Thajsko je pre mnohých synonymom exotických rajských ostrovov s kilometrami panenských pláží. Krabi a jeho ostrovy sú aj napriek svojej enormnej popularite stále mimo zabehnutých koľají a predstavujú jednu z najčarovnejších a najzaujímavejších stránok Thajska. Je to región, ktorý priťahuje každého vďaka smaragdovým vodám Andamanského mora a bielym plážam.

Krabi Počasie

mierny dážď

mierny dážď

32°C

Predpoveď 25.Apr

Východ slnka 06:11

Západ slnka 18:33

Dážď 5.75mm

Bujná a rozľahlá provincia Krabi (4 708 km2), východne od najväčšieho ostrova v Thajsku - Phuket, zahŕňa okrem idylických rozprávkových ostrovov aj zaujímavú pevninu. Krabi je známe svojimi strmými vápencovými výbežkami známymi ako krasy. Ich tvorba sa začala pred miliónmi rokov ako výsledok vápenca vytvoreného nánosmi mušlí, keď boli ešte časti pevninského Krabi ponorené pod vodou.

Následné kontinentálne posuny vytlačili vápenec na týčiace sa vrcholy, ktoré sú dnes rozptýlené vo vodách krásneho Andamanského mora, vrátane zátoky Ao Phang Nga a národného parku Hat Nopparat Thara-Mu Ko Phi Phi. Výsledkom toho je, že Krabi sa stalo obľúbenou destináciou pre turistov z celého sveta.

Ľudia sem prichádzajú s cieľom zdolať tieto náročné skalné steny, zoznámiť sa s rôznorodou zmiešanou kultúrou budhizmu a islamu, ochutnať ohnivú južanskú kuchyňu, potápať sa v zaujímavých koralových útesoch a, predovšetkým, oddýchnuť si pri tých najkrajších plážach sveta nachádzajúcich sa v čírom tyrkysovom mori.

Mnohé z ostrovov v okolí provincie Krabi sú malé a neľudnaté, hoci tie najznámejšie ostrovy, ako napríklad Ko Phi Phi, sú obývané a turistami mimoriadne obľúbené pre svoje legendárne pláže a milých ľudí. My v BUBO navštevujeme Thajsko už od roku 1996 a odvtedy sme získali tie najkvalitnejšie znalosti o celom okolí a našli sme tých najschopnejších lokálnych partnerov, ktorí sú dnes našimi priateľmi.

Jedným z nich je náš obľúbený kamarát prezývaný Mr. Big, ktorý spolupracuje s BUBO už viac než 20 rokov. Je to jeden z našich najsilnejších lokálnych partnerov z celého sveta a keď potrebujeme na Krabi niečo vybaviť, dokáže aj nemožné.

Má to práve Mr. Big a jeho pravá ruka Azura (asistentka) ktorí nám sprostredkúvajú tú najkrajšiu dovolenku na Krabi v Thajsku. Všetko organizujú z penziónu J. Mansion, ktorý je našou hlavnou stretávacou základňou v Ao Nangu a zároveň naším základným ubytovaním na Krabi. Aj napriek tomu, že penzión J. Mansion je jednoduchý, má jednu z najlepších lokalít v okolí a ponúka tú najpriateľskejšiu atmosféru, kde sa budete cítiť vyslovene ako doma.

Každý deň vás tu privítajú s úsmevom a budete mať pocit, že ich poznáte už dlhé roky. Pre náročnejších klientov máme pripravené ubytovanie vo vedľajšom 4* rezorte Krabi Tipa a tým najnáročnejším odporúčame 5* rezort Nakamanda. Stále však platí, že náš „základný tábor“ pre každého je u Mr. Biga.

Pláž Ao Nang je turistickým centrom provincie Krabi. Je súčasťou národného parku Noppharat Thara-Mu Ko Phi Phi a je jednou z pláží Krabi, ktoré sú skvelé na opaľovanie a plávanie. Vyznačuje sa takmer dvojkilometrovou plážou a malebným výhľadom na okolité ostrovy a krásne vápencové hory, ktoré sú na ľavej strane od pobrežia.

Ao Nang sa nachádza približne 20 kilometrov od mesta Krabi a pôsobí ako malé prímorské pulzujúce mestečko plné výborných reštaurácií, obchodov, barov so živou hudbou a všetkým, čo k príjemnej dovolenke každý návštevník potrebuje. Medzi najznámejšie relaxačné oblasti Ao Nangu patria zátoka Railay Bay, pobrežné ostrovy Ko Poda, Ko Kai a Ko Thap, ktoré na zájazde do Thajska s BUBO opakovane navštevujeme.

Medzi najobľúbenejšie celodenné výlety patrí výlet po štyroch ostrovoch. Práve tento deň bude patriť medzi vaše najexotickejšie dni, aké zažijete v Thajsku. Celý výlet nám zabezpečuje Mr. Big a našimi rýchločlnmi sa pohodlne dostaneme k ostrovným perlám tropického Krabi.

Lode môžu v dobrom počasí kotviť na pobreží pláže Ao Nang a v prípade nepriaznivého, kedy sú vlny väčšie, sa nalodíme v prístave vzdialenom 10 minút od penziónu J. Mansion. Na výlet vyrážame už ráno o 8.00 h, aby sme predstihli väčšinu turistických lodí z okolia.

Ostrov Ko Thap #

Prvým ostrovom, ktorý navštívime, je malý ostrov Ko Thap (Ko Tub), ktorý je vzdialený zhruba 15 minút plavby rýchločlnom. Ostrov Thap je súčasťou súostrovia Poda a patrí do národného parku Phi Phi. Pri vstupe na ostrov musí každý návštevník zaplatiť vstupné. U nás sa o to postará lokálny sprievodca, ktorý zaplatí za našu skupinu hneď po zakotvení lode.

6 fotografií

Ostrov Ko Thap - malý a malebný.

Na tento ostrov prichádzame medzi prvými a sme tu väčšinou absolútne sami. Čaro toho je, že rokmi praxe sme sa naučili obchádzať trajektóriu miestnych cestovných agentúr, ktoré tento ostrov mnohokrát zvolia ako druhý alebo tretí v poradí. Ostrov je špecifický svojou prítulnou bielou plážou a pieskovým brehom. Počas odlivu je tento breh odhalený a bez problémov viete prejsť k druhému ostrovu. Občas býva taký odliv, že viete prejsť až na ďalší ostrov Ko Kai, ktorý je vzdialený asi 250 metrov.

Treba si však dávať veľký pozor v čase, keď odliv strieda príliv, pretože vtedy bývajú prúdy medzi ostrovmi veľmi prudké. Na ostrove Ko Thap sa zdržíme 40 minút, počas ktorých si môžeme zaplávať, šnorchlovať, alebo si v malom drevenom bare kúpiť delikátny kokosový orech a s nohami zahrabanými v piesku vychutnať pravú exotiku. Na ostrove nie je toaleta, a tak sa v prípade malej potreby treba schovať v hustom poraste stromov alebo sa namočiť do vody.

4 fotografie

Ostrov Ko Kai - Chicken Island

Ostrov Ko Kai #

Ďalším ostrovom, ktorý už máme na dohľad, je ostrov Ko Kai, inak prezývaný aj Chicken Island, teda kurací ostrov. Pýtate sa, prečo kurací? Táto otázka sa vám zodpovie sama hneď, ako prejdeme loďou okolo krásneho skalného útvaru pripomínajúceho hlavu kurčaťa. Niektorým ľuďom pripomína rukoväť sekery a iným zase Pepka námorníka. Ide o členitý útes na južnej strane ostrova a pohľad naň z rôznych uhlov dotvára každému vlastnú predstavivosť.

Samotný ostrov nie je najvhodnejší na kúpanie, keďže pláže sú veľmi úzke a nedá sa dobre zakotviť na pobreží. Na rozdiel od toho je vynikajúcim miestom na potápanie alebo šnorchlovanie. Koralové útesy okolo ostrova sú plné rýb a podmorského života. Miesto šnorchlovania určí kapitán podľa vĺn a prúdov, ktoré závisia od prílivu a odlivu.

Na oboch stranách ostrova je krásna azúrovomodrá voda a viditeľnosť pri šnorchlovaní je veľmi vysoká. Farebné tropické ryby sa tu hmýria všade vôkol vás a ak budete mať šťastie, uvidíte aj žraloka útesového. Na šnorchlovanie máte vyhradenú približne polhodinu.

Symbolom ostrova Poda je tento úžasný vápencový kras s názvom Ko Ma Tang Ming. Tak čo, chcete aj vy pri ňom fotku?
Foto: Patrícia Mrázková — BUBO

Národný park Phi Phi

Úplný názov národného parku je Hat Nopparat Thara-Mu Koh Phi Phi. Nachádza sa v provincii Krabi, nie v provincii Phuket, ako si mnohí myslia. Je to 46. národný park Thajska s rozlohou 387,90 km².Park sa rozprestiera od thajskej pevniny na pláži Nopparat Thara na Krabi až po ostrovy Phi Phi, na ktoré sa dá dostať rýchločlnom alebo typickými loďami s dlhými trubicovými motormi zvanými „longtail boat“. Je to oblasť úžasných prírodných krás, no je pod silným tlakom masového turizmu a výstavby.

Ostrovy národného parku a pobrežné kopce sú zložené hlavne z vápenca a sú rozšírením pohoria, ktoré sa tiahne z provincie Phang-Nga. Hlavnou charakteristikou týchto hôr a ostrovov sú ich strmé útesy, veľké jaskyne a trpasličie stromy, ktoré vyrastajú z ich skalných štrbinových domov, podobne ako v zálive Phang-Nga.

Geológiu tejto oblasti charakterizujú vysoké vertikálne vápencové krasy (duté vzpriamené valcovité ostrovčeky) vystupujúce z mora do výšky až 300 metrov. Sú zdobené masívnymi stalaktitmi a vystupujú priamo z tyrkysovozeleného Andamanského mora.

Ostrov Poda je fascinujúci z každej strany.

Ostrov Poda je fascinujúci z každej strany.

Ostrov Ko Poda #

Ostrov Poda sa nachádza asi 8 minút plavby od Ko Kai a je najväčším z pobrežných ostrovov Ao Nangu. Jeho scenériu dotvára vysoký vápencový kras zvaný Ko Ma Tang Ming týčiaci sa na severnej strane ostrova. Biele pláže a tyrkysové more z neho robia unikátne miesto na relax a kúpanie sa.

Ak by ste chceli šnorchlovať, na severozápadnej strane je pekný koralový útes ohraničený bójkami. Poda je z okolitých ostrovov najznámejšia a každodenne sem z Ao Nangu priplávajú desiatky až stovky rýchločlnov alebo lodí longtail. Pláž sa tu však tiahne zo severozápadu smerom na východ a končí na južnej strane ostrova, takže každý si nájde kúsok svojho privátneho raja.

5 fotografií

Tropický ostrov Poda v plnej kráse

Na ostrove Poda sa zdržíme približne 2,5 hodiny a počas voľna máme dostatok času preskúmať každý kúsok tejto tropickej perly. Interiér ostrova je posiaty palmami aj ihličnanmi, čo vytvára skvelú biosférickú symbiózu. Nenájdete tu opice a tak sa netreba báť, ak si necháte na osuške tašku s občerstvením alebo vodou.

Môžete tu však stretnúť varanov škvrnitých, ktoré si svojou ležérnou chôdzou brázdia zákutia ostrova a hľadajú nejakú potravu. Počas dňa ich najčastejšie nájdete medzi kríkmi, kde sa schovávajú pred slnkom. Na ostrove nájdete aj bar, kde sa viete občerstviť čerstvým ovocím, džúsom, kávou alebo kokosovým orechom. Kúsok od baru sa nachádzajú aj toalety.

6 fotografií

Na ostrove Poda neuvidíte iba piesok a pláže.

V cene výletu po štyroch ostrovoch je zahrnutý aj obed, na ktorý je ostrov Poda ideálnym miestom. Obedy máme dopredu pripravené v boxoch a nesieme si ich so sebou. V tieni stromov tak zaženieme hlad a plní energie môžeme pokračovať v kúpaní alebo opaľovaní sa.

Na ostrove sa nachádza iba málo smetných košov, tak prosíme všetkých, aby si odpad zobrali so sebou na loď a v Ao Nangu to spolu vyhodíme. Nechceme predsa, aby sme ležali na krásnej bielej pláži okolo vlastných odpadkov.

Súostrovie Poda patrí medzi najkrajšie ostrovy Andamanského mora. Priezračné more, biele pieskové pláže a koralové pobrežia nadchnú aj tých najnáročnejších.

Súostrovie Poda patrí medzi najkrajšie ostrovy Andamanského mora. Priezračné more, biele pieskové pláže a koralové pobrežia nadchnú aj tých najnáročnejších.

Smer zátoka Railay #

Po 2,5 hodinách strávených na ostrove Poda sa presunieme k pevninskej časti k polostrovu Laem Phra Nang, známemu aj ako Railay Bay. Ten je z troch strán obklopený strmými vápencovými útesmi a je prístupný len loďou a pôsobí skôr ako ostrovný raj než pevninská pláž, ktorou v skutočnosti je.

Tento úžasný polostrov má štyri pláže, každú s krištáľovo čistou tyrkysovou vodou, bielym pieskom a fascinujúcimi krasmi, ktoré sa zdanlivo topia vo vodách pod nimi, čo z neho robí jednu z popredných svetových horolezeckých destinácií.

Na polostrov Phra Nang alebo jednoducho Railay sa z ostrova Poda preplavíme rýchločlnom behom 20 minút. Polostrov je rozdelený na 3 hlavné časti. East Railay Beach (východná pláž Railay), West Railay Beach (západná časť Railay) a pláž Phra Nang Cave Beach na južnej strane.

Na severnej strane Railay East sa nachádza prírodný klenot Diamond Cave (diamantová jaskyňa), ktorý je skvelou prírodnou atrakciou. Starobylá jaskyňa je okrem hypnotizujúcich stalaktitov domovom malých netopierov a zvedavých opíc.

7 fotografií

Prírodné scenérie a zákutia na Railay

Na polostrov prichádzame z východnej strany a kotvíme na pláži Railay East, ktorá je posiata hustými mangrovníkmi a nie je až taká malebná ako ostatné. Nie je vhodná na kúpanie kvôli neuveriteľne nízkemu odlivu a rozoklaným skalám pozdĺž pobrežia. Dá sa povedať, že to je prístavná pláž, kde parkuje množstvo motorových člnov alebo menších dopravných lodí.

Prístup medzi dvoma plážami Railay je jednoduchý a trvá to asi 5 minút chôdze po dláždenej ceste, pokým sa dostanete z východnej pláže na tú západnú. Na východnej pláži sa po západe slnka koná zaujímavá ohňová šou a zvyknú tu byť aj celonočné párty.

Západna strana zátoky Railay patrí medzi najkrajšie pláže Ao Nangu.
Foto: Marek Melúch — BUBO

Zo západnej strany polostrova sa dá dostať k pláži Phra Nang, ako aj k západnej pláži Railay West. Práve sem prichádza väčšina lodí longtail z Ao Nangu. Absencia móla si vyžaduje krátke brodenie k pobrežiu, no našťastie práve to zabránilo tomu, že na tejto krásnej bielej pláži neparkujú žiadne iné výletné lode.

Na západnej Railay prídete na to, prečo je toto miesto také obľúbené a mnoho turistov z Ao Nangu prichádza k moru práve sem. Ubytovanie je tu drahšie ako na iných plážach Krabi, a preto sa toto miesto nezmenilo na miesto plné batôžkárov (backpackers). Nájdete tu všetko čo potrebujete, dobré jedlo, kvalitné bary, výborné čerstvé smoothie z exotického ovocia, biele pláže a, ako inak, čistú tyrkysovú vodu.

11 fotografií

Orientácia po Railay

Na južnej strane polostrova sa nachádza najkrajšia pláž zátoky Railay Bay, Phra Nang Cave Beach. Hovorí sa o nej ako o jednej z najkrajších v Thajsku. Pláž s krásnymi scenériami vápencového pohoria a koralovým útesom, na konci ktorej sa nachádza pozoruhodná jaskyňa. Pláž Phra Nang dostala meno po princeznej, o ktorej miestni veria, že žije v tejto oblasti.

Jaskyňa je venovaná princeznej a ľudia sem dodnes prichádzajú pokladať obety v podobe predmetov falického tvaru a veria, že obdarujú okolité hory a more plodnosťou. Práve na tejto pláži nájdete ten najkrajší piesok a najčistejšiu vodu, o akej ste doteraz iba snívali alebo videli v dokumentoch o exotických ostrovoch.

5 fotografií

Pláž a jaskyňa Phra Nang

Na polostrove Railay máme zhruba 2,5 hodiny času, počas ktorého treba rozhodne navštíviť obe pláže. Na pláži Phra Nang máme veľkú šancu uvidieť opice Makaky jávske alebo Hulmany tmavé (Langury).

Treba dať však veľký pozor, aby vás neokradli. Miestne opice sú na ľudí zvyknuté a neboja sa ich, práve naopak, sú veľmi drzé. Ak máte v taške alebo ruksaku jedlo, ktoré môžu ucítiť, tak ho poriadne zabaľte a pri kúpaní si ruksak zakryte osuškou.

Po krásnom dni plnom exotických ostrovov a pláži sa vraciame naspäť na našu loď kotviacu na východnej pláži Railay a po 10-tich minútach sa vylodíme na domovskej pláži v Ao Nangu. Aj táto dlhá pláž má svoje čaro a rozhodne by ste na nej mali stráviť viac než len jedno poobedie na Krabi. Vychutnajte si západy slnka, ktoré vás dostanú a poviete si, že Krabi patrí medzi vaše najobľúbenejšie destinácie.

Neváhajte a cestujte s BUBO do Thajska na dlhoročne najobľúbenejší zájazd Thajsko, Malajzia, Singapur. Objavte klenot juhovýchodnej Ázie a spoznajte kontrasty týchto krajín, či už kultúrne alebo prírodné. Pláže a ostrovy v okolí Krabi patria medzi tie najkrajšie na svete a vy môžete byť súčasťou tejto oceňovanej exotiky.

Západ slnka na pláži Ao Nang Beach. Sadnite si na múrik s drinkom v ruke a vychutnajte si hru farieb.

Západ slnka na pláži Ao Nang Beach. Sadnite si na múrik s drinkom v ruke a vychutnajte si hru farieb.

4 fotografie

Promenáda a pláž známeho thajského strediska Ao Nang

Top 5 exotiky na Krabi #

  1. Pláž Phra Nang – krásna biela pláž s tyrkysovou vodou a dychberúcou okolitou scenériou vás presvedčí o tom, že Thajsko bola správna voľba. Objavte krásy okolia Ao Nangu, ktoré budú patriť medzi vaše najlepšie zážitky na svete.
  2. Ostrov Poda – najväčší z pobrežných ostrovov Krabi patrí medzi obľúbené denné aktivity turistov z celého sveta. Čisté pláže a číra voda doplnená vápencovými krasmi vo vás zanechá dojem exotiky.
  3. Pláž Railay West – západná pláž polostrova Railay/Phra Nang je ukážkou prepracovanej matky prírody a prospešného turizmu. Dajte si drink s výhľadom na krásne okolie. Sem sa budete chcieť počas pobytu na Krabi ešte niekoľkokrát vrátiť.
  4. Ostrov Ko Thap – malý, no malebný ostrov Ko Thap, je zväčša našou prvou zastávkou. My v BUBO rozmýšľame inak ako 95 % lokálnych cestovných agentúr, a preto sme na ostrove medzi prvými. Väčšinou máme tú česť tu byť absolútne prvými turistami dňa.
  5. Šnorchlovanie na Ko Kai – okolité pobrežné ostrovy na Krabi nie sú iba o kúpaní a opaľovaní sa. Treba sa cez potápačské okuliare rozhliadnuť pod hladinu a nájdete pestrofarebný morský život. Ideálnym miestom na šnorchlovanie sú útesy ostrova „chicken“.

Čo zažiť v Ao Nangu navyše? #

  1. Vyhliadka na zátoku Railay – máte radi dobrodružstvo? Zoberte si na Railay pevnú obuv a vyšplhajte sa na krásnu vyhliadku, ktorá vám otvorí obzory celého polostrova. Trek nie je zložitý, no treba byť v dobrej kondícii a dodržiavať pravidlo horolezcov - vždy mať 3 končatiny v pevnom bode. Neodporúčame liezť na vyhliadku po daždi alebo ak je príliš vlhko.
  2. Západ slnka na pláži Ao Nang – určite nevynechajte idylické západy slnka na dlhej pláži Ao Nang. Krásna obloha meniaca sa každých zopár minút vás chytí za srdce. Po západe slnka býva na pláži často ohňová show.
  3. Pláž Tonsai – neviete sa nabažiť okolitých pláží? Kúpte si v Ao Nangu lístok na loď longtain a nechajte sa odviezť na uzavretú pláž Tonsai. Nachádza sa hneď za vápencovým krasom pri pláži Railay West. Je neprechodná a dá sa sem dostať jedine loďou. 
  4. Monkey Trail (opičia cesta) – nemusíte ísť z hlavnej pláže Ao Nang ďaleko, aby ste mali trochu súkromia. Na konci ľavej strany pláže sú drevené schody vedúce cez skalu na pláž Pai Plong. Obujte si pevnú obuv a vyrazte za krásnou plážou. V prípade záujmu si tu viete prenajať slnečník s lehátkom.
  5. Masáže na pláži Ao Nang – po vyčerpávajúcom dni na slnku má mnoho ľudí problém so spálenou pokožkou. Nie je nič lepšie ako thajská upokojujúca aloe vera masáž, ktorá vás príjemne schladí a zregeneruje. Na ľavej strane pláže Ao Nang, takmer na konci za reštauráciou The Lost Fisherman, nájdete stánok číslo 6 a hľadajte tu malú pani v BUBO tričku Nong Nong. Privíta vás, pohostí a jej ľudia vám spravia unikátnu masáž.

Mohli by vás zaujímat tiež blogy:

Do Thajska sa s nami dostanete na:

Marek Melúch

Marek Melúch

Marek Melúch

Cestovanie je pre Mareka vášňou a snom, ktorý si plní už od malička. Vyskytol sa už na každom kontinente okrem Antarktídy a stále má túžbu a chuť cestovať za niečím novým.  V BUBO sa aktívne zaoberá oblasťami ako USA západ aj východ, Kanada, Aljaška, na ďalšom africkom kontinente sprevádza od Kene až po Juhoafrickú republiku, pričom medzi jeho najobľúbenejšie aktivity sú práve Bungee jumping na Viktóriiných vodopádoch alebo plavba na rafte po rieke Zambezi. V juhovýchodnej Ázii ho nájdete od Pakistanu cez Malajziu až po kmene Bornea. Práve tu veľmi rád dopĺňa gurmánske zážitky, ako napríklad čerstvé mangrovníkové červy Tamilok na Filipínach až po chrumkavé Tarantuly v Kambodži. V posledných rokoch mu učarovali aj exotické krajiny ako napr. Papua Nová Guinea, na ktorej nikdy nevynechá potápanie pri fjordoch alebo tanec s miestnym kmeňom na Vanuatu. Miluje steak z impaly alebo mušle z Havelocku na Novom Zélande. Rád sa vzdeláva a pátra po nových informáciách. Fascinujú ho všetky prírodné javy ako sú tornáda, búrky, cyklóny až po tsunami. Medzi jeho najväčšie srdcovky patrí práve Nový Zéland a Austrália, kam sa vždy rád vráti aby pozrel „Froda“ z Pána prsteňov. Na Cambridge škole v Londýne vyštudoval angličtinu a neskôr doma vyštudoval masmediálnu komunikáciu. Je výborný vodič a nešoféruje iba tam, kde sa nedá.

Obľúbený zájazd z BUBO katalógu
Jáva, Bali, Bromo + Flores, Rinca, Komodo

Zo zájazdu:

Marek Melúch

Posledná úprava článku | Prečítané: 3085

Mohlo by Vás zaujímať

KVÍZ: Zodpovedzte správne tieto otázky o Thajsku Blog

Blog KVÍZ: Zodpovedzte správne tieto otázky o Thajsku

Poznáte Thajsko? Viete, kde hľadať najväčšiu sochu zlatého Budhu, akou menou sa platí v krajine či kedy sa tu oslavuje exotický nový rok? Thajsko…

Viktor Háber 10 min. čítania
Poklady Siamu – prehliadka thajskej Ayutthaye Ayutthaya

Ayutthaya Poklady Siamu – prehliadka thajskej Ayutthaye

Legendárne a mocné kráľovstvo Ayutthaya vás očarí svojou históriou a mysticizmom. Stúpy ukrývajúce relikvie, ležiaci Budha, hlava Budhu v kmeni,…

Adam Záhorský 9 min. čítania
Bangkok - mesto tisícov Budhov a hriechu... Bangkok

Bangkok Bangkok - mesto tisícov Budhov a hriechu...

Mesto, ktoré sa nedá pomýliť so žiadnou inou ázijskou metropolou. Thajský budhizmus, thajský box, thajská masáž, thajská kuchyňa i jej úžasná…

Katarína Pivovarníková 15 min. čítania
Ostrovy Phi Phi - perly Thajska Phi Phi

Phi Phi Ostrovy Phi Phi - perly Thajska

Ostrovy, ktoré do začiatku 20. storočia nepoznal takmer nikto, dnes patria medzi celosvetovo najznámejšie tropické ostrovy. Thajsko má približne 1…

Marek Melúch 16 min. čítania
Najkrajšie ostrovy Andamanského mora Krabi

Krabi Najkrajšie ostrovy Andamanského mora

Thajsko je pre mnohých synonymom exotických rajských ostrovov s kilometrami panenských pláží. Krabi a jeho ostrovy sú aj napriek svojej enormnej…

Marek Melúch 16 min. čítania
Chiang Mai, ruža severného Thajska Chiang Mai

Chiang Mai Chiang Mai, ruža severného Thajska

Hlavné mesto severného Thajska je považované za kultúrne srdce krajiny. So svojimi krásnymi chrámami v štýle Lanna, múzeami a trhmi, kde si môžete…

Marek Melúch 20 min. čítania
Blogov

Odporúčame tieto zájazdy

K

Ázia  

Thajsko, Singapur


náročnosť

15 dní

Trvanie

3838 5905€
K

Ázia  

Thajsko, Singapur, Malajzia


náročnosť

15 dní

Trvanie

3060 4371€
K

Ázia  

Thajsko, Singapur, Malajzia


náročnosť

15 dní

Trvanie

3562 5089€
E

Ázia  

Brunej, Macao, Hongkong, Thajsko, Malajzia, Kambodža, Filipíny


náročnosť

24 dní

Trvanie

4768 5960€

Získajte prístup
k exkluzívnym ponukám
a informáciám.