Royal Solaris Cancun

Royal Solaris Cancun

Ak hľadáte slušný plážový rezort v Cancúne, tak Royal Solaris zaujme Vašu pozornosť. S dobrou polohou v nie príliš rušnej časti hotelovej zóny medzi Karibským morom a lagúnou Nichupté ponúka priateľský servis, komfort a jednoznačne dobrú cenu. Ako BUBO vníma Royal Solaris? Dočítate sa v tomto článku.

Kde sa nachádza rezort Royal Solaris #

Tento all inclusive hotel sa nachádza iba 15 km od medzinárodného letiska v Cancune v hotelovej zóne mesta známej ako Zona Hotelera Cancun (ang. Hotel Zone Cancun), ktorej brehy ohraničuje krásne biely piesok a obmýva ho Karibské more. Z centra samotného mesta Cancun je táto lukratívna dovolenková štvrť vzdialená iba necelých 20 minút taxíkom. Royal Solaris je už dlhé roky u nás v BUBO osvedčená značka. All inclusive tu vždy v poriadku fungoval a naši klienti si tu vždy výborne oddýchli.

Aké je v Cancune počasie a kedy ísť? #

Slnko v Cancune páli, pláž je nádherná, jedlo fantastické. Video: Katarína Líšková st. - BUBO

Slnko v Cancune páli, pláž je nádherná, jedlo fantastické. Video: Katarína Líšková st. - BUBO

Po prílete do Cancunu #

Prílet na medzinárodné letisko v Cancune je veľmi jednoduchý. Nemusíte sa báť, že by ste sa tu stratili. Značenie na letisku je prehľadné. Ešte na palube lietadla dostanete vyplniť vstupnú kartu do Mexika, kde sa vpisujú pasové údaje a môžete si ju pozrieť a vytlačiť online tu: Vstupná karta Mexiko. Po vystúpení z lietadla idete s pasom v ruke a vstupnou kartou k prepážke, kde dostanete pečiatku a o pár krokov už stojíte na mieste, kde sa čoskoro stretnete s vašou batožinou. Vezmete si vašu batožinu a kráčajte von do príletovej haly, kde medzi čakajúcimi hľadáte podľa tabuľky osobu, ktorá Vás má vyzdvihnúť a zobrať do Vášho hotela. Alternatívou býva taxík. 

Vítajte v Royal Solaris #

Približne po 20. minútach cesty odbočujete z Boulevard Kukulcan k vstupnej bráne hotela Royal Solaris Cancun a ste na mieste. Vždy milá a nonstop otvorená recepcia Vás víta s úsmevom. Pripravia Vám check in a náramok. V tomto hoteli sa nájdete všetko pre pohodlný pobyt, aj pre tých, ktorí potrebujú len nachvíľu "vypadnúť" z domu, aj pre tých, ktorí potrebujú tvz. dovolenkový homeoffice. Royal Solaris je taktiež ideálna voľba, ak hľadáte slušný hotel pre svoju rodinu s malými ratolesťami a nechcete zbytočne veľa míňať. Vaše deti sa môžu vyblázniť v mini-clube a v mini vodnom parku, kde sú pod dohľadom školeného personálu. Je tu dokonca pre nich aj Baby park, špeciálne vyhradené miesto už ozaj pre tých najmenších od 0 do 4 rokoch. Na izbách je možná prístelka pre deti (túto požiadavku odporúčame riešiť s hotelom vopred). Deti od 12 rokov považujú už za "dospelých" a neuplatňujú sa na ne žiadne zľavy z pobytu. 

Aké ubytovanie si vybrať? #

Izby hotela sú priestranné, čisté a klimatizované. Na prvý pohľad zaujmú veľké priestory vo svetlých farbách voňajúce hygienou. V ponuke hotela je okolo 300 izieb s výhľadom na lagúnu alebo Karibské more. Izbová služba funguje bez problémov a takisto recepcia aj hotelové reštaurácie. V izbe máte k dispozícii štandardné vybavenie, minibar, príslušenstvo na prípravu kávy a čaju, privátna kúpeľňa s drobnou kozmetikou, fénom. Wifi samozrejmosťou. Pracovný stôl, TV, žehlička aj doska na žehlenie.

V základná izba sa volá Deluxe Lagoon View 29 m² (výhľad na lagúnu/západ slnka). O kategóriu vyššie je Deluxe Ocean View 29m² (výhľad na oceán). Absolútnou topkou je kategória Deluxe Ocean View room s open air jacuzzi 38 m², kde z izby máte prístup na terasu s jacuzzi. V Mexiku býva štandardom nasledovné usporiadanie postelí v izbách: buď 1x King Size Bed, alebo 2x Double Beds. Ak máte záujem o vyššiu kategóriu izieb, je potrebné vopred overiť dostupnosť. 

8 fotografií

Izby hotela Royal Solaris

Kde sa najesť? #

Hotel ma niekoľko príjemných reštaurácií, kde si pochutnáte na skvelom jedle. V rámci all inclusive využívate neobmedzené jedlo a drinky v 5 reštauráciách a 3 baroch v areáli hotela. Využívate ďalej hotelové bazény, môžete sa zúčastniť denných aktivít, vodných športov (windsurfing, pedal boat, kayakovanie) a vychutnať si aj nočnú zábavu a živú hudbu.

Las Fuentes - V reštaurácií Las Fuentes pri hotelovej lobby sa od 6:30-11:00 ponúkajú bohaté raňajky formou bufetu, kde na Vás čakajú naservírované čerstvé ovocné džúsy, výborná káva, čaje, lokálne pochúťky, teplé aj studené jedlá. Do 11:30 pre „spachtošov“ podržia ešte bufet s kontinentálnymi raňajkami. Preferujete raňajky do postele? Objednajte si ich. Aj takýto servis je k dispozícii v čase od 7:00 do 10:00.

Rosmarinus - na spôsob bohatého bufetu je realizovaný aj obed v reštaurácií Rosmarinus, ktorá je otvorená od 12:00-16:00. Ponúka medzinárodné jedlá, aj čerstvú zeleninu a ovocie. Nachádza sa neďaleko pláže v otvorených priestoroch (nefúka tu klíma). Od 18:00 -22:00 sa v Rosmarinus podávajú aj večere. Možnosti obedov sú teda nasledovné: v reštauráciách Marco Polo (určite musíte ochutnať ich famózne dezerty!), v reštaurácii Rosmarinus (mexický á la carte) a v reštaurácii Las Fuentes (bufet). V Las Fuentes bude vždy bohatý výber, talianska, orientálna či mexická kuchyňa.

Marco Polo - Práve tu, v reštaurácii Marco Polo, sa bude od Vás vyžadovať primeraný dress code. Takže, ak si do batožiny pribalíte niekoľko kusov slušného oblečenia (pekné šaty/košeľa) a uzavretú obuv, budete sa cítiť medzi hosťami, v spoločnosti, skutočne pohodlne. Slušné oblečenie Mexičania vedia na Vás ako dovolenkujúcich vždy oceniť. Na svoje si prídu aj tí, ktorí dietujú, resp. sa chcú udržať fit, alebo sú gluten free, alebo vegetariáni. Hladný v Royal Solaris neostane vlastne nikto. Pri vstupe na večere sa môže vytvoriť rada čakajúcich, a preto odporúčame cez deň zavolať na recepciu a požiadať o rezerváciu stola na meno.

Ak by ste počas dňa vyhladli, vôbec sa nemusíte obávať. V ďalších menších baroch lokalizovaných priamo v hoteli Vám ponúkajú stále čerstvé guacamole, hamburgre, mexické nachos, nuggety, hot dogy, kuracie krídelka a oveľa viac. Pizzalisima od 12:00 do 18:00 pečie pre Vás domácu pizzu, ktorú si môžete vybrať buď podľa menu, alebo vyskladať podľa svojich preferencii. Prípadne skúsite sushi v La Papite, ktorá je otvorená rovnako ako Pizzalisima pri bare.

6 fotografií

All inclusive - raňajky, obedy, večere, snacky, pizzéria a bary.

Smädný počas dňa taktiež nebudete. Pri bazéne je bar otvorený denne od 10:00 do 17:30, kde Vám namiešajú skvelé drinky, alko aj nealko nápoje. Odporúčame ochutnať ich coco-mango a nezabudnite si stále užívať život, ale neplávať s alkoholom v krvi. Ďalší bar pri lobby je otvorený od 17:00 do 7:00 rána, kde od pondelka do soboty hrá živá hudba. Ak sa vrátite z nočného žúru v meste a hľadali by ste niečo ďalšie pod zub, tak tu v nočnom bare ste na správnom mieste. Od 1:30 rána dostupné občerstvenie.

Vnútro hotelov býva v Mexiku klimatizované (občas až priveľmi) a inač to nie je ani v Royal Solaris. Ak si páni do batožiny pribalia ľahký sveter, resp. dámy svetrík či šatku na ramená, určite ich neraz využijete. Nebude Vám pri stolovaní v reštauráciách vo vnútri hotela veľká zima. S klímou v spoločenských priestoroch moc nespravíte, stíšiť sa nedá (v izbách je na ovládanie). Oproti Latino národom býva Európanom vždy viac zima. Niektoré reštaurácie v Royal Solaris sú otvorené s terasou, tam nič neriešite.

Pláž hotela Royal Solaris #

Vstup z hotela na pláž je priamy. Neprechádzate cez žiadnu cestu. Vo vyznačenej časti sú lehátka pre hostí hotela. Zo svojej izby ste v mori prakticky len po pár krokoch. Slnko, piesok, voda, lehátka, dáždniky, uteráky stále k dispozícii. 

Pláž celej hotelovej zóny je veľmi udržiavaná. Celá hotelová zóna ma okolo 20 km a hotel Royal Solaris sa nachádza v jeho južnejšej pokojnejšej časti. No či sa už vyberiete na prechádzku po pláži doľava alebo doprava, vedzte, že ak budete mať šťastie, možno natrafíte aj na nejakú mexickú svadbu či oslavu na pláži. Pláž nemá postupný vstup do mora. Práve naopak. Vlny môžu byť niekedy silné. Ak máte so sebou deti a nie sú to práve veľkí plavci, majte ich pre istotu vždy pod dohľadom. 

3 fotografie

Pláž pred hotelom Royal Solaris

Ostatné služby #

Hotel ponúka taktiež služby ako fitness, vyššie už spomínaný detský klub, Beauty Salon, menšie spa (masáže, procedúry za príplatok) a dokonca aj možnosť golfu (v okolí do 3 km). V hoteli sú bazény, jeden pre dospelých, druhý vhodný pre deti. Vodné športy, kayakovanie a podobne možné zo strany lagúny v čase od 9:30 do 16:00.

5 fotografií

Voľný čas

Rezort ponúka všetko čo potrebujete k slušnej dovolenke. Je nefajčiarsky, má 24 hodín otvorenú recepciu, je nonstop strážený, wifi tiež poteší každého. K dispozícii concierge, bankomat, fitness, darčekový obchod. 

7 fotografií

Priestory Royal Solaris

Ak by ste potrebovali, tak v pešej dostupnosti z hotela (vyjdete von a dáte sa doľava) je ešte aj predajňa potravín OXXO, ktorú je v Mexiku vidieť takmer na každom kroku. Ide o mexickú sieť, ktorá má v krajine okolo 14 000 - 18 000 pobočiek a nájdete v nej bežné mexické aj európske značky sladkostí, nealko nápojov ako aj pivo. Dá sa u nich natrafiť aj na drobný tovar ako hračky do piesku pre deti, šatky, šiltovky a podobne.

Pre koho je Royal Solaris vhodný výber? #

Podľa toho čo očakávate. Royal Solaris je skvelá voľba pre nenáročného cestovateľa, či už individuálneho cestujúceho, partiu kamarátov alebo rodinu s deťmi, ktorý hľadajú dobrý all inclusive za rozumnú cenu.

Cena je adekvátna službám. Hotel je trochu „vybývaný“ a teda človek zvyknutý na úplne novučičké luxusné hotely určite bude hľadať niečo iné. Anglicky hovoriaci personál je veľmi milý a ústretový. Nasajete rozhodne priateľskú mexickú atmosféru. Hotel si oficiálne v minulosti dával 5*. Dnes mu patria zaslúžené 4*.

Ako sa dostať z Royal Solaris do centra mesta Cancun? #

Centrum mesta Cancún je od tejto hotelovej zóny vzdialené približne 20-25 minút jazdy či už taxíkom alebo mestským autobusom. Ak ste skúsenejší cestovateľ, môžete si vyskúšať práve jazdu mexickým autobusom pre autentický zážitok. Cena lístka je iba pár pesos. Premávajú pravidelne počas dňa okolo celej hotelovej zóny (využívajú ich skôr zamestnanci hotela). Stačí sa postaviť na príjazdovú cestu k hotelu a počkať na spoj, ktorý na zamávanie zastaví. Platí sa pri šoférovi. Neodporúčame nočné jazdy z dôvodu bezpečnosti. Ak sa dá, preferujte autorizovaný taxík. Hotelová zóna Cancun, kde sa nachádza aj Royal Solaris je určená hlavne pre dovolenkujúcich. Pre prechádzky v okolí odporúčame skôr prechádzky po pláži než z druhej strany po ceste, kde sa pohybuje málo ľudí. V centre mesta Cancun sa stretnete s kvalitným street foodom a príjemnými domácimi. Určite to stojí za to! Odporúčame však návštevu cez deň a využiť taxi služby. Noste pri sebe vizitku svojho hotela.

Výhody:

- slušný servis

- dobrá cena na 4* hotel

- pokojná časť hotelovej zóny 

Nevýhody:

- nejde tu o nadštandardný servis

Check out a odchod #

Váš odchod už klope na dvere?

Odporúčame vám, aby ste si večer pred vašim odchodom na recepcii vyplatili tie služby, za ktoré ste počas vášho pobytu mali zaplatiť a neboli v cene Vašej rezervácie. Prípadne služby navyše si totižto píšete na číslo svojej izby a ak sa vám niečo teda nazbieralo, večer to vyplatíte. Deň vopred sa na recepcii informujte aj o tom, o ktorej si rezort pre vás naplánoval odchod vášho transferu na medzinárodné letisko v Cancune, aby ste si presne vedeli rozvrhnúť čas. Skontrolujte si čas odletu z Mexika a či máte všetky potrebné doklady: elektronická letenka, pas. Pri medzinárodnom lete do Európy sa odporúča byť na letisku už približne 2,5 až 3 hodiny pred odletom.

Posledné úsmevy, rozlúčka s krásnou krajinou a aj s Vaším rezortom a o 20 minút ste už na letisku a idete na svoj check-in na medzinárodný let. Letisko už poznáte. Odovzdajte na check-ine batožinu a pohľadajte svoju bránu na odlet. Mexiko ste si zamilovali a hoci ste na letisku, už rozmýšľate kedy sa sem vrátiť alebo kam ísť nabudúce.

Poznámka: od apríla 2021 sa pri odlete z Cancunu platí VISITOR tax cca 10 USD/osoba. Má byť sprístupnená platba online, ale ak nebude fungovať, tax sa zaplatí v kiosku na letisku. Systém sa aktuálne iba zavádza a aktuálne informácie Vám upresní recepcia hotela. Ak tax zaplatíte na letisku, odporúčame tak urobiť po príchode na letisko. Vytlačí sa Vám potvrdenka a s ňou pôjdete na check-in zaregistrovať svoju veľkú batožinu na let.

Západ slnka nad Karibikom. Posledný post, check out a odchod na letisko. Video: Katarína Líšková st. - BUBO

Západ slnka nad Karibikom. Posledný post, check out a odchod na letisko. Video: Katarína Líšková st. - BUBO

Španielčina do vrecka #

Ak neviete po španielsky, nemajte obavy. Domáci sú veľmi nápomocní. Nemusíte mať vôbec strach z jazykovej bariéry. Personál hotela hovorí anglicky.

Každý sa však pred cestou môžete naučiť pár španielských fráz. Toto ocenia aj domáci. 

Výrazy, ktoré poznáte aj z filmov:

Dobrý deň „Buenos días“.
Dobrý večer „Buenas tardes“.
Dobrú noc „Buenas noches“. (noches čítaj ako nočes)
Dobrú chuť. „Buen provecho“. (provecho čítaj ako provečo)
Ahoj. „Hola!“ (čítaj ako ola)
Dovidenia „Adiós“.
Ďakujem „Gracias“. Niet za čo „De nada".
Áno „sí“
Nie „no“
Dobre „Bueno“ alebo „Vale“.

Ostatné:

Koľko to stojí? „Cuánto cuesta?“ (čítaj ako kuanto kuesta)
Kde sa nachádza /názov/, prosím ? „Dónde está /názov/, por favor?“
Pivo „Cerveza“.
Môžete mi povedať, kedy/kde mám vystúpiť? „Me puede decir cuándo/donde bajar?“ (čítaj ako me puede desir kuando/donde bachar)

A každú situáciu zachránite s výrazom:
„Viva Mexico!“ (Mexico čítaj ako mechiko)  "Nech žije Mexiko!" 

Daniela Mihaldová

Daniela Mihaldová

Daniela Mihaldová

Daniela vyštudovala na Katedre Manažmentu kultúry a turizmu v Nitre. Ešte ako študentka na univerzite strávila niekoľko mesiacov pracovne v USA a Mexiku, ktoré aj prešla krížom krážom. Po skončení školy sa dostala do BUBO najprv iba na stáž, no od začiatku bolo jasné, že zostane. Vypracovala sa na destinačnú manažérku Latinskej Ameriky kam aj pravidelne cestuje. Daniela je skôr introvert, ma rada papierovačky a väčšinou sa na svoje cesty pobali len do ruksaka. Nezabúda teda ani na seba. S BUBO spala na severnom polárnom kruhu v stane, v soľnom hoteli v Bolívii, navštívila všetkých 7 novodobých divov sveta na ceste okolo sveta v privátnom lietadle, prešla krížom cez Salar de Uyuni v džípe, zažila zipline v džungli v Kostarike, plavila sa po Dračej zátoke, v Ohňovej zemi, na Galapágoch, vystupila na Hornov mys, jazdila na rikši po starom Dillí, kúpala sa na absolútne neznámych plážach v Belize, zamilovala si Portoriko a Patagóniu, dovolenkovala na Mayskej riviére aj na Kube, zúčastnila sa expedície na Antarktídu, trekovala v Amazonii, prešla celou Škandináviou, kde ju uchvátili nórske fjordy a príroda na severe Fínska. Jedla slimáky, lúčne koníky, larvy vo Vietname aj kráľovského kraba v Ushuaii a na Kamčatke. Po návšteve 50. krajiny prestala počítať kde bola, koľko krát sa kam vrátila a prakticky už skoro nič zo svojich ciest nezbiera. Od malička bola vedená k turistike a hory doslova zbožňuje. Svoje cestovateľské sny si už dávno splnila, no určite chce ešte zažiť safari v Afrike a polárnu žiaru na saniach v psom záprahu. Miluje mexickú a taliansku kuchyňu, vždy sa teší na gastronomické zážitky v podani kuchárov z Chile ako aj jej otca, ktorý ju doma na Kysuciach víta tradičnými slovenskymi jedlami. Ocení aj škandinávsku čokoládu, írske pivo, portugalské pasteis, brazílske brigadeiro, sicílske cannoli a hlavne nemeškajúce lety.

Obľúbený zájazd z BUBO katalógu

Antarktída - plavba a prelet ponad Drakeov prieliv

Zo zájazdu:

Daniela Mihaldová

Posledná úprava článku | Prečítané: 117

Odporúčame tieto zájazdy

E

Ázia  

India


náročnosť

16 dní

Trvanie

3113 4265€
E

Ázia  

Tibet, Nepál, India, Čína


náročnosť

26 dní

Trvanie

4158 5940€
K

Ázia  

Vietnam, Kambodža


náročnosť

16 dní

Trvanie

2381 3968€
K

Amerika  

Karibik, Mexiko


náročnosť

16 dní

Trvanie

2920 3893€

Získajte prístup
k exkluzívnym ponukám
a informáciám.