veľkej pohody

Práve Jordánsku Petru Ľuboš Fellner umiestnil veľmi vysoko vo svojom rebríčku Top 10 najkrajších antických pamiatok. Antické pamiatky netreba hľadať len v Taliansku či Grécku. Roztrúsené sú ud Škótska cez celú severnú Afriku až po Blízky východ a Kaukaz. Ktoré sa umiestnili v Ľubošovom rebríčku na najvyšších priečkach?

3. miesto: Mexiko #

6 fotografií

Mexická história je plná pyramíd a šamanizmu, gurmánskych špecialít a plodín, ktoré dobyli celý svet. Užite si históriu aj nádherné pláže na brehoch Tichého oceána a Karibského mora.

Mexiko skutočne má čím prekvapiť. Či už to je jedno z najľudnatejších miest sveta, obrovské Mexico City, pyramídy Mayov, Aztékov či Zapotékov, škandalózne a romantické Acapulco alebo najslávnejšia sopka Ameriky Popocatepetl. K tomu si pridajte dokonalý oddych na karibských plážach a skvelú kuchyňu. Niet divu, že práve Mexiko sa už tri desaťročia drží medzi top destináciami BUBO. 

Krajina vhodná pre: milovníkov dobrého jedla, histórie a pohodovej dovolenky

2. miesto: Thajsko #

Tradičné drevené lodičky križujúce Andamanské more nám budú robiť spoločnosť aj na ostrovoch v thajskej provincii Krabi.
Foto: Robert Taraba — BUBO

Thajsko sa už dlhé roky drží medzi tými najpopulárnejšími dovolenkovými destináciami Slovákov. Dokonalé pláže, ktoré vyrážajú dych, pamiatky a pokoj budhistických chrámov lákajú každoročne tisícky návštevníkov. BUBO je už 30 rokov najväčším organizátorom ciest do Thajska na Slovensku aj v Čechách. V lete 2023 sem môžete ísť s nami aj vy. 

Krajina vhodná pre: začiatočníkov aj skúsených turistov, rodiny s malými deťmi

1. miesto: Nórsko #

6 fotografií

Kde by ste našli najkrajšiu prírodu na svete? S vysokou pravdepodobnosťou to bude práve v Nórsku.

Nóri o sebe tvrdia, že žijú v najkrajšej krajine na svete a človek im musí dať občas za pravdu. Krása fjordov, vodopádov, miest aj mestečiek či zurčiacich riek vyráža dych. Hrdí Nóri budujú krajinu postavenú na bohatstve z ropy s ohľadom k prírode a návštevník len žasne. Škandinávia s BUBO je samozrejmá voľba, veď cesty sem organizujú vyštudovaní škandinavisti. Vôbec sa nečudujeme, že práve táto severská krajina je na vrchole nášho rebríčka. 

Krajina vhodná pre: milovníkov prírody a európskeho severu, rodiny s deťmi

Spoznajte Nórsko na našich poznávacích zájazdoch, ktoré potešia nielen dospelákov túžiacich po poznaní, ale aj tých najmenších. Do Nórska sa zamiluje každý jeho návštevník bez rozdielu veku.

Akú letnú destináciu odporúča Ľuboš Fellner? #

Kam by vás na dovolenku poslal najscestovanejší Slovák, ktorý navštívil všetky krajiny sveta? „Rád by som odporučil niečo, čo je extrémne výhodné. A preto musím spomenúť Turecko, na ktoré máme v BUBO priam neuveriteľnú cenu. V Turecku putujeme po stopách najstarších pamiatok sveta, Alexandra Macedónskeho, Achyla a Nusreta. Navštívime michelinské reštaurácie a aj tie, ktoré poznáte z Instagramu. Je to naozaj zájazd plný poznania, chutí aj odpočinku na tých najkrajších plážach,“ opisuje Ľuboš Fellner svoj utajený tip číslo jedna. Keďže však zakladateľ cestovnej kancelárie prešiel celý svet, nedá mu nespomenúť ešte aspoň jednu ideálnu letnú destináciu. Tou je podľa neho Egypt. Avšak nie ten typický „hotelový“.

Náš zájazd Egypt – maximálne poznanie je tak prepracovaný, že v tejto kvalite ho naozaj nevie urobiť žiadna iná cestovná kancelária. Za týmto zájazdom sú celé desaťročia práce a drobných krôčikov, ktoré z neho spravili absolútnu špičku. Po Egypte cestujeme s egyptológmi, archeológmi, plavíme sa po Níle, obzrieme si pyramídy, Alexandriu, studňu, z ktorej pil Ježiš... je toho naozaj veľa. Na konci zájazdu si však oddýchneme aj pri mori, ako sa na pravú letnú dovolenku patrí,“ uzatvára Fellner.

Tak, kam sa tento rok vyberiete na letnú dovolenku vy?

Lenka Miškolciová

Lenka Miškolciová

Lenka Miškolciová

Lenku odjakživa bavilo skladať písmenká do slov a slová do ucelených viet. Preto sa rozhodla študovať žurnalistiku. Odvtedy žije v ľúbostnom trojuholníku: Lenka – marketing – novinárčina. Nevie sa definitívne rozhodnúť ani pre jedného nápadníka, a tak sa venuje obom. V BUBO má na starosti marketingové aktivity pre jej srdcu blízky projekt BUBO Family. Jej introvertná hlava neustále nad niečím uvažuje. Svoje myšlienky zhmotnila aj v literatúre. Zatiaľ napísala iba jednu knihu, no sľubuje ďalšie. Námety na príbehy rada hľadá v hudbe, ľuďoch okolo seba, ale aj počas spoznávania rôznych kultúr a krajín. Cestovateľských snov má mnoho. Rada by sledovala veľryby na Aljaške, precválala na koni austrálske prérie, ale aj si vychutnala poké z havajského streetfoodu. Dobrým jedlom ju potešíte vždy a z jej pamäte nikdy nezmizne kôprová pizza, ktorá jej zahnala hlad po osemhodinovej prehliadke petrohradskej Ermitáže. Či jej aj chutila, teraz nie je dôležité. Bol to každopádne ZÁŽITOK.

Obľúbený zájazd z BUBO katalógu:
Aljaška a Havaj

Zo zájazdu:

Lenka Miškolciová

Posledná úprava článku | Prečítané: 1302

Odporúčame tieto zájazdy

K

Ázia   Európa  

Mongolsko, Rusko, Čína

01.06. → 14.06.

náročnosť

14 dní

Trvanie

9999
K

Amerika  

Spojené štáty americké (USA), Kanada


náročnosť

9 dní

Trvanie

3138 3692€
K

Ázia   Amerika  

Oceánia, Spojené štáty americké (USA), Japonsko


náročnosť

16 dní

Trvanie

8332
K

Amerika  

Karibik, Mexiko


náročnosť

16 dní

Trvanie

3295 4393€

Získajte prístup
k exkluzívnym ponukám
a informáciám.