Fairmont Maldives

Fairmont Maldives

Luxusný 5* rezort Fairmont Maldives patrí medzi novšie maldivské rezorty a svoju reputáciu unikátneho miesta si obhájil hneď od svojho otvorenia. Zmiešal totiž prírodné materiály, nechal sa ovplyvniť lokálnou kultúrou a do všetkého pridal luxusné prostredie nádherného ostrova, fantastické vily okolo ktorých sa strieda tropická zeleň s jemnými, bielymi plážami a zážitky. Rezort obklopuje fotogenická lagúna, jedna z najkrajších na severe Maldív a obrovským lákadlom je aj jeden z najväčších infinity bazénov krajiny, ktorý bude len pre vás. Budete sa tu cítiť ako v raji. Nielen pre prostredie, ale aj pre božské služby.

Kde sa nachádza rezort Fairmont Maldives? #

Ostrov Gaakoshinbi, kde leží rezort Fairmont Maldives nájdeme na severe Maldív na atole Shaviyani približne 240 kilometrov od medzinárodného letiska a hlavného mesta Malé. Odľahlosť tohto miesta zvyšuje jeho atraktivitu a môžete tu tak čakať nádhernú lagúnu aj koralové útesy.

Aké je na Maldivách počasie a kedy ísť? #

Po prílete na Maldivy #

Prílet na medzinárodné letisko v Malé je veľmi jednoduchý. Nečakajte tu žiaden chaos a ani sa nemusíte báť, že by ste sa na ňom stratili. Práve naopak. Je pomerne malé a celkom prehľadné. Po vystúpení z lietadla idete s pasom v ruke k prepážke, kde dostanete pečiatku a o pár krokov už stojíte na mieste, kde sa čoskoro stretnete s vašou batožinou. Dajte si pozor len na to, aby ste do krajiny neprinášali žiaden alkohol, pretože to je na Maldivách striktne zakázané a môže to viesť k postihom.

Vezmite si vašu batožinu a kráčajte von do príletovej haly, kde na vás už čaká miestny partner z rezortu Fairmont Maldives a postará sa o vás, aby vás vzal na miesto, kde leží lokálny terminál na miestny prelet alebo na miesto, odkiaľ odlietajú hydroplány  a pomohol vám spraviť check-in. Na letisku pohodlne počkáte na odchod vášho lietadla alebo hydroplánu. O všetko je postarané a vy sa už postaráte len o to, aby ste si užili krátky let s výhľadom na maldivské ostrovy a atoly.  

Váš luxusný rezort Fairmont Maldives čaká už len na to, kým pristanete
Foto: Fairmont Maldives

Cesta na ostrov #

Luxusný rezort Fairmont Maldives leží v severnej časti Maldív na atole Shaviyani a preto k nemu budete preletieť. Cesta loďou by bola dlhá a len by ste po medzinárodnom lete prišli na ostrov unavení. Fairmont je od medzinárodného letiska na Malé vzdialený cca 240 kilometrov. Môžete si teda vybrať, či na ostrov preletíte hydroplánom alebo dáte prednosť spojeniu lokálneho, miestneho preletu a následne cestu loďou.

Ak vás láka skúsiť hydroplán, čo vám aj my odporúčame, pripravte sa na krásnu, scénickú cestu ponad maldivské atoly. Cesta hydroplánom trvá priamo do vášho rezortu cca 55 minút. Na odlet počkáte na letisku v lounge s občerstvením a potom sa vydáte na zážitkový let. My milujeme ten pocit, kedy hydroplán vzlietne z Malé a o chvíľku sa pod vami otvoria pohľady na exotické ostrovčeky či atoly. Sami uvidíte, že ste ulovili unikátny zážitok ešte pred pristátím na ostrove. Tu na vás už čakajú a tak vaša dovolenka začína.

K vášmu rezortu sa viete dostať aj lokálnou linkou, no počítajte s tým, že táto cesta bude trvať o mnoho dlhšie. Ak si ju zvolíte, budete musieť preletieť miestnym letom z Malé na letisko Hanimaadhoo. Tento prelet trvá cca 50 minút a po pristáti na lokálnom letisku sa stretnete s partnerom s ktorým nasadnete na pripravenú loď a plavíte sa ešte cca 45 minút, aby ste dosiahli ostrov. Aj táto alternatíva má svoje zážitky, pretože uvidíte Maldivy z výšky aj si ich vychutnáte z lode a budete sledovať ako sa vás tropický ostrov priližuje.

Tropická krása maldivského ostrova
Foto: Fairmont Maldives

Prečo je Fairmont rezort, ktorý stojí za to? #

Príťažlivý rezort Fairmont Maldives má v sebe niekoľko lákadiel, ktoré vedia ako vás k sebe nalákať. Leží v severných Maldivách na krásnom mieste v lagúne patriacej k najväčším v celej oblasti a to je zárukou skvelého kúpania v mori, ale aj šnorchlovania či potápania. Rezort si vzal za základ prírodu, ktorú premiešal s luxusnými víziami a preto vznikol rezort, ktorý má v maldivskom turizme čo povedať. Je to rezort, kde nájdete jeden z najväčších infinity bazénov Maldív a zároveň je to aj miesto, ktoré sa popýši prvým maldivským projektom na obnovu okolitých koralov vo forme umenia. Fairmont Maldives ponúka luxusné ubytovanie priamo na ostrove alebo ikonické vodné vily a nájdete ich tu v niekoľkých štandardoch podľa toho, koľko ste ochotní minúť a aký priestor potrebujete na svoju dovolenku.

Rezort sa otvoril len v polovici roku 2018 pod taktovkou siete AccorHotels a od otvorenia si vybudoval svoje miesto aj klientelu, ktorá sa začína vracať na ostrov. Lagúna, skvelé reštaurácie s pochúťkami snáď z celého sveta, súkromie, množstvo aktivít aj zvodné SPA s procedúrami či masážami. Zaujímavosťou ostrova je aj tajný ostrovček na ktorý sa môžete vybrať a ktorý podľa miestnych pripomína obrovskú perlu. Fairmont Maldives má v zálohe viac a ak milujete vodné športy či zbieranie exotických zážitkov, ste tu rozhodne na dobrom mieste. Je to dokonalé miesto pre ľudí na svadobnej ceste ako aj pre rodiny s deťmi. Každý tu nájde presne to, čo od luxusnej a príťažlivej dovolenky na Maldivách nájde. Za posledné roky dostal rezort niekoľko ocenení vďaka tomu, že tvrdo pracuje na svojej kvalite. Ocenenia sa týkali luxusu, ktorý rezort predstavuje a niekoľko ocenení dostalo samotné SPA centrum.

Biele pláže, jemný piesok, tyrkysová lagúna a chýbate už len vy
Foto: Fairmont Maldives

Vitajte na ostrove #

Z hydroplánu, ktorý sa blíži k zemi vidíte krásu severnej časti atola Shaviyani. Malé ostrovčeky obklopené koralovými útesmi a neskutočnou tyrkysovou farbou oceánu. Presne tam leží váš ostrov s rezortom Fairmont. Už len pár minút, aby hydroplán pristál na vode a ste doma. Podobný zážitok s výhľadom na ostrovčeky máte aj z lokálneho preletu, no k tomu si ešte pripočítajte cestu loďou. Hneď po príchode na ostrov vás privítajú pracovníci hotela, ktorí sa od tohto momentu o vás začínajú starať. Prvé úsmevy na Maldivách, osviežujúci welcome drink po dlhej ceste a začínate! Batožinu spustite z očí, stretnete sa s ňou až vo vašej vile a vy sa pokojne nechajte unášať na vlne relaxe. Odvezú vás do vašej vily a zaplaví vás ten krásny pocit toho, že najbližšie dni budete tráviť v raji.

Aké ubytovanie si vybrať? #

Maldivský rezort Fairmont Maldives si pre svojich hostí pripravil 120 víl, ktoré rozmiestnil po celom ostrove tak, aby ste mali pocit súkromia, nech si už svoje ubytovanie vyberiete kdekoľvek. Niektoré z víl sú položené priamo na ostrove na brehu krásnej lagúny, iné našli svoje miesto na drevenom móle v podobe vodných víl. Luxusné ubytovanie v sebe spojí maldivský výzor, moderné a štýlové prvky a tiež vsadí na krásnu prírodu s ktorou je citlivo prepojené. Nájdete tu preto aj ubytovanie v štýle safari či vily zasadené v ostrovnej džungli plnej príjemnej zelene. Práve vďaka prírode má rezort výhodu a budete si tu pripadať ako na skutočnom tropickom ostrove a nie ako na rezorte. Vily sú vybavené príjemným farbami, obložené drevenými doplnkami, štýlovými stropmi, drobnosťami a zaujme aj luxusná kúpeľňa s medenými prvkami či drevený nábytok. Dizajnéri sa tu vyhrali a vy budete mať od začiatku mimoriadne príjemný pocit. Aby toho nebolo málo, všetky vily, ktoré v rezorte nájdete majú aj svoje vlastné, privátne bazény.

Všetky vily aj suity majú vo svojom základnom vybavení vonkajšiu sprchu, klimatizáciu, kúpeľňu, sprchu, fén, chladničku s minibarom, trezor, kanvicu na zohriatie vody na čaj či kávu, satelitnú TV s výberom filmov, telefón, rýchle wifi a tiež eco-friendly mydlo či šampón v kúpeľni. Izby sa v rezorte štandardne upratujú dva krát denne.

Sunrise Beach Villa

Plážové vily sa v rezorte Fairmont Maldives rozdeľujú na dva základné typy a teda Sunrise vilu, teda vilu situovanú na východ slnka a potom Sunset vilu s výhľadom na západ. Nelíšia sa len svojou polohou, ale aj vybavením. Plážová sunrise vila leží na východnom pobreží medzi snehobielou plážou a tropickou džungľou. Stačí pár krokov a ste v lagúne, kde sa môžete nielen kúpať, ale aj šnorchlovať. Ráno vašu vilu krásne zaleje vychádzajúce slnko a celé doobedie tu máte slnečné lúče. Vila je priestranná s obrovským miestom na príjemný relax priamo na vlastnej verande, kde máte okrem sedenia či ležania aj vlastný, privátny bazén (14 m2). V izbách sa myslelo na každý detail od postelí cez luxusnú kúpeľňu až cez košík ovocia, ktorý vám každý deň doplnia. Veľkosť vily aj s okolím je 360 m2.

Sunset Beach Villa

Sunset vila situovaná na západnej strane ostrova a postavená tak, aby ste si vychutnali západ slnka je o niečo luxusnejšia než Sunrise vila na východnej strane. Vila je priestranná, má svoju kúpeľňu aj vonkajšiu sprchu a okolo vily máte vysadené stromy tak, aby ste mali totálne súkromie. Stále ste však len pár krokov od krásnej lagúny s perfektnou plážou a tak sa okúpete kedykoľvek. S tým kúpaním kedykoľvek vám pomôže aj privátny bazén (14 m2), ktorý máte priamo na verande pred vašou spálňou. Veľkosť vily aj s okolím je 360 m2.

3 fotografie

Sunset alebo Sunrise Beach Villa

Deluxe Sunset / Sunrise Beach Villa

Obe spomínané plážové vily, či už situované na východ alebo západ slnka majú aj lukratívnejšiu verziu a tou je plážová vila „deluxe“. Aj tu si musíte vybrať či chcete byť na východnej alebo západnej strane ostrova. Deluxe vila je oproti klasickej vile o 130 metrov štvorcových väčšia a aj v interiéri to budete cítiť. Ten je skutočne veľkorysý a izby vo vile sú otvorené, priestranné a veľké. Dopĺňajú ich drobnosti od umeleckého nábytku cez jednoduché detaily. Kúpeľňu si zamilujete. Je moderná, luxusná, má dve umývadla a ťahákom je vonkajšia vaňa v súkromí zelenej záhrady, kde si budete pripadať ako v prírodnom wellnesse. Na verande si oddýchnete na lehátkach alebo sa zvalíte do hamaky a napokon sa môžete kedykoľvek ponoriť do svojho privátneho bazénu s veľkosťou 25 m2. Veľkosť vily aj s okolím je 495 m2.

3 fotografie

Deluxe Beach Villa

Tented Jungle Villa

Rezort Fairmont pripravil unikátne ubytovanie v podobe vily, ktorá svojim zjavom na prvý pohľad pripomína obrovský stan obklopený džungľou. Už na prvý pohľad sľubuje táto vila dobrodružstvo a dokonale si ju užije aj rodina s deťmi. Máte pocit, že ste sa ocitli na safari, no zároveň si užívate luxus Maldív a nádhernú lagúnu s plážou len pár metrov od vašej unikátnej vily. Podobnú vilu by ste na Maldivách ťažko hľadali. Má v sebe náboj romantiky, vďaka zeleni všade naokolo tu máte absolútne súkromie a oddychovať budete na svojej priestrannej verande s privátnym bazénom. Interiér zaplní spálňa, izba, ktorá môže byť pre deti a samozrejmosťou je aj luxusná kúpeľňa so separátnou sprchou. Ak si na čokoľvek zmyslíte, k dispozícii máte butlera, ktorý je tu nato, aby vám kedykoľvek pomohol. Veľkosť vily aj s okolím je 525 m2.

3 fotografie

Tented Jungle Villa

Two Bedroom Beach Sunset Villa

Ak potrebujete viac priestoru a zároveň chcete byť ubytovaný na ostrove v plážovej vile, skúste siahnuť po priestrannej dvojizbovej vile. Môžeme ju nazvať aj rodinnou vilou, pretože sa do nej pohodlne a komfortne zmestia štyria ľudia. Priestor tu skutočne nebude žiadnym problémom a nešetrilo sa ani na privátnom bazéne, ktorý má až 48 m2! Podobne ako ostatné plážové vily aj túto zasadili medzi tropickú zeleň, no stále pár krokov od bielej pláže s lagúnou. Vila má svoje dve luxusné a zariadené kúpeľne, pohodlnú spálňu, spoločenskú miestnosť a ďalšie priestory. Vo vile nájdete aj chladničku na víno či kvalitný hi-fi systém Bang & Olufsen. Veľkosť vily aj s okolím je 750 m2.

Cestuje vás viac a potrebujete ešte o jednu izbu viac? Žiaden problém. Okrem spomenutej dvojizbovej vily má rezort k dispozícii aj obrovskú trojizbovú vilu, kde sa zmestí pokojne šesť dospelých. Veľkosť tejto vily aj s okolím je 1155 m2.

3 fotografie

Two Bedroom Beach Sunset Villa

Water Sunrise Villa

Rezort Fairmont má k dispozícii niekoľko druhov ikonických vodných víl a tento typ, teda vodná vila situovaná na východ tak, aby zachytila východ slnka je najzákladnejším typom ubytovania nad lagúnou. To však vôbec neznamená, že je obyčajná. Práve naopak. Je to luxusná vila s nádhernou konšteláciou. Priestranná spálňa s výhľadom na Indický oceán a rovnaký výhľad si užijete aj z vašej unikátnej medenej vane v príjemnej kúpeľni. Vila je plná svetla a práve ráno s vychádzajúcim slnkom tento detail oceníte, keď budete doobeda odpočívať na svojej drevenej verande a chytať slnečné lúče. Na verande nájdete altánok s ležaním hneď vedľa privátneho bazénu a kúsok od neho máte schodíky do oceánu, kde si viete zaplávať alebo sa ísť šnorchlovať, pretože naďaleko od víl nájdete krásne miesta. Veľkosť vily je 164 m2.

3 fotografie

Water Sunrise Villa

Grand Water Sunset Villa

Medzi najobľúbenejšie typy ubytovania tu na ostrove je Grand Water Sunset Villa, teda veľká vodná vila s výhľadom na západ slnka. Elegantný dizajn, priestranné izby aj maldivské vplyvy spravia z tohto miesta krásnu vilu, kde budete tráviť svoj čas. Sadnete si na svoju obrovskú verandu s privátnym bazénom a budete počúvať ticho premiešané so šumom oceánu pod vami. Okrem bazénu (19 m2) tu nájdete aj lehátka so slnečníkom, vonkajšie sedenie či schodíky do oceánu. Oddýchnete si v hamake alebo vo vašej spálni? Určite vám dobre padne vhod aj výhľad z vane na tyrkysové odtiene Indického oceánu. Veľkosť vily je 235 m2.

3 fotografie

Grand Water Sunset Villa

Two Bedroom Water Sunrise / Sunset Villa

Podobne ako nájdete aj plážové vily s obrovským priestorom, rezort myslí aj na to, že ak cestujete viacerí alebo ste rodina, že si môžete užiť svoj luxus aj vo vodnej vile. Na výber máte orientáciu na východ aj na západ a čo sa týka rozlohy, tak tento typ vily je takmer trojnásobkom klasickej vodnej vily. Vďaka rozlohe je vila skvelým, priestranným miestom, kde nájdete nielen spálňu, ale aj ďalšie priestory a skvelým bonusom je perfektný bazén len pár metrov od vily a pár metrov od oceánu. Sami si budete vyberať, kedy sa ponoríte do lagúny a kedy do privátneho bazénu. Luxusná kúpeľňa je navrhnutá tak, aby jej svetlé tóny krásne kontrastovali s medenou vaňou aj ďalšími detailmi. Veľkosť vily je 428 m2.

Cestuje vás viac a potrebujete ešte o jednu izbu viac? Žiaden problém. Okrem spomenutej dvojizbovej vily má rezort k dispozícii aj obrovskú trojizbovú vodnú vilu s orientáciou na západ slnka, kde sa zmestí pokojne šesť dospelých. Veľkosť tejto vily je 525 m2.

3 fotografie

Two Bedroom Water Villa

Kde sa najesť? #

K maldivským zážitkom, ktoré viete počas svojho pobytu na ostrove uloviť patria aj gastronomické špeciality. Rezort Fairmont Maldives nenechal nič na náhodu a pre svojich hostí vybral štyri zaujímavé reštaurácie, kde môžete ochutnať jedlá medzinárodnej, lokálnej, ázijskej, ale aj japonskej kuchyne, pričom tu nájdete aj špeciality z Číny alebo Indie. Dokonalý mix kulinárskych špecialít vás rozhodne dostane. Nájdete tu samozrejme aj obľúbený gril s výberom najčerstvejších morských plodov, rýb, ochutnať môžete maldivský stejk z tuniaka či perfektné stejky za aké by sa nehanbili ani najlepšie podniky v akých ste boli. Gastronómia k Maldivám jednoznačne patrí a pri odchode z vášho ostrova s tým budete súhlasiť viac, než na sto percent.

Ak si chcete vychutnať večeru v niektorej z reštaurácii, osvedčilo sa nám, aby ste si spravili rezerváciu deň (alebo aj dva) vopred a mali tak istotu, že vás bude čakať vaše vytúžené miesto.

V rezorte na vás čakajú kulinárske špeciality
Foto: Fairmont Maldives

Hlavnou rezortovou a teda aj bufetovou reštauráciou, kde sa podávajú aj raňajky (aj obed či večere) je reštaurácia Raha Market na južnej strane ostrova, neďaleko unikátneho bazéna. Raňajky sa tu podávajú denne medzi 7:00 – 10:30 a z bufetu sa vám zatočí hlava. V ponuke je toho toľko, že ani za tých pár dní nevyskúšate všetko. Bufet zaujme svojim šalátový barom, ovocným barom, širokým výberom mäsových výrobkov z celého sveta, syrov, ale má v sebe aj klasiku v podobne omeliet, indickej kuchyne či maldivských raňajok. Špecialitou rezortu je vlastné pečivo, ktoré chutí ako z malej, rodinnej pekárne. Okrem raňajok sem viete zájsť aj na obed alebo večeru a aby ste mali pocit, že sa stále okolo niečo deje, každý večer je v ponuke niečo iné no vždy si tam nájdete niečo, čomu podľahnete. Ochutnajte grilované ryby, blízkovýchodne špeciality alebo čo to z maldivskej kuchyne a uvidíte ako tento ostrovný štát chutí. Maldivské rybacie kari je niečo, čo jednoducho ochutnať musíte!

Azure – Reštaurácia Azure si za svoj základ vzala more a teda sa tu môžete tešiť na najčerstvejšie dary mora, skvelé ryby na množstvo spôsobov a ochutnať tu viete aj maldivské špeciality. Kreatívne menu sa dopĺňa fantastickými vínami a k večeri sa servíruje aj krásny výhľad na okolie a pokoj maldivského večera. Ak milujete dary mora, skúste linguini s kalamárom, homára na masle alebo výber mušlí. Maldivský grilovaný tuniak je dokonalou chuťovkou, no ak máte chuť aj na hovädzí stejk, nájdete ho tu tiež. Reštaurácia je otvorená iba večer (18:30 – 22:00).

Kata – Ak si chcete v rezorte prostredníctvom gastronómie zacestovať, vyberte sa do reštaurácie Kata, ktorá je zosobnením japonského perfekcionizmu. Nájdete ju na drevenom móle, má dve poschodia a ak chcete pri večeri sedieť na brehu mora s vánkom, je to miesto pre vás. Hoci sa reštaurácia profiluje ako japonské miesto, nájdete tu aj niektoré špeciality pan-ázijskej kuchyne. Určite si sem zájdite minimálne na čerstvé suši alebo sašimi, no očarí vás toho viac. Napokon si po jedle doprajte poháriky saké alebo si nechajte v bare namieša zaujímavý drink či ochutnajte unikátnu japonskú whisky. Reštaurácia je otvorená na iba na večeru (18:30 – 22:00).

Onu Onu – Patrí k ikonickým miestam na ostrove, pretože leží vedľa unikátneho infinity bazénu. Jeho dušu vytvorili balijskí umelci a svoje meno dostala z maldivského jazyku a predstavuje bambus. Je to miesto, kde neplatí čas, beží tu inak a nájdete tu podmanivú pohodu pretkanú skvelým kokteilom či chutným jedlom. Onu Onu totiž funguje aj ako reštaurácia a zároveň ako najlepší bar celého rezortu. Chuťovky ako tapas či iné drobnosti sa podávajú od 15:00 do polnoci a v tom istom čase sem môžete zájsť na drink, šampanské, prosecco či exotický kokteil. Ochutnajte aj miestne dezerty, vychutnajte si živú hudbu a nalaďte sa na vlnu užívania si života.

Čo tu môžete robiť? #

Maldivy a maldivské rezorty nemusia byť len o tom, že prídete do svojej vily a celý týždeň sa pohnete len na pláž a do bazéna. Vôbec nie. Ak práve po tom túžite a túžite totálne vypnúť celý svet okolo vás, presne to tu nájsť viete a dokonca si tento stav viete spríjemniť dokonalým SPA. Ak však chcete niečo zažiť a využiť svoj čas na ostrove na maximum, buďte si istí, že Fairmont Maldives si pre vás pripravil množstvo lákadiel. Je to len na vás, aké zážitky pozbierate, možností je veľa.

Ak je pre vás fantastický bazén v rezorte lákadlom, tak lepší a unikátnejší bazén aký máte tu vo Fairmonte nenájdete! Je tu jeden z najväčších infinity bazénov na Maldivách a predstavte si bazén, ktorý sa tiahne v dĺžke cez 180 metrov cez ostrov. Toto budete milovať a keď sa na neho pozriete, hneď budete mať chuť skočiť do neho, aby ste ho preplávali a pozreli sa čo je na opačnej strane. Tu si spravíte svoje fotky na instagram, tu budete sŕkať drinky na lehátku a tu budete vedieť, že vám je dobre. Unikátne miesto.

K luxusnému rezortu patrí aj unikátne SPA centrum a to, ktoré nájdete na ostrove už od svojho otvorenia dostalo niekoľko prestížnych ocenení. To je dobrý začiatok, nie? Miestne Willow Stream SPA má pre vás balíčky relaxačných procedúr, masáže alebo dokonca tradičnú, indickú ajurvedu so svojimi tajomstvami. Nielen, že sa budete cítiť blažene, ale na tomto mieste omladnete, zbavíte sa stresu a dokážete zresetovať nielen telo, ale aj myseľ a to je v dnešnom svete mimoriadne dôležité. Vyskúšať môžete aj aromaterapiu, príjemný bazén aj oddychové priestory.

Ste doma aktívni a bojíte sa, že tu na rajskom ostrove zleniviete? Nemusíte sa báť, pretože Fairmont Maldives má svoje prekvapenia aj pre vás. Okrem kvalitne zariadenej telocvične sa môžete prihlásiť na workout, skúsiť kondičný tréning, box, jógu či niečo ďalšie, čo si tu nájdete. Ak by ste potrebovali, nájdete tu aj profesionálnych trénerov a môžete si s nimi dohodnúť vlastný tréning.

Milujete tenis? Žiaden problém! Rezort si pripravil tenisový kurt uprostred vysokých paliem v tropickom prostredí. Ak by ste si chceli zahrať tenis v noci, kurt býva podsvietený a tak ani večer nie je prekážkou. Skúste sa práve na Maldivách zlepšiť v tenise.

Prišli ste na Maldivy, aby ste skúsili vodné športy? Určite navštívte areál, kde vás skúsení inštruktori zorientujú vo svete vodných športov a možností a možno napokon skúsite aj niečo, čo by vás pred tým nikdy nenapadlo. Z tých najjednoduchších aktivít si môžete požičať kajak a oboplávať dookola celý ostrov a obľúbenejším je z roka na rok aj paddleboard. Vyskúšať môžete aj adrenalínovejšie záležitosti a teda vodný skúter, windsurfing alebo vodné lyže! Funguje tu aj škola, kde vás zasvätia do tajov šnorchlovania, vodného lyžovania, či windsurfingu. Požičať si môžete aj katamaran a vyraziť do okolia.

Ak hľadáte oddychovú aktivitu, skúste sa nechať nahovoriť na kurz varenia maldivskej kuchyne alebo sa zapojte v umeleckom štúdiu do aktivít počas ktorých vytvoríte niekoľko zaujímavých drobností. Kurz varenia je zábavou nielen pre dvojicu, ale aj pre celú rodinu a okrem toho, že sa niečo naučíte, zoznámite sa so surovinami a napokon budete mať vynikajúci pocit z uvareného jedla. Doma budete za hviezdu.

Medzi obľúbené a romantické špeciality, na aké na ostrove narazíte patrí aj Destination Dining, teda v skratke večera na unikátnom mieste. Samozrejme, že v rezortových reštauráciach nájdete vynikajúce jedlá, ale ak túžite po niečom unikátnom, môžete to tu zažiť. Rezort Fairmont vám pripraví len a len pre vás romantický únik na vlastnom kúsku pláže pri západe slnka alebo dokonca na neďaleko ostrovčeku. Sviečky, dokonalé jedlo, len vy a váš partner, bosé nohy v piesku a spomienka na celý život.

Potápanie alebo šnorchlovanie? #

Najobľúbenejšími činnosťami na akomkoľvek maldivskom ostrove je jednoznačne potápanie alebo šnorchlovanie. Šnorchlovanie je jednoduchším variantom a pre svoju dostupnosť sa ho môže nabažiť skutočne každý. Ak máte vlastný šnorchel, vezmite si ho so sebou, ale ak ste si ho aj zabudli alebo ste nikdy žiaden nemali, nevadí. Ostrov má vlastnú požičovňu a viete si ho požičať na deň alebo pokojne aj na celý pobyt. Rovnako si v ňom viete zapožičať aj plutvy či iné drobnosti. Šnorchlovať môžete kdekoľvek priamo na ostrove, len sa vyhnite mólu, kde prichádzajú lode alebo hydroplány kvôli bezpečnosti. Pri šnorchlovaní si dajte pozor na ostré, maldivské slnko a nechajte si na sebe tričko, inak sa do polhodiny spálite a budete to cítiť aj nasledujúce dni.

Tým, že sa rezort Fairmont Maldives nachádza na severnom atole v oblasti Shaviyani tak sa ocitnete na zaujímavých miestach, ktoré prekypujú podmorským životom. Tieto miesta nie sú tak známe ako atoly Baa alebo Raa, ale dokážu veľmi príjemne prekvapiť. Priamo v okolí ostrova nájdete krásny koralový útes plný tropických rýb, farebných, akváriových rybičiek, ale stretnete tu aj žralokov či dokonca raje alebo chobotnice. Šnorchlovať sa môžete priamo na ostrove (nám sa páči jeho južná časť a potom lagúna na západnej strane v oblasti, kde ležia vodné vily) alebo vyraziť na niektorý z výletov, kde vás z rezortu vezmú na tie najkrajšie miesta.

Okrem šnorchlovania vám rezort ponúkne aj možnosť potápania. Nie len preto, že má aj svoju vlastnú potápačskú školu, kde si viete pohodlne spraviť aj PADI kurz a vyraziť na more v sprievode profesionálov. Vďaka polohe ostrova na severnom atole vás tu čaká nádherné potápanie aj podmorský svet. Neďaleko ostrova nájdete dokonca 9-kilometrov dlhý koralový útes, kde žije veľké množstvo mánt. Tieto budú patriť k vrcholom vášho potápania, keď sa okolo vás objavia. V koralových útesoch stretnete samozrejme aj zástup koralových rýb hrajúcich všetkými farbami a leží tu dokonca aj tajný Shark Point, kde žijú žraloky. Medzi najkrajšie miesta v okolí patrí Lupo Thila s nádhernými koralovými záhradami.

Dokonalý ostrov pre rodiny s deťmi #

Fairmont Maldives víta rodiny s deťmi a aby to nebola len obyčajná veta, prispôsobil k tomu aj svoju víziu. Samozrejme rovnako si užijú svoju dovolenku tí, čo sem prišli na svoju svadobnú cestu, ale ak príde rodina s deťmi, môže si byť istá, že tu nájde dokonalý rezort. Pre najmenšie deti je pripravená záhrada s ihriskom a dokonca aj s malým, plytkým bazénom, aby si mohli bezpečne užiť vodné hrátky. Súčasťou rezortu je aj detský klub (pre deti od 4 do 12 rokov), kde sú pripravené každodenné aktivity. Deti sa tak môžu zapojiť do maľovania, oboznámia sa s henou, môžu sa naučiť variť, vyrobiť si náhrdelník z mušličiek alebo si upečú perníky. Nájdu tu aj miesto na zábavu od trampolíny po bazén s toboganom. Pre starších si rezort pripravil dokonca videohry, biliard či možnosť namixovať si vlastný hudobný soundtrack.

Kam sa vybrať na výlet? #

K dovolenke plnej zážitkov patria aj príťažlivé výlety a iste tušíte, že ani Fairmont Maldives nebude výnimkou. Tým, že sú Maldivy ostrovy, väčšina výletov je navrhnutá tak, aby ste si užili plavbu na lodi po Indickom oceáne, ktorá je okorenená o rôzne zaujímavosti.

Ak chcete zažiť niečo unikátne, čo by ste povedali na romantickú plavbu vo dvojici na typickej plachetnici dhoni v okolí ostrova? Natiahnete plachty a na súkromnej lodi ste len vy a kapitán. Usadíte sa a necháte sa kolísať Indickým oceánom pri pohľade na nádherné zátoky, lagúny a tropické ostrovy. Plavíte sa, slnko pomaličky zapadá a celý výlet dostane príjemný romantický rozmer. Môžete sa vydať aj na luxusnú, privátnu plavbu, kde si Indický oceán spríjemníte fľaškou kvalitného vína a zapadajúcim slnkom.

Najobľúbenejším výletom aj pre rodiny s deťmi patrí pozorovanie delfínov, ktoré je samozrejme spojené s príjemnou plavbou. Najkrajšie je vyraziť pred západom slnka, aby ste si jednak užili ten moment, kedy sa slnko pomaly stráca v oceáne a ak vám pri tom budú robiť spoločnosť aj krásne delfíny vyskakujúce do vzduchu, tak verte, že dostanete zimomriavky.

Užiť si môžete aj šnorchlovacie výlety do okolia, kde budete nadšení z krásy koralových útesov v okolí ostrova a na atole. Nádherné miesta plné rýb, no stretnete tu aj žraloky, delfíny, korytnačky či raje a ktovie možno sa zoznámite aj s obrovskou mantou.

Túžite po romantickom pikniku na pláži? Nechajte si zbaliť do košíka jedlo, fľašku vína a odvezte sa na maličký, opustený ostrov, kde sa ocitnete len vy, pláž, palmy a krásna lagúna. Tu sa môžete kúpať, zaplávať si, oddýchnuť pri čerstvom kokosovom orechu a napokon si vychutnať piknik v čarovnom prostredí.

Ak vás láka vyraziť na more, rezort vám ponúkne aj zážitok tradičnej maldivskej rybačky. Nasadnete do drevnej loďky zvanej dhoni akú na Maldivách poznajú stáročia a vyberiete sa na oceán. Teraz je jedno či ste amatér alebo dlhoročný rybár, ide tu predovšetkým o zážitok. Ráno s východom slnka je rybačka najlepšia a osvojíte si techniku maldivského chytania rýb a zároveň si dáte plavbu Indickým oceánom.

Je čas opustiť raj, vrátite sa?
Foto: Fairmont Maldives

Check out a odchod #

Váš odchod z rajského ostrova klope na dvere? Odporúčame vám aby ste si večer pred vašim odchodom na recepcii vyplatili služby za ktoré ste počas vášho pobytu mali zaplatiť. Nikde na ostrove totiž neplatíte hotovosťou a všetko si píšete na izbu a ak sa vám čosi nazbieralo, večer to vyplatíte.

Deň vopred sa na recepcii informujte aj o tom, kedy si rezort pre vás naplánoval odchod vášho hydroplánu na medzinárodné letisko v Malé alebo kedy vás vyzdvihne loď, aby vás odviezla na lokálne letisko na miestny prelet. Vašu batožinu prídu vziať priamo do vily a napokon na golfovom autíčku vyzdvihnú aj vás, aby ste sa presunuli do lounge, kde počkáte na odlet hydroplánu. Posledné úsmevy, rozlúčka s ostrovom aj rezortom a o 50 minút ste už v Malé (o čosi dlhšie vám to bude trvať v kombinácii s loďou a miestnym preletom) a idete na svoj check-in na medzinárodný let. Letisko už poznáte a tak viete, že je malé a všetko na ňom funguje. Odovzdajte na check-ine batožinu a pohľadajte svoju bránu na odlet.

Tomáš Kubuš

Tomáš Kubuš

Tomáš Kubuš

Vyštudovaný historik s veľkým srdcom. Získa si vás obetavosťou (vie o vašich prianiach skôr, než si ich uvedomíte vy) a ohromnými znalosťami. Miluje Áziu a krajiny Stredného východu. Stretnete sa s ním v Iráne aj v Uzbekistane, na Kaukaze či v Jordánsku alebo v Izraeli. Do novšej histórie si chodí oddýchnuť do juhovýchodnej Ázie. S láskou vás prevedie Indočínou, Thajskom či Malajziou. Veľmi rád píše a jeho články nájdete v mnohých slovenských časopisoch aj na našom blog Od pólu k pólu.

Obľúbený zájazd z BUBO katalógu
Hodvábnou cestou do Perzie (Komfort)

Zo zájazdu:

Tomáš Kubuš

Posledná úprava článku | Prečítané: 233

Mohlo by Vás zaujímať

Najkrajšie pláže sveta - top 20 Prémiový blog

Prémiový blog Najkrajšie pláže sveta - top 20

Chodím po svete tridsať rokov, aby som našiel tú najkrajšiu pláž na planéte. Za ten čas som natrafil na pláže opustené a romantické, plné života a…

Ľuboš Fellner 13 min. čítania
Kuramathi Maldives Blog

Blog Kuramathi Maldives

Maldivský rezort Kuramathi nielen, že patrí medzi najznámejšie ostrov Maldív, ale vo svojej kategórii 4* rezortov je na absolútnej špičke.…

Sun Siyam Olhuveli Blog

Blog Sun Siyam Olhuveli

Maldivský rezort Sun Siyam Olhuveli patrí medzi najzaujímavejšie 4* rezorty Maldív. Nájdete tu moderný luxus, tropické maldivské prostredie s…

Hotel LUX South Ari Atoll Maledivy Blog

Blog Hotel LUX South Ari Atoll Maledivy

Luxusný 5* rezort LUX South Ari Atoll otvoril svoje brány koncom roka 2016 po tom, ako prišla lukratívna skupina LUX Resorts & Hotels a premenila…

Waldorf Astoria Maldives Blog

Blog Waldorf Astoria Maldives

Exkluzívny 5* rezort Waldorf Astoria otvoril svoje brány len počas roku 2019, no svojim príchodom zmenil maldivské nazeranie na luxusný produkt. Má…

Ozen Bolifushi Maldives Blog

Blog Ozen Bolifushi Maldives

Luxusný 5* dovolenkový rezort na Maldivách nemusí byť len abstraktná predstava, pretože tá má aj svoje meno. Zoznámte sa s ostrovom Ozen Bolifushi,…

Blogov

Odporúčame tieto zájazdy

Detské zľavy

Dovolenka Srí Lanka a Maldivy s rodinou
F

Ázia  

Srí Lanka, Maldivy


náročnosť

14 dní

Trvanie

9895
K

Ázia   Austrália a Oceánia   Amerika  

Francúzska Polynézia, Dubaj (SAE), Tahiti, Spojené štáty americké (USA), Srí Lanka, Singapur, Nový Zéland, Maldivy


náročnosť

24 dní

Trvanie

8496 10620€
K

Ázia  

Srí Lanka, Maldivy


náročnosť

12 dní

Trvanie

3381 4123€

Získajte prístup
k exkluzívnym ponukám
a informáciám.