Villa Nautica (Paradise Island) - dostupný 5* hotel na Maldivách

Villa Nautica (Paradise Island) - dostupný 5* hotel na Maldivách

Radi by ste sa vybrali do exotiky a tropického raja? Maldivy túto požiadavku spĺňajú viac, než dokonale a namiesto všedných vecí tu budete riešiť len to, či sa prejdete plážou ešte pred raňajkami a či sa po nich okúpete na západnej alebo východnej strane ostrova. Maldivské ostrovy vedia byť synonymom oddychu a ak je to po čom túžite, ste tu správne. Vyberte sa spoločne s nami na obľúbený 5* ostrov Paradise Island, kde na vás čaká vysnená dovolenka.

Kde je Paradise Island? #

Známy a obľúbený 5* Paradise Island so svojim rezortom nájdete na ostrovčeku Lankanfinolhu, ktorý leží severne od hlavného mesta Malé (cca 10 kilometrov) a patrí centrálnemu atolu Kaafu. Výhodou ostrova je blízkosť medzinárodného letiska a teda po prílete na vás nečaká žiaden prestup na lokálnu linku či hydroplán a rýchlou loďou ste na mieste za cca 15 minút. Paradise Island patrí so svojim rezortom medzi cenovo najdostupnejšie rezorty na Maldivách.

Počasie na Maldivách alebo oblaky v raji? #

Ostrovné Maldivy poznajú len dve ročné obdobia. Obdobie sucha a obdobie dažďov, ktoré sa tu pravidelne striedajú. Od októbra do apríla sucho prináša severovýchodný monzún (Iruvai), po zvyšok roka ovplyvňuje počasie vlhký juhozápadný monzún (Hulhangu, presne ako názov vášho baru na ostrove). Dažďové obdobie je sprevádzané búrkami a silným vetrom, čo takisto ovplyvňuje príboj vĺn. Priemerné maximálne denné teploty po celý rok sú 30 – 32°C (v noci 24 – 27°C). Voda má stále teplotu okolo 27°C. Maldivy sú celoročná destinácia, kde Vám teplota nikdy neklesne po 30 a vždy sa opálite. Hlavná sezóna je od polovičky októbra do apríla a daždivejšia od mája do septembra. Spŕchnuť však môže kedykoľvek. 

Ak aj budete na ostrove v období sucha nezľaknite sa ak sa vám nad hlavou vynoria oblaky. Je to bežné počasie tu na Maldivách. Ráno môže byť nádherne, modrá obloha bez jediného obláčika a neskôr sa oblaky nad rajom vytvoria a dokonca spŕchne. Nie je to nič nezvyčajné ani pre TOP sezónu v decembri či v januári. Prehánky trvajú krátko, niekedy len polhodinku, inokedy hodinu, ale vždy sa príjemne osvieži vzduch na celom ostrove. Prehánka v období sucha je tak príjemným spestrením pobytu.

Krásne pláže na Paradise Island budú len vaše
Foto: Tomáš Kubuš — BUBO

Po prílete #

Prílet na medzinárodné letisko v Malé je veľmi jednoduchý. Nečakajte tu žiaden chaos a ani sa nemusíte báť, že by ste sa na ňom stratili. Práve naopak. Je pomerne malé a celkom prehľadné. Po vystúpení z lietadla idete s pasom v ruke k prepážke, kde dostanete pečiatku a o pár krokov už stojíte na mieste, kde sa čoskoro stretnete s vašou batožinou. Dajte si pozor len na to, aby ste do krajiny neprinášali žiaden alkohol, pretože to je na Maldivách striktne zakázané a môže to viesť k postihom. Vezmete si vašu batožinu a kráčajte von do príletovej haly, kde na vás už čaká miestny partner z hotela a postará sa o vás. Lodný transfer na Paradise Island je pripravený vonku pred príletovou halou kam sa dostanete za dve, tri minúty. Nasadnite na loďku a vyrážame!

Pätnásť minútová plavba #

Cesta na rajský ostrov, teda Paradise Island netrvá dlho, pretože stačí pätnásť, maximálne dvadsať minút a ste na mieste. Hneď ako vyplávate z prístavu na letisku, všimnete si po vašej ľavej strane ostrov Malé s hlavným mestom Maldív. Je najhustejšie zastavaným maldivským ostrovom a na malom kúsku zeme sa tu tlačí cez 130-tisíc obyvateľov. Medzi domami sa vynára občasná mešita, čím Maldivy ukážu, že sú moslimskou krajinou a čoskoro sa pohľad na Malé stratí a zostane za vami. Plavíte sa ďalej na sever a z vodnej hladiny Indického oceánu sa pomaly, ale isto vynára Paradise Island. Stretnete svojich prvých delfínov už tesne pred ostrovom? Radi sa tu totiž zdržiavajú a ak sa to podarí, ulovíte svoj prvý zážitok ešte skôr, než vystúpite z lode.

Vitajte v raji #

Vitajte v raji! Vitajte na ostrove Paradise Island“ ozve sa pri vystupovaní z loďky, kde na vás čakajú zamestnanci recepcie, aby vás privítali. O vašu batožinu sa postarajú a stretnete sa s ňou na recepcii po tom ako si vybavíte check-in. Na recepciu vedie z malého prístavu pôsobivé drevené mólo vďaka ktorému sa prvý krát nadýchnete exotiky tohto miesta. Z oboch strán vidíte nádhernú tyrkysovú vodu a dokonca v nej rozoznáte aj viacero koralových rybičiek či dokonca žralokov plaviacich sa sem a tam. Dovolenka začína! Nad snehobielou plážou sa dvíhajú palmy a na širokej a priestrannej pláži si všimnete len niekoľko ľudí. Nikto sa tu netlačí, rozstupy sú väčšie, než ste si mysleli a čoskoro si začnete užívať toto miesto na vlastnej koži. Vezmite si do ruky svoj osviežujúci „welcome drink“, posaďte sa do kresla recepcie a váš check-in sa môže začať. Nepotrvá dlho, oboznámite sa s informáciami o hoteli a o vašich možnostiach a dostanete kľúčik od vašej izby. Na recepcii ešte ukážete poslíčkom na váš kufor, aby si ho označili a buď kráčate po vlastných alebo sa odveziete na golfovom autíčku priamo k nej aj s vašou batožinou. Pri check-ine dostanete aj mapu celého rezortu, aby ste sa vedeli lepšie zorientovať a vizuálne si preletieť, kde sa čo nachádza.

Maldivy to je opojný luxus
Foto: Tomáš Kubuš — BUBO

Aké ubytovanie si vybrať? #

Ostrov Paradise Island ponúka viacero druhov ubytovania tak, aby si tu každý našiel to, čo mu bude vyhovovať. 5* Rezort má v zásobe cca 279 bungalovov a víl, čo z neho robí jeden z najväčších rezortov celých Maldív, ale nemusíte sa báť, že by ste na ostrove boli natlačení. Práve naopak, vďaka tomu, že má ostrov po dĺžke 932 metrov a po šírke 201 metrov tu budete mať miesta viac, než dosť. Na výber máte od plážových bungalovov cez vily s privátnym bazénom až po luxusné vodné vily, ktoré sú synonymom Maldív.

Všetky izby majú vo svojom základnom vybavení klimatizáciu, kúpeľňu, sprchu, fén, chladničku s minibarom, terasu, satelitnú TV, telefón a wifi

Superior Beach Bungalow

Najobľúbenejším typom ubytovania je tzv. „Superior Beach Bungalow“. Ako napovedá názov, ležia bungalovy priamo na pláži v príjemnom prostredí medzi stromami, len pár krokov od mora. Má rozlohu 51m2 a hoci sú niektoré izby staršie, máte v nich dosť priestoru na oddych. Súčasťou izby je pohodlná posteľ, skriňa na odkladanie vecí, drevený stôl, stolička, menší gauč so stolíkom a nechýba tu samozrejme ani klimatizácia, chladnička s minibarom či satelitná televízia. Vonku pred bungalovom máte verandu so sedením a stolíkom a k izbe patria aj dve lehátka, ktoré máte na pláži a môžete si ich podľa potrieb posunúť, kam vám to bude vyhovovať. Zaujímavosťou je aj vonkajšia sprcha zo zadnej strany bungalovu, kde sa môžete osprchovať v súkromí pod šírym nebom. Samozrejme sprchový kút a toaletu máte aj vo vlastnej izbe. Maximálna obsadenosť tohto typu izby je dvomi alebo tromi dospelými, dvomi dospelými osobami a jedným dieťaťom pod 12 rokov alebo dvomi dospelými osobami a dvomi deťmi pod 12 rokov.

3 fotografie

Ako vyzerá plážový bungalov?

Beach Pool Villa

Predstavuje slušný skok v štandarde od plážového bungalovu a najväčším ťahákom tejto vily je súkromný bazén, ktoré máte len pár krokov od vašej izby. Tieto vily sú situované na severovýchode aj severozápade ostrova a do tyrkysového mora to máte len niekoľko krokov. Jej rozloha je takmer dva krát taká veľká ako plážový bungalov.

3 fotografie

Beach Pool Villa

Water Villa

Water Villa alebo Vodná vila je zosobnením Maldív, pretože už na prvý pohľad predstavujú luxus, ktorý si pod týmito ostrovmi predstavíte. Vodné vily tu na ostrove Paradise sú umiestnené na východnej strane ostrova v nádhernej lagúne, kde sa viete nielen perfektne okúpať v krásne sfarbenom mori, ale nájdete tu aj tie najlákavejšie miesta na šnorchlovanie. Na vlastnej terase máte svoje lehátka a drevenými schodíkmi zleziete priamo do mora. Ak chcete ešte vyšší štandard, siahnite po vodnej vile s jacuzzi. Rozloha vodnej vily je 77m2.

3 fotografie

Water Villa

Lagoon Suite

Vodné vily môžu predstavovať symbol Maldív, ale ak máte radi zmyselnejší luxus, skúste pouvažovať nad touto alternatívou. Lagoon Suite predstavuje vily o úroveň vyššie, kde je luxus produktu samozrejmosťou. Rozloha tejto suity je 255m2 a pokojne v nej môžu byť štyria dospelí, pretože ide o spojenie dvoch izieb. K suite máte vlastný bazén a ak sa vám zunuje, tak sa o pár sekúnd kúpete v oceáne priamo pod vami.

3 fotografie

Lagoon Suite

Ocean Suite

Ocean Suite je na Paradise Islande zosobnením prezidentského apartmánu a lepšie ubytovanie tu už jednoducho nenájdete. Dvojizbová vila s luxusnou obývačkou aj vybavením je skutočnou exkluzivitou. Infinity pool, ktorý je súčasťou tejto izby si zamilujete, ale určite si užijete aj jacuzzi s výhľadom na tyrkysovú lagúnu. Ocean suita má rozlohu 391m2 a pokojne sa v nej môže vyspať aj šesť dospelých. Samozrejmosťou je aj vlastný prístup do lagúny priamo z vašej terasy.

 

3 fotografie

Ocean Suite

Kde sa najesť? #

K skvele dovolenke na ktorej si dokonale oddýchnete patrí aj vynikajúce jedlo. Tu na Paradise Islande si rozhodne prídete na svoje. Súčasťou ostrova je totiž hneď šesť rôznych reštaurácii, kde nájdete jedlo z celého sveta. Okrem ázijskej, indickej či lokálnej kuchyne si tu viete pochutnať na čerstvom suši v japonskej reštaurácii, ochutnať môžete cestoviny či chutnú pizzu v talianskom podniku a ak milujete dary mora, tak potom vás nadchne reštaurácia Farumathi hneď vedľa vodných víl.

Stravovanie môžete na ostrove absolvovať buď formou polpenzie alebo si priplatiť all inclusive o ktorom sme napísali aj špeciálny blog, kde sa dozviete všetky detaily.

Raňajky prebiehajú v hotelovej reštaurácii Bageecha (hneď vedľa recepcie a bazéna), kde máte v prípade all inclusive aj obedy či večere. Raňajkový bufet je otvorený medzi 7:30 – 9:30 a verte, že budete mať z čoho vyberať. Nájdete tu šalátový bar, môžete si namiešať anglické raňajky s fazuľkou a slaninkou, kuchár vám pred očami pripraví omeletu alebo praženicu podľa želania, no ak máte chuť na indické kari, nájdete ho hneď vedľa. Špecialitou je aj lokálny kútik, kde nájdete maldivské tradičné raňajky v podobe Mas Huni, teda šalátu z tuniaka, cibuľky, čili a nastrúhaného kokosu ku ktorému sa podávajú tenučké placky roshi. V lokálnom kútiku nájdete každé ráno aj dve či tri jedlá typické pre Indiu či Maldivy ako rôzne druhy kari, cícerovú Chana Masalu, zemiakové parathy alebo dosu s kokosovým čatní. Súčasťou raňajok je aj bar s čerstvým pečivom, koláčikmi a ovocím, kde máte každé ráno na výber tri až štyri druhy ovocia. Tí najmenší, no nielen tí si prídu na svoje aj pri palacinkách či lievancoch. Nechajte sa usadiť a čašník vám prinesie kávu alebo čaj.

All inclusive vám platí tu v reštaurácii Bageecha, ale aj v hotelovom bare Hulhangu, kde si viete vybrať z rôznych alkoholických aj nealkoholických nápojov. K dispozícii vám je aj plážový bar Athiri hneď vedľa areálu vodných športov.

Ak by ste chceli ochutnávať aj iné reštaurácie, sú k dispozícii a la carte. Kde sa ešte okrem hlavnej reštaurácie viete najesť?

Talianska reštaurácia (Ristorante al Tramonto) – je otvorená od 11:00 do 23:00 a vyberte sa sem nielen kvôli jedlu, ale aj kvôli príjemnej polohe na konci dreveného móla. V jej blízkosti je skvelé miesto na šnorchlovanie a tak aj počas kráčania do reštaurácie môžete z móla sem tam pozorovať žraloky a neraz sa stane, že neďaleko od vás na otvorenom mori si všimnete skákať delfíny. Pizzu tu pripravujú v peci, nájdete tu skvelý výber cestovín, ale ochutnajte aj hovädzí stejk či stejk z čerstvého tuniaka.

Reštaurácia Farumathi – otvorená od 11:00 – 23:00. Leží na konci dreveného móla, kde stoja vodné vily. Každý deň sa tesne vedľa nej môžete prísť pozrieť na kŕmenie žralokov (19:00) a po tomto prírodnom divadle si sadnite na príjemnú večeru. Môžete sedieť vonku na čerstvom vzduchu alebo v interiéri. Podnik má zaujímavý výber morských plodov či rýb, no nájdete tu aj grilované kura alebo kvalitné stejky. Odporúčame vám tu skúsiť tuniakové poké, grilovaného tuniaka alebo sizzling pan s čerstvým kalamárom. Ak milujete morské plody, toto miesto je pre vás.

Kaviareň Dhaavani – otvorená je 24 hodín denne a leží hneď vedľa recepcie neďaleko baru Hulhangu a susedí aj s japonskou reštauráciu či reštauráciou Bageecha. V tomto podniku nájdete skvelý výber ázijských jedál od indickej cez thajskú až po maldivskú kuchyňu. Medzi najzaujímavejšie jedlá patrí tradičné maldivské jedlo Kandu Kukulhu (tuniak s červeným kari v lahodnej omáčke). Nesklame vás ani indické Biryani, Tandoori burger alebo indický bufetový stôl.

Reštaurácia Fukuya Teppanyaki – otvorená od 12:00 – 14:30 a od 18:30 – 22:00 je najmenšou reštauráciou ostrova a špecializuje sa na japonskú kuchyňu. Nájdete tu výber čerstvého suši v rôznych obmenách, ale nesklame vás teriyaki.

Krásna pláž neďaleko plážového baru bude miesto, kam sa budete pravidelne vracať
Foto: Tomáš Kubuš — BUBO

Čo tu môžete robiť? #

5* Rezortový ostrov Paradise Island nie je len o tom, že sa ráno zobudíte, skočíte na pláž, na raňajky, na pláž či na večeru, ale ak máte dobrodružného a aktívneho ducha, aj tu si prídete na svoje. Samozrejme, ak ste sem prišli za totálnym, ničím nerušeným oddychom, dostanete ho, ale ak chcete z ostrova vytlačiť maximum, pripravil si pre vás niekoľko lákadiel.

Bazén na ostrove prechádzal na prelome rokov 2020/2021 rekonštrukciou, no dnes je už hotový a tak patrí k najzaujímavejším bazénom v okolí. Paradise Island investoval do infinity poolu, odkiaľ si odnesiete nielen dokonalé zábery, ale aj zážitok. Je priestranný, nájdete pri ňom lehátka a leží hneď vedľa baru, takže s vašim programom all inclusive je to miesto, kde sa rozhodne niekoľko krát vrátite. Toto miesto budete milovať!

3 fotografie

Nový bazén infinity pool je ozdobou vášho rezortu

Medzi najpríjemnejšie oddychové aktivity na ostrove patrí luxusné Araamu SPA s wellnessom, kde sa viete dokonalo zrelaxovať. Wellness je zasadený v tropickom prostredí na severe ostrova a môžete si vybrať si dáte prednosť saune, jacuzzi či parnému kúpeľu alebo sa odhodláte absolvovať niektorú z procedúr, ktoré si tu pre vás prichystali. Medzi najobľúbenejšie patria špeciálne ajurvedické masáže, ale aj thajské masáže či masáže z bornejského Sarawaku. Ste tu dlhšie? Nevyberajte si, ale vráťte sa, aby ste skúsili rozdiely a našli tú svoju. Z Araamu sa vrátite ako nový človek.

3 fotografie

Na Paradise Islande sa rozhodne nudiť nebudete

Ak holdujete vodným športom, určite navštívte areál na severe ostrova hneď vedľa plážového baru Athiri. Nájdete tu krásnu pláž, ale aj požičovňu športového náčinia s ktorým si maldivské more užijete dosýta. Môžete si tu požičať kajak a oboplávať dookola celý ostrov, viete tu skúsiť padleboard, windsurfing či dokonca kitesurfing. Skúsili ste už vodný skúter? Vodné lyžovanie? Divoký Jetblade? Ak nepotrebujete k dovolenke adrenalín, požičajte si tu menší katamaran a vyberte sa na otvorené more, aby ste videli ostrov z inej perspektívy.

Vďaka tomu, že ostrov je pomerne rozsiahly máte k dispozícii aj niekoľko športových areálov. Nájdete tu tenisové kurty, zahrať si tu môžete bedminton, basketbal, volejbal a neďaleko recepcie si viete zahrať aj biliard či pingpong a ak vám stále bude málo je tu pre vás aj moderne zariadené fitnes centrum.

Kŕmenie žralokov alebo rají? #

Medzi obľúbené zaujímavosti, ktoré na ostrove môžete zažiť je aj kŕmenie žralokov alebo rají. Ak ste na ostrove už dva, tri dni, určite ste sa s nimi už stretli, no ich kŕmenie je skutočným zážitkom. Môžete ho zažiť každý jeden deň a prípadne si ho aj zopakovať. Kŕmenie žralokov začína každý deň o 19:00 a prebieha na konci dreveného móla, kde stoja vodné vily, priamo oproti reštaurácii Farumathi. Príďte o čosi skôr, aby ste mali miesto hneď pri drevenom zábradlí a mohli si tak natočiť ako sa odrazu zjaví niekoľko desiatok žralokov. Presne o siedmej začne kŕmenie, kedy žralokom hádžu rybacie zvyšky z kuchyne a ak chcete, môžete ich hádzať tiež. Kŕdeľ žralokov pod vašimi nohami je niečo, čo len tak bežne neuvidíte! Kŕmenie rají začína tiež o 19:00 a tak si musíte počas dňa vybrať, ktorému dáte prednosť, ale zajtra si to zase vymeníte a o nič neprídete. 

Raje stretnete na pláži hneď vedľa baru Hulhangu. Pred siedmou prinesú svetlo, na pláži natiahnu špagát, aby diváci nerušili raje a prinesú im jedlo. Pre deti je to zaujímavý pohľad, pretože sa k rajám dostanú naozaj veľmi blízko. Aj keď vám budú núkať, aby ste išli raje sami kŕmiť, odmietnite, predsa len je krajší pohľad na to, keď sa ich nebudete dotýkať.

Potápanie alebo šnorchlovanie? #

Najobľúbenejšími činnosťami na ostrove je jednoznačne potápanie alebo šnorchlovanie. Šnorchlovanie je jednoduchšou variantou, ale pre svoju dostupnosť sa ho môže nabažiť skutočne každý. Ak máte vlastný šnorchel, vezmite si ho so sebou, ale ak ste si ho aj zabudli alebo ste nikdy žiaden nemali, nevadí. Ostrov má vlastnú požičovňu a viete si ho požičať na deň alebo pokojne aj na celý pobyt. Rovnako si v ňom viete zapožičať aj plutvy či iné drobnosti. Šnorchlovať môžete kdekoľvek, ale najlepšie miesta, ktoré máme za roky odskúšané nájdete v blízkosti talianskej reštaurácie a potom na opačnej strane ostrova v miestach, kde sú vodné vily, kde leží lagúna a samotný útes. Pri šnorchlovaní tu bežne môžete stretnúť žraloky (nebojte sa ich, sú koralové a teda na človeka nezaútočia ani omylom), raje, občas dokonca aj korytnačku či chobotnicu a plejádu farebných, koralových rybičiek. Pri šnorchlovaní si dajte pozor na ostré, maldivské slnko a nechajte si na sebe tričko, inak sa do polhodiny spálite a budete to cítiť aj nasledujúce dni.

Túžite sa na Maldivách potápať? Ani toto nie je pre nás na Paradise Islande žiaden problém. Rezortový ostrov má totiž svoju vlastnú potápačskú školu (nájdete ju na konci móla s prístavom neďaleko talianskej reštaurácie) a tak si môžete svoje potápania nastaviť presne tak ako vám vyhovuje. Ak ste totálny začiatočník, môžete si spraviť malý ponor priamo v lagúne s profesionálom a následne vám nič nebráni k tomu, aby ste si tu spravili aj svoj potápačský kurz. Ak už svoj preukaz máte, vyberte sa pokojne na otvorené more, kde môžete absolvovať rôzne druhy ponorov a dokonca sa môžete nechať nahovoriť aj na nočné potápanie, ktoré je totálne odlišným zážitkom, než aký viete zažiť cez deň.

3 fotografie

Pláže na Paradise Islande budete milovať

Kam sa vybrať na výlet? #

K dovolenke plnej zážitkov patria aj príťažlivé výlety a iste tušíte, že ani Paradise Island nebude výnimkou. Tým, že sú Maldivy ostrovy, väčšina výletov je navrhnutá tak, aby ste si užili plavbu na lodi po Indickom oceáne, ktorá je okorenená o rôzne zaujímavosti.

Najobľúbenejším výletom je pozorovanie delfínov pri západe slnka. Loďka so záujemcami vyrazí z Paradise Islandu a plaví sa na miestach, ktoré kapitán pozná ako miesta, kde sa najčastejšie dajú pozorovať delfíny. Samozrejme je to príroda a nie ZOO, preto vám delfíny nikto garantovať nedokáže, ale šanca je tu viac než obrovská. O to krajší pocit zažijete keď si všimnete ako sa z hladiny oceánu vynorí prvá plutva, následne hlava a ani sa nenazdáte a pred očami sa blázni kŕdeľ delfínov, ktorí sa predvádzajú a vyskakujú. Do toho zapadajúce slnko a ulovený zážitok je na svete.

Zažili ste už niekedy kúpanie s delfínmi ? My v BUBO poznáme lagúnu, kam sa chodia hrávať.

Zažili ste už niekedy kúpanie s delfínmi ? My v BUBO poznáme lagúnu, kam sa chodia hrávať.

Keď sme pri lovení, môžete tu zažiť aj maldivský rybolov a to hneď na niekoľkých výletoch. Tým najjednoduchším je večerná plavba (18:00 – 20:00) na lodi, kde sú pripravené prúty a naťahané silóny. Ocitnete sa na takejto lodi a vydáte sa na rybačku s cieľom zažiť večernú plavbu a čo to uloviť. Sem tam sa podarí uloviť obrovská barakuda, inokedy tuniak či menej známe, no chutné ryby, ktoré Indický oceán ponúka. Ak ste profesionáli, môžete sa vydať za zážitkom aj na privátnu loď cez deň a tam už slovo rybačka naberie úplne iný rozmer.

Ak chcete zažiť niečo unikátne, čo by ste povedali na plavbu v okolí ostrova na špeciálne upravenej ponorke? Nasadnite do nej a v príjemnom prostredí sa pozriete pod hladinu mora bez toho, aby ste sa namočili. Pre deti bude táto plavba nezabudnuteľným zážitkom, pretože kto z ich priateľov sa plavil ponorkou? Ak vás pod hladinu oceánu nič nedostane, skúste si požičať katamaran, alebo si ho jednoducho prenajmite a objednajte si skvelú plavbu po okolí. Spojte si ju so západom slnka a zážitky dokážete spojiť.

3 fotografie

Dáte si výlet na privátny BUBO ostrov?

Na ostrove sme pre vás vytvorili aj exkluzívny BUBO výlet na privátny BUBO ostrov. V čase kedy sa nedajú robiť výlety po ostrovoch sme vytvorili produkt, ktorý vás predsa len vie vziať na malý, opustený, maldivský ostrovček. Na výlete vás loďka vezme z Paradise Islandu a vyrazí na juh, cca 50 kilometrov (cca 1 hodina plavby rýchloloďou) na miesta, kde na vás čaká perfektné šnorchlovanie na dvoch miestach. Jedným z nich je mŕtvy koral a druhým je živý koral, aby ste si obe tieto miesta vedeli porovnať. Pripravte sa na húfy tropických rýb, koralov a sem tam stretnete aj korytnačku. Náš kapitán vás vezme na miesto, kde je najväčšia šanca pozorovať delfíny z tesnej blízkosti a keď sa nabažíte vodného sveta, vylodíte sa na maličkom opustenom ostrove. Tu si dáte grilované špeciality, skočíte do mora alebo nasadnete na kajak a pozriete sa do okolia. Maldivy v sebe skrývajú aj takéto dobrodružné zážitky!

Aké ma ostrov negatíva? #

Hoci je Paradise Island 5* rezortom nepatrí medzi najluxusnejšie ostrovy Maldív. Ak si chcete vychutnať najluxusnejšie Maldivy aké ste si vysnívali, skúste sa pozrieť na lukratívnejšie a prestížnejšie rezorty akými je napríklad Six Senses Resort Laamu, One & Only Reethi-Rah alebo náš obľúbený Constance Halaveli (prečítajte si o ňom blog).

Paradise Island je skvelým miestom na maldivskú dovolenku a za peniaze, ktoré tu zaplatíte dostanete viac, než si myslíte, čiže v rovnici hodnota za peniaze ťaháte za správny koniec. Pre niekoho je ostrov veľkým a teda neosobným a ak máte bungalov na opačnej strane ostrova, musíte sa prejsť peši cca 15 minút na recepciu /alebo sa odviezť golfovým vozidlom/. Ostrov má kapacitu pri maximálnom naplnení až 600 hostí a mnohí hľadajú na Maldivách niečo intímnejšie, niečo, kde bude mať svoj kúsok raja.

Najkrajšie pláže ostrova sú na juhozápadnej a východnej časti, no ak sa chcete dostať na pláž na severe, je ťažšie prístupná a musíte obchádzať niekoľko budov alebo narúšať súkromie bungalovov s vlastnými bazénmi. V najjužnejších častiach ostrova dokonca absentuje pláž pretože sú tam príliš silné prúdy a neodporúča sa tam kúpať.

Check out a odchod #

Váš odchod z rajského ostrova klope na dvere? Odporúčame vám aby ste si večer pred vašim odchodom na recepcii vyplatili minibar či služby za ktoré ste počas vášho pobytu mali zaplatiť. Nikde na ostrove totiž neplatíte hotovosťou a všetko si píšete na izbu a ak sa vám čosi nazbieralo, večer to vyplatíte. Vyhnete sa tak tomu, že sa pri vašom checkoute nahrnie k platbe viacero ľudí a vy už nebudete musieť čakať, ale máte všetko vybavené. Deň vopred sa na recepcii informujte aj o tom, kedy si na golfovom autíčku prídu pri vašu izbu pre vašu batožinu, aby ste ju nemuseli ťahať sami. Odvezú vám ju priamo do prístavu, aby ste to mali čo najpohodlnejšie. Recepcia vás tiež informuje o tom, kedy odchádza z prístavu váš transfer smer medzinárodne letisko v Malé. Vďaka týmto informáciám vám odpadne akýkoľvek stres z odchodu a uvidíte, aké to bude všetko jednoduché

Nasadnete na loď, vašu batožinu naložia k vám a vydáte sa na krátku plavbu na letisko v Malé. S hlavou plnou zážitkov, ktoré vám Paradise Island pripravil. No čo, však za to tie Maldivy stáli?

Tomáš Kubuš

Tomáš Kubuš

Tomáš Kubuš

Vyštudovaný historik s veľkým srdcom. Získa si vás obetavosťou (vie o vašich prianiach skôr, než si ich uvedomíte vy) a ohromnými znalosťami. Miluje Áziu a krajiny Stredného východu. Stretnete sa s ním v Iráne aj v Uzbekistane, na Kaukaze či v Jordánsku alebo v Izraeli. Do novšej histórie si chodí oddýchnuť do juhovýchodnej Ázie. S láskou vás prevedie Indočínou, Thajskom či Malajziou. Veľmi rád píše a jeho články nájdete v mnohých slovenských časopisoch aj na našom blog Od pólu k pólu.

Obľúbený zájazd z BUBO katalógu
Hodvábnou cestou do Perzie (Komfort)

Zo zájazdu:

Tomáš Kubuš

Posledná úprava článku | Prečítané: 1218

Mohlo by Vás zaujímať

Najkrajšie pláže sveta - top 20 Prémiový blog

Prémiový blog Najkrajšie pláže sveta - top 20

Chodím po svete tridsať rokov, aby som našiel tú najkrajšiu pláž na planéte. Za ten čas som natrafil na pláže opustené a romantické, plné života a…

Ľuboš Fellner 13 min. čítania
Kuramathi Maldives Blog

Blog Kuramathi Maldives

Maldivský rezort Kuramathi nielen, že patrí medzi najznámejšie ostrov Maldív, ale vo svojej kategórii 4* rezortov je na absolútnej špičke.…

Sun Siyam Olhuveli Blog

Blog Sun Siyam Olhuveli

Maldivský rezort Sun Siyam Olhuveli patrí medzi najzaujímavejšie 4* rezorty Maldív. Nájdete tu moderný luxus, tropické maldivské prostredie s…

Hotel LUX South Ari Atoll Maledivy Blog

Blog Hotel LUX South Ari Atoll Maledivy

Luxusný 5* rezort LUX South Ari Atoll otvoril svoje brány koncom roka 2016 po tom, ako prišla lukratívna skupina LUX Resorts & Hotels a premenila…

Waldorf Astoria Maldives Blog

Blog Waldorf Astoria Maldives

Exkluzívny 5* rezort Waldorf Astoria otvoril svoje brány len počas roku 2019, no svojim príchodom zmenil maldivské nazeranie na luxusný produkt. Má…

Ozen Bolifushi Maldives Blog

Blog Ozen Bolifushi Maldives

Luxusný 5* dovolenkový rezort na Maldivách nemusí byť len abstraktná predstava, pretože tá má aj svoje meno. Zoznámte sa s ostrovom Ozen Bolifushi,…

Blogov

Odporúčame tieto zájazdy

K

Ázia   Amerika  

Oceánia, Spojené štáty americké (USA), Japonsko


náročnosť

16 dní

Trvanie

8033
E

Ázia  

India


náročnosť

16 dní

Trvanie

4265
E

Ázia  

Tibet, Nepál, India, Čína


náročnosť

26 dní

Trvanie

5940
K

Ázia  

Vietnam, Kambodža


náročnosť

16 dní

Trvanie

4364

Získajte prístup
k exkluzívnym ponukám
a informáciám.