TOP 10 Miami

TOP 10 Miami

Spomeňte „Miami“ a prvá vec, ktorá vám napadne, je pláž. Na krídlach amerického sna sa prenesieme na teplučkú Floridu, kde si budeme vychutnávať nedotknuté pláže priľahlých ostrovčekov, hotely plné celebrít, nepretržitý nočný život a fantastické teplé počasie. Miami je tiež známe svojou úchvatnou panorámou, skvelými nákupnými centrami, architektúrou Art Deco a luxusnými hotelmi.

Miami Počasie

jasná obloha

jasná obloha

25°C

Predpoveď 26.Apr

Východ slnka 06:47

Západ slnka 19:49

O Miami sa často hovorí ako o jedinom meste v USA, ktoré založila žena. Aby sme overili pôvod tohto tvrdenia, musíme sa vrátiť do roku 1896, kedy miestna podnikateľka menom Julia Tuttle prehovorila floridského vývojára, aby rozšíril novú floridskú železnicu East Coast Railroad smerom do Miami. To malo viesť k rozvoju moderného Miami. Mesto Miami dostalo svoje meno podľa jedného z kmeňov - Mayaimi, ktorý tu žil v 16. a 17. storočí. Poďme sa spoločne pozrieť, ktorých TOP 10 tipov odporúča BUBO vidieť a zažiť v Miami.

1. tip: Everglades #

Národný park Eveglades sa nachádza v rozsiahlych bažinách. Z veľkej časti je pokrytý mokraďami s unikátnym ekosystémom so svojou špecifickou faunou a flórou, ktorú nenájdete nikde inde na svete. Najintenzívnejším zážitkom, ktorý viete v Everglades uloviť, je rýchla jazda na tzv. airboats alebo vznášadlách, ktoré sa pohybujú plytkými močariskami rýchlosťou aj 70 km/h. Everglades je známy predovšetkým vďaka aligátorom, ktoré tu žijú vo svojom prirodzenom habitate.

4 fotografie

Miami Everglades

Práve jazda na vznášadle je spojená s hľadaním a pozorovaním voľne žijúcich aligátorov. Na miestach, kde sa zvyčajne nenachádzajú, vám kapitán predvedie, že vznášadlo bez problémov zvládne rýchlosť 70 km/h a otočku takmer na mieste. Držte si okuliare a klobúky.

Po celom národnom parku sa vznášadlá využívajú ako hlavný dopravný prostriedok, pretože celé močariská tvorí pomaly tečúca rieka s priemernou hĺbkou 2 metre a klasické lode s vrtuľou by sa v močariskách zasekli. V roku 1947 bolo v tejto oblasti vymedzených 600 000 hektárov na vytvorenie chránenej oblasti s označením národného parku. O pár rokov neskôr sa Everglades pridalo na Zoznam svetového kultúrneho dedičstva UNESCO.

Prečítajte si tiež náš BUBO blog Miami - mesto, ktoré má čo ponúknuť, kde nájdete ešte oveľa viac tipov na návštevu a autentických fotografií.

2. tip: Wynwood Walls #

Wynwood Walls je celosvetovým fenoménom. Ide o outdoorovú galériú so zbierkou streetartového umenia od old schoolových umelcov až po new schoolových inovátorov. Každý rok sa tu stretávajú umelci z celého sveta.

Od otvorenia v roku 2009 sa Wynwood Walls vyvinulo na celosvetovo uznávané múzeum pouličného umenia, ktorého vplyv budú cítiť celé generácie. Tieto pozoruhodné múry zmenili definíciu moderného umenia a stali sa rozhodujúcim momentom v kariérach mnohých zapojených umelcov, pričom pomohli urobiť z Wynwoodu nielen oázu kreativity, ale aj jeden z najslávnejších projektov revitalizácie miest na svete.

3 fotografie

Miami, Wynwood Walls

Wynwood Walls hostilo už vyše stovky najznámejších umeleckých mien z celého sveta, ktorí tu za tie roky vystriekali viac ako 100 000 sprejov a pomaľovali viac ako 3 000 m2 stien.

V sedemdesiatych rokoch minulého storočia bol Wynwood miestom chatrajúcich skladov. To platilo až do začiatku 21. storočia, keď podnikateľ, developer, hoteliér a mecenáš umenia Tony Goldman identifikoval potenciál tohto miesta.

Muž stojaci za oživením SoHo a South Beach, Tony Goldman, zameral svoju spoločnosť Goldman Properties na premenu tejto upadajúcej štvrte na kultúrnu oázu. Dnes je Wynwood štvrť, kde vás bude umenie obklopovať všade, kam sa pohnete.

Umelci z Wynwoodu

Aiko, japonská umelkyňa žijúca v Brooklyne, stojaca za projektom „Ženy na múroch“ dala dokopy svojich najlepších priateľov z celého sveta. Stretli sa v Miami a spoločne vytvorili majestátne veľdiela na obrovitanskych stenách skladov cez šablóny, ktoré sama vytvorila ručne.

Ďalšou známou umelkyňou z Wynwoodu je aj Lady Pink. Pochádza z Ekvádoru a s graffiti umením začala v roku 1979. Roky maľovala vlaky metra v NYC a vďaka tomu sa rýchlo stala známou ako prvá žena, ktorá vynikla a prevzala vedenie nad graffiti scénou, dovtedy doménou mužou.

Maya Hayuk je zas známa svojimi maľbami vesmíru, ukrajinských remesiel, airbrush maľbami a mandalami. Jej abstraktné maľby obsahujú prvky z bezprostredného okolia a okrem Wynwood Walls možno jej ikonické nástenné maľby nájsť po celom svete, vrátane budovy Goldman Properties: Houston Bowery Wall.

3. tip: Little Havana #

Zastavte sa na najlepšiu kubánsku kávu v meste v kubánskej časti Little Havana, kde sa uprostred dňa tancuje salsa. Hispánska atmosféra, reštaurácie a puby, z ktorých sa ozýva kubánska hudba a v parku Maxima Gomeza postarší muži, hrajúci domino - to je Little Havana. Tanečníci, obchodníci s pravými kubánskymi cigarami a pravá atmosféra obyvateľov, ktorý v minulosti prišli z Kuby a priniesli si sem aj svoju kultúru.

Práve história a kultúra Miami je úzko spätá s vývojom Kuby. Prispela k tomu aj kubánska politika po Druhej svetovej vojne, po ktorej nasledovali masívne odchody Kubáncov. A keďže Miami bola najbližšia vstupná brána, aj preto tu dodnes viac ako 60% populácie rozpráva po španielsky.

4. tip: Ocean Drive #

Prejdite sa po legendárnej Ocean Drive, ktorú preslávilo množstvo hollywoodských filmov, ako Scarface, Bad Boys 2 s hercami ako Will Smith a Martin Lawrence, There's Something About Mary s hviezdnym obsadením Ben Stiller a Cameron Diaz alebo Marley & Me s Jennifer Aniston a Owenom Wilsonom. BUBO vám na tejto promenáde v jednej z mnoha reštaurácii v štýle Art Deco odporúča ochutnať najpopularnejší koktajl, osviežujúceho Bulldoga. Do obrovského poháru plného Margarity vám ponoria mexickú Coronu. Nazdravie!

Na Ocean Drive nevynechajte návštevu obľúbeného klubu Clevelander South Beach, ktorý je známy svojou párty atmosférou a DJ-mi pri bazéne alebo Mango's Tropical Café, bar inšpirovaný Karibikom, v ktorom viete zažiť živé vystúpenia tanečníkov a spevákov.

5 fotografií

Ocean Drive, Miami

Prejdite sa okolo ohromujúcej Villa Casa Casuarina, ktorú vlastnil slávny módny návrhár Gianni Versace predtým známej ako Versace Mansion. Od jeho smrti bol dom predaný. Teraz ide o majestátny boutique hotel s desiatimi hosťovskými apartmánmi. Ide o jeden z najfotografovanejších domov v Severnej Amerike.

Ak chete bývať v jednom z najzaujimavejších hotelov na Miami Beach, na severnom konci Ocean drive vám odporúčame hotel National, ktorý bol otvorený v roku 1940 a dnes je obdivovaný pre svoj ikonický nekonečný bazén. Skvelou voľbou je aj Delano South Beach, ktorý bol kedysi najvyššou budovou Miami Beach, a je dlhodobo obľúbeným miestom hviezdnych večierkov. Ak máte radi luxus, tak určite siahnite po The Ritz-Carltone South Beach.

Pozrite si aj našu ponuku zájazdov do USA, kde aktívne poznávame floridské Miami a oddychujeme na najlepších plážach sveta.

5. tip: Art Deco #

Po celej Miami Beach, ale najmä v historickej štvrti, nájdete najväčšiu kolekciu budov postavených v architektonickom štýle Art Deco, ktorý po získaní titulu "národná kultúrna a architektonická pamiatka" nesmie podliehať zmenám dizajnu. Štýly 20. a 30. rokov 20. storočia sú tu stále živé. Štvrť, ktorá je od roku 1979 zapísaná v Národnom registri historických miest, obsahuje približne 800 historických budov.

Budovy na South Beach boli pôvodne natreté bielou farbou s jemným pastelovým lemovaním. Charakteristické “cukrové” odtiene sa objavili až v 80. rokoch, keď interiérový dizajnér Leonard Horowitz vytvoril paletu tónov, ktorou chcel upriamiť pozornosť na architektúru. Povedal: "Svoju paletu som formuloval na základe západu a východu slnka, oceánu v lete a zime, a piesku na pláži.”

5 fotografií

Art Deco v Miami

Historická štvrť Art Deco sa nachádza v Miami Beach medzi 5. a 23. ulicou, pozdĺž Ocean Drive, Collins Avenue a Washington Avenue. Art Deco je ľahko rozpoznateľné vďaka svojim pútavým jasným farbám a pastelom, ako aj geometrickým líniám a krivkám, chrómovým akcentom a fontánam.

Medzi najkrajšie Art Deco budovy, kde sa viete zároveň aj ubytovať patrí Colony hotel, hotel v okolí ktorého sa natáčalo niekoľko krvavých scén z filmu Scarface a celá oblasť bola preto dlho považovaná za zlú a plnú násilia. Budova The Carlyle sa zase preslávila vďaka filmom Bad Boys II. Jej exteriéry sú prakticky nezmenené od roku 1941. Klasický Art Deco štýl majú aj budovy Miami Beach U.S. Post Office, Cameo nightclub, The Marlin Hotel a The Webster.

6. tip: Pláž pestrofarebných veží #

Z Ocean drive si určite odskočte cez krásny zelený park Lummus plný vysokých paliem na niekoľko kilometrov dlhú pláž s bielym pieskom, ktorá je plná pestrofarebných veži plavčíkov. Počas letných mesiacov sa okúpte v príjemne vyhriatej vode s krásnou tyrkysovou farbou alebo len tak relaxujte na pláži.

5 fotografií

Miami Beach

7. tip: Key Biscayne #

Objavte ostrovný raj len zopár minút od centra Miami. Keď prejdete cez malebný Rickenbacker Causeway do Key Biscayne, opustíte pevninu a dorazíte do subtropického raja len kúsok od pobrežia.

Key Biscayne je oázou piesočnatých pláží, prírodných rezervácií a reštaurácií s úžasným výhľadom. Kedysi to bola kokosová plantáž, ktorú vlastnila rodina Mathesonovcov, ktorá darovala 800 akrov pôdy na vytvorenie toho, čím je teraz Crandon Park: mekkou milovníkov golfu a tenisu.

4 fotografie

Key Biscayne

Ostrov Key Biscayne je oázou milovníkov prírody. BUBO odporúča túru po náučnom chodníku aj vystúp na vrchol historického majáku. Požičajte si tu kajaky alebo si len skrátka oddýchnite na pláži.

Na Key Biscayne, kedysi fungovala aj ZOO. Dnes je zrušená a časť zvierat tu ostala žiť vo voľnej prírode. Po celom ostrove tak narazíte na rôzne druhy vtákov a jašterov. Uvidíte pávy a možno aj medvedíka čistotného, hrabúceho sa v odpadkových košoch.

8. tip: Aventura Mall #

V Miami si viete vyraziť aj na skvelé nákupy. Tie najlepšie ponúka nákupné centrum Aventura Mall. Toto luxusné nákupné centrum je skutočným rajom pre milovníkov módy. Ponúka rad svetovo najžiadanejších značiek vrátane Hermès, Balenciaga, Gucci, BVLGARI, Louis Vuitton, Cartier, Valentino, Saint Laurent, Tiffany & Co., Rolex, Fendi, Givenchy či Burberry.

3 fotografie

Aventura Mall

Nájdete tu zároveň päť obchodných domov vrátane Nordstrom, Bloomingdale’s, Macy’s a viac ako 300 najpopulárnejších svetových predajcov vrátane Apple, Ralph Lauren, Nike, Sephora a dvojposchodovú Zaru. Z Miami Beach je Aventura Mall vzdialený necelých 30 km.

9. tip: Plavba po Biscayne Bay #

Ak máte v Miamo dostatok času, BUBO vám odporúča aj plavbu vyhliadkovou loďou okolo umelo vytvorených ostrovov, ktoré sú momentálne sídlom svetových hviezd a ich drahých domov.

Ostrovy Fisher, Star a Venetian sú uzavreté a strážené komunity, no z lode sa dostaneme až k ich luxusným pozemkom a ukážeme si, ktorá hviezda má najväčšiu jachtu s najkrajšou záhradou. Bude to Jennifer Lopez alebo Shakira? Na prvé počutie si poviete - prečo by som išiel niekomu okukovať dom, no táto tour sa vám istotne bude páčiť.

3 fotografie

K Miami patrí plavba loďou

10. tip: Bayside Marketplace #

Bayside Marketplace je pôvodný prístav s loďami, ktorý začal postupom času ožívať množstvom reštaurácii a obchodov pod holým nebom. Dnes sa tu nájdete len tak prechádzať domácich, ktorí si užívajú krásne prostredie zálivu za sprievodu živej hudby, a turisti ocenia množstvo suvenírov a výborne reštaurácie.

5 fotografií

Bayside Marketplace

Za spomenutie stojí aj každoročný festival elektronickej hudby Ultra Music festival, ktorý sa koná v parku Bayfront, napojenom na Bayside Marketplace. Ak ste fanúšikom NBA, v tejto časti Miami určite nevynechajte ani návštevu krásnej basketbalovej arény FTX, ktorá je svätostánkom domácich miláčikov z Miami Heat.

Martin Šimko

Martin Šimko

Martin Šimko

Popri sprevádzaní je Martin zároveň destinačný manažér na oblasť Severnej Ameriky (USA, Karibik, Kanadu), Papuu Novú Guineu, Mikronéziu a Veľkú Britániu, kde zároveň strávil časť svojho života. Ako BUBO sprievodca s našimi klientmi loví zážitky po celom svete – na vrcholoch sopiek v Indonézii, pri obradoch spaľovania mŕtvych v Indii, pod osemtisícovkami v Nepále, aj pri prechádzkach popod Islandské vodopády. Domorodým kmeňom Himba v Namíbii vždy prinesú zásoby jedla, s masajmi v Keni pijú krv z kráv, v Zimbabwe sa prechádzajú s levmi a na safari v Tanzánii a Botswane striehnu na veľkú päťku. Jeho druhým domovom je Japonsko a Južná Kórea, ktoré prešiel z východu na západ už vyše 20 krát. Sám ďalej prešiel 15 štátov USA, kde takmer rok žil, Nový Zéland, Oceániu, Karibik, Arabské Emiráty a juhovýchodnú Áziu. Martin je vyštudovaný hygienik, ktorý strávil rok štúdiom v Austrálii. Jeho koníčkami sú fotografovanie, filmovanie, tvorba cestovateľských videí a adrenalínové športy, miluje rôznorodosť planéty. Klienti BUBO si na Martinovi vážia jeho obetavosť a pozitívnu náladu za každej situácie. Vidia, že cestovaním si plní svoje sny a sprevádzanie ho napĺňa. Ako správny sprievodca po Afrike miluje steak z impaly s Umngqusho ako prílohou.

Obľúbený zájazd z BUBO katalógu

Južná Kórea, Japonsko

Zo zájazdu:

Martin Šimko

Posledná úprava článku | Prečítané: 650

Mohlo by Vás zaujímať

Kam cestovať za športom? Prémiový blog

Prémiový blog Kam cestovať za športom?

Rozmýšľate nad tým, kam by ste sa mali vybrať, pokiaľ ste športovým fanúšikom či aktívnym športovcom? Pripravili sme tipy pre obe skupiny. No najmä…

Ľuboš Fellner 18 min. čítania
Grand Canyon – dych vyrážajúce divadlo prírody Grand Canyon

Grand Canyon Grand Canyon – dych vyrážajúce divadlo prírody

Grand Canyon. Prírodný div sveta, o ktorom už počul snáď každý. A pri počte turistov, ktorí ho ročne navštevujú, môžeme žartovať, že už ho každý aj…

Michal Repta 13 min. čítania
Bermudský trojuholník - ako som sa stratil Prémiový blog

Prémiový blog Bermudský trojuholník - ako som sa stratil

Bermudský trojuholník alebo Bermudy. Ostrovy, čo ležia niekde v Karibiku? Je to jeden ostrov, je ich viac? Čo je to za štát? Trošku sa v tom…

Ľuboš Fellner 28 min. čítania
San Francisco - mesto s dušou slobody San Francisco

San Francisco San Francisco - mesto s dušou slobody

San Francisco - mesto beatnikov a hippies, mesto dobrodruhov a srdce Silicon Valley. Mesto strmých uličiek, farebných viktoriánskych domčekov a…

Veronika Hulíková 16 min. čítania
Vodopády. Ktoré sú tie naj? Prémiový blog

Prémiový blog Vodopády. Ktoré sú tie naj?

Vodopád. Hrmiaca voda, ktorá vás zamočí na stovky metrov. Neuveriteľný zážitok, ktorý sa v anketách našich klientov často dostáva na prvé miesto.…

Ľuboš Fellner 15 min. čítania
Boston - najstarší maratón sveta a pitie čaju Boston

Boston Boston - najstarší maratón sveta a pitie čaju

Očaril vás New York, nadchlo vás už San Francisco a USA pre vás nesymbolizuje fastfoodová kultúra, ale liberálny svet americkej inteligencie? Ak…

Blogov

Odporúčame tieto zájazdy

K

Amerika  

Spojené štáty americké (USA)


náročnosť

10 dní

Trvanie

2630 3094€
K

Ázia   Austrália a Oceánia   Amerika  

Guam, Spojené štáty americké (USA), Japonsko


náročnosť

17 dní

Trvanie

8417
K

Amerika  

Spojené štáty americké (USA), Kanada


náročnosť

9 dní

Trvanie

3609 4246€
K

Ázia   Amerika  

Oceánia, Spojené štáty americké (USA), Japonsko


náročnosť

16 dní

Trvanie

8332

Získajte prístup
k exkluzívnym ponukám
a informáciám.