Baros Maldives Luxury Resort

Baros Maldives Luxury Resort

Luxusný 5* rezort Baros sa na Maldivách profiluje ako butikový rezort a vďaka tomu predčí vaše predstavy o dokonalej dovolenke na rajskom ostrove. Baros patrí medzi maldivské unikáty, pretože bol prvým luxusným rezortom tejto ostrovnej krajiny a kým iné ostrovy len hľadali cestu, Baros mal víziu, ktorú za posledné roky priviedol do dokonalosti. Spája tak v sebe tradíciu s luxusom a ekologickým vnímaním s pointou udržateľného turizmu. Vychutnáte si tu nádhernú lagúnu privátneho ostrova, luxusné vily aj svetové potápanie či fotogenické pláže. Baros vyhral niekoľko krát po sebe titul najromantickejšieho miesta Indického oceánu. Splňte si svoj sen.

Kde sa nachádza rezort Baros? #

Zmyselný 5* rezort Baros Maldives nájdete severne od hlavného mesta Malé, v severnom atole Kaafu, ktorý je najdôležitejším atolom celým Maldív. Práve v týchto končinách sa začal písať fantastický príbeh maldivského turizmu. Ostrov Baros je vzdialený len cca 20 kilometrov od medzinárodného letiska, čo znamená, že sa ani nenazdáte a krátko po prílete už budete kráčať plážou svojho tropického ostrova.

Aké bude počasie alebo kedy sa vybrať na Maldivy? #

Ostrovné Maldivy poznajú len dve ročné obdobia. Obdobie sucha a obdobie dažďov, ktoré sa tu pravidelne striedajú. Od októbra do apríla sucho prináša severovýchodný monzún (Iruvai), po zvyšok roka ovplyvňuje počasie vlhký juhozápadný monzún (Hulhangu). Dažďové obdobie je sprevádzané búrkami a silným vetrom, čo takisto ovplyvňuje príboj vĺn. Priemerné maximálne denné teploty po celý rok sú 30 – 32°C (v noci 24 – 27°C). Voda má stále teplotu okolo 27°C. Maldivy sú celoročná destinácia, kde Vám teplota nikdy neklesne po 30 a vždy sa opálite. Hlavná sezóna je od polovičky októbra do apríla a daždivejšia od mája do septembra. Spŕchnuť však môže kedykoľvek. 

Ak aj budete na ostrove v období sucha nezľaknite sa ak sa vám nad hlavou vynoria oblaky. Je to bežné počasie tu na Maldivách. Ráno môže byť nádherne, modrá obloha bez jediného obláčika a neskôr sa oblaky nad rajom vytvoria a dokonca spŕchne. Nie je to nič nezvyčajné ani pre TOP sezónu v decembri či v januári. Prehánky trvajú krátko, niekedy len polhodinku, inokedy hodinu, ale vždy sa príjemne osvieži vzduch na celom ostrove. Prehánka v období sucha je tak príjemným spestrením pobytu.

Rajský ostrov s luxusným rezortom
Foto: Baros Maldives

Najčastejšou otázkou vždy ostáva aj tak táto:
"Kedy je najlepší čas cestovať na Maldivy?" Ak máte možnosť vybrať si tak choďte v období december - marec.  "Kedy sú najlepšie ceny?" V období jún- august. "Počas obdobia dažďov vôbec nebudem vidieť krásny oceán ani tyrkysovú farbu?" Nie, toto nie je pravda. Aj počas obdobia dažďov môžete mať celý týždeň nádherné slnko a naopak v období sucha môžete mať zatiahnutú oblohu bez slnka.

Január : Nádherné horúce počasie, slnečné dni, nízka vlhkosť a záplava slnečných lúčov. Môžu sa vyskytnúť krátke prehánky, väčšinou popoludní. Oceán je teplý s výbornou viditeľnosťou a perfektný na šnorchlovanie a potápanie.

Február : Patrí medzi najlepšie mesiace. Najsuchší mesiac roka s menej ako 70mm zrážok. Teploty nad 30 stupňov a výborná viditeľnosť pod vodou.

Marec : Teploty sa šplhajú ešte vyššie a lenivosť dosahuje vrchol. Občasný dážď príjemne schladí rozpálený piesok a pod vodou vidno úplne všetko. V marci začína aj surfovacia sezóna, ktoré trvá do októbra. Najväčšie vlny však bývajú v júli a auguste.

Apríl : Ďalší horúci mesiac a zároveň koniec obdobia sucha. Od polovičky až konca apríla prichádzajú častejšie zrážky, ktoré však netrvajú dlho. Vzduch je stále dusnejší. 

Máj : Začínajú dažde, je dusno a horúco. Dážď a búrky sa môžu vyskytnúť kedykoľvek. Viditeľnosť pod vodou je stále dobrá.

Jún : Daždivý mesiac s horšou viditeľnosťou pod vodou, ale zároveň najlepší čas na potápanie s mantami a žralokom veľrybím. Ceny hotelov padajú.

Júl : Horúci a dusný mesiac s krátkymi intenzívnymi lejakmi. Ak surfujete tak toto je čas kedy treba byť na Maldivách. Potápanie je stále perfektné a obrovské žraloky kŕmiace sa planktónom máte hneď vedľa seba. 26.7. oslavujú Maldivy deň nezávislosti a ak ste na obývanom ostrove tak zažijete množstvo zábavy.

August : Veľmi podobné počasie ako v júli.

September : Jeden z najdaždivejších mesiacov a iba 7 hodín slnka denne. Viditeľnosť pod vodou je horšia, ale vďaka množstvu planktónu vo vode sa tu stále zdržuje množstvo žralokov veľrybích a mánt. Už len kvôli nim sa sem oplatí cestovať.

Október : Najdaždivejší mesiac v roku a zároveň koniec zrážok. Záver surferskej sezóny a stále so šancou vidieť veľké zvieratá pod vodou. 

November : Krátke dažde poobede, ale inak nádherné slnečné dni.

December : Teplý a suchý mesiac s občasnými prehánkami. Výborný čas na útek z európskej zimy!

Po prílete #

Prílet na medzinárodné letisko v Malé je veľmi jednoduchý. Nečakajte tu žiaden chaos a ani sa nemusíte báť, že by ste sa na ňom stratili. Práve naopak. Je pomerne malé a celkom prehľadné. Po vystúpení z lietadla idete s pasom v ruke k prepážke, kde dostanete pečiatku a o pár krokov už stojíte na mieste, kde sa čoskoro stretnete s vašou batožinou. Dajte si pozor len na to, aby ste do krajiny neprinášali žiaden alkohol, pretože to je na Maldivách striktne zakázané a môže to viesť k postihom.

Vezmite si vašu batožinu a kráčajte von do príletovej haly, kde na vás už čaká miestny partner z rezortu Baros a postará sa o vás. Privíta vás osviežujúcim drinkom, aby boli vaše prvé minúty na Maldivách nezabudnuteľnými a krátko na to, kráčate von z letiska a nasadnete na pripravenú loď (speedboat).

Cesta loďou na ostrov #

Luxusný 5* rezort Baros leží severne od hlavného mesta (atol Kaafu) a vďaka jeho blízkosti na neho nemusíte prelietavať ani lokálnou linkou ani hydroplánom. Priamo pred letiskom (je to len 50-60 metrov od príletovej haly) na vás čaká loď, ktorá vás vezme priamo do raja. Cesta na ostrov trvá cca 25 minút. O všetko je postarané a vy sa staráte už len o to, aby ste sa naladili na dovolenkovú, maldivskú vlnu.

Prečo si vybrať Baros Maldives? #

Váš rezort Baros Maldives má svoje unikátne črty, ktoré vás presvedčia o tom, že je tým pravým miestom, kde by ste chceli stráviť svoj maldivský sen. Nielen, že patrí medzi luxusné rezorty, ale spĺňa aj prísne kritéria butikového rezortu s ekologickými víziami, čo sa v dnešnom svete stáva stále dôležitejším kritériom. Rezort nezabúda na svoje maldivské korene a svojou atmosférou vás chce vtiahnuť do lokálnych reálií, no tie prešpikoval modernými prvkami, kde sa strieda personalizovaný servis a vízia budúcnosti. Baros spĺňa najprísnejšie požiadavky na romantickú dovolenku a vďaka tomu, už niekoľko krát po sebe dostal dôležité ocenenie najromantickejšieho miesta Indického oceánu s čím po našich pobytoch vieme súhlasiť. Ostrov má svoj vlastný koralový útes plný života (je jeden z najlepších v rámci rezortov!) a v zálohe má aj skvelé výlety či zážitky, aké by ste tu ani nečakali. Lukratívny rezort jednoducho vie ako si k sebe pripútať najvyššiu kvalitu a presne tú vám chce odovzdať.

Ak sa ubytujete vo vodnej vile, oceníte aj polohu na najkrajšom mieste ostrova, kedy vily spája dlhé, drevené mólo nad tyrkysovou lagúnou. Presne tieto odtiene budete vnímať priamo pred vami z vašej verandy či priamo pri pohľade z vily. Tieto výhľady nás vždy nabijú energiou a len nás utvrdia v tom, prečo sme si Baros vybrali.

Zaujímavosťou rezortu Baros je aj jeho tradícia akou sa na Maldivách nemôže pochváliť takmer nikto. Stal sa prvým luxusným rezortom Maldív, otvoril jednu z prvých potápačských škôl a neskôr ju dokonca vylepšil na prvú ekologickú školu potápania, kedy sa rezort stará o unikátny koralový útes. Ak milujete šnorchlovanie a potápanie, len v bližšom okolí ostrova nájdete takmer 30 dokonalých miest. Hoci privítal rezort Baros svojich prvých hostí pred takmer 50 rokmi, netreba sa báť, že by bol rezort zastaraný, práve naopak. Pred 15 rokmi prešiel kompletnou renováciou s dôrazom na moderné, ekologické prvky s luxusným dizajnom.

Vitajte na ostrove #

Stačí 25 minút plavby loďou z medzinárodného letiska v Malé a ste na dosah exotickému ostrovu Baros s luxusným rezortom. Patrí medzi najbližšie rezorty, no zároveň budete mať pocit opusteného, privátneho ostrovu ďaleko v Indickom oceáne. Ako náhle sa priblížite, vytiahne sa z hladiny ten najkrajší odtieň tyrkysovej farby a vy by ste do mora najradšej skočili ešte z lode. Ešte chvíľku vydržte a všetko to naokolo bude vaše.

Loď zastaví na konci dreveného móla, kde už na vás čakajú s úsmevom zamestnanci hotela, ktorí sú vám od tohto momentu k dispozícii až do vášho odchodu. Batožinu pokojne nechajte tu, postarajú sa vám o ňu a prinesú vám ju priamo do vašej vily. Vy sa postarajte len o to, aby ste prešli necelých 100 metrov na recepciu ukrytú v tropickej zeleni, ktorá vypĺňa ostrov, osviežili sa čerstvým uterákom a vypili si svoj welcome drink, kým vás oboznámia s detailmi ostrova. Všetko je hotové a tak môžete vyraziť do vašej vily. Zatvoríte za sebou dvere a maldivský sen začína!

Ubytujete sa vo fantastických vodných vilách priamo nad tyrkysovou lagúnou?
Foto: Baros Maldives

Aké ubytovanie si vybrať? #

Maldivský rezort Baros má pre vás na výber viacero druhov ubytovania v rôznom štandarde tak, aby ste si vybrali presne to po čom túžite. Na začiatku výberu si položíte klasickú maldivskú otázku: „Plážová alebo vodná vila?“. Rezort v sebe ukrýva 75 luxusných víl, pričom 45 z nich sa nachádza priamo na ostrove a 30 z nich predstavuje obľúbené vodné vily. Z našich skúseností vám odporúčame siahnuť po vodnej vile nielen preto, že je zosobnením maldivskej dovolenky, ale aj preto, že práve vodné vily nad nádhernou lagúnou majú na svedomí to, že rezort sa pravidelne označuje prívlastkom „najromantickejší rezort Maldív“. Jednoducho to chcete zažiť a byť niekoľko dní súčasťou tohto zážitku. Samozrejme aj plážové vily majú svoju dušu a ich výhodou je to, že spravíte pár krokov a ste na snehobielej pláži.

Ak je pre vás pláž na ostrove a plávanie priorita, z našich skúseností vám radíme, aby ste sa ubytovali na juhovýchodnej časti ostrova. Snehobiele pláže sú v týchto častiach najkrajšie a najlepšie si tu zaplávate. V tejto časti ostrova nájdete plážové vily s označením 101 – 105 a 201 – 213. Najvhodnejšie vodné vily z ktorých si plávanie najlepšie vychutnáte sú tie s polohou smerujúcou na sever a teda vily s označením 320-330.

Všetky vily majú vo svojom základnom vybavení satelitnú televíziu, telefón, modernú klimatizáciu, sejf, chladničku s minibarom, rýchle WIFI, kanvicu na zohriatie vody na prípravu kávy alebo čaju, stroj na espresso, fén, župany, miesto na odloženie batožiny, elegantnú kúpeľňu, toaletu a okrem klasickej sprchy aj vonkajšiu, súkromnú sprchu. Izby upratujú 2x denne.

Deluxe Villa

Základný druh ubytovania na ostrove Baros je tzv Deluxe villa a ako jej názov napovedá ani základný štandard sa nemusí za nič hanbiť. Je ako stvorená na ostrovný oddych, kedy sa do mora dostanete ani nie za minútu po tom ako vyjdete z izby a keď si chcete oddýchnuť od spaľujúce slnka, posedíte si pred vilou v obklopení tropickej zelene. Interiér vás zaujme svojim čistými líniami, detailmi a zamilujete si kúpeľňu s vaňou z ktorej vidíte do malej, privátnej záhrady. Rezort disponuje 24 takýmito vilami. Veľkosť vily je 89 m2.

Baros Villa

Medzi najobľúbenejšie vily, ktoré ležia priamo na ostrove patrí Baros Villa. Vďaka svojej polohe len pár metrov od pláže ich môžeme nazvať aj Beach vilami, ale Baros si udržiava svoj vysoký štandard a preto má pre nich svoje vlastné signature pomenovanie. Vila je položená medzi snehobielu pláž a tropické vnútrozemie ostrova, kde ju obklopuje prírodná džungľa. Pri oddychovaní sa tak k vám dostanú príjemné zvuky šumiaceho lístia či hlas vĺn Indického oceánu. Elegantný interiér má svoje moderné prvky premiešané s esenciou dreva, čím vytvorí mimoriadne príjemné miesto na oddych. Vonku pred vilou máte sedenie a na pláži aj svoj vlastný slnečník s lehátkami, aby ste si mohli vychutnať výhľad na oceán a kedykoľvek sa v ňom osviežili. Veľkosť vily je 103 m2.

Baros Pool Villa

Baros Pool Villa je nadstavbou predošlej Baros vily a teda tým lukratívnym ťahákom je vlastný, privátny bazén, ktorý je v tesnej blízkosti vily. Aj táto vila má polohu priamo na ostrove a teda medzi plážou a ostrovnou džungľou. Vila je príjemne otvorená a tým pádom svetlá s množstvom priestoru a medzi najkrajšie prvky patrí drevený strop ako vystrihnutý z koloniálnych budov. Vonkajšie sedenie s lehátkami a bazénom (infinity pool s veľkosťou 4 x 2,4m) si zamilujete natoľko, že sa vám z vily nebude chcieť ani odchádzať. Veľkosť vily je 134 m2.

3 fotografie

Baros Pool Villa

Baros Suites

Baros Suites predstavuje najnovšiu kategóriu luxusných víl na ostrove a do predaja ich ponúkajú len od roku 2018. Devízou je totálne súkromie a nádherné prostredie na ostrove, kde ste v obklopení paliem a snehobielej pláže. Interiér vily navrhli tak, aby v sebe spájal drevené podlahy s vysokými drevenými stropmi tak ako to kedysi mávali tradičné maldivské príbytky. Súčasťou izby je aj 55-palcová plazmová televízia, spoločenská miestnosť, príjemná spálňa a stačí len posunúť dvere a ocitnete sa na drevenej verande, kde sa môžete opaľovať alebo si vychutnáte vlastné jacuzzi. To nie je všetko. Súčasťou tejto vily je aj privátny bazén s veľkosťou 6 x 3 metre. Počujete ten pokoj? To ticho? Toto bude niečo, po čom ste túžili. Veľkosť vily je 200 m2.

3 fotografie

Baros Suites

Baros Residence

Podobne ako Baros Suites aj Baron Residence patria k najnovším luxusným výtvorom rezortu. Nič lepšie, luxusnejšie a lukratívnejšie na ostrove nezoženiete Vila má svoj veľký priestor, ktorý vás pohltí, je autentická, moderná, no zachováva si svoj tradičný vzhľad a interiér. Ak máte vysoké nároky od svojej dovolenky, túto vilu postavili presne preto, aby ich splnili. Výhodou vily je totálna intimita znásobená prostredím. Vila má svojho vlastného butlera, ktorý sa postará o všetko možné aj nemožné a bude vám k dispozícii 24 hodín denne pri akejkoľvek požiadavke. Budete si tu pripadať ako v paláci. Samozrejmosťou je vlastný, privátny bazén (21 m2) a v rámci welcome drinku vás v rezidencii čaká fľaška kvalitného šampanského! Veľkosť vily je 270 m2.

3 fotografie

Baros Residence

Water Villa

Vodné vily predstavujú symbol Maldív a ak máte radi ikonický luxus, skúste pouvažovať nad touto alternatívou. Vodné vily nájdete tu v rezorte Baros v štandard s bazénom alebo bez bazénu. Najklasickejšou vodnou vilou je tzv. Water Villa. Sú umiestnené na južnej aj severnej strane dreveného móla a teda na jeho samotnom začiatku. Vodné vily majú svoj pokoj, kedy nevnímate žiadnych iných hostí naokolo a len si užívate luxusný oddych s výhľadom na tyrkysovú lagúnu pred vami. Z izby vyjdete na drevené patio s lehátkami, chvíľku si poležíte a o pár sekúnd už plávate v oceáne. Na to sa dá zvyknúť, nemyslíte? Posteľ vo vašej vile je umiestnená tak, aby ste priamo z nej mohli sledovať oceán. Veľkosť vily je 92 m2.

3 fotografie

Water Villa

Water Villa with Pool

Vila je exkluzívnym miestom a dokazuje to aj fakt, že rezort má len desať vodný víl s privátnym bazénom. Jedna z nich môže byť vaša a ak rozmýšľate práve nad vodnou vilou, siahnite po tejto. Je o niečo drahšia, ale uvidíte, že napokon nebudete ľutovať túto voľbu. Vieme o čom hovoríme. Ide luxusnejší variant vodnej vily, pretože jej súčasťou je aj vlastný, privátny bazén (6,6 x 3,6 m). Keby len to, je to dokonca bazén tzv. infinity pool, ktorý je vkusne navrhnutý tak, aby ste mohli byť ponorený v bazéne a priamo z neho sledovať krásu tyrkysového oceánu. Tento výhľad si viete užiť aj z modernej kúpeľne a to jednoducho musíte skúsiť. Rozľahlé patio ústi do bazénu, nájdete tu vlastné sedenie a samozrejme aj schodíky priamo do oceánu. Veľkosť vily je 126 m2.

3 fotografie

Water Villa with Pool

Reštaurácie rezortu Baros vás rozhodne zaujmú
Foto: Baros Maldives

Kde sa najesť? #

Privátny ostrov Baros so svojim rezortom vie, že k maldivskej dokonalosti patria aj gastronomické zážitky a preto si pripravil koncepciu kulinárskeho perfekcionizmu. Vo svojej ponuke má rezort chute kvalitnej medzinárodnej kuchyne, ale nájdete tu aj ázijské, stredomorské, maldivské, indické či japonské chuťovky. Budete stále na ostrove, ale na tanieri si viete vychutnať cestu okolo sveta. V rezorte nájdete tri zaujímavé reštaurácie a samozrejme tu nechýba ani bar, kde vám namiešajú najlepší drink.

Ak si chcete vychutnať večeru v niektorej z reštaurácii, osvedčilo sa nám, aby ste si spravili rezerváciu deň vopred a mali tak istotu, že vás bude čakať vaše miesto.

Raňajky (ale aj obedy či večere) sa podávajú v hotelovej reštaurácii Lime Restaurant. Leží v južnej časti ostrova, priamo na pláži s dreveným mólom a tak ponúka k jedlu dokonalý výhľad aj atmosféru. Sedieť môžete vonku, alebo v klimatizovanom prostredí interiéru. Ráno tu na vás čaká luxusný bufet s jedlom z ktorého si nebudete vedieť vybrať. Nájdete tu šalátový bar, tropické ovocie, čerstvé pečivo, mäsové špeciality, výber syrov, dresingov alebo si môžete dať čerstvú omeletu podľa vlastného výberu. Skúste aj arabské raňajky s foulom, labneh, olivami či haloumi. Radi ochutnávate exotiku? Ochutnajte maldivské raňajky v podobe Mas Huni, teda zmesi tuniaka, kokosového orechu, čili a cibuľky s plackami Roshi. Ak máte na raňajky radi sladké, na výber dostanete všetko od pečiva cez palacinky, belgické wafle či iné drobnosti. Čaj, kvalitná káva, čerstvé džúsy z ovocia sú samozrejmosťou. Do reštaurácie sa môžete prísť aj naobedovať či navečerať a vždy bude mať v zálohe jedlá svetovej kuchyne. Na obed skúste ochutnať thajský Tom Yum s krevetami a ryžové Biryiani a na večeru si doprajte ľahký tuniakový tatarák, maldivské tuniakové kari alebo dokonalú jahňacinu z Nového Zélandu.

The Lighthouse Restaurant – Je najlukratívnejšou reštauráciou rezortu a je zosobnením fine diningu na ostrove. Aspoň raz sa tu musíte zastaviť, no uvidíte, že si to veľmi radi zopakujete. Lighthouse alebo teda Maják ako znie jej preklad leží na samotnom juhu ostrova a je postavaná tak, aby ste mali výhľad na všetky strany oceánu. Je to ideálne miesto nielen na pohár kvalitného šampanského či prosecca, ale aj na kulinárske zážitky. Čo by ste povedali na predjedlo v podobe homára s raviolami? Dajte si poradiť čiernu tresku s kalamármi a omáčkou z homára, no ak uprednostníte mäso, určte vás zláka poriadny austrálsky Wagyu Beef stejk s mramorovaním, hľuzovkami a artičokami.  V reštaurácii ponúkajú aj lukratívne ochutnávkové menu, tak vám ho radi predstavia. Sadnite si na spodné poschodie reštaurácie a budete blízko k oceánu, čo len znásobí váš zážitok.

Cayenne Grill – Romantická reštaurácia Cayenne Grill sedí nad lagúnou a bude to vaše obľúbené miesto na večeru al fresco. Práve ona v sebe spája rôzne zaujímavé ázijské chute a tak tu natrafíte na indické, maldivské aj japonské jedlá. Verte, že si tu bude z čoho vybrať a ak máte chuť na stejk, nájdete ho tu v jeho najlepších podobách. Rozpálený gril je vždy pripravený na dokonalé ugrilované ryby, krevety, homáre či iné dary mora, ale pripravia vám tu aj dokonalého kraba. Reštaurácia má vynikajúci výber prémiových vín z celého sveta. Dáte si povedať?

Sails Bar – Unikátny hotelový bar Sails nás očaril na prvý pohľad, pretože leží priamo medzi krásnymi, vysokými palmami. Je to presne miesto, kde chcete sedieť a vychutnávať si svoj podvečerný či večerný drink. Na privátnom ostrove, len pár metrov od mora, medzi palmami, no stále v lukratívnom prostredí. Nájdete tu aj výber snackov, kde vám pripravia skvelý burger, lososovú ciabattu alebo upečú pizzu. Ochutnali ste už niekedy sorbet s esenciou citrónovej trávy? Skúste a podvečer si sadnite na singapurský Sling, thajský Mai Tai alebo nechajte barmana, aby vám namiešal lokálny Baros Island Ice Tea s vodkou.

Čo môžete robiť na ostrove? #

Privátny rezortový ostrov Baros je ako miesto stvorené na oddych, ale ak chcete okrem opaľovania, plávania či oddychovania vyťažiť z dovolenky maximum, môžete si byť istý, že ostrov má v zálohe viac, než si viete predstaviť. Maldivy môžu byť predsa aj o zážitkoch, skúsenostiach a napokon o spomienkach, ktoré si tu spoločne vytvoríte a ktoré vás opäť zavolajú nazad.

Milujete plávanie v bazénoch? Mnohé maldivské rezorty majú svoje bazény, no tie sú často malé, zmestí sa do nich niekoľko ľudí a nemajú žiaden ťahák. Baros je aj v tomto iný, pretože bazén teda infinity pool, ktorý tu je pre vás pripravený je najväčším bazénom celých Maldív! Má až 85 metrov štvorcových a plávanie v ňom si rozhodne užijete. Samozrejme okolitá lagúna a oceán je obrovským lákadlom a podstatnú časť vášho času strávite v ňom, no je dobré vedieť, že máte na ostrove aj takéto lákadlo v podobe bazéna, nie? Vyberte sa v k nemu aj večer, kedy bude nádherne svietiť a budete mať pocit, že ste sa ocitli v rozprávke.

Túžite sa totálne zrelaxovať, vypnúť a zabudnúť na okolitý svet? Rezort vás veľmi rýchlo nasmeruje na miesto, kde sa vám tieto sny splnia s úsmevom na tvári. Vojdite do mimoriadne príjemného a tropického prostredia Serenity SPA a môžete začať. Samotné prostredie wellnessu je navrhnuté tak, aby na vás pôsobilo upokojujúco a to sme ešte nespomenuli, že si môžete vybrať z 30 rôznych procedúr, ktoré si tu pre vás profesionáli prichystali. Veľmi radi vám navrhnú program ušitý priamo pre vás, ale ak si chcete oddýchnuť len na masáži, stačí si vybrať či sa vám viac hodí thajská alebo balijská a už stačí len vypnúť a nechať ruky masérky tancovať po vašom chrbte. Skúsili ste niekedy „drevenú masáž“ z východnej Afriky? Toto len tak niekde nezažijete. Súčasťou SPA je aj pavilón jógy, kde si jógu môžete zacvičiť alebo si tu naplánovať hodiny a stane sa vašim každodenným spoločníkom.

Dali by ste si počas pobytu na ostrove radi do tela? K dispozícii máte perfektne vybavenú telocvičňu, fitnes centrum, kde môžete využiť aj služby privátneho trénera. Stačí prísť a vybrať si na čo máte chuť. Súčasťou rezortu sú aj pingpongové stoly či biliardový stôl, kde sa môžete zabaviť.

Holdujete vodným športom? Ani v tomto vás Baros nemôže predsa sklamať. Na západnej časti ostrova neďaleko recepcie nájdete na drevenom móle tzv. Marine Centre, kde si môžete dohodnúť rôzne aktivity od tých najbežnejších až po tie náročnejšie. Skúsení inštruktori vás zorientujú vo svete vodných športov a možností a možno napokon skúsite aj niečo, čo by vás pred tým nikdy nenapadlo. Aj o tom je predsa vaša dovolenka v raji, nie? Určite si požičajte morský kajak a vydajte sa na dobrodružnú plavbu okolo ostrova. Ak chcete tento zážitok ešte zvýrazniť, vezmite si transparentný kajak a budete tak vidieť aj to, čo sa nachádza pod vami a v prípade koralového útesu to naozaj oceníte. Skúste si pokojne oba a uvidíte ten rozdiel na vlastné oči. Po tom ako sme skúsili transparentný kajak sa už ťažko vracia ku klasickému. Skúsiť si môžete aj čoraz obľúbenejší paddleboard. Necháte sa nahovoriť na windsurfing? Alebo radšej skúsite vodné lyže, wakeboard či kneeboard? Ak si netrúfate, zverte sa do rúk inštruktorom a radi vám všetko vysvetlia, aby ste zo všetkého vytlačili maximum.

Zaujímavou, oddychovou alternatívou k vodným športom je aj prenájom katamaránu s kapitánom. Nasadnete na katamarán a o nič sa nestaráte len o to, aby ste si vychutnali plavbu, spravili niekoľko krásnych fotografií na instagram či do rodinného albumu a uvideli krásu ostrova a oceánu z inej perspektívy.

Ak vás láka vyraziť na more, rezort vám ponúkne aj zážitok tradičnej maldivskej rybačky. Nasadnete do drevnej loďky zvanej dhoni akú na Maldivách poznajú stáročia a vyberiete sa na oceán. Ak sa vám podarí chytiť tuniaka či barakudu, vezmete si ju so sebou, aby vám ju mohli pripraviť na večeru. Výhodou rybačky je aj to, že ju máte spojenú s plavbou po Indickom oceáne.

Poznáte koncepciu „Destination Dining“? Práve na ňu sa váš rezort Baros špecializuje a ide o to, že máte šancu vychutnať si svoju večeru alebo iné jedlo dňa na unikátnych miestach. Práve takýto zážitok totálne podčiarkne romantickú dušu rezortu. Môžete si zvoliť tzv. „Island dining“, teda večeru priamo na pláži na vašom ostrove. Priamo do piesku vám zapichnú stôl, prinesú sviečky a vy spoločne s partnerom trávite čas v romantickom prostredí. O stupienok vyššie je tzv „Sandbank dining“, teda miesto na najkrajšej časti pieskovej pláži, ktorá bude vtedy patriť len a len vám. Dostanete svojho šéfkuchára, čašníka a tí sa o váš zážitok postarajú. Môžete si takto užiť raňajky pri východe slnka, kedy ochutnávate dokonalého tuniaka zatiaľ čo sa pred očami menia odtiene oblohy. Môžete si však takto vychutnať aj obed či večeru.

Najfantastickejším zážitok destination diningu je tzv. Piano deck. Predstavte si najkrajšie more aké ste v živote videli a priamo v ňom, uprostred ničoho sa vynára malé drevené mólo ozdobené stolom a stoličkami. Presne v takomto prostredí sa ocitnete. Dokonalé pre požiadanie o ruku alebo ako najromantickejšia večera vašich medových týždňov. Takáto večera uprostred oceánu so sviečkami a dokonalým kulinárskym zážitkom je unikátom vášho rezortu. Necháte si to ujsť?

Rezort vám na požiadania zorganizuje samozrejme aj svadbu a dokonca sa špecializuje aj na rituál obnovy manželských sľubov. Všetko vie zorganizovať na 110 % a pripraviť vám romantický zážitok, nech ste spolu už akokoľvek dlho, na toto si budete pamätať!

Potápanie alebo šnorchlovanie? #

Najobľúbenejšími činnosťami na ostrove je jednoznačne potápanie alebo šnorchlovanie. Šnorchlovanie je jednoduchším variantom a pre svoju dostupnosť sa ho môže nabažiť skutočne každý. Šnorchlovať vám odporúčame na severnej strane ostrova, kde je koralový útes a nájdete tam najzaujímavejšie miesta aj najviac tropických rýb. Najkrajšie šnorchlovanie je až za útesom, ale dávajte si pozor na silnejšie prúdy a šnorchlujte tam len keď ste lepší plavci. Krásne miesta a ryby uvidíte samozrejme aj pred útesom. Ak máte vlastný šnorchel, vezmite si ho so sebou, ale ak ste si ho aj zabudli alebo ste nikdy žiaden nemali, nevadí. Ostrov má vlastnú požičovňu a viete si ho požičať na deň alebo pokojne aj na celý pobyt. Rovnako si v ňom viete zapožičať aj plutvy či iné drobnosti.

Pri šnorchlovaní si dajte pozor na ostré, maldivské slnko a nechajte si na sebe tričko, inak sa do polhodiny spálite a budete to cítiť aj nasledujúce dni.

Ak si na šnorchlovanie netrúfate a chcete si ho skúsiť s profesionálom, stačí povedať a môžete sa pridať k organizovanému šnorchlovaniu, kde vás oboznámia s technikou a ukážu najkrajšie miesta v okolí ostrova a následne aj vysvetlia aké druhy rýb ste videli či stretli. Dokonca sa tu viete stretnúť aj s morskými korytnačkami, ktoré v okolí ostrova žijú. Absolvovať môžete aj unikátne nočné šnorchlovanie a hoci si ho možno teraz neviete predstaviť, skúste ho a uvidíte ten zážitok, keď v nočnom oceáne spozorujete korytnačku alebo neškodného žraloka.

Milujete potápanie? Vybrali ste si dobre! Rezortový ostrov Baros je totiž priekopníkom maldivského potápania a prvá luxusná potápačská škola v krajina vznikla priamo na tomto mieste! Roky skúsenosti sa pretavili do niečoho unikátneho a vy toho môžete byť súčasťou. Tým, že Baros leží v severnom atole Kaafu, znamená to, že sa nachádzate v jednej z najlepších oblastí na potápanie na celých Maldivách. V okolí ostrova (do hodiny plavby loďou) je viac než 30 svetových miest, kde potápanie rozhodne stojí za to! Rezort sa okrem toho venuje záchrane koralových útesov a tak sa môžete spoľahnúť na to, že zážitok z potápania bude ekologický a udržateľný. V rezorte si vďaka škole môžete ľahko spraviť potápačský kurz (PADI) a ak ho už máte dávno za sebou, môžete sa bez problémov ponoriť. Ak ste sa dlho nepotápali, odporúčame vám spraviť si „refresh“ ponoru a potom sa vydať hľadať zážitky pod hladinu oceánu. Na výber máte aj zaujímavé nočné potápanie.

Cestujete s deťmi? #

Luxusný rezort Baros nie je ukážkový ostrov pre rodiny s deťmi, hoci ste tu samozrejme ako rodina s deťmi vítaná. Primárne je ostrov a jeho ponuka pre dospelých, páry a veľmi obľúbený je medzi mladomanželmi na svojej svadobnej ceste. V rezorte ubytujú deti až nad 8 rokov, no nečakajte tu ani žiaden detský kútik ani nič podobné. Deti vedia uloviť zážitky aj pri šnorchlovaní, hrami na snehobielych plážach či na výletoch z delfínmi.

Kam sa vybrať na výlet? #

K dovolenke plnej zážitkov patria aj príťažlivé výlety a iste tušíte, že ani Baros rezort nebude výnimkou. Tým, že sú Maldivy ostrovy, väčšina výletov je navrhnutá tak, aby ste si užili plavbu na lodi po Indickom oceáne, ktorá je okorenená o rôzne zaujímavosti či návštevu malých, opustených ostrovčekov.

Medzi najobľúbenejšie a najvyhľadávanejšie výlety patria plavby na tradičnej plachetnici dhoni. Môžete sa vybrať na romantickú plavbu okolo ostrova, alebo sa vyberiete ďalej a objavíte opustené ostrovčeky odvážne vyčnievajúce z vody. Toto vás bude baviť a nájdete tu neskutočné krásne miesta. Výlety na opustené ostrovčeky viete spojiť aj s inými aktivitami a na lodi viete skúsiť chytať ryby, priamo na ostrovčeku si spravíte barbecue s fľaškou vína a okrem toho si zaplávate alebo skúsite šnorchlovať.

Zaujímavou aktivitou bude aj šnorchlovanie. Samozrejme môžete sa mu oddávať priamo na ostrove a na najbližšom koralovom útese, ale môžete tiež nasadnúť na loďku a nechať sa odviezť k ďalším a ďalším útesom sa spoznať tak koralové záhrady plné rýb, či dokonca pohľadať raje alebo manti. Žralokov už berieme ako samozrejmosť, veď sme ich tu videli viac, než dosť.

Skvelým výletom je aj plavba v okolí ostrova, ktorá je spojená s pozorovaním delfínov. Najkrajšie je vyraziť pred západom slnka, aby ste si jednak užili ten moment, kedy sa slnko pomaly stráca v oceáne a ak vám pri tom budú robiť spoločnosť aj krásne delfíny, tak verte, že dostanete zimomriavky.

Hneď ako sa to bude opäť dať, jedným z mimoriadne zaujímavých výletov je aj kultúrny výlet na neďaleký ostrov Malé, kde leží hlavné mesto. Spoznáte Maldivy tak ako ich vnímajú lokálni obyvatelia. Nazriete na koralové mešity, trhovisko s obrovským tuniakmi, tržnicu plnú ovocia a zeleniny a prejdete sa mestom, odkiaľ si môžete odniesť nejeden suvenír.

Je čas sa s rajským ostrovom rozlúčiť
Foto: Baros Maldives

Check out a odchod #

Váš odchod z rajského ostrova klope na dvere? Odporúčame vám aby ste si večer pred vašim odchodom na recepcii vyplatili služby za ktoré ste počas vášho pobytu mali zaplatiť. Nikde na ostrove totiž neplatíte hotovosťou a všetko si píšete na izbu a ak sa vám čosi nazbieralo, večer to vyplatíte.

Deň pred odletom sa na recepcii informujte aj o tom, kedy si na golfovom autíčku prídu pri vašu izbu pre vašu batožinu, aby sa rezort o všetko postaral až do poslednej chvíle. Posledné úsmevy pri rozlúčke. Už neodchádzate ako anonymný návštevník, ale ako hosť, ktorý sa jedného dňa vráti. Batožinu vám naložia priamo na loď a spoločne s ňou odchádzate na medzinárodné letisko v Malé. Cesta bude trvať 25 minút a po príchode na letisko už len kráčate do vnútra budovy, aby ste mohli batožinu odovzdať na checkine a čoskoro odletieť. Stálo to za to, však? Nebojte sa, veď tu nie ste posledný krát!

Tomáš Kubuš

Tomáš Kubuš

Tomáš Kubuš

Vyštudovaný historik s veľkým srdcom. Získa si vás obetavosťou (vie o vašich prianiach skôr, než si ich uvedomíte vy) a ohromnými znalosťami. Miluje Áziu a krajiny Stredného východu. Stretnete sa s ním v Iráne aj v Uzbekistane, na Kaukaze či v Jordánsku alebo v Izraeli. Do novšej histórie si chodí oddýchnuť do juhovýchodnej Ázie. S láskou vás prevedie Indočínou, Thajskom či Malajziou. Veľmi rád píše a jeho články nájdete v mnohých slovenských časopisoch aj na našom blog Od pólu k pólu.

Obľúbený zájazd z BUBO katalógu
Hodvábnou cestou do Perzie (Komfort)

Zo zájazdu:

Tomáš Kubuš

Posledná úprava článku | Prečítané: 251

Mohlo by Vás zaujímať

Najkrajšie pláže sveta - top 20 Prémiový blog

Prémiový blog Najkrajšie pláže sveta - top 20

Chodím po svete tridsať rokov, aby som našiel tú najkrajšiu pláž na planéte. Za ten čas som natrafil na pláže opustené a romantické, plné života a…

Ľuboš Fellner 13 min. čítania
Kuramathi Maldives Blog

Blog Kuramathi Maldives

Maldivský rezort Kuramathi nielen, že patrí medzi najznámejšie ostrov Maldív, ale vo svojej kategórii 4* rezortov je na absolútnej špičke.…

Sun Siyam Olhuveli Blog

Blog Sun Siyam Olhuveli

Maldivský rezort Sun Siyam Olhuveli patrí medzi najzaujímavejšie 4* rezorty Maldív. Nájdete tu moderný luxus, tropické maldivské prostredie s…

Hotel LUX South Ari Atoll Maledivy Blog

Blog Hotel LUX South Ari Atoll Maledivy

Luxusný 5* rezort LUX South Ari Atoll otvoril svoje brány koncom roka 2016 po tom, ako prišla lukratívna skupina LUX Resorts & Hotels a premenila…

Waldorf Astoria Maldives Blog

Blog Waldorf Astoria Maldives

Exkluzívny 5* rezort Waldorf Astoria otvoril svoje brány len počas roku 2019, no svojim príchodom zmenil maldivské nazeranie na luxusný produkt. Má…

Ozen Bolifushi Maldives Blog

Blog Ozen Bolifushi Maldives

Luxusný 5* dovolenkový rezort na Maldivách nemusí byť len abstraktná predstava, pretože tá má aj svoje meno. Zoznámte sa s ostrovom Ozen Bolifushi,…

Blogov

Odporúčame tieto zájazdy

Detské zľavy

Dovolenka Srí Lanka a Maldivy s rodinou
F

Ázia  

Srí Lanka, Maldivy


náročnosť

14 dní

Trvanie

9895
K

Ázia   Austrália a Oceánia   Amerika  

Francúzska Polynézia, Dubaj (SAE), Tahiti, Spojené štáty americké (USA), Srí Lanka, Singapur, Nový Zéland, Maldivy


náročnosť

24 dní

Trvanie

12213
K

Ázia  

Srí Lanka, Maldivy


náročnosť

12 dní

Trvanie

4741

Získajte prístup
k exkluzívnym ponukám
a informáciám.