Najpopulárnejšie dovolenky v exotike

Najpopulárnejšie dovolenky v exotike

Náš rebríček tipov na najpopulárnejšiu exotiku pokračuje cestami z druhej desiatky.

11. Čína, Tibet, Nepál, India

Magická cesta, ktorú musíte raz za život prejsť. Od mauzólea Maa cez historickú Čínu, duchovný Tibet, šťavnatý Nepál až do neuveriteľnej Indie. Využite 20 rokov našich skúseností a ak máte menej času, zvoľte si verziu bez Indie či bez Nepálu.

12. USA - západ

Žiadnu inú časť našej planéty nepoznáme tak podvedome ako západ USA. Všetko však treba vidieť naživo. Oblasti divokého západu, ktoré preslávili westerny, moderné mestá, o ktorých každý deň počúvame v správach, miesta, ktoré poznáme z filmov, to je USA západ. Predovšetkým sú to však nekonečné úseky nádhernou krajinou, kde sa cítite ako v románoch Kerouaca a máte čas premýšľať, prečo práve v tomto dosť tvrdom regióne naša civilizácia robí obrovské pokroky.

13. Kolumbia 5K

Kolumbia patrí právom medzi najkrajšie krajiny na svete. Scenérie pre každú chuť. Zelená džungľa, vysoké Andy s lahodnou kávou, kultúra, fascinujúce pamiatky a pohodové karibské pobrežie. Značne sme rozšírili program, zredukovali sme presuny (najdlhšie sme nahradili preletmi) a máme čas sa venovať zážitkom naplno. Ide o kvalitný originál v štýle BUBO.

14. Nový Zéland, Austrália

Ďaleko na druhom konci sveta leží najmenší kontinent na svete Austrália a zelené ostrovy Nového Zélandu. Tento zájazd je ideálnym pre ľudí, ktorí chcú spoznať základy kultúry oboch krajín a v rámci obmedzeného času spoznať tie najznámejšie mestá oboch krajín a prírodné skvosty. Obrovská rozloha Austrálie si, samozrejme, žiada oveľa viac času, ktorý nie každý má. Preto vycestujte s nami na túto krátku cestu na druhý koniec sveta a otvorte si dvere pre ďalšie cesty do tohto regiónu.

15. Zlatá cesta Japonskom

Japonská spoločnosť je vo všetkom iná ako naša. Nad mnohými vecami sa nám v Japonsku bude rozum zastavovať. Sebavedomý a tvrdo pracujúci národ s jedinečnou izolovanou kultúrou. Miesta, kde sa stretávajú ultra moderné veci s tisícročnými tradíciami a fungujú. Zoznámime sa s japonskou presnosťou, citom pre detail a zmyslom pre vkus. Poradíme vám špičkové reštaurácie, kde sa stiera hranica medzi jedlom a umením. 

16. Peru, Bolívia

Tajuplná Južná Amerika a jej indiánske kultúry. Cesta, ktorú BUBO organizuje už tri desaťročia, nás zavedie aj do málo navštevovanej Bolívie. Peru spoznáme od pobrežia Tichého oceánu až po Amazonský prales, ak si predĺžite zájazd. Obľúbená cesta BUBO klientov, kde je niekedy až k neuvereniu, koľko sa toho zmestí do 14 dní. Južná Amerika nesklame vaše očakávania, ak máte výborných sprievodcov. 

17. Keňa, Tanzánia, Zanzibar

Safari v Afrike oddávna láka cestovateľov z celého sveta. Ako magnet priťahuje milovníkov prírody. Život na otvorených pláňach Masai Mara a Serengeti patrí medzi najkrajšie divadlá na svete. Stovky druhov zvierat vo svojom prirodzenom prostredí, ktoré žijú podľa vlastných cyklov. Budeme mať možnosť byť aspoň na chvíľu nemým pozorovateľom v tomto svete. Na záver nás čakajú biele pláže ostrova Zanzibar. 

18. To najlepšie z Číny

Ríša stredu, ktorú musíte vidieť. Veľký okruh po 7 pamiatkach UNESCO, všetky tváre neskutočne zaujímavej krajiny. Spoznáte Zakázané mesto čínskych cisárov, Hlinenú armádu, vystúpite na Veľký čínsky múr aj na najvyššie mrakodrapy Číny. Šanghaj, Xi-An, Shaolin a Peking. Poďte si otvoriť oči pre krajinu budúcnosti.

19. Argentína, Brazília

Z Buenos Aires, ktoré dýcha nostalgiou a znie tangom, cez najkrajšie vodopády planéty Iguazú do mesta bohov na pláže Rio de Janeira. Cesta pre gurmánov. Pozor! Tu naozaj neschudnete! Skvelé steaky, výborné červené víno, opekané mäská v Brazílii a caipirinha na pláži. Cukrová homoľa, Corcovado, Copacabana.

20. Metropoly Škandinávie

Päť najkrajších miest Škandinávie na jednej ceste. Andersenova Kodaň, Štokholm postavený na ostrovoch, klasicistické Helsinki, stredoveký Tallin, secesná Riga. Plavba cez Fínsky aj Botnický záliv. A množstvo gurmánskych špecialít pod patronátom vyštudovaných škandinavistov. 

Jozef Zelizňák

Jozef Zelizňák

Jozef Zelizňák

Už 30 rokov sprievodca BUBO a svetobežník. Je len málo miest na svete, kde sa mu nepáči, no jeho srdcovou záležitosťou je Buenos Aires s Patagóniou, New York s národnými parkami západu USA a - Viedeň. Viedol slovenské prvoexpedície do Bangladéša, Guyan a Surinamu, do Severnej Kórey aj našu prvú cestu na Antarktídu. Dnes s láskou ukazuje svet svojim dvom dcéram. Jozef má u nás na starosti marketing, internú komunikáciu so sprievodcami a kvalitu BUBO ciest do Škandinávie (ako vyštudovaný škandinavista a prekladateľ bestsellerov z nórčiny a švédčiny). 

Obľúbený zájazd z BUBO katalógu
Patagónia, Ohňová zem + luxusná plavba (Komfort)

Zo zájazdu:

Jozef Zelizňák

Posledná úprava článku | Prečítané: 83

Odporúčame tieto zájazdy

E

Ázia  

India


náročnosť

16 dní

Trvanie

3113 4265€
E

Ázia  

Tibet, Nepál, India, Čína


náročnosť

26 dní

Trvanie

4158 5940€
K

Ázia  

Vietnam, Kambodža


náročnosť

16 dní

Trvanie

3700 4353€
K

Amerika  

Karibik, Mexiko


náročnosť

16 dní

Trvanie

3295 4393€

Získajte prístup
k exkluzívnym ponukám
a informáciám.