Emerald Maldives Resort and SPA

Emerald Maldives Resort and SPA

5* Maldivský rezort Emerald žiari na mape ako nová vychádzajúca hviezda luxusnej dovolenky. Otvorili ho len v roku 2019 a dnes patrí k rezortom, ktorý si dokázal získať mnohých obdivovateľov, pretože dokonalosť je tu bežným, každodenným javom. Kto sníva o dovolenke na snehobielych plážach v tropickom prostredí a zároveň od dovolenky vyžaduje vysokú kvalitu a zmyselný luxus, ten sa tu bude cítiť ako doma. 5* rezort by si svojimi službami a odhodlaním pokojne vyslúžil o hviezdičku viac, ale to posúďte sami. Nás si získal svojou unikátnosťou, polohou a atmosférou uprostred Indického oceánu.

Kde sa nachádza rezort Emerald? #

Luxusný rezort Emerald leží na malom maldivskom ostrovčeku Fasmendhoo, ktorý je súčasťou severného atolu Raa. Ostrov je vzdialený cca 165 kilometrov od hlavného mesta Malé a jeho medzinárodného letiska, kde sa ocitnete po vašom lete. Plážové a vodné vily sa tu rozprestierajú na 20 hektároch a ostrovu patrí aj ďalších 100 hektárov nádhernej lagúny, ktorú onedlho spoznáte.

Maldivy a počasie #

Ostrovné Maldivy poznajú len dve ročné obdobia. Obdobie sucha a obdobie dažďov, ktoré sa tu pravidelne striedajú. Od októbra do apríla sucho prináša severovýchodný monzún (Iruvai), po zvyšok roka ovplyvňuje počasie vlhký juhozápadný monzún (Hulhangu). Dažďové obdobie je sprevádzané búrkami a silným vetrom, čo takisto ovplyvňuje príboj vĺn. Priemerné maximálne denné teploty po celý rok sú 30 – 32°C (v noci 24 – 27°C). Voda má stále teplotu okolo 27°C. Maldivy sú celoročná destinácia, kde Vám teplota nikdy neklesne po 30 a vždy sa opálite. Hlavná sezóna je od polovičky októbra do apríla a daždivejšia od mája do septembra. Spŕchnuť však môže kedykoľvek. 

Ak aj budete na ostrove v období sucha nezľaknite sa ak sa vám nad hlavou vynoria oblaky. Je to bežné počasie tu na Maldivách. Ráno môže byť nádherne, modrá obloha bez jediného obláčika a neskôr sa oblaky nad rajom vytvoria a dokonca spŕchne. Nie je to nič nezvyčajné ani pre TOP sezónu v decembri či v januári. Prehánky trvajú krátko, niekedy len polhodinku, inokedy hodinu, ale vždy sa príjemne osvieži vzduch na celom ostrove. Prehánka v období sucha je tak príjemným spestrením pobytu.

Za takouto krásou sem poletíte
Foto: Emerald Maldives Resort

Kedy je najlepší čas cestovať na Maldivy? #

Najčastejšou otázkou vždy ostáva aj tak táto:
"Kedy je najlepší čas cestovať na Maldivy?" Ak máte možnosť vybrať si tak choďte v období december - marec.  "Kedy sú najlepšie ceny?" V období jún- august. "Počas obdobia dažďov vôbec nebudem vidieť krásny oceán ani tyrkysovú farbu?" Nie, toto nie je pravda. Aj počas obdobia dažďov môžete mať celý týždeň nádherné slnko a naopak v období sucha môžete mať zatiahnutú oblohu bez slnka.

Január : Nádherné horúce počasie, slnečné dni, nízka vlhkosť a záplava slnečných lúčov. Môžu sa vyskytnúť krátke prehánky, väčšinou popoludní. Oceán je teplý s výbornou viditeľnosťou a perfektný na šnorchlovanie a potápanie.

Február : Patrí medzi najlepšie mesiace. Najsuchší mesiac roka s menej ako 70mm zrážok. Teploty nad 30 stupňov a výborná viditeľnosť pod vodou.

Marec : Teploty sa šplhajú ešte vyššie a lenivosť dosahuje vrchol. Občasný dážď príjemne schladí rozpálený piesok a pod vodou vidno úplne všetko. V marci začína aj surfovacia sezóna, ktoré trvá do októbra. Najväčšie vlny však bývajú v júli a auguste.

Apríl : Ďalší horúci mesiac a zároveň koniec obdobia sucha. Od polovičky až konca apríla prichádzajú častejšie zrážky, ktoré však netrvajú dlho. Vzduch je stále dusnejší. 

Máj : Začínajú dažde, je dusno a horúco. Dážď a búrky sa môžu vyskytnúť kedykoľvek. Viditeľnosť pod vodou je stále dobrá.

Jún : Daždivý mesiac s horšou viditeľnosťou pod vodou, ale zároveň najlepší čas na potápanie s mantami a žralokom veľrybím. Ceny hotelov padajú.

Júl : Horúci a dusný mesiac s krátkymi intenzívnymi lejakmi. Ak surfujete tak toto je čas kedy treba byť na Maldivách. Potápanie je stále perfektné a obrovské žraloky kŕmiace sa planktónom máte hneď vedľa seba. 26.7. oslavujú Maldivy deň nezávislosti a ak ste na obývanom ostrove tak zažijete množstvo zábavy.

August : Veľmi podobné počasie ako v júli.

September : Jeden z najdaždivejších mesiacov a iba 7 hodín slnka denne. Viditeľnosť pod vodou je horšia, ale vďaka množstvu planktónu vo vode sa tu stále zdržuje množstvo žralokov veľrybích a mánt. Už len kvôli nim sa sem oplatí cestovať.

Október : Najdaždivejší mesiac v roku a zároveň koniec zrážok. Záver surferskej sezóny a stále so šancou vidieť veľké zvieratá pod vodou. 

November : Krátke dažde poobede, ale inak nádherné slnečné dni.

December : Teplý a suchý mesiac s občasnými prehánkami. Výborný čas na útek z európskej zimy!

Po prílete na Maldivy #

Prílet na medzinárodné letisko v Malé je veľmi jednoduchý. Nečakajte tu žiaden chaos a ani sa nemusíte báť, že by ste sa na ňom stratili. Práve naopak. Je pomerne malé a celkom prehľadné. Po vystúpení z lietadla idete s pasom v ruke k prepážke, kde dostanete pečiatku a o pár krokov už stojíte na mieste, kde sa čoskoro stretnete s vašou batožinou. Dajte si pozor len na to, aby ste do krajiny neprinášali žiaden alkohol, pretože to je na Maldivách striktne zakázané a môže to viesť k postihom.

Vezmite si vašu batožinu a kráčajte von do príletovej haly, kde na vás už čaká miestny partner z rezortu Emerald a postará sa o vás, aby vám pomohol spraviť check-in na lokálny let alebo vás vezme na miesto, odkiaľ odlietajú hydroplány. Všetko je presne podľa vašich preferencií. Ak letíte hydroplánom, Emerald má priamo na letisku aj svoj salónik s občerstvením, kde pohodlne počkáte na odchod vášho hydroplánu. O všetko je postarané a vy sa už postaráte len o to, aby ste si užili krátky let s výhľadom na maldivské ostrovy. Vidíte tu krásu? Tu budete tráviť najbližšie dni!

Hydroplán alebo lokálny let? #

Luxusný 5* rezort Emerald leží v severnej časti Maldív (atol Raa) a preto k nemu treba priletieť. Na cestu loďou zabudnite, pretože rezort je od medzinárodného letiska vzdialený okolo 165 kilometrov a bolo by to niekoľko únavných hodín plavby. Môžete sa však rozhodnúť či poletíte lokálnou linkou na najbližšie letisko alebo si vychutnáte pocit letieť nad maldivskými ostrovmi hydroplánom.

Odporúčame vám vydať sa na túto krásnu cestu hydroplánom, pretože to jednoducho patrí k zážitkom na Maldivách a aspoň raz za život by si to človek mal skúsiť. My milujeme ten pocit, kedy hydroplán vzlietne z Malé a o chvíľku sa pod vami otvoria pohľady na exotické ostrovčeky či atoly. Sami uvidíte, že ste spravili viac, než dobre a ulovili ste unikátny zážitok ešte pred pristátím na ostrove. Cesta hydroplánom do rezortu trvá cca 40 minút a po pristáti ste hneď v raji.

Ak by ste si vybrali let lokálnou, maldivskou linkou, pripravte sa na to, že let medzi Malé a letisko Ifuru, ktoré je najbližšie k vášmu rezortu trvá cca 30 minú. Po prílete sa stretnete so zástupcom rezortu, ktorý vás eskortuje k lodi a následne vás ešte čaká 25-30 minútová plavba, aby ste sa ocitli na mieste.

Prečo je Emerald unikátny? #

Váš Emerald Maldives Resort and SPA patrí k najnovším maldivským rezortom a to sa prelína s filozofiou celého ostrova. Vsadili totiž na moderné prvky striedajúce sa s tradičnými, maldivskými drobnosťami a medzi to všetko primiešali luxus za ktorým ste sem prišli. Luxus, modernosť a tradícia sú tak svätou trojicou vďaka ktorým sa Emerald dostal na popredné priečky medzi maldivskými rezortmi. Od momentu, kedy sa na ostrov dostanete budete cítiť akúsi harmóniu medzi všetkým čo sa mihne pred očami. Tropická atmosféra rezortu sa tak mieša s eleganciou a pri druhom pohľade si všimnete koľko zelene vás obklopuje. Práve na nej si dal ostrov záležať, aby vytvoril príjemné podmienky a ak sa rozhodnete vyjsť na prechádzku, budete mať pocit, že ste uprostred tropického lesa ozdobeného nielen stromami, ale aj bambusom. Celý ostrov je obkolesený 1,5 kilometrovým pásom bieleho piesku v podobe pláží. Toto si rozhodne vychutnáte už krátko po tom ako sa ubytujete. Unikátom rezortu je aj gastronómia, ktorá na vás čaká a ak milujete exotické jedlo, toto je presne miesto pre vás. Rezort má dokonca prvú maldivskú reštauráciu špecializujúcu sa na kulinárske zážitky Južnej Ameriky.

Ak sa ubytujete vo vodnej vile, oceníte aj polohu na najkrajšom mieste ostrova, kedy vily spája dlhé, drevené mólo nad tyrkysovou lagúnou. Presne tieto odtiene budete vnímať priamo pred vami z vašej verandy či priamo pri pohľade z vily. Tieto výhľady nás vždy nabijú energiou.

Snehobiele pláže a tyrkysové odtiene oceánu tu čakajú práve na vás
Foto: Emerald Maldives Resort

Vitajte na ostrove #

Váš hydroplán sa po 40 minútach letu z Malé začne približovať k malému, tropickému ostrovu Fasmendhoo, kde vás čaká váš lukratívny rezort. Z toho množstva tyrkysových odtieňov oceánu sa vám pri pristávaní zatočí hlava. Hydroplán zaparkuje na konci dreveného móla, kde už na vás čakajú s úsmevom zamestnanci hotela, ktorí sú vám od tohto momentu k dispozícii až do vášho odchodu. Prejdete 150 metrov a ocitnete sa na príjemnej recepcii. Určite neodmietnete vlhký uterák, aby ste sa osviežili a vychutnáte si aj welcome drink, kým si vás prevezme butler a odvezie vás do vašej pripravenej vily. Všetko klape na výbornú a presne preto ste sem prišli. Butler vás oboznámi s ostrovom, aby ste vedeli kde sa nachádzajú reštaurácie, kde nájdete SPA, obchodíky či bazén, ale sami uvidíte, že všetko nájdete aj sami počas podvečernej prechádzky ostrovom. Ten vôbec nie je veľký a tak sa všetky dôležité miesta nachádzajú na dosah ruky. Aj napriek tomu si tu užijete dokonalé súkromie a únik pred svetom. Vitajte vo vašej vile! Takto ste si predstavovali kúsok raja.

Akú vilu si na ostrove vybrať? #

Maldivský rezort Emerald si pre vás pripravil viacero druhov ubytovania tak, aby si tu každý našiel presne to, čo mu bude vyhovovať. Na ostrove s rozlohou 20 hektárov nájdete 120 víl.  Prvých 60 z nich je citlivo zasadených do príjemného, zeleného prostredia ostrova a ďalších 60 víl leží priamo nad vodou nad tyrkysovou lagúnou. Pri výstavbe svojich víl myslel rezort na životné prostredie a tak budete obklopení prírodným kameňom, bambusom či dokonca vysadenou zeleňou, no zároveň si miesto zachovalo svoj osobitý šarm a modernú, elegantnú tropickú architektúru. K svojim vilám sa dostanete po vlastných, alebo môžete využiť bicykle, ktoré sú pre vás pripravené a môžete sa tak z vily šikovne odviesť na raňajky alebo sa len tak pobicyklovať na ostrove.

Ak je pre vás pláž na ostrove priorita, z našich skúseností vám radíme, aby ste sa ubytovali na severnej alebo východnej časti ostrova. Snehobiele pláže (skvelé aj pre deti) sú v týchto častiach najkrajšie.

Všetky vily majú vo svojom základnom vybavení dve satelitné televízie (jednu v izbe, druhú v kúpeľni), telefón, modernú klimatizáciu, sejf, chladničku s minibarom, rýchle WIFI, kanvicu na zohriatie vody na prípravu kávy alebo čaju, fén, župany, miesto na odloženie batožiny, elegantnú kúpeľňu  s dvomi umývadlami, toaletu a okrem klasickej sprchy aj vonkajšiu, súkromnú sprchu. Izby upratujú 2x denne.

Beach Villa (Beach Villa Pool / Jacuzzi)

Medzi najobľúbenejšie vily, ktoré ležia priamo na ostrovu patrí Beach Villa. Ako jej názov napovedá, ide o plážovú vilu umiestnenú na brehu, odkiaľ to máte len niekoľko krokov priamo na snehobielu pláž a do oceánu. Máte ho tak po ruke vždy, keď si zmyslíte a budete sa chcieť osviežiť. Vďaka rozloženiu víl na ostrove ponúka želané súkromie a to je niečo, čo určite oceníte. Vily sú aj v základnom vybavení (teda bez privátneho bazénu či jacuzzi) priestranné, moderné a elegantne zariadené. Pred vilou máte svoju verandu so sedením a nechýbajú tu ani lehátka so slnečníkom, kde si môžete vychutnať výhľad na tyrkysové odtiene s osviežujúcim drinkom v ruke. Veľkosť vily je 176 m2.

Druhou alternatívou tejto vily je aj verzia, kedy k nej patrí aj vás osobný, privátny bazén (Beach Villa with Pool). Zariadenie vily aj jej konštelácia je rovnaká, ale bazén je vítaným bonusom, ktorý podčiarkne luxusný zážitok z celého miesta. Máte ho priamo pred vstupom do vily a jeho rozmery sú 5x3m.

Zaujímavou vilou môže byť pre niekoho aj verzia plážovej vily s privátnym jacuzzi (Beach Villa with Jacuzzi). Namiesto bazénu tak na vašej verande je vaše luxusné jacuzzi pod palmami, kde viete stráviť mimoriadne príjemný čas nielen vo dvojici. Jacuzzi má rozmer 2x2m.

5 fotografií

Beach Villa a jej variácie

Superior Beach Villa with Pool

Ak máte radi viac miesta a lukratívnejšie prostredie, prečo neskúsiť vilu, ktorá je o stupeň vyššie? Túto vilu si zamilujete. Totálne súkromie zaručí jej poloha na severe ostrova a súčasťou vily je aj perfektný bazén (s rozmermi 8x3m) a otvorené priestory, ktoré sú príjemne presvetlené. V kúpeľni na vás čaká aj vírivka a množstvo detailov. Veľkosť vily je 280 m2.

3 fotografie

Superior Beach Villa

Family Beach Villa with Pool

Necestujete na svoje medové týždne, ale ako rodiny hľadajúca luxus a komfort rajského ostrova? Rezort ponúka 10 rodinných, plážových víl, ktoré budú splnením tohto sna. Nachádzajú sa na severnej strane ostrova, teda presne tam, kde je najkrajšia pláž s oceánom, ktorý si vedia užiť aj deti. Rodinný vila má svoju externú záhradu, detskú izbu, spálňu, obrovskú kúpeľňu a samozrejme k vile patrí aj skvelý bazén (s rozmermi 8x3m), ktorý je vám kedykoľvek k dispozícii. Na pláži máte súkromné lehátka, aby ste si ju mohli užiť a oddýchnuť si tu. Veľkosť rodinnej vily je 280 m2.

3 fotografie

Royal Beach Villa

Najdokonalejšou vilou priamo na ostrove je kráľovská vila na severe ostrova. Ostrov ju má v ponuke len jednu jedinú a je najlepšou a najlukratívnejšou vilou v akej sa tu môžete ubytovať (s výnimkou vodných víl). Vila má dve poschodia, pričom prízemie má dve spálne a každá z nich má svoju privátnu kúpeľňu. V centre vily nájdete privátny lounge s barom aj kuchyňou a samozrejmosťou je aj súkromná záhrada. Otvorené patio sa centralizuje k bazénu (s rozmermi 8x3m), kde nájdete aj oddychové priestory s lehátkami. Na prvom poschodí máte ďalšiu spálňu s kúpeľňou, ale aj miesto, kde vám môžu prísť spraviť masáž a ďalšie priestory na oddych. Veľkosť rodinnej vily je 900 m2.

4 fotografie

Royal Beach Villa

Water Villa (Water Villa Pool / Water Villa Jacuzzi)

Vodné vily predstavujú symbol Maldív a ak máte radi zmyselnejší luxus, skúste pouvažovať nad touto alternatívou. Vodné vily nájdete tu v rezorte Emerald v niekoľkých kategóriách podľa štandardu. Najklasickejšou vodnou vilou je tzv. Water Villa. Sú umiestnené na drevenom móle, ktoré do lagúny vystreľuje zo severozápadnej časti ostrova. Pred vstupom do vily máte miesto, kde máte zaparkované vlastné bicykle a po vstupe do vily sa ocitnete v krásnej, svetlej spálni s výhľadom na oceán. Hneď vedľa leží oddelená kúpeľňa a najpríjemnejšou súčasťou vily je patio, kde nájdete lehátka, stoličky aj stôl a nádherný pohľad na Indický oceán do ktorého sa pohodlne dostanete schodíkmi. Okúpať sa tak môžete kedykoľvek a určite to niekoľko krát za deň skúsite. Oddýchnuť si môžete aj vo vani, ale najviac času strávite na svojich lehátkach s výhľadom, ktoré sú totálnym zosobnením oddychu. My sa z nich nevieme pohnúť. Veľkosť vily je 176 m2.

Druhou alternatívou vodnej vily je aj verzia, kedy k nej patrí aj vás osobný, privátny bazén (Water Villa with Pool). Zariadenie vily je rovnaké, no to čo si zamilujete je práve vstup do bazénu, ktorý máte rovno za vilkou na mieste, kde sa rozkladá patio. Byť v bazéne s výhľadom na tyrkysovú lagúnu je niečo na čo len tak nezabudnete. Bazén ma rozmery 5x3m.

Vodná vila ponúka aj možnosť vymeniť bazén za jacuzzi, kde viete trávite mimoriadne príjemný čas. Privátna jacuzzi je umiestnená v patiu, odkiaľ máte pohľad na Indický oceán. Ak vás na chvíľku omrzí jacuzzi, schodíkmi pohodlne vojdete do oceánu a zaplávate si. Jacuzzi má rozmer 2x2m

Ak cestujete s malými deťmi, tie si viac užijú plážovú vilu, kde sa deti môžu hrať na piesku a mať viac priestoru.

6 fotografií

Water Vila a jej variácie

Superior Water Villa with Pool

Vila je exkluzívnym miestom a dokazuje to aj fakt, že rezort má len dve vodné, superior vily. Obe sa nachádzajú na konci dreveného móla, čím sú najďalej od všetkého a od všetkých. Ide luxusnejší variant vodnej, pretože jej súčasťou je aj vlastný, privátny bazén. Keby len to, je to dokonca bazén tzv. infinity pool, ktorý je vkusne navrhnutý tak, aby ste mohli byť ponorený v bazéne a priamo z neho sledovať krásu tyrkysového oceánu. Okrem spálne a obrovskej kúpeľne má vila aj obývačku s gaučom, kde si viete oddýchnuť v interiéri. Rozľahlé patio ústi do bazénu, nájdete tu vlastné sedenie a samozrejme aj schodíky do oceánu s drevenou plošinou, kde sa viete pred návratom na patio osviežiť vonkajšou sprchou. Veľkosť vily je 310 m2

4 fotografie

Superior Water Vila

Presidential Water Villa

Emerald rezort má len jednu jedinú prezidentskú, vodnú vilu. To hovorí za všetko! Ak túžite bývať v najluxusnejšej vile celého ostrova, toto je vila, ktorá tu na vás čaká. Je exkluzívnym stelesnením luxusu a oddych v tejto vile je viac, než božský. Pre totálne súkromie je prezidentská vila umiestnená na samotnom konci dreveného móla, čiže má absolútny výhľad bez toho, aby ste čo i len tušili, že niekde za vami sa nachádzajú ďalšie vily. Vo vile sú dve obrovské spálne, každá z nich je vybavená privátnou kúpeľňou a samozrejmosťou je aj privátny bar a súkromný bazén (10x4m). Patio zdobia dve sady lehátok na oddych a ďalšie lehátka máte aj na drevenom móle, odkiaľ vedú do oceánu schodíky. Absolútny pokoj, luxusné zariadenie, elegancia a cit pre detail, toto miesto budete milovať. Veľkosť vily je 640 m2.

4 fotografie

Presidential Water Villa

Deluxe All Inclusive a čo všetko zahŕňa? #

Hotelový rezort Emerald sa vyprofiloval ako rezort, kde funguje tzv. deluxe all inclusive program a teda sa môžete tešiť na gastronomické zážitky, no nielen na tie. Súčasťou deluxe all inclusive je strava vo všetkých reštauráciách, ktoré rezort ponúka a samozrejme sa viete zastaviť aj na menší snack či nápoje v bare pri bazéne kedykoľvek počas dňa (10:00 - 24:00). Nižšie vám predstavíme všetky reštaurácie a ku každej z nich nájdete informáciu o deluxe all inclusive, aby ste presne vedeli, kde a kedy sa môžete ísť najesť. Súčasťou tohto balíku je aj naplnený minibar vo vašej izbe (nealko nápoje, pivo a voda), lehátka a slnečníky na pláži, wifi, šnorchel a ďalšie vybavenie k šnorchlovaniu či dokonca 20 minútové šnorchlovanie s profesionálom, ktorý vás vezme v okolí ostrova na krásne miesta. V programe máte aj zdarma prenájom kajaku či paddleboardu (lekcie sú už za príplatok) a tiež ak tu trávite minimálne 7 nocí, môžete si vybrať jednu exkurziu, ktorú rezort ponúka (informácie o nich nájdete tiež v našom článku) a pri minimálne 10 nociach, získate nárok na dva výlety.

Kde sa najesť? #

K skvele dovolenke na ktorej si dokonale oddýchnete patrí aj vynikajúce jedlo a keďže Emerald si potrpí na špičkové služby, to isté môžete očakávať aj od gastronomických zážitkov. Rezort sa pýši kvalitou svojich kulinárskych výtvorov a nájdete tu dokonca aj jedinú juhoamerickú reštauráciu Maldív. Nájdete tu štyri reštaurácie a dva bary a teda je jasné, že si odtiaľto okrem opálenia prinesiete aj chutné zážitky. Vaše ochutnávanie začína už raňajkovým bufetom a na obed či večeru si viete vychutnať špeciality stredomorskej, japonskej, talianskej, čínskej alebo už spomínanej juhoamerickej kuchyne. V roku 2020 začal rezort koketovať aj s vegánskymi jedlami a dnes si ich tu už bez problémov viete vychutnať. Rezort má mimoriadne zaujímavý vínny lístok a vlastného someliéra, ktorý vám k jedlu vie ponúknuť aj tekutý zážitok.

Ak si chcete vychutnať večeru v niektorej z reštaurácii, osvedčilo sa nám, aby ste si spravili rezerváciu deň, dva vopred a mali tak istotu, že vás bude čakať vaše miesto.

Gastronomické zážitky ostrova
Foto: Emerald Maldives Resort

Raňajky sa podávajú v hotelovej reštaurácii Aqua. Leží na severovýchode ostrova, priamo na pláži a tak ponúka k jedlu dokonalý výhľad aj atmosféru. Sedieť môžete vonku, alebo v klimatizovanom prostredí interiéru. Ráno tu na vás čaká luxusný bufet s jedlom z ktorého si nebudete vedieť vybrať. Nájdete tu šalátový bar, tropické ovocie, čerstvé pečivo, mäsové špeciality, výber syrov, dresingov alebo si môžete dať čerstvú omeletu podľa vlastného výberu. Ak máte na raňajky radi sladké, na výber dostanete všetko od pečiva cez palacinky, wafle či iné drobnosti. Čaj, kvalitná káva, čerstvé džúsy z ovocia a ranný relax. Do reštaurácie sa môžete prísť aj naobedovať či navečerať a vždy bude mať v zálohe jedlá svetovej kuchyne

Deluxe All Inclusive (DAI): V reštaurácii Aqua máte v rámci DAI raňajky (7:30 - 10:30), obedy (12:30 - 15:00) aj večere (19:30 - 22:30). Môžete si tu vybrať z bohatého bufetu alebo jedlo a la carte. K jedlu si môžete dať nealko nápoje, vybrané vína, pivo, džúsy, vodu, čaj, koktejl alebo kávu. Súčasťou DAI je aj zaujímavý vínny lístok či nápojový lístok z ktorého si viete vybrať svoj drink na príjemný večer. 

Asiatique Restaurant – Je najlukratívnejšou reštauráciou rezortu a hneď na prvý pohľad si zamilujete jej polohu. Leží uprostred tropickej zelene a znásobuje tak zážitok z miesta. Ak máte slabosť na ázijskú kuchyňu alebo ste zvedaví čím vás prekvapí, toto miesto si vychutnáte nielen raz za váš pobyt a verte, že vieme o čom hovoríme. Šéfkuchári z Ázie vedia vyčarovať jedlá v ktorých sa prelínajú exotické aj orientálne chute. Vyskúšajte obľúbene jedlá v štýle teppanyaki, kde môžete pozorovať šéfkuchárov pri práci v rámci predstavenia. Chutiť vám určite budú aj čínske plnené taštičky zvané Dim Sum, krevety v tempure, stejk z tuniaka s ovocnou omáčkou alebo grilované ryby.

Deluxe All Inclusive (DAI): V reštaurácii Asiatique môžete prísť v rámci DAI na večeru (treba si vopred objednať miesto), kde na vás na večeru čaká pripravené menu z čínskej, japonskej či thajskej kuchyne. Jedlá z jedálneho lístku nie sú súčasťou DAI a treba si za ne priplatiť. K jedlu máte aj možnosť výberu z vínneho či nápojového lístku. 

Amazonico Restaurant – V reštaurácii Amazonico nájdete unikátne jedlá s chuťou Južnej Ameriky. Je to prvá a jediná reštaurácia svojho druhu na Maldivách a to podčiarkne exkluzivitu celého miesta. Základom sú najčerstvejšie suroviny, originálne koreniny a recepty, ktoré sa v Južnej Amerike tradovali z generácie na generáciu. Tu sa však vzali a premiešali s modernými fúziami, aby sa vytvorilo niečo špeciálne. Špecialitou reštaurácie sú jedlá z kvalitného hovädzieho mäsa. Ochutnajte kúsky hovädziny zvané Picanha, Tajima alebo si doprajte perfektnú hovädzinu Wagyu. Ak sa hovädziny prejete, skúste tradičné Ceviche s rybou v kokosovom mlieku.

Deluxe All Inclusive (DAI): V reštaurácii Amazonico môžete prísť v rámci DAI na večeru (treba si vopred objednať miesto), kde na vás na večeru čaká pripravené menu z brazílskej či peruánskej kuchyne. Jedlá z jedálneho lístku nie sú súčasťou DAI a treba si za ne priplatiť. K jedlu máte aj možnosť výberu z vínneho či nápojového lístku. Večera sa podáva v čase 19:30 - 22:30

Beach Club Grill Restaurant – Reštaurácia je otvorená na obed alebo na večeru a môžete si sem prísť vychutnať svoje jedlo s výhľadom na tyrkysovú lagúnu. Ak si vyberiete stôl vonku, budete jesť takmer na pláži a to má svoje čaro. Príjemný interiér reštaurácie vás presvedčí, aby ste sa tu zastavili na jedlo a rýchlo uvidíte, že ste spravili dobre. Vyberte si z širokej ponuky grilovaných, čerstvých rýb, morských plodov, mäsa a nazrite aj do kuchyne ako niektoré z jedál pripravujú na kamennom grile, aby si suroviny uchovali svoje dokonalé chute. Ak milujete homáre, príďte si ich vychutnať práve sem. Pripravia vám ho v lahodnej omáčke zo syru Gruyere. V menu nájdete aj talianske cestoviny či kvalitnú pizzu.

Deluxe All Inclusive (DAI): V reštaurácii Beach Club Grill Restaurant môžete prísť v rámci DAI na obed (12:30 - 15:00) alebo na večeru (19:30 - 22:30). V reštaurácii si obed alebo večeru vyberáte z menu a la carte podľa vašej chuti. K jedlu si môžete dať nealko nápoje, vybrané vína, pivo, džúsy, vodu, čaj, koktejl alebo kávu. Súčasťou DAI je aj zaujímavý vínny lístok či nápojový lístok z ktorého si viete vybrať svoj drink na príjemný večer. či na obed.

Čo si pre vás ostrov pripravil? #

Rezortový ostrov Emerald nemusí byť len o oddychu na pláži či vo vlastnej vodnej vile, ale môžete z neho vytĺcť o mnoho viac. Ak si chcete ostrov užiť a dokonale si nabiť baterky, presne to tu nájdete, no ak chcete nájsť niekoľko ďalších zážitkov, ostrov je pripravený pomôcť vám ich uloviť. Sami budete prekvapení, koľko možností si Emerald pre vás pripravilo.

Jedným z prvých lákadiel je dokonalý bazén na západnej strane ostrova, ktorý je tu pre vás. Samozrejme, ak máte vlastný bazén vo svojej vile, možno sa tu ani nezastavíte, no ak by ste si radi zaplávali v inej, než slanej vode a vo väčšom než privátnom bazéne, ste vítaní. Môžete sem prísť len relaxovať, objednať si drink z neďalekého baru alebo si vychutnať svoj čerstvý kokosový orech.

Ak je oddych pre vás najväčším lákadlom, prečo ho nepovýšiť na niečo viac? Maldivy so svojimi SPA centrami patria medzi najlepšie na svete a váš rezort Emerald nemôže byť predsa výnimkou. Stačí spraviť rozhodnutie navštíviť Emerald SPA a fantastický wellness vás dokonale pohltí. SPA sa nachádzajú v tropickom prostredí ostrova a keď sa ocitnete v jeho priestoroch, ucítite na sebe, že sa začnete uvoľňovať. Miesto je pretkané súkromím, ponúka desať bungalovov, kde viete absolvovať jednu alebo viacero procedúr a môžete si tu vychutnať thajské alebo balijské masáže, ale aj turecké kúpele, saunu či relaxačné miesto s jacuzzi.

Dali by ste si počas pobytu na ostrove radi do tela? K dispozícii máte perfektne vybavenú telocvičňu, fitnes centrum, kde môžete využiť aj služby privátneho trénera a nájdete tu aj dva tenisové kurty. Radi by ste si na ostrove zabehali? Žiaden problém. Aj my beháme najradšej po svete a teda na ostrove nájdete cestičky, ktoré sú najmä ráno príjemné, svieže a obklopené zeleňou!

Holdujete vodným športom? Určite navštívte areál pláži, kde sa vám z ponuky zatočí hlava. Skúsení inštruktori vás zorientujú vo svete vodných športov a možností a možno napokon skúsite aj niečo, čo by vás pred tým nikdy nenapadlo. Aj o tom je predsa vaša dovolenka v raji, nie? Z tých najjednoduchších aktivít si môžete požičať kajak a oboplávať dookola celý ostrov alebo to skúste na čoraz obľúbenejšom paddleboarde. Vyskúšať môžete aj adrenalínovejšie záležitosti a teda kitesurfing, vodný skúter, windsurfing, vodné lyže či dokonca Jet Blade! Funguje tu aj škola, kde vás zasvätia do tajov šnorchlovania, vodného lyžovania, windsurfingu či dokonca vás naučia ovládať katamaran. Už teraz ste si vybrali, však?

Ak vás láka vyraziť na more, rezort vám ponúkne aj zážitok tradičnej maldivskej rybačky. Nasadnete do drevnej loďky zvanej dhoni akú na Maldivách poznajú stáročia a vyberiete sa na oceán. Ak sa vám podarí chytiť tuniaka či barakudu, vezmete si ju so sebou, aby vám ju mohli pripraviť na večeru. Výhodou rybačky je aj to, že ju máte spojenú s plavbou po Indickom oceáne a uvidíte tak Maldivy aj z inej perspektívy. Môžete si vybrať či vyrazíte na 4, 6 alebo dokonca 8 hodinovú rybačku!

Trávite radi čas na unikátnych miestach? Čo by ste povedali na raňajky či večeru na pláži? Len vy, jedlo, oceán a čerstvý vzduch. Aj toto je jeden zo zážitkov, ktoré viete v rezorte uloviť. O všetko sa postará personál hotela, vy len povedzte kedy by ste chceli mať raňajky priamo na pláži! Ak máte privátny bazén, môžete si nechať dokonca na izbu objednať aj tzv. floating breakfast, teda tácku naplnenú raňajkovými dobrotami, ktoré vám položia na hladinu bazéna a vy zažijete unikátne raňajky.

Potápanie alebo šnorchlovanie? #

Najobľúbenejšími činnosťami na ostrove je jednoznačne potápanie alebo šnorchlovanie. Šnorchlovanie je jednoduchším variantom a pre svoju dostupnosť sa ho môže nabažiť skutočne každý. Šnorchlovať vám odporúčame na južnej strane ostrova, kde je koralový útes a nájdete tam najzaujímavejšie miesta aj najviac tropických rýb. Druhým miestom, ktoré sa nám páčilo bolo miesto neďaleko reštaurácie Aqua. Nešnorchlujte v okolí móla, kde parkujú lode alebo pristávajú hydroplány kvôli vlastnej bezpečnosti. Ak máte vlastný šnorchel, vezmite si ho so sebou, ale ak ste si ho aj zabudli alebo ste nikdy žiaden nemali, nevadí. Ostrov má vlastnú požičovňu a viete si ho požičať na deň alebo pokojne aj na celý pobyt. Rovnako si v ňom viete zapožičať aj plutvy či iné drobnosti.

Pri šnorchlovaní si dajte pozor na ostré, maldivské slnko a nechajte si na sebe tričko, inak sa do polhodiny spálite a budete to cítiť aj nasledujúce dni.

Ak si na šnorchlovanie netrúfate a chcete si ho skúsiť s profesionálom, stačí povedať a môžete sa pridať k organizovanému šnorchlovaniu, kde vás oboznámia s technikou a ukážu najkrajšie miesta v okolí ostrova a následne aj vysvetlia aké druhy rýb ste videli či stretli. Dokonca sa tu viete stretnúť aj s morskými korytnačkami.

Túžite sa na Maldivách potápať? Váš rezort Emerald má svoju vlastnú potápačskú školu, kde si viete ľahko spraviť potápačský kurz (PADI) alebo sa potápať ak už svoj kurz máte dávno za sebou. Potápanie na Maldivách patrí medzi najkrajšie na svete a ak túto aktivitu milujete, tu si rozhodne prídete na svoje. V okolitých koralových reliéfoch žije viac než tisícka druhov rýb, korytnačky, raje, manty či žraloky. Potápanie v týchto končinách je 5* zážitkom. Ak už absolvujete kurz alebo svoje osvedčenie máte, vyberte sa pokojne na otvorené more, kde môžete absolvovať rôzne druhy ponorov a dokonca sa môžete nechať nahovoriť aj na nočné potápanie, ktoré je totálne odlišným zážitkom, než aký viete zažiť cez deň.

Ak uplynulo minimálne 6 mesiacov od vášho posledného ponoru, rezort bude od vás vyžadovať, aby ste si spravili skúšobný ponor kvôli bezpečnosti

Deti a zážitky #

Ak sa rozhodnete cestovať na ostrov s deťmi, poteší vás to, že sa tu nachádza detský klub „Dolphin Club“, kde sa vedia deti počas pobytu celkom príjemne prezabávať. Detský areál má viac než 1500 metrov štvorcových a je otvorený pre deti od 4 do 12 rokov. O aktivity sa tu stará vyškolený tím profesionálov, ktorý má v zálohe rôzne zaujímavé aj dobrodružné hry a deti si tak z Maldív odnesú aj unikátne zážitky. V roku 2021 dokonca zaviedol rezort aj rodinné aktivity a tak sa so svojimi ratolesťami môžete prihlásiť na rodinnú jógu, rodinný kurz varenia alebo skúsiť spoločnú meditáciu, ktorú zrejme o pár mesiacov doma veľmi oceníte. Deti vedia uloviť zážitky aj pri šnorchlovaní, hrami na snehobielych plážach či na výletoch z delfínmi. Reštaurácie myslia aj na detské jedlá či nápoje.

Kam sa vybrať na výlet? #

K dovolenke plnej zážitkov patria aj príťažlivé výlety a iste tušíte, že ani Emerald rezort nebude výnimkou. Tým, že sú Maldivy ostrovy, väčšina výletov je navrhnutá tak, aby ste si užili plavbu na lodi po Indickom oceáne, ktorá je okorenená o rôzne zaujímavosti.

Najobľúbenejším výletom je pozorovanie delfínov pri západe slnka. Stačí nasadnúť na loďku a čaká vás hodinová plavba okolím s cieľom stretnúť delfíny a vychutnať si ich prítomnosť. Šanca je v týchto miestach obrovská a ako bonus vás čaká aj plavba so zapadajúcim slnkom a to samo o sebe stojí za to.

Ak chcete zažiť niečo unikátne, čo by ste povedali na romantickú plavbu vo dvojici na typickej plachetnici dhoni v okolí ostrova? Natiahnete plachty a na súkromnej lodi ste len vy a kapitán. Usadíte sa a necháte sa kolísať Indickým oceánom pri pohľade na nádherné zátoky, lagúny a tropické ostrovy. Podobne ako pri sledovaní delfínov aj tu vám pomaličky zapadá slnko skláňajúce sa k obzoru a celý výlet dostane príjemný romantický rozmer.

Skvelým výletom je aj návšteva opusteného, maldivského ostrova, kde si užijete samotu, súkromie, kde sa okúpete v nádhernej vode alebo si poležíte na bielej pláži. Okrem toho si na ostrove užijete aj šnorchlovanie, kde budete len vy a húfy koralových rybičiek. Dáte sa na to nahovoriť?

Je čas pomaličky sa vrátiť do reality
Foto: Emerald Maldives Resort

Odchod z raja #

Sem tam si skontrolujte kalendár, aby ste nezabudli na to, kedy váš pobyt v raji skončí. Nemyslite na to celý pobyt, to nie, určite vypnite a zabudnite na všetko čo sa deje doma. Predposledný deň však pomaličky prichádzajú informácie o vašom odchode. Deň vopred sa na recepcii informujte o tom, kedy si rezort pre vás naplánoval hydroplán, prípadne lodný transfer na lokálne letisko (ak ste sa tak rozhodli), aby ste bez problémov nasadli na lietadlo a odleteli na medzinárodné letisko v Malé, odkiaľ budete odlietať domov. Vďaka týmto informáciám vám odpadne akýkoľvek stres z odchodu a uvidíte, aké to bude všetko jednoduché.

Odporúčame vám aby ste si večer pred vašim odchodom na recepcii vyplatili minibar či služby za ktoré ste počas vášho pobytu mali zaplatiť. Nikde na ostrove totiž neplatíte hotovosťou a všetko si píšete na izbu a ak sa vám čosi nazbieralo, večer to vyplatíte a nemusíte to riešiť v deň odchodu.

Tomáš Kubuš

Tomáš Kubuš

Tomáš Kubuš

Vyštudovaný historik s veľkým srdcom. Získa si vás obetavosťou (vie o vašich prianiach skôr, než si ich uvedomíte vy) a ohromnými znalosťami. Miluje Áziu a krajiny Stredného východu. Stretnete sa s ním v Iráne aj v Uzbekistane, na Kaukaze či v Jordánsku alebo v Izraeli. Do novšej histórie si chodí oddýchnuť do juhovýchodnej Ázie. S láskou vás prevedie Indočínou, Thajskom či Malajziou. Veľmi rád píše a jeho články nájdete v mnohých slovenských časopisoch aj na našom blog Od pólu k pólu.

Obľúbený zájazd z BUBO katalógu
Hodvábnou cestou do Perzie (Komfort)

Zo zájazdu:

Tomáš Kubuš

Posledná úprava článku | Prečítané: 115

Mohlo by Vás zaujímať

Najkrajšie pláže sveta - top 20 Prémiový blog

Prémiový blog Najkrajšie pláže sveta - top 20

Chodím po svete tridsať rokov, aby som našiel tú najkrajšiu pláž na planéte. Za ten čas som natrafil na pláže opustené a romantické, plné života a…

Ľuboš Fellner 13 min. čítania
Kuramathi Maldives Blog

Blog Kuramathi Maldives

Maldivský rezort Kuramathi nielen, že patrí medzi najznámejšie ostrov Maldív, ale vo svojej kategórii 4* rezortov je na absolútnej špičke.…

Sun Siyam Olhuveli Blog

Blog Sun Siyam Olhuveli

Maldivský rezort Sun Siyam Olhuveli patrí medzi najzaujímavejšie 4* rezorty Maldív. Nájdete tu moderný luxus, tropické maldivské prostredie s…

Hotel LUX South Ari Atoll Maledivy Blog

Blog Hotel LUX South Ari Atoll Maledivy

Luxusný 5* rezort LUX South Ari Atoll otvoril svoje brány koncom roka 2016 po tom, ako prišla lukratívna skupina LUX Resorts & Hotels a premenila…

Waldorf Astoria Maldives Blog

Blog Waldorf Astoria Maldives

Exkluzívny 5* rezort Waldorf Astoria otvoril svoje brány len počas roku 2019, no svojim príchodom zmenil maldivské nazeranie na luxusný produkt. Má…

Ozen Bolifushi Maldives Blog

Blog Ozen Bolifushi Maldives

Luxusný 5* dovolenkový rezort na Maldivách nemusí byť len abstraktná predstava, pretože tá má aj svoje meno. Zoznámte sa s ostrovom Ozen Bolifushi,…

Blogov

Odporúčame tieto zájazdy

Detské zľavy

Dovolenka Srí Lanka a Maldivy s rodinou
F

Ázia  

Srí Lanka, Maldivy


náročnosť

14 dní

Trvanie

9895
K

Ázia   Austrália a Oceánia   Amerika  

Francúzska Polynézia, Dubaj (SAE), Tahiti, Spojené štáty americké (USA), Srí Lanka, Singapur, Nový Zéland, Maldivy


náročnosť

24 dní

Trvanie

12213
K

Ázia  

Srí Lanka, Maldivy


náročnosť

12 dní

Trvanie

4741

Získajte prístup
k exkluzívnym ponukám
a informáciám.