Velaa Private Island

Velaa Private Island

Luxusný maldivský rezort ozdobený 5* je miestom pre dokonalú dovolenku v raji. Pred piatimi rokmi dostal privátny ostrov s rezortom Velaa ocenenie „Luxury Private Island of the Year“ a na svojej reputácii luxusného ostrova stavia dodnes. Rezort sa zrodil z vášne pre Maldivy a tak sa môžete tešiť na ojedinelé služby, fantastické prostredie a elegantné, moderné ubytovanie, kde sa mieša luxus s maldivskými nuansami a dokonca tu nájdete aj golfové ihrisko. Hotelový rezort patrí zaslúžene medzi najlepšie hotely sveta.

Kde sa nachádza privátny rezort Velaa? #

Ostrovček Velaa, kde leží lukratívny, rovnomenný rezort leží v severnej časti Maldív. Svoj domov našiel na atole Noonu, kde je jedným zo 71 ostrovov v regióne. Rezort je od medzinárodného letiska v Malé vzdialený cca 140 kilometrov a tak sem budete musieť priletieť. Po prílete tu na vás čaká ostrov, ktorý budete najbližšie dni volať domovom.

Aké je na Maldivách počasie a kedy ísť? #

Velaa Private Island vás víta celou svojou krásou
Foto: Velaa Private Island

Po prílete na Maldivy #

Prílet na medzinárodné letisko v Malé je veľmi jednoduchý. Nečakajte tu žiaden chaos a ani sa nemusíte báť, že by ste sa na ňom stratili. Práve naopak. Je pomerne malé a celkom prehľadné. Po vystúpení z lietadla idete s pasom v ruke k prepážke, kde dostanete pečiatku a o pár krokov už stojíte na mieste, kde sa čoskoro stretnete s vašou batožinou. Dajte si pozor len na to, aby ste do krajiny neprinášali žiaden alkohol, pretože to je na Maldivách striktne zakázané a môže to viesť k postihom.

Vezmite si vašu batožinu a kráčajte von do príletovej haly, kde na vás už čaká miestny partner z luxusného Velaa Private Island rezortu a postará sa o vás. Ak sa rozhodnete letieť na ostrov hydroplánom, odprevadí vás do lounge s občerstvením, kde počkáte na odlet a ak budete odlietať miestnym preletom, vezme vás na check-in na domáci terminál. Všetko je mimoriadne jednoduché a o všetko je postarané, tak aby ste si užili prvé momenty po prílete na Maldivy.

Už len chvíľku a budete tráviť svoj čas tu na tropickom ostrove
Foto: Velaa Private Island

Cesta na ostrov #

Luxusný rezort Velaa Private Island leží na atole Noonu, teda na mieste, ktoré sa nachádza severne od hlavného mesta a medzinárodného letiska. Máte na výber ako sa do vášho rezortu vyberiete a teda sa musíte rozhodnúť medzi hydroplánom alebo kombinácie lokálneho preletu a lode.

Odporúčame vám vydať sa na túto krásnu cestu hydroplánom, pretože to jednoducho patrí k zážitkom na Maldivách a aspoň raz za život by si to človek mal dopriať. My milujeme ten pocit, kedy hydroplán vzlietne z Malé a o chvíľku sa pod vami otvoria pohľady na exotické ostrovčeky či atoly. Sami uvidíte, že ste spravili viac, než dobre a ulovili ste unikátny zážitok ešte pred pristátím na svojom ostrove. Cesta hydroplánom do rezortu trvá cca 45 minút a po pristáti ste hneď v raji. Exkluzívny rezort si predsa len pýta exkluzívny príchod a hydroplán to všetko do bodky spĺňa. Na cestu si dokonca môžete objednať aj svoj vlastný, privátny hydroplán pre deväť osôb.

Ak by ste si vybrali let lokálnou, maldivskou linkou, pripravte sa na to, že let medzi Malé a letiskom Mafaaru, ktoré je najbližšie k vášmu rezortu trvá cca 35 minút. Po prílete sa stretnete so zástupcom rezortu, ktorý vás eskortuje k lodi a následne vás ešte čaká  35 minútová plavba, aby ste sa konečne ocitli na mieste, kde budete tráviť svoju maldivskú dovolenku.

Prečo stojí rezort Velaa Private Island za to? #

Lukratívny rezort Velaa Private Island je krásnym stelesnením maldivského luxusu. Svojou exkluzivitou a filozofiou sa vymedzuje od mnohých ostatných, obyčajných rezortov a ten rozdiel si budete užívať každý jeden deň vašej dovolenky. Spája v sebe elegantnú fúziu moderných aj tradičných vplyvov a hoci má pre vás prichystaný zvodný luxus, nezabúda na typické prvky lokálnych Maldív, vďaka čomu si budete uživať raj v Indickom oceáne. Snom rezortu nebolo ponúknuť len luxus bez duše, ale snažil sa preskočiť vysoko nastavenú latku a vybrať sa o mnoho ďalej, než si ostatní trúfli. Aj vďaka odvahe, nápadom a unikátnosti sa privátny rezort Velaa dostal na zoznam najprestížnejších hotelov nielen Maldív, ale celého Indického oceánu.

Kedysi bol ostrov Velaa miestom, kde sa pestovalo čili a ryža, no za tri roky ho premenili na luxusný rezort, ktorý má tendenciu splniť maldivské sny. Exkluzivitu rezortu podčiarkuje aj to, že na ňom postavili len 47 víl a teda nezažijete tu nikdy preplnenosť. Ideálny je nielen pre zamilované dvojice na svadobnej ceste, ale aj pre rodiny s deťmi či priateľov. Českí majitelia rezortu, finančník Jiří Šmejc s manželkou Radkou premenili ostrov na vyhľadávaný dovolenkový cieľ. Dizajn zverili do rúk architektovi Petrovi Kolářovi a ten v mene hesla „tradície Maldív premiešané s modernou vízou“ vdýchol dušu každej jednej vile v ktorej môžete na ostrove bývať. Velaa Private Island dbá aj na udržateľnosť a problematike zeleného turizmu sa venuje od svojho založenia. Ostrov má svojich vlastných morských biológov snažiacich sa zachovať koralový útes pre ďalšie generácie a okrem ochrany pracujú na tom, aby ho rozšírili a zväčšili. Zaujímavosťou ostrova je aj jeho meno a teda „Velaa“, pretože v lokálnom jazyku predstavuje korytnačku, ktorých je v okolí ostrove neúrekom a určite sa s nimi stretnete. Nielen so sochami a ich symbolmi, ale aj so živými korytnačkami v lagúne.

Vitajte na ostrove #

Na ostrov prídete zážitkovým hydroplánom alebo kombináciou miestneho preletu a plavby loďou. Všetko je podľa vaších preferencií alebo dokonca podľa času príletu na medzinárodné letisko. Po tom ako sa objavíte v luxusnom rezorte Velaa na vás čakajú zamestnanci hotela, aby vás mohli privítať. Dostanete tu svoj osviežujúci welcome drink, ktorý padne po dlhom lete viac, než vhod a po krátkom check-ine sa odveziete golfovým autíčkom k svojej vile. Batožina tam už na vás čaká a všetko je zariadené tak, aby ste sa o nič nemuseli starať. Teda na jedno musíte myslieť od vášho príchodu. Prišli ste si sem užiť dokonalý oddych. Maldivy sa o to postarajú a vy si to tu zamilujete.

Aké ubytovanie si vybrať? #

Luxusný, privátny rezort Velaa má pre svojich hostí pripravených 47 víl, pričom 18 z nich su postavané priamo nad lagúnou, zvyšok leží na dosah krásnych pláží a výnimočnou je romantická vila ku ktorej sa dá dostať iba loďou. Každý si tu vyberie. Ak cestujete viacerí, rezort si pripravil aj rodinné, priestranné vily s viacerými izbami, aby ste mali svoje súkromie a zároveň si užili rodinnú dovolenku v krásnom, luxusnom prostredí. Ak ste nikdy neskúsili podmanivú krásu vodných víl, porozmýšľajte nad tým, že teraz je ten správny čas splniť si sen. K dispozícii sú aj špeciálne vyškolení butleri hľadajúci všetky možnosti ako vám pripraviť nezabudnuteľný pobyť na rajskom ostrove.

Beach Pool Villa

Najzákladnejším typom ubytovania v rezorte Velaa je plážová vila s vlastným, privátnym bazénom. Leží priamo na krásnej pláži, obklopujú ju vysoké palmy a tie znásobujú rajský pocit z celého ostrova. Interiér vás zaujme svojou ľahkosťou, eleganciou a uznáte, že vziať mahagón a bambus a vytvoriť z toho nadčasové dielo bol viac, než dobrý nápad. Vďaka obrovským skleneným dverám máte už priamo z vily krásny výhľad na pláž s oceánom a zamilujete si aj kúpeľnu prepojenú so záhradným átriom. Relaxovať budete na svojej verande s bazénom a ak budete mať chuť, spravíte pár krokov a ste v mori. Veľkosť plážovej vily je 287 m2.

3 fotografie

Beach Pool Villa

Deluxe Beach Pool Villa

Ak by ste chceli plážovú vilu, ale radi si priplatíte nadštandard, potom je tu pre vás možnosť užiť si svoju dovolenku vo vile typu deluxe. Je väčšia než klasická plážová vila a tak máte viac priestoru a životného priestoru. Vila je umiestnená na pláži, obklopená tropickou zelenňou a vďaka nej budete mať absolútne súkromie. Veranda s privátnym bazénom má aj svoje sedenie, kde si môžete vychutnať pokojne večeru v krásnej atmosfére. Oddýchnuť si môžete aj v obývacej miestnosti, ktorá je oddelená od spálne. Vilu zdobia príjemné, prírodné materiály, svetlé farby a elegantné detaily. Luxusná kúpeľňa s priestrannou vaňou je prepojená so záhradným átriom. Veľkosť deluxe plážovej vily je 313 m2.

3 fotografie

Deluxe Beach Pool Villa

Sunrise Water Pool Villa

Ikonické vodné vily sú samozrejme súčasťou rezortu Velaa a ak chcete zažiť aké je to budiť sa nad oceánom, tak máte možnosť. Vila je orientovaná na východ a teda ráno si môžete užiť východy slnka priamo z postele či súkromnej verandy s bazénom. Z každej jednej miestnosti vo vile vidíte oceán a aby toho nebolo málo, v obývacej miestnosti máte dokonca časť presklenej podlahy vďaka ktorej uvidíte aj pod morskú hladinu. Spálňa sa otvára priamo do verandy a tak stačí len pár krokov a ste vo svojom 7-metrovom bazéne. Alebo spravíte o pár krokov viac a kúpete sa priamo v lagúne. Tu sa plnia sny. Veľkosť vodnej vily je 223 m2.

3 fotografie

Sunrise Water Pool Villa

Sunset Deluxe Water Pool Villa

Luxusnejšia verzia vodnej vily má označenie deluxe, ale čo je podstatné, zmení sa z východnej na západnú orientáciu a tak si priamo zo svojej vily, verandy, bazéna či lehátok môžete hoci aj každý jeden deň vychutnať idylický a ikonický západ slnka. Bazén je dokonca o dva metre dlhší, než v Sunrise vile, ale niektoré skvelé prvky zostali. Presklenná časť podlahy v obývačke, priestranná spálňa s výhľadom, schodíky priamo do lagúny a dokonca tu nájdete aj malý, súkromný bar s chladničkou na víno. Zamilujete si luxusnú kúpeľnu s výhľadom. Veľkosť vodnej vily je 245 m2.

3 fotografie

Sunset Deluxe Water Pool Villa

The Romantic Residence

Fantastická rezidencia nasiaknutá romantikou je splneným maldivským snom. Má v sebe dokonalé súkromie, zariadenú kuchyňu, osobného butlera, ktorý je pripravený splniť vám akékoľvek želanie a súčasťou rezidencie je aj vlastná telocvičňa. Ak si želáte privátneho kuchára, stačí povedať a príde priamo k vám pripraviť obed alebo luxusnú večeru. Tu vám naservíruje na vašu terasu s krásnym výhľadom a západ slnka si budete užívať priamo zo svojich lehátok na dosah bazénu. Ten obrovský, meria 16,5 metra a verte, že v ňom strávite viac času, než ste si mysleli. Za zmienkou stojí aj vonkajšie jacuzzi. Unikátom tejto rezidencie je to, že k nej môžete prísť iba loďou a práve to podčiarkne absolútne súkromie. Veľkosť rezidencie je 598 m2.

3 fotografie

The Romantic Residence

Ocean Pool House

Tento typ luxusnej vily je malým rajom pre všetkých bohémov, ktorí prišli na Maldivy hľadať absolútny relax. Západy slnka z dvojizbovej vily patria k najkrajším na celom ostrove a počas odpočinku pri dizajnovom infinity poole si budete žiť svoj maldivský sen. Spoločnosť vám robí príjemný interiér s vysokými stropmi aj vedomie, že si tu užívate absolútne súkromie. Na tom si dáva rezort obzvlášť záležať. Vodná vila má dve spálne a samozrejme aj dve luxusné kúpelne. Pohľad z vane na oceán, to nie je niečo čoho sa neprejete. Obývačka sa otvorí do vonkajšej verandy stvorenej na oddych s lehátkami či posedením. Váš bazén má 11 metrov a ak si ho budete chcieť vymeniť za lagúnu, nie je to žiaden problém. Víno sa vám chladí v špeciálnej chladničke a bude pripravené na západ slnka, ktorý si opäť raz vychutnáte. Veľkosť vodnej vily je 493 m2.

3 fotografie

Ocean Pool House

Beach Pool House

Ak máte predsa len radšej svoju vilu priamo na ostrove a na dosah pláže, no zároveň máte radi zmyselný luxus, potom je tu pre vás Beach Pool House, obrovská rezidencia s dvomi spálňami vhodná pre väčšiu rodinu alebo ak cestujete s priateľmi. Rezidenciu obklopuje tropická vegetácia a z terasy, kde máte svoj 10-metrový bazén máte pohľad priamo na rajskú pláž s oceánom v ktorom sa neraz okúpete. Obývačka, priestranné kúpelne, spálne, veranda so sedením aj ležaním, kuchyňa, privátny bar a záhradné átrium. To všetko si užijete počas svojho pobytu na ostrove. Veľkosť rezidencie je 581 m2.

3 fotografie

Beach Pool House

Velaa Private Residence

Ak máte to najlepšie z najlepšieho tak si pre vás privátny rezort Velaa pripravil dokonalú špecialitu. Rezidencia svojou veľkosťou prekoná čokoľvek na ostrove a jej súčasťou sú štyri priestranné spálne otvorené do balkónov či terasy s výhľadom na privátnu časť pláže s oceánom. Fantastická, rodinná vila pre najnáročnejších má dve terasy a obrovský 17-metrov dlhý infinity pool pár metrov od pláže. Aj napriek tomu, že má rezidencia viacero miestností, môžete sa spoľahnúť na súkromie ako v rezidencii, tak aj na pláži. Priamo na nej máte vyhradené miesto so sedním, kde si môžete nechať priniesť večeru a užiť si plážový večer v luxusnom prostredí. Súčasťou rezidencie je aj miestnosť na relaxáciu, SPA miestnosť a dokonca aj vlastná telocvičňa. Rezidencia má aj svoju jacuzzi, stôl na biliard, vonkajšie kino, kuchyňu s barom a samozrejme má k dispozícii vlastného butlera. Veľkosť rezidencie je 1324 m2.

3 fotografie

Velaa Private Residence

Nika Residence by Patricia Urquiola

Rezort má v zálohe aj špeciálnu, dizajnovú vilu, ktorá čaká na 10 hostí a teda ak ste veľká rodina alebo cestujete ako partia priateľov, toto je miesto, ktoré vás totálne dostane. Máloktorý maldivský ostrov má takúto unikátnu plážovú rezidenciu akú vám naservíruje Velaa. Interiér je z prírodných materiálov od dreva, cez textílie až po najmenšie drobnosti. Hneď ako vojdete dnu, budete cítiť štýlovú atmosféru tohto miesta a zamilujete sa. Dizajnovým kúskom kraľuje 5-metrov dlhý stôl z unikátneho čierneho mramoru. Všetky štyri spálne majú výhľad na more a niektoré z nich ústia do balkónov, iné zase na verandu. Súčasťou rezidencie je aj miestnosť na relaxáciu, SPA miestnosť a dokonca aj vlastná telocvičňa. Obrovský 17-metrový bazén máte priamo pred rezidenciou a tie výhľady na more, tých sa tu neprejete. Veľkosť dizajnovej rezidencie je 1324 m2.

3 fotografie

Nika Residence by Patricia Urquiola

Kde sa najesť? #

Luxusný rezort Velaa Private Island dbá na svoju reputáciu v poskytovaní najvyšších možných služieb a toto sa nevzťahuje len na kvalitu či štandard ubytovania, ale na všetko čo sa týka ostrova. Jedlo a gastronómia nemôže byť výnimkou a Velaa si nadstavila prísne štandarty toho, ako bude kulinársky svet v rezorte vyzerať. Nájdete tu skvelé reštaurácie aj unikátny fine dining pre najnáročnejších a keď si budete chcieť na sklonku dňa oddýchnuť, hneď vedľa bazéna nájdete skvelý, príjemný bar s perfektným výberom. Nájdete tu špeciality nielen maldivskej kuchyne, ale aj závan Stredomoria, východnej Ázie, Japonska či Talianska.

Velaa Private Island je miestom kulinárskych zážitkov
Foto: Velaa Private Island

Athiri – Predstavuje najdôležitejšiu reštauráciu celého rezortu, pretože sa v nej môžete najesť na raňajky, obed alebo aj počas večere. Athiri je zároveň miestom, kde sa podávajú bohaté raňajky formou bufetových stolov, kde nájdete množstvo zdravých jedál, klasické raňajkové jedlá, ale aj exotiku v podobe ázijských vplyvov. Je len na vás, čo ochutnáte. V reštaurácii sa strieda tím kuchárov zo 14 rôznych krajín sveta a vďaka ním má Athiri kulinárske zážitky pre všetkých. Autentické chute ako ich poznáte z krajín, odkiaľ pochádzajú. Doprajte si taliansku pizzu z originálnej pece, cestoviny s hľuzovkami, grilované ryby a ak nie ste veľmi hladní, potešia vás aj rôzne druhy sendvičov.

Aragu – Unikátna reštaurácia rezortu zosobňuje luxus a fine dining. Práve tu sa premení varenie na gastronomický zážitok a podnik vás upúta už svojim zjavom. Večer, keď sa rozsvieti má nádych zlatého paláca s krásnym výhľadom na oceán. Ak máte chuť na romantické posedenie, rezervujte si stôl priamon a drevenom móle, kde budete mát dokonalé súkromie. Jedlo je tu povýšené na umenie a tak sa môžete tešiť na oku lahodiace výtvory. Nechajte si poradiť šéfkuchárom a na stole vám pristane fantastický losos, morské plody v rôznych obmenách a prekvapením su aj dezerty. Nielen chuťou, ale aj netradičným servírovaním. V jedlách sa tu miešajú vplyvy západu a východu a ich fúziou vznikne to najlepšie, čo sa dá.

Tavaru – Reštaurácia, ktorá sa snaží pre svojich hostí pripraviť japonský zážitok z Teppanyaki je miesto, kde strávite nejeden príjemný večer. Príprava Teppanyaki je zároveň show a tak sa nezľaknite, ak uvidíte od šéfkuchára šľahať plamene na rozpálenej platni. Mäso pripravené na štýl Teppanyaki bude ako z iného sveta. Ochutnajte aj netradičný tanier s čerstvými morskými plodmi či kúskami surových rýb. Tavaru je miesto, ktoré nadchne milovníkov vína, pretože vínna pivnica, ktorú podnik má patrí medzi najlepšie na celých Maldivách!

Avi Pool Bar – Každý skvelý rezort má svoj bazénový bar a Velaa Private Island nebude výnimkou. Vedľa rezortového bazénu nájdete Avi Pool Bar s dokonalým priestorom stvoreným na oddych. Nechajte si namiešať skvelé drinky, koktejl či mocktail alebo si len vychutnajte pohárik kvalitnej single malt whisky či gintonicu. Všetko je vo vašich rukách, pretože bar je tu na to, aby ste si vychutnávali život či oddychujete alebo ste sa tu len na chvíľku zastavili. Ak nechcete vyberať, nechajte fantáziu na kvalitných barmanov a buďte si istí, že oni budú presne vedieť, čo robiť.

Čo tu môžete robiť? #

Rezortový ostrov Velaa Private Island je malým, dokonalým, maldivským rajom a ak chcete prísť a zabudnút na okolitý svet, je to presne to miesto, kde by ste mali byť. Môžete tu oddychovať od východu po západ slnka a budete nadšení, ale ak si po pár dňoch poviete, že chcete skúsiť niečo ďalšie, rezort má v zálohe toľko aktivít, že budete prekvapení. Chcete si zacvičiť? Zahrať golf na Maldivách? Relaxovať v luxusnom SPA centre alebo skúsiť vodné lyže? Je tu všetko na čo si zmyslíte.

Hoci má väčšina plážových alebo vodných víl svoj vlastný privátny bazén, súčasťou ostrova je aj príťažlivý infinity pool, kam si môžete prísť kedykoľvek zaplávať. Nepatrí medzi najväčšie, ale jeho poloha vás absolútne dostane, pretože sa nachádza pod palmami len pár metrov od snehobielej pláže s krásnou tyrkysovou vodou. To spojenie bazéna a oceánu bude krásne sledovať. Hneď vedľa nájdete aj plážový bar s perfektnými drinkami.

Luxusný rezort akým Velaa Private Island bez pochýb je vie, že musí mať dokonalé SPA centrum s wellnesom vďaka ktorému tu môžete prežiť znovuzrodenie. SPA centrum je krásne situované na ostrove tak, aby ste z neho mali výhľady na okolitý oceán a ten vám dopomohol k perfektnému relaxu. Okrem klasických či exotických masáží má rezort v ponuke aj niekoľko unikátnych zaujímavostí. Všade okolo vás bude teplo, no ak máte chuť vojsť do „snežnej miestnosti“, jedinej svojho druhu na celých Maldivách. Je to jediné miesto ostrovov, kde sa budete triasť od zimy. Milovníci tepla si zase prídu na svoje v kvalitnej saune či v parnej miestnosti. Rezort vám môže pripraviť aj detox, navrhnúť cvičebný plán, plán regenerácie a budete tu v dobrých rukách.

Súčasťou vášho rezortu je aj mimoriadne kvalitne vybavené fitnes centrum, kde ste kedykoľvek vítaní a tak sa nemusíte byť, že by ste práve tu na Maldivách vypadli z formy. V telocvični nájdete množstvo strojov, náradia aj drobností, aby ste si perfektne zacvičili. Ostrov je malý, tak si síce zabehať môžete, ale možnosti sú limitované a odbehnete si tu svoje raz dva. Ak by ste potrebovali rady osobného trénera, stačí povedať a profesionáli sú tu k vašim službám.

Chceli by ste si na ostrove zameditovať a zacvičiť jógu? Žiaden problém, pretože je to obľúbená činnosť mnohých návštevníkov. Rezort tak pripravil hodiny jógy, relaxácie a uvidíte, že toto je presne to, čo ste potrebovali.

V rezorte na aktívnejších čaká aj tenisový kurt, môžete si tu zahrať squash a unikátom je aj lezecká stena na ktorej môžete trénovať. Ak máte chuť na plážový volejbal, nie je to žiaden problém.

Unikátom rezortu Velaa Private Island je vlastné golfové ihrisko. Áno, počujete správne! Golfové ihrisko naprojektoval Jose Maria Olazabal, ktorý bol dokonca svojho času svetovou dvojkou a dnes tu vedie golfovú akadémiu, kde sa môžete naučiť všetko o tomto športe. Však ste ani len nesnívali, že by ste si na rajskom, maldivskom ostrove mohli zahrať golf? To je presne Velaa, má v sebe množstvo príjemných prekvapení.

Ostrovný rezort obklopený morom je dokonalým miestom na to, aby ste si tu okrem vylihovania na pláži skúsili rôzne druhy vodných športov. Nájdete tu areál, kde na vás čakajú profesionáli a radi vám odporučia aktivity od tých najjednouchších teda od kajakovania cez paddleboarding až po tie adrenalínovejšie. Práve tých má rezort v zálohe viac, než dosť. Môžete skúsiť skysurfing alebo si dokonca zalietať. Skúsili ste niekedy hoverboard? Že ste to ani nepočuli? Učíte sa celý život a Maldivy vám predstavia tie najnovšie zaujímavosti. Ak chcete vsadiť na klasiku, tak potom vyskúšajte vodné lyže alebo vodný skúter s ktorým môžete spoznať okolie ostrova.

Ak by ste si chceli vychutnať intimitu vlastnej vily, môžete si objednať aj Private Dining priamo k vám. Špeciality aj so šéfkuchárom prídu priamo do vašej vily a hostina je na svete. Takto si vašu luxusnú vilu užijete ešte viac a ulovíte priamo v nej zážitok.

Potápanie alebo šnorchlovanie? #

Najobľúbenejšími činnosťami na akomkoľvek maldivskom ostrove je jednoznačne potápanie alebo šnorchlovanie. Šnorchlovanie je jednoduchším variantom a pre svoju dostupnosť sa ho môže nabažiť skutočne každý. Ak máte vlastný šnorchel, vezmite si ho so sebou, ale ak ste si ho aj zabudli alebo ste nikdy žiaden nemali, nevadí. Ostrov má vlastnú požičovňu a viete si ho zdarma požičať na deň alebo pokojne aj na celý pobyt. Rovnako si v ňom viete zapožičať aj plutvy či iné drobnosti. Šnorchlovať môžete kdekoľvek priamo na ostrove, len sa vyhnite mólu, kde prichádzajú lode alebo hydroplány kvôli bezpečnosti. Pri šnorchlovaní si dajte pozor na ostré, maldivské slnko a nechajte si na sebe tričko, inak sa do polhodiny spálite a budete to cítiť aj nasledujúce dni.

Velaa Private Island má okrem iných aktivít pre vás pripravené aj fantastické šnorchlovanie. Neďaleko pláží nájdete koralové útesy a tak sa k nim dostanete pomerne ľahko. Pod vodou na vás čakajú stovky koralových rýb, no stretnúť tu môžete aj raje, žralokov či dokonca korytnačky. Samotné slovíčko Velaa v názve rezortu predstavuje v lokálnom jazyku korytnačku a tak sa ne rozhodne môžete tešiť. Najpríjemnejšie miesta na šnorchlovania nájdete v blízkosti vodných víl, kde nájdete koralový útes z oboch strán. Ak však chcete zo šnorchlovania vyťažiť viac, vyberte sa na niektorý z výletov, ktoré má rezort v ponuke.

Okrem šnorchlovania vám rezort samozejme ponúkne aj možnosť potápania. Nie len preto, že má aj svoju vlastnú, kvalitnú potápačskú školu, kde si viete pohodlne spraviť aj PADI kurz a vyraziť na more v sprievode profesionálov. Ostrov s rezortom má šťastie, že leží v oblasti atola Noonu, ktorý sa stále považuje za akýsi neobjavý kút Maldív a tým pádom tu nájdete krásne, panenské miesta, kde sa môžete potápať. Žraloky a raje stretnete kdekoľvek a potápanie vám spríjemnia aj bohaté koralové záhrady plné rýb a podmorských farieb. Rezort vám vie pripraviť aj výlet po koralových ostrovoch, ktoré sám rekonštruuje a dozviete sa tak viac a z prvej ruky priamo od morských biológov. Unikátne zážitky nájdete nielen na ostrove, ale aj pod vodou.

Pre rodiny s deťmi? #

Velaa Private Island nemyslí len na dvojice či skupiny priateľov, ale vo svojej koncepcii dáva veľký priestor pre cestujúce rodiny s deťmi, ktoré si sem prišli splniť sen. Už od svojho počiatku tu mali rodiny s deťmi svoje miesto a zistíte to hneď ako vystúpite z hydroplánu a nadýchnete sa atmosféry tohto miesta. Nielen že tu nájdete rôzne druhy víl vo viacerých štandardoch, kde sa myslelo aj na to, že cestujete viacerí, ale deti si zamilujú aj množstvo aktivít, ktoré si rezort pre ne pripravil. Nájdete tu detský klub, kde sa každý deň deje niečo iné a profesionálny tím má v zálohe nejedeno prekvapenie, ktoré nechá deti nadšenými. Jedným z prekvapení je aj vodný svet, ktorý je najlepším na celých Maldivách a dizajnovali ho podľa predstáv dcéry samotných majiteľov! Nechajte deti užiť si najlepšiu dovolenku, vyraziť na pirátskej lodi a naučiť sa hrať maldivský baseball.

Kam sa vybrať na výlet? #

Luxusný rezort Velaa Private Island vie ako vám namiešať najlepšiu dovolenku a hoci vás nechá odpočívať vo vašich krásnych vilách a nechá vás užívať si krásu ostrova, má pre vás pripravených niekoľko skvelých možností ako spoznať Maldivy aj inými očami. Čo poviete na to, aby ste sa vybrali na niekoľko výletov? Maldivy majú veľa tajomstiev.

Ak chcete zažiť niečo unikátne, čo by ste povedali na romantickú plavbu vo dvojici na typickej plachetnici v okolí ostrova? Natiahnete plachty a na súkromnej lodi ste len vy a kapitán. Usadíte sa a necháte sa kolísať Indickým oceánom pri pohľade na nádherné zátoky, lagúny a tropické ostrovy. Podobne ako pri sledovaní delfínov aj tu vám pomaličky zapadá slnko skláňajúce sa k obzoru a celý výlet dostane príjemný romantický rozmer. Môžete sa vydať aj na luxusnú, privátnu plavbu, kde si Indický oceán spríjemníte fľaškou kvalitného vína a zapadajúcim slnkom.

Medzi obľúbené výlety aké môžete z rezortu absolvovať patrí čaro maldivskej rybačky. Nasadnete na loď a vyrazíte do okolia atola Noonu, aby ste sa pozreli na tradíciu, ktorá sa na Maldivách drží po milénia. Rybačka tu bola skôr než turizmus a preto bude zaujímavým spestrením vašej návštevy. Nikdy ste ryby nelovili? Nevadí, tu ide o zážitok a aj pre vás sa miesto na lodi nájde. Ak ste naopak vášnivý rybár, určite takýto typ výletu oceníte a aj vy sa naučíte niečo nové. Tá najkrajšia rybačka je pri západe slnka, kedy si jednak vychutnáte plavbu oceánom a naučíte sa aj techniku maldivského rybolovu. Ak sa vám podarí niečo chytiť, priveziete si to na ostrov a šéfkuchár sa postará o vašu dokonalú večeru.

Na ostrove si môžete užiť aj šnorchlovacie výlety do okolia, kde budete nadšení z krásy koralových útesov v okolí ostrova a na atole Noonu. Nádherné miesta plné rýb, no stretnete tu aj žraloky, delfíny, korytnačky či raje a ktovie možno sa zoznámite aj s ďalšími obyvatľmi podmorských Maldív.  

Túžite po romantickom pikniku na pláži? Nechajte si zbaliť do košíka jedlo, fľašku vína a vychutnajte si pieskový sandbank v krásnom prostredí, kde sa ocitnete len vy, pláž, a krásna lagúna. Tu sa môžete kúpať, zaplávať si, oddýchnuť pri čerstvom kokosovom orechu a napokon si vychutnať piknik v čarovnom prostredí.

Velaa Private Island vás už čaká!
Foto: Velaa Private Island

Check out a odchod #

Váš odchod z rajského ostrova klope na dvere? Odporúčame vám aby ste si večer pred vašim odchodom na recepcii vyplatili služby za ktoré ste počas vášho pobytu mali zaplatiť. Nikde na ostrove totiž neplatíte hotovosťou a všetko si píšete na izbu a ak sa vám čosi nazbieralo, večer to vyplatíte.

Deň vopred sa na recepcii informujte aj o tom, kedy si na golfovom autíčku prídu pri vašu izbu pre vašu batožinu, aby ste ju nemuseli ťahať sami. Odvezú vám ju priamo do prístavu, aby ste to mali čo najpohodlnejšie. Recepcia vás tiež informuje o tom, kedy odchádza z prístavu váš hydroplán alebo kedy je pre vás pripravená loď, ktorá vás odvezie na lokálne letisko Mafaaru a odletíte do Malé. Vďaka jasným informáciám vám odpadne akýkoľvek stres z odchodu a uvidíte, aké to bude všetko jednoduché. Posledný, krátky prelet a ste v Malé. Po príchode na letisko už len kráčate do vnútra budovy, aby ste mohli batožinu odovzdať na check-ine a čoskoro odletieť. Stálo to za to, však? Nebojte sa, veď tu nie ste posledný krát!

Tomáš Kubuš

Tomáš Kubuš

Tomáš Kubuš

Vyštudovaný historik s veľkým srdcom. Získa si vás obetavosťou (vie o vašich prianiach skôr, než si ich uvedomíte vy) a ohromnými znalosťami. Miluje Áziu a krajiny Stredného východu. Stretnete sa s ním v Iráne aj v Uzbekistane, na Kaukaze či v Jordánsku alebo v Izraeli. Do novšej histórie si chodí oddýchnuť do juhovýchodnej Ázie. S láskou vás prevedie Indočínou, Thajskom či Malajziou. Veľmi rád píše a jeho články nájdete v mnohých slovenských časopisoch aj na našom blog Od pólu k pólu.

Obľúbený zájazd z BUBO katalógu
Hodvábnou cestou do Perzie (Komfort)

Zo zájazdu:

Tomáš Kubuš

Posledná úprava článku | Prečítané: 519

Mohlo by Vás zaujímať

Najkrajšie pláže sveta - top 20 Prémiový blog

Prémiový blog Najkrajšie pláže sveta - top 20

Chodím po svete tridsať rokov, aby som našiel tú najkrajšiu pláž na planéte. Za ten čas som natrafil na pláže opustené a romantické, plné života a…

Ľuboš Fellner 13 min. čítania
Kuramathi Maldives Blog

Blog Kuramathi Maldives

Maldivský rezort Kuramathi nielen, že patrí medzi najznámejšie ostrov Maldív, ale vo svojej kategórii 4* rezortov je na absolútnej špičke.…

Sun Siyam Olhuveli Blog

Blog Sun Siyam Olhuveli

Maldivský rezort Sun Siyam Olhuveli patrí medzi najzaujímavejšie 4* rezorty Maldív. Nájdete tu moderný luxus, tropické maldivské prostredie s…

Hotel LUX South Ari Atoll Maledivy Blog

Blog Hotel LUX South Ari Atoll Maledivy

Luxusný 5* rezort LUX South Ari Atoll otvoril svoje brány koncom roka 2016 po tom, ako prišla lukratívna skupina LUX Resorts & Hotels a premenila…

Waldorf Astoria Maldives Blog

Blog Waldorf Astoria Maldives

Exkluzívny 5* rezort Waldorf Astoria otvoril svoje brány len počas roku 2019, no svojim príchodom zmenil maldivské nazeranie na luxusný produkt. Má…

Ozen Bolifushi Maldives Blog

Blog Ozen Bolifushi Maldives

Luxusný 5* dovolenkový rezort na Maldivách nemusí byť len abstraktná predstava, pretože tá má aj svoje meno. Zoznámte sa s ostrovom Ozen Bolifushi,…

Blogov

Odporúčame tieto zájazdy

Detské zľavy

Dovolenka Srí Lanka a Maldivy s rodinou
F

Ázia  

Srí Lanka, Maldivy


náročnosť

14 dní

Trvanie

9895
K

Ázia   Austrália a Oceánia   Amerika  

Francúzska Polynézia, Dubaj (SAE), Tahiti, Spojené štáty americké (USA), Srí Lanka, Singapur, Nový Zéland, Maldivy


náročnosť

24 dní

Trvanie

12213
K

Ázia  

Srí Lanka, Maldivy


náročnosť

12 dní

Trvanie

4008

Získajte prístup
k exkluzívnym ponukám
a informáciám.