Sun Siyam Olhuveli

Sun Siyam Olhuveli

Maldivský rezort Sun Siyam Olhuveli patrí medzi najzaujímavejšie 4* rezorty Maldív. Nájdete tu moderný luxus, tropické maldivské prostredie s krásnymi plážami, ale aj vynikajúce služby vďaka ktorým viete prežiť nielen oddychovú, no aj aktívnu dovolenku. Na výber máte množstvo zaujímavého ubytovania a na svoje si tu príde každý.

Kde sa nachádza rezort Sun Siyam Olhuveli? #

Ostrov, kde leží rezort Sun Siyam Olhuveli je súčasťou južného atolu Malé (patrí do neho aj ostrov s hlavným mestom) v centrálnej časti Maldív. Ide o veľmi obľúbenú časť Maldív, kde leží viacero zaujímavých rezortov, ale aj lokálnych ostrovov, kde žijú domáci. Rezort je od medzinárodného letiska v Malé vzdialený necelých 30 kilometrov a tak sa na neho pohodlne dostanete loďou.

Krásny ostrov a tropické prostredie Maldív
Foto: Sun Siyam Olhuveli

Aké je na Maldivách počasie a kedy ísť? #

Po prílete na Maldivy #

Prílet na medzinárodné letisko v Malé je veľmi jednoduchý. Nečakajte tu žiaden chaos a ani sa nemusíte báť, že by ste sa na ňom stratili. Práve naopak. Je pomerne malé a celkom prehľadné. Po vystúpení z lietadla idete s pasom v ruke k prepážke, kde dostanete pečiatku a o pár krokov už stojíte na mieste, kde sa čoskoro stretnete s vašou batožinou. Dajte si pozor len na to, aby ste do krajiny neprinášali žiaden alkohol, pretože to je na Maldivách striktne zakázané a môže to viesť k postihom.

Vezmite si vašu batožinu a kráčajte von do príletovej haly, kde na vás už čaká miestny partner z luxusného rezortu Sun Siyam Olhuveli a postará sa o vás. Vyjdete spoločne von pred letisko a priamo pred terminálom nájdete prístav s vašou loďou, ktorá vás odvezie na vytúžený ostrov. Všetko je mimoriadne jednoduché a o všetko je postarané, tak aby ste si užili prvé momenty po prílete na Maldivy (Maledivy).

Vychutnáte si tu nielen snehobielu pláž s oceánom, ale aj bazén
Foto: Sun Siyam Olhuveli

Cesta na ostrov #

Maldivský rezort Sun Siyam Olhuveli leží v centrálnej časti Maldív na atole South Male Atoll, teda na mieste, ktoré leží južne od hlavného mesta a medzinárodného letiska. Rezort je z Malé vzdialený len cca 30 kilometrov a to znamená, že na neho nemusíte letieť, ale odveziete sa pohodlne loďou priamo z letiska až do vášho rezortu.

Len pár metrov od príletovej haly nasadnete na rýchloloď a tá vás odvezie priamo do rezortu. Ak nechcete po prílete ešte čakať na hydroplán či lokálny prelet, ale chcete byť čo najskôr vo vašej vile, Sun Siyam Olhuveli je potom ideálnym rezortom. Stačí cca 45  minút plavby a ste v rezorte. Cestou sa plavíte aj okolo ostrova Malé s hlavným mestom a tak uvidíte husto zastavaný ostrov, ktorý je najväčším na Maldivách. Smerujete na juh, na samotný okraj atola a tak sa môžete tešiť na krásne výhľady už počas plavby. Ani sa nenazdáte a loď parkuje na ostrove.

Už len pár krokov a ste vo svojej vodnej vile
Foto: Sun Siyam Olhuveli

Prečo stojí rezort Sun Siyam Olhuveli za to? #

Maldivský rezort Sum Siyam Olhuveli je miestom, ktoré si zamilujete krátko na to ako vystúpite z lode. Má všetko, čo si od maldivskej dovolenky sľubujete a tak sa môžete tešiť na mimoriadne krásne pláže s tyrkysovým oceánom, kvalitným ubytovaním, skvelou gastronomickou scénou so štyrmi reštauráciami a tromi barmi, no nájdete tu aj dva infinity bazény či luxusné SPA centrum, kde si od všetkého oddýchnete. Rezort Sun Siyam Olhuveli dnes spája tradičné maldivské prvky s moderným dizajnom vďaka čomu tu vznikli zaujímavé a lukratívne vily. Rezort patrí k pionierom maldivského turizmu, pretože ho postavili ešte v 90.rokoch minulého storočia, ale po roku 2004 prešiel kompletnou rekonštrukciou a aj neskôr ešte viaceré jeho časti postupne revitalizovali do dnešnej modernej podoby.

Výhodou ostrova je aj jeho veľkosť vďaka čomu tu nebudete cítiť prítomnosť hostí. Ostrov má až kilometer bielych pláží a teda sa nemusíte báť, že by ste tu nenašli súkromie alebo si neuchmatli kus vlastnej pláže len a len pre seba. Ponuka ubytovania je pomerne štedrá a tak si môžete vybrať základné alebo nadštandardné ubytovanie presne tak, ako si želáte a predstavujete. Vynikajúca poloha v južnej časti atolu South Male Atoll robí z rezortu aj miesto, odkiaľ viete vyraziť an niekoľko zaujímavých výletov do okolia, no samozrejmosťou je aj to, že rezort samotný si pre vás pripraví množstvo aktivít, ktoré vám príjemne dokážu vyplniť váš čas strávený v raji. Rezort si zamilovali rovnako rodiny s deťmi ako aj páry užívajúce si svoju svadobnú cestu, medové týždňe či ničim nerušenú dovolenku. Ak sa vyberiete na tento ostrov, pripravte sa na uvoľnenú atmosféru, nohy zapichnuté v bielom piesku a na to, že zabudnete na čas.

Vitajte na ostrove #

Na to, aby ste sa dostali do rezortu Sun Siyam Olhuveli vám stačí len 45 minútová plavba z medzinárodného letiska a tak budete na svojom ostrove skôr, než sa nazdáte. Rýchloloď vás vezme priamo k drevenému mólu, kde na vás už čakajú zamestnanci hotela, aby vás mohli privítať. Dostanete tu svoj osviežujúci welcome drink, ktorý padne po dlhom lete a plavbe viac, než vhod a po krátkom check-ine sa odveziete k svojej vile. Batožina tam už na vás čaká a všetko je zariadené ta, aby ste sa o nič nemuseli starať. Teda na jedno musíte myslieť od vášho príchodu. Prišli ste si sem užiť dokonalý oddych. Maldivy sa o to postarajú a vy si to tu zamilujete.

Rajský ostrov nezabudnuteľných Maldív už čaká na svojich hostí
Foto: Sun Siyam Olhuveli

Aké ubytovanie si vybrať? #

Maldivský rezort Sun Siyam Olhuveli má pre svojich hostí pripravených 164 izieb a víl. Môžete si samozrejme zvoliť či by ste chceli bývať priamo na ostrove a mať na dosah pláž alebo dáte prednosť maldivskému snu a ubytujete sa vo vodnej vile nad lagúnou. Sami budete prekvapení koľko rôznych druhov ubytovania má rezort v zálohe. Všetky vily či izby sú vybavené v klasickom štandarde, kde nájdete minibar, kanvicu na zohriatie vody, župany, satelitnú TV s DVD prehrávačom a každý deň sa vám na izbe objavia aj fľašky pitnej vody. S kvalitnejším ubytovaním rastie štandard a tak vám o týchto vilách radi povieme viac o čosi nižšie. Naozaj si tu máte z čoho vyberať.

Deluxe Room

Najzákladnejším typom ubytovania v rezorte Sun Siyam Olhuveli je Deluxe Room pár metrov od krásnej pláže. Nečakajte od nej zázraky, pretože je to naozaj klasický štandard, ale ak potrebujete len strechu nad hlavou, tak splní svoj účel. Priamo z dverí vašej izby vidíte pláž s oceánom do ktorého sa môžete ísť kedykoľvek osviežiť. Niektoré izby sú na prízemí, iné na prvom poschodí a podľa toho v nich máte terasu alebo balkón. V priestrannej izbe máte spáľnu a luxusnú kúpeľnu so sprchovým kútom. Veľkosť deluxe izby je 50 m2.

3 fotografie

Deluxe Room

Grand Beach Villa

Medzi Deluxe izbou a plážovou vilou je obrovský skok. Nielen v rozlohe, kedy je vila o 30 metrov štvorcových väčšia a priestrannejšia, ale aj v súkromí. Vaša plážová vila leží na krásnom mieste len pár metrov od oceánu vďaka čomu budete mať pocit, akoby vám všetko naokolo patrilo. Pred vilou je príjemná terasa so sedením aj stolom, kam si môžete nechať priniesť obed a užiť si ho v súkromí vlastnej vily. Nájdete tu aj vlastné lehátka či slnečníky. Priamo z postele máte výhľad na pláž s Indickým oceánom. Priestranná vila je ladená do svetlých farieb, no potešia vás aj rôzne farebné doplnky. Veľkosť plážovej vily je 80 m2.

3 fotografie

Grand Beach Villa

Grand Beach Villa with Pool

Ak by ste svoju plážovú vilu chceli predsa len ešte povýšiť v štandarte, siahnite po tejto verzii s vlastným, privátnym bazénom, ktorý nájdete priamo pred vašou verandou. Bazén leží takmer na pláži, len pár metrov od oceánu a tak z neho budete mať nielen skvelý výhľad, ale kedykoľvek si zmyslíte, môžete skočiť do mora. Vila má štedrý vonkajší priestor s lehátkami, oddychovými priestormi a spálňa vo vile vedie do zaujímavej, otvorenej kúpelne s vonkajšou sprchou. Vila je vhodná pre troch dospelých alebo dvoch dospelých a dve deti. Veľkosť plážovej vily je 91 m2.

Túto vilu nájdete aj v označení „Romantic Beach Villa“ a v tomto prípade je to ubytovanie odporúčané pre dvojice hľadajúce dokonalý pokoj v zóne bez detí. Obľúbili si ju práve dvojice na svadobnej ceste. Romantické, plážové vily ležia v tichej časti ostrova, kde je ešte viac súkromia s nádhernými výhľadmi na oceán.

3 fotografie

Grand Beach Villa with Pool

Grand Beach Suite with Pool

Luxusným ubytovaním v rezorte je Grand Beach Suite s vlastným, privátnym bazénom. Ide tu o skok v štandarde oporoti plážovej vile. Suite má viac priestoru a pocítite to hneď ako vstúpite do príjemnej spálne. Okrem postele v nej nájdete aj pohovku, kde si viete počas dňa oddýchnuť. Zamilujete si kúpeľňu plnú svetla, pretože je v zadnej časti suity v súkromí pod strieškou, no stále môžete z vane pozorovať koruny palmových stromov. Aj v kúpelni nájdete miesto na oddych a podobné vás čaká aj pred vilou, kde máte svoj kúsok bielej pláže, skvelý bazén aj lehátka. Veľkosť plážovej suity je 101 m2. 

3 fotografie

Grand Beach Suite with Pool

Two Bedroom Beach Suite

Ak cestujete viacerí a chceli by ste mať ubytovanie priamo na pláži, potom je odpoveďou táto dvojizbová suita. Nájdete v nej niekoľko skvelých prvkov vďaka ktorej si dovolenku užijete. Priamo pred suitou máte svoj privátny bazén len pár krokov od pieskovej pláže, takže aj z neho máte výhľad na oceán. Súčasťou suity je aj plážový altánok s hojdačkou a tak si predstavte, že priamo na nej budete pozorovať západ slnka. Dve spálne majú výhľad na oceán a tak ho máte neustále pre sebou. Vašu verandu zdobí priestor na sedenie so stolom, ale aj denné postele či lehátka na dokonalý oddych. Luxusná kúpeľňa je obložená kameňom a budete tam mať pocit, že ste priamo v prírode. Suita je vhodná bez problémov pre 6 dospelých alebo 4 dospelých a 2 deti. Veľkosť suity je 293 m2.

Deluxe Water Villa

Vodné vily sú v rezorte Sun Siyam Olhuveli umiestnené na najkrajšom mieste lagúny s tým najkrajším kúpaním. Všade okolo vás sa rozlieva tyrkysová vodná hladina a vy si užívate svoje ubytovanie. Pri tejto základnej vodnej vile nečakajte 5* luxus, ale ich polohu si zamilujete a tou najobľúbenejšou časťou vily je drevená veranda s lehátkami s nádhernou maldivskou panorámou. Najkrajšie výhľady na oceán majú vily 109 až 113, ktoré ležia na konci dreveného móla. Ak sa chcete okúpať, priamo z verandy vedú schodíky až do lagúny. Veľkosť vodnej vily je 64 m2.

3 fotografie

Deluxe Water Villa

Romantic Water Villa with Pool

Tak ako nájdeme aj pri plážových vilách ubytovanie z kategórie „Romantic“, tak si v podobnej konštelácii viete vychutnať aj vodnú vilu. Je priestrannejšia, už v nej cítite závan luxusu a je umiestnená v časti ostrova, kde nenájdete rodiny s deťmi. Súčasťou vodnej vily je privátny bazén na vašej verande s dokonalým výhľadom, ktorý si užijete buď z lehátok alebo priamo z vody. Pod vami je lagúna a kedykoľvek sa do nej môžete ísť osviežiť. Veľkosť tejto vodnej vily je 112 m2.

Jacuzzi Water Villa

Zaujímavou alternatívou vodnej vily je vila v privátnym jacuzzi. Ak ste o ňom vždy snívali, prečo si tento sen nesplniť priamon a Maldívách? Vila má svoju kvalitnú manželskú posteľ, je priestranná a otvorená do skvelých výhľadov na okolitý oceán. Oceníte mramorovú podlahu, tmavý, drevený nábytok ako aj doplnky od závesov cez ďalšie drobnosti. Jacuzzi je umiestnené vonku na vašej verande a tak si v nej môžete dopriať pohárik šampanského pri západe slnka a vytvoriť si vlastnú luxusnú romantiku. V elegantnej kúpeľni nájdete okrem vane aj dve umývadlá. Veľkosť vodnej vily je 82 m2.

Na výber budete mať aj Sunset Jacuzzi vilu. Veľkosťou je rovnaká ako klasická jacuzzi vila a aj jej štandard je rovnaký, ale umiestnenie s výhľadom na západ slnka je pre mnohých pomerne veľkým lákadlom.

Jacuzii vilu nájdete aj v lukratívnejšej verzii. Ak by ste takú chceli, pozrite sa na vilu s názvom „Prestige Jacuzii Water Villa“, ktorá má dokonca 123 m2 a vďaka ďalšej oddychovej izbe je bohatšia na priestor, kde môžete oddychovať. Skvelá možnosť pre páry hľadajúce totálne súkromie a oddych.

3 fotografie

Jacuzzi Water Villa

Grand Water Villa

Mimoriadne príjemná vodná vila má označenie „Grand“ a budete ju tak vnímať aj vďaka jej štedrej rozlohe, ktorá číta 100 m2. Grand Villa má svoje moderné prvky a je perfektným vyvážením vnútorných aj vonkajších priestorov s výhľadom na krásnu lagúnu Indického oceánu. Oceníte verandu s vonkajším sedením, dennou posteľou aj lehátkami vďaka ktorým tu dostane váš oddych nový rozmer. Schodíky z verandy vedú priamo do lagúny a tak si kedykoľvek môžete zaplávať. Veľkosť tejto vodnej vily je 100 m2.

3 fotografie

Grand Water Villa

Grand Water Villa with Pool

Hľadáte luxusnejšiu verziu Grand vily? Vezmite si tú, ktorá má aj svoj vlastný, privátny bazén do ktorého vstúpite priamo z vašej drevenej verandy. Oddych tak získa nový rozmer a vy sa odtiaľto nebudete chcieť ani pohnúť. Maldivský luxus je návykový a čoskoro to spoznáte na svojej vlastnej koži. Ak budete chcieť bazén vymeniť za oceán, stačí zísť po schodíkoch a už sa kúpete. Veľkosť tejto vodnej vily je 112 m2.

3 fotografie

Grand Water Villa with Pool

Presidential Water Suite

Najluxusnejšie a najlukratáívnejšie ubytovania celého rezortu Sun Siyam Olhuveli predstavuje prezidentská vodná suita, ktorú nájdete na najvzdialenejšom bode celého móla, čo vám v suite zaručí najdokonalejšie súkromie. Nájdete tu komfort, eleganciu, množstvo priestoru až po čase prídete na to, že odtiaľto nemusíte ani odchádzať, lebo si tu svoju dokonalú dovolenku viete užiť bez toho, aby ste opustili suitu. Suita má dve izby, dve kúpeľne a obývačku z ktorej máte krásny výhľad na Indický oceán. Najlepšie výhľady samozrejme nájdete z verandy, kde máte sedenie aj miesta stvorené na oddych a kde máte aj svoj vlastná bazén. Veľkosť tejto prezidentskej vily je 270 m2.

3 fotografie

Presidental Water Suite

Kde sa najesť? #

Maldivský rezort Sun Siyam Olhuveli si pre svojich hostí okrem dokonalého oddychu pripravil aj vynikajúce kulinárske zážitky, ktoré viete uloviť v štyroch rezortových reštauráciach. Môžete si vybrať kde si chcete užiť večeru a dokonca aj to s akým výhľadom. Rezort poteší vaše chuťové bunky talianskou, japonskou, indickou, thajskou, ale aj maldivskou kuchyňou a medzi zaujímavými jedlami nájdete aj grilované ryby, stejky či najčerstvejšie dary mora. Po výbornej večeri pokojne zapadnite do niektorého z rezortových barov a užite si skvelý večer.

Ak si chcete vychutnať večeru v niektorej z reštaurácii, osvedčilo sa nám, aby ste si spravili rezerváciu deň (alebo aj dva) vopred a mali tak istotu, že vás bude čakať vaše vytúžené miesto. Aj vďaka tomu spoznáte viacero skvelých chutí.

Hlavnou rezortovou a teda aj bufetovou reštauráciou, kde sa podávajú aj raňajky (aj obedy a večere) je reštaurácia Sunset. Je umiestnená priamo na pláži a jej drevená veranda stojí dokonca nad oceánom vďaka čomu získa miesto príjemnú romantiku aj krásny výhľad. Na raňajky vás tu čaká pomerne bohatý bufet, kde nájdete najklasickejšie raňajkové jedlá od omelety, vajec, mäsových výrobkov či syru cez zdravé raňajky v podobe ovocia, müsli či čerstvej zeleniny až po sladké raňajky v podobe waflí či palaciniek. Nájdete tu aj exotický kútik a tak ochutnajte maldivské Mas Huni z tuniaka, cibuľky, čili a strúhaného kokosu. Obed aj večera je v medzinárodnom duchu a každý týždeň tu natrafíte aj na živú show šéfkuchárov, kde budú pripravovať jedlo priamo pred vami.

Siyam Orchid – Každý milovník ázijských, východných chutí si na tomto mieste príde na svoje, pretože tu môžete ochutnať najlepšie jedlá z thajskej, indickej aj japonskej kuchyne. Zaujímavú ponuku tu nájdete aj z maldivskej kuchyne a ak radi ochutnávate jedlá z krajín, kde sa nachádzate, toto je miesto, kde sa musíte objaviť. Maldivský tuniak na množstvo spôsobov je skvelé lákadlo, ale podľahnete aj čaru východnej Ázie. Občas sa tu konajú aj špeciálne večere, kde dominuje fine dining a ak vás takéto niečo láka, na recepcii vám presne povedia, kedy sa môžete tešiť.

Namaste – Ako aj samotný názov napovedá, reštaurácia sa špecializuje na indické jedlá a indickú kuchyňu. Privíta vás tu krásna vôňa exotických korenín a tak od prvého momentu viete, že ste tu správne. Sadnite si a objednajte si indické kari na rôzne spôsoby či paneer butter masalu alebo chicken masalu a dostanete kúsok indického neba. Pripravujú tu aj svoje vlastné, čerstvé naany a tak skúste garlic naan, ktorý sa hodí prakticky ku všetkému, no pokojne si ho dajte aj samotný. Očarí vás aj prostredie, pretože môžete mať jedlo priamo v reštaurácii alebo v romantickom altánku na pláži. Jedlo sa podáva len na večeru.

Island Pizza – Reštauráciu nájdete otvorenú medzi 12:00 a 18:00 a nájdete tu hneď vedľa bazéna (sunrise pool), tak si môžete odbehnúť na lákavý obed. Nájdete tu výborne pripravenú pizzu priamo z pece s čerstvými surovinami, no ak by ste chceli niečo iné, ponúknu vám sendviče, burger či menšie drobnosti na zahnanie hladu.

Dhoni Bar – Dhoni Bar je hlavným barom celého rezortu a oceníte na ňom jeho fantastickú polohu hneď vedľa infinity poolu (jeden z dvoch bazénov v rezorte). Nájdete si tu svoje miesto s výhľadom na lagúnu a ak prídete podvečer, je to skvelé miesto na pozorovanie romantického západu slnka na Maldivách. Toto si nebudete chcieť nechať ujsť. Vychutnajte si tu exotické drinky, miešané nápoje, nechajte si poradiť od profesionálnych barmanov a budete tu zbierať chutné zážitky. Bar je otvorený od 10:00 do 0:00.

Lagoon Bar – Vynikajúci bar na čarovom mieste priamo nad lagúnou vás dostane. Z jednej strany ho obklopujú vysoké palmy, zo strany druhej tyrkysový oceán. Nájdete tu najväčší výber koktejlov v celom rezorte a tak vás bar zamestná pokojne aj na niekoľko večerov. Otvorený je podobne ako Dhoni Bar až do polnoci.

Sunrise Bar – Tretím barom rezortu Sun Siyam Olhuveli je bar ležiaci hneď vedľa bazénu s označením „sunrise pool“. Vedľa je aj reštaurácia Island Pizza a tak to máte všetko na jednom mieste. Panuje tu celý deň veľmi príjemná, uvoľnená atmosféra, ktorej určite podľahnete.

Čo tu môžete robiť? #

Maldivský rezort Sun Siyam Olhuveli patrí medzi miesta, ktoré majú pre svojich hostí pripravené takmer všetko. Ak je cieľom vašej dovolenky dokonale sa opáliť, absolvovať niekoľko masáži alebo ajurvédu a zabudnúť na čas či svet naokolo, rezort vám to naservíruje na zlatom podnose. Ak ste však aktívnejší a svoju dovolenku chcete stráviť nielen na pláži v bazéne, ale objavovať aj svet adrenalínových športov, požičať si kajak a objavovať alebo si zabehať na ostrove, tak aj vás vie ostrov nadchnúť a potešiť. Presne pre jeho variabilitu si ho zamilovali rodiny s deťmi, páry alebo mladomanželia. Každý tu nájde zážitky priamo pre neho.

Na ostrove nenájdete len jeden bazén, ale rovno dva, aby ste mali o zážitok na viac. Hlavným bazénom je Infinity Pool takmer priamo položený na pláži, kde si spravíte nielen krásne fotografie, ale najmä si užijete priamo z bazénu výhľad na neďalekú lagúnu. Druhým bazénom je Sunrise Pool situovaný na východnej strane ostrova vedľa ktorého nájdete aj príjemný Sunsrise Bar či reštauráciu Island Pizza. Oba bazény majú pre svojich hostí servis v podobe lehátok, slnečníkov a vždy sa nájde niekto kto vám prinesie osviežujúci kokteil či skvelý drink.

Maldivský rezort Sun Siyam Olhuveli vie ako na dokonalý relax a tak tu nájdete veľmi kvalitné SPA centrum s wellnesom, kde na vás čaká osem relaxačných miestností pod otvoreným nebom, kde sa budete cítiť viac než príjemne. Tým, že sú postavené na vode v štýle vodných víl, nájdete tu aj súkromie. Celkovo je SPA postavané v čínskom štýle, ale profesionálni maséri či masérky pochádzajú predovšetkým z Thajska, Indonézie či Indie a tak sa môžete tešiť na rozmanité masáže alebo procedúry. Súčasťou komplexu je aj miesto na ajurvédu s technikou piatich elementov, skrášľovací salón, sauna, parný kúpeľ či dokonca hydromasáže.

Súčasťou vášho rezortu je aj kvalitná telocvičňa, ktorá je pre vás otvorená už od rána, aby ste si mohli vychutnať svoj ranný tréning presne tak ako to máte radi. Nájdete v nej viacero moderných strojov a ak by ste potrebovali profesionálov, ktorí vám pomôžu tréning naplánovať alebo na naučenie nových cvičení, máte ich tu tiež k dispozícii.

Vďaka tomu, že ostrov nepatrí medzi najmenšie, nájdete tu aj možnosti na to, aby ste si mohli zabehať. Vybehnite ráno, kedy ešte vzduch nie je veľmi zohriaty a pocítite čerstvosť maldivského ostrova. Z iných športovísk nájdete na ostrove aj ihrisko na bedminton, volejbal či dokonca tenisové kurty.

Maldivský rezort Sun Siyam Olhuveli miluje svoju polohu na južnom ohybe South Male Atoll pretože práve ona mu zaručuje vynikajúce prostredie na všemožné aj nemožné vodné športy. Ak je zábava na mori pre vás na dovolenke dôležitá, tento rezort budete milovať. Najobľúbenejším športom je kajakovanie, kedy si môžete požičať kajak a vydať sa na objavnú plavbu do okolia ostrova alebo ho celý obkrúžite dookola a vychutnáte si ho z inej perspektívy. V poslednej dobe si svoju reputáciu zarobil aj paddleboarding a ak ste ho nikdy neskúšali, Maldivy čakajú priamo na vás. Olhuveli si vybudoval reputáciu jedného z najlepších centier na vodné športy a nie je to len vďaka prostrediu, ale prispel k tomu aj tím profesionálnych inštruktorov, ktorí sú pripravení vás čo to naučiť. Všade okolo vás nájdete jedno obrovské dokonalé ihrisko. Medzi obľúbené vodné radovánky patrí aj windsurgin, parasailing, jet skiing, no nájdete tu toho viac.

Hoci by sme mohli zaradiť Kitesurfing medzi vodné športy, zaslúži si viac pozornosti, pretože rezort Sun Siyam Olhuveli sa považuje za najlepší rezort, kde si tento šport môžete zamilovať. Na kitesurfing sú tu dokonalé podmienky a je to vodný šport číslo jedna! Leží tu aj jedna z mála certifikovaných škôl kitesurfingu na Maldivách. Ak ste ho nikdy neskúsili a toto bude premiéra, tak bude mať svetový punc, pretože užívať si ho na maldivských vlnách v tyrkysovej zátoke je niečo na čo nezabudnete. Najlpšie podmienky sú tu medzi júnom a októbrom.

Rezort vám ponúkne aj obľúbenú, gastronomickú koncepciu tzv. Destination Diningu a teda zážitok v podobe kulinárskej hostiny na unikátnych miestach. Môžete sa rozhodnúť či by ste chceli mať obed na brehu lagúny alebo vám na pláži pripravia len pre vás gril a budete si vychutnávať grilovačku pod hviezdami. Večeru si môžete pokojne nechať priniesť aj do svojej vlastnej vily a užiť si ju v súkromí. Povedzte ako si svoj romantický zážitok predstavujete a rezort spraví všetko preto, aby vám želanie splnil.

Potápanie alebo šnorchlovanie? #

Najobľúbenejšími činnosťami na akomkoľvek maldivskom ostrove je jednoznačne potápanie alebo šnorchlovanie. Šnorchlovanie je jednoduchším variantom a pre svoju dostupnosť sa ho môže nabažiť skutočne každý. Ak máte vlastný šnorchel, vezmite si ho so sebou, ale ak ste si ho aj zabudli alebo ste nikdy žiaden nemali, nevadí. Ostrov má vlastnú požičovňu a viete si ho zdarma požičať na deň alebo pokojne aj na celý pobyt. Rovnako si v ňom viete zapožičať aj plutvy či iné drobnosti. Šnorchlovať môžete kdekoľvek priamo na ostrove, len sa vyhnite mólu, kde prichádzajú lode. Pri šnorchlovaní si dajte pozor na ostré, maldivské slnko a nechajte si na sebe tričko, inak sa do polhodiny spálite a budete to cítiť aj nasledujúce dni. Nešnorchlujte po zotmení kvôli bezpečnosti.

Rezort Sun Siyam Olhuveli si viete užiť nielen na súši, ale aj v jeho tesnej blízkosti pod hladinou oceánu. Ostrov má v zálohe viacero aktivít, no práve šnorchlovanie patrí medzi tie, ktoré si hostia najviac zamilujú. Zaujímavé šnorchlovanie vás čaká v okolí hlavného móla (to má okolo 500 metrov) a rezort má aj svoj vlastný koralový útes. Nečakajte tu farebnú koralovú záhradu, ale spokojní rozhodne budete, pretože sa tu môžete stretnúť so žralokmi, rajami a ak budete mať o trošku viac šťastia, stretnete sa aj s morskou korytnačkou. Farebné, koralové rybičky považujte za samozrejmosť. Ak sa šnorchlovania priamo v rezorte nabažíte, ten si pre vás pripravil aj „šnorchlovanie safari“ a môžete sa vydať na výlet na najkrajšie miesta v okolí ostrova.

Ak vám šnorchlovanie v krásnej zátoke nestačí, rezort má k dispozícii aj svoju vlastnú školu potápania a má v zálohe aj niekoľko zaujímavých výletov na netradičné miesta. Ak ste nikdy nepotápali, svoj PADI alebo SSI kurz si viete spraviť aj priamo na ostrove a tak po príchode nestrácajte čas a vydajte sa pod morskú hladinu. Oblasť atolu South Male Atoll má v blízkosti až 60 miest na potápanie a tak vyrazte s profesionálmi. Objavíte koralové záhrady plné života, koralové útesy a stretnete tu bez problémov žraloky, raje, delfíny či dokonca môžete mať šťastie aj na obrovské manty. Potápať sa v okolí ostrov dá aj k vraku lode či podmorským jaskyniam. Čo si vyberiete?

Pre rodiny s deťmi? #

Rezort Sun Siyam Olhuveli má v sebe všetko preto, aby tu rodina s deťmi prežila krásnu, maldivskú dovolenku. V rezorte je pre najmenšie deti pripravený detský klub plný aktivít o ktoré sa stará niekoľko profesionálnych vychovávateľov. Deti tu nájdu zábavu, ale zároveň sa aj naučia veľa zaujímavých vecí o tropickom ostrove, oceáne či o zvieratách v ňom. Ak by ste potrebovali na večer babysitting, rezort to pre vás vie zabezpečiť a vy si zatiaľ môžete vychutnať svoju plánovanú romantickú večeru. Ak idete na ostrov s deťmi, vyberte si plážovú vilu alebo suitu, pretože práve tam nájdu deti veľa priestoru, vlastnú pláž a viac miesta na realizáciu. Z toho dôvodu menším deťom nie je dovolené tráviť dovolenku vo vodnej vile kvôli bezpečnosti. Verte nám, že deti si viac užijú pláž a plážové ubytovanie. Na deti sa myslí aj v reštauráciach a niektoré výlety ako pozorovanie delfínov budú patriť medzi ich najväčšie zážitky.

Kam sa vybrať na výlet? #

Vďaka svojej polohe na South Male Atoll vie rezort zaujať rozmanitou ponukou rôznych výletov, ktoré viete priamo z vášho ostrova absolvovať. Máte chuť na rybačku? Pozrovanie delfínov? Alebo by ste sa chceli len tak voziť pri západe slnka na jachte či katamarane? A čo poviete na to, ak by ste sa vybrali na lokálny ostrov či do hlavného mesta Malé? Užite si svoju maldivskú dovolenku aj vďaka výletom plným zážitkov.

Milujete šnorchlovanie či potápanie? Vydajte sa na niektorý zo špeciálnych šnorchlovacích alebo potápačských výletov, kde vás vezmú na najkrajšie miesta, kde budete pod vodou zbierať zážitky. Medzi unikátne miesto patrí tzv. Manta Point. Prídete sem a stretnete sa s obrovskými, maldivskými mantami, ktoré sú pre oblasť vášho rezortu typické

Najobľúbenejším výletom aj pre rodiny s deťmi patrí pozorovanie delfínov, ktoré je samozrejme spojené s príjemnou plavbou. Najkrajšie je vyraziť pred západom slnka, aby ste si jednak užili ten moment, kedy sa slnko pomaly stráca v oceáne a ak vám pri tom budú robiť spoločnosť aj krásne delfíny vyskakujúce do vzduchu, tak verte, že dostanete zimomriavky.

Ak chcete zažiť niečo unikátne, čo by ste povedali na romantickú plavbu vo dvojici na typickej plachetnici v okolí ostrova? Natiahnete plachty a na súkromnej lodi ste len vy a kapitán. Usadíte sa a necháte sa kolísať Indickým oceánom pri pohľade na nádherné zátoky, lagúny a tropické ostrovy. Podobne ako pri sledovaní delfínov aj tu vám pomaličky zapadá slnko skláňajúce sa k obzoru a celý výlet dostane príjemný romantický rozmer. Môžete sa vydať aj na luxusnú, privátnu plavbu, kde si Indický oceán spríjemníte fľaškou kvalitného vína a zapadajúcim slnkom.

Medzi obľúbené výlety aké môžete z rezortu absolvovať patrí čaro maldivskej rybačky. Nasadnete na loď a vyrazíte do okolia atola South Male Atoll, aby ste sa pozreli na tradíciu, ktorá sa na Maldivách drží po milénia. Rybačka tu bola skôr než turizmus a preto bude zaujímavým spestrením vašej návštevy. Nikdy ste ryby nelovili? Nevadí, tu ide o zážitok a aj pre vás sa miesto na lodi nájde. Ak ste naopak vášnivý rybár, určite takýto typ výletu oceníte a aj vy sa naučíte niečo nové. Tá najkrajšia rybačka je pri západe slnka, kedy si jednak vychutnáte plavbu oceánom a naučíte sa aj techniku maldivského rybolovu.

Potápali ste sa niekedy pod oceánsku hladinu, aby ste objavili stroskotaný vrak lode? Rezort Sun Siyam Olhuveli vám takúto možnosť naservíruje. Ak kývnete na toto dobrodružstvo, vyberiete sa k atolu Vaavu, ktorý leží neďaleko, ponorte sa pod vodou a obrovská zážitok práve začína. Len vy, húfy lodí a pohľady akoby ste boli priamo v dokumentárnom filme.

Netradičným výletom je aj návšteva blízkeho lokálneho ostrova. Rezort je iným svetom, než lokálny ostrov, kde žijú domáci a verte, že toto sa vám bude veľmi páčiť. Odveziete sa loďkou a na miestnom ostrove sa zoznámte s tým ako vyzerá bežný, obyčajný maldivský život v malom mestečku niekde uprostred oceánu. Skvelé zážitky, kultúrne obohatenie a zaujímavý deň.

Čo by ste povedali na výlet do hlavného mesta Malé? Takto ste si Maldivy nepredstavovali však? Z vášho rezortu je to do Malé cca 35-40 minút plavby a keď uvidíte ako sa z ničoho nič z morskej hladiny dvíhajú výškové budovy, tam leží Malé. Objavíte tu miestne trhovisko, kde sa každý deň predávajú desiatky kilogramov tuniakov, exotické ovocie či zelenina, prejdete sa jeho ulicami, uvidíte najznámejšie mešity, prístav aj hlavné námestie a zistíte, že Maldivy majú viacero tvárí.

Check out a odchod #

Váš odchod z rajského ostrova klope na dvere? Odporúčame vám aby ste si večer pred vašim odchodom na recepcii vyplatili služby za ktoré ste počas vášho pobytu mali zaplatiť. Nikde na ostrove totiž neplatíte hotovosťou a všetko si píšete na izbu a ak sa vám čosi nazbieralo, večer to vyplatíte.            

Deň vopred sa na recepcii informujte aj o tom, kedy si na golfovom autíčku prídu pri vašu izbu pre vašu batožinu, aby ste ju nemuseli ťahať sami. Odvezú vám ju priamo do prístavu, aby ste to mali čo najpohodlnejšie. Recepcia vás tiež informuje o tom, kedy odchádza z prístavu váš transfer smer medzinárodne letisko v Malé. Vďaka týmto informáciám vám odpadne akýkoľvek stres z odchodu a uvidíte, aké to bude všetko jednoduché. Po príchode na letisko už veci naberajú rýchly spád. Na check-ine odovzdáte svoju batožinu, prejdete sa duty free obchodom a odlietate domov. Viete, že sa sem vrátite.

Tomáš Kubuš

Tomáš Kubuš

Tomáš Kubuš

Vyštudovaný historik s veľkým srdcom. Získa si vás obetavosťou (vie o vašich prianiach skôr, než si ich uvedomíte vy) a ohromnými znalosťami. Miluje Áziu a krajiny Stredného východu. Stretnete sa s ním v Iráne aj v Uzbekistane, na Kaukaze či v Jordánsku alebo v Izraeli. Do novšej histórie si chodí oddýchnuť do juhovýchodnej Ázie. S láskou vás prevedie Indočínou, Thajskom či Malajziou. Veľmi rád píše a jeho články nájdete v mnohých slovenských časopisoch aj na našom blog Od pólu k pólu.

Obľúbený zájazd z BUBO katalógu
Hodvábnou cestou do Perzie (Komfort)

Zo zájazdu:

Tomáš Kubuš

Posledná úprava článku | Prečítané: 407

Mohlo by Vás zaujímať

Najkrajšie pláže sveta - top 20 Prémiový blog

Prémiový blog Najkrajšie pláže sveta - top 20

Chodím po svete tridsať rokov, aby som našiel tú najkrajšiu pláž na planéte. Za ten čas som natrafil na pláže opustené a romantické, plné života a…

Ľuboš Fellner 13 min. čítania
Kuramathi Maldives Blog

Blog Kuramathi Maldives

Maldivský rezort Kuramathi nielen, že patrí medzi najznámejšie ostrov Maldív, ale vo svojej kategórii 4* rezortov je na absolútnej špičke.…

Sun Siyam Olhuveli Blog

Blog Sun Siyam Olhuveli

Maldivský rezort Sun Siyam Olhuveli patrí medzi najzaujímavejšie 4* rezorty Maldív. Nájdete tu moderný luxus, tropické maldivské prostredie s…

Hotel LUX South Ari Atoll Maledivy Blog

Blog Hotel LUX South Ari Atoll Maledivy

Luxusný 5* rezort LUX South Ari Atoll otvoril svoje brány koncom roka 2016 po tom, ako prišla lukratívna skupina LUX Resorts & Hotels a premenila…

Waldorf Astoria Maldives Blog

Blog Waldorf Astoria Maldives

Exkluzívny 5* rezort Waldorf Astoria otvoril svoje brány len počas roku 2019, no svojim príchodom zmenil maldivské nazeranie na luxusný produkt. Má…

Ozen Bolifushi Maldives Blog

Blog Ozen Bolifushi Maldives

Luxusný 5* dovolenkový rezort na Maldivách nemusí byť len abstraktná predstava, pretože tá má aj svoje meno. Zoznámte sa s ostrovom Ozen Bolifushi,…

Blogov

Odporúčame tieto zájazdy

Detské zľavy

Dovolenka Srí Lanka a Maldivy s rodinou
F

Ázia  

Srí Lanka, Maldivy


náročnosť

14 dní

Trvanie

10636
R

Ázia  

Maldivy

25.03. → 02.04.

náročnosť

9 dní

Trvanie

6213
K

Ázia   Austrália a Oceánia   Amerika  

Francúzska Polynézia, Dubaj (SAE), Tahiti, Spojené štáty americké (USA), Srí Lanka, Singapur, Nový Zéland, Maldivy


náročnosť

24 dní

Trvanie

9027 10620€
K

Ázia  

Srí Lanka, Maldivy


náročnosť

12 dní

Trvanie

4123

Získajte prístup
k exkluzívnym ponukám
a informáciám.

Predaj sa začína o

- dní - hod -min -sek