Hotel LUX South Ari Atoll Maledivy

Hotel LUX South Ari Atoll Maledivy

Luxusný 5* rezort LUX South Ari Atoll otvoril svoje brány koncom roka 2016 po tom, ako prišla lukratívna skupina LUX Resorts & Hotels a premenila ho na mimoriadne kvalitný rezort s modernými víziami, kde sa mieša tradícia s luxusom. Ak si k tomu pripočítame polohu na krásnom atole South Ari, tak dostaneme miesto, ktoré chcete zažiť. V rezorte sa spojila vysoká kvalita a ponuka ubytovania, dokonalé pláže, atraktívne možnosti trávenia voľného času a svetová gastronómia. Zažijete tu fantastické luxusné Maldivy aké ste si vysnívali.

Kde sa nachádza rezort LUX South Ari Atoll? #

Ostrov Dhidhoofinolhu, kde leží aj luxusný rezort LUX South Ari Atoll sa nachádza v južnej časti Maldív, kde sa rozprestiera známy a obľúbený atol South Ari, známy aj ako Alif. Patrí k najväčším atolom Maldív a patrí medzi najunikátnejšie vzhľadom na podmorský svet. Rezort je z medzinárodného letiska v Malé vzdialený necelých 100 kilometrov a tak sa na neho bude musieť preletieť. Čakajú tu na vás jedni z najdlhších pláží Maldív, no nielen to!

Takéto rozprávkové pláže na vás už čakajú
Foto: LUX South Ari Atoll

Aké je na Maldivách počasie a kedy ísť? #

Po prílete na Maldivy #

Prílet na medzinárodné letisko v Malé je veľmi jednoduchý. Nečakajte tu žiaden chaos a ani sa nemusíte báť, že by ste sa na ňom stratili. Práve naopak. Je pomerne malé a celkom prehľadné. Po vystúpení z lietadla idete s pasom v ruke k prepážke, kde dostanete pečiatku a o pár krokov už stojíte na mieste, kde sa čoskoro stretnete s vašou batožinou. Dajte si pozor len na to, aby ste do krajiny neprinášali žiaden alkohol, pretože to je na Maldivách striktne zakázané a môže to viesť k postihom.

Vezmite si vašu batožinu a kráčajte von do príletovej haly, kde na vás už čaká miestny partner z rezortu South Ari Atoll a postará sa o vás podľa vašich preferencií. Ak ste si vybrali, že do rezortu odletíte hydroplánom, partner vás vezme do privátneho lounge, kde pohodlne počkáte na odlet hydroplánu. Tie lietajú len v denných hodinách a ak prilietate v noci, prílet hydroplánom nie je v tme možný. Ak si vyberiete, že sa k rezortu priblížite lokálnym, maldivským preletom, tak následne vás partner z hotela vezme na domáci terminál, pomôže vám s check-inom a odletíte. O všetko je postarané a vy sa už postaráte len o to, aby ste si užili krátky let s výhľadom na maldivské ostrovy.

Váš rezort má v ponuke množstvo luxusných zážitkov
Foto: LUX South Ari Atoll

Cesta na ostrov #

Luxusný rezort LUX South Ari Atoll leží v južnej časti Maldív v oblasti atolu South Ari a preto k nemu budete musieť preletieť. Cesta loďou by bola dlhá a len by ste po medzinárodnom lete prišli na ostrov unavení. Rezort je od medzinárodného letiska na Malé vzdialený cca 100 kilometrov. Pri ceste na ostrov máte na výber dve možnosti. Buď sem priletíte hydroplánom alebo dáte prednosť miestnemu preletu na najbližšie letisko z ktorého vás napokon dopraví na rezort loď.

Ak si vyberiete hydroplán ulovíte zážitok ešte predtým, než sa ocitnete v rezorte LUX South Ari Atoll. Hydroplány k Maldivám jednoducho patria a na ten výhľad z okienka na tyrkysové lagúny a rajské ostrovčeky bude nezabudnuteľný. Cesta hydroplánom priamo do rezortu trvá cca 30 minút. Hydroplány lietajú počas denných hodín a po 15:00 už na ostrov neodchádzajú. Ak prilietate do Malé neskôr, budete musieť využiť lokálny let.

Lokálny prelet je tiež mimoriadne jednoduchý a pripravte sa na to, že absolvujete krátky 20 minútový let z Malé na lokálne letisko Maamigili. Po pristáti vás na letisku čaká partner z rezortu. Vezme vás na loď a posledných 10 minút sa plavíte, aby ste mohli zakotviť na ostrove a začať si užívať jeho tropickú atmosféru.

Vyberte sa za svojou luxusnou dovolenkou hydroplánom!
Foto: LUX South Ari Atoll

Prečo je LUX South Ari Atoll rezort, ktorý stojí za to? #

Luxusný rezort LUX South Ari Atoll pripomína malý kúsok maldivského raja. Za všetko môže jeho poloha na južnom atole South Ari, ktorý je známy aj ako Alif a právom sa považuje za jeden z prírodných divov Maldív. Nielen preto, že bude vás ostrov vyzerať ako splnený maldivský sen, ale ak milujete šnorchlovanie či potápania, budete doslova v raji. Oblasť, kde leží váš rezort je totiž známy aj výskytom žraloka veľrybieho a tak môžete zažiť aj unikátne stretnutia. Rezort prešiel v roku 2016 veľkou rekonštrukciou, ktorú má na svedomí konzorcium LUX Resorts & Hotels známe pre svoje luxusné vízie na maldivských ostrovoch. Zmenili sa plážové aj vodné vily, zmodernizovali sa a vďaka tomu je stále LUX South Ari Atoll dôležitým hráčom vo svojom segmente lukratívnych rezortov. Okrem moderných stôp si zachoval svoj šarm maldivského ostrova a pre svojich hostí pripravil krásne splynutie dvoch elementov s prvkami lokálnej architektúry a elegantného dizajnu. Už v roku 2019 dostal rezort ocenenie a zaradil sa medzi prestížne eco-friendly rezorty v rámci južnej Ázie.

Ostrov s rezortom nepatrí medzi najmenšie a pre vás je to obrovská výhoda, pretože sa tu môžete poprechádzať, zabehať si a jednoducho s väčším priestorom prichádza aj viac súkromia. Ostrov Dhidhoofinolhu je dlhý 1,8 kilometra a je 200 metrov široký. Vďaka tomu tu nájdete takmer štyri kilometre pláží a týmto sa nemôže na Maldivách popýšiť veľa ostrovov. Milovníci pláží si tu rozhodne prídu na svoje a vďaka tropickej vegetácii si ostrov užijete všetkými zmyslami. Zaplávať si môžete v lagúne, dvoch bazénoch, oddýchnuť si viete v luxusnom SPA centre a v reštauráciách si pre vás pripravili skvelé, gastronomické pochúťky.

Čoskoro budete oddychovať v raji
Foto: LUX South Ari Atoll

Vitajte na ostrove #

Váš luxusný rezort LUX South Ari Atoll je už na dosah ruky a čoskoro ste na mieste. Ak sa budete letieť hydroplánom, čaká na vás nádherný pohľad na krásu maldivských ostrovčekov roztrúsených v Indickom oceáne. Na jednom z nich budete pristávať a ste v raji. Ak by ste však leteli lokálnou linkou, následne sa na ostrov dostanete loďou a tak spoznáte Maldivy inými očami. Po príchode na ostrov vás privítajú pracovníci hotela a dostanete osviežujúci welcome drink s chuťou exotiky, vlhký, studený uterák na osvieženie a je to. O batožinu sa nestarajte, na všetko totiž dozerajú zamestnanci rezortu, ktorí sú vám od tohto momentu nonstop k dispozícii. Golfovým autíčkom vám spravia krátku prehliadku a ste doma. Bude to plážová alebo vodná vila? Rozhodnutie je na vás. Už vám neostáva naozaj nič iné, len si začať užívať svoj pobyt medzi lagúnou a snehobielou plážou.

Aké ubytovanie si vybrať? #

Maldivský rezort LUX South Ari Atoll si pre svojich hostí pripravil 193 moderných, luxusných víl či pavilónov, ktoré inšpirovali moderné aj tradičné vízie. Vily sa tiahnu pozdĺž dlhého pobrežia a vďaka veľkosti ostrova sa môžete tešiť na príjemné súkromie, ktoré rezort v sebe ukrýva. Na výber budete mať z niekoľkých štandardov a tiež si často môžete zvoliť či by ste mali radšej orientáciu na východ alebo na západ slnka. Obe majú svoje výhody a je to len na vás, čomu podľahnete. Ubytovanie tu nájdete aj pre dvojice či väčšie rodiny. Ostrov presne vie po čom túžite.

Všetky vily majú vo svojom základnom vybavení vonkajšiu sprchu, klimatizáciu, kúpeľňu, sprchu, fén, chladničku s minibarom, trezor, kanvicu na zohriatie vody na čaj či kávu, satelitnú TV s výberom filmov, telefón, rýchle wifi a tiež množstvo dizajnových doplnkov. K vilám si viete dopriať aj bicykel na ktorom sa môžete na ostrove kedykoľvek odviesť.

Beach Pavilion

Plážový pavilón je najzákladnejším typom ubytovania v rezorte, ale sami uvidíte, že je to miesto, ktoré stojí za to. Je to miesto stvorené na oddych a ten si tu rozhodne budete vedieť vychutnať. Pomôže vám k tomu poloha, výhľad na neďalekú pláž, oceán a okolitá tropická záhrada. V pavilóne máte svoju luxusnú kúpeľňu s príjemnými doplnkami a osvieži vás aj vonkajšia sprcha. Ak máte radi nerušené súkromie, siahnite však radšej po inej vile. Veľkosť plážového pavilónu je 60 m2.

3 fotografie

Beach Pavilion

Beach Villa

Plážové vily v rezorte LUX South Ari Atoll sú skvelým ubytovaním, ktoré spĺňa luxusné štandardy maldivského bývania. Vila je zasadená v tropickom prostredí a tak máte okolo seba ibištekové kvety či dokonca banánovníky. Priamo pred vilou nájdete pláž a tak sa kedykoľvek môžete ponoriť do lákavej lagúny. Interiér vily je priestranný, svetlý a vďaka minimalizmu aj mimoriadne príjemný na oddych. Dnu nájdete luxusnú kúpeľňu, ale užiť si môžete aj vonkajšiu sprchu. Vašim najobľúbenejším miestom bude vonkajšie sedenie na terase pred vilou. Veľkosť vily je 95 m2.

3 fotografie

Beach Villa

Beach Pool Villa

Ak by ste chceli povýšiť štandard klasickej plážovej vily, rezort LUX South Ari Atoll má pre vás v zálohe plážovú vilu s vlastným, privátnym bazénom. Nachádza sa v krásnom mieste medzi tropickou zeleňou a plážou z ktorej vojdete do tyrkysovej lagúny. Vila má svoje príjemné, svetlé tóny vďaka ktorým sa budete cítiť v interiéri viac, než dobre, ale uvidíte, že najviac času budete tráviť na svojej terase. Nielen kvôli bazénu, ale aj kvôli atmosfére či výhľadu na lagúnu. Vedľa bazénu nájdete lehátka, miesto na oddych a súkromie. Veľkosť plážovej vily je 116 m2.

3 fotografie

Beach Pool Villa

Water Villa

Ikonou maldivských rezortov sú vždy perfektné vodné vily. Sú akými splneným snom a preto sú tak obľúbené u mnohých, ktorí sa na Maldivy chystajú. Luxusná vodná vila stojí nad krásnou lagúnou do ktorej má vďaka privátnym schodíkom aj prístup priamo z vašej verandy. Vila je priestranná s luxusnou kúpeľňou aj oddelenou sprchou a samozrejmosťou sú aj oddychové miesta, ktoré na vás čakajú priamo pred vilou. Nájdete tu lehátka, vonkajšie miesto na relax či miesto na sedenie, kde si môžete vychutnávať fľašku vína v súkromí vlastnej vily s výhľadom na oceán. Vodná vila v sebe ukrýva romantiku Maldív a môžete si byť istý, že vás toto ubytovanie nemá ako sklamať. Veľkosť vodnej vily je 98 m2.

3 fotografie

Water Villa

Romantic Pool Water Villa

Tento typ vodnej vily predstavuje luxusnejšiu nadstavbu klasickej vily, pretože k nej patrí aj perfektný privátny bazén z ktorého budete mať výhľad na lagúnu aj okolitý oceán. Vonku pred vilou na verande nájdete lehátka, ale aj hojdačku v ktorej si môžete veľmi príjemne oddýchnuť či spraviť skvelú fotografiu. Interiér romantickej vily v sebe spája súčasnú architektúru s tradičnou estetikou a tak dostanete vynikajúci výsledok, ktorý vám ukáže Maldivy inými očami. Každá vila má kvalitnú posteľ odkiaľ vidíte oceán a kúpeľňa je navrhnutá tak, aby ste sa priamo z vane mohli pozerať na krásnu, pokojnú krajinu. Veľkosť vodnej vily je 110 m2.

3 fotografie

Romantic Pool Water Villa

Family Lagoon Pavilion

Rodinný pavilón postavený v štýle plážovej vily je vhodný pre rodinu s deťmi alebo pre dve dvojice, pretože sa v ňom môžu bez problémov ubytovať aj štyria dospelí. Pavilón leží na príjemnom mieste, kde počujete šum mora, vĺn a váš pohľad sleduje lagúnu a bielu pláž. Dokonalé súkromie, ktoré si zamilujete a ktoré na Maldivách tak hľadáte. Priestranná vila má dve oddelené spálne aj spoločenskú miestnosť s gaučom, stolíkom či inými drobnosťami. Skvelým miestom je veranda s oddychovými priestormi, lehátkami a sedením. Tu budete tráviť najviac času a verte, že odtiaľto nebudete chcieť odísť. Veľkosť pavilónu je 130 m2.

3 fotografie

Family Lagoon Pavilion

LUX Villa

Najväčšou a najluxusnejšou vilou celého rezortu LUX South Ari Atoll je vila s príznačným označením LUX. Má najdokonalejšiu polohu celého ostrova a tak máte odtiaľto výhľad nielen na lagúnu, oceán, ale aj na biele pláže ostrova s tropickou prírodou. Lukrativitu vilu zvyšuje privátny bazén infinity pool s výhľadom a mnohí určite ocenia aj kus presklenej podlahy v obývačke vďaka ktorej sa môžete kedykoľvek pozrieť pod morskú hladinu a pozrieť sa na svojich susedov od tropických rýb až po raje. Priestranná vila má luxusnú spálňu aj obývačku a samozrejme aj dokonale vybavenú kúpeľňu. Vila je vhodná pre dvoch dospelých alebo pre rodinu s jedným dieťaťom. Veľkosť tejto vily je 360 m2.

3 fotografie

LUX Villa

Kde sa najesť? #

Ak milujete kvalitnú a svetovú gastronómiu a neviete si bez nej predstaviť dovolenku, vybrali ste si správne. Váš rezort LUX South Ari Atoll si totiž okrem kvalitného a luxusného ubytovania dal záležať na tom, aby na ostrove vybudoval unikátnu gastronomickú scénu. Sami uznáte, že sa mu to rozhodne podarilo. K dispozícii tu máte až sedem reštaurácii a nájdete tu päť barov. Len málo maldivských rezortov by sa mohlo tomuto počtu vyrovnať a tak viete, že tu rozhodne budete mať čo robiť. Vďaka pestrosti reštaurácii sa tak môžete tešiť na stredomorské, ázijské, indické, maldivské aj čínske a japonské chute. Na svoje si tu prídu aj milovníci kvalitných stejkov, grilovaných rýb či najčerstvejších darov mora. LUX South Ari Atoll vie ako má chutiť perfektná dovolenka.

Ak si chcete vychutnať večeru v niektorej z reštaurácii, osvedčilo sa nám, aby ste si spravili rezerváciu deň (alebo aj dva) vopred a mali tak istotu, že vás bude čakať vaše vytúžené miesto.

Rezort SUN South Ari Atoll bude mať množstvo kulinárskych zážitkov
Foto: LUX South Ari Atoll

East Market - Patrí medzi jednu z dvoch hlavných reštaurácii celého rezortu a je to aj jedno z dvoch miest, kde sa podávajú raňajky. Je to reštaurácia, ktorú inšpirovala Ázia a tak má v zálohe kulinárske špeciality Thajska, Vietnamu, Filipín, Taiwanu či Číny, ale zároveň myslí aj na konzervatívnejšiu klientelu a tak má v ponuke aj kontinentálne jedlá a klasiku. Reštaurácia nie je len o jedle, ale aj o krásnom prostredí, pretože leží vo vodnej vile nad lagúnou a tak z nej zažijete krásne výhľady na okolie či na západ slnka. Ráno tu nájdete bufet posiaty chutnými jedlami od čerstvého pečiva s bagetami či croissantami cez čerstvé ovocie, zeleninu až po čerstvé jedlá, ktoré vám priamo pred očami pripravia šéfkuchári. Vráťte sa sem však aj na večeru a vychutnajte si ázijskú ponuku s vynikajúcimi taštičkami Dim Sum, rezancami či prekvapením z woku. Raňajky sa podávajú medzi 7:00 a 10:30.

Mixe – Druhou reštauráciou, kde sa môžete prísť na ostrove naraňajkovať je Mixe so svojim medzinárodným bufetom. Aj tu sa raňajky podávajú medzi 7:00 a 10:30. Reštaurácia leží priamo na pláži, kde môžete sedieť pod slamenými strechami s výhľadom na oceán. Nohy zaboríte do piesku a vychutnáte si skvelé jedlá, ktoré pre vás pripravil šéfkuchár. Môžete sa ísť aj na vlastné oči presvedčiť o čerstvosti surovín, pretože niektoré z jedál pripravujú aj pred vašimi očami. Mnohí do reštaurácie prichádzajú práve kvôli perfektnému výberu počas bufetovej večere. Skúste si tu dať pizzu, je vynikajúca a pripravujú ju v peci na drevo. Večer sa tu koná aj zábavný program.

Umami – Ide o elegantnú a kvalitnú reštauráciu, ktorá sa špecializuje na japonskú kuchyňu, no nájdete tu aj chuťovky z iných krajín sveta. Súčasťou reštaurácie je suši bar s najčerstvejším suši, maki či sašimi na ostrove a výzdobu interiéru tvorí umenie z koralov.  Do reštaurácie sa zmestí len 30 ľudí a tak tu nájdete intímnu atmosféru a súkromie. Obľúbeným miestom je rozpálený gril Teppanyaki, kde sa môžete tešiť aj na predstavenie šéfkuchára, ktorý pripravuje jedlo pred vašimi očami. Gril má pre vás v ponuke aj luxusnú hovädzinu Kobe a ak máte chuť, nájdete tu aj dokonalú jahňacinu z Austrálie. Ochutnajte tu aj japonskú whisky, však ste takúto ešte nikdy nepili?

Beach Rouge – Je plážová reštaurácia, ktorej meno prezradí do akého odtieňu sa bude tiahnuť jej interiér. Aj tu sa môžete tešiť z krásneho výhľadu na okolitý oceán a tak bude príjemná atmosféra jeden z ťahákov, prečo zamieriť práve sem. Má kozmopolitný charakter a teda spája v sebe tradičné jedlo a uvoľnenú atmosféru, ktorú si rýchlo hostia v rezorte obľúbia. Tento typ reštaurácie je ikonickým pre rezort LUX a po prvý krát sa jej koncepcia objavila na ostrove Maurícius a odtiaľto prišla aj sem na Maldivy. Ochutnajte tu pravé, čerstvé ceviche, carpaccio či grilované ryby a musíte sem zájsť na perfektne pripravený stejk z maldivského tuniaka.

Allegria – Reštaurácia zosobňuje dokonalosť talianskej kuchyne a tak si tu každý dokáže nájsť svoje obľúbené jedlo. Chuť Stredomoria sa premieša s výhľadmi na Indický oceán vďaka plážovej polohe podniku a viete, že sa sem ešte vrátite. V receptoch dominujú kvalitné talianske ingredencie s autentickými chuťami tak sa môžete tešiť na perfektné cestoviny, morské plody, ryby či pravú pizzu. Pokojne nahliadnite do otvorenej kuchyne a pozrite si šéfkuchárov pri práci. Allegria má v sebe taliansku exkluzivitu, kde dokonalé jedlo vyvážite skvelými syrmi a skvelým výberom talianskych vín.

Senses – Reštaurácia Senses v sebe spája blízkovýchodnú kuchyňu s kuchyňou Indického oceánu so zreteľom na indické špeciality. Nájdete tu vynikajúco pripravený tagine s orientálnymi koreninami, no medzi najobľúbenejšie jedlá patria aj krevety tandoori s exotickou chuťou Indie. Ochutnať tu môžete aj výber z rôznych ľahkých šalátov, morské plody na mnoho spôsobov a po jedle si doprajte niektorý z exotických sorbetov. Sedíte v reštaurácii, hľadíte na infinity pool, na pláž a na krásnu ostrova.

Senses Bar and Lounge – Máte chuť na vynikajúci kokteil? Vyberte sa do tohto baru a nájdete tu rozhodne viac, pretože má v zálohe skvelý výber rumov, likérov, tvrdého alkoholu či piva. Ak by ste si radi sadli na svoj obľúbený čaj o piatej, toto je to miesto, kde vám naservírujú originálny čaj zo Srí Lanky a dostanete k nemu aj niečo malé pod zub. Oceníte aj polohu neďaleko bazéna s krásnym výhľadom.

East Bar – Najobľúbenejším barom celého rezortu je East Bar, kde na vás čaká absolútna pohoda. Očarí vás prostredie, hojdačky, pohľad na lagúnu a lenivá atmosféra celého miesta sa vám vpije do žíl. Domyslite si k tomu obľúbený drink a našli ste miesto, odkiaľ nebudete chcieť odísť. Pohľadáte aj tajnú miestnosť s hudbou?

Lagoon Bar – Leží priamo na pláži s výhľadom na oceán a neďaleko odtiaľto leží aj recepcia celého rezortu. Najčastejšie tu hrá reagge a tak sa nalaďte na túto vlnu a zabudnite na svet okolo seba. Dajte si tropický kokteil, ktorý vám namiešajú priamo pred očami a vychutnajte si dokonalosť momentu.

Cafe Lux – Milujete kávu? Však ste si nemysleli, že práve tu na Maldivách budete popíjať kvalitnú kávu svetových značiek pod dohľadom profesionálneho baristu. Všetko je tu čerstvé a tak vás čaká dokonalá a voňavá káva, kedykoľvek sa tu zastavíte. Nájdete tu aj posledné trendy vo svete kávy a tak určite ochutnáte niečo, čo ste dosiaľ nikdy neskúsili. Aj takéto zážitky vedia Maldivy pripraviť.

Veli Bar – Bar nájdete vedľa bazénu a už len kvôli jeho polohe by ste sa tu mali zastaviť aspoň raz za váš pobyt. Dáte si kokosový orech, piňa coladu alebo gin tonic a ostrov je hneď o kúsok krajší.

Ako funguje all inclusive? #

Ako aj v mnohých iných maldivských rezortoch, aj tu v LUX South Ari Atoll natrafíte na balík služieb All Inclusive, ktoré si môžete vziať k vášmu pobytu. Aj napriek svojmu menu však nemáte úplne všetko v cene balíčka a stále nájdete niekoľko položiek na ktoré sa all inclusive nevzťahuje. Ak by sme to mali vyjadriť číselne, tak balík all inclusive pokryje cca 90 % jedla či nápojov z menu, ale medzi výnimkami sa často objavujú špeciality šéfkuchára a najznačkovejší alkohol. Aj váš privátny minibar na izbe funguje tak, že v rámci all inclusive máte v cene všetky drinky, ale za čokoládovú tyčinku či balíček chipsov musíte zaplatiť. Japonská reštaurácia Umami nie je súčasťou all inclusive.

Čo tu môžete robiť? #

Dovolenka na Maldivách nemôže byť nuda, pretože aj keď ste sem prišli len za nekonečným oddychom, skôr či neskôr sa necháte zlákať na niektorú z aktivít, ktoré si rezort pripravil. Napokon ľahko zabudnete na oddych, pretože tu budete mať stále čo robiť. Samozrejme aj oddych je lukratívnym lákadlom a keď skúsite miestne SPA, tak budete oddychovať priam božsky. Všetko tu do seba zapadá a napokon sa z Maldív stane ostrov plný zážitkov aj zmyselného oddychu.

Niektoré z víl či pavilónov majú svoje vlastné bazény, no pre všetkých má aj svoj perfektný rezortový infinity pool na pláži. Zdobia ho palmy, oddýchnete si na lehátkach, neďaleko nájdete dva skvelé bary a vaša maldivská idylka je tu ako vyšitá. Bazény má rezort dokonca až dva.

K luxusnému rezortu patrí aj kvalitné SPA a to aké nájdete vo vašom rezorte LUX South Ari Atoll predčí vaše očakávania. Pri wellnese totiž rezort nerobí žiadne kompromisy. LUX ME SPA nájdete v príjemnom prostredí vodných víl priamo na lagúnou a ich architektúra nie je len obyčajnou spleťou detailov, ale je inšpirovaná ázijskými kultúrami, aby ste v nej mohli absolvovať zen meditáciu. Unikátny koncept má v sebe kombináciu fitnesu, SPA, zdravého jedla, jógy a môžete si tu dopriať aj masáž podľa vašich predstáv. Osviežite sa tu kvalitným čínskym čajom a po procedúre si tu dokonalo oddýchnete a zabudnete na svet naokolo. Ak budete mať záujem, viete sa dohodnúť aj na viacerých procedúrach či vlastnom, špeciálnom programe.

Rezort si pre vás pripravil okrem oddychu aj zaujímavé workshopy, kde si môžete vychutnať prednášky expertov z rôznych profesií. Rozprávanie o umení s umelcami, o fotografovaní alebo sa dozviete tajomstvo meditácie či všetko o podmorskom živote.

Počas potuliek na ostrove objavíte aj strom želaní, kde môžete prispieť vlastnou stužkou na ktorú napíšete vlastné želanie. Bude ním návrat na Maldivy? Pretože, to sa naozaj môže splniť! Raz ročne totiž v rezorte stužky pozbierajú a jeden z výhercov dostane dovolenku v rezorte. To stojí za pokus, nie?

Ak si budete chcieť spríjemniť svoj večer, čo by ste povedali na kino pod hviezdami? Premietajú sa klasické filmy, ale aj novinky, no možno ani tak o film nejde, ale o tú krásnu, maldivskú atmosféru pokojného večera, kedy sedíte na pláži a užívate si relax. Dáte si k tomu balíček pukancov alebo zmrzlinu?

LUX South Ari Atoll má pre vás pripravenú kvalitne zariadenú telocvičňu plnú moderných strojov a k dispozícii máte aj osobného trénera, ktorý pre vás pripraví cvičebný plán. Telocvičňa je navrhnutá tak, aby ste sa mohli príjemne zapotiť a zároveň si užívať výhľad na tropický ostrov okolo vás. Na ostrove nájdete aj miesto, kde si viete zacvičiť jógu, no pokojne si ju môžete vychutnať aj na pláži pri východe či západe slnka.

Rezort LUX South Ari Atoll pre záujemcov ponúkne aj tenisové kurty. Sú moderné, pripravené na tropický zápas, ale v zálohe si rezort pripravil aj miesto na volejbal.

Milujete všemožné vodné športy? Určite navštívte areál, kde vás skúsení inštruktori zorientujú vo svete vodných športov a možností a možno napokon skúsite aj niečo, čo by vás pred tým nikdy nenapadlo. Z tých najjednoduchších aktivít si môžete požičať kajak a oboplávať dookola celý ostrov a obľúbenejším je z roka na rok aj paddleboard. Vyskúšať môžete aj adrenalínovejšie záležitosti a teda vodný skúter, windsurfing alebo vodné lyže! Funguje tu aj škola, kde vás zasvätia do tajov šnorchlovania, vodného lyžovania, či windsurfingu. Požičať si môžete aj katamaran a vyraziť do okolia. Skúšali ste už niekedy parasailing alebo wakeboarding? A čo taký adrenalínový flyboarding alebo hoverboarding? Teraz je ten správny čas na to, aby ste to skúsili na vlastnej koži.

Ak by ste si chceli užiť privátnu večeru priamo na brehu mora, môžete ju mať. Rezort ponúka aj možnosti k tomu, objednať si svoj kúsok pláže, kde sa v romantickom prostredí so sviečkami pod hviezdami navečeriate, dáte si skvelé víno, budete počúvať šum mora a k tomu všetkému si užijete niečo unikátne.

Potápanie alebo šnorchlovanie? #

Najobľúbenejšími činnosťami na akomkoľvek maldivskom ostrove je jednoznačne potápanie alebo šnorchlovanie. Šnorchlovanie je jednoduchším variantom a pre svoju dostupnosť sa ho môže nabažiť skutočne každý. Ak máte vlastný šnorchel, vezmite si ho so sebou, ale ak ste si ho aj zabudli alebo ste nikdy žiaden nemali, nevadí. Ostrov má vlastnú požičovňu a viete si ho zdarma požičať na deň alebo pokojne aj na celý pobyt. Rovnako si v ňom viete zapožičať aj plutvy či iné drobnosti. Šnorchlovať môžete kdekoľvek priamo na ostrove, len sa vyhnite mólu, kde prichádzajú lode alebo hydroplány kvôli bezpečnosti. Pri šnorchlovaní si dajte pozor na ostré, maldivské slnko a nechajte si na sebe tričko, inak sa do polhodiny spálite a budete to cítiť aj nasledujúce dni.

Šnorchlovanie tu na ostrove Dhidhoofinolhu, kde leží rezort SUN South Ari Atoll je krásnym zážitkom, pretože prostredie v ktorom sa ocitnete si šnorchel priam pýta. Vyberte sa šnorchlovať k vodným vilám či na koralový útes. Podmorský svet je v okolí južného atola Ari krásny a tak sa tu určite stretnete s húfmi koralových rýb, ale výnimkou nie je ani pohľad na žraloky, raje či dokonca morské korytnačky. Rezort má v ponuke aj šnorchlovacie výlety na zaujímavé miesta a tak keď preskúmate všetko v okolí ostrova, vyrazte za ďalšími zážitkami na more.

Túžite sa na Maldivách potápať? Luxusný rezort LUX South Ari Atoll pripravil všetko tak, aby ste si aj pod morskou hladinou užili najlepšie zážitky svojho života. Rezort má samozrejme svoju vlastnú potápačskú školu, kde sa naučíte základy od ktorých sa viete odpichnúť pri potápaní. Každý deň sa môžete zúčastniť exkurzie za potápaním a teda vyraziť do okolia atola South Ari Atoll kde leží hneď niekoľko fantastických miest. Medzi najpopulárnejšie oblasti patrí potápanie v Madi Varu, ktoré je známe svojimi rajami alebo Maamagili, kde si prídu na svoje aj absolútni začiatočníci. Ak ste pokročilý, oceníte miesto zvané Thinfushi Beru Tila. Dokopy by ste napočítali až 50 rôznych miest, kde sa oplatí ísť za ponorom! Pre niekoho môže byť zaujímavé aj potápanie sa k vrakom lodí a dokonca si môžete skúsiť aj nočné potápanie.

Najzaujímavejším miestom je oblasť, kde sa môžete stretnúť s veľkým žralokom veľrybím. Stačí vám k tomu 20 minút plavby loďou a ste na mieste. Žiaden iný 5* rezort nie je k týmto unikátnym žralokom tak blízko ako práve LUX South Ari Atoll. Whale Shark Marine Reserve je miestom, kde sa viete stretnúť so žralokom veľrybím dokonca celoročne a je tým pádom unikátnym miestom svetových rozmerov. Najviac ich samozrejme uvidíte v sezóne, pretože vtedy ich viete stretnúť viac a váš zážitok vybičovať na maximum.

Dokonalý ostrov pre rodiny s deťmi #

Luxusný rezort LUX South Ari Atoll je miestom, kde sú rodiny s deťmi vítané a spoznáte to hneď ako sa tu ocitnete. Deti vo veku 3 až 12 rokov privíta detský klub PLAY. Pripravili si pre deti množstvo aktivít vďaka ktorým spoznajú nielen ostrov, ale aj Maldivy a vďaka profesionálnom sa môžu deti venovať aj hudbe, športe či iných zaujímavých aktivitách. Raz pre deti zorganizujú hľadanie pokladov, inokedy umelecký workshop alebo sa neučia hrať tenis. Deti môžu tráviť čas aj na niektorom z detských ihrísk.

Kam sa vybrať na výlet? #

K dovolenke plnej zážitkov patria aj príťažlivé výlety a iste tušíte, že ani LUX South Ari Atoll nebude výnimkou. Tým, že sú Maldivy ostrovy, väčšina výletov je navrhnutá tak, aby ste si užili plavbu na lodi po Indickom oceáne, ktorá je okorenená o rôzne zaujímavosti.

Ak chcete zažiť niečo unikátne, čo by ste povedali na romantickú plavbu vo dvojici na skvelom katamarane v okolí ostrova? Natiahnete plachty a na súkromnej lodi ste len vy a kapitán. Usadíte sa a necháte sa kolísať Indickým oceánom pri pohľade na nádherné zátoky, lagúny a tropické ostrovy. Plavíte sa, slnko pomaličky zapadá a celý výlet dostane príjemný romantický rozmer. Môžete sa vydať aj na luxusnú, privátnu plavbu, kde si Indický oceán spríjemníte fľaškou kvalitného vína a zapadajúcim slnkom.

Najobľúbenejším výletom aj pre rodiny s deťmi patrí pozorovanie delfínov, ktoré je samozrejme spojené s príjemnou plavbou. Najkrajšie je vyraziť pred západom slnka, aby ste si jednak užili ten moment, kedy sa slnko pomaly stráca v oceáne a ak vám pri tom budú robiť spoločnosť aj krásne delfíny vyskakujúce do vzduchu, tak verte, že dostanete zimomriavky. Delfíny pozorujete z katamaranu a tak si užijete aj krásnu plavbu.

Užiť si môžete aj šnorchlovacie výlety do okolia, kde budete nadšení z krásy koralových útesov v okolí ostrova a na atole South Ari Atoll. Nádherné miesta plné rýb, no stretnete tu aj žraloky, delfíny, korytnačky či raje a ktovie možno sa zoznámite aj s obrovskou mantou.

Ak vás láka vyraziť na more, rezort vám ponúkne aj zážitok tradičnej maldivskej rybačky. Nasadnete na modernú loď a vydáte sa loviť zážitky. Na rybačku sa môžete vybrať buď ráno alebo so západom slnka, kde si okrem rybárčenia užijete aj pohľad na krásnu maldivskú krajinu pri zapadajúcom slnku. Je jedno či ste amatér alebo dlhoročný rybár, ide tu predovšetkým o zážitok. Ak niečo ulovíte, vezmete to so sebou na ostrov šéfkuchár vám pripraví dokonalú špecialitu.

Zaujímavým výletom je aj návšteva lokálneho ostrova. Rezort je iným svetom, než lokálny ostrov, kde žijú domáci a verte, že toto sa vám bude veľmi páčiť. Odveziete sa loďkou do Malé a na miestnom ostrove sa zoznámte s tým ako vyzerá bežný, obyčajný maldivský život v malom mestečku niekde uprostred oceánu. Skvelé zážitky, kultúrne obohatenie a zaujímavý deň.

Posledný pohľad na ostrov a je čas odísť
Foto: LUX South Ari Atoll

Check out a odchod #

Váš odchod z rajského ostrova klope na dvere? Odporúčame vám aby ste si večer pred vašim odchodom na recepcii vyplatili služby za ktoré ste počas vášho pobytu mali zaplatiť. Nikde na ostrove totiž neplatíte hotovosťou a všetko si píšete na izbu a ak sa vám čosi nazbieralo, večer to vyplatíte.

Deň vopred sa na recepcii informujte aj o tom, kedy si rezort pre vás naplánoval odchod vášho hydroplánu alebo odchod loďky, ktorá vás vezme na lokálne letisko s preletom na medzinárodné letisko v Malé, aby ste si presne vedeli rozvrhnúť čas. Vašu batožinu prídu vziať priamo do vily a napokon na golfovom autíčku vyzdvihnú aj vás, aby ste sa presunuli do lounge, kde počkáte na odchod. Posledné úsmevy, rozlúčka s ostrovom aj rezortom a už ste na ceste do Malé. Po príchode na letisko už veci naberajú rýchly spád. Na check-ine odovzdáte svoju batožinu, prejdete sa duty free obchodom a odlietate domov. Viete, že sa sem vrátite. Rozhodli ste sa tak, už pred pár dňami, keď ste si užívali krásu okolo seba.

Tomáš Kubuš

Tomáš Kubuš

Tomáš Kubuš

Vyštudovaný historik s veľkým srdcom. Získa si vás obetavosťou (vie o vašich prianiach skôr, než si ich uvedomíte vy) a ohromnými znalosťami. Miluje Áziu a krajiny Stredného východu. Stretnete sa s ním v Iráne aj v Uzbekistane, na Kaukaze či v Jordánsku alebo v Izraeli. Do novšej histórie si chodí oddýchnuť do juhovýchodnej Ázie. S láskou vás prevedie Indočínou, Thajskom či Malajziou. Veľmi rád píše a jeho články nájdete v mnohých slovenských časopisoch aj na našom blog Od pólu k pólu.

Obľúbený zájazd z BUBO katalógu
Hodvábnou cestou do Perzie (Komfort)

Zo zájazdu:

Tomáš Kubuš

Posledná úprava článku | Prečítané: 377

Mohlo by Vás zaujímať

Najkrajšie pláže sveta - top 20 Prémiový blog

Prémiový blog Najkrajšie pláže sveta - top 20

Chodím po svete tridsať rokov, aby som našiel tú najkrajšiu pláž na planéte. Za ten čas som natrafil na pláže opustené a romantické, plné života a…

Ľuboš Fellner 13 min. čítania
Kuramathi Maldives Blog

Blog Kuramathi Maldives

Maldivský rezort Kuramathi nielen, že patrí medzi najznámejšie ostrov Maldív, ale vo svojej kategórii 4* rezortov je na absolútnej špičke.…

Sun Siyam Olhuveli Blog

Blog Sun Siyam Olhuveli

Maldivský rezort Sun Siyam Olhuveli patrí medzi najzaujímavejšie 4* rezorty Maldív. Nájdete tu moderný luxus, tropické maldivské prostredie s…

Hotel LUX South Ari Atoll Maledivy Blog

Blog Hotel LUX South Ari Atoll Maledivy

Luxusný 5* rezort LUX South Ari Atoll otvoril svoje brány koncom roka 2016 po tom, ako prišla lukratívna skupina LUX Resorts & Hotels a premenila…

Waldorf Astoria Maldives Blog

Blog Waldorf Astoria Maldives

Exkluzívny 5* rezort Waldorf Astoria otvoril svoje brány len počas roku 2019, no svojim príchodom zmenil maldivské nazeranie na luxusný produkt. Má…

Ozen Bolifushi Maldives Blog

Blog Ozen Bolifushi Maldives

Luxusný 5* dovolenkový rezort na Maldivách nemusí byť len abstraktná predstava, pretože tá má aj svoje meno. Zoznámte sa s ostrovom Ozen Bolifushi,…

Blogov

Odporúčame tieto zájazdy

Detské zľavy

Dovolenka Srí Lanka a Maldivy s rodinou
F

Ázia  

Srí Lanka, Maldivy


náročnosť

14 dní

Trvanie

9895
K

Ázia   Austrália a Oceánia   Amerika  

Francúzska Polynézia, Dubaj (SAE), Tahiti, Spojené štáty americké (USA), Srí Lanka, Singapur, Nový Zéland, Maldivy


náročnosť

24 dní

Trvanie

8496 10620€
K

Ázia  

Srí Lanka, Maldivy


náročnosť

12 dní

Trvanie

3381 4123€

Získajte prístup
k exkluzívnym ponukám
a informáciám.