5* Sofitel The Palm, Dubaj

5* Sofitel The Palm, Dubaj

5* hotel Sofitel The Palm je dokonalým príkladom zmyselného, luxusného hotela na lukratívnom mieste. Ak sa tu ubytujete, budete bývať priamo na slávnej a ikonickej dubajskej Palme Jumeirah. Hotel má tak skvelú polohu s nádhernými plážami, no pre svojich hostí si pripravil aj 12 reštaurácii či barov, lukratívne SPA centrum, exotickú záhradu a výhľady na Dubaj, ktoré vám ešte dlho ostanú v mysli. Ak hľadáte unikátny hotel počas vášho pobytu v Dubaji, práve ste ho našli.

Kde sa nachádza Sofitel The Palm? #

Luxusný 5* hotel Sofitel The Palm s teší skutočne mimoriadnej polohe, pretože ako aj jeho názov napovie, nachádza sa na slávnej Palme Jumeirah, ktorá patrí medzi najväčšie symboly celého Dubaja. Leží priamo na pláži hneď vedľa známeho hotela Atlantis a priamo za hotelom prechádza ulica Crescent Road, ktorá spája hotely, reštaurácie alebo vás privedie aj k dokonalému vodnému parku. Prémiová lokalita je v tomto hoteli veľkou devízou.

Z medzinárodného letiska v Dubaji je to do hotela cca 36 kilometrov (40-45 minút jazdy) a areál dubajského EXPO pavilónu je odtiaľto len cca 40 kilometrov. Najbližšia zastávka jednokoľajky (monorail) s názvom „Atlantis Aquaventure“ leží len cca 1600 metrov (20 minút peši) od hotela a môžete sa ňou odviezť do 4-kilometre vzdialeného nákupného centra Nakheel Mall s krásnym príkladom dubajskej, futuristickej architektúry. Monorail vás vezme aj na pevninu. K slávnemu hotelu Burj al-Arab je to odtiaľto iba 13 kilometrov a dubajské bazárové ulice starej štvrte Fahidi okolo 35 kilometrov. Najvyššia budova sveta Burj Khalifa s nákupným centrom Dubai Mall leží od hotela cca 25 kilometrov.

Panoráma Sofitel The Palm na ikonickej Palme
Foto: Sofitel The Palm

Po prílete do Dubaja #

Prílet na medzinárodné letisko v Dubaji je veľmi jednoduchý. Ide o jedno z najmodernejších a najkvalitnejších letísk na svete a už prvé minúty tu pocítite ten obrovský rozdiel oproti miestu, odkiaľ ste odleteli. Značenie na letisku je mimoriadne kvalitné a tak sa netreba ničoho báť. Kráčate smerom k východu a šípky vás nasmerujú tak, aby ste sa dostali na imigračné, kde prídete so svojim pasom. Vízum do Spojených arabských emirátov nepotrebujete a tak ide o formalitu. Dostanete pečiatku, vezmete si batožinu a ak chcete ešte nahliadnite do duty free shopu. Pri odlete z dubajského letiska si pokojne naplánujte viac času na to, aby ste si mohli letisko vychutnať a spraviť posledné nákupy.

Vezmite si vašu batožinu a kráčajte von do príletovej haly, kde na vás už čaká miestny partner z 5* hotela Sofitel The Palm a postará sa o vás, aby vás vzal odviezol priamo na miesto, kde budete bývať.

Cesta na do hotela #

Luxusný 5* hotel Sofitel The Palm leží z medzinárodného letiska na ktorom pristanete len cca 36 kilometrov a tak nepotrvá dlho kým zaparkujete pred hotelom a môžete si začať užívať svoju dovolenku na slávnej Palme. Počítajte s tým, že tento presun mestom môže trvať cca 40-45 minút jazdy, pretože karty vie zamiešať zhustená doprava. Hoci sa to na prvý pohľad nezdá, Dubaj je predsa len 3-miliónová metropola.

Už cesta z letiska na koniec ikonickej Palm Jumeirah, kde leží váš hotel je zážitkom. Krátko po odchode z letiska pretnete známy dubajský záliv, teda Dubai Creek a tak hľadajte za oknami aj obrovské 150-metrov vysoké dubajské okno Dubai Frame. Čoskoro si na horizonte všimnete aj monumentálnu vežu Burj Khalifa, ktorá je so svojimi 828 metrami stále najvyššou budovou sveta. Z okna uvidíte aj modernú cestu Sheik Zayed Road posiatu mrakodrapmi a hneď pochopíte, že Dubaj v ktorom ste sa ocitli je z iného sveta. Napokon sa dostanete na známu Palmu, na jej konci budete bývať a užívať si dovolenku.

Z bazénov môžete sledovať aj samotný Dubaj
Foto: Sofitel The Palm

Prečo si vybrať Sofitel The Palm? #

Luxusný hotelový komplex The Palm má pod taktovkou lukratívna sieť Sofitel, ktorá sa stará o najkvalitnejšie hotely po celom svete. Jej meno je zárukou vysokej kvalite, dokonalého štandardu a luxusu na ktorý je skutočne hrdá. Sofitel The Palm patrí medzi najlukratívnejšie hotely Dubaja. Začne to polohou priamo na slávnej a ikonickej Palme Jumeira, pokračuje to mimoriadne kvalitnými izbami a napokon ho ucítite v detailoch v reštauráciách, bazénoch či na pláži. Hotel je plný profesionálov, ktorí spravia všetko preto, aby sa vaša dovolenka v Dubaji premenila na jeden obrovský zážitok. Poloha na konci „palmy“ je skvelá aj v tom, že tu cítite pokoj, hoci ste na prahu moderného veľkomesta. Užívate si pláž s výhľadom na mrakodrapy a keď sa jej nabažíte, stačí niekoľko kilometrov a ste obklopení dubajskými zaujímavosťami.

Hotelový komplex Sofitel The Palm vám ponúkne na výber z viacerých štandardov ubytovania od základných izieb až po suity či dokonca luxusné vily, kde si budete pripadať ako vo sne. Má v ponuke 360 izieb či suít, viac než 180 apartmánov a 4 lukratívne vily, no aj napriek tomu podľahnete atmosfére. Hotel od svojho vzniku vykročil cestou zelenej energie a udržateľnosti a posledné roky na týchto základoch stavia. Hrali ste už niekedy EkoGolf? Váš hotel vám ukáže o čo ide. Sofitel robí maximum pre ochranu životného prostredia a v hoteli to budete skutočne cítiť.

Sofitel The Palm vsadil na to, aby ste si v hoteli dokonale oddýchli a tak sa môžete tešiť na kvalitné SPA centrum s obrovskou ponukou programov, nájdete tu 500 metrov dlhú pláž s jemným, bielym pieskom a vynikajúcim morom, čaká tu na vás šesť bazénov a takmer tucet reštaurácii a barov, kde si viete za niekoľko dní spraviť gastronomickú cestu okolo sveta. Tento hotel vás rozhodne bude baviť a ak ste prišli do Dubaja vychutnať si EXPO, jeho areál je odtiaľto vzdialený iba 40 kilometrov. Všetko máte na dosah ruky a všetko je pripravené na to, aby ste si vychutnali Dubaj so všetkými jeho lákadlami.

Akú izbu si v hoteli vybrať? #

Hotel Sofitel The Palm je vďaka hotelovej sieti Sofitel zárukou najvyššej kvality a pochopíte to aj priamo na izbách, ktoré máte k dispozícii. Tie ozdobil zaujímavými doplnkami, kde sa mieša oku lahodiaci ónyx s exotickým tmavým drevom. Atmosféru izieb dotvára aj výhľad na záhradu alebo na Perzský záliv a tak je na vás s akým pohľadom sa chcete v Sofiteli prebúdzať. Pre svojich hostí si prichystal viacero kategórii ubytovania tak, aby si tu skutočne každý našiel izbu, apartmán alebo dokonca vilu podľa svojich potrieb a predstáv. Izby sú vybavené mimoriadne kvalitnými matracmi na spanie pre zvýšenie vášho komfortu a medzi drobnosti, ktoré tu na vás čakajú patrí aj francúzska kozmetika.

Classic Room

Najzákladnejším ubytovaním v hoteli Sofitel the Palm je tzv. klasická izba, teda Classic Room. Má v sebe všetko, čo by ste počas svojho pobytu mohli potrebovať a tak tu nájdete luxusnú kúpeľňu s vaňou, sprchu, pohodlné miesto na oddychovanie či dokonca stôl na prácu, priestranný balkón a to všetko je podčiarknuté doplnkami, exotickým drevom a krásnym výhľadom na sviežu záhradu alebo na Perzský záliv. Pri tejto izbe si môžete vybrať či máte záujem o dve samostatné postele alebo o manželskú posteľ. Súčasťou izby je aj minibar, audio systém, satelitná televízia, kanvica na zohriatie vody na čaj či kávu, trezor aj sušič na vlasy. Veľkosť klasickej izby je 44 m2.

3 fotografie

Classic Room

Luxury Room

O štandard vyššie než klasickú izbu nájdete v hoteli izbu s označením „Luxury“, teda luxusnú izbu. Rozdiel je badateľný hneď vo vybavení aj detailoch a tóny aj zariadenie izby je príjemne ladené do polynézskeho štýlu s francúzskym akcentom. Na výber máte výhľad na more alebo na záliv palmového ostrova Jumeirah a tak si zvolíte akú kulisu by ste k vášmu ubytovaniu radi mali. K dispozícii je balkón s posedením, minibar, lukratívna kúpeľňa s vaňou, zvukový systém Bose Wave, 40-palcová obrazovka televízie, ale aj toaletné potreby značky Lanvin. Na izbe si môžete pripraviť čaj alebo kávu a nájdete tu samozrejme aj trezor. Elegantná izba so štýlom, ktorý od Dubaja čakáte. Veľkosť luxusnej izby je 44 m2.

K tejto izbe (aj mnohým ďalším) si viete priplatiť aj tzv. The Premier Lounge, čo znamená že budete mať prístup do súkromného salóniku, kde si môžete užiť svoje raňajky, zájsť počas dňa na občerstvenie či na drink a vychutnávať si nádych luxusu v rámci hotela.

3 fotografie

Luxury Room

Junior Suite

Ak ste si nevybrali medzi klasickou alebo luxusnou izbou, potom je tu pre vás dokonalá suita. Tá najmenšia má v hoteli označenie junior, no je priestranná a môžete sa tak tešiť na suitu s rozlohou 60 m2. Suita má dve izby a teda spálňa je oddelená od obývacej izby, kde na vás čaká posedenie, gauč a príjemný priestor v ktorom budete radi tráviť svoj čas. Suita je vhodná pre dvojicu alebo rodinu menšími deťmi. Patrí k nej luxusná kúpeľňa s dokonalou vaňou a v suite nechýbajú ani vybavenie akým sa môžu pochváliť ostatné izby. K dispozícii je balkón s posedením, minibar, lukratívna kúpeľňa s vaňou, zvukový systém Bose Wave, 40-palcová obrazovka televízie, ale aj toaletné potreby značky Lanvin. Na izbe si môžete pripraviť čaj alebo kávu a nájdete tu samozrejme aj trezor.

3 fotografie

Junior Suite

Beach Suite

Plážová suita predstavuje skok od junior suity aj v rozlohe, ale najmä v polohe, kde sa táto suita nachádza. Poteší najmä milovníkov pláží, mora a prímorskej atmosféry. Kúsok od suity totiž leží krásna, privátna pláž obklopená záhradami. Na pláž s morom máte aj skvelý výhľad zo svojho vlastného balkónu. Vonku na balkóne máte sedenie s ležadlom, kde budete dokonale oddychovať pri knihe či sladkom ničnerobení. Suita je priestranná, svetlá, má v sebe nádych zvodného luxusu a keď sa rozhliadnete okolo seba, tak ste si presne takto nejako predstavovali svoju dubajskú dovolenku. Suite samozrejme nechýba ani vybavenie aké nájdete aj v junior suite. Veľkosť plážovej suity je 85 m2.

3 fotografie

Beach Suite

Opera Suite View

Dokonalá suita pre rodinu (2 dospelý a 2 deti), pretože má veľmi lukratívny priestor a teda jej veľkosť predstavuje až 125 m2. Suita má dve samostatné spálne, kde si môžete vybrať či máte záujem o manželské alebo oddelené postele. Je preto vhodná nielen pre rodinu, ale aj pre dva samostatne cestujúce páry. Každá zo spální má svoju vlastnú luxusnú kúpeľňu s vaňou aj sprchovým kútom. V strede suity, teda v obývacej miestnosti s gaučom, kreslami a miestami na oddych máte francúzske dvere, ktoré vás vezmú na privátny balkón s výhľadom na záhradu či na Perzský záliv. Súčasťou suity je minibar, zvukový systém Bose Wave, 40-palcová obrazovka televízie, pracovný stôl s kreslom, stroj na nespresso, ale aj toaletné potreby značky Lanvin.

3 fotografie

Opera Suite View

Palm Suite

Najlukratívnejšia a najväčšia suita celého hotela nesie charakteristické meno „Palm“, aby zvýraznila to, že bývať na slávnej dubajskej palme. Je nadizjanovaná tak, aby si tu našla svoj prechodný domov väčšia rodina alebo skupina priateľov, pretože táto suita zaberá celé poschodie v centrálnej časti hotela. Master izba s manželskou posteľou je vybavená luxusnou kúpeľňou s vaňou, vlastným šatníkom či súkromnou telocvičňou. Suita má dve ďalšie spálne s pohodlnými manželskými posteľami a ďalšia izba má dve oddelené lôžka. Samozrejme každá izba má aj svoju vlastnú kúpeľňu. Ústredným priestorom je obývacia izba s jedálenským stolom, kuchyňou, miestami stvorenými na oddych. Čo na tejto suite budete milovať je fantastický výhľad na panorámu Palmy, okolité zátoky a dokonca vidíte z vašej terasy aj ikonický hotel Burj al Arab. Spomenuli sme, že na terase máte aj vlastné jacuzzi? Túto suitu si užijete tak ako sa len dá. Veľkosť palmovej suity je 450 m2.

3 fotografie

Palm Suite

Apartmány (1-2-3-izbové)

Luxusný hotel Sofitel The Palm myslel samozrejme aj na rodiny s deťmi a tak má v ponuke aj niekoľko druhov apartmánov. Ako rodina sa môžete ubytovať aj v suite, ale apartmány majú predsa len ešte o kúsok vyšší štandard a poskytujú dokonalé súkromie. Na výber máte 1-izbové apartmány (75 m2), 2-izbové apartmány (135 m2) a napokon aj 3-izbové apartmány (265 m2). Všetky apartmány sú luxusne vybavené a ide tu najmä o to koľkí cestujete a aký veľký apartmán potrebujete. Luxusne zariadené kúpeľne s vaňou, dokonalý balkón či terasa s výhľadom na more, zátoky, Perzský záliv či na tropickú záhradu. Apartmány majú aj svoju vlastnú kuchynku, jedáleň prepojenú s obývacou izbou s gaučom, kreslami. Súčasťou suity je minibar, zvukový systém Bose Wave, 40-palcová obrazovka televízie, ale aj toaletné potreby. Ide o elegantné ubytovanie na dokonalom mieste v Dubaji.

3 fotografie

Apartmány v Sofitel The Palm

Beach Villa

Medzi ultimátne ubytovanie v hoteli Sofitel The Palm patria aj dva druhy luxusný víl. Plážová vila je postavená tak, aby ste mali pláž s jemným, snehobielym pieskom hneď vedľa seba. Stačí pár krokov a ste priamo na pláži akoby ste bývali na Maldivách. K vile patrí aj privátny bazén či dokonca prémiové jacuzzi a samozrejmosťou je aj priestor na oddych s lehátkami. Krásny výhľad si užijete priamo zo strechy vašej vily, kde je rooftop terasa a tak si len sadnite s drinkom v ruke a sledujte panorámu Dubaja. Najmä v noci bude odtiaľto krásny pohľad na všetky svetlá tohto unikátneho mesta. Vila je pre rodinu či skupinu priateľov, pretože má tri samostatné spálne, kúpeľne a tak je tu naozaj miesta pre každého. Veľkosť plážovej vily je 345 m2.

3 fotografie

Beach Villa

Lodge Villa

Najdokonalejšie ubytovanie celého hotela, kde budete mať pocit, akoby všetko naokolo patrilo len a len vám. Ste v Dubaji, no tu vás obklopí luxus Francúzskej Polynézie premiešaný s eleganciou francúzskeho šarmu. Niet divu, že si tu budete pripadať ako v unikátnej rozprávke. Totálny komfort, orientálny šmrnc, európske detaily a dokonalé miesto na strávenie nezabudnuteľnej dovolenky. Vila má dve poschodia a každé z nich ponúkne tri samostatné izby aj master spálňu s kúpeľňou, telocvičňou či šatníkom. Vila má aj svoj vlastný lounge a dokonca aj bar, kde si môžete s priateľmi či rodinou posedieť. Samozrejmosťou je aj kuchyňa, jedáleň ozdobená krištáľovými lustrami. Privátny bazén, jacuzzi, miesto na opaľovanie, dokonalý výhľad na Palmu aj s okolím a rooftop so sedením. Aj to všetko tu nájdete na to, aby ste prežili svoju najuluxusnejšiu dubajskú dovolenku. Veľkosť tejto vily je cca 750 m2.

3 fotografie

Lodge Villa

Kde sa najesť? #

Dubaj patrí medzi mestá s obrovským gastronomickým potenciálom a niet divu, že sa v ňom stretávajú milovníci jedla z celého sveta. Tak ako sa v Dubaji stretávajú takmer všetky národy planéty, tak tu nájdete aj neskutočnú variabilitu najlepšieho jedla a váš hotel nie je výnimkou. Luxusný 5* hotel Sofitel The Palm presne vie ako si vás získať cez dokonalé jedlo a tak si pre vás priamo v hoteli pripravil dokonca až 12 reštaurácii, barov či miest, kde môžete ochutnávať Dubaj. Vďaka obrovskej variabilite si tu každý príde na svoje a každý si nájde to svoje. Na výber tak budete mať skutočne kulinárske nebo, pretože tu môžete ochutnať svetovú aj domácu kuchyňu a vychutnať si aj luxusný fine dining v mimoriadne príjemnom prostredí. Reštaurácie v Sofitel The Palm vás vezmú na exkurziu cez kulinárske špeciality Perzského zálivu, Európy, Ázie, ale ochutnať viete aj kúsok Južnej Ameriky či dokonca Polynézie. Rozhodne tu bude z čoho vyberať.

Hlavnou hotelovou a teda aj bufetovou reštauráciou, kde sa podávajú aj každé ráno raňajky je reštaurácia Manava. Raňajky začínajú už od 6:30 a trvajú až do 10:45, aby ste mali dostatok času a priestoru na to, ísť sa naraňajkovať kedy uznáte za vhodné. Čaká tu na vás fantastický bufet, kde nájdete lokálne chuťovky, britské raňajky, arabské raňajky, medzinárodné chute alebo absolútnu klasiku v podobe lahodnej omelety, zeleniny či čerstvého pečiva. Stretnete tu aj niekoľko miest, kde si priamo u šéfkuchárov môžete objednať jedlo a sledovať ako pred vašimi očami vzniká. K raňajkám si môžete vziať ovocie, koláčiky, nájdete tu aj raňajkový výber pre deti a veľmi príjemne sa tu posedí na káve, pri čaji alebo čerstvom, ovocnom džúse. Reštaurácia má polynézsky nádych (aj jej meno Manava znamená na Tahiti „vitajte“). Raňajky si vychutnáte v príjemnom, exotickom prostredí polynézskej výzdoby. Manava je otvorená len počas raňajok. Počas obedu a večere treba byť oblečení v štýle „smart casual“ a teda nemali by ste prísť ani na raňajky v šortkách.

Porterhouse Steaks – Ak milujete perfektné a kvalitné stejky, tak ste si práve našli svoju najobľúbenejšiu reštauráciu v hoteli. O miestnych stejkoch sa hovorí ako o najlepších na celej dubajskej Palme. Reštaurácia nenecháva nič na náhodu a preto pracuje s najlepším mäsom z celého sveta. Príjemné prostredie sľubuje unikátny zážitok a ak ich chcete vybičovať na maximum, skúste si objednať stôl s grilom, kde sa stejky pripravujú priamo pred vami. K stejkom dostanete prílohy aj vynikajúce omáčky, ktoré si pripravuje podnik sám. Nechajte si odporučiť k stejkom aj víno a vychutnajte si tento večer.

Moana – Reštaurácia v sebe spája najčerstvejšie ryby a dary mora z Arabského mora, z ktorých tu vytvoria gastronomické umelecké diela. Pri vstupe do reštaurácie máte pocit, že ste vošli do pagody a hneď na vás dýchne orientálne atmosféra. Na svoje si tu prídu milovníci ázijskej aj európskej kuchyne. Ochutnajte čerstvo pripravené suši, sašimi či nigiri, ale ak máte chuť na grilovaného tuniaka, morského ostrieža či dokonalé krevety, stále ste tu na správnom mieste. Mnohí do tejto reštaurácie chodia, aby ochutnali slávne kari, nórskeho lososa či kráľovské kraby. Nenechajte si ujsť dezerty s chuťou Francúzska či Arábie.

The World Eatery – Neviete si vybrať ktorá svetová kuchyňa je vaša najobľúbenejšia? Presne preto je to tento podnik s menom The World Eatery, ktorý pod svoju strechu pritiahol najlepšie chuťovky z celého sveta. Vychutnať si tu tak môžete arabské mezze, škótskeho lososa, mexické quesadilly, thajský Tom Yum s krevetami a čili, taliansku pizzu či americkú hovädzinu. Vráťte sa sem viac krát a môžete si spraviť gastronomickú cestu okolo sveta. Reštaurácia je veľmi obľúbená aj deťmi pre ktoré pripravila aj rozsiahle detské menu.

Maui Beach – Príjemná reštaurácia, kde si môžete vybrať či budete obedovať alebo večerať vo vnútorných priestoroch alebo si budete užívať čerstvý vzduch s výhľadom. Má tropickú atmosféru a ponúka skôr jednoduché alebo rýchle jedlá. Ochutnať tu môžete pizzu, rôzne druhy sendvičov, grilované špeciality alebo skvelé šaláty vhodné aj pre vegánov. Ak nemáte hlad, zájdite si sem aspoň na drink, ovocné smoothie, kokteil alebo džús z čerstvo vytlačeného ovocia. Podvečer si môžete sadnúť a vychutnať si aj orientálnu vodnú fajku. Mali ste ju niekedy? Prečo si nedať svoju prvú práve v Dubaji?

Hong Loong – Zaujímavou reštauráciou v hoteli je Hong Loong, ktorá špecializuje na tradičnú čínsku kuchyňu, no pohrá sa s ňou tak, že do nej pridá moderné fúzie. Kto miluje ázijské chute, toto by rozhodne mal ochutnať. Ide tu o lahôdkovú gastronómiu a medzi najtypickejšie jedlá, ktoré vám tu radi odporučia patrí pekinská kačiča s tenučkými mandarínskymi plackami alebo vynikajúco pripravený homár v hongkonskej omáčke. Za ochutnanie stoje aj rezancové jedlá. Rezance si tu šéfkuchár pripravuje ručne a tak budú mať mimoriadnu chuť s akou ste sa zrejme ešte nikdy nestretli. Jedlo je tu zážitkom.

Hotel má k dispozícii aj niekoľko skvelých barov či lounge, ktoré vás zlákajú na posedenie v príjemnom či lukratívnom prostredí dubajskej Palmy. Môžete si tu vychutnať drinky, tropické kokteily, pivá z celého sveta či luxusné, značkové vína, škótsku whisky či japonské saké. Celý svet je tu len a len pre vás. Ak si chcete zatancovať vyberte sa do Laguna Lounge, ak máte chuť na športový prenos tak skúste Replay Sports Bar. Nesklame vás ani Porterhouse Bar so svojou muzikou alebo Olivier, kde si k pivu môžete zahryznúť nejednu chuťovku. Gelati Ice Cream zase patrí medzi najobľúbenejšie detské miesta, pretože z výberu skvelej zmrzliny sa tu zatočí hlava. Bez ochutnávky sa odísť jednoducho nedá!

Čo tu môžete robiť? #

Luxusný hotel Sofitel The Palm ležiaci na konci slávnej Palmy Jumeirah má okrem svojej lukratívnej polohy z ktorej viete vyraziť za najznámejšími pamiatkami tohto unikátneho mesta aj niekoľko ťahákov priamo v hoteli. Nájdete tu oceňované a prepracované SPA centrum s ponukou masáží či relaxácii, objavíte kvalitne zariadenú telocvičňu, môžete sa vyblázniť na pláži, v bazéne, ochutnávať reštaurácie, skúsiť vodné športy alebo si priamo na pláži zahrajte volejbal. Neďaleko od vášho hotela sa dokonca nachádza aj obrovská akvapark, ktorý bude pre rodiny s deťmi povinnou jazdou. Určite ste doma nečakali koľko toho môžete v Dubaji zažiť!

Sofitel The Palm si pre svojich hostí pripravil nie jeden alebo dva, ale rovno šesť bazénov, kde sa priemerná teplota vody udržiava na cca 29 stupňoch. Počas svojho pobytu si tak môžete každý deň vychutnať iný bazén a to nezažijete len tak hocikde. Hlavný hotelový bazén leží kúsok od mora v tropickom prostredí obklopený palmami a farebnými bugenvíliami. Niektoré z bazénov majú aj menšie tobogány pre deti a tak sa majú na čo tešiť. Každý z bazénov má svojich plavčíkov starajúcich sa o bezpečnosť.

Ak ste do hotela prišli aj kvôli pláži, budete z nej nadšení, pretože tá vaša na Palme Jumeirah patrí medzi najkrajšie v Dubaji. Predstavte si 500 metrovú pláž plnú jemného, bieleho piesku, ktorý sa dotýka priezračnej vody. Budete to tu milovať. Oddýchnuť si na pláži môžete na lehátkach pod slnečníkmi a zároveň si užiť krásny výhľad na Perzský záliv alebo panorámu Dubaja.

Luxusný hotel pod taktovkou Sofitelu je pyšný na svoje dokonalé SPA centrum, ktoré hraničí s dokonalosťou. Dubaj sa možno na prvé počutie nejaví ako SPA destinácia, ale keď uvidíte ako sa s touto výzvou Sofitel popasoval, uznáte, že ste na správnom mieste. SPA centrum má 28 miestností (celkovo až 2500 m2) na procedúry, bazén s morskou vodou, saunu, hammam, parný kúpeľ a samozrejmosťou sú aj masáže či mnohé iné drobnosti. V SPA centre pocítite tradície Polynézie, ktorá sa pretkala s dedičstvom Orientu. Tešiť sa môžete na organické ingrediencie, príjemné masáže od výmyslu sveta a techniky o ktorých ste zrejme dosiaľ ani nepočuli. Po procedúrach ste pozvaní do príjemného salónu, kde si môžete pri čaji alebo džúse oddýchnuť.

Hotel vás prekvapí aj svojim fitnes centrom, ktoré vybavil najmodernejšími strojmi, kde viete spojiť silový tréning s kardio cvičeniami. Je tu naozaj všetko a ak by ste potrebovali rady profesionálov a trénerov, tí sú vám v hoteli tiež k dispozícii. Môžete sa prihlásiť aj na pravidelné cvičenie jógy alebo na program Float Fit, kde budete cvičiť v skupinách.

Na pláži nájdete aj miesto, kde je privátne prístavisko a práve tam sa môžete vybrať, ak máte chuť vyblázniť sa pri vodných športoch. Nájdete tu nielen motorizované vodné športy od lyží po vodné skútre, ale môžete si tu požičať aj obľúbený kajak, paddleboard alebo dokonca aj šnorchel a nazrieť pod morskú hladinu.

V rezorte si môžete na pláži zahrať aj plážový volejbal alebo unikátny Eko Golf! Nikdy ste o ňom nepočuli? Zrejme ste ani nemali, kde pretože je to zážitok typický pre Sofitel The Palm. Nejde tu o typický golf na aký ste zvyknutí, pretože namiesto klasickej loptičky dostanete ekologické bio loptičky, ktoré vo svojom jadre obsahujú krmivo pre ryby či iné morské živočíchy. Loptičky tak odpaľujete priamo do mora a keď sa loptička ponorí do vody, začne sa rozpadať, aby uvoľnila svoje živiny. Hotel sa vydal cestou udržateľnosti a na takýchto detailoch to pocítite aj vy.

Dubaj pre rodiny s deťmi #

Hotel Sofitel The Palm nezabudol, že jedným z jeho poslaní je pripraviť dokonalú dovolenku pre rodiny s deťmi a tak tu deti nájdu svoj vlastný klub „Amura Kids Club“. Je otvorený pre deti od 4 do 12 rokov a ak sa tu zastavia, čaká na nich skvelé spojenie hier, oddychu, objavovania, zážitkov a vďaka medzinárodnej klientele si tu deti nájdu priateľov z celého sveta. Pre deti sú tu pripravené hračky, knihy, miesta na oddychovanie aj detský bazén. Animátori si pripravili aj umelecké krúžky, karaoke, tanečné hodiny alebo detské kino. V reštauráciách nájdete samozrejme aj detské menu a tiež pláž je vhodná pre rodiny s deťmi vďaka pozvoľnému vstupu do vody.

Kam sa vybrať na výlet? #

K dovolenke plnej zážitkov patria aj príťažlivé výlety a ak radi objavujete okolie, ste v Dubaji naozaj na správnom mieste. Hotel leží v lukratívnej štvrti Dubaja, priamo na slávnej Palme Jumeirah a vďaka tomu si viete pozrieť takmer všetko čo toto zaujímavé mesto ponúka. Musíte sa rozhodnúť čo by ste najradšej v Dubaji zažili a videli, pretože je tu „tisíc“ možností od múzeí, cez akvárium, nákupné centrá, staré uličky posiate bazármi cez luxusné reštaurácie až po pieskové duny na emirátskej púšti či pavilón slávneho EXPA. Ani sa vám nebudete chcieť veriť koľko atrakcií ukrýva Dubaj a ten bude počas vášho pobytu obrovským pokušením, pretože si budete chcieť aj vychutnať hotela a oddýchnuť si na pláži.

Aké miesta by ste si však určite nemali nechať ujsť?

Medzi najunikátnejšie miesta, ktoré si môžete v Dubaji vychutnať je areál EXPO. Od vášho hotela je vzdialený len cca 40 kilometrov a čaká tu na vás pohľad do budúcnosti nielen z hľadiska architektúry, ale aj mnohých iných odvetví. Dubajské EXPO sľubuje obrovský zážitok a to, že ho má Dubaj pevne v rukách je zárukou toho, že to bude najlepšie EXPO v histórii planéty.

Viac o EXPO nájdete na oficiálnej stránke

3 fotografie

Futuristické EXPO v Dubaji bude najlepšie na svete

Ak milujete nakupovanie a jednou z príčin prečo ste sa do Dubaja vybrali bolo prečesávanie nákupných centier, tak potom ich tu nájdete neúrekom. Najbližšie k hotelu je obchodné centrum Nakheel Mall, kam sa viete pohodlne odviezť jednokoľajkou, ktorej zastávka je neďaleko vášho hotela. Je vzdialené cca 6 kilometrov. Najslávnejšie nákupné centrá akými je Dubai Mall alebo Mall of the Emirates sú na dosah ruky. Dubai Mall máte len cca 25 kilometrov a do Mall of the Emirates prejdete cca 18 kilometrov. Ak sa vyberiete do Dubai Mall, odvezte sa aj na najvyššiu budovu sveta Burj Khalifa s výhľadom na celý Dubaj, užite si slávne akvárium, reštaurácie či nakupovanie. Zostaňte tu aj na večerné predstavenie spievajúcej a tancujúcej fontány priamo pod Burj Khalifa. Mall of Emirates kam vám chodí z hotela dokonca aj kyvadlová doprava vás zase môže zaujať lyžiarskym svahom. Dáte si povedať?

3 fotografie

Čo si v Dubaji pozrieť?

V nákupnom centre Dubai Mall nájdete jedno z najfascinujúcejších a najznámejších akvárií sveta, teda Dubai Aquarium. Je obrovské a čaká tu na vás viac než 140 rôznych druhov morských živočíchov. Časť z neho uvidíte aj bezplatne priamo v obchodnom dome, ale zaplaťte si vstupné, vojdite dnu a budete nadšení. Kráčať budete tunelmi priamo v akváriu a pre deti to bude jeden z najväčších zážitkov celého Dubaja. Ak chcete uloviť unikátne zážitky, môžete sa dokonca v akváriu aj šnorchlovať

Odvezte sa na najslávnejšom ruskom kole arabského sveta! Jeho meno je Ain Dubai, je najvyšším na svete a leží v oblasti zvanej Dubai Marina neďaleko pešej promenády The Walk pretkanej obchodmi, reštauráciami, podnikmi a životom. Ruské kolo je vysoké 250 metrov a odviezť sa v ňom bude skvelým zážitkom.

Vyberte sa do starého Dubaja, kde zažijete závan orientálneho sveta. Odvezte sa taxíkom k starej pevnosti al-Fahidi (cca 35 kilometrov od hotela) a ponoríte sa do dubajských ulíc, kde na vás čakajú bazárové obchodíky plné tovaru, minarety mešít, staré dubajské domy, ale aj drevené loďky abra križujúce záliv. Posaďte sa do jednej z nich a odvezte sa do starej štvrte, kde nájdete Golden Souq alebo teda zlatý bazár s desiatkami obchodíkov, ale aj reštaurácie, kaviarne či príjemne čajovne. Starý Dubaj je tak veľmi odlišný od všetkého ostatného, čo v Dubaji uvidíte.

Pozrite si pláž neďaleko ikonického hotela Burj al Arab. Tento hotel ste na fotkách videli snáď tisíc krát a teraz máte šancu pozrieť si ho naživo. Z vášho hotela je to sem len cca 15 kilometrov. Môžete si spraviť príjemný čas priamo na pláži s výhľadom na ikonu Dubaja.

Ak máte radi instagramové miesta, potom musíte navštíviť aj obrovský monument zvaný Dubai Frame. Obrovský rám meria až 150 metrov a hovorí sa o ňom ako o najvyššom monumente svojho druhu na svete. Toto vás už v Dubaji neprekvapí. Môžete vyliezť hore na krásnu panoramatickú vyhliadku dubajských mrakodrapov. Načasujte si svoju návštevu so západom slnka a zažijete tu krásne svetlo na fotenie a máte tak ďalší ulovený zážitok.

4 fotografie

Čaro starého Dubaja so zálivom a bazármi

Máte radi prírodu a myslíte, že tu v Dubaji nič takéto nenájdete? Vyberte sa na miesto, ktoré sa volá Ras al Khor Wildlife Sanctuary a objavíte vzácne mangrovníky a počas zimných mesiacov dokonca aj desiatky či stovky krásnych plameniakov, ktoré sa zastavujú v miestnej lagúne.

Čo by ste povedali na kultúrne vyžitie? Vyberte sa do modernej dubajskej opery, ktorú otvorili len v roku 2016 a hneď v tom momente sa stala jedným z najdôležitejších kultúrnych stánkov celých Emirátov. Každoročne sa tu striedajú slávni umelci, filharmónia, opera, balet aj koncerty klasickej hudby. Aj keby ste práve nenatrafili na žiadne predstavenie, stojí za to vybrať sa k opere, pretože patrí k veľmi zaujímavým budovám moderného Dubaja.

Chcete do zbierky Guinnessov rekord? Vyberte sa k okázalej fontáne Palm Fountain, ktorá je momentálne najväčšou fontánou sveta! Vytvorili ju na „Palme“ a otvorili ju len v októbri 2020. Voda strieka do výšky až 105 metrov a na všetko dohliadajú svetlá, efekty a muzika. Spievajúca fontána pod Burj Khalifa je síce príjemnejšia a osobnejšia, ale rekord je rekord a ak ich chcete vidieť, Dubaj vám ich ukáže

Dubaj leží na prahu púšte a bola by škoda nepozrieť sa na ňu. Stačí vyraziť za mesto na džípoch a prežijete jedno unikátne púštne dobrodružstvo. Objavíte pieskové duny na ktorých zažijete jemný adrenalín, prejdete sa pieskom bosými nohami a večer sa v beduínskom kempe usadíte pri oheň, skúsite si zapáliť vodnú fajku a pri skvelom arabskom jedle počkáte na hviezdnu oblohu. Púšť vás naozaj dostane!

Sofitel The Palm pri pohľade z výšky
Foto: Sofitel The Palm

Check out a odchod #

Váš odchod dubajského hotela klope na dvere? Skontrolujte si odlet vášho lietadla, aby ste vedeli správne načasovať odchod z hotela s ktorým vám na recepcii radi pomôžu. Pri checkine vyplatíte služby za ktoré ste počas pobytu neplatili a písali ste si ich na izbu a môžete ísť. Keď ste sem prichádzali, mesto bolo pre vás neznáme a teraz sa pozeráte z okna počas cesty na letisko a všetko naokolo vás spoznávate.

Na letisku odovzdáte vašu batožinu a ešte pred odletom si vychutnajte obrovské dubajské letisko. Pokojne choďte na letisko aj o hodinu skôr, aby ste sa ním ešte mohli prejsť, pozrieť si obchodíky, duty free zónu a možno vám do oka padne ešte posledný darček.

Tomáš Kubuš

Tomáš Kubuš

Tomáš Kubuš

Vyštudovaný historik s veľkým srdcom. Získa si vás obetavosťou (vie o vašich prianiach skôr, než si ich uvedomíte vy) a ohromnými znalosťami. Miluje Áziu a krajiny Stredného východu. Stretnete sa s ním v Iráne aj v Uzbekistane, na Kaukaze či v Jordánsku alebo v Izraeli. Do novšej histórie si chodí oddýchnuť do juhovýchodnej Ázie. S láskou vás prevedie Indočínou, Thajskom či Malajziou. Veľmi rád píše a jeho články nájdete v mnohých slovenských časopisoch aj na našom blog Od pólu k pólu.

Obľúbený zájazd z BUBO katalógu
Hodvábnou cestou do Perzie (Komfort)

Zo zájazdu:

Tomáš Kubuš

Posledná úprava článku | Prečítané: 356

Mohlo by Vás zaujímať

Dubaj - mesto superlatívov Dubaj

Dubaj Dubaj - mesto superlatívov

Prirovnanie mesto superlatívov sa absolútne hodí k Dubaju. Projekty, ktoré sú už hotové, alebo sa s ich výstavbou ešte len začne, prekonávajú…

Michal Čičmanec 13 min. čítania
Ako najlepšie zažiť starý Dubaj? Dubaj

Dubaj Ako najlepšie zažiť starý Dubaj?

Keď niekto spomenie Dubaj, ako prvé nás napadne luxusné mesto s množstvom výškových budov a celé to "pozlátko", ktoré k tomu patrí a bez neho si to…

Michal Čičmanec 10 min. čítania
Metro v Dubaji - ako funguje? Blog

Blog Metro v Dubaji - ako funguje?

Dubaj je mesto inovácií a budúcnosti, ktoré neustále prekonáva samé seba, ale aj svetové krajiny a veľkomestá. Mesto je populárne aj u nás na…

Michal Čičmanec 6 min. čítania
Dubaj - Múzeum budúcnosti Blog

Blog Dubaj - Múzeum budúcnosti

Svet vecí, ktoré nenájdete v encyklopédiách, pretože ešte neexistujú...

Martin Karniš 7 min. čítania
TOP 10 najlepších miest na lietanie balónom Blog

Blog TOP 10 najlepších miest na lietanie balónom

Hľadáte pri cestovaní po svete unikátne a fascinujúce zážitky? Ste tu na správnom mieste, pretože presne o toto sa v BUBO už dlhé roky snažíme a…

Ťavy - kráľovné púšte Blog

Blog Ťavy - kráľovné púšte

Hoci sú ťavy v našich končinách pomerne neznámym zvieraťom, s človekom žijú už celé tisícročia. Fascinujúce tvory, dokonale prispôsobené životu v…

Martin Ferenčík 29 min. čítania
Blogov

Odporúčame tieto zájazdy

E

Ázia  

Jemen, Spojené arabské emiráty


náročnosť

10 dní

Trvanie

2450
K

Ázia  

Kuvajt, Saudská Arábia, Dubaj (SAE), Bahrajn, Spojené arabské emiráty, Omán, Katar


náročnosť

19 dní

Trvanie

7554 9443€
K

Ázia  

Kuvajt, Dubaj (SAE), Bahrajn, Spojené arabské emiráty, Omán, Katar


náročnosť

12 dní

Trvanie

4885 5747€
K

Ázia  

Taiwan, Macao, Hongkong, Spojené arabské emiráty


náročnosť

15 dní

Trvanie

4392 4991€

Získajte prístup
k exkluzívnym ponukám
a informáciám.