Kuramathi Maldives

Kuramathi Maldives

Maldivský rezort Kuramathi nielen, že patrí medzi najznámejšie ostrov Maldív, ale vo svojej kategórii 4* rezortov je na absolútnej špičke. Máloktorý ostrov sa teší takej popularite ako práve Kuramathi a niet sa čomu čudovať. Nájdete tu luxus, zvábia vás krásne pláže tropického ostrova, užijete si tu rajský oddych aj adrenalín a do všetkého sa primiešajú aj gastronomické zážitky, ktorých má rezort neúrekom. Kuramathi je miesto na ktoré sa budete tešiť nielen po prvý krát, ale aj vtedy, keď sa rozhodnete opäť vrátiť.

Kde sa nachádza rezort Kuramathi? #

Ostrov, kde nájdete maldivský rezort Kuramathi leží na južnom okraji atolu Rasdhoo (ten je súčasťou väčšieho North Ari Atoll). Rashdoo je malý atol, má len päť ostrovov, no práve vďaka tomu si tu budete pripadať ako v raji. Kuramathi je v centrálnych častiach Maldív, západne od medzinárodného letiska v hlavnom meste Malé. Ostrov leží necelých 60 kilometrov od Malé a tak sa na neho dostanete pohodlne hydroplánom alebo dokonca aj loďou.

Rajský ostrov s rezortom Kuramathi je skvelou dovolenkou
Foto: Kuramathi Maldives

Aké je na Maldivách počasie a kedy ísť? #

Po prílete #

Prílet na medzinárodné letisko v Malé je veľmi jednoduchý. Nečakajte tu žiaden chaos a ani sa nemusíte báť, že by ste sa na ňom stratili. Práve naopak. Je pomerne malé a celkom prehľadné. Po vystúpení z lietadla idete s pasom v ruke k prepážke, kde dostanete pečiatku a o pár krokov už stojíte na mieste, kde sa čoskoro stretnete s vašou batožinou. Dajte si pozor len na to, aby ste do krajiny neprinášali žiaden alkohol, pretože to je na Maldivách striktne zakázané a môže to viesť k postihom.

Vezmite si vašu batožinu a kráčajte von do príletovej haly, kde na vás už čaká miestny partner z luxusného rezortu Kuramathi Maldives a postará sa o vás. Ak ste si vybrali pohodlnosť a zážitok a teda na ostrov preletíte hydroplánom, pomôžu vás s checkinom na tento krátky let a odprevadia vás priamo do lounge, kde ako hostia Kuramathi môžete počkať a osviežiť sa. Ak ste si vybrali lodný transfer, vyjdete s partnerom z rezortu spoločne von pred letisko a priamo pred terminálom nájdete prístav, odkiaľ vaša loď odchádza na váš vytúžený ostrov. Všetko je mimoriadne jednoduché a o všetko je postarané, tak aby ste si užili prvé momenty po prílete na Maldivy (Maledivy).

Cesta na ostrov #

Luxusný rezort Kuramathi leží v centrálnej časti Maldív na okraji atolu Rashdoo, teda na mieste, ktoré leží západne od hlavného mesta a medzinárodného letiska. Rezort je z Malé vzdialený len cca 60 kilometrov a to znamená, že máte dokonca na výber či na ostrov preletíte alebo dáte prednosť lodi, ktorou sa odveziete priamo z letiska.

Odporúčame vám vydať sa na túto krásnu cestu hydroplánom, pretože to jednoducho patrí k zážitkom na Maldivách a aspoň raz za život by si to človek mal skúsiť. My milujeme ten pocit, kedy hydroplán vzlietne z Malé a o chvíľku sa pod vami otvoria pohľady na exotické ostrovčeky či atoly. Sami uvidíte, že ste spravili viac, než dobre a ulovili ste unikátny zážitok ešte pred pristátím na ostrove. Cesta hydroplánom do rezortu trvá len cca 20 minút a po pristáti ste hneď v raji.

Ak si poviete, že by ste predsa len 60 kilometrov do rezortu prešli na lodi, nasadnete na ňu ešte na letisku a vydáte sa na plavbu. Ľod na ostrov odchádza z letiska iba 2x denne a tak sa môže stať, že trafíte čas, kedy si na ňu budete musieť počkať. Počítajte s tým, že plavba do rezortu Kuramathi bude trvať cca 90 minút. Máte namierené na západ, cestou uvidíte viacero tropických ostrovov, užijete si krásny výhľady na Maldivy a o hodinu a pol ste na svojom vysnívanom ostrove.

Ubytujte sa v raji a užívajte si tropický ostrov
Foto: Kuramathi Maldives

Prečo stojí rezort Kuramathi za návštěvu? #

Luxusný maldivský rezort Kuramathi ležiaci na južnom okraji Rasdhoo v centrálnej časti ostrovnej krajiny je stálicou na maldivskom turistickom nebi. Rezort patril medzi niekoľko pionierov, ktorí verili, že sa Maldivy môžu stať vyhľadávanou krajinou na turistickej mape sveta a svoje brány otvoril už v roku 1975. Vtedy trvalo 12 dlhých hodín, kým ste sa na ostrov dostali, dnes sem pohodlne preletíte zážitkovým hydroplánom za 20 minút! Kuramathi má teda v sebe kus veľkej histórie, ktorou začali písať Maldivy svoj úspešný príbeh. Netreba sa však zľaknúť toho, že by tu na vás čakal starý rezort. Vôbec nie, pretože opak je pravdou a Kuramathi prešiel v roku 2015 generálnou rekonštrukciou, aby spĺňal moderné vízie maldivského rezortu s dokonalými službami. Kuramathi sa tak dnes považuje za jeden z najlukratívnejších 4* rezortov na Maldivách.

Kedysi bol rezort Kuramathi dokonca rozdelený do troch rôznych rezortov, ale dnes sa už spojil do jedného pod taktovkou lukratívnej siete Universal Enterprises vďaka čomu sa vytvoril unikátny koncept jedného veľkého rezortu s takmer najdlhšími plážami na celých Maldivách. Ak človek túži na Maldivách po pláži a plážovej dovolenke, tak ťažko nájde na fotogenickejšie pláže než práve tu. Pre mnohých sú práve snehobiele pláže najväčším lákadlom rezortu. Nemusíte sa kúpať len v oceáne, pretože rezort pre vás pripravil aj dva bazény, pričom jeden z nich je príťažlivý infinity pool. Musíte si vychutnať aj ikonický sandbank, ktorý patrí k najfotogenickejším miestam celého Kuramathi. Na ostrove nájdete niekoľko druhov a štandardov ubytovania, ktoré je pripravené tak, aby ste si naozaj mali z čoho vyberať podľa toho po čom túžite od plážových víl cez vodné vily až po luxusné vily s bazénmi plnými elegancie.

Kuramathi je ostrov pre gurmánov, pretože tu nájdete až 12 reštaurácii a 6 barov, takže si tu počas svojho pobytu budete mať rozhodne z čoho vyberať a budete žasnúť nad kulinárskymi špecialitami z celého sveta, ktoré sa práve tu na maldivskom ostrove stretli. Rezort nie je len o jedle, nebojte sa! Pripravil si pre vás toľko zážitkov, že by ste si najdradšej vždy predĺžili pobyt nehladiac na to, koľko času ste tu strávili. Potápačska škola, fantastické šnorchlovanie, výlety na lodiach, rybačka, prechádzky ostrovom, kokosové palmy aj vodné športy, ktoré vás zabavia. Môžete si tu zabehať, užiť si fitnes centrum a zrelaxovať v luxusnom SPA centre s obrovským množstvom procedúr. Kuramathi je skutočne dokonalým miestom nielen pre človeka túžiaceho po bezbrehom oddychu, ale aj pre aktívneho cestovateľa, ktorý na dovolenke rád skúša nové veci a hľadá zážitky.

Romantika Maldív bude na Kuramathi všade okolo vás
Foto: Kuramathi Maldives

Vitajte na ostrove #

Na to, aby ste sa dostali do luxusného rezortu Kuramathi vám stačí 20 minútový let zážitkovým hydroplánom alebo sa vydáte na 90 minútovú plavbu Indickým oceánom. Všetko je podľa vašich preferencií. V momente ako sa na vašom tropickom ostrove ocitnete, dostanete privítanie ako sa na Maldivy patrí. Vynikajúci welcome drink, vlhký uterák na osvieženie a rýchly check-in na príjemnej recepcii. Dostanete svoju vilu a personál vás k nej odvezie tak, aby vám spravil aj krátku prehliadku ostrova a mali ste predstavu, kde sa nachádzajú pláže, reštaurácie či iné detaily, ktoré by ste mohli potrebovať. O batožinu sa nestarajte, tá si na vás počká vo vašej vile a všetko je zariadené tak, aby ste si začali užívať hneď od vášho príchodu. Ste na vysnenej dovolenke a personál hotela spraví všetko preto, aby bola tou najlepšou vo vašom živote.

Kuramathi to je tropický maldivský sen
Foto: Kuramathi Maldives

Aké ubytovanie si vybrať? #

Maldivský rezort Kuramathi má vo svojej ponuke 360 izieb a tak niet divu, že je jedným z najväčších ostrovov celých Maldív. Pre vás je to výhoda, pretože si naozaj budete môcť z čoho vyberať a tak máte na výber dokonca 10 rôznych kategórii ubytovania v 4 variáciach od vodnej vily, cez plážovú, záhradnú vilu až po vilu s označením honeymoon, ktorá však nemusí byť len pre mladomanželov. Jednotlivé vily sa od seba líšia umiestnením na ostrove, veľkosťou, hoci základné ubytovanie má vždy rovnaké vybavenie, ktoré sa berie ako štandard. Vo vilách nájdete moderné vybavenie od najmenších detailov až po nábytok a súčasťou ubytovanie je aj satelitná televízia, prehrávač DVD, rýchla wifi, minibar, káva a čaj a samozrejmosťou je každý deň ak zásoba pitnej vody. Z každej izby máte jednoduchý prístup ku krásnej pláži, aby sa znásobil jej rajský výzor.

Beach Villa

Plážová vila je najzákladnejším ubytovaním v rezortu Kuramathi, no aj tu môžete čakať vysoký štandard. Sú krásne umiestnené medzi tropickou vegtáciou tak vám nad hlavami rastú palmy, no stále ste len niekoľko krokov od bielej pláže a maldivskej lagúny. Nájdete ich v časti ostrova, kde sú oproti lagúne a vďaka ich atmosfére si poviete, že rozhodne majú čosi do seba. Vila v sebe ukrýva priestrannú spálňu s gaučom, kde si viete oddýchnuť a najobľúbenejším priestorom je terasa s lehátkami a sedením. Vila má otvorenú kúpeľňu so sprchovým kútom. Plážové vily postavili na ostrove ešte počas prvotnej výstavby a tak majú za sebou aj opotrebovanie, hoci ich rekonštruovali pred niekoľkými rokmi.

3 fotografie

Beach Villa

Beach Bungalow

Plážový bungalov predstavuje upgrade od plážovej vily a tak je o čosi väčší a obľúbujú ho najmä páry hľadajúce romantiku a súkromie. Vila má svoju kvalitnú posteľ, gauč, kde si viete oddýchnuť v interiéri, no najviac času strávite vonku na svojej terase kde máte nielen dve stoličky a stôl, ale aj dve lehátka, aby ste si užili prítomnosť okolitej zelene a pohľad na pláž s lagúnou. Kúpeľna je tu väčšia než v plážovej vile a okrem vonkajšej sprchy sa môžete tešiť aj na vírivku.

3 fotografie

Beach Bungalow

Superior Beach Villa

Medzi obyčajnou plážovou vilou a vilou s označením „superior“ je veľký skok a pocítite to hneď pri pohľade na vilu a jej dizajn. Vytvorili ju v minimalistickom duchu, má v sebe závan luxusu a hoci je moderná, má v sebe prírodné prvky. Vila má polkruhový pôdorys a jej ústredným priestorom je spálňa s pohodlnou posteľou, odkiaľ sa vstupuje do šatníku aj do priestrannej kúpelne s dvomi umývadlami. Skvelým priestorom je aj súkromná, skrytá záhrada, kde na vás čaká privítna vírivka. Pred spálňou máte verandu s miestom na oddychovanie.

3 fotografie

Superior Beach Villa

Deluxe Beach Villa

Plážová vila vo verzii Deluxe je miesto, kde by ste rozhodne chceli bývať. Moderný dizajn, ukrytá medzi tropickou zeleňou a k tomu ešte krásny výhľad na tyrkysovú lagúnu s bielym pieskom, ktorý začína hneď pred vašou vilou. Vily sa nachádzajú v centrálnej časti ostrova na mieste, kde sú široké pláže a to je dôvod prečo sú tak veľmi obľúbené. Z priestrannej spálne máte prístup k luxusnej kúpeľni s vaňou a dvomi umývadlami, ale aj do ukrytej záhradky s vlastnou vírivkou. Pred vilou na vás čaká drevená terasa so sedením aj dvojicou lehátok. Interiér vily má niekoľko príjemných detailov a milovníci kávy ocenia aj privátny stroj na espresso, aby ste mohli začať deň s výhľadom na pláž s vašou obľúbenou kávou.

Plážové vily majú aj svoje luxusnejšie verzie s privátnym jacuzzi a tak ani Deluxe Villa nie je výnimkou. Túžili ste niekedy po tom, že by ste si vychutnali jacuzzi priamo na Maldivách? Teraz takúto možnosť máte!

3 fotografie

Deluxe Beach Villa

Two Bedroom Beach House

Dvojizbový plážový dom je jedno z najobľúbenejších ubytovaní v rezorte Kuramathi, pretože dokonale ubytuje celú rodinu. Aj medzi Slovákmi si práve toto ubytovanie drží veľkú popularitu a ak sa na neho pozriete, pochopíte hneď prečo. Plážový dom má dve poschodia. Na spodnom poschodí na vás čaká spáľňa s prístupom k drevenej verande aj do kúpeľne s vaňou aj s ukrytou záhradkou, kde na vás čaká sprcha pod holým nebom. Druhé poschodie ukrýva druhú spáľňu s vlastnou kúpeľňou a namiesto verandy si tu môžete posedieť na príjemnom balkóne. Výhľad z plážového domu máte buď na lagúnu alebo na časť koralového útesu a tak si budete pripadať ako v raji. Interiér vily je ladený do svetlých, bielych farieb, je presvetlený a pôsobí príjemne. Oddych na tomto mieste si rozhodne zamilujete a budete nadšení. Plážový dom je vhodný pre rodinu, maximálne pre 4 dospelých a 2 deti.

3 fotografie

Two Bedroom Beach House

Water Villa

Kto by sa aspoň raz nezasníval o tom, že bude na Maldivách bývať v ikonických a romantických vodných vilách postavených priamo nad lagúnou? Vodná vila ponúka dokonalý komfort a absolútne súkromie. Všetko čo na Maldivách potrebujete. K tomu je zvýraznená dávkou tropickej exotiky a skvelé miesto na dovolenku máte priamo pred sebou. Vila je navrhnutá tak, že hneď za vstupom sa ocitnete v predsieni, kde máte šatník aj minibar. Odtiaľ vstupujete do priestrannej spálne aj luxusnej kúpeľne. Medzi verandou s lehátkami a sedením nájdete ešte skvelý priestor, kde na vás čaká privátna vírivka a verte, že si ju vychutnáte viac krát, než ste si mysleli. Z lehátok máte skvelý výhľad na Indický oceán a kedykoľvek zatúžite ponoriť sa do vody, zleziete vlastnými schodíkmi do oceánu a môžete si zaplávať.

3 fotografie

Water Villa

Deluxe Water Villa

Vodná vila z kategórie Deluxe sa vyznačuje tým, že je umiestnená uprostred nádhernej lagúny a tak ten rozdiel oproti klasickej vodnej vile pocítite hneď. Je to miesto stvorené na oddych a keď si sadnete na svoju drevenú verandu s výhľadom na záplavu tyrkysových odtieňov, spadne z vás všetko stres z cesty a zabudnete na čas. Tohto pohľadu sa neprejete. Veranda je obrovská, má svoje sedenie so stolom, lehátka, miesto na oddych a samozrejmosťou je aj vlastný prístup do lagúny. Priestranná spálňa je príjemne, minimalisticky zariadená a v luxusnej kúpeľni oceníte vaňu, kde si doprajete kúpeľ s výhľadom na oceán. Súčasťou vily je aj minibar a chladnička na víno, tak si môžete vychutnávať pohárik pri pohľade na západ slnka. Dovolenka ako má byť!

3 fotografie

Deluxe Water Villa

Water Villa with Pool

Vodná vila s vlastným bazénom patrí medzi najobľúbenejšie vo svojej kategórii, pretože ide o splnený sen mnohých. Tieto vily sú položené priamo nad dokonalou lagúnou alebo sú neďaleko koralového útesu. Všetky však spája romantické prostredie a luxusná elegancia, ktorú v sebe tieto vily majú. Čo sa týka vybavenia, ide o vilu deluxe, len s tým rozdielom, že v tejto vile máte z verandy vstup do privátneho bazéna postaveného v štýle infinity pool. Samotný bazén má dokonca 18m2 a tak si ho dosýta užijete. Sledovať západ slnka s proseccom v ruke priamo v bazéne bude obrovským zážitkom a nebudete chcieť odtiaľto nikam odísť.

Ak chcete ešte o niečo lukratívnejší zážitok siahnite po vile s označením „Thundi Water Pool Villa“. Zariadenie oboch víl je identické, ale táto sa od vodnej vily s bazénom líši tým, že sa nachádza priamo na konci ikonického sandbanku v Kuramathi a tak budete bývať na skutočne unikátnom mieste.

3 fotografie

Water Villa Pool

Pool Villa

Pool Villa je lukratívnym splynutím niekoľkých dokonalých elementov plážovej aj vodnej vily. Leží priamo na snehobielej pláži, ale jej veranda s bazénom pláž presahuje a tak sa ocitnete nad krásnou zátokou. Pool Villa patrí k najluxusnejším možnostiam ubytovania na ostrove a je to príjemná oáza na najkrajších miestach rezortu. Pred vilou sa dvíhajú palmy, za vilou máte Indický oceán a priestranný interiér vám dá množstvo miesta na oddych. Zo spálne vstupujete priamo na verandu so sedením aj lehátkami, no aj priamo vo vile máte miesto, kde si môžete oddýchnuť. Obrovská kúpeľňa má vaňu, dve umývadla, nájdete tu aj šatník či vstup do vonkajšej kúpeľne so sprchou pod šírym nebom. Najviac času budete tráviť na verande s privátnym bazénom (18 m2) z ktorého máte najkrajší pohľad na celú lagúnu a Indický oceán.

3 fotografie

Pool Villa

Honeymoon Pool Villa

Rezort Kuramathi pri svojom ubytovaní myslel aj na obľúbené svadobné cesty, ktoré sú práve častou návštevou Maldív a tak ponúka na ostrove aj „svadobnú“ vilu s bazénom. Je to najväčšie a najluxusnejšie ubytovanie na Kuramathi a samozrejme nemusíte byť na svadobnej ceste, aby ste si ju dokonale užili. Je pre každého, kto chce na Maldivách zažiť zvodný luxus a kto sa chce nechať rozmaznávať. Má svoju spáľňu, obývačku aj miesto, kde sa môžete najesť a privátna terasa vás vezme k privátnemu 10-metrovému bazénu a k vírivke. K dispozícii je aj vonkajšia sprcha a samozrejmosťou je luxusná kúpeľňa. Bazén je v noci romanticky podsvietený a tak tu zažijete naozaj krásne chvíle.

3 fotografie

Honeymoon Pool Villa

Kde sa najesť? #

Luxusný maldivský rezort Kuramathi je dnes vynikajúcou gastronomickou destináciou. Kedysi by ste sa o Kuramathi dočítali, že jeho kuchyňa bola slabinou ostrova, ale tieto časy sa už dávno stratili a keď prešiel rezort v roku 2015 generálnou rekonštrukciou, povedal si, že premení ostrov na kulinársky raj. Pridal niekoľko reštaurácii, obnovil tie tradičné a výsledok vás rozhodne poteší. Dnes tu dokonca nájdete 12 reštaurácii z čoho sú dokonca tri reštaurácie rezortové s raňajkovými bufetmi a súčasťou Kuramathi je aj 6 barov. Ak chcete všetko ochutnať, budete si musieť svoj pobyt dobre rozplánovať alebo sa sem rovno vyberte na dlhšie. Kvalitné jedlo nájdete už v bufetoch, kde budete raňajkovať, obedovať či večerať, no na výber máte skvelé reštaurácie a la carte, kde môžete cestovať po celom svete. Kuramathi vám namieša domáce maldivské chute, japonskú kuchyňu, thajskú, indickú, taliansku, stredomorskú, potešia vás ázijské fúzie, barbecue ale aj prepracovaný fine dining. Pozrite sa sami na výber reštaurácii a pochopíte, že nemáte dočinienie len s obyčajným rezortom!

Rezort Kuramathi je kulinárskym rajom
Foto: Kuramathi Maldives

Milujete živé večery, kde sa stále niečo deje? Zrčite si tu nájdete svoje obľúbené miesta. Kto hľadá pokoj a ticho, vždy ho tu nájde, ale niektoré z reštaurácii či barov si pre vás večer pripravili koncerty, diskotéky, karaoke či predstavenia kvalitných DJov. Na ostrove neplatí žiaden prísny dress code, ale vyvarujte sa tomu, aby ste do reštaurácii prichádzali len v plavkách. Muži by mali mať aspoň tričko či šortky a ženy by si so sebou mali vziať niečo do čoho sa môžu obliecť od sarongu cez tričká alebo šaty. V skratke, prídte v čomkoľvek len nie v plavkách.

Ak si chcete vychutnať večeru v niektorej z reštaurácii, osvedčilo sa nám, aby ste si spravili rezerváciu deň (alebo aj dva) vopred a mali tak istotu, že vás bude čakať vaše vytúžené miesto. Aj vďaka tomu spoznáte viacero skvelých chutí.

Luxusný rezort Kuramathi vytvoril zaujímavú koncepciu a teda nemá len jednu hlavnú rezortovú reštauráciu, kde by prebiehalo hlavné stravovanie, ale takéto reštaurácie má hneď tri! Je to preto, že ostrov je pomerne veľký a tak dostanete pridelenú reštauráciu, ktorá je k vám najbližšie, aby ste nemuseli chodiť ďaleko. Sú vybavené tak, že v nich budete mať svoje raňajky, obedy aj večere. Ide o reštaurácie Haruge, Malaafaiy a Farivalhu. Čo sa týka raňajok, tešiť sa môžete na bohatý bufetový stôl, kde si rozhodne budete vedieť vybrať. Okrem mnohých chutných jedál tu nájdete čerstvé pečivo, ovocie, cereálie, vajcia na množstvo spôsobov, sladké raňajky v podobe palaciniek či waflí, čerstvú zeleninu, syry alebo mäsové výrobky. Bufetové obedy vás zaujmú medzinárodnou kuchyňou a večera sa každý deň mení tak, aby ste mohli ochutnať počas svojho pobytu viacero zaujímavosté z rôznych kútov sveta.

The Reef – Vynikajúca reštaurácia prešla v roku 2015 kompletnou rekonštrukciou a dnes ju nájdete priamo nad krásnou, tyrkysovou lagúnou. Ak milujete morské plody, tak toto bude vaša reštaurácia číslo jedna, kde ich nájdete najčerstvejšie a najlepšie v celom rezorte. The Reef podáva čerstvé maldivské ryby chytené v okolí ostrova v Indickom oceáne, no ponúkne aj kvalitné morské plody z celého sveta. Reštaurácia je otvorená iba počas večere od 19:00 do 23:00 a deti do 6 rokov nemajú vstup povolený.

Tandoor Mahal – Každý milovník indickej kuchyne našiel svoje miesto. Tandoor Mahal vám splní všetky indické sny a nikde v celom rezorte nemáte šancu ochutnať lepšie kari. Možno ho tu robia dokonca najlepšie na celých Maldivách. Medzi najdokonalejšie jedlá patria tie, ktoré pripravujú v tradičnej peci tandoor a teda ochutnajte Tandoori Chicken (perfektné kura v jogurte s indickými koreninami), ryžové Biriyani, indické kari a neodíďte bez toho, aby ste si dali aspoň jeden čerstvý chlieb či chlebové placky akými je Garlic Naan. Tandoor Mahal je otvorený každý deň počas večere (19:00 – 23:00) a raz za týždeň tu dokonca nájdete aj bufet s ochutnávkou indických jedál.

Siam Garden – Reštaurácia je umiestnená v príjemnom tropickom prostredí, kde vám bude robiť spoločnosť zelená, maldivská vegetácia. Jej špecializáciou je vynikajúca thajská kuchyňa s autentickými chuťami, ktoré vybrali zo štyroch thajských regiónov. Čakajú tu na vás morské plody, vegetariánske možnosti, skvelá hovädzina či kuracie jedlá a tiez exotické dezerty. Skúste zelené kari alebo polievku Tom Yum s krevetami. Podobne ako Tandoor Mahal, aj Siam Garden je otvorená len na večeru (19:00 – 22:30) a raz týždenne robí pre svojich hostí thajský bufet plný špecialít.  

Kobe – Jednou z najobľúbenejších reštaurácii rezortu je Kobe (otvorili ju len v roku 2015) s fantastickou japonskou kuchyňou v štýle teppanyaki. Na prvý pohľad vás zaujme jej poloha priamo nad vodou, no presvedčí vás svojou unikátnou chuťou kvalitnej gastronómie. Teppanyaki je kulinárskym umením a tak budete môcť sledovať ako šéfkuchári pripravujú jedlá na obrovskej železnej platni, kde sa všetko premieša. Ak máte alergiu na ryby, morské plody, sézam, sóju či iné, tak vás reštaurácia nebude vedieť obslúžiť. Medzi najzaujímavejšie jedlá, ktoré tu nájdete musíte ochutnať dezerty akými sú Mizu Mochi alebo Lava Cake so zeleným čajom Matcha a čokoládou. Kobe je otvorená len na večeru (19:00 – 22:30) a nepovoľuje vstup deťom do 6 rokov.

Palm – Ak chcete na chvíľku opustiť exotické chute Ázie, vyberte sa do podniku Palm, ktorý je hrdý na svoje poctivé chute Stredomoria. Vaše chuťové poháriky tu potešia skvelé šaláty z čerstvej zeleniny, ktorá vyrástla priamo na ostrove, nájdete tu talianske predjedlá, ale aj cestoviny či pravú taliansku pizzu vďaka tradičnej peci. Ak máte radi sladké, Palm vám ponúkne domácu zmrzlinu s tropickými aj dobre známymi chuťami. Reštaurácia je otvorená aj na obed aj na večeru (11:00 – 22:30), ale medzi 18:00 a 19:00 tu dostanete iba zmrzlinu či nápoje. Môžeme vám poradiť? Vyberte sa sem na večeru, pretože s večerom sa Palm mení na mimoriadne romantické miesto, kde sa nielen výborne najete, ale môžete si vychutnať aj kvalitné víno v atmosfére, ktorá vám vojde do žíl.

Duniye – Milujete fine dining? Potom sa musíte zastaviť v reštaurácii Duniye, ktorá je signture fine dining reštauráciou celého rezortu. Nechajte si tu poradiť jedlá dňa a viete, že ste v dobrých rukách, ktoré vám zostavia kulinárske menu od predjedla po hlavné jedlo a ešte vám odporučia to najlepšie víno. Pripravte sa na explóziu chutí, ktorú pozbierali z celého sveta. Nájdete tu najväčší a najštedrejší vínny lístok celého rezortu. Duniye je otvorená iba na večeru (19:00 – 22:30) a deti do 6 rokov nemajú do reštaurácie povolený vstup.

Inguru – Svoje miesto má na brehu lagúny s krásnym výhľadom na Indický oceán a špecializuje sa na ázijskú kuchyňu s jemným západnym vplyvom. Nájdete tu viacero zaujímavých možností a môžete sem prísť aj na obed (11:00 – 17:00) alebo na večeru (19:00 – 22:30). Obľúbené sú tu najmä večere s ázijskými jedlami. Rešturácia neakceptuje hostí mladších ako 6 rokov.

Island Barbeque – Na tomto mieste vás očarí poloha reštaurácie priamo na krásnej bielej pláži, hneď vedľa obľúbeného infinity poolu. Sadnite si objednajte jedlo a vychutnajte si výhľady na okolie. Ako napovedá aj názov tohto miesta, tešiť sa tu môžete na dokonalú grilovačku od perfektných stejkov cez grilované ryby či morské plody. Vôňa dreveného uhlia, grilovaného mäsa a k tomu oceánu premenia toto miesto na romantický únik na tropickom ostrove. Okrem kvalitného jedla tu nájdete aj slušný výber vín. Otvorená je len na večeru (19:00 – 22:30) a deti do 6 rokov nemajú do reštaurácie povolený vstup.

Island Coffee Shop – Obľúbené miesto, kam sa viete vybrať kedykoľvek počas dňa, aby ste tu našli niečo zaujímavé aj exotické pod zub. V ponuke je viacero medzinárodných jedál, no ani miestne, lokálne maldivské kari nie sú zlou voľbou a aspoň raz za pobyt sa na ne nechajte nahovoriť, nech viete ako chutia ostrovy, kde trávite dovolenku. Zastaviť sa tu môžete aj na „čaj o piatej“ a užiť si výhľad na infinity pool. Do tejto reštaurácie nepotrebujete žiadne rezervácie.

Fung Bar – Je najväčším a najpopulárnejším spomedzi všetkých šiestich barov na ostrove a užíva si svoju polohu hneď vedľa infinity bazéna. Svoj drink si tu môžete vychutnať priamo na pláži alebo v tieni pri bazéne. Večer sa mení na diskotéku, no pokojne si len užívajte atmosféru a vynikajúce kokteily. Bar je otvorený od 9:00 do momentu, kedy odchádza posledný hosť. Happy hour – 18:00 -20:00

Dhoni Bar – Obľúbený bar si získal svoju popularitu pre krásnu polohu s výhľadmi na okolitú lagúnu, kde si môžete vychutnať svoj gin tonic alebo caipirinhu s pocitom, že vám celé Maldivy ležia pri nohách. Otvorené je od 9:00 do kým neodídu ľudia. Happy hour – 18:00 -20:00.

Laguna Bar – Bar sa nachádza na samotnom konci ostrova v príjemnej a tichej lokalite neďaleko pláže či infinity poolu. Nájdete tu skvelý priestor na relax na vonkajšej terase a mnohí sem prichádzajú pred západom slnka, aby si odtiaľto užili krásne, maldivské divadlo s kokteilom v ruke. Otvorené je od 9:00 do kým neodídu ľudia. Happy hour – 18:00 -20:00.

Pool Bar – Rezort má pre svojich hostí pripravené dva bazény a kým pri inifinity poole nájdete Fung Bar aj Laguna Bar, druhý bazén má na starosti Pool Bar, kde si vychutnáte život prepletený s oddychom. Odšťavia vám tu čerstvé ovocie, namiešajú perfektné kokteily s exotickými chuťami alebo si tu vsadíte na klasiku. Bar je otvorený od 9:00 do 20:00.

Sand Bar – Milujete plážové bary? Toto je vaše miesto. Vyberte sa na pláž, usaďte sa pohodlne do pohodlných vakov, sledujte večerný horizont, nohy zapichnite do piesku a vychutnajte si Mai Tai, Mojito alebo len orosené pivo. Sand Bar má otvorené medzi 20:00 a 0:00.

Havana Club Wine and Cigar Bar – Lukratívnym barom rezortu je Havana, kde nájdete najzaujímavejší výber cigár aj značkového alkoholu z celého sveta. Tešiť sa tu môžete na prémiové vína, značkové koňaky, kubánske cigary či skvelé aperitívy. Občas tu môžete zažiť aj karaoke, ale vyberiete sa sem najmä kvôli ponuke a atmosfére. Bar je otvorený od 18:00 do neskorej noci.

Ako funguje all inclusive? #

Každý z hostí prichádzajúcich do maldivského rezortu Kuramathi má na výber či bude mať na ostrove „full board“, teda plnú penziu alebo si ju rozšíri o jeden z dvoch programov all inclusive, ktorú si pre vás rezort pripravil. Na výber máte verziu „Basic“ alebo lukratívnejšiu a luxusnejšiu verziu „All Inclusive Package. Ak cestujete s deťmi malými deťmi, tak pamätajte na to, že mnohé z a la carte reštaurácii nepovoľujú vstup deťom mladším než 6 rokov.

All Inclusive Basic – Je to najobľúbenejši program pre all inclusive v rezorte Kurmathi a ak si ho zvolíte, potom máte svoje raňajky, obedy aj večere v reštauráciach akými sú Haruge, Malaafaiy alebo Farivalhu. Okrem toho sa môžete zastaviť na „čaj o piatej“ v Island Coffee Shop, Dhoni Bar alebo v reštaurácii Farivalhu medzi 15:00 a 17:00, kde si môžete dať niečo malé pod zub, čo je práve v ponuke.

Súčasťou balíku sú samozrejme nápoje, no šampanské, fľaškové vína alebo prémiový alkhol nie sú súčasťou tejto verzie all inclusive. Na výber však máte nealko nápoje (coca bola, sprite, fanta, sóda), krabicové ovocné džúsy, základné druhy alkoholických nápojov, kokteily, vína rozlievané do pohárov, čapované pivo, vodu, špeciálnejšie druhy čajov a špeciálnejšie kávy ako espresso, latte alebo cappuccino. V rámci all inclusive balíčku máte v cene aj všetky nealko nápoje v minibare, ktorý nájdete vo vlastnej vile.  

Okrem jedál či nápojov máte nárok na zapožičanie šnorchlu, masky či plutiev a v areáli vodných športov si môžete na hodinu denne požičať aj rôzne druhy športového náčinia od kajakov po windsurfing. V rámci svojho balíčka máte aj nároky na dva výlety a tým prvým je plavba pri západe slnka a druhým je návšteva susedného, lokálneho ostrova Rasdhoo.

All Inclusive Package – ide o upgrade základného all inclusive „Basic“ programu. Pri tomto programe máte vybrané bufetové reštaurácie podľa umiestnenia vašej vily kam môžete prísť na raňajky, obed alebo večeru, ale na výber máte aj akúkoľvek reštauráciu na ostrove, kde sa viete prísť najesť a vybrať si jedlo a la carte. Nezabudnite si však spraviť do iných reštaurácii rezerváciu, aby ste mali istotu svojho miesta a mohli tak skúšať a ochutnávať viac. Prémiové jedlá (homár atď) nie sú súčasťou ani tohto balíku!

Aj v tomto programe ostávajú všetky spomínané nápoje či aktivity, ale rozdielom je prístup k vínu a teda okrem rozlievaného vína si môžete vychutnať aj fľaškové vína, ktoré nájdete na špeciálnom lístku.

Čo tu môžete robiť? #

Maldivský rezort Kuramathi má v sebe niečo, prečo sa sem ľudia mimoriadne radi vracajú. Je to aj tým, že ponúka obrovské možnosti a tak si tu každý nájde niečo, čím si dokáže svoje pobyt v raji spríjemniť. Ak cestujete na Maldivy len kvôli plážam a kúpaniu sa v krásnom oceáne, nájdete tu jedni z najkrajších pláží celej krajiny. Perfektne si oddýchnete v luxusnom SPA centre, odkiaľ sa vrátie ako nový človek a ak patríte medzi tých, ktorí aj na dovolenke potrebujú byť aktívni, Kuramathi opäť presne vie ako na vás. Športoviská, prírodné chodníčky, vodné športy, to všetko tu čaká, no napokon ako to už býva dobrým zvykom, nájdete tu podstatne viac.

Na ostrove nenájdete len jeden bazén, ale rovno dva, aby ste mali o zážitok na viac. Hlavným bazénom je Infinity Pool takmer priamo položený na pláži, kde si spravíte nielen krásne fotografie, ale najmä si užijete priamo z bazénu výhľad na neďalekú lagúnu. Leží na severovýchodom cípe ostrova. Druhý bazén nájdete v centrálnej časti ostrova. Hneď vedľa neho má miesto aj obľúbený Pool Bar, tak si vychutnajte svoj kokteil na lehátku a osviežte sa vo vode.

Luxusný ostrov Kuramathi je široko ďaleko známy aj svojim kvalitným a lukratívnym Kuramathi SPA rezortom, kde sa z vás stane nový človek. Ak je jednou z vašich priorít na Maldivách dokonalý oddych a rozmaznávanie sa, potom sa s týmto miestom určite stretnete viac než raz. Rozhodne sa tu zamilujete do wellnesu. SPA umiestnili na mimoriadne príjemnej časti ostrova a tak vás obkopí atmosféra raja hneď ako sa ocitnete za jeho bránami. Naokolo je tropická vegetácia, relaxačná hudba z vás vysaje akýkoľvek stres a do toho počujete a cítite oceán. Z krásnej predstavy je rázom realita. Čakajte tu služby na najvyššej úrovni, kde sa mieša starobylá tradícia s modernými víziami wellnesu. Môžete sa tak tešiť na orientálne masáže, východne esenciálne oleje, kvalitnú, európsku kozmetiku, ale aj bylinkové masáže, sauny, fínsku saunu, jacuzzi, studený bazén či relaxačné miestnosti. Toto miesto vás nabije neskutočnou energiou.

Súčasťou vášho rezortu je aj kvalitná telocvičňa, ktorá je pre vás otvorená už od rána, aby ste si mohli vychutnať svoj ranný tréning presne tak ako to máte radi. Nájdete v nej viacero moderných strojov a ak by ste potrebovali profesionálov, ktorí vám pomôžu tréning naplánovať alebo na naučenie nových cvičení, máte ich tu tiež k dispozícii.

Kuramathi je pomerne veľkým ostrovom a to je dobrou správou pre tých, ktorí by si radi išli ráno zabehať. Na ostrove nájdete niekoľko možností a ak sa vyberiete vyvetrať hlavu, najlepšie sa vám bude behať ráno, kým ešte maldivské slnko nezohrialo vzduch do tropických horúčav. Spomedzi športovísk, ktoré si rezort pripravil patria medzi tie obľúbené najmä tenisové kurty, futbalové ihrisko alebo kurt na bedminton.

Jedným z skvelých ťahákov rezortu Kuramathi sú aj fantastické maldivské pláže, ktoré tu nájdete. Tie najkrajšie ležia na oboch koncoch ostrova, kde je najjemnejší piesok a voda tu má farbu katalógových fotografií. Vďaka tomu, že je Kuramathi veľkým ostrovom, nájdete tu svoje súkromie a kúsok vlastnej pláže, ktorá bude patriť len a len vám. Nájdete tu aj pokojnejšie, zabudnuté miesta kam sa môžete vybrať a medzi kokosovými palmami si splníte svoj dovolenkový sen.

Maldivský rezort Kuramathi je ostrov, ktorý zo svojej polohy v Indickom oceáne vyťažil skutočné maximum. Aj z toho dôvodu tu nájdete areál vodných športov Aqua Sports & Fun. Kto chce zažiť Indický oceán aj inak, než len kúpaním sa na pláži, ten bude z tohto miesta nadšený. Najobľúbenejším športom je kajakovanie, kedy si môžete požičať kajak a vydať sa na objavnú plavbu do okolia ostrova alebo ho celý obkrúžite dookola a vychutnáte si ho z inej perspektívy. V poslednej dobe si svoju reputáciu vydobyl aj paddleboarding a ak ste ho nikdy neskúšali, Maldivy čakajú priamo na vás. Skúsiť však môžete aj windsurfing, plavbu katamaranom či jazdu na vodných lyžiach alebo wakeboarding. Vodné skútre rezort kvôli hluku a znečisteniu rezort neponúka. Ak si na niečo netrúfate, k dispozícii sú vám profesionálni inštruktori, ktorí vás radi zasvätia do akéhoľkovek vodného športu. Takto z Maldív dostanete viac.

Zaujímavým projektom rezortu sú aj tzv. „Nature Walks“ alebo prechádzky prírodou priamo na ostrove. Na výber máte dokonca viacero zaujímavých cestičiek, aby ste sa z Maldív dozvedeli čo najviac. Najobľúbenejší je „Botanic Walk“, kedy sa stretnete s veľkým množstvom tropických rastlín od tých, ktoré sa používajú do varenia či na jeden až po tie s medicínskym potenciálom. „Nature trail“ vám ukáže kúsok maldivského lesa, kde pochopíte životný cyklus kokosovej palmy a deti najviac nadchne „Hermit Crab Walk“, kedy sa vydáte po stopách krabov, ktoré môžete stretnúť na ostrove. Toto vás nielen zabaví, ale aj obohatí. Pohľadajte aj 300-ročný banyán!

Rezort vám ponúkne aj obľúbenú, gastronomickú koncepciu tzv. Private Dining a teda zážitok v podobe kulinárskej hostiny na unikátnych miestach s atraktívnym jedlom. Môžete sa rozhodnúť či by ste chceli mať obed na brehu lagúny alebo vám na pláži pripravia len pre vás gril a budete si vychutnávať grilovačku pod hviezdami. Večeru si môžete pokojne nechať priniesť aj do svojej vlastnej vily a užiť si ju v súkromí. Povedzte ako si svoj romantický zážitok predstavujete a rezort spraví všetko preto, aby vám želanie splnil. Rezort vám ponúkne niekoľko alternatív a tak si len vyberte či by ste chceli 5-chodové menu, kde bude hrať prvé husle homár alebo máte chuť na ázijský Hot Pot či mongolské barbecue. Na tento zážitok len tak ľahko nezabudnete.

Potápanie alebo šnorchlovanie? #

Najobľúbenejšími činnosťami na akomkoľvek maldivskom ostrove je jednoznačne potápanie alebo šnorchlovanie. Šnorchlovanie je jednoduchším variantom a pre svoju dostupnosť sa ho môže nabažiť skutočne každý. Ak máte vlastný šnorchel, vezmite si ho so sebou, ale ak ste si ho aj zabudli alebo ste nikdy žiaden nemali, nevadí. Ostrov má vlastnú požičovňu a viete si ho požičať na deň alebo pokojne aj na celý pobyt. Ak máte program all inclusive, šnorchel máte v cene, inak za neho platíte. Rovnako si v ňom viete zapožičať aj plutvy či iné drobnosti. Šnorchlovať môžete kdekoľvek priamo na ostrove, len sa vyhnite mólu, kde prichádzajú lode. Pri šnorchlovaní si dajte pozor na ostré, maldivské slnko a nechajte si na sebe tričko, inak sa do polhodiny spálite a budete to cítiť aj nasledujúce dni. Nešnorchlujte po zotmení kvôli bezpečnosti ani na mieste, kde pristávajú hydroplány.

Luxusný rezort Kuramathi má vďaka svojej polohe fantastické šnorchlovanie a domáci, koralový útes, ktorý tu na vás čaká patrí medzi najzaujímavejšie rezortové miesta na Maldivách. Ak šnorchlovanie milujete, ste tu na správnej adrese! Tešiť sa tu môžete nielen na krásny koralový útes, ale aj na veľké množstvo tropických rýb, koralových žralokov, manty, raje ale stretnú sa tu viete aj s korytnačkou. Pokojne sa vyberte pod hladinu mora a lovte zážitky. Ak ste nikdy nešnorchlovali alebo si na prvý krát netrúfate, rezort má v zálohe aj šnorchlovacie safari na najkrajšie miesta ostrova a profesionáli vás oboznámia s technikou, aby ste si túto aktitivu vychutnali na maximum.

Maldivský rezort bez potápania by bol ochudobnený o obrovské zážitky a tak na Kuramathi nájdete nielen kvalitnú potápačskú školu, kde si viete spraviť aj svoj kurz PADI, ale v ponuke objavíte niekoľko skutočne zaujímavých výletov. Ak by ste chceli vedieť ohľadom morskej flóry a fauny viac, na ostrove stretnete aj morského biológa, ktorý vás naučí všetko, čo by ste chceli vedieť. Obrovskou výhodou Kuramathi je poloha v oblasti atolu Rashdoo, ktorá má povesť dokonalej potápačskej destinácie spoločne s lokalitou North Ari Atoll. Okolitý atol je mimoriadne obľúbený na potápanie a vy ho máte hneď „za rohom“. Táto unikátna potápačská destinácia vám ukáže najkrajší podmorský svet Maldív s jeho obyvateľmi od rají cez žraloky, koralové ryby až po morské korytnačky. Sem tam sa objaví aj žralok kladivohlavý a počas sezóny môžete natrafiť na obrovské žraloky veľrybie či manti. Málokde na Maldivách je tak dokonalá podmorská fauna ako práve tu. Potápať sa viete aj v blízkosti rezortu, ale ak je potápanie ťahákom za ktorým ste na Maldivy prišli, nechajte sa nahovoriť na skvelé výlety do okolia, kde spoznáte a zažijete fantastické veci.

Pre Kuramathi pre rodiny s deťmi? #

Luxusný rezort Kuramathi je ideálne miesto pre rodinnú dovolenku. Deti tu nájdu idylické podmienky a je tu pre nich toľko aktivít, že odtiaľto nebudú chcieť odísť. Pre deti vo veku 3 – 12 rokov je k dispozícii detský klub Bageecha a ak máte so sebou mladšie dieťa, rezort vám ponúkne babysitting v čase, keby ste si chceli vyjsť na romantickú večeru alebo by ste mali naplánované iné aktivity. V detskom klube sa o zážitky starajú animátori a profesionáli. Pre deti je pripravený bazén, vonkajšie aj vnútorné ihrisko, kútik na čítanie, hračky a medzi tie najzaujímavejšie aktivity patrí nočná prechádzka ostrovom, karaoke či dokonca barbecue pre deti. Ak cestujete s malými deťmi, pamätajte si, že niektoré z reštaurácii a la carte na ostrove nepovoľujú vstup deťom mladším než 6 rokov. Inde sa najedia kráľovsky a nestretnete sa so žiadnymi problémami.

Kam sa vybrať na výlet? #

Poloha rezortu Kuramathi ani nemôže byť lepšia. Leží na južnom okraji atolu Rashdoo, ktorý je súčasťou väčšieho North Ari Atoll a to znamená, že na vás čaká niekoľko zaujímavých výletov, ktoré si viete priamo z rezortu vychutnať. Ak si chcete vychutnať len váš ostrov, nemáte sa čoho báť, pretože má v zálohe obrovské množstvo zaujímavostí, ale ak radi objavíte aj okolie, potom vás ponuka výletov rozhodne prekvapí a poteší. Radi by ste sa plavili pri západe slnka? Pozorovali delfíny? Vybrali sa na opustený či lokálny ostrov? Fantázii sa na Maldivách medze nekladú.

Zatúžili ste niekedy vyraziť na rybačku v Indickom oceáne? Na Maldivách takúto šancu dostanete a rezort Kuramathi má takýto zážitok na dennom poriadku. Nemusíte byť žiaden profík, aby ste si rybačku užili. Vyrazíte na more, plavíte sa krásnym prostredím a snažíte sa chytiť typické ryby medzi ktorými v týchto končinách nechýba tuniak ani barakuda. Rezort podporuje filozofiu „chytiť a pustiť“ a tak berte rybárčenie ako zábavu a skvelú aktivitu vďaka ktorej spoznáte ďalší kúsok maldivskej mozaiky. Túto aktivitu si rozhodne užijete a pre mnohých to bude najintenzívnejší zážitok maldivskej dovolenky.

Obľúbeným výletom v Kuramathi je aj plavba v okolí ostrova pri západe slnka. Takáto plavba poteší nejednu romantickú dušu a keď uvidíte ostrov a okolité atoly z paluby lode, do Maldív sa zamilujete. Popíjali ste už šumivé víno pri zapadajúcom slnku na Indickom oceáne? Teraz si tento sen splníte priamo v Kuramathi. Nezabudnite si vziať aj fotoaparát, pretože tu spravíte krásne fotky a okrem toho máte celkom veľkú šancu na to, aby ste stretli delfíny. Plavbu môžete absolvovať každý deň s výnimkou utorku a soboty.

Milujete šnorchlovanie či potápanie? Vydajte sa na niektorý zo špeciálnych šnorchlovacích alebo potápačských výletov, kde vás vezmú na najkrajšie miesta, kde budete pod vodou zbierať zážitky. Obľúbeným je výlet ku koralovému útesu s morskými korytnačkami. Chodia sem pravidelne hľadať potravu a tak je obrovská šanca uvidieť ich na vlastné oči. Zaujímavým výletom je aj objavovanie častí atolu North Ari, kde zase môžete v určité obdobie vidieť obrovské manty.

Netradičným kultúrnym výletom je aj návšteva blízkeho lokálneho ostrova Rashdoo. Rezort je iným svetom, než lokálny ostrov, kde žijú domáci a verte, že toto sa vám bude veľmi páčiť. Odveziete sa loďkou a na miestnom ostrove sa zoznámte s tým ako vyzerá bežný, obyčajný maldivský život v malom mestečku niekde uprostred oceánu. Skvelé zážitky, kultúrne obohatenie a zaujímavý deň.

Viezli ste sa už v zaujímavej „ponorke“, ktorá síce pláva na hladine, ale má presklené dno vďaka ktorému vidíte krásny podmorský život? Kuramathi má takúto polo-ponorku pripravenú a môžete s ňou zažiť skutočne unikátny výlet. Táto plavba je ideálna pre tých, čo nešnorchlujú alebo pre rodiny s deťmi, kedy sa deti môžu pozrieť pod morskú hladinu a uvidieť jej pestrých obyvateľov od húfov rýby cez raje až po žraloky. Takto sa lovia zážitky na Maldivách!

Check out a odchod #

Váš odchod z rajského ostrova Kuramathi klope na dvere? Odporúčame vám aby ste si večer pred vašim odchodom na recepcii vyplatili služby za ktoré ste počas vášho pobytu mali zaplatiť. Nikde na ostrove totiž neplatíte hotovosťou a všetko si píšete na izbu a ak sa vám čosi nazbieralo, večer to vyplatíte.                   

Deň vopred sa na recepcii informujte aj o tom, kedy si na golfovom autíčku prídu pri vašu izbu pre vašu batožinu, aby ste ju nemuseli ťahať sami. Odvezú vám ju priamo do prístavu, aby ste to mali čo najpohodlnejšie. Recepcia vás tiež informuje o tom, kedy odchádza z prístavu váš transfer smer medzinárodne letisko v Malé, či ste si už vybrali cestu hydroplánom alebo pôjdete loďou. Vďaka týmto informáciám vám odpadne akýkoľvek stres z odchodu a uvidíte, aké to bude všetko jednoduché. Po príchode na letisko už veci naberajú rýchly spád. Na check-ine odovzdáte svoju batožinu, prejdete sa duty free obchodom a odlietate domov. Viete, že sa sem vrátite.

Tomáš Kubuš

Tomáš Kubuš

Tomáš Kubuš

Vyštudovaný historik s veľkým srdcom. Získa si vás obetavosťou (vie o vašich prianiach skôr, než si ich uvedomíte vy) a ohromnými znalosťami. Miluje Áziu a krajiny Stredného východu. Stretnete sa s ním v Iráne aj v Uzbekistane, na Kaukaze či v Jordánsku alebo v Izraeli. Do novšej histórie si chodí oddýchnuť do juhovýchodnej Ázie. S láskou vás prevedie Indočínou, Thajskom či Malajziou. Veľmi rád píše a jeho články nájdete v mnohých slovenských časopisoch aj na našom blog Od pólu k pólu.

Obľúbený zájazd z BUBO katalógu
Hodvábnou cestou do Perzie (Komfort)

Zo zájazdu:

Tomáš Kubuš

Posledná úprava článku | Prečítané: 897

Mohlo by Vás zaujímať

Najkrajšie pláže sveta - top 20 Prémiový blog

Prémiový blog Najkrajšie pláže sveta - top 20

Chodím po svete tridsať rokov, aby som našiel tú najkrajšiu pláž na planéte. Za ten čas som natrafil na pláže opustené a romantické, plné života a…

Ľuboš Fellner 13 min. čítania
Kuramathi Maldives Blog

Blog Kuramathi Maldives

Maldivský rezort Kuramathi nielen, že patrí medzi najznámejšie ostrov Maldív, ale vo svojej kategórii 4* rezortov je na absolútnej špičke.…

Sun Siyam Olhuveli Blog

Blog Sun Siyam Olhuveli

Maldivský rezort Sun Siyam Olhuveli patrí medzi najzaujímavejšie 4* rezorty Maldív. Nájdete tu moderný luxus, tropické maldivské prostredie s…

Hotel LUX South Ari Atoll Maledivy Blog

Blog Hotel LUX South Ari Atoll Maledivy

Luxusný 5* rezort LUX South Ari Atoll otvoril svoje brány koncom roka 2016 po tom, ako prišla lukratívna skupina LUX Resorts & Hotels a premenila…

Waldorf Astoria Maldives Blog

Blog Waldorf Astoria Maldives

Exkluzívny 5* rezort Waldorf Astoria otvoril svoje brány len počas roku 2019, no svojim príchodom zmenil maldivské nazeranie na luxusný produkt. Má…

Ozen Bolifushi Maldives Blog

Blog Ozen Bolifushi Maldives

Luxusný 5* dovolenkový rezort na Maldivách nemusí byť len abstraktná predstava, pretože tá má aj svoje meno. Zoznámte sa s ostrovom Ozen Bolifushi,…

Blogov

Odporúčame tieto zájazdy

Detské zľavy

Dovolenka Srí Lanka a Maldivy s rodinou
F

Ázia  

Srí Lanka, Maldivy


náročnosť

14 dní

Trvanie

10636
R

Ázia  

Maldivy

25.03. → 02.04.

náročnosť

9 dní

Trvanie

6213
K

Ázia   Austrália a Oceánia   Amerika  

Francúzska Polynézia, Dubaj (SAE), Tahiti, Spojené štáty americké (USA), Srí Lanka, Singapur, Nový Zéland, Maldivy


náročnosť

24 dní

Trvanie

9027 10620€
K

Ázia  

Srí Lanka, Maldivy


náročnosť

12 dní

Trvanie

4123

Získajte prístup
k exkluzívnym ponukám
a informáciám.

Predaj sa začína o

- dní - hod -min -sek