Ochutnajte biznisku!

Ochutnajte biznisku!

BUBO, najväčší predajca business class na Slovensku, ako prvý ponúka svojim klientom možnosť ochutnať ,,biznisku“ za vynikajúcu cenu. Desať pracovníkov BUBO dostalo možnosť vyskúšať si tento produkt priamo na vlastnej koži. Zažite to s nami aj Vy!

Toto sú zápisky pracovníčok nášho klientskeho centra z teambuildingovej cesty do východnej Ázie. Nijako neprikrášlený a neupravený pohľad na služby počas jedného obyčajného interkontinentálneho letu. 

Čakal nás veľmi dlhý let. Môže to byť úmorné, ale v prípade BUBO ide opäť o zážitok! Na ceste do Vietnamu sme leteli triedou economy. Personál na letisku sa k nám správa veľmi slušne, boardujeme (nasadáme do lietadla) v určených skupinách, minimálne, ba takmer vôbec žiadne čakanie. Musím povedať, že už toto je luxus. Spoľahlivé uloženie batožiny nad našimi hlavami a zarezervované miesta v lietadle sú v cene letenky a sú prácou BUBO Back Office. Túto službu poskytujeme našim klientom zdarma.  

Vkusne upravené a profesionálne letušky s krvavo červeným rúžom kontrastujúcim s baretkou a bielou šatkou nám boli k dispozícii od prvého kroku na palubu. Každý člen posádky je označený v ľavej časti svojho saka minimálne jednou vlajočkou krajiny. Neviete po anglicky? Na palube lietadla určite nájdete niekoho, kto bude mať pripnutú vlajočku európskeho štátu. Užívajte si služby Emirates! 

Krátko po vzlietnutí si vyberáme jedlo a nápoje z MENU, ktoré je pre nás pripravené na sedačke spolu s kašmírovou dekou, malým vankúšikom a zabalenou vlhčenou utierkou. Ako hlavný chod máme na výber kura s hríbovou omáčkou alebo jahňacie na ryži s kari. Po vychutnaní prvého mojita nám letuška sklápa stolíky a servíruje jedlo na tácke spolu s kovovým príborom zabaleným v bielom obrúsku. Ako predjedlo je servírovaná údená makrela s čiernym korením na ľadovom šaláte spolu s teplým pečivom. Kura je servírované spolu s gnocchi, zelenou fazuľkou a baby karotkou. 

Čokoládová pena s malinami nám vo výške 10 km nad zemou v rýchlosti vyše 900 km/h nad oblakmi chutí akosi sladšie, lepšie. 

Áno, aj na palube lietadla  môže byť práve Vaším prvým gastronomickým zážitkom na ceste táto lahodná strava inšpirovaná regiónom, ponad ktorý letíte. Jedlá už na palube lietadla chutia exoticky a luxusne. Vitajte na BUBO zájazde. Nepretržité podávanie alko či nealko, teplých a studených nápojov nám skracuje cestu kilometer za kilometrom. Najedení, prikrytí dekami máme pred sebou veľkú obrazovku s viac než 2500 kanálmi palubnej zábavy, filmov  a staníc rádiového vysielania, Inflight Entertainment: ICE. Klasická romantika, akčný thriller, najnovšie seriály v niekoľkých jazykoch či hry. Nevieme sa rozhodnúť a takmer šesť hodinový let nám zrazu príde krátky.

Máte sklopenú sedačku a nechce sa Vám natiahnuť ruku a prepnúť film? Emirates myslí na Vaše pohodlie a vy máte k dispozícii dotykový ovládač, ktorým ovládate obrazovku v pohodlnej polohe. Ak náhodou budete mať čas na prechádzku lietadlom, určite neváhajte použiť toaletu. Tu  je, okrem vlhčených obrúskov na tvár, k dispozícii krém na ruky, parfum, či hrebeň. Správu domov môžete poslať priamo z lietadla prostredníctvom wifi siete na palube. Aby Vám baterka mobilu ustála všetky zábery, ktoré si v lietadle odfotíte, každá sedačka má možnosť napájania. Časový posun každý zvláda individuálne. Fiktívna nočná obloha nad Vašimi hlavami navodí telu správnu atmosféru k spánku. 

Nekvalitné lowcost letenky, ktorými je náš trh presýten&yacute, Vám v žiadnom prípade tieto služby nezaručia. Veď stále niekde na letisku postávať, čakať 20-30 minút v radoch, byť bez jedla celý čas v lietadle - to nie je ten pravý zážitok lovca v BUBO. 

Nie je terminál ako terminál #

S Emirates vystúpime na nádhernom  letiskovom termináli číslo 3. Fly Dubai Vás „vyloží“ na tom druhotriednom, kde nemáte odvahu ísť na toalety. Náš terminál pôsobí čisto, miestami sterilne. Chróm a sklo je známkou luxusu. Pompéznosť priestorom dodávajú fontány zabudované v stenách, popri ktorých sa vezieme vo výťahu. Welcome to Dubaj! 

Sprcha na letisku? Emirates Vám ju dožičí so všetkým luxusom, čo k tomu patrí. Do príručnej batožiny si zabaľte cestovné balenie sprchového gélu, malý uteráčik a žabky. Buďte pripravení na connecting flight, ako keby ste práve vyšli svieži z domu. 

Na letisku je k dispozícii hodinové wifi pripojenie. Iba hodinu? Nebudete mať čas, pripojiť sa! Načo strácať čas internetom, keď zážitky sú tu a teraz! Obchody a obchodíky na letisku sú pre ženskú posádku lietadla neskutočným magnetom. Prestížne svetové značky, najnovšie módne kúsky a tá kozmetika, parfumy, no dobre- aj elektronika a lacný alkohol bez dane. Tu v Dubaji strávime  neuveriteľné, fascinujúce chvíle, kedy čakáme na ďalší let. 

Skúšame si okuliare svetových značiek, navštívime butiky a skúšame si novú kolekciu prsteňov Channel, ktoré nám podávajú v bielych rukavičkách na zamatovom červenom vankúšiku

Martina Rešovská, BUBO front office 

K dispozícií sú okrem sedačiek na čakanie pri odletových bránach ležadlá, kde môžete pohodlne počkať na vyhlásenie Vášho letu. Výklad obchodu s ďatľami pritiahol našu pozornosť farbami ich  rôznych náplní. Určite ochutnajte ďatle plnené pomarančom. Mäkká, sladká ďatľa sa Vám rozplynie na jazyku a Vy už nikdy nebudete chcieť ochutnať inú. Zaručujem, že na ceste späť ich pár kúpite domov svojim blízkym. 

BUBO lieta s tými najlepšími leteckými spoločnosťami a sme najväčším predajcom a zárukou kvality Vášho letu. Aerolinky, ktoré dotujú bohaté štáty, poskytujú stopercentný servis svojich nových lietadiel. 

Ochutnali sme biznisku #

Cesta späť v business triede. Už pri odovzdávaní batožiny sa cítime dôležito. Batožinu odovzdáme pri špeciálnom pulte nad ktorým svieti nápis BUSINESS CLASS,  určenom pre túto triedu, nečakáte. Suveníry a znova suveníry znamenajú, že Vaša batožina je odrazu oveľa ťažšia, no bizniska prižmúri oko a podľa našich skúsených sprievodcov preveziete aj slona.  

Emily sa na nás za pultom neustále usmieva, pýta sa ako sa nám páčil Vietnam. „Enjoy your flight, ladies!“ 

Business lounge v Hanoji bola jednoduchšia. Pohodlné kreslá, stolíky a výborné Pho bo, vietnamské vínko a pivko BaBaBa (333) nám vytvorili veľmi príjemné prostredie. Nechýbali tu európske jedlá a nápoje. Wifi sme využívali celý čas zadarmo. No bolo cítiť, že sme v socialistickej krajine a táto „bizniska“ bola akousi trafikou pre onoho socialistického papaláša, ktorý ju prevádzkuje a nie luxusnou oázou, na ktorú ste s BUBO zvyknutí. Pozitívom hanojského bussiness loungu je  prekvapivo kvalitné vybavenie toaletných zariadení. Nie všade je totiž  pravidlom, že v lounge môžete zadarmo využiť možnosť ísť sa osprchovať a prezliecť pred nástupom do lietadla, čo oceníte najmä vtedy, ak nejdete na letisko priamo z hotela. Lounge je oproti iným letiskám podobnej veľkosti pomerne rozsiahly, a teda aj pri väčšej obsadenosti tu nemáte pocit, že nútené počúvate konverzáciu od susedného stola. 

Najväčšiu  business lounge som zažil v Istanbule. Tento salónik je väčší než mnohé iné letiská. Zaujal ma klavír, ktorý tu hrá sám, k tomu slušné červené víno a výborné mezze. Najluxusnejší salónik bol na najnovšom, piatom  termináli v Londýne Heathrow. V Atlante som priamo z lounge nastupoval do lietadla, takisto vo Frankfurte. Každopádne každá lounge je sama o sebe vždy fajn zážitkom. 

MUDr. Luboš Fellner, riaditeľ BUBO 

Business nečaká - do lietadla nastupujeme ako prví. Kráčame po mäkkom koberci nasledujúc šípky “business class“ a vstupujeme do lietadla vlastným exkluzívnym vchodom, kde nás David po skontrolovaní letenky víta, oslovuje menom a usadzuje nás na našich miestach. Ani sme si nestihli vyložiť batožinu a v ruke máme pohár Veuve Clicquot. 

Prvý úsek letu letíme Boeingom 777 300, druhý Airbusom A 380. Business class je luxusný, má pompézny drevený obklad interiéru, masážne sedadlá sú samozrejmosťou. Sme smädní a pýtame si nesmelo ešte jeden pohárik, nikoho sme nevyviedli z miery a  s úsmevom je vyhovené každému nášmu prianiu. Čokoľvek chcete, sa stane… Každý jeden centimeter je vytvorený tak, aby prekonal všetky Vaše očakávania.

Na priestranných kožených sedačkách máme prichystaný veľký mäkký vankúš, prikrývku so zlatým logom Emirates a balíček, ktorý obsahuje ponožky, tienidlo na oči. Dostali sme servis, s ktorým sme sa nestretli ani v najlepšom slovenskom hoteli. V každom sedadle je zabudovaný samostatný napájací zdroj a bočný stolík, z ktorého sa vysúva ďalší na jedlo. Nad stolíkom je umiestnený vlastný minibar s nealkoholickými nápojmi. Sedačku dokážete jedným gombíkom premeniť  na úplne vodorovné lôžko, ktoré už nikdy nebudete chcieť sklopiť naspäť. Namiesto vlhčených obrúskov z economy class dostávame horúce snehobiele malé vlhčené uteráčiky s vôňou po pomarančoch. Po ich zozbieraní prichádza otázka, čo si dáme na pitie, kým bude podávané jedlo. Listujeme v menu likérov, whisky, miešaných nápojov, vín a nakoniec volíme Bloody Mary. Paradajkový džús s vodkou, čiernym korením a stopkatým zelerom chutí v business luxusne. Odvážnejší vyskúšali Breakfast Martini s kávou. 

Zatiaľ čo sme stihli vyskúšať každý jeden gombík a otvoriť každú tajnú priehradku pri našich sedačkách, servíruje sa jedlo. Na stolíku máme zrazu prestretý biely bavlnený obrus a strieborný kovový príbor inšpirovaný dizajnom od Roberta Welche. Jedlo je podávané na porceláne značky Royal Doulton. Pred nami sa ocitlo kráľovské menu. Plátky grilovaného hovädzieho mäsa, ktoré sa po zaborení vidličkou samo oddeľovalo, servírované s mozzarelou a kučeravým šalátom. Hlavné jedlo- kuracie prsia s mangovým šalátom preliate marhuľovo- karí omáčkou. Ako dezert čerstvý grep, kiwi, červený a žltý melón. Teplé pečivo s maslom v tvare kvetinky spolu s mini súkromnou koreničkou a soľničkou len dodali záverečnú bodku celému menu. Obrazovky pred nami boli ešte o čosi väčšie. Samozrejmosťou bol ovládací joystick. Neviete prepínať filmy pomocou neho? Ste v business class a každý ma navyše svoj vlastný tablet, kde je ovládanie veľkej obrazovky pred Vami určite jednoduchšie a pohodlnejšie. Popri sledovaní filmov, správ, seriálov nám prinášajú výber zohriatych orieškov, ktoré boli servírované na malom teplom tanieriku. Nechýbali kešu, makadamové orechy či pistácie. 

V Dubaji máme 3 hodinky pauzu na prestup. A opäť - ženská posádka beží na nákupy. Inak máte možnosť využiť salónik. Nachádza sa na druhom poschodí a je jasne označený. V Dubaji máte viac salónikov, no tento je tým lepším. 

Profesionálni šéfkuchári pripravujú širokú ponuku jedál, ktoré sú podávané s prvotriednymi vínami, svetovými značkami whisky a šampusu. Vďaka neobmedzenému Wi-Fi pripojeniu si dokážete vybaviť pracovné záležitosti. Na koženom ležadle so súkromným stolíkom z ebenového dreva si vychutnávam delikatesy, kávičku a čítam najnovší Economist a Finacial Times. 

Ak máte na prestup viac času, určite využite Timeles Spa. Nebudete chcieť odísť. Značkové procedúry, manikúra, masáž či kaderník sú tu k dispozícií iba pre Vás.

Pravý business salónik - toto je on! 

Biznisom som letel viac než stokrát, no počas tejto cesty som prvýkrát letel v A380. A to je ako iný vesmír. Celý čas som strávil v bare pri vskutku výborných, miešaných drinkoch. Uchvátil ma aj dezert, belgická čokoláda, ktorú som si dal s kávičkou a Armagnacom, ktorý som porovnával s cognacom XO. Veľmi milé. Odvtedy pri výbere letu do bežnejších destinácií vyhľadávam práve tento typ lietadla. 

MUDr. Ľuboš Fellner, riaditeľ BUBO 

Výhodou business class je, že priletíte do Vašej cieľovej destinácie oddýchnutí, zrelaxovaní. My sme však chceli vyskúšať všetko aj napriek tomu, že sme sa mohli kráľovsky vyspať. 

Ak by ste boli náhodou medzi hlavným jedlom a raňajkami hladní, v Airbuse A380 je prednej časti lietadla umiestnený skutočný bar v tvare U. Barman z Nemecka Jan bol nesmierne ochotný a previedol nás týmto priestorom.  Na pulte máte možnosť vyskúšať oriešky, sladké pečivo, ďatle, ovocie, olivy so syrom alebo obložené bagetky. Vedľa baru sú po stranách umiestnené sedačky, kde sa môžete porozprávať so spolucestujúcimi.
Práve tu z výšky 35985 stôp nad zemou, vysoko nad zasneženými horami Perzie, kúsok od Tabrizu, píšeme maily domov a prispievame na naše fórum. 

Na palube lietadla sme dostali kozmetickú taštičku z hygienickými potrebami značky Bvlgari. Vôňa, pleťové mlieko, zrkadlo, hrebeň, zubná kefka. Do cieľa jednoducho dorazíte svieži. 

Keď som si myslela, že servis už naozaj nemôže byť lepší, letuška Amy sa ma spýtala, či si prosím pod seba matrac. V tomto momente sa sedadlo pod Vami stáva skutočnou posteľou. Amy nás zdvorilo zakryla skutočnou jemnou prikrývkou. Dobrú noc, Emirates. Hello tomorrow! 

Andrea Marciová, BUBO Front office 

Vyskúšajte si BUBO biznisku. Doprajte si luxusný darček, ktorý sa oplatí. Ak máte otázky pozývame vás do našej kancelárie. Každá z nás túto službu vyskúšala a radi vám poradíme. 

Ľuboš Fellner

Ľuboš Fellner

Ľuboš Fellner

Zakladateľ a srdce cestovnej kancelárie, zodpovedný za kvalitu zájazdov a nové programy, vynikajúci sprievodca s nadhľadom na všetkých kontinentoch-kamkoľvek na mape ukážete. Prešiel všetky krajiny sveta ako prvý Slovák. Do mnohých sa vracia opakovane. V Indii bol 45x, ale aj Pobrežie Slonoviny či Burkina Faso prešiel krížom štyrikrát.

Už 30 rokov pripravuje prvoexpedície. V roku 2012 zorganizoval pri príležitosti 100. výročia dobytia južného pólu plavbu na Antarktídu. O rok dobyl severný pól. Veľakrát precestoval Oceániu-Polynézia, Melanézia a Mikronézia. Od roku 2000 sa venuje Afrike a na Slovensku ani v Čechách nenájdete nikoho, kto by Afriku poznal lepšie. 

Ako vyštudovaný lekár s atestáciou sa venuje cestovateľskej medicíne a zrealizoval cesty s názvom Ebola tour (Západná Afrika 2015) a Zika tour (Brazília 2016). Má na starosti bezpečnosť našich klientov a zdravotné poradenstvo. Pre svojich sprievodcov je k dispozícii 24 hodín denne, aby poradil v prípade problémov.  Ľuboš vždy vybaví nevybaviteľné, interne ho prezývame BOSS.

Obľúbený zájazd z BUBO katalógu
Posledný raj (expedícia)

Zo zájazdu:

Ľuboš Fellner

Posledná úprava článku | Prečítané: 1585

Mohlo by Vás zaujímať

Zvieratá Srí Lanky Prémiový blog

Prémiový blog Zvieratá Srí Lanky

Srí Lanka je ostrovná tropická krajina s bohatou vegetáciou, plná vodných nádrží, rezervoárov, priehrad, kanálov a riek, obklopená Indickým oceánom…

Martin Ferenčík 25 min. čítania
Kam cestovať za športom? Prémiový blog

Prémiový blog Kam cestovať za športom?

Rozmýšľate nad tým, kam by ste sa mali vybrať, pokiaľ ste športovým fanúšikom či aktívnym športovcom? Pripravili sme tipy pre obe skupiny. No najmä…

Ľuboš Fellner 18 min. čítania
Negustiózne! Vybrali sme najhoršie bizarné jedlá sveta Prémiový blog

Prémiový blog Negustiózne! Vybrali sme najhoršie bizarné jedlá sveta

My ľudia sme veľmi rozdielni. To, čo niekto považuje za pochúťku, napríklad kaviár či žabacie stehienka, iný nevie vložiť do úst. No jedlá, ktoré…

Ľuboš Fellner 9 min. čítania
Grand Canyon – dych vyrážajúce divadlo prírody Grand Canyon

Grand Canyon Grand Canyon – dych vyrážajúce divadlo prírody

Grand Canyon. Prírodný div sveta, o ktorom už počul snáď každý. A pri počte turistov, ktorí ho ročne navštevujú, môžeme žartovať, že už ho každý aj…

Michal Repta 13 min. čítania
Bermudský trojuholník - ako som sa stratil Prémiový blog

Prémiový blog Bermudský trojuholník - ako som sa stratil

Bermudský trojuholník alebo Bermudy. Ostrovy, čo ležia niekde v Karibiku? Je to jeden ostrov, je ich viac? Čo je to za štát? Trošku sa v tom…

Ľuboš Fellner 28 min. čítania
Marco Polo – najväčší cestovateľ Prémiový blog

Prémiový blog Marco Polo – najväčší cestovateľ

V záverečnom blogu o veľkom cestovateľovi píšem o jeho návrate z Číny späť domov. Išiel opäť úplne inou cestou a bolo to jedno nádherné…

Ľuboš Fellner 12 min. čítania
Blogov

Odporúčame tieto zájazdy

K

Ázia  

Vietnam, Kambodža


náročnosť

16 dní

Trvanie

4698
K

Amerika  

Spojené štáty americké (USA), Kanada


náročnosť

9 dní

Trvanie

3692
K

Ázia   Amerika  

Oceánia, Spojené štáty americké (USA), Japonsko


náročnosť

16 dní

Trvanie

8033
K

Ázia  

Vietnam, Kambodža


náročnosť

16 dní

Trvanie

4353

Získajte prístup
k exkluzívnym ponukám
a informáciám.

Predaj sa začína o

- dní - hod -min -sek