Večer neresti v Bangkoku

Večer neresti v Bangkoku

Thajsko je bezpochyby jedna z najlákavejších krajín posledných rokov. Okrem nádherných pláží, prírody, kultúrneho bohatstva či vynikajúceho jedla má tiež jedno kontroverzné, no rovnako lákavé odvetvie - sexturizmus. Ako vyzerá nočný život v meste anjelov?

Jedným z najpopulárnejších BUBO zájazdov je Thajsko, Malajzia, Singapur. Väčšina našich klientov sa sem hlási vďaka lákavej ponuke plnej zážitkov, oddychu a dobrého jedla. Pre obrovský záujem o spoznávanie thajskej kultúry však BUBO ponúka široké spektrum rôznych kombinácií. Môžete vynechať Malajziu a predĺžiť si pobyt v Singapure alebo si obohatiť zájazd o päťdňový trek v horách na severe Thajska v provincii Chiang Mai. Ak preferujete dlhší a kvalitnejší oddych, po poznávacej časti v Bangkoku, ponúkame odlet na Phuket alebo ostrov Koh Samui, kde už máte dovolenku vo vlastnej réžii. Nech si vyberiete čokoľvek, poznávacia časť v Bangkoku a jeho okolí Vás neminie. A keďže my v BUBO si dávame záležať na lovení zážitkov, malá ochutnávka thajského sexturizmu je nevyhnutnou súčasťou každého programu. Na čo sa vlastne pripraviť? 

Po prílete Vás na letisku bude čakať BUBO sprievodca. Keďže v Thajsku platia prísne pravidlá pre turistických sprievodcov, nebuďte prekvapení, ak najskôr zbadáte lokálneho sprievodcu s BUBO tabuľkou. S nefalšovaným úsmevom na tvári Vás privíta, podá základné informácie a následne zavedie za BUBO sprievodcom. Ide o našich dlhoročných partnerov, s ktorými Vám takto spoločne vytvárame pohodlie a priestor pre nové zážitky.
Príchod do Thajska zvyčajne býva v obedňajších až poobedňajších hodinách, a keďže rozumieme, že let z Európy je dlhý a vyčerpávajúci, adekvátne sme k tomu upravili aj náš program. Najhoršie, čo v toto poobedie môžete urobiť je ísť spať! Jet lag, alebo desychronóza, sa Vás môže držať niekoľko dní a spôsobiť nemalé komplikácie. Toto poobedie odporúčame vydržať, nadchnúť sa z nového miesta, vdychovať energiu novej krajiny a naštartovať hlad po nepoznanom. Nebudeme Vás dnes ťahať na žiadne pešie túry. Sprievodca Vás vezme von, do ulíc Bangkoku, kde to žije, hrá, svieti a kde dejú sa veci, o ktorých sa Vám ani nesníva. Vitajte v Thajsku! 

Ísť spať je to najhoršie, čo môžete po prílete urobiť. My vás vezmeme rovno do ulíc Bangkoku, aby sme stihli mesto anjelov spoznať z každej stránky.

Ísť spať je to najhoršie, čo môžete po prílete urobiť. My vás vezmeme rovno do ulíc Bangkoku, aby sme stihli mesto anjelov spoznať z každej stránky.

Všetko nájdete na Khao San Road #

Cesta z letiska do hotela potrvá približne hodinu, a keďže my v BUBO sa snažíme využiť každú možnú chvíľu, aj tento čas zúžitkujeme produktívne. Navzájom sa zoznámime, upresníme si základné bezpečnostné pravidlá a prehliadka môže začať. Prvý bod našej prehliadky je najrušnejšia ulica mesta - Khaosan. Na polohe hotela si dávame záležať, a preto aj táto živá tepna Bangkoku je od nášho BUBO hotela vzdialená len päť minút chôdze. Khaosan je ulica pulzujúca životom v najrozmanitejších farbách. 
Príďte sem ráno a poloprázna ulička a pratacie jednotky Vás prekvapia - asi najpokojnejší moment. Na obed Vás začnú volať z reštaurácií, poobede z barov a k večeru je ulica posiata pouličnými stánkami s jedlom a dobrotami. Chcete vyskúšať krokodílie mäso, škorpióna na paličke, cvrčkov či šťavnaté larvy? Len čo začne zapadať slnko, Khaosan sa začína prebúdzať do celkom iných farieb. Ožívajú bary, diskotéky aj erotické show, na ktoré Vás budú ťahať pouliční predavači s jednoduchou tabuľkou v ruke. Samozrejme, nechýbajú aj klasické masážne salóny, obchody so suvenírmi, potraviny, bankomaty a zmenárne. Práve zmenárne majú na Khaosan road výhodný kurz, a preto sem chodievame aj my. Zmena eur na thajské báhty je našou prvou povinnosťou, keďže v tejto krajine potrebujete mať hotovosť v miestnej mene. Netreba sa ničoho obávať, vždy budete mať pri sebe BUBO sprievodcu, ktorý pozná miestne pomery a ochotne Vám so všetkým pomôže. 

Ak máte chuť, môžete sa vybrať dolu ulicou a užiť si jej aktuálnu atmosféru - môžete si byť istý, že o pár hodín sa zmení. Vychutnajte si prvé thajské pivko Chang, no nezabudnite sa včas vrátiť do hotela. Máme pre Vás pripravenú ochutnávku tradičného thajského jedla - Pad Thai.

Vždy budete mať pri sebe BUBO sprievodcu, ktorý pozná miestne pomery a ochotne so všetkým pomôže

Nad Chao Prayou zapadá slnko a z Mesta anjelov sa stáva Mesto hriechu.

Nad Chao Prayou zapadá slnko a z Mesta anjelov sa stáva Mesto hriechu.

Po spoločnej večeri je čas na náš prvý výlet. Asiatique - nová zábavná štvrť pri rieke Chao Phraya, ktorá bola otvorená v roku 2012 po rozsiahlej rekoštrukcii. Pôvodne sa tu nachádzali sklady dánskej spoločnosti Santa Fe Group A/S (kedysi East Asiatic Company). Dnešná tvár tohto prístavu je symbolom zábavy, nákupov, sladkých dobrôt či ovocných nápojov. Môžete tu ochutnať veľmi obľúbený durián, rozhliadnuť sa po prvých thajských suveníroch, či jednoducho sa nechať uniesť večernou atmosférou Bangkoku. Ak sa vydáme smerom k rieke Chao Phraya, očarí nás nie len veľké ruské koleso, ale aj príjemná promenáda, odkiaľ môžeme sledovať vysvietené lode a moderné mesto v pozadí. Dôvod našej návštevy však nekončí len tu. 

Calypso show #

Pravdepodobne najznámejšia kabaretová show celého Thajska sídli práve v časti Asiatique. Kabaret Calypso však nie je len tak obyčajným vystúpením. Na prvý pohľad Vás očarí atmosféra sály pre 350 hostí, podsvietená lampami s červeným tónom. Pocit luxusu podčiarkne sympatický čašník či čašníčka, ktorá si vyzdvihne Vašu objednávku nápojov - drink máte v cene vstupného a môžete vyskúšať aj tradičnú thajskú whiskey! Pripravte si fotoaparáty, pretože to, čo o chvíľu začne Vám vyrazí dych.

Kabaretová show Calypso je umeleckým vyjadrením pohybu, kostýmov, hudby a individuality. Budete môcť sledovať emócie, špecifické črty účinkujúcich a oceniť obrovskú prácu, ktorú vložili do zdokonalenia posledného detailu vystúpenia. Celá show však dostane úplne nový rozmer, keď si uvedomíte, že všetky dámy na javisku sa narodili ako muži. 

Calypso show nie je vulgárne predstavenie, je dokonca vhodné pre deti. Niektoré vystúpenia môžu obsahovať výstrednejšie kostýmy a celkový dojem bude pravdepodobne budiť v deťoch otázky, no rozhodne v nich nezanechá traumatickú stopu. 

Umelci nemajú v obľube nálepku “ladyboy” , ale hrdo sa prezentujú ako transgender osobnosti (ľudia, ktorí zmenili svoje pohlavie). Thajsko je rozhodne hlavným miestom takýchto operácií z globálneho hľadiska. Ročne sa tu vykoná 250 až 300 operácií zmeny pohlavia, či už z muža na ženu alebo naopak. Navyše takáto operácia začína už od 7 000 dolárov (cca 6 300 eur), čo je asi štvrtina ceny v USA. Práve preto je až 90 % pacientov zo zahraničia. Plastickí chirurgovia tu dokážu skutočné zázraky, no táto životu nebezpečná a bolestivá operácia nie je pre každého. Každý záujemca musí najprv podstúpiť hormonálnu liečbu a psychologické vyšetrenia. Operáciu zároveň nie je možné vrátiť späť. Ak sa teraz opäť pozriete na ženy z Calypso show, uvidíte roky trápenia sa v nesprávnom tele, obrovskú obetu, odhodlanie a množstvo prekážok, ktoré museli prekonať na ceste hľadania samých seba. 

3 fotografie

Vystúpenia sú plné farieb, prepracovaných kostýmov a emócií.

Ladyboy versus shemale #

Určite ste už natrafili na spojenie ladyboyov a Thajska. Stačí spomenúť známy film The Hangover (Vo štvorici po opici) a hneď sa všetkým pred očami vynoria úsmevné scény z tohto prostredia. Na internete nájdete množstvo upozornení a tipov ako rozpoznať pravú thajskú ženu od tej, ktorej museli pomôcť hormonálne lieky a operácie - a verte mi, nie je to vždy jednoduché!

Odhaduje sa, že v Thajsku žije od 10 do 100 tisíc osôb s tzv. tretím pohlavým. Zmena z muža na ženu či naopak je v Thajsku nie len cenovo výhodná, ale aj spoločensky akceptovaná, aj keď legálne podmienky sa často menia. Nakoľko je Thajsko budhistická krajina, aj celá LGBTI komunita je tu oveľa slobodnejšia než v iných krajinách. Budhisti veria, že ladyboy, teda človek, ktorý sa narodil v zlom tele, počas života podstupuje fyzicky aj psychicky bolestivé zmeny, pretože si prechádza karmickým trestom z iných životov. Podľa budhistov, takýto človek napáchal zlo, za ktoré v tomto živote týmto spôsobom pyká. Preto sú síce tolerovaní, ale ich život i tak nie je ružový - potýkajú sa s diskrimináciou, nenávisťou a odsudzovaním vo všetkých aspektoch života. 

Ladyboy (alebo thajsky Kathoey) je muž, ktorý počas života zmenil svoje pohlavie na ženské. Vidieť ich môžete na Calypso show, ulici Khaosan, takmer vo všetkých turistických prímorských destináciách a samozrejme, v najznámejšej oblasti thajského sexturizmu - v Pattayi. Pripravia Vám menšie prekvapenie ako shemale, teda muž, ktorý síce na prvý pohľad vyzerá ako žena, ale zmenu pohlavia ešte neabsolvoval. Je prirodzené, že ich často nájdete na rovnakých miestach, kde sa turisti z celého sveta rozhodnú míňať peniaze na svoje najtajnejšie túžby. 

Prvé zmienky o prostitúcii siahajú v Thajsku do 14. storočia, nelegálnou sa stala v roku 1960. Zákony sa však neustále menili, nakoľko práve toto najstaršie 'remeslo' prináša do štátnej pokladnice nemalé peniaze. Dnes sú go-go bary, pingpong show či masáže s prekvapením, lákadlom pre turistov po celom Thajsku - aj keď nie celkom legálne (v roku 2004 zákon upravil podmienky na prevádzkovanie takýchto podnikov). Thajské ženy pracujúce v tomto odvetví nemajú jednoduchý život, ale ich zárobok sa vie vyšplhať až na 15-násobok thajského platu (150 eur za noc v porovnaní s 10 eurami minimálneho platu). S takýmto platom sa dokážu postarať o celú rodinu či dokonca komunitu, v ktorej žijú, preto ich dokonca najbližší podporujú v tejto činnosti. Častokrát nejde len o otázku morálky, ale i prežitia či rôznych iných okolností, ktoré dovedú Thajky do tejto pozície. Peniaze sú vo všetkom veľmi silný argument. 

Show, akú nikde inde neuvidíte #

Po farebnom, vizuálnom zážitku na Calypso show sa môžete prejsť úzkou chodbou (východ vľavo od pódia), kde na Vás budú čakať účinkujúce, aby ste si za malé sprepitné urobili spoločnú fotografiu. Nedajte sa zahanbiť a pozrite si geniálnu prácu plastických chirurgov zblízka (mám na mysli tvár, samozrejme!). 

Večer však ani zďaleka nekončí. Pre tých, čo sa chcú pozrieť hlbšie do nočného života Bangkoku, čaká ešte jeden nezabudnuteľný zážitok. Ping pong show - vznikla v roku 1970 a dodnes je veľkým lákadlom pre mnohých turistov. To, čo uvidíte na tejto show, otrasie najmä nežnejšie pohlavie. 

Aby ste však mali predstavu, čo sa odohráva na tomto zašitom mieste za temnými sklami v centre Bangkoku, trochu Vám napoviem - thajské ženy tu predvádzajú, čo všetko dokáže svalstvo panvového dna. Teraz je už jednoduchšie pochopiť názov ping pong show, že? Pri pinpongových loptičkách to ale nekončí! Na scéne sú píšťalky, balóny, reťaze, cigarety i pivové fľaše! Jedna z mnohých tvárí Thajska. A my ich chceme vidieť všetky. A následne si porozprávať všetko o utrpení, čo toto odvetvie thajským ženám prináša.

Po 45 minútovej show na Vás s pripravenými tuktukmi bude čakať Váš BUBO sprievodca. Táto forma transportu je typická pre množstvo ázijských krajín a Thajsko nie je výnimkou. Tieto malé, farebné a častokrát vysvietené autíčka sa medzi sebou veľmi radi pretekajú, trúbia a uháňajú po nočných uliciach desaťmiliónového mesta. Už len samotná cesta späť na hotel je obrovským zážitkom. Niekomu sa to podarí za 10 minút, niekomu za 40! Ako je to možné? Ste v Thajsku, tu je všetko možné. Aklimatizácia šokom, ako sa patrí. Ale nemajte obavy, ďalší deň nás už čaká historická, kultúrna a poznávacia časť zájazdu, kde pochopíme komplexitu krajiny.

Patrícia Mrázková

Patrícia Mrázková

Patrícia Mrázková

Od detstva ju lákalo dobrodružstvo a svet. V 16-tich odišla na letnú brigádu do Grécka a odvtedy je cestovanie jej neoddeliteľnou súčasťou. Po maturite sa presťahovala do Anglicka, o tri roky neskôr do Poľska a nejaký čas strávila i v susednom Maďarsku. Precestovala polovicu starého kontinentu, od nádherných pláži Cypru cez prírodne bohatú Čiernu Horu, rušné mestá Beneluxu až na “koniec sveta” do Finisterre, kde ukončila svoju 800km pešiu púť naprieč Španielskom. Niekoľko mesiacov strávila pracovne v Paríži, kde ju francúzska krása a gurmánske špeciality vytiahli z kancelárskej stoličky. S batohom na chrbte a fotoaparátom v ruke sa cíti najšťastnejšie.

Juhovýchodná Ázia sa jej dostala pod kožu. Obdivuje iné kultúry, zvyky a náboženstvá a do hlbokých rozhovorov vás vtiahne i v budhistickom Thajsku, ktoré jej prirástlo k srdcu svojou energiou. Na malajskej strane ostrova Borneo jej učarovala divoká príroda, zvieratá a všetky odrody fantastického manga. Preskúmala sultánove ulice Bruneja ale najradšej sa túla fascinujúcim a podmanivým Singapurom. S láskou pre maľbu a umenie je práve Singapur pastvou pre jej oči. Vie si vychutnať drink na streche Marina Bay Sands rovnako, ako dobrý obed od miestnej babičky na Sri Lanke. Verí, že práve poznávanie neznámych krajín človeka nesmierne rozvíja a otvára jeho myseľ i srdce. So zvedavosťou dieťaťa je vždy pripravená uloviť ďalší zážitok a premeniť každú situáciu na obohacujúcu skúsenosť. 

Obľúbený zájazd z BUBO katalógu

Malajzia, Singapur a ostrov bohov Bali

Zo zájazdu:

Patrícia Mrázková

Posledná úprava článku | Prečítané: 1759

Mohlo by Vás zaujímať

Exotické tipy - ako si vybrať ideálnu dovolenku Blog

Blog Exotické tipy - ako si vybrať ideálnu dovolenku

Práve teraz nastal čas vybrať si najlepšiu dovolenku v teplej exotike. BUBO vás prevedie po všetkých krajinách sveta od severného pólu k južnému, a…

Viktor Háber 9 min. čítania
Bangkok - mesto tisícov Budhov a hriechu... Bangkok

Bangkok Bangkok - mesto tisícov Budhov a hriechu...

Mesto, ktoré sa nedá pomýliť so žiadnou inou ázijskou metropolou. Thajský budhizmus, thajský box, thajská masáž, thajská kuchyňa i jej úžasná…

Katarína Pivovarníková 14 min. čítania
Ostrovy Phi Phi - perly Thajska Phi Phi

Phi Phi Ostrovy Phi Phi - perly Thajska

Ostrovy, ktoré do začiatku 20. storočia nepoznal takmer nikto, dnes patria medzi celosvetovo najznámejšie tropické ostrovy. Thajsko má približne 1…

Marek Melúch 16 min. čítania
Najkrajšie ostrovy Andamanského mora Krabi

Krabi Najkrajšie ostrovy Andamanského mora

Thajsko je pre mnohých synonymom exotických rajských ostrovov s kilometrami panenských pláží. Krabi a jeho ostrovy sú aj napriek svojej enormnej…

Marek Melúch 16 min. čítania
Chiang Mai, ruža severného Thajska Chiang Mai

Chiang Mai Chiang Mai, ruža severného Thajska

Hlavné mesto severného Thajska je považované za kultúrne srdce krajiny. So svojimi krásnymi chrámami v štýle Lanna, múzeami a trhmi, kde si môžete…

Marek Melúch 20 min. čítania
Krabi - čo vidieť, zažiť a ochutnať? Krabi

Krabi Krabi - čo vidieť, zažiť a ochutnať?

Krabi je právom považované za lokalitu s najkrajšími plážami Thajska. Leží na brehu Andamanského mora a so svojimi približne 200 ostrovmi ukrýva…

Patrícia Mrázková 26 min. čítania
Blogov

Odporúčame tieto zájazdy

K

Ázia   Amerika  

Oceánia, Spojené štáty americké (USA), Japonsko


náročnosť

16 dní

Trvanie

8033
E

Ázia  

India


náročnosť

16 dní

Trvanie

4265
E

Ázia  

Tibet, Nepál, India, Čína


náročnosť

26 dní

Trvanie

5940
K

Ázia  

Vietnam, Kambodža


náročnosť

16 dní

Trvanie

4364

Získajte prístup
k exkluzívnym ponukám
a informáciám.