Najlepšie hotely sveta: One & Only Maldives

Najlepšie hotely sveta: One & Only Maldives

Obľúbený 5* rezort One & Only Reethi Rah predstavuje svet ultra luxusného rezortu, kde nenájdete žiaden iný druh ubytovania okrem víl. Úroveň servisu a voliteľného štandardu tu dosahuje najvyššie priečky a tak je rezortom pre najnáročnejších klientov. Ostrov na ktorom sa rezort nachádza je posiaty palmami, ozdobený katalógovými, snehobielymi plážami a jeho súčasťou sú aj reštaurácie s gastronomickými špecialitami. Všetko od príchodu na lodi cez bohémske ubytovanie až po zážitky je tu na najvyššej úrovni a niet divu, že One & Only získal za posledné roky niekoľko ocenení. Vyberte sa za svojim snom práve sem a nechajte Maldivy, aby vám vliezli pod kožu.

Kde sa nachádza rezort One & Only? #

Luxusný 5* rezort One & Only nájdete severne od hlavného mesta Malé na severnom atole Kaafu, teda v miestach, kde sa pred rokmi začala písať história maldivského turizmu. Rezort leží na ostrovčeku Reethirah a patrí medzi najväčšie privátne ostrovy severných Maldív. Z medzinárodného letiska Malé je rezort vzdialený cca 35 kilometrov.

Aké je počasie na Maldivách? #

Ostrovné Maldivy poznajú len dve ročné obdobia. Obdobie sucha a obdobie dažďov, ktoré sa tu pravidelne striedajú. Od októbra do apríla sucho prináša severovýchodný monzún (Iruvai), po zvyšok roka ovplyvňuje počasie vlhký juhozápadný monzún (Hulhangu). Dažďové obdobie je sprevádzané búrkami a silným vetrom, čo takisto ovplyvňuje príboj vĺn. Priemerné maximálne denné teploty po celý rok sú 30 – 32°C (v noci 24 – 27°C). Voda má stále teplotu okolo 27°C. Maldivy sú celoročná destinácia, kde Vám teplota nikdy neklesne po 30 a vždy sa opálite. Hlavná sezóna je od polovičky októbra do apríla a daždivejšia od mája do septembra. Spŕchnuť však môže kedykoľvek. 

Ak aj budete na ostrove v období sucha nezľaknite sa ak sa vám nad hlavou vynoria oblaky. Je to bežné počasie tu na Maldivách. Ráno môže byť nádherne, modrá obloha bez jediného obláčika a neskôr sa oblaky nad rajom vytvoria a dokonca spŕchne. Nie je to nič nezvyčajné ani pre TOP sezónu v decembri či v januári. Prehánky trvajú krátko, niekedy len polhodinku, inokedy hodinu, ale vždy sa príjemne osvieži vzduch na celom ostrove. Prehánka v období sucha je tak príjemným spestrením pobytu.

Rajský ostrov čaká na vás
Foto: One & Only

Kedy cestovať na Maldivy? #

"Kedy je najlepší čas cestovať na Maldivy?" Ak máte možnosť vybrať si tak choďte v období december - marec.  "Kedy sú najlepšie ceny?" V období jún- august. "Počas obdobia dažďov vôbec nebudem vidieť krásny oceán ani tyrkysovú farbu?" Nie, toto nie je pravda. Aj počas obdobia dažďov môžete mať celý týždeň nádherné slnko a naopak v období sucha môžete mať zatiahnutú oblohu bez slnka.

Január : Nádherné horúce počasie, slnečné dni, nízka vlhkosť a záplava slnečných lúčov. Môžu sa vyskytnúť krátke prehánky, väčšinou popoludní. Oceán je teplý s výbornou viditeľnosťou a perfektný na šnorchlovanie a potápanie.

Február : Patrí medzi najlepšie mesiace. Najsuchší mesiac roka s menej ako 70mm zrážok. Teploty nad 30 stupňov a výborná viditeľnosť pod vodou.

Marec : Teploty sa šplhajú ešte vyššie a lenivosť dosahuje vrchol. Občasný dážď príjemne schladí rozpálený piesok a pod vodou vidno úplne všetko. V marci začína aj surfovacia sezóna, ktoré trvá do októbra. Najväčšie vlny však bývajú v júli a auguste.

Apríl : Ďalší horúci mesiac a zároveň koniec obdobia sucha. Od polovičky až konca apríla prichádzajú častejšie zrážky, ktoré však netrvajú dlho. Vzduch je stále dusnejší. 

Máj : Začínajú dažde, je dusno a horúco. Dážď a búrky sa môžu vyskytnúť kedykoľvek. Viditeľnosť pod vodou je stále dobrá.

Jún : Daždivý mesiac s horšou viditeľnosťou pod vodou, ale zároveň najlepší čas na potápanie s mantami a žralokom veľrybím. Ceny hotelov padajú.

Júl : Horúci a dusný mesiac s krátkymi intenzívnymi lejakmi. Ak surfujete tak toto je čas kedy treba byť na Maldivách. Potápanie je stále perfektné a obrovské žraloky kŕmiace sa planktónom máte hneď vedľa seba. 26.7. oslavujú Maldivy deň nezávislosti a ak ste na obývanom ostrove tak zažijete množstvo zábavy.

August : Veľmi podobné počasie ako v júli.

September : Jeden z najdaždivejších mesiacov a iba 7 hodín slnka denne. Viditeľnosť pod vodou je horšia, ale vďaka množstvu planktónu vo vode sa tu stále zdržuje množstvo žralokov veľrybích a mánt. Už len kvôli nim sa sem oplatí cestovať.

Október : Najdaždivejší mesiac v roku a zároveň koniec zrážok. Záver surferskej sezóny a stále so šancou vidieť veľké zvieratá pod vodou. 

November : Krátke dažde poobede, ale inak nádherné slnečné dni.

December : Teplý a suchý mesiac s občasnými prehánkami. Výborný čas na útek z európskej zimy!

Váš rezort One & Only pri pohľade z výšky
Foto: One & Only

Po prílete na Maldivy #

Prílet na medzinárodné letisko v Malé je veľmi jednoduchý. Nečakajte tu žiaden chaos a ani sa nemusíte báť, že by ste sa na ňom stratili. Práve naopak. Je pomerne malé a celkom prehľadné. Po vystúpení z lietadla idete s pasom v ruke k prepážke, kde dostanete pečiatku a o pár krokov už stojíte na mieste, kde sa čoskoro stretnete s vašou batožinou. Dajte si pozor len na to, aby ste do krajiny neprinášali žiaden alkohol, pretože to je na Maldivách striktne zakázané a môže to viesť k postihom.

Vezmite si vašu batožinu a kráčajte von do príletovej haly, kde na vás už čaká miestny partner z rezortu One & Only a postará sa o vás. Rezortový ostrov je od letiska len 35 kilometrov a to znamená, že na neho nemusíte letieť ani lokálnym letom ani hydroplánom. Zamestnanec rezortu vás vezme von z letištnej haly a kráčate spoločne niekoľko desiatok metrov na miesto, kde leží pred letiskom prístav. Tam nasadnete na loď a odveziete sa priamo na váš ostrov. O všetko je postarané a vy sa už postaráte len o to, aby ste si užili plavbu s výhľadom na maldivské ostrovy a farby Indického oceánu.

Cesta na ostrov #

Váš rezort One & Only leží v severnej časti Maldív (atol Kaafu) a tak sa na ostrov odveziete loďou. Presun z medzinárodného letiska trvá cca 50 minút. Hneď ako vyplávate z prístavu na letisku, všimnete si po vašej ľavej strane ostrov Malé s hlavným mestom Maldív. Je najhustejšie zastavaným maldivským ostrovom a na malom kúsku zeme sa tu tlačí cez 130-tisíc obyvateľov. Medzi domami sa vynára občasná mešita, čím Maldivy ukážu, že sú moslimskou krajinou. Čoskoro sa pohľad na Malé stratí a zostane za vami. Plavíte sa ďalej na sever a z vodnej hladiny Indického oceánu sa pomaly vynárajú ďalšie ostrovy. Ešte chvíľku a ste na vašom luxusnom ostrove Reethirah, kde na vás čaká vaša vila v rezorte.

Chceli by ste prísť na ostrov zážitkovou plavbou na luxusnej jachte? Pre One & Only to nie je žiaden problém a ak si ju objednáte, bude na vás čakať priamo pred letiskom, aby vás odviezla na váš rezort. Prvý zážitok tak ulovíte ešte predtým, než si zložíte veci vo svojej vile. Je to len na vás

Prečo si vybrať rezort One & Only? #

Rezort One & Only presne vie ako na vás. Ešte ste ani len neprišli na ostrov, no on už vie, že si ho čoskoro zamilujete. V tom je vždy o krok vpred a dokáže predvídať to, čo budú ľudia zbožňovať. Ostrovček Reethi Rah (jeho názov sa dá preložiť ako Nádherný ostrov) zažil svoju premenu pred dekádou a hneď ako rezort otvoril svoje brány, nastavil latku luxusu tak vysoko, že sa mu za tie roky vyrovnalo len zopár ďalších maldivských rezortov. Stačí spomenúť to, že ostrov v roku 2017 vyhlásili za jednotku v oblasti Indického oceánu a o rok neskôr si odniesol dokonca tri ceny od maldivského turistického ruchu. Devízou rezortu je aj osobitosť a unikátnosť. Veľa krát sa na Maldivách stane to, že rezorty v snahe modernizovať strácajú svoju vlastnú dušu a presne preto sa One & Only vybralo svojou vlastnou cestou čoho výsledkom je ubytovanie vo vilách, ktoré sú na Maldivách jedinečné. Nekráča s módnymi výstrelkami, ale dlhodobo buduje svoju vlastnú predstavu a ako im hostia ukázali, vsadili na viac než dobrú kartu.

Na maldivské štandardy je ostrov pomerne veľký a vďaka tomu mohol rezort postaviť svoje vily so zreteľom na dokonalé súkromie. Každá vila tak má svoj vlastný pozemok a pokojne ho môžeme nazvať aj privátnou plážou, pretože sami zistíte, že ste na nej takmer vždy sami. Ak hľadáte súkromie, ticho, pokoj a ničím nerušený oddych, toto je presne miesto, ktoré ste hľadali. Neskutočne si tu budete vedieť oddýchnuť. Rezort vykročil aj cestou ekologického turizmu a v rámci zeleného ostrova sa občas prichytíte pri myšlienke, že vás obklopuje príjemná džungľa v ktorej dokonca môžete pohľadať krásne, voňavé orchidei. Rezort vám okrem skvelého oddychu dokáže namiešať aj koktejl zážitkov od pláží cez vodné športy, jógu, potápanie či šnorchlovanie až po školu varenia či lekcie z umenia. One & Only má na ostrove dokonca až 12 pláží a 3 bazény a tak nikdy neupadnete do stereotypu, pretože vždy budete mať na výber. Týmto sa skutočne môže pochváliť len veľmi málo rezortov!

Vitajte na ostrove #

Čo sa dá stihnúť v živote za necelú hodinu? Na to aby ste medzinárodné letisko v Malé vymenili za fantastický ostrov s rezortom vám bude stačiť 50 minút plavby loďou. Po príchode na ostrov vás na drevenom móle privítajú zamestnanci hotela a od prvých momentov sa vám budú venovať.

Batožinu nechajte tu, postarajú sa o ňu a stretnete sa s ňou priamo vo vašej vile. Konečne ste tu! Dostanete na osvieženie welcome drink, vychladený uteráčik a prvú dávku úsmevov s akými sa tu od teraz budete stretávať každodenne. Zoznámite sa s vašim osobným kontaktom, ktorý sa bude počas pobytu starať o vašu vilu a dovolenka sa môže začať. Po krátkom check-ine sa už veziete golfovým autíčkom do svojej vily tak, aby vám ešte butler ukázal cestou najdôležitejšie miesta vášho ostrova. Zatvoríte za sebou dvere a maldivský sen začína!

Ostrov s rezortom má prekrásne pláže, ktoré budú takmer len pre vás
Foto: One & Only

Plážová alebo vodná vila? #

Maldivský rezort One & Only má pre vás na výber viacero druhov ubytovania v rôznom štandarde tak, aby ste si vybrali presne takú vilu po akej túžite. Na začiatku výberu si položíte klasickú maldivskú otázku: „Plážová alebo vodná vila?“. 5* Rezort má v ponuke 122 luxusných víl, ktoré vynikajú totálnym súkromím. Vezmite si fakt, že ostrov má 6 kilometrov pláží a tak svoje vily mohol rozmiestniť po celom ostrove tak, aby ste ani netušili, že máte susedov. Luxus a intimita rezortu k sebe dokonca dokázala prilákať také mená ako je Gordon Ramsay, Tom Cruise alebo David Beckham. Z našich skúseností vám odporúčame siahnuť po vodnej vile nielen preto, že je zosobnením maldivskej dovolenky, ale aj preto, že je to často splnený sen. One & Only myslel aj pri vodných vilách na súkromie a kým na iných ostrovoch sú často všetky vodné vily na jednom drevenom móle, tu ich umiestnili na ôsmich miestach, tak aby boli na jednom móle maximálne štyri vily. Hovorili sme vám, že tento rezort je vo všetkom úplne iný.

Interiér každej vily sa vyznačuje modernou eleganciou a štýlom, ktorý je pre rezort charakteristický. Všetky vily majú tiež krásne prepracovaný strop s drevom aj prírodným kameňom, kúpeľňu zdobia mozaiky a priestory sú príjemne presvetlené. Súčasťou každej vily je aj osobná starostlivosť povereného pracovníka rezortu, každodennú dávku čerstvého ovocia, vody ako aj kávy alebo čaju.

Beach Villa

Podmanivé plážové vily umiestnené priamo na ostrove sú síce najzákladnejším typom ubytovania v luxusnom rezorte, ale aj napriek tomu si držia vysoký štandard náročného bývania. Na ostrove ich nájdete dokopy 36 a pre ich polohu na pláži len pár krokov od tyrkysového mora si ich zamilujete. Hneď ako vojdete do vily, ocitnete sa v príjemnej spálni a súčasťou vily je samozrejme aj priestranná, luxusná kúpeľňa. Súčasťou vily je aj satelitná televízia a rýchle wifi pripojenie. Pred vilou máte svoj osobný kúsok raja s drevenými lehátkami a pohľadom na oceán. Oddýchnuť si môžete aj vo hamake natiahnutej medzi kokosovými palmami. Veľkosť vily je 135 m2.

3 fotografie

Beach Villa

Beach Pool Villa

Beach Pool Villa je nadstavbou predošlej plážovej vily a teda tým lukratívnym ťahákom je vlastný, privátny bazén, ktorý je v tesnej blízkosti vily. Samotný bazén má 23 m2 a budete to miesto, kde budete tráviť viac času, než ste si mysleli. Pohodlná, kvalitná posteľ, vila otvorená do drevenej verandy obkolesenej tropickou zelenou a kokosovými palmami a množstvo miesta nielen v interiéri, ale aj vonku pred vilou. Ani nebudete vedieť, že máte susedov, pretože rezort dbal na rozstupy dávno pred pandémiou. Ak chcete, vaša luxusná kúpeľňa bude mať výhľad na bazén či oceán a večery na vašej terase budú mať nezameniteľné čaro. Samozrejmosťou sú aj lehátka pri bazéne na zmyselný oddych či hojdacia sieť. Veľkosť vily je 165 m2.

3 fotografie

Beach Pool Villa

Grand Beach Villa Pool

Špecialitou rezortu v rámci plážových víl je aj Grand Beach Villa s vlastným privátnym bazénom. Vila má dve spálne a celý priestor ponúka veľa miesta aj na posedenie v interiéri. Samozrejmosťou sú aj dve kúpeľne so štýlovým vybavením. Vila je pretkaná drevenými detailmi a keď si všimnete strechu, budete cítiť aj maldivské, lokálne vplyvy premiešané s elegantným riešením. Ozdobou tejto vily je obrovský privátny bazén, ktorého veľkosť je 50 m2. Ponoríte sa do neho a nad vami rastú palmy až máte pocit, že ste sa ocitli na opustenom ostrove s luxusným nádychom. Ak budete mať chuť skočiť do oceánu, stačí pol minúta a ste tam! Veľkosť vily je 322 m2.

3 fotografie

Grand Beach Villa Pool

Two Villa Residence Pool

Ak cestujete štyria dospelí a chceli by ste byť spolu ako partia, no zároveň mať aj svoje súkromie, rezort ponúka odpoveď v podobe komplexu dvoch privátnych víl. Stoja vedľa seba, majú spoločný bazén, vonku nájdete verandu aj miestom, kde na vás čakajú lehátka a ste spolu, hoci každý spí vo vlastnej vile so spálňou, luxusnou kúpeľňou a všetkým, čo si takáto vila zaslúži. Veľkosť dvoj vily je 300 m2.

3 fotografie

Two Villa Residence Pool

Water Villa

Vodné vily predstavujú symbol Maldív a ak máte radi ikonický luxus, skúste pouvažovať nad touto alternatívou. Vodné vily nájdete tu v rezorte One & Only na západnej, ale aj na východnej strane ostrova umiestnené nad lagúnou s tyrkysovými farbami. Ako sme písali aj vyššie, súkromie hostí je na ostrove prvoradé a tak máte na jednom drevenom móle maximálne štyri vodné vily, čo mimoriadne oceníte. Je to dokonalý únik pred svetom, kedy budete u seba na drevenej terase s vyloženými nohami sledovať pokoj oceánu so všetkými jeho odtieňmi. Kedykoľvek sa rozhodnete ísť sa osviežiť, len spravíte pár krokov a môžete sa kúpať alebo šnorchlovať. Vila je príjemne otvorená do priestoru a tak je presvetlená a plná detailov od ktorých neodlepíte oči. Skúste si oddýchnuť aj v hamakách natiahnutých priamo nad oceánom. Počujete ten šum mora? Ak vám môžeme poradiť, vyberte si vily na západnej strane ostrova, vďaka čomu budete môcť priamo z vašej verandy sledovať krásny, maldivský západ slnka. Veľkosť vily je 149 m2.

3 fotografie

Water Villa

Water Pool Villa

Ide luxusnejší variant vodnej vily, pretože jej súčasťou je aj vlastný, privátny bazén (24 m2). Keby len to, je to dokonca bazén tzv. infinity pool, ktorý je vkusne navrhnutý tak, aby ste mohli byť ponorený v bazéne a priamo z neho sledovať krásu tyrkysového oceánu. Tento výhľad si viete užiť aj z modernej kúpeľne a to jednoducho musíte skúsiť. Rozľahlé patio ústi do bazénu, nájdete tu vlastné sedenie, lehátka a samozrejme aj schodíky priamo do oceánu. Medzi najpríjemnejšie miesta bude patriť aj altánok s lehátkami, kde je vedľa vás a pred vami len Indický oceán. Dekorácia vila sa strieda s drevenými doplnkami, tradičnými prvkami a elegantným dizajnom. Veľkosť vily je 149 m2.

3 fotografie

Water Pool Villa

Grand Water Villa Pool

Chcete si na Maldivách užívať zmyselný luxus priamo v luxusnej vodnej vile? Grand vila s vlastným, privátnym bazénom je najlepšia možnosť ostrova. V celom rezorte tu nájdete len 2 takéto vily a tak si viete predstaviť, aké sú obľúbené a vyhľadávané. Táto vila spĺňa všetky predstavy o maldivskom sne. Je priestranná, pohodlná, pretkaná dizajnovými drobnosťami a okrem spálne v nej nájdete aj veľkú spoločenskú miestnosť s vnútorným sedením či luxusnú kúpeľňu s vaňou s výhľadom. Najdokonalejšími priestormi sú tie vonkajšie, kde máte jednak sedenie, ale aj lehátka s prístupom do lagúny a najväčším lákadlom je bazén. Nie jeden, ale rovno dva bazény, ktoré sú len a len vaše. Jeden z nich máte priamo pred spálňou a druhý na bočnej strane vily vedľa verandy s posedením. Veľkosť rezidencie je 241 m2.

3 fotografie

Grand Water Villa Pool

Kde sa najesť? #

Váš luxusný rezort One & Only je gastronomickým rajom. Nájdete tu nie jednu, či dve, ale rovno päť reštaurácií, ktoré sú pripravené na to, aby vás zásobovali kulinárskymi špecialitami. Reštaurácie si pre vás pripravili ázijské, medzinárodné aj lokálne chute, ale medzi perličky patrí aj blízkovýchodná, japonská či stredomorská kuchyňa a dokonca vás prekvapí aj výber vegetariánskych aj vegánskych jedál. Každá z možností je odlišným zážitkom a tak si skúste aj vy svoj pobyt vychutnať tak ako by ste boli na kulinárskej ceste okolo sveta. Rezort má aj svoju vlastnú organickú záhradu, kde pestuje zeleninu aj bylinky a spolupracuje s lokálnymi rybármi, aby ste mali na tanieri najčerstvejšie ryby alebo morské plody. Luxus nie je v rezorte len v ubytovaní, ale nájdete ho aj v reštauráciách.

Ak si chcete vychutnať večeru v niektorej z reštaurácii, osvedčilo sa nám, aby ste si spravili rezerváciu deň vopred a mali tak istotu, že vás bude čakať vaše miesto.

Vitajte na kulinárskom ostrove
Foto: One & Only

Hlavnou reštauráciou rezortu je Reethi, kde máte každý deň aj raňajky formou bufetových stolov (7:00 – 10:00) a tak sa s ňou budete stretávať najčastejšie. Reethi ťaží zo svojej polohy na brehu oceánu, čo znásobí váš príjemný pocit z celého miesta. Ráno slúži ako bufet, ale večer sa premení na modernú reštauráciu, kde budete mať na výber tri živly premenené do gastronómie. Zem symbolizuje francúzsku kuchyňu, oheň sa pohrá s chuťami Ázie od indických, srílanských cez čínske až po thajské vplyvy a voda poteší všetkých milovníkov morských plodov, ktoré sa preplietli s talianskou kuchyňou. Reethi má pripravené aj rôzne tematické večere, kde sa viete zúčastniť od talianskeho bufetu cez arabské ochutnávky, indickú masala noc či ázijské špeciality.

Raňajkový bufet je mimoriadne štedrý a budete nadšení natoľko, že si nebudete vedieť na prvý pohľad ani vybrať. Oči by tu jedli od prvého žmurknutia. Šalátový bar, výber mäsových výrobkov, syrov, jogurty, exotické ovocie, omelety, čerstvé pečivo, sladkosti od waflí cez palacinky či lievance. Na raňajkách nájdete aj ázijské či indické chute ak by ste chceli vystriedať svoje vnímanie tradičných raňajok. Na výber máte aj čerstvé, ovocné džúsy, rôzne druhy káv od espressa po cappuccino a samozrejmosťou je aj čaj. Dáte si na raňajky šampanské? Žiaden problém! Budete ním zapíjať raňajky s výhľadom na jednu z najkrajších pláži rezortu. Nebudete sa diviť, prečo vám tie raňajky trvajú tak dlho.

Botanica – Je rajom pre vegetariánov či vegánov, pretože práve na rastlinnú stravu sa táto reštaurácia špecializuje, no nájdete v nej aj geniálnu jahňacinu či stejk z tuniaka. Svoje čerstvé jedlá podáva v čarovnom prostredí záhrady, ktorá znásobuje zážitok z celého miesta. Súčasťou reštaurácie je aj moderný gin bar, kde nájdete až 34 rôznych druhov ginov a ak je to pre vás nápoj číslo jedna, viete kde budete tráviť najviac času. Gin vám tu spárujú s najlepšími možnými chuťami a tak sa môžete tešiť na niečo nové. Všetko tu robia na 100%.

Tapasake – Romantická reštaurácia Tapasake v sebe ukrýva dokonalosť a chuť japonskej kuchyne. Najviac hostí práve o tejto reštaurácii hovoria ako o najlepšej voľbe na ostrove a my s nimi súhlasíme. Leží v príjemnom prostredí s výhľadom na oceán a výhľad si môžete užiť aj na kuchárov, ktorí priamo pred vami pripravujú jedlá. Vychutnajte si techniku teppanyaki, no ako predjedlo skúste dokonalo čerstvé suši a sašimi, ktoré budete ochutnávať len pár sekúnd po tom, ako ich šéfkuchár dokončil. V menu nájdete rôzne druhy rýb a zaujímavo pôsobí aj tapas s wagyu hovädzinou. Zaujme vás aj vínny lístok s pozoruhodnou ponuku rizlingov či pinot noir.

Rabarbaro – Príjemná, rustikálna reštaurácia Rabarbaro sa špecializuje na taliansku kuchyňu, ktorú podáva s čerstvosťou a chuťou za akú by sa nehanbili ani talianske podniky zastrčené v romantických uličkách Apúlie. Jednoduché jedlá, dokonalé prevedenie a ak nemáte chuť na cestoviny či šafranové rizoto, ochutnajte pizzu, ktorú pripravujú v originálnej peci. Reštaurácia je otvorená len počas obedu (12:30 – 16:00).

Fanditha – Zaujímavou reštauráciou, ktorá stojí za vyskúšanie je Fanditha na severe ostrova. Jej devízou je to, že vsadili na blízkovýchodnú kuchyňu a povýšili ju tu na zážitok. Toto si rozhodne nechcete nechať ujsť. Má v sebe exotiku, chuť Orientu a orientálne sa aj správa. Môžete sedieť na pláži alebo v arabskom lonunge s kobercami a arabskou hudbou. Skúste ako predjedlo baklažánový Baba ganúš či Warak Enab (plnené vínne listy ryžou, mäsom a koreninami). Ako hlavné jedlo si dajte Shish tavook, kurací kebab alebo vsaďte na hovädzinu. Zaujmú vás aj grilované krevety na orientálnom korení.  K jedlu si môžete objednať aj víno z dlhej vínnej karty. Otvorená je iba večer.

Rah Bar – Jeden z dvojice maldivských barov na ostrove, kde sa mieša moderná architektúra s romantickými výhľadmi na oceán. Špecializuje sa na kokteily a nájdete ich tu viac, než si viete prestaviť. V bare pracujú profesionáli hľadajúci nové a nové chute či kreácie a tak budete mať istotu, že v pohári na vás čaká zážitok. Okrem obrovského výberu kokteilov tu nájdete aj iný alkohol, nealkoholické nápoje či výber vín.

Beach Club – Predstavuje fúziu medzi barom a reštauráciou, kde si môžete skočiť na ľahký obed alebo na večeru. Ak nie ste hladní, dostanete tu skvelý drink, miešané nápoje alebo pohár obľúbeného vína. Spomedzi chuťoviek patria medzi najobľúbenejšie Ceasar šalát, grécky šalát s feta syrom, mexické burrito, skvelé burgre alebo grilovaný, maldivský tuniak.

Čo si pre vás ostrov pripravil? #

Privátny rezortový ostrov One & Only má v sebe punc dokonalého oddychu, kedy by vašou dennou náplňou mohla byť bezchybná pláž či tyrkysové odtiene lagúny, k tomu slnečné lúče a totálne vypnutie myšlienok. Samozrejme, ak toto od rezortu čakáte, ten vám to všetko do bodky splní, no myslite aj na to, že rezort vám okrem toho naservíruje viacero lákadiel, nie aby vás od oddychu odpútalo, ale aby zvýšilo zážitok z vašej dovolenky. Čo poviete?

Milujete plávanie v bazénoch? One & Only vás aj tu presvedčí, že to nie je rezort ako každý iný, pretože na ostrove nájdete až tri perfektné bazény pripravené pre svojich hostí. Samozrejme niektoré vily majú svoje privátne bazény, ale tie nechajme teraz bokom. Ikonický bazén Lap Pool je dlhý 30 metrov a je prístupný len pre dospelých návštevníkov rezortu. Je to najkrajšie miesto na fotografiu, pretože bazén vystupuje z ostrova až k lagúne a tak vytvorí krásnu ilúziu toho, že plávate z bazéna priamo do oceánu. Neďaleko od tohto bazénu je aj hlavný bazén ostrova pre všetkých hostí a samozrejme nájdete tu aj bazén, ktorý je vyhradený len pre deti. Ten má svojho vlastného plavčíka a dokonca aj šmykľavky plné zábavy. One & Only ukáže, že aj bazény môžu byť zážitkom vašej dovolenky. Večer bazény krásne svietia, tak sa určite vráťte kvôli atmosfére.

One & Only je unikátnym ostrovom aj pre svoje pláže. Jasné, každý maldivský ostrov má pláž, veď aj pre ňu ste na Maldivy pricestovali. Výhodou tohto rezortu je však jeho rozloha a práve vďaka nej získal rezort až 12 pláží a to je niečo, čím sa nemôže pochváliť len tak hocikto! Medzi najkrajšie pláže patrí Palm Beach na juhozápade ostrova. Ak cestujete s deťmi, tak sa ubytujte na Grand Beach, ktorá je pre deti najlepšia, pretože je obrovská, je to dlhočizná lagúna a plytká voda. Pre deti je vhodná aj pláž North Beach.

Dali ste si za cieľ vrátiť sa z Maldív oddýchnutý a zrelaxovaný ako nový človek? One & Only vie presne ako tento cieľ dosiahnuť a tak si nájdite svoje miesto v luxusnom SPA rezorte One & Only. Patrí k najväčším SPA centrám na Maldivách a tak máte zaručené dokonalé súkromie, prepletené s procedúrami a oddychom. Omámi vás jeho atmosféra, exteriér aj interiér, pretože pôsobí upokojujúco a hneď ako sa sem dostanete, ste v rukách profesionálov, ktorí vám radi poradia, čo podniknúť. Dáte si masáž, peeling celého tela a potom sa ponoríte do vírivky? Alebo dáte prednosť saune, parnému kúpeľu a relaxácii priamo na pláži či v záhrade? V ponuke nájdete aj programy pre páry, ktoré trvajú takmer tri hodiny a vedia vám ich prispôsobiť podľa vašich predstáv.

Dali by ste si počas pobytu na ostrove radi do tela? K dispozícii máte perfektne vybavenú telocvičňu, fitnes centrum, kde môžete využiť aj služby privátneho trénera. Stačí prísť a vybrať si na čo máte chuť.

Radi by ste si na ostrove zabehali? Žiaden problém. Aj my beháme najradšej po svete a teda na ostrove nájdete cestičky, ktoré sú najmä ráno príjemné, svieže a obklopené zeleňou! Môžete si vybrať modrý 4-kilometrový okruh alebo tmavý okruh v dĺžke 6,4 kilometra. Toto ste na ostrove rozhodne nečakali, však?

Vďaka okruhom, ktoré tu nájdete a aj vďaka tomu, že rezort patrí medzi najväčšie na Maldivách je príjemným spôsobom na trávenie času požičanie bicyklov. Môžete sa na nich premávať ostrovom, nazrieť na všetky pláže, ktoré rezort má a spojíte tak aktívnu dovolenku s tou oddychovou.

Súčasťou rezortu sú aj ďalšie športoviská a teda nájdete tu futbalové ihrisko, ihrisko na plážový volejbal, bedminton aj na petanque a samozrejmosťou sú aj dva tenisové kurty. Rezort vám ponúkne dokonca aj lezeckú stenu The Rock na ktorej sa môžete vytrápiť a prekonávať svoje osobné rekordy.

Milujete vodné športy? Ani v tomto vás One & Only nemá ako sklamať. Maldivy sú ako stvorené na vodné radovánky a samozrejme vodné športy. Na výber tu budete mať toľko možností, že ich všetky zrejme ani nestihnete. O to nejde, vyberte si tie, ktoré vás lákajú zo všetkého najviac a venujte sa tým. Medzi najpríjemnejšie a najjednoduchšie aktivity patrí morský kajak vďaka ktorému sa môžete na ostrov pozrieť z inej perspektívy, zašportujete si a užijete si krásu Maldív priamo z vodnej hladiny. Skúsiť si môžete aj čoraz obľúbenejší paddleboard a kto vie, možno sa necháte nahovoriť na windsurfing,  vodné lyže, wakeboard či kite surfing? Parasail ste dosiaľ videli len v dokumentoch či na videách, ale tu si ho môžete vyskúšať na vlastnej koži. Ak si netrúfate, zverte sa do rúk inštruktorom a radi vám všetko vysvetlia, aby ste zo všetkého vytlačili maximum.

Zaujímavou, oddychovou alternatívou k vodným športom je aj prenájom katamaránu s kapitánom. Nasadnete na katamarán a o nič sa nestaráte len o to, aby ste si vychutnali plavbu, spravili niekoľko krásnych fotografií na instagram či do rodinného albumu a uvideli krásu ostrova a oceánu z inej perspektívy. Okrem katamaránu si môžete požičať aj luxusné člny či lode na preskúmanie okolia. Zaujímavou možnosťou, ktorú vám One & Only ponúkne je aj romantická plavba spojená s večerou pri západe slnka. Všetko vám naservírujú na loď a ulovíte tak unikátny zážitok, ktorý bude patriť medzi najkrajšie z ostrova. Pomaly sa plavíte, slnko zapadá, čas trávite so svojou polovičkou a do toho vás ešte prúdi pozdraviť aj delfíny. Dokonalé!

Ak vás láka vyraziť na more, rezort vám ponúkne aj zážitok tradičnej maldivskej rybačky. Nasadnete do drevnej loďky zvanej dhoni akú na Maldivách poznajú stáročia a vyberiete sa na oceán. Druhou verziou je moderná, rybárska jachta s najnovším vybavením. Všetko je len o tom, čo preferujete. Najčastejšími úlovkami je barakuda alebo tuniak, ale uloviť môžete čokoľvek. Ak budete mať šťastie na úlovok, po návrate vám ho môže šéfkuchár ugrilovať a vy budete mať nezabudnuteľnú večeru.

Potápanie alebo šnorchlovanie? #

Maldivy vynikajú krásnou podmorskou faunou aj flórou a preto patrí šnorchlovanie alebo potápanie medzi najobľúbenejšie činnosti na ostrove. Rezort nie je výnimkou a tak si tu svoj sen o podmorskom svete môžete prežiť bez akýchkoľvek problémov. Šnorchlovanie je jednoduchším variantom a pre svoju dostupnosť sa ho môže nabažiť skutočne každý. Veľká väčšina ostrova je vytvorená umelo a tak tu nečakajte najkrajšie koralové útesy Maldív, ale stále vás tu bude šnorchlovanie baviť. Okraj koralového útesu Kaafu nájdete na západnej strane ostrova kde môžete stretnúť okrem tropických rýb aj žraloky či korytnačky. Za najkrajším šnorchlovaním treba vyraziť na výlety loďou. Tu vás vezmú na krásne miesta, kde si podmorský svet Maldív rozhodne zamilujete. Vlastný šnorchel si vezmite so sebou, ale ak ste si ho aj zabudli alebo ste nikdy žiaden nemali, nevadí. Ostrov má vlastnú požičovňu a viete si ho požičať na deň alebo pokojne aj na celý pobyt. Rovnako si v ňom viete zapožičať aj plutvy či iné drobnosti.

Ak si na šnorchlovanie netrúfate a chcete si ho skúsiť s profesionálom, stačí povedať a môžete sa pridať k organizovanému šnorchlovaniu, kde vás oboznámia s technikou a ukážu najkrajšie miesta v okolí ostrova a následne aj vysvetlia aké druhy rýb ste videli či stretli. Dokonca sa tu viete stretnúť aj s morskými korytnačkami, rajami či dokonca mantami, ktoré v okolí ostrova žijú.

Pri šnorchlovaní si dajte pozor na ostré, maldivské slnko a nechajte si na sebe tričko, inak sa do polhodiny spálite a budete to cítiť aj nasledujúce dni.

Maldivy a potápanie rozhodne patria k sebe. Rezort One & Only leží na severe Maldív na atole Kaafu a ten prekypuje podmorským životom. Atol dokonca patrí medzi najkomplexnejšie v celej krajine a tak tu o podmorskú krásu nebude rozhodne núdza. Okolie atolu je výdatné nielen vďaka tomu, že tu objavíte aj vraky, ale čakajú tu aj jaskyne, zaujímavé koralové útesy, koralové záhrady plné farieb a dokonca sa v okolí vyskytujú aj obrovské manty či dokonca vzácny žralok kladivohlavý. Atol Kaafu patrí medzi potápačmi k najnavštevovanejším miestam. Budete tu rozhodne v dobrých rukách.

Potápať sa môžete aj v tesnej blízkosti ostrova, ale ešte krajšie miesta nájdete na potápačských výletoch, kam sa vyberiete s profesionálom loďou. Ten sa o vás postará a vyberie tie najzaujímavejšie miesta na potápanie. V rezorte si vďaka škole môžete ľahko spraviť potápačský kurz (PADI) a ak ho už máte dávno za sebou, môžete sa bez problémov ponoriť. Ak ste sa dlho nepotápali, odporúčame vám spraviť si „refresh“ ponoru a potom sa vydať hľadať zážitky pod hladinu oceánu. Na výber máte aj zaujímavé nočné potápanie.

Cestujete s deťmi? #

Luxusný rezort One & Only je perfektným miestom pre rodiny s deťmi a práve na deti sa tu myslí v mnohých detailoch. Detský klub, ktorý tu nájdete patrí medzi najlepšie na celých Maldivách a ponúka obrovské možnosti, aby deti prežili fantastickú dovolenku. Detský klub má svoje dve skupiny, to prvou je KidsOnly, kde sú deti od 4 do 9 rokov a druhým miestom je ClubOne pre tínedžerov. Pre obe skupiny tu profesionáli pripravujú aktivity na dennej báze. Deti majú k dispozícii vlastný bazén, je tu zóna s hrami medzi ktorými je aj playstation či dokonca detské kino. Klub organizuje aj školu varenia, školu umenia, výrobu keramiky či bláznivé aktivity v mori medzi ktorými vyhráva jazda na nafukovacom banáne. Ak máte so sebou najmenšie deti, rezort vie na požiadanie pripraviť aj babysitting.

Deti si užijú najviac plážové vily. Vodné vily nie sú pre ne vhodné, pretože je tu obmedzený výpočet ich aktivít. Plážová vila má pláž, lagúnu, moru, veľa priestoru a tak veľa možností. Ak cestujete s deťmi, tak sa ubytujte na Grand Beach, ktorá je pre deti najlepšia, pretože je obrovská, je to dlhočizná lagúna a plytká voda. Pre deti je vhodná aj pláž North Beach.

Kam sa vybrať na výlet? #

K dovolenke plnej zážitkov patria aj príťažlivé výlety a iste tušíte, že ani rezort One & Only nebude výnimkou. Spojte oddych na Maldivách aj s objavovaním okolia a príjemnými výletmi, odkiaľ si odnesiete veľa zážitkov. Ste na ostrove, tak väčšina aktivít sa bude týkať ostrovných radovánok či plavbe po Indickom oceáne.

Dokonalý výlet, ktorý by ste si nemali nechať ujať je aj plavba v okolí ostrova, ktorá je spojená s pozorovaním delfínov. Najkrajšie je vyraziť pred západom slnka, aby ste si jednak užili ten moment, kedy sa slnko pomaly stráca v oceáne a ak vám pri tom budú robiť spoločnosť aj krásne delfíny, tak verte, že dostanete zimomriavky. Až 20 rôznych druhov veľrýb či delfínov obýva okolitý oceán a šanca stretnúť sa s delfínmi je skutočne vysoká.

Medzi najobľúbenejšie a najvyhľadávanejšie výlety patria plavby na tradičnej plachetnici dhoni. Môžete sa vybrať na romantickú plavbu okolo ostrova, alebo sa vyberiete ďalej a objavíte opustené ostrovčeky odvážne vyčnievajúce z vody. Toto vás bude baviť a nájdete tu neskutočné krásne miesta. Výlety na opustené ostrovčeky viete spojiť aj s inými aktivitami a na lodi viete skúsiť chytať ryby, priamo na ostrovčeku si spravíte barbecue s fľaškou vína a okrem toho si zaplávate alebo skúsite šnorchlovať. Splnený sen o opustenom ostrove nemusí byť iba snom, ale tu na Maldivách mu viete vdýchnuť realitu.

Láka vás pohľad na Maldivy z výšky? Žiadne problém! Rezort vám ponúkne aj let vyhliadkovým lietadlom ponad atol Kaafu, tak aby ste si pozreli rezort kde trávite čas, ale videli aj jeho blízke okolie. Maldivy z výšky sú nádherné. Tyrkysové odtiene Indického oceánu sa tu predvádzajú pred vašimi očami a do tejto krásnej vody sa ponorilo niekoľko nádherných ostrovov. Nezabudnite si fotoaparát či mobil, pretože na tomto lete spravíte desiatky fotiek.

Užiť si môžete aj šnorchlovacie či potápacie výlety do okolia, kde budete nadšení z krásy koralových útesov v okolí ostrova a na atole. Nádherné miesta plné rýb, no stretnete tu aj žraloky, delfíny, korytnačky či raje a ktovie možno sa zoznámite aj s obrovskou mantou.

Ešte posledná noc v raji a ide sa domov
Foto: One & Only

Check out a odchod #

Váš odchod z rezortu klope na dvere? Odporúčame vám aby ste si večer pred vašim odchodom na recepcii vyplatili služby za ktoré ste počas vášho pobytu mali zaplatiť. Nikde na ostrove totiž neplatíte hotovosťou a všetko si píšete na izbu a ak sa vám čosi nazbieralo, večer to vyplatíte.

Deň pred odletom sa na recepcii informujte aj o tom, kedy si na golfovom autíčku prídu pri vašu izbu pre vašu batožinu, aby sa rezort o všetko postaral až do poslednej chvíle. Posledné úsmevy pri rozlúčke. Recepcia vám prezradí aj to, kedy bude pripravená vaša loď, aby ste pohodlne prišli na medzinárodné letisko v Malé a bez stresu a naháňačky stihli váš odlet domov. Už len 50-minútová plavba a po príchode na letisko odovzdáte batožinu a môžete sa pripraviť na odlet.

 

Tomáš Kubuš

Tomáš Kubuš

Tomáš Kubuš

Vyštudovaný historik s veľkým srdcom. Získa si vás obetavosťou (vie o vašich prianiach skôr, než si ich uvedomíte vy) a ohromnými znalosťami. Miluje Áziu a krajiny Stredného východu. Stretnete sa s ním v Iráne aj v Uzbekistane, na Kaukaze či v Jordánsku alebo v Izraeli. Do novšej histórie si chodí oddýchnuť do juhovýchodnej Ázie. S láskou vás prevedie Indočínou, Thajskom či Malajziou. Veľmi rád píše a jeho články nájdete v mnohých slovenských časopisoch aj na našom blog Od pólu k pólu.

Obľúbený zájazd z BUBO katalógu
Hodvábnou cestou do Perzie (Komfort)

Zo zájazdu:

Tomáš Kubuš

Posledná úprava článku | Prečítané: 114

Mohlo by Vás zaujímať

Najkrajšie pláže sveta - top 20 Prémiový blog

Prémiový blog Najkrajšie pláže sveta - top 20

Chodím po svete tridsať rokov, aby som našiel tú najkrajšiu pláž na planéte. Za ten čas som natrafil na pláže opustené a romantické, plné života a…

Ľuboš Fellner 13 min. čítania
Kuramathi Maldives Blog

Blog Kuramathi Maldives

Maldivský rezort Kuramathi nielen, že patrí medzi najznámejšie ostrov Maldív, ale vo svojej kategórii 4* rezortov je na absolútnej špičke.…

Sun Siyam Olhuveli Blog

Blog Sun Siyam Olhuveli

Maldivský rezort Sun Siyam Olhuveli patrí medzi najzaujímavejšie 4* rezorty Maldív. Nájdete tu moderný luxus, tropické maldivské prostredie s…

Hotel LUX South Ari Atoll Maledivy Blog

Blog Hotel LUX South Ari Atoll Maledivy

Luxusný 5* rezort LUX South Ari Atoll otvoril svoje brány koncom roka 2016 po tom, ako prišla lukratívna skupina LUX Resorts & Hotels a premenila…

Waldorf Astoria Maldives Blog

Blog Waldorf Astoria Maldives

Exkluzívny 5* rezort Waldorf Astoria otvoril svoje brány len počas roku 2019, no svojim príchodom zmenil maldivské nazeranie na luxusný produkt. Má…

Ozen Bolifushi Maldives Blog

Blog Ozen Bolifushi Maldives

Luxusný 5* dovolenkový rezort na Maldivách nemusí byť len abstraktná predstava, pretože tá má aj svoje meno. Zoznámte sa s ostrovom Ozen Bolifushi,…

Blogov

Odporúčame tieto zájazdy

Detské zľavy

Dovolenka Srí Lanka a Maldivy s rodinou
F

Ázia  

Srí Lanka, Maldivy


náročnosť

14 dní

Trvanie

9895
K

Ázia   Austrália a Oceánia   Amerika  

Francúzska Polynézia, Dubaj (SAE), Tahiti, Spojené štáty americké (USA), Srí Lanka, Singapur, Nový Zéland, Maldivy


náročnosť

24 dní

Trvanie

8496 10620€
K

Ázia  

Srí Lanka, Maldivy


náročnosť

12 dní

Trvanie

3381 4123€

Získajte prístup
k exkluzívnym ponukám
a informáciám.