Plážový hotel Iberostar Paraiso Beach, Playa del Carmen, Mexiko

Plážový hotel Iberostar Paraiso Beach, Playa del Carmen, Mexiko

Ak ste hľadali slušný plážový rezort na Mayskej riviére ďalej od uponáhľaného Cancunu, tak Iberostar zaujme Vašu pozornosť. S dobrou polohou, v nie príliš rušnej časti hotelovej zóny medzi Karibským morom a lagúnou Nichupté ponúka priateľský servis, pohodu, komfort, zábavu a jednoznačne dobrú cenu. Ako BUBO vníma Iberostar, tak to sa dočítate sa v tomto blogu.

Kde sa nachádza rezort Iberostar #

All inclusive hotel Iberostar sa nachádza iba 36 km južne od medzinárodného letiska v Cancune v pokojnej oblasti na Mayskej riviére. Hotel je pri krásnej Karibskej pláži. Iberostar je španielska značka, ktorá si pripisuje 5 hviezdičiek a u nás v BUBO je už dlhé roky veľmi obľúbená. Rezort má veľké bazény, bohaté možnosti stravovania a barov, široký výber aktivít a zábavy, precízny concierge, slušný a priateľský personál a najnovšie už aj pomerne dobre fungujúcu aplikáciu, ktorú si pri check-in stiahnete do mobilu a vďaka nej ste v obraze o aktuálnom dianí v tomto malom kúsku raja. Rezort je ideálna voľba pre páry, priateľov ako aj pre rodiny s deťmi. All inclusive tu vždy v poriadku fungoval a naši klienti si tu vždy dobre oddýchli.

Aké je v Cancune počasie a kedy ísť? #

Pozrite si aké je počas roku v Mexiku počasie a kedy sa oplatí do tejto krajiny cestovať

Ideálne počasie pre plážovú dovolenku na Playa del Carmen je od jesene, približne od októbra do jari a obdobia Veľkonočných sviatkov. V letných mesiacoch sa opálite, kde tu spŕchne, neprší však celý deň, rezorty sú otvorené, všetko funguje, len na pobreží Playa del Carmen sa vyskytujú hojnejšom počte riasy. Na druhej strane v tomto období sú veľmi dobre ceny pobytov a leteniek. Ak sa chcete riasam v letnom období vyhnúť, odporúčame vám rezorty na Costa Mujeres, ktoré majú prirodzenú bariéru od Karibského mora a hotel Palladium Costa Mujeres.

Kontaktujte bubo@bubo.sk v prípade rezervácie. Radi poradíme aj individuálne. Iberostar však splní všetky Vaše priania v odporúčanom období cesty.

Po prílete do Cancunu #

Prílet na medzinárodné letisko v Cancune je veľmi jednoduchý. Nemusíte sa báť, že by ste sa tu stratili. Značenie na letisku je prehľadné. Ešte na palube lietadla dostanete vyplniť vstupnú kartu do Mexika, kde sa vpisujú pasové údaje a môžete si ju pozrieť a vytlačiť online tu: Vstupná karta Mexiko. Po vystúpení z lietadla idete s pasom v ruke a vstupnou kartou k prepážke, kde dostanete pečiatku a o pár krokov už stojíte na mieste, kde sa čoskoro stretnete s vašou batožinou. Vezmete si vašu batožinu a kráčajte von do príletovej haly, kde medzi čakajúcimi hľadáte podľa tabuľky osobu, ktorá Vás má vyzdvihnúť a zobrať do Vášho hotela. Alternatívou býva taxík.

Vítajte v Iberostar #

Do rezortu vedie priama kvalitná cesta. Približne po 30-40 minútach (záleží od dopravy) už odbočujete k vstupnej bráne rezortu Iberostar a ste na mieste. Rezort má tri recepcie - jedna je pre ubytovaných v časti Paraiso Beach, druhá je pre ubytovaných v časti Lindo a posledná Paraiso del Mar. Recepcie sú prepojené, všetky chodby, uličky rezortu, všetko je prepojené. Hostia sa iba líšia farbami svojich náramkov a určitými rozdielmi v službách (napr. využívajú aj iné reštaurácie, polohovo bližšie k ich ubytovacej časti), ktoré využívate. Každopádne recepcia hotela a aplikácia v mobile vám ozrejmi Vaše zaplatené služby.

Vždy milá a nonstop otvorená recepcia Vás víta s úsmevom pod kupolou vstupnej brány. Pripravia Vám check in, stiahnete si do mobilu hotelovú aplikáciu a pripnú Vám malý látkový náramok. Iberostar je ideálna voľba, ak hľadáte slušný hotel pre svoju rodinu aj s malými ratolesťami a nechcete zbytočne veľa míňať. Počas prázdnin tu zároveň zavíta aj mnoho rodín s teenagermi z USA a dá sa povedať, že sa tu hovorí možno aj viac anglicky než španielsky.

3 fotografie

Priestory recepcie hotela Iberostar na Playa del Carmen

Ak chcete využiť malý trik, tak náramok pre Iberostar Paraiso Beach je žltej farby a z vnútornej strany je biely. Biely náramok využívajú zas hostia Iberostar Lindo. Ak ste v časti Iberostar Paraiso Beach, tak si teoreticky viete otočiť svoj náramok na ruke naruby a využiť v rezorte tak viac služieb. Rozhodnutie je však na Vás. Informujeme, a nechceme Vás navádzať. Táto rada môže byť zároveň, samozrejme, hocikedy neaktuálna. Iberostar si môže podľa vlastného uváženia meniť politiku kontroly jednotlivých náramkov.

Kufre si naložíme do auta a ideme si pohľadať svoju luxusnú suitu.
Foto: Daniela Mihaldová — BUBO

Aké ubytovanie si vybrať? #

Iberostar rezort sa delí do niekoľkých častí, kvôli lepšej orientácii v aplikácii a na mape rezortu.

My dlhé roky používame služby časti Iberostar Paraiso Beach, ktorého budovy sa tiahnu v rade od pláže až po takmer recepciu hotela (800-900 metrov), kde zóna reštaurácii a barov. Je to viacero ubytovacích jednotiek, ktoré sú rozdelené nasledovne. Tie ktoré sú bližšie k pláži sú Junior Suite Beach / Junior Suite. Ich názov uvidíte vo svojej rezervácii. Ďalej sú to budovy Family. Potom sú tu tie, ktoré sú v okolí bazénov (uprostred rezortu) sa volajú doslova „Rooms near Pool“ a tie ktoré sú bližšie k recepcii a k možnostiam stravovania sú klasické double/twin rooms. Izby majú kapacitu ubytovať 4 osoby, family izby majú kapacitu až pre 6 osôb.

Po celom rezorte premávajú pravidelne golfové autíčka a tak to nikdy nebudete mať nikam ďaleko. Kto sa rád prechádza, môže kľudne ísť aj peši. Rezort je nádherný. Je tu veľmi veľa zelene.

Budovy hotela sú trojpodlažné, vymaľované do pestrofarebných farieb teplých tónov a s krásnou lokálnou architektúrou v tomto zelenom prostredí máte stále pocit, že ste na mexickej dovolenke. Všetko tu krásne ladí a cítite sa príjemne. V upravenom parku v tieni stromov určite objavíte nejedno nosáľa a cestu na večeru alebo na pláž Vám neraz skrížia aj elegantné pávy.

5 fotografií

Prechádzka rezortom

Podľa nášho názoru sú ideálne aj izby double/twin, aj junior suity. Či to budete mať bližšie k pláži, ale k reštauráciám, je možno viac menej jedno nakoľko ako každý hosť pravidelne využívate obe časti počas celého dňa.

Každá izba ma balkón alebo terasu, na ktorú vedú presklené odsúvateľne dvere. V izbách je veľká pohodlná posteľ s bielym povlečením, veľké kreslo, gauč, TV, wifi, klíma aj stropný ventilátor, príslušenstvo na prípravu kávy/čaju, žehlička s doskou, priestor na odloženie kufrov, skriňa, trezor aj dáždnik v prípade, že by sa nad rezortom zatiahlo a spustil sa osviežujúci lejak. Nechýba, samozrejme chladnička s minibarom, veľké sklenené fľašky, ktoré si budete dopĺňať pitnou vodou (každá budova ma na prízemí vlastný zdroj). V kúpeľni sú zas zásoby uterákov, fén, dávkovač mydla a šampónu. Do izby vstupujete na priloženie svojej karty-kľúča. Izba je ladená do teplých tónov farieb a je v nej bádať španielsku koloniálnu architektúru.
Podľa nášho názoru v izbe chýba už iba pracovný stôl pre tých, ktorý by potrebovali počas dovolenky riešiť pracovné záležitosti.

Ak ste náročný a značku Iberostar obľubujete, určite si zvoľte presidential suite. 240 m2 presvieteného priestoru, s terasou s vírivkou a výhľadom na more, kuchynkou, a tu konkrétne aj s pracovným kútikom.

Kde sa najesť? #

Rezort Iberostar Paraiso Beach ponúka mnoho možností stravovania a barov. V aplikácii si pohodlne pozriete vopred svoje menu, dress code a rezervujete si stôl. V každej reštaurácii je aj odporúčané detské menu, zvýraznené alergény, vegánske, vegetariánske možnosti, gluten free, štipľavé jedlá (ang. spicy).

Reštaurácia La Dorada

Obľúbená stredomorská kuchyňa. Reštaurácia sa otvára večer o 18:30. Tešiť sa môžete na pochúťky zo stredomorskej kuchyne. Ako ste už možno uhádli aj sami, väčšinu jedálneho lístka budú tvoriť ryby. Takisto však majú aj skvelé lasagne a paellu. Svoj večer začnite s tradičným mezze v podobe humusu, sušených paradajok a tofu.

Star Rock Café

Americká reštaurácia. Tento populárny podnik sa otvára večer o 18:00. Ak dostanete chuť na hranolky, burgre, cheesecake, brownie či kuracie krídelka, tak zamierte práve sem. Taktiež majú geniálne nachos.

Hashiru Teppanyaki

Japonská reštaurácia, otvára sa večer o 18:00. Ak si budete chcieť zaspomínať na návštevu Japonska, alebo vyskúšať túto kuchyňu po prvý krát, tak určite príďte na čerstvé sushi, sasimi alebo iné nezameniteľné japonské pochúťky. Ak si zo širokej ponuky neviete vybrať, odporúčame Vám California roll buď tuniakové (tuna), alebo ovocné (fruta).

El Puerto

El Puerto je Steakhouse, ktorý sa otvára večer o 18:30. Je sa nájde všetko dobré pre milovníkov mäsa. K dispozícii je aj detské menu, kde si Vaše ratolesti môžu pochutnať napríklad na Mac and Cheese.

El Faro

El Faro je talianska reštaurácia. Otvára sa večer o 19:00. Je asi len málo ľudí, ktorí by nevstúpili do talianskej reštaurácie. Je to kuchyňa, ktorú už veľmi dobre poznáte a viete čo očakávať. Pizza, pasta ale aj sladká bodka z bohatého bufetu dezertov.

La Hacienda

Ako už názov napovedá, La Hacienda je mexická reštaurácia. Otvára sa večer o 18:30, no a keďže ste v Mexiku, určite nevynechajte ani túto reštauráciu. Legendárne tacos – odporúčame Al Pastor, hovädzie alebo kuracie fajitas uspokoja tiež Vaše gurmánske chute. V menu nechýba ani tradičná čokoládová omáčka mole (nejde o sladké jedlo), s kuracím mäskom a syrom z regiónu Oaxaca – odporúčame. Kto má rad bravčové, tak musí ochutnať cochinita pibil – tradičné jedlo z daného regiónu, v ktorom sa nachádzate – Yucatán. Nechýbajú čerstvé rybky, bohatá ponúka koláčikov.

Ak by ste túžili nazbierať viac gurmánskych zážitkov v regióne ich pôvodu, pozrite si program nášho zájazdu Mexiko veľký okruh, kde región Oaxaca tiež navštevujeme. Ochutnávame tam niekoľko druhov mole, klienti si vždy vyberú ten svoj obľúbený a nejeden odíde domov aj s tradičnou zmesou na prípravu pokrmu. Záver tohto zájazdu môžete stráviť v tomto Iberostar Paraiso Beach hoteli, vid doplnkové služby. Stačí sa už len prihlásiť a zvoliť si svoj plážový hotel.

El Rodizio

Toto je pre zmenu brazílska reštaurácia, ktorá sa otvára večer o 18:30. Kto má rád mäso, tak okrem Steak house neodolá ani návšteve v Rodizio. Bohatý bufet s prílohami a obľúbený kúsok mäska Vám nakrájajú priamo do taniera.

5 fotografií

Bufety v hoteli Iberostar

Ostatné:

El Colonial – francúzska reštaurácia, v ktorej si môžete pochutnať aj na netradičnom jedlo ako slimáky.

Bufety - El Puerto otvorený od 13:00, La Plaza – otvorený od 6:00, El Mercado – otvorený od 7:00, El Faro – otvorený od 12:00. Bufety majú taktiež stále bohatý výber a pravidelne sa dopĺňajú. Nájdete v nich všetko od ovocných, zeleninových šalátov, smoothies, pečiva, sladkých koláčov, studenú a teplú kuchyňu, burgre, pizza, cestoviny. Nonstop rôzne druhy káv, čajov a chladených nápojov. 

El Puente – zmrzlinový stánok, otvorený od 10:00 ráno do 18:00 pri bazéne, kde sa počas dňa griluje.

Bary – tých je tu taktiež mnoho a sú na pláži, v lobby, v bazéne, pri bazéne všade na strategických miestach. Nechýba ani Cigarette Bar a Sport bar.

Všetky bary a reštaurácie sú otvorené priebežne tak, aby sa pokryl celý deň, od rána až do skorých ranných hodín druhého dňa. Hladný a smädný neostáva skutočne nikto a je si z čoho vyberať.

Veget na pláži.
Foto: Daniela Mihaldová — BUBO

Pláž hotela Iberostar #

Krásna piesočnatá pláž s bielym pieskom a teplým morom bude miestom, kde budete tráviť väčšinu svojho času. Slnko je horúce, nálada je skvelá, atmosféra je taká aká ma na dovolenke byť. Určite budete neplánovaným svedkom mexickej svadby na pláži alebo sa zahráte beach volleyball s novými priateľmi. V Iberostar je pohodová atmosféra, každý sa usmieva, nikto sa nikam nenáhli, deti si užívajú hry, obrovské bazény, dospelí relaxujú a zabúdajú na všetky problémy. Popri bazénoch sú masážne stoly, suvenírové obchodíky, pingpongové stoly, na každom rohu je nejaký bar a fontána, kde si načapujete čistú sviežu vodu do svojich eko fľašiek, ktoré dostanete ako darček od hotela. Griluje sa, rozdáva sa zmrzlina, hrajú sa šípky, cvičí sa v bazénoch, hrajú sa rôzne hry a večer sa konajú zábavné programy. Bary sú taktiež aj na pláži, nájdete tam aj hojdacie siete, na niektoré miesta na pláži dosahuje aj wifi, slnečníky sú zo slamy, lehátka majú látkový poťah, malé leguány pobehujú hore dole, Vás nič netrápi, a len sa premávate medzi tieňom a karibským slnkom.

Ostatné služby #

#

El Teatro – hudobná hala, kde sa konajú večerné predstavenia od 20:30-22:45 (s otvoreným barom)
Golf je možný za príplatok v blízkosti rezortu, recepcia Vám dá bližšie informácie.
Detské ihriská, Spa, fitness centrum, obchody, vodné športy, dá sa tu robiť všeličo na čo dostanete chuť.

Kalendár aktivít vo Vašej aplikácii – sledujte pravidelne čo sa deje v hoteli. Yoga, zumba, silový tréning, Hit, volleyball na pláži alebo v bazéne, vodné hry, plážové hry, tanečné hodiny, ping pong, party...množstvo aktivít pri ktorých sa zabavíte vy, aj vaše deti a spoznáte nových ľudí. Stačí prísť a pridať sa.

Výlety do okolia – určite odporúčame vodné parky Xplore, kde sa okrem zábavy vo vode a tobogánoch vybláznite aj na zipline alebo jazde po mayskej džungli.

4 fotografie

Večerná zábava v Teatro s otvoreným barom. Mexické tance, tradície, kroje...Nevynechajte!

Ochrana životného prostredia #

Iberostar je moderný rodinný rezort, ktorý dbá aj o ochranu životného prostredia, čistotu oceána a pobrežia. Pracujú aj na tom, aby do roku 2025 boli waste-free a do roku 2030 carbon neutral. Iberostar je veľká španielska značka a vo všetkých svojich rezortoch po svete inštalovali dokopy viac ako 400 zdrojov pitnej vody, z ktorých si pravidelne doplňujete svoje tekutiny.

Iberostar je zároveň prvým hotelovým reťazcom v južnej Európe, na Dominikánskej republike a v Mexiku, ktorý sa venuje tzv. sustainable sea food. Keď uvidíte v menu modrú značku MSC alebo zelenú značku ASC, tak vedzte, že ide o ryby resp. morské plody z trvalo udržateľného zdroja, ktorý nezapríčinil pokles alebo vyhynutie určitých druhov.

Iberostar má taktiež svoj vlastný vedecký tím, ktorý sa venuje ochrane životného prostredia v okolí každého svojho rezortu. Ak budete na Dominikánskej republike v Iberostare pri pláži Bavaro, čo je podstate aj najobľúbenejšia pláž u nás v BUBO na tomto ostrove, tak tam majú laboratórium ktoré môžete navštíviť a dozvedieť sa viac o ich činnosti a korálovej bariére a môžete sa s nimi aj vybrať potápať.

Iberostar teda drží krok s dobou a napriek svojmu hotelovému biznisu, dokazuje, že stále vie udržať životné prostredie a neničiť ho. Svedčí o tom aj rada ocenení, Blue Flag a EarthCheck, Golden Apple, Four Diamonds a iné.

Pre koho je Iberostar vhodný výber? #

Sieť hotelov Iberostar je populárna španielska značka pre dospelých ako aj rodiny s deťmi. V samotnom Mexiku má momentálne 11 hotelov. Jedným z nich je aj Iberostar Paraiso beach, ktorý sme Vám tu predstavili.

Ak by ste chceli ostať bližšie ku Cancunú, na Zona Hoteliera Cancun (ang. Cancun Hotel Zone) pri Karibskom mori odporúčame Iberostar Selection a Coral Level at Iberostar Selection Adults only (od 18 rokov). Oba hotely sa nachádzajú vedľa seba s priamym vstupom na pláž Karibského mora (odporúčame izby Ocean view) a oproti Iberostar Paraiso beach majú oba modernú architektúru.

Iberostar Paraiso beach je však stále tiež 5 hviezdičkový hotel, ale pri dizajne sa kládol dôraz na príjemnú koloniálnu architektúru, teplé tony farieb, vyrezávaný nábytok a nenásilne zasadenie budov do zelených záhrad rezortu, to znamená, že v Paraiso Beach sa možno „trošku“ nachodíte, no o to viac kútov a atrakcii tu je, ktoré môžete objavovať.

Iberostar v Cancune, je zas v centre diania v hotelovej zóne, v 1 budove, priestor je menší, ale ste zas vždy na skok od pláže.

Ďalší Iberostar je na ostrove Cozumel v Karibskom mori. Ďalší Iberostar je na východnom pobreží Mexika, neďaleko Puerto Vallarta a vilovej destinácie Punta Mita. Kto rád surfuje, určite ocení práve aj toto miesto na strane Pacifiku.

Iberostar Tucan a Iberostar Quetzal sú vedľa seba južne od Playa del Carmen.

13 fotografií

Iberostar je miesto, ktoré si rozhodne zamilujete

Ako sa dostať z Iberostar Paraiso Beach do centra mesta Cancun? #

Recepcia hotela Vám poradí a bellboy Vám privolá taxík a oboznámi Vás s približnou sumou, ktorú uhradíte priamo taxikárovi. Noste pri sebe vizitku Vášho hotela. Cancun je približne 40 minút jazdy, počítajte so zápchami.

Miestny záhradník.

Miestny záhradník.

Check out a odchod #

Váš odchod už klope na dvere?

Odporúčame vám, aby ste si večer pred vašim odchodom na recepcii vyplatili tie služby, za ktoré ste počas vášho pobytu mali zaplatiť a neboli v cene Vašej rezervácie. Prípadne služby navyše si totižto píšete na číslo svojej izby a ak sa vám niečo teda nazbieralo, večer to vyplatíte. Deň vopred sa na recepcii informujte aj o tom, o ktorej si rezort pre vás naplánoval odchod vášho transferu na medzinárodné letisko v Cancune, aby ste si presne vedeli rozvrhnúť čas. Skontrolujte si čas odletu z Mexika a či máte všetky potrebné doklady: elektronická letenka a pas. Pri medzinárodnom lete do Európy sa odporúča byť na letisku už približne 2,5 až 3 hodiny pred odletom.

Cesta na medzinárodné letisko v Cancune je dlhá iba 36 km, no počítajte so zápchami. Tento transfer môže trvať pokojne aj 1 hodinu. Radšej isť skôr a vyhnúť sa časovému stresu.

Posledné úsmevy, rozlúčka s krásnou krajinou a aj s Vaším rezortom a o hodinku ste už na letisku a idete na svoj check-in na medzinárodný let. Letisko už poznáte. Odovzdajte na check-ine batožinu a pohľadajte svoju bránu na odlet. Mexiko ste si zamilovali a hoci ste na letisku, už rozmýšľate kedy sa sem vrátiť alebo kam ísť nabudúce. 

Poznámka: od apríla 2021 sa pri odlete z Cancunu platí VISITOR tax cca 10 USD/osoba. Má byť sprístupnená platba online, ale ak nebude fungovať, tax sa zaplatí v kiosku na letisku. Aktuálne informácie Vám spresní recepcia hotela. Ak taxu zaplatíte na letisku, odporúčame tak urobiť po príchode na letisko. Vytlačí sa Vám potvrdenka a s ňou pôjdete na check-in zaregistrovať svoju veľkú batožinu na let.

Viva Mexico!
Foto: Daniela Mihaldová — BUBO

Španielčina do vrecka #

Ak neviete po španielsky, nemajte obavy. Domáci sú veľmi nápomocní. Nemusíte mať vôbec strach z jazykovej bariéry. Personál hotela hovorí anglicky. Medzi hosťami je vždy veľa Američanov, ktorý sa radi združujú a zabávajú. Každý sa však pred cestou môžete naučiť pár španielskych fráz. Toto ocenia hlavne domáci.

Výrazy, ktoré poznáte aj z filmov:

Dobrý deň „Buenos días“.
Dobrý večer „Buenas tardes“.
Dobrú noc „Buenas noches“. (noches čítaj ako nočes)
Dobrú chuť. „Buen provecho“. (provecho čítaj ako provečo)
Ahoj. „Hola!“ (čítaj ako ola)
Dovidenia „Adiós“.
Ďakujem „Gracias“. Niet za čo „De nada".
Áno „sí“
Nie „no“
Dobre „Bueno“ alebo „Vale“.

Ostatné:

Koľko to stojí? „Cuánto cuesta?“ (čítaj ako kuanto kuesta)
Kde sa nachádza /názov/, prosím ? „Dónde está /názov/, por favor?“
Pivo „Cerveza“.
Môžete mi povedať, kedy/kde mám vystúpiť? „Me puede decir cuándo/donde bajar?“ (čítaj ako me puede desir kuando/donde bachar)

A každú situáciu zachránite s výrazom:
„Viva Mexico!“ (Mexico čítaj ako mechiko)  "Nech žije Mexiko!" 

Daniela Mihaldová

Daniela Mihaldová

Daniela Mihaldová

Daniela vyštudovala na Katedre Manažmentu kultúry a turizmu v Nitre. Ešte ako študentka na univerzite strávila niekoľko mesiacov pracovne v USA a Mexiku, ktoré aj prešla krížom krážom. Po skončení školy sa dostala do BUBO najprv iba na stáž, no od začiatku bolo jasné, že zostane. Vypracovala sa na destinačnú manažérku Latinskej Ameriky kam aj pravidelne cestuje. Daniela je skôr introvert, ma rada papierovačky a väčšinou sa na svoje cesty pobali len do ruksaka. Nezabúda teda ani na seba. S BUBO spala na severnom polárnom kruhu v stane, v soľnom hoteli v Bolívii, navštívila všetkých 7 novodobých divov sveta na ceste okolo sveta v privátnom lietadle, prešla krížom cez Salar de Uyuni v džípe, zažila zipline v džungli v Kostarike, plavila sa po Dračej zátoke, v Ohňovej zemi, na Galapágoch, vystupila na Hornov mys, jazdila na rikši po starom Dillí, kúpala sa na absolútne neznámych plážach v Belize, zamilovala si Portoriko a Patagóniu, dovolenkovala na Mayskej riviére aj na Kube, zúčastnila sa expedície na Antarktídu, trekovala v Amazonii, prešla celou Škandináviou, kde ju uchvátili nórske fjordy a príroda na severe Fínska. Jedla slimáky, lúčne koníky, larvy vo Vietname aj kráľovského kraba v Ushuaii a na Kamčatke. Po návšteve 50. krajiny prestala počítať kde bola, koľko krát sa kam vrátila a prakticky už skoro nič zo svojich ciest nezbiera. Od malička bola vedená k turistike a hory doslova zbožňuje. Svoje cestovateľské sny si už dávno splnila, no určite chce ešte zažiť safari v Afrike a polárnu žiaru na saniach v psom záprahu. Miluje mexickú a taliansku kuchyňu, vždy sa teší na gastronomické zážitky v podani kuchárov z Chile ako aj jej otca, ktorý ju doma na Kysuciach víta tradičnými slovenskymi jedlami. Ocení aj škandinávsku čokoládu, írske pivo, portugalské pasteis, brazílske brigadeiro, sicílske cannoli a hlavne nemeškajúce lety.

Obľúbený zájazd z BUBO katalógu

Antarktída - plavba a prelet ponad Drakeov prieliv

Zo zájazdu:

Daniela Mihaldová

Posledná úprava článku | Prečítané: 293

Mohlo by Vás zaujímať

Oaxaca – najkrajšie mesto Mexika Oaxaca

Oaxaca Oaxaca – najkrajšie mesto Mexika

Ako si predstavujete Mexiko? Sú to tie farebné domčeky zaliate slnkom, dláždené ulice, kaktusy, agave, nízki chlapi v sombrerách a ženušky vo…

Ľuboš Fellner 28 min. čítania
Najfantastickejšie festivaly sveta Prémiový blog

Prémiový blog Najfantastickejšie festivaly sveta

Ste už ostrieľaný cestovateľ, ktorý toho videl dosť a chce teraz svoje cesty povýšiť na iný level? Nejde totiž iba o to KAM ísť, ale aj KEDY tu byť…

Ľuboš Fellner 24 min. čítania
Mexiko City - gigant posadený na vypúšťanom jazere Mexiko City

Mexiko City Mexiko City - gigant posadený na vypúšťanom jazere

Hlavné mesto Mexika je piatym najľudnatejším mestom sveta a je to poriadne cítiť. Živý kotol zábavy, jedla, dopravných zápch, ale aj úžasných…

Viktor Háber 22 min. čítania
Exotické tipy - ako si vybrať ideálnu dovolenku Blog

Blog Exotické tipy - ako si vybrať ideálnu dovolenku

Práve teraz nastal čas vybrať si najlepšiu dovolenku v teplej exotike. BUBO vás prevedie po všetkých krajinách sveta od severného pólu k južnému, a…

Viktor Háber 9 min. čítania
Netradičné zážitky na ceste Mexikom Blog

Blog Netradičné zážitky na ceste Mexikom

Mexiko je obrovská krajina a cestovanie po nej je vskutku zaujímavé. Stretnete sa s úsekmi, kde sú kilometre a kilometre ničoho. Žiadne osídlenie…

Noemi Mikleová 14 min. čítania
Kartely v Mexiku Blog

Blog Kartely v Mexiku

Drogy, kartely, prestrelky a narkobaróni. Negatíva, ktoré sa spájajú v očiach mnohých ľudí v súvislosti s inak nádherným Mexikom. Aj dnes nájdeme x…

Noemi Mikleová 11 min. čítania
Blogov

Odporúčame tieto zájazdy

K

Amerika  

Karibik, Mexiko


náročnosť

16 dní

Trvanie

4439
K

Amerika  

Karibik, Mexiko


náročnosť

13 dní

Trvanie

3853
K

Amerika  

Spojené štáty americké (USA), Mexiko


náročnosť

15 dní

Trvanie

5164
K

Amerika  

Karibik, Mexiko


náročnosť

16 dní

Trvanie

4393

Získajte prístup
k exkluzívnym ponukám
a informáciám.