The Nautilus Maldives

The Nautilus Maldives

Túžite zažiť luxusný a zároveň exkluzívny maldivský 5* rezort? The Nautilus je miesto, ktoré hľadáte, pretože svoju exkluzivitu podčiarkol 26 vilami na celom ostrove, čo zvýši intimitu a súkromie celého rezortu. Otvorili ho len začiatkom roku 2019 a do luxusnej sféry hotelových rezortov skočil bez zaváhania, pretože si ho pod seba vzala prestížna sieť Relais & Châteaux známa pre svoju mimoriadne vysokú kvalitu. The Nautilus je jediným maldivským rezortom s takouto unikátnou poctou a vy tak viete, že dovolenka na tomto mieste bude niečo viac len než oddych.

Kde sa nachádza rezort The Nautilus? #

Ostrovček Thiladhoo, kde leží lukratívny rezort The Nautilus nájdete v severnej časti Maldív, kde sa rozprestiera známy a obľúbený atol Baa. Rezort je od medzinárodného letiska v Malé vzdialený cca 125 kilometrov a tak sem budete musieť priletieť. Po prílete vás však čaká exkluzívny ostrov s najvyššími službami, ktorý bude takmer len a len pre vás.

Aké je na Maldivách počasie a kedy ísť? #

Krásny ostrov s luxusným rezortom
Foto: The Nautilus

Po prílete na Maldivy #

Prílet na medzinárodné letisko v Malé je veľmi jednoduchý. Nečakajte tu žiaden chaos a ani sa nemusíte báť, že by ste sa na ňom stratili. Práve naopak. Je pomerne malé a celkom prehľadné. Po vystúpení z lietadla idete s pasom v ruke k prepážke, kde dostanete pečiatku a o pár krokov už stojíte na mieste, kde sa čoskoro stretnete s vašou batožinou. Dajte si pozor len na to, aby ste do krajiny neprinášali žiaden alkohol, pretože to je na Maldivách striktne zakázané a môže to viesť k postihom.

Rezort The Nautilus je špeciálnym vo všetkých ohľadoch a tak už po pristáti lietadla na vás čaká zriadenec rezortu s limuzínou, aby vás odviezli do VIP lounge, kde prejdete imigračnou kontrolou a ostatnými procedúrami. Nemusíte sa tak tlačiť v príletovej hale a čakať, kým prídete na radu. Už v prvých minútach po pristáti tak viete, že ste sa ocitli v tých najlepších rukách! Všetko je hotové? Potom vás už len odprevadia na miesto, kde počkáte na odlet vášho hydroplánu. Let do raja klope na dvere.

Už čoskoro vás čaká lákavý rezort
Foto: The Nautilus — BUBO

Cesta na ostrov #

Luxusný rezort The Nautilus leží na atole Baa, teda na mieste, ktoré leží severne od hlavného mesta a medzinárodného letiska. Máte na výber ako sa do vášho rezortu vyberiete a teda sa musíte rozhodnúť medzi hydroplánom alebo kombinácie lokálneho preletu a lode.

Odporúčame vám vydať sa na túto krásnu cestu hydroplánom, pretože to jednoducho patrí k zážitkom na Maldivách a aspoň raz za život by si to človek mal skúsiť. My milujeme ten pocit, kedy hydroplán vzlietne z Malé a o chvíľku sa pod vami otvoria pohľady na exotické ostrovčeky či atoly. Sami uvidíte, že ste spravili viac, než dobre a ulovili ste unikátny zážitok ešte pred pristátím na ostrove. Cesta hydroplánom do rezortu trvá cca 30 minút a po pristáti ste hneď v raji. Exkluzívny rezort si predsa len pýta exkluzívny príchod a hydroplán to všetko do bodky spĺňa. Na cestu si dokonca môžete objednať aj svoj vlastný, privátny hydroplán.

Ak by ste si vybrali let lokálnou, maldivskou linkou, pripravte sa na to, že let medzi Malé a letiskom Dharavandhoo, ktoré je najbližšie k vášmu rezortu trvá cca 15-20 minút. Po prílete sa stretnete so zástupcom rezortu, ktorý vás eskortuje k lodi a následne vás ešte čaká  15 minútová plavba, aby ste sa ocitli na mieste.

Prečo je rezort The Nautilus, ktorý stojí za to? #

Exkluzívny rezort The Nautilus má ambíciu stať sa jedným z najlepších rezortov celých Maldív. Od svojho otvorenia na začiatku roku 2019 si ide tvrdo za týmto cieľom a medzi dôkazy toho, že to naozaj myslí vážne je aj fakt, že je jediným maldivským rezortom pod záštitou Relais & Châteaux, jednej z najprestížnejších svetových asociácii spájajúcich hoteliérstvo a gastronómiu. Rezort je splnenou víziou, ktorú postavili na najluxusnejších službách, no zároveň si zachoval svoju dušu a maldivské korene. Filzofiu postavil The Nautilus na súkromí a preto na svojom ostrove postavil rezort len 26 plážových alebo vodných víl. Na iných maldivských rezortoch nie je prekvapením, ak napočítate cez 100 víl. Aj vďaka tomu budete mať často pocit, že celý ostrov patrí len vám a za deň skutočne nestretnete veľa ľudí. Unikátne zážitky však týmto len začínajú. Ostrov je tak príjemný, že hneď po príchode pokojne zabudnite na topánky a môžete si užívať svoju bosú dovolenku v raji. O chvíľku si všimnete, že nikde na ostrove nevidíte hodiny. Čas sa tu stráca a bude limitovaný len na východ a západ slnka a všetko čo sa udeje medzi tým je vo vašich rukách. Rezort jednoducho vymazal koncepciu času a tak si môžete pokojne dopriať aj raňajky v čase obeda alebo si zbehnúť na masáž do SPA hoci aj o polnoci. Na toto sa veľmi ľahko zvyká, čo poviete? Ale pozor, zabudnúť na čas je návykové!

The Nautilus sa snaží vytvoriť koncepciu nového luxusného cestovania nielen pre súčasnú, ale aj pre novú generáciu. Spája sa v ňom chuť hľadať niečo aktívne, hľadanie zážitkov a absolútnou dôležitosťou je slododa každého jedného hosťa, aby si svoj pobyť vychutnal najlepšie ako sa dá. Tento ostrov má svoj bohémsky životný štýl a jeho atmosféru dotvára aj tropické prostredie, exotická zeleň, pláže a krása Maldív. Krásu nájdete aj pod hladinou oceánu a na svoje si tu prídu milovníci šnorchlovania aj potápania. Rezort sa rozhodol vykročiť cestou udržateľnosti, stará sa o koraly a dokonca si ho mnohí všimli aj vďaka tomu, že vysadil obrovské množstvo zelene, aby vytvoril živý plot, ktorý dokáže spríjemniť klímu na ostrove. Naozaj tu mysleli na všetko.

Vitajte na ostrove! #

Na ostrov prídete luxusným hydroplánom alebo kombináciou miestneho preletu a plavby loďou. Všetko je podľa vaších preferencií. Po tom ako sa objavíte v rezorte čakajú na vás zamestnanci hotela, aby vás mohli privítať. Nepôjdete na recepciu, pretože tu formálny check-in neexistuje a váš osobný butler vás rovno naloží na golfové autíčko a odvezie vás priamo do vily. Na stole čaká misa čerstvého ovocia a vašim welcome drinkom je fľaša šampanského. O batožinu sa nestarajte, pretože si vás nájde. Všetko je zariadené tak, aby ste sa nemuseli o nič starať. Prišli ste si sem oddýchnuť a presne tomu sa budete venovať. Ste tu len chvíľku, no už sa cítite ako doma.

Aké ubytovanie si na ostrove vybrať? #

Luxusný rezort The Nautilus zosobňuje maldivský sen aj čo sa týka bývania. Zažijete tu totálne súkromie, pretože rezort sa rozhodol postaviť iba 26 víl, ktoré sú rozmiestnené na pláži alebo nad lagúnou v podobe vodných víl. Keď uvidíte kvalitu a exkluzivitu ubytovania rýchlo uveríte, že The Nautilus patrí medzi najlepšie rezorty Maldív. Každá z víl na ostrove je suita s oddelenou spláľňou a spoločenskou miestnosťou, ale štandard jednotlivých víl sa líší a tak je na vás, aké ubytovanie vás napokon zláka.

Všetky plážové, ale aj vodné suity majú svoje priestranné miestnosti a každá z nich má svoj privátny bazénn s miestami stvorenými na relaxovanie. Z každého jedného domu máte výhľad na neďaleký oceán a už si len vyberiete, či chcete mať okolo seba tropickú zeleň a pláž alebo dáte prednosť vodnej vile, kde bude oceán všade okolo vás. Súčasťou každej jednej vily je aj osobný butler, ktorý sa bude starať o to, aby ste si dovolenku dokonale užili.

Beach House Private Pool

Najzákladnejším typom ubytovania v rezorte The Nautilus je elegantný plážový dom s vlastným, súkromným bazénom. Na celom ostrove nájdete 9 takýchto domov a každý z nich má zaujímavú, priestrannú spáľňu aj obývačku, ktorá sa otvára do privátnej verandy so sedením a ležaním. Tu máte svoj bazén a tak sa môžete rozhodnúť či spravíte pár krokov a okúpete v oceáne alebo si rovno vychutnáte bazén s výhľadom. Určite skúste aj maldivský, drevený altánok stvorený na oddych. Luxusná kúpeľňa je presklená, svetlá a oceníte aj sprchu s nádychom granitu. Ďalšiu sprchu nájdete aj vonku v záhrade priamo pod tropickým nebom.

3 fotografie

Beach House Private Pool

Ocean House Private Pool

Sen o bývaní vo vodnej vile na maldivskom ostrove nemusí byť snom, pretože aj The Nautilus ich má v zálohe niekoľko. Vodná vila leží priamo nad najkrajšou, tyrkysovou zátokou ostrova a výhľady z nej na Indický oceán budú patriť ku každodenným zážitkom. Vila je priestranná, plná svetla, má svoj tropický vibe a oceníte aj jej dokonalé súkromie a ticho. Ani nebudete vedieť, že niekde na ostrove ešte bývajú ďalší hostia. Stačí vyjsť zo spáľne a ocitnete sa na svojej drevenej verande s bazénom aj schodíkmi do oceánu. Infinity pool bude miesto, odkiaľ sa nebudete vedieť odtrhnúť, pretože si budete pripadať ako v raji. Súčasťou vily sú aj detaily od chladničky na víno, minibar s nápojmi, obrovský šatník či UBS porty a lehátka na príjemný oddych. Veľkosť vodnej vily je 252 m2.

3 fotografie

Ocean House Private Pool

Beach Residence Private Pool

Ak vám nestačí Beach House, ale hľadáte o čosi vyšší štandard a omoho väčší typ ubytovania, potom siahnite po Beach Residence. Rezidencia s vlastným, privátnym bazénom leží v krásnej časti ostrova kúsok od pláže ukrytá v tropickej záhrade. Má dve poschodia a tak sa môžete tešiť na množstvo priestoru. Na celom ostrove nájdete len štyri takéto rezidencie. Rezidencia je navrhnutá tak, aby ste okolo seba mali zaoblené steny, čím bude celý priestor zhora pripmínať ulitu. Na spodnom poschodí nájdete obývačku s gaučom, ktorá slúži ako spoločenská miestnosť, máte tu jedáleň, kuchynský bar a priamo z izieb sa vstupuje von na drevenú terasu s perfektným bazénom na pláži. Vyjdete hore schodmi a ocitnete sa v spálni so šatníkom aj luxusnou kúpeľňou. Zo spálne vedie vstup aj na balkón s krásnym výhľadom. Niet divu, že práve táto rezidencia patrí medzi favoritov medzi mladomanželmi na svadobnej ceste. Veľkosť tejto rezidencie je 453 m2.

3 fotografie

Beach Residence Private Pool

Two Bed Beach Residence Pool

Plážová rezidencia nemusí byť len s jednou izbou, ale ak potrebujete niečo väčšie a priestrannejšie, môžete siahnuť po dvojizbovej rezidencii s vlastným bazénom. Ideálne miesto pre väčšiu rodinu alebo ak cestujete s priateľmi. Aj táto rezidencia má dve poschodia a oproti klasickej plážovej rezidencii nájdete na spodnom poschodí o jednu spálňu navyše. Vďaka dizajnovým kúskom bude interiér vašej rezidencie malým múzeom a keď sa ho nabažíte, stačí vyjsť von na verandu a pred sebou máte krásny výhľad na oceán. Na verande vás čaká bazén, lehátka a pláž len je len pár krokov. Veľkosť tejto rezidencie je 545 m2.

3 fotografie

Two Bed Beach Residence Pool

Ocean Residence Private Pool

Náprotivkom plážovej rezidencie je Ocean rezidencia, teda dokonalá vodná vila naplnená atmosférou a luxusom postavená priamo nad rozprávkovou lagúnou. Priestor v nej nie je žiaden problém, pretože tu okrem spálne nájdete aj jedáleň, bar, šatník a samozrejme príjemnú verandu s privátnym infinity bazénom. Len pár krokov odtiaľ máte schodíky priamo do oceánu a tak sa len rozhodnete, kde sa budete chcieť okúpať. Presne takto si predstavujete luxusnú vilu v 5* rezorte. Veľkosť tejto rezidencie je 453 m2.

3 fotografie

Ocean Residence Private Pool

The Nautilus Retreat Private Pool

Tento typ luxusnej vily je malým rajom pre všetkých bohémov, ktorí prišli na Maldivy hľadať absolútny relax. Západy slnka z dvojizbovej vily patria k najkrajším na celom ostrove a počas odpočinku pri dizajnovom infinity poole si budete žiť svoj maldivský sen. Centrom vily je jedáleň so spoločenskou miestnosťou a okolo nich našli svoje miesto dve spálne. Z každej z nich sa vstupuje do luxusnej kúpeľne, odkiaľ máte výhľad na oceán. Táto vile je pre náročnú rodinu alebo skupinu priateľov, ktorí nechcú spraviť ústupok v komforte a preto si vyberú jeden z najlepších rezortov na Maldivách. Veľkosť tejto rezidencie je 542 m2.

3 fotografie

The Nautilus Retreat Private Pool

The Nautilus Mansion Private Pool

Každý rezort má svoju signature vilu a pre The Nautilus je to práve táto obrovská vila s tromi izbami, ktorú nadizajnovali ako dokonalú plážovú vilu pretkanú luxusom. Vila stojí na najkrajšom mieste ostrova s fantastickou bielou plážou, ktorú máte len pár metrov z vašej spáľne. Zariadenie vily prešlo prísnym výberom a tak sa v nej môžete tešiť na dizajnové kúsky, umelecké predmety a bohémsku výzdobu. Všetko je namiešané tak, aby ste si príjemne oddýchli už len pri pohľade okolo seba. Elegantný dekór dotvára aj prostredie a záruka totálneho súkromia. Vila má dve poschodia a na druhom poschodí nájdete dve spáľne s dvomi kúpeľňami, ale aj balkón s výhľadom. Spodné poschodie patrí obývačke, jedálni, kuchynskému baru a aj tu nájdete kúpeľňu. Pred vilou je veranda s bazénom, priestormi na oddych, lehátkami a vonkajším sedením. Vila je tým najlepším, čo na tomto ostrove môžete dostať a ak túžite raz za život skúsiť absolútny luxus na unikátnom mieste, práve ste ho našli.

3 fotografie

The Nautilus Mansion Private Pool

Kde sa najesť? #

Luxusný rezort The Nautilus má svoju vlastnú predstavu o tom ako si môžete užiť svoju maldivskú dovolenku. Ako sme vám spomínali už vyššie, rozpustil koncepiu času a teda sa tu nebudete ponáhľať k raňajkám, aby ste ich stihli. Také niečo tu jednoducho nepoznajú. Všetky reštaurácie majú flexibilné hodiny čo v praxi znamená, že môžete jesť kedykoľvek a kdekoľvek. Ešte jeden príklad? Raňajky si môžete dať pokojne aj namiesto obedu alebo večere a nikto sa na vás nebude zvláštne pozerať. Niekto si na to možno ťažšie zvykne, ale iní zase ocenia absolútnu voľnosť aj pri výbere jedla. Raňajky si môžete vychutnať aj vo vlastnej vile alebo si ich nechať naservírovať k vášmu bazénu. Všetko sa dá a nič tu nie je problémom.

Jedlo a reštaurácie na ostrove si držia svoj vysoký štandard podobne ako služby alebo plážové či vodné vily. Musí byť perfektné a presne také aj je. V každej jednej reštaurácii sa môžete nechať zlákať odporúčaním šéfkuchára a nechať ho, aby vám vyčaroval niečo zaujímavé a chutné, ale ak máte chuť na niečo konkrétne, všade nájdete menu a la carte. Na ostrove sa miešajú kulinárske špeciality zo Stredomoria, z Blízkeho Východu a svoje neodkškriepiteľné zastúpenie tu majú aj ázijské či latinskoamerické chute. Budete milovať ten výber a počas svojho pobytu si vychutnáte gastronomické zážitky z viacerých krajín sveta.

Zeytoun – Predstavuje najdôležitejšiu reštauráciu celého rezortu a nájdete ju umiestnenú nad lagúnou tak, aby ste si z nej mohli užiť krásny západ slnka. Nájdete tu špeciality stredomorskej aj arabskej kuchyne s kvalitnými a čerstvými surovinami medzi ktorými vyniká aj grécky olivový olej z Egeidy. V reštaurácii nájdete aj lokálne chute Maldív s tradičnými a typickými surovinami a tak sa môžete tešiť aj na to ako chutia ostrovy, kde trávite svoju dovolenku. Príjemne prostredie vás núti, tráviť tu viac času, než ste si mysleli a ak milujete gin či whisky, nájdete tu najväčšiu kolekciu z celých Maldív. Zaujímavým zážitkom budú pre niekoho aj aromatické turecké čaje.

Ocaso – Zaujímavá reštaurácia si pohráva s chuťovými pohárikmi svojich hostí, pretože v sebe spája mimoriadnu exotiku. Na rozpálenom grile vám šéfkuchár pripraví chuťovky latinskej Ameriky pričom sa špecializuje na gastronómiu Mexika a Peru. Ak zrovna na latinskoamerické chute nemáte zálusk, vyberte sa sem za fantastickou japonskou kuchyňou. Ocaso sa dokonca považuje za jednu z najlepších reštaurácii Maldív. Nájdete ju na pláži a večer, keď oblohu zaplavia hviezdy má romantickú atmosféru. Kým v Zeytoun na vás čaká gin alebo whisky, tu v Ocaso nájdete viac než 200 rôznych druhov kvalitných vín.

Thyme – Reštaurácia, ktorá sa snaží pre svojich hostí pripraviť maldivský zážitok v každom svojom jedle. Umiestnili ju neďaleko pláže, aby ste počas jedla mohli sledovať krásu oceánu, ktorý vás obklopuje. Ak si chcete zájsť na raňajky, prídte sem, nadiktujte ako by ste si ich predstavovali a čoskoro vám pristanú na stole. Vybrať sa sem môžete aj na obed či večeru a skúste grilované ryby, dary mora či cestoviny.

Naiboli – Každý skvelý rezort má svoj bazénový bar a The Nautilus nemôže byť výnimkou. Poolside bar Naiboli je miesto, kde dostanete svoj perfektne namiešaný drink, pohár vína, koktejl alebo čokovľvek iné a ak máte hlad, potešia vás fantastické španielske tapas, chuťovky, ktorých sa neprejete. Vyberte sa na svoj drink pred západom slnka, aby ste si ho užili v tomto príjemnom prostredí. Šampanské pod hviezdami? Žiaden problém!

Čo tu môžete robiť? #

Rezortový ostrov The Nautilus nemusí byť len o oddychu na pláži či vo vlastnej vodnej vile, ale môžete z neho vytĺcť o mnoho viac, než si myslíte. Ak si chcete ostrov užiť a dokonale si nabiť baterky, presne to tu nájdete v podobe luxusného SPA, no ak chcete nájsť niekoľko ďalších zážitkov, skúsiť vodné športy alebo objaviť čím ostrov žije, rezort je pripravený pomôcť vám tieto zážitky uloviť. Sami budete prekvapení, koľko možností si The Nautilus pre vás pripravil.

Hoci má väčšina plážových alebo vodných víl svoj vlastný privátny bazén, súčasťou ostrova je aj kvalitný a príťažlivý infinity pool, kam si môžete prísť kedykoľvek zaplávať. Leží len pár metrov od pláže a tak budete mať krásny výhľad na oceán. Spoľahnite sa aj na to, že pri bazéne zažijete skvelý servis. Nielen preto, že hneď vedľa je príjemný bar, ale k dispozícii je aj osviežujúci sprej na tvár s vodou Evian a ak nemáte svoj opaľovací krém, nezúfajte, nájdete tu štyri rôzne druhy, ktoré čakajú len na vás.

Luxusný rezort akým The Nautilus bez pochýb je vie, že musí mať dokonalé SPA centrum s wellnesom vďaka ktorému tu môžete prežiť znovuzrodenie. Toto miesto sa stane vašim útočiskom a ak máte záujem, radi vám tu pripravia celkový plán vašej regenerácie od jedálnička cez aktivity a masáže. Ak však máte chuť len na masáž, príďte a dostanete ju. Musíte si len zvoliť ako si ju predstavujete a profesionáli sa pustia do práce. SPA má pre vás pripravené aj hodiny jógy pri východe slnka, ale pokojne si ju zacvičiť viete aj pri zapadajúcom slnku na sklonku dňa. Len začiatkomu roku 2021 vytvoril rezort unikátnu koncepciu meditácie a znovuzrodenia zmyslov. Ak vás niečo tak tajomné láka, stačí vojsť.

Súčasťou vášho rezortu je aj kvalitne vybavená telocvičňa, kde ste kedykoľvek vítaní a tak sa nemusíte byť, že by ste práve tu na Maldivách vypadli formy. Ak chcete čas tráviť vonku, môžete si zabehať na pláži, ale ostrov nie je obrovský a tak ho obehnete raz dva. Telocvičňa má k dispozícii aj osobného trénera, ak ho potrebujete a môžete si s nim nastaviť aj svoj vlastný cvičebný plán počas pobytu na ostrove.

The Nautilus si pre vás pripravil aj viacero ďalších športovísk a tak tu nájdete miesto, kde si viete zahrať futsal, badminton, volejbal a čaká vás tu aj tenisový kurt. Ak by ste túžili zahrať si plážový futbal či plážový volejbal, stačí povedať a všetko pre vás pripravia.

Ostrovný rezort obklopený morom je dokonalým miestom na to, aby ste si tu okrem vylihovania na pláži skúsili rôzne druhy vodných športov. Nájdete tu areál, kde na vás čakajú profesionáli a radi vám odporučia aktivity od tých najjednouchších teda od kajakovania cez paddleboarding až po tie adrenalínovejšie na ktoré si možno ešte netrúfnete, ale napokon sa necháte zlákať. Ak ste nikdy neskúsili vodné lyžovanie, teraz je ten správny čas. Skúsili ste niekedy šnorchlovať s podvodným skútrom? Zažijete toho pod vodou o mnoho viac a ani sa veľmi neunavíte. The Nautiuls leží v chránenej biosfére pod patronátom UNESCO a tak všetky motorové, vodné športy prevádzkuje v súlade s reštrikciami mysliac na vzácne životné prostredie. Určite si tu nájdete presne to, čo si zamilujete. Všetky bezmotorové športy máte v cene vášho pobytu.

Ak by ste si chceli vychutnať intimitu vlastnej vily, môžete si objednať aj Private Dining priamo k vám. Špeciality aj so šéfkuchárom prídu priamo do vašej vily a hostina je na svete. Spolu s kuchárom môže prísť aj živá hudba a ak máte chuť, vaša hostina bude trvať pokojne aj niekoľko hodín.

Obľúbenou aktivitou s romantickým nádychom je aj tzv. Sandbank Barbecue, teda opekačka na krásnej, bielej pláži, ktorá bude patriť len a len vám. Priamo na pláži pre vás pripravia sedenie, altánok, rozložia gril a šéfkuchár vám na ňom pripraví nielen geniálne grilované ryby, dary mora, ale pokojne aj vynikajúci stejk. Bude to čarovný večer a spríjemnite si ho šampanským pod hviezdami.

Luxusným zážitkom, ktorý má The Nautilus v zálohe sú aj raňajky na jachte. Ráno nasadnete na krásnu jachtu, vydáte sa na plavbu v okolí atola Baa a onedlho na vašej privátnej jachte dostanete najlepšie raňajky ostrova. Máte chuť na ranné prosecco zatiaľ čo oddychujete na palube? Lepšie „plávajúce raňajky“ na Maldivách už jednoducho nenájdete.

Boli ste už niekedy v plážovom kine? Rezort The Nautilus vám podobný zážitok veľmi rád pripraví. Na piesok sa položia príjemné vankúšiky, podušky, spravíte si pohodlie a filmový večer pod hviezdami pri jemnom šumení mora sa môže začať. Môžete si ho dokonca spojiť aj s grilovačkou a budete si tak istí, že pri sledovaní filmu nevyhladnete.

Potápanie alebo šnorchlovanie? #

Najobľúbenejšími činnosťami na akomkoľvek maldivskom ostrove je jednoznačne potápanie alebo šnorchlovanie. Šnorchlovanie je jednoduchším variantom a pre svoju dostupnosť sa ho môže nabažiť skutočne každý. Ak máte vlastný šnorchel, vezmite si ho so sebou, ale ak ste si ho aj zabudli alebo ste nikdy žiaden nemali, nevadí. Ostrov má vlastnú požičovňu a viete si ho zdarma požičať na deň alebo pokojne aj na celý pobyt. Rovnako si v ňom viete zapožičať aj plutvy či iné drobnosti. Šnorchlovať môžete kdekoľvek priamo na ostrove, len sa vyhnite mólu, kde prichádzajú lode alebo hydroplány kvôli bezpečnosti. Pri šnorchlovaní si dajte pozor na ostré, maldivské slnko a nechajte si na sebe tričko, inak sa do polhodiny spálite a budete to cítiť aj nasledujúce dni.

The Nautilus si pre fanúšikov podmorského sveta pripravil krásne šnorchlovanie. Neďaleko pláže máte koralový útes a tak sa k nemu veľmi ľahko dostanete, aby ste sa nadýchli vzácnej podmorskej fauny aj flóry. Aj priamo tu môžete stretnúť raje, korytnačky či koralových žralokov a to nespomíname desiatky či stovky tropických, koralových rýb. Koraly sú celkom veľké, živé a aj tento pohľad znásobí váš zážitok. Fantastické šnorchlovanie zažijete aj v okolí ostrova, ak sa vyberiete na niektorý z výletov, ktoré má rezort pripravené. Ste na atole Baa a to znamená, že sa skutočne máte na čo tešiť. Pri šnorchlovaní mimo rezortu môžete stretnúť dokonca aj veľké manty, delfíny či iné zaujímavé stvorenia.

Okrem šnorchlovania vám rezort samozejme ponúkne aj možnosť potápania. Nie len preto, že má aj svoju vlastnú, kvalitnú potápačskú školu, kde si viete pohodlne spraviť aj PADI kurz a vyraziť na more v sprievode profesionálov. Ostrov s rezortom má šťastie, že leží v oblasti atola Baa a teda okolie je posiate mimoriadne zaujímavými miestami s bohatou podmorskou faunou aj flórou. Nie nadarmo vyhlásilo UNESCO túto oblasť za chránenú biosféru. Pri potápaní sa nebudete vedieť rozhodnúť, kam sa skôr pozrieť a kam sa vybrať, pretože tu nájdete množstvo priveľmi lákavých miest. Okolie ostrova ponúka až 40 potápačských miest a tak sa môžete tešiť na zaujímavú ponuku exkurzií a výletov. Potápanie v okolí rezortu patrí medzi najlepšie, aké môžete na Maldivách zažiť. Má ešte zmysel ho viac vychvaľovať? Poďte sa presvedčiť a zažijete unikátne zážitky. Medzi najdokonalejšie miesta, kam vám odporúčame ísť sú Dhonfanu Rock, Dharavandhoo Thila, Dhigali Haa, Blue Hole, Milaidhoo Wall alebo Kakka Thila. Skúste aj Hanifaru Bay s veľkými mantami.

Pre rodiny s deťmi? #

The Nautilus vo svojej koncepcii a filozofii myslí aj na rodiny s deťmi a tak ste tu vítaní. Rajský ostrov si budete môcť príjemné užiť. Rezort ponúka priestranné vily, niektoré z nich aj dvojizbové, aby ste ako rodina mali dostatok priestoru a ak cestujete s deťmi, zrejme viac ocenia plážové, než vodné vily, pretože sa budú môcť realizovať na perfektných plážach s bielym pieskom. The Nautilus si pre menšie aj dospievajúce deti pripravil množstvo aktivít a nájdete tu aj detský kútik, kurzy varenia pre rodiny, rodinnú jógu, cvičenie či vodné športy. Rozhodne sa tu nudiť nebudete!

Kam sa vybrať na výlet? #

Luxusný rezort The Nautilus má v sebe množstvo lákadiel, ktorými si vás pripúta k ostrovu, ale k správnej maldivskej dovolenke patria aj výlety do okolia a tak ani váš ostrov nebude výnimkou. Zážitky z Maldív sú väčšinou pretkané oceánom, teda plavby loďkou alebo rybačka či pozorovanie delfínov. Čokoľvek si však vyberiete, bude stáť za to a Maldivy sa aj vďaka ním dostanú hlbšie pod kožu.

Medzi obľúbené výlety aké môžete z rezortu absolvovať patrí čaro maldivskej rybačky. Nasadnete na loď a vyrazíte do okolia atola Baa, aby ste sa pozreli na tradíciu, ktorá sa na Maldivách drží po milénia. Rybačka tu bola skôr než turizmus a preto bude zaujímavým spestrením vašej návštevy. Nikdy ste ryby nelovili? Nevadí, tu ide o zážitok a aj pre vás sa miesto na lodi nájde. Ak ste naopak vášnivý rybár, určite takýto typ výletu oceníte a aj vy sa naučíte niečo nové. Tá najkrajšia rybačka je pri západe slnka, kedy si jednak vychutnáte plavbu oceánom a naučíte sa aj techniku maldivského rybolovu. Ak sa vám podarí niečo chytiť, priveziete si to na ostrov a šéfkuchár sa postará o vašu dokonalú večeru.

Skvelým výletom je plavba v okolí ostrova, ktorá je spojená s pozorovaním delfínov. Najkrajšie je vyraziť pred západom slnka, aby ste si jednak užili ten moment, kedy sa slnko pomaly stráca v oceáne a ak vám pri tom budú robiť spoločnosť aj krásne delfíny, tak verte, že dostanete zimomriavky.

Ak chcete zažiť niečo unikátne, čo by ste povedali na romantickú plavbu vo dvojici na typickej plachetnici dhoni v okolí ostrova? Natiahnete plachty a na súkromnej lodi ste len vy a kapitán. Usadíte sa a necháte sa kolísať Indickým oceánom pri pohľade na nádherné zátoky, lagúny a tropické ostrovy. Podobne ako pri sledovaní delfínov aj tu vám pomaličky zapadá slnko skláňajúce sa k obzoru a celý výlet dostane príjemný romantický rozmer. Môžete sa vydať aj na luxusnú, privátnu plavbu, kde si Indický oceán spríjemníte fľaškou kvalitného vína a zapadajúcim slnkom.

Na ostrove si môžete užiť aj šnorchlovacie výlety do okolia, kde budete nadšení z krásy koralových útesov v okolí ostrova a na atole Baa. Nádherné miesta plné rýb, no stretnete tu aj žraloky, delfíny, korytnačky či raje a ktovie možno sa zoznámite aj s obrovskou mantou.

Láka vás stretnutie so obrovskými mantami? Práve okolie atola Baa, kde leží aj váš rezort je ním známy a z ostrova môžete vyraziť na výlet do oblasti zátoky zvanej Hanifaru Bay, kde sa počas sezóny radi zdržujú. Vezmete šnorchel, skočíte do vody a zažijete niečo, čo sa vám ani nesnívalo. Obrovské manty môžu mať pokojne aj štyri metre a vy budete žasnúť nad tým ako ste k nim blízko. Sú hravé, prídu k vám a zažijete unikátny maldivský zážitok na aký budete ešte veľmi dlho spomínať. Hanifaru sa nachádza približne 30 minút loďou od vášho rezortu.

Check out a odchod #

Váš odchod z rajského ostrova klope na dvere? Odporúčame vám aby ste si večer pred vašim odchodom na recepcii vyplatili služby za ktoré ste počas vášho pobytu mali zaplatiť. Nikde na ostrove totiž neplatíte hotovosťou a všetko si píšete na izbu a ak sa vám čosi nazbieralo, večer to vyplatíte.

Deň vopred sa na recepcii informujte aj o tom, kedy si na golfovom autíčku prídu pri vašu izbu pre vašu batožinu, aby ste ju nemuseli ťahať sami. Odvezú vám ju priamo do prístavu, aby ste to mali čo najpohodlnejšie. Recepcia vás tiež informuje o tom, kedy odchádza z prístavu váš hydroplán alebo kedy je pre vás pripravená loď, ktorá vás odvezie na lokálne letisko Dharavandhoo a odletíte do Malé. Vďaka jasným informáciám vám odpadne akýkoľvek stres z odchodu a uvidíte, aké to bude všetko jednoduché. Po príchode na letisko už veci naberajú rýchly spád. Na check-ine odovzdáte svoju batožinu, prejdete sa duty free obchodom a odlietate domov. Dali by ste sa nahovoriť znovu? Ktorý rezort to bude nabudúce?

Tomáš Kubuš

Tomáš Kubuš

Tomáš Kubuš

Vyštudovaný historik s veľkým srdcom. Získa si vás obetavosťou (vie o vašich prianiach skôr, než si ich uvedomíte vy) a ohromnými znalosťami. Miluje Áziu a krajiny Stredného východu. Stretnete sa s ním v Iráne aj v Uzbekistane, na Kaukaze či v Jordánsku alebo v Izraeli. Do novšej histórie si chodí oddýchnuť do juhovýchodnej Ázie. S láskou vás prevedie Indočínou, Thajskom či Malajziou. Veľmi rád píše a jeho články nájdete v mnohých slovenských časopisoch aj na našom blog Od pólu k pólu.

Obľúbený zájazd z BUBO katalógu
Hodvábnou cestou do Perzie (Komfort)

Zo zájazdu:

Tomáš Kubuš

Posledná úprava článku | Prečítané: 271

Mohlo by Vás zaujímať

Najkrajšie pláže sveta - top 20 Prémiový blog

Prémiový blog Najkrajšie pláže sveta - top 20

Chodím po svete tridsať rokov, aby som našiel tú najkrajšiu pláž na planéte. Za ten čas som natrafil na pláže opustené a romantické, plné života a…

Ľuboš Fellner 13 min. čítania
Kuramathi Maldives Blog

Blog Kuramathi Maldives

Maldivský rezort Kuramathi nielen, že patrí medzi najznámejšie ostrov Maldív, ale vo svojej kategórii 4* rezortov je na absolútnej špičke.…

Sun Siyam Olhuveli Blog

Blog Sun Siyam Olhuveli

Maldivský rezort Sun Siyam Olhuveli patrí medzi najzaujímavejšie 4* rezorty Maldív. Nájdete tu moderný luxus, tropické maldivské prostredie s…

Hotel LUX South Ari Atoll Maledivy Blog

Blog Hotel LUX South Ari Atoll Maledivy

Luxusný 5* rezort LUX South Ari Atoll otvoril svoje brány koncom roka 2016 po tom, ako prišla lukratívna skupina LUX Resorts & Hotels a premenila…

Waldorf Astoria Maldives Blog

Blog Waldorf Astoria Maldives

Exkluzívny 5* rezort Waldorf Astoria otvoril svoje brány len počas roku 2019, no svojim príchodom zmenil maldivské nazeranie na luxusný produkt. Má…

Ozen Bolifushi Maldives Blog

Blog Ozen Bolifushi Maldives

Luxusný 5* dovolenkový rezort na Maldivách nemusí byť len abstraktná predstava, pretože tá má aj svoje meno. Zoznámte sa s ostrovom Ozen Bolifushi,…

Blogov

Odporúčame tieto zájazdy

Detské zľavy

Dovolenka Srí Lanka a Maldivy s rodinou
F

Ázia  

Srí Lanka, Maldivy


náročnosť

14 dní

Trvanie

9895
K

Ázia   Austrália a Oceánia   Amerika  

Francúzska Polynézia, Dubaj (SAE), Tahiti, Spojené štáty americké (USA), Srí Lanka, Singapur, Nový Zéland, Maldivy


náročnosť

24 dní

Trvanie

8496 10620€
K

Ázia  

Srí Lanka, Maldivy


náročnosť

12 dní

Trvanie

3381 4123€

Získajte prístup
k exkluzívnym ponukám
a informáciám.