Návrh itineráru cesty Japonskom

Návrh itineráru cesty Japonskom

Japonská spoločnosť je vo všetkom iná ako naša. Nad mnohými vecami sa nám v Japonsku bude rozum zastavovať. Sebavedomý a tvrdo pracujúci národ s jedinečnou izolovanou kultúrou. Miesta, kde sa stretávajú ultra moderné veci s tisícročnými tradíciami a fungujú. Zoznámime sa s japonskou presnosťou, citom pre detail a zmyslom pre vkus. Poradíme Vám špičkové reštaurácie, kde sa stiera hranica medzi jedlom a umením.

Túto destináciu lietame najčastejšie leteckou spoločnosťou Emirates a  KLM/Air France. V prípade nedostatku voľných miest používame Turkish Airlines či  Lufthansu.  Let do Dubaja trvá 5,30h a z Dubaja do Tokia 9,45h. Na letisko sa môžete odviesť našim letiskový transferom. Maximálna povolená hmotnosť batožiny do lietadla je 20 kg a 1 ks príručnej batožiny do hmotnosti 7 kg na palubu lietadla či nášho autobusu. Po prílete vás čaká BUBO sprievodca v BUBO tričku a s BUBO tabuľou v príletovej hale letiska. Príjemné večerné zoznámenie s mestom a po náročnom lete oddych na hoteli. Počas celého zájazdu je ubytovanie zabezpečené v 3* hoteloch vyššej strednej triedy. V Japonsku je známe to, že postele sú úzke, nakoľko boli stavané pre útlych Japoncov. Ak ste zvyknutí na kráľovskú posteľ, tú na tomto zájazd nenájdete. Pre náročnejších klientov odporúčame využiť našu ponuku prémiového ubytovania, kde si môžete dopriať luxusné ubytovanie v 4* hoteloch počas pobytu v Tokiu. Hotely vyberáme z našej hotelovej banky nasledovné: Tokyo Prince,Arthotel Ohmori,Marriott,Monterey Asakusa alebo Hilton Shinjuku. Luxusné ubytovanie je ideálne skombinovať s business class letenkou. S Japonskom majú slovenskí občania bezvízový styk. Na cestu je potrebný cestovný pas platný minimálne 6 mesiacov po návrate zo  zájazdu a musí obsahovať aspoň 2 voľné strany. 

Tokio je najväčšie mesto na svete a s predmestiami tu žije 33 miliónov obyvateľov.  Počas celého pobytu sú v cene raňajky, ktoré sú podávané formou švédskych stolov. Sú  veľmi kvalitné. Pozostávajú z raňajok na japonský spôsob aj s polievkou miso (miso širu), rôznym  druhom  rýb  (väčšinou  losos),  ale  je  tu  aj  európska  časť  s perfektnými džúsmi, omeletami, slaninkou a slušnou kávou. 

Po raňajkách nasleduje prehliadka mesta.  Ako prepravu využijeme tokijské metro. Budete prekvapení ako sú Japonci presní. V roku 2017 sa Japonská spoločnosť ospravedlnila zákazníkovi za 20 sekundové meškanie vlaku. Prvý deň v Tokiu a vás čaká toho tak veľa. Najväčší rybí trh na svete Tsukiji, kde nájdete vyslovene neskutočné živočíchy. Na desiatu si môžete dať čerstvé sushi. Sushi je  známe  aj  u nás,  tu  je  to  však  úplne  iná  úroveň  a aj  Vy, ktorí  nemáte  radi  ryby  budete  nadšení. Nasledujú nákupy na Champs-Elysees Tokia, na Ginze. Ginza  je najluxusnejšia štvrť hlavného mesta. Prejdete aj cez Dúhový most ódaiba, ktorý bol kedysi súčasťou obranného opevnenia Tokia. Čaká vás aj Akihabara a Shibuya s najväčšou križovatkou sveta a sochou Hachikó. Na záver dňa bláznivé Harajuku a tradičná Asakusa štvrť s krásnym budhistickým chrámom. 

V Japonsku používajú Japonský jen a peniaze si zameníte priamo na mieste. Celková výška minimálneho vreckového sa pohybuje od 700€ na osobu. Táto suma je samozrejme čisto orientačná nakoľko každý klient má individuálne potreby. Kreditné karty fungujú, ak nakupujete vo veľkých obchodných domoch. Vo väčšine reštaurácií Japonci uprednostňujú hotovosť. 

 Japonsko Tokio #

Na ďalší deň vás čaká presun klimatizovaným autobusom do KAMAKURY, bývalého hlavného mesta Japonska, kde sa začala písať história šógunov a bojovných samurajov. Navštívite národný park HAKONE so svojou prekrásnou prírodnou scenériou. Návšteva vulkanického údolia ÓWAKUDANI, známeho svojimi horúcimi prameňmi. Prechod cez Kawasaki a Jokohamu, prvý dotyk so šírym oceánom a pozorovanie šantiacich surfistov. Nakoľko sa nachádzame v blízkosti oceánu, počasie sa rýchlo mení. V Japonsku s dažďom musíte rátať vždy, aj keď v lete viac. Obdobne asi ako v Škótsku, Škandinávii či na Novom Zélande. Dážď je však teplý. Množstvo pohorí a dĺžka ostrovov orientovaných severojužným smerom spôsobuje, že v Japonsku môžete zažiť v rovnaký čas, ale na rôznych miestach rôzne počasie.

Mesiac

I.

II.

III.

IV.

V.

VI.

VII.

VIII.

IX.

X.

XI.

XII.

Tepl. vzduchu °C

9

13

16

18

23

25

28

31

26

21

16

12

Nasledujúci deň nás čaká nezabudnuteľný celodenný výlet do NIKKÓ. Japonci hovoria: „Nehovor o kráse, kým si nevidel Nikkó!“ Pochopíte prečo. Pozriete si celý komplex chrámových budov, zasadený v nádhernom prostredí národného parku. Po ďalších skvelých raňajkách zážitok z presunu šinkansenom na teplý juh až do HIROŠIMY, kde si pripomeniete najväčšiu tragédiu 20. storočia. Návšteva Parku mieru s množstvom papierových žeriavov, ktoré sem zasielajú ľudia z celého sveta. Následné ráno sa ide na výlet na nádherný ostrov MIJADŽIMA. Ak ste romantická duša, tu si určite poviete „takto som si predstavoval Japonsko“. Dávajte si pozor na milé srnky, chutí im papier, vrátane pasu vo vašom pootvorenom ruksaku. 

Ďalší presun šinkansenom do najkrajšieho mesta krajiny. KJÓTO, sídlo cisára od roku 794 do 1868, je kultúrnym a náboženským centrom krajiny. V tomto meste s viac ako 1 700 chrámami a svätyňami by sa dal stráviť mesiac. Návšteva Zlatého pavilónu, Kinkakudži, ktorý je najznámejšou pamiatkou celého Japonska. Slávna zenová záhrada v chráme Rjóandži z 15. storočia, v ktorej nenájdete ani jednu rastlinu, ani jeden kvet. Budete nadšený, keď pochopíte symboliku japonskej záhradnej architektúry. Po celodňovej prehliadke Kjóta po vlastných, výlet navyše do NARY. Nara, bývalé hlavné mesto Japonska, s množstvom zaujímavých chrámov a svätýň, roztrúsených po okolí. Večerný príchod do Osaky. Osaka je obchodné centrum, kde sa ľudia na ulici zdravia: „Koľko si dnes zarobil?“ Neóny, reklamy, herne pačinko, nádherne vystavané mesto s uvoľnenou atmosférou. Návšteva Osackého hradu, najväčšieho v Japonsku. Transfer na hypermoderné letisko Kansai, postavené na umelom ostrove, ktoré je pýchou Japonska a odlet domov. 

Do tejto destinácie nie je povinné žiadne očkovanie. Každému cestovateľovi odporúčame však očkovanie proti tetanu a hepatitíde typu A. 

Prajeme Vám šťastnú cestu a množstvo ulovených zážitkov! 

6 fotografií

Prečo má BUBO na Japonsko 92% trhový podiel?

Nikola Deckous

Nikola Deckous

Nikola Deckous

V našej kancelárii na Dunajskej vždy stretnete exotickú Nikol s pôvodom až z ďalekého Konga. Nikol má na starosti Front Office od prvého dojmu ako sa v BUBO cítite, keď nás navštívite osobne, až po zážitok z klientského servisu. Cestovanie má v krvi, sama už precestovala Európu, Áziu, dlhší čas strávila v Strednej Amerike či Afrike. Miluje dobrodružstvá a bude pre vás výborným poradcom pre nové zážitky. 

Obľúbený zájazd z BUBO katalógu
Antarktída loďou

Zo zájazdu:

Nikola Deckous

Posledná úprava článku | Prečítané: 502

Mohlo by Vás zaujímať

Svetové zážitky na koľajniciach Prémiový blog

Prémiový blog Svetové zážitky na koľajniciach

Cestovateľský sen ísť na dovolenku vlakom má vraj iba promile Slovákov. No možno vás po tomto blogu pribudne. Spoločne s mojimi destinačnými…

Ľuboš Fellner 18 min. čítania
Magický ostrov Mijadžima Mijadžima

Mijadžima Magický ostrov Mijadžima

Iba pár minút plavby trajektom zo smutne slávnej Hirošimy, leží malý ostrov Icukušima, prezývaný tiež Mijadžima. Prečo magický? V najbližších…

Martin Ferenčík 17 min. čítania
Nikkó – mesto, ktoré si zamiloval šogún Nikkó

Nikkó Nikkó – mesto, ktoré si zamiloval šogún

Nehovor o kráse, kým si nevidel Nikkó! zvykne sa spomínať v súvislosti s malebným japonským mestom, ležiacim v horách rovnomenného národného parku.…

Hirošima – kde po bombe rástli oleandre Hirošima

Hirošima Hirošima – kde po bombe rástli oleandre

Hirošimu z neslávne známych dôvodov často prezývajú aj mesto smútku. My si však tomuto prívlastku dovoľujeme oponovať. Poďte sa s nami v štýle…

Martin Šimko 16 min. čítania
Osaka - motor Japonska Osaka

Osaka Osaka - motor Japonska

Ak sa chystáte navštíviť krajinu vychádzajúceho slnka, určite si vo svojom programe nechajte miesto aj pre návštevu Osaky. Okrem toho, že vďaka…

Tokyo či Tokio - ​gigant, ktorý vstal z popola Tokio

Tokio Tokyo či Tokio - ​gigant, ktorý vstal z popola

Letenka do Tokia je prirodzenou vstupnou bránou do Japonska. A Tokio stojí za návštevu. S vyše 13 miliónmi obyvateľov je jedným z najväčších miest…

Martin Šimko 24 min. čítania
Blogov

Odporúčame tieto zájazdy

K

Ázia   Amerika  

Oceánia, Spojené štáty americké (USA), Japonsko


náročnosť

16 dní

Trvanie

8033
E

Ázia  

India


náročnosť

16 dní

Trvanie

4265
E

Ázia  

Tibet, Nepál, India, Čína


náročnosť

26 dní

Trvanie

5940
K

Ázia  

Vietnam, Kambodža


náročnosť

16 dní

Trvanie

4364

Získajte prístup
k exkluzívnym ponukám
a informáciám.