Najlepšie hotely sveta: Constance Halaveli, Maldivy

Najlepšie hotely sveta: Constance Halaveli, Maldivy

BUBO na svojich cestách za zážitkami využíva mnohé špičkové hotely. Predstavujeme Vám jeden z nich. Naša obľúbená hotelová sieť Constance sa špecializuje na luxus v Indickom oceáne. Navštívte ich s nami a oddychujte pri Halaveli time.

Každý má svoju obľúbenú hotelovú sieť, značku či jedlo. A chceme ju zažiť nech sa deje čokoľvek. V BUBO fandíme Ritz Carlton hotelovej sieti, ktorá naučila svet ako majú vyzerať služby a takisto malej sieti Constance. Constance sa špecializuje na luxusné ekologické rezorty v Indickom oceáne. Teraz spolu poletíme do nádherného chic hotela Constance Halaveli.

Ako sa dostať na Maldivy? Na našej silvestrovskej ceste máte fantastickú možnosť letieť naším vlastným lietadlom vyhradeným pre obyvateľov Slovenska priamym letom bez prestupu. Inak máte na výber množstvo leteckých spojení, cien a úrovní služieb. Jednoznačne najlepšou hodnotou za peniaze sú lety arabským aerolinkami, ktoré prepisujú dejiny leteckej dopravy Emirates a Qatar. Päťhodinové lety do ich uzlov (Dubaj, Doha) a odtiaľ ďalšie necelé štyri hodiny do Male. Nie je ľahké si medzi nimi vybrať, keďže obe lietajú najmodernejšími strojmi Airbus 380 alebo Airbus A350-900. Ale teda, nemať vlastné lietadlo, volil by som Emirates pretože v deň odletu domov je odlet až o 11.10 a maximálne využijete čas na mieste.

Lety si vždy kupujte tak, aby ste na Maldivy doleteli ráno a mali tým pádom dosť času na transfer na hydroplánový terminál a odlet do Vášho rezortu. Po zotmení už tieto maličké Twin ottery nelietajú keďže pristátie na vode je visual only. Vo večerných hodinách priletíte na transferové letisko, dáte si arabskú kávu v business class lóži, čerstvé ovocie, jogurt s granolou či sa vrhnete rovno na večeru so steakom, zapijete ju kryštáľovou čistou Vosskou a pred nastúpením do lietadla si štrngnete s Veuve Cliquot.

Prílet na Maldivy.

Uistite sa že nemáte žiadny alkohol. Neskúšajte ani fľašu od sprite a v nej domácu slivovicu. Zbytočné problémy. Ešte v lietadle vyplníte malú kartičku s údajmi o vás a informáciou o mieste vašeho nocľahu. Po vystúpení lietadla vystúpite na asfalt a ovalí Vás teplo a dusno. Sme tu. Vojdete do haly kde absolvujete imigračnú kontrolu, vyzdvihnete batožinu a idete na colnú kontrolu. Máte to za sebou.

V príletovej hale už na Vás čaká zamestnanec hotela s tabuľkou s Vašim menom a odovzdáte sa do rúk krásnej Constance a ich pohostinnosti ( nie chlieb a soľ to nie). Úsmev vyhráva. Ak by z nejakého dôvodu na Vás nikto nečakal tak vyjdite von dajte sa doprava a doslova po pár metroch uvidíte množstvo malých prenosných stánkov s názvami hotelov. Nájdete si ten svoj a je to.

Letisko na Maldivách je v hlavnom meste Male a tak nás teraz čaká posledný let do rezortu. Už len ten je zážitkom. Zamestnanci hotela preberú od vás batožinu a prejdete ďalších asi 30 metrov doprava kde je domáci hydroplánový terminál. Tu odovzdáte batožinu.

Letenku už máte zabezpečenú a Constance ľudia automaticky vedia čo majú robiť. Zbavíte sa zbytočných tašiek a prejdete k modrobielemu autobusu, ktorý Vás zoberie na hydroplánové letisko. Autobusom pôjdete asi 5,5 minúty. Po ceste si všimnite moderný most, ktorý spája letisko s hlavným mestom. Ešte donedávna sa z letiska do mesta dalo dostať iba loďou. Mimochodom most je obľúbeným miestom miestnych svadieb.

Letisko hydroplánov v hlavnom meste Male. Letisko je 5 min 30 sekúnd vzdialené z medzinárodného terminálu. Každý dobrý hotel má vlastnú dopravu. Hotelové lóže sú priamo pred letiskom.

Letisko hydroplánov v hlavnom meste Male. Letisko je 5 min 30 sekúnd vzdialené z medzinárodného terminálu. Každý dobrý hotel má vlastnú dopravu. Hotelové lóže sú priamo pred letiskom.

Autobus nás vykladá pri Constance lóži. Príjemná klimatizovaná lóža, kde si po dlhom lete vydýchnete, dáte si masáž, šlofíka, alebo ranné kafe. Check in prebehne už tu. Zároveň sa tu dozviete kedy poletí Vaše malé lietadlo. Čakanie môže byť kdekoľvek medzi 30 min až 2,5 hodiny. Uteká to rýchlo a ak ste dávali pozor a prileteli ste ráno tak nemáte skutočne žiadny stres. Môžete sa aj prejsť von a pozrieť fascinujúce divadlo. Transmaldivian airlines sú najväčším operátorom hydroplánov na svete a jedno malé lietadlo za druhým pristáva  a odlieta z morskej hladiny. Rachot motorov a leteckého benzínu.

Akonáhle bude vaše lietadlo pripravené tak vás zavolajú a odvedú do malej drevenej čakárne (tu sa spotíte 😊) Pomocník pilota Vás odvedie k lietadlu, nastúpite do twin ottera, odporúčam nastúpiť prvý a sadnúť si hneď za pilota. Vidíte mu rovno do kuchyne a tiež pochopíte význam slova „barefoot pilots“ resp bosí piloti či piloti v šlapkách. Atmosféra dovolenky priam sála z týchto opálených frajerov čo navigujú tieto malé stroje naprieč Indickým oceánom pomedzi množstvo atolov. Inak viete v akých podmienkach sa vraj najťažšie pristáva na vodnej hladine? Keď nefúka a hladina je rovná ako zrkadlo. Vtedy sa vraj ťažšie odhaduje moment kedy sa lietadlo dotkne vodnej hladiny. Na hlavu Vám fúka malý otočný ventilátor a do rúk dostanete štuple do uší. Are you ready to roll? Yeah!

Vrtule sa roztočia, rachot stúpa, voda špliecha, naberáte rýchlosť a zrazu vidíte tyrkysovo modrú vodu všade okolo vás. 25 minút letu ponad desiatky robinsonovských atolov. Natočte instastories s pilotmi . Z ničoho nič sa lietadlo spustí dole a opäť okolo nás lietajú kvapky slanej morskej vody. Sme tu. Kde? Nooo na letisku. Kde je? Tu. Vo vode je pohodených zopár paliet, pevne zviazaných a jedno záchranné koleso. Vystúpite von, letisko sa kolíše s vami. Smejete sa, fotíte a dumáte čo teraz! A naraz sa z horúčavy vynorí meno Mala a rúti sa k vám  čln. Áno loď sa volá Mala. Všetku batožinu Vám sem preložia a pred nami sú posledné dve minúty cesty. Palmy sú stále bližšie, už rozoznávate vily a bungalovy. Sme tu v cieli. Constance Halaveli a BUBO vás vítajú v tomto pozemskom raji.

Prílet na oceánske letisko a transfer do hotela.

Prílet na oceánske letisko a transfer do hotela.

Deň 1 Viedeň Dubaj Emirates 1505 -2300  DADDY PLANE Airbus A380

Deň 2 Dubaj Male 0235 – 0730 * pýtajte si tento let, lebo je ešte jeden o 0400 ale to je už dlhé čakanie MUMMY PLANE Boeing 777-300

Deň 2 Male letisko -  doska v oceáne cca 0930 – 1055  BABYDAUGHTER PLANE twin otter

Deň 2 Doska– hotel 1055 – 1057  BABYBOY BOAT

Zarazil vás miestny čas? Váš hotel ako aj väčšina hotelov má čas o hodinu popredu oproti hlavnému mestu. Tu ho voláme Halaveli time!

Kedy cestovať? Maldivy sú celoročná rovníková destinácia a nikdy nespravíte chybu keď sem vycestujete. Teplota je nonstop 30, šľapky a naboso sa nikdy nemení. V období november – apríl je menej dažďov a v našom lete jún-september môže pršať viac. Keď prší tak sú mraky a tie typické krásne bledotmavotyrkysovo modré fotky nie vždy vyjdú, opálení však prídete vždy. Ceny sú najvyššie medzi novembrom a aprílom a najnižšie v lete.

Počasie sa tu meria kokosom. 
1/ Ak sa kokos nehýbe tak je bezvetrie.
2/ Ak kokos nevidíte tak je hmla
3/ Ak je kokos mokrý tak prší
4/ Ak tam kokos nie je tak je cyklón a musíte utekať!
5/ Ak sa kokos kýve tak fúka.
Ľahké. Koniec koncov teplota je stále 30. Načo ju merať.
Video: Tomáš Hušek BUBO

Počasie sa tu meria kokosom. 1/ Ak sa kokos nehýbe tak je bezvetrie. 2/ Ak kokos nevidíte tak je hmla 3/ Ak je kokos mokrý tak prší 4/ Ak tam kokos nie je tak je cyklón a musíte utekať! 5/ Ak sa kokos kýve tak fúka. Ľahké. Koniec koncov teplota je stále 30. Načo ju merať. Video: Tomáš Hušek BUBO

Hneď ako vystúpite z lode tak dostanete osobného butlera. Prejdete po drevenom móle a dáte dole topánky, rituálne spáľte ponožky a ponorte chodidlá do horúceho piesku. Cítite ostrov? Ponúknite sa domácim ľadovým čajom s limetkou. Dostanete do rúk kľúče a na bugine Vás odvezú do bungalovu či vily?

Leťte Emirates alebo Qatar Airways. Vždy leťte tak, aby ste na Maldivách pristáli ráno. Nedovážajte alkohol. Víza netreba. Pozor na ostré slnko. Top sezóna je koniec novembra až marec.

CONSTANCE HALAVELI

Vila či bungalov? Už z diaľky budete vidieť vyše 800 metrov dlhé mólo pozdĺž ktorého sú postavené vkusné bungalovy s bazénom a s priamym prístupom do vody. Týchto bungalovov je 90. Osobne mám radšej palmy, piesok, pláž a tak jednoznačne odporúčam vily. Hotel má 30 víl, ktoré sú postavené pozdĺž celého ostrova.

Constance Halaveli villas. Priestranné, nadčasové, rešpektujúce Maldivy a ich prírodu. Žiaden plast, len lokálny materiál s minimálnym dosahom na životné prostredie. Každá vila má veľkú záhradu, bazén, vonkajšie sprchu, vaňu, kúpeľňu a ak ste rodina tak často dostanete vilu, ktorá má aj malú detskú izbu. Hneď  pred vilou je pláž a more. Vzdialenosť 2-5 metrov. Cool. Pláž je len pre vás takmer nikto z bungalovov sem nechodí a ten oddych pokoj a čas na knihu a vitamín D stojí za to. Nehovoriac o tom, že sú blízko k najlepším miestam na šnorchlovanie. Do týchto víl sa bez problémov zmestí aj štvorčlenná rodina.

Prejdite si plážovú vilu spolu s nami. Video: BUBO

Prejdite si plážovú vilu spolu s nami. Video: BUBO

Z môjho pohľadu sú najlepšie vily číslo 22-27. Oceán má pred nimi nádhernú farbu až do cca 1400 potom sa slnko otočí. Sú orientované na rušnejšiu časť tohto pokojného hotela...rušnú vravím preto, lebo v diaľke budete sledovať hydroplány.

Všetky farby Maldív, žralok, hydroplán a sirény.

Všetky farby Maldív, žralok, hydroplán a sirény.

Zvyšné vily sú všetky takisto nádherné s pokojnou plážou pred ktorou sa nič nehýbe. Sledujete len palmové listy. Celý ostrov obídete za 12 minút pokojnou chôdzou, 360 stupňov. Práve pre toto preferujem vilu, toto je tropický raj, ktorému vládnu palmy, morské vlny a biely piesok? Vedeli ste, že ten najjemnejší biely piesok sú vlastne výkaly rybky menom parrot fish?

Kompletná prehliadka Vašej plážovej vily.

Kompletná prehliadka Vašej plážovej vily.

Keď sa v deň príletu začekujete a vyložíte kufre tak hor sa na pláž. Voda Vás nesklame, je ako na fotografiách ( ak nie sú mraky). Užite si pláž, relax, šport.

Prechádzka okolo ostrova je každodennou povinnosťou. Budete kráčať po jemnom piesku, so slnkom ktoré sa o vás opiera, vietor nežne hladí a zabudnete na bláznivý rušný svet u nás doma. Toto je antistresová destinácia ( ok...wifi je všade 😊) Po pláži pobehujú malé biele krabíky, v mori plávajú zarovno s vami malé žraloky a raje.  Ak stojíte tvárou oproti recepcii tak sa vydajte vľavo, na konci uvidíte love bed..jedno z viacerých Instagram miest na ostrove. Rovno pred ňou je prezidentská vila.

Pokračujete ďalej, pláž sa trochu zúži a na konci sa opäť otvorí a je najširšia v oblasti reštaurácií. Tu je aj viac lehátiek a väčšinou sem chodia klienti z bungalovov. Vy nemusíte veď predsa ju máte privátnu rovno pred bungalovom. Tu sa nachádza aj hotelový bazén, tri reštaurácie a bary. Pokračujte ďalej prejdete okolo móla vedúceho k bungalovom a ste späť kde sa ste začali t.j. pri miestnej meteo stanici.

Ok ostrov máme za sebou. To tu akože čo budem robiť? Oddychovať nie? Ste akčný a máte radi podmorský svet? Tak budete stále vo vode šnorchlovať. V každej vile sú plávacie vesty oranžovej farby, ktoré odporúčame používať, keďže podmorské prúdy môžu byť zradné. Okuliare na šnorchlovanie Vám zadarmo požičajú v športovom centre spolu s plutvami.  Môžete si prenajať čln na hodinu či na deň, skútre, ísť na vodné lyže či na rybačku. Nočné potápanie. Tenis. Pre deti je to vynikajúce detské centrum s množstvom aktivít.  Zo štandardných výletov vyskúšajte pozorovanie delfínov, šnorchlovanie s korytnačkami či plávanie so žralokom veľrybím. Niektoré výlety sú sezónne.

Naháňačka so žralokom.

Naháňačka so žralokom.

Hľadanie delfínov.

Hľadanie delfínov.

V rámci hotela sa nachádza aj tajné miesto, nájdete si ho sami. Miesto na meditáciu, vypnutie a zároveň skrinka s azda najlepším ľadovým čajom na svete. Zázvorová verzia s čerstvou limetkou preberie každého. Odporúča ju aj Hugo. Každý deň si viete niečo nájsť, niečo robiť, alebo nič nerobiť?

Halaveli je takisto gurmánskym rajom. Hotel ponúka možnosti od klasickej kombinácie s raňajkami cez polpenziu až k all inclusive stravovaniu. Pokiaľ sem nejdete z titulu ožierať sa kedy sa len dá, ale idete na normálnu dovolenku tak si určite zaplaťte iba možnosť s raňajkami. Obedy a večere si sami dáte kde len chcete. Niekto zakričí „neoplatí sa to, Maldivy sú drahé“. Áno sú ale nie drahšie ako lepšia reštaurácia v Bratislave. Kde sa teda najesť?

Na raňajky budete chodiť do reštaurácie Jahaz. Tu si môžete dať aj obed aj večeru. Reštaurácia s príjemnou atmosférou, otvorenou verandou, ktorá vystihuje podstatu rezortu. Vyskúšajte japonské raňajky! Jeden večer skočte do Meeru a vyskúšajte čerstvého kalamára s citrónom alebo klasické steaky. Najluxusnejšou reštauráciou je Jing. Je uprostred bungalovov na drevenom móle. Jing podáva len večeru a to európske jedlá s ázijským šmrncom. Odporúčam rezerváciu. Každá reštaurácia má svoj bar. Ak preferujete večeru v súkromí tak odporúčam in room dining. Menu, ktoré zahŕňa to najlepšie zo všetkým reštaurácií Vám prinesú priamo do Vašej vily. Vhodné pre rodiny s deťmi.  Najlepšie ceny a zároveň najväčší výber je práve tu. Finálne je to samozrejme na vás. Príjemná romantická večera s grilovanou chobotnicou, fľaša La Colline z Franschhoeku ročník 2016 a creme brulee priamo na pláži zláka každého. Iného zasa pohodlie vlastnej terasy. Oplatí sa all inclusive? Nie, pokiaľ nepotrebujete k životu 10 poldeci denne a dovolenku si zamieňate s „jedením“. Doprajte si slobodu.

Odporúčame beach villa. Spravte si fotky na instagram spotoch. Zoberte si vestu a choďte šnorchlovať. Dávajte pozor na prúdy a dodržiavajte pokyny dané hotelom. Ideálna dĺžka pobytu je 7-10 nocí. Nuda tu neexistuje.

Večer pred odletom domov, dostanete do vašej vily lístok s časom príletu Vášho lietadla. Ráno vyrovnajte účty a dokončite check out, nasadnete do hydoplánu a odletíte do civilizácie. Maldivy necháte za sebou, zážitky Vám ostanú.

Luxusné zážitky môžete v tomto hoteli hľadať na zájazdoch Srí Lanka, Maldivy https://bubo.sk/poznavacie-zajazdy/komfort/sri-lanka-a-maldivy vrátane rodinnej verzie tohto zájazdu a na cestách na Maldivy samotné. Príjemným spestrením akejkoľvek cesty na Maldivy je aj spojenie Maldív s Qatarom alebo Dubajom. 

Tomáš Hušek

Tomáš Hušek

Tomáš Hušek

Riaditeľ produkcie, človek zodpovedný za veľké množstvo našich zájazdov. Rieši skupinové letenky pre našich klientov a spracováva ponuky firemných zájazdov na kľúč. Riadi destinačných manažérov a kontroluje chod spracovateľského centra. Takmer každý klient prechádza jeho rukami a klientov si pamätá aj niekoľko sezón dozadu. Služobne je druhou najdlhšie pôsobiacou osobou v BUBO. Zároveň je výborným sprievodcom do všetkých arabských a afrických krajín, do ktorých sa dá cestovať. Miluje Veľkú Britániu, futbalový klub CHELSEA a Mini. Je ženatý a má dve deti.

Obľúbený zájazd z BUBO katalógu

Saudská Arábia

Zo zájazdu:

Tomáš Hušek

Posledná úprava článku | Prečítané: 1176

Mohlo by Vás zaujímať

Najkrajšie pláže sveta - top 20 Prémiový blog

Prémiový blog Najkrajšie pláže sveta - top 20

Chodím po svete tridsať rokov, aby som našiel tú najkrajšiu pláž na planéte. Za ten čas som natrafil na pláže opustené a romantické, plné života a…

Ľuboš Fellner 13 min. čítania
Kuramathi Maldives Blog

Blog Kuramathi Maldives

Maldivský rezort Kuramathi nielen, že patrí medzi najznámejšie ostrov Maldív, ale vo svojej kategórii 4* rezortov je na absolútnej špičke.…

Sun Siyam Olhuveli Blog

Blog Sun Siyam Olhuveli

Maldivský rezort Sun Siyam Olhuveli patrí medzi najzaujímavejšie 4* rezorty Maldív. Nájdete tu moderný luxus, tropické maldivské prostredie s…

Hotel LUX South Ari Atoll Maledivy Blog

Blog Hotel LUX South Ari Atoll Maledivy

Luxusný 5* rezort LUX South Ari Atoll otvoril svoje brány koncom roka 2016 po tom, ako prišla lukratívna skupina LUX Resorts & Hotels a premenila…

Waldorf Astoria Maldives Blog

Blog Waldorf Astoria Maldives

Exkluzívny 5* rezort Waldorf Astoria otvoril svoje brány len počas roku 2019, no svojim príchodom zmenil maldivské nazeranie na luxusný produkt. Má…

Ozen Bolifushi Maldives Blog

Blog Ozen Bolifushi Maldives

Luxusný 5* dovolenkový rezort na Maldivách nemusí byť len abstraktná predstava, pretože tá má aj svoje meno. Zoznámte sa s ostrovom Ozen Bolifushi,…

Blogov

Odporúčame tieto zájazdy

K

Ázia   Amerika  

Oceánia, Spojené štáty americké (USA), Japonsko


náročnosť

16 dní

Trvanie

8033
E

Ázia  

India


náročnosť

16 dní

Trvanie

4265
E

Ázia  

Tibet, Nepál, India, Čína


náročnosť

26 dní

Trvanie

5940
K

Ázia  

Vietnam, Kambodža


náročnosť

16 dní

Trvanie

4364

Získajte prístup
k exkluzívnym ponukám
a informáciám.