Velassaru Resort

Velassaru Resort

Exkluzívny 5* rezort Velassaru je skutočnou maldivskou hviezdou. Nájdete tu nielen nádherné prostredie, ale poteší vás tu luxusná dovolenka na mieste, ktoré sa dostalo do lukratívnej spoločnosti „malých, luxusných hotelov sveta“. Po tom ako sa pred pár rokmi Velassaru dočkal svojej premeny, stal sa z neho jeden z najvyhľadávanejších rezortov, ktorý víta nielen manželské páry na svojej svadobnej ceste, ale pripraví množstvo nádherných chvíľ pre každého. Jeden z TOP rezortov Maldív zmieša exkluzivitu so štýlovým dizajnom a ako bonus dostanete rajské prostredie, jedni z najlepších maldivských pláží a nádhernú lagúnu s fantastickými možnosťami ubytovania.

Kde sa nachádza Velassaru rezort? #

Ostrov Velassaru, kde leží rovnomenný luxusný rezort nájdete v centrálnej časti Maldív na atole South Male Atoll približne 15 kilometrov od medzinárodného letiska a hlavného mesta Malé. Vďaka blízkosti k letisku má rezort výhodu, že na neho nemusíte preletieť ani lokálnou linkou ani hydroplánom, ale pohodlne sa k nemu odveziete loďou priamo z letiska.

Aké je na Maldivách počasie a kedy ísť? #

Krásny ostrov je už na dosah ruky
Foto: Velassaru Resort

Po prílete na Maldivy #

Prílet na medzinárodné letisko v Malé je veľmi jednoduchý. Nečakajte tu žiaden chaos a ani sa nemusíte báť, že by ste sa na ňom stratili. Práve naopak. Je pomerne malé a celkom prehľadné. Po vystúpení z lietadla idete s pasom v ruke k prepážke, kde dostanete pečiatku a o pár krokov už stojíte na mieste, kde sa čoskoro stretnete s vašou batožinou. Dajte si pozor len na to, aby ste do krajiny neprinášali žiaden alkohol, pretože to je na Maldivách striktne zakázané a môže to viesť k postihom.

Vezmite si vašu batožinu a kráčajte von do príletovej haly, kde na vás už čaká miestny partner z luxusného rezortu Velassaru a postará sa o vás. Vyjdete spoločne von pred letisko a priamo pred terminálom nájdete prístav s vašou loďou, ktorá vás odvezie na ostrov. Všetko je mimoriadne jednoduché a o všetko je postarané, tak aby ste si užili prvé momenty po prílete na Maldivy.

Cesta na ostrov #

Luxusný rezort Velassaru leží v centrálnej časti Maldív na atole South Male Atoll, teda na mieste, ktoré leží južne od hlavného mesta a medzinárodného letiska. Rezort je z Malé vzdialený len cca 15 kilometrov a to znamená, že na neho nemusíte letieť, ale odveziete sa pohodlne loďou priamo z letiska až do vášho rezortu.

Len pár metrov od príletovej haly nasadnete na rýchloloď a tá vás odvezie priamo do rezortu. Ak nechcete po prílete ešte čakať na hydroplán či lokálny prelet, ale chcete byť čo najskôr vo vašej vile, Velassaru je potom ideálnym rezortom. Nemusíte tu robiť ani kompromisy ohľadom kvality ubytovania, pretože tu nájdete špičkové možnosti. Stačí cca 20 – 25 minút plavby a ste v rezorte. Cestou sa plavíte aj okolo ostrova Malé s hlavným mestom a tak uvidíte husto zastavaný ostrov, ktorý je najväčším na Maldivách. Tie ostrovčeky vynárajúce sa z tyrkysovej lagúny, to je už South Male Atoll a presne tam budete bývať. Ani sa nenazdáte a ocitnete sa na Velassaru.

Tešíte sa už na všetky tieto odtiene tyrkysovej farby?
Foto: Velassaru Resort

Prečo je Velassaru rezort, ktorý stojí za to? #

Luxusný rezort Velassaru sa zrodil preto, aby vám splnil sen o luxusnej maldivskej dovolenke. Vďaka svojej atmosfére a unikátnosti sa ocitol na prestížnom zozname „malých, luxusných hotelov sveta“ a to je niečo, čím sa naozaj nemôže popýšiť hociaký maldivský rezort. Velassaru je tiež súčasťou Universal Resorts, ktorá združuje niekoľko maldivských rezortov, ktoré vynikajú svojou pohostinnosťou. Medzi výhody Velassaru patrí poloha neďaleko Malé a tak po dlhom lete len nasadnete na loďku a do polhodiny ste už vo svojom rezorte a užívate si dovolenku. Velassaru vsadil na excelentný servis a stačí chvíľka na ostrove, aby ste ho ocenili. Rezort si zamilovali rovnako páry hľadajúce romantiku ako aj rodiny s deťmi, pretože na tropickom ostrove vytvorili podmienky tak, aby si tu každý našiel svoj kúsok raja. Ostrov Velassaru je maličký, za 20 minút ho obídete dookola, no aj napriek tomu nebudete mať pocit, že tu niet čo robiť. Práve naopak, akoby si rezort kompenzoval svoju veľkosť obrovským množstvom aktivít, ale aj nádhernou plážou, ktorá je vo Velassaru skutočným lákadlom. Tá, korá vás čaká na Velassaru patrí k najkrajším v centrálnej časti Maldív. Neničú ju erózia a nájdete na nej dokonalé súkromie a únik zo sveta. Pláž na Velassaru je vyhlásená svojou čistotou a dokonca sa sem vrátili aj morské korytnačky.

Luxusné elementy si v rezorte užijete takmer na každom kroku. Vily sú moderne a vkusne zariadené a pretkané doplnkami, kde oceníte detaily. Kozmetika v kúpelni pochádza od prestížnej značky L´Occitane, vo vilách nájdete aj príjemné dekorácie z kokosových paliem, ale mnohých poteší aj špeciálna chladnička na víno. Mysleli tu na všetky detaily, aby ste si užívali svoju dovolenku od príchodu až po odchod. Velassaru zaujme aj svojimi reštauráciami, barmi, SPA centrom či šnorchlovaním na domácom koralovom útese s krásnym podmorským životom. Miešaný drink pri západe slnka, ranná masáž v tropickom prostredí wellnessu, oddych na pláži a romantický večer pre dvoch pri sviečkach na vlastnom kúsku pobrežia budú patriť k unikátnym, nevymazateľným zážitkom.

Na takýchto nádherných plážach budete oddychovať
Foto: Velassaru Resort

Vitajte na ostrove #

Na to, aby ste sa dostali do rezortu Velassaru vám stačí len 20 – 25 minútová plavba z medzinárodného letiska a tak budete na svojom ostrove skôr, než sa nazdáte. Rýchloloď vás vezme priamo k drevenému mólu, kde na vás už čakajú zamestnanci hotela, aby vás mohli privítať. Dostanete tu svoj osviežujúci welcome drink, ktorý padne po dlhom lete viac, než vhod a po krátkom check-ine sa odveziete k svojej vile. Batožina tam už na vás čaká a všetko je zariadené ta, aby ste sa o nič nemuseli starať. Teda na jedno musíte myslieť od vášho príchodu. Prišli ste si sem užiť dokonalý oddych. Maldivy sa o to postarajú a vy si to tu zamilujete.

Aké ubytovanie si vybrať? #

Maldivský rezort Velassaru ponúka ubytovanie na pláži alebe v ikonických, maldivských, vodných vilách. Rezort má 129 víl vo viacerých štandardoch a všetko závsí len od toho, aký luxus si chcete na ostrove dopriať. Všetky vily vynikajú svojou typickou architektúrou, ktorá čerpá z lokálnych vplyvov, no zároveň sa v nich strieda elegantný dizajn s čistými rysmi. Pri plážových vilách si zamilujete prostredie tropického ostrova do ktorého ich vložili a pri vodných vilách budete milovať rána aj večery s výhľadom na Indický oceán všade okolo vás.

Všetky vily majú vo svojom štandarde satelitnú televíziu, dvd prehrávač, ale aj kábel na to, aby ste mohli prepojiť zvukový systém aj s vašim mp3 prístrojom. Klimatizácia je na ovládanie, vile máte rýchle wifi a samozrejmosťou je aj minibar, kanvica na zohriatie vody a na zaliatie kávy alebo čaju a každý deň dostanete aj pitnú vodu. V kúpeľni kraľuje kvalitná kozmetika L´Occitane a nájdete tu aj plážovú tašku či plážové uteráky.

Deluxe Bungalow

Najzákladnejším typom ubytovania v rezorte Velassaru, no aj napriek tomu tu nemusíte robiť kompromis k luxusu či kvalite. Na celom ostrove nájdete 7 takýchto plážových bungalovov, ktoré ležia len pár krokov od bielej pláže a krásnej lagúny. Interiér vily je minimalistický, no stále moderný s príjemným dizajnom v ktorom sa skĺbi predstava maldivskej architektúry a súčasných pohľadov. Drevené obloženie, záhradná sprcha, vonkajšie posedenie s lehátkami a totálna pohoda v obklopení tropickej zelene. Veľkosť bungalovu je 70 m2.

3 fotografie

Deluxe Bungalow

Deluxe Villa

Ak hľadáte niečo o triedu lepšie, potom je tu deluxe vila s moderným vybavením, drevenými aj kokosovými doplnkami a vonkajšou aj vnútornou sprchou. Vilu obklopuje príjemná záhrada a lagúnu s krásnym kúpaním máte len pár krokov od vašej verandy, kde na vás čaká vonkajšie sedenie aj s lehátkami. Sedenie nájdete aj vo vnútri vily. Užijete si tu krásne výhľady na okolitú zeleň aj neďaleký morský breh. Vila je tiež plná drobností, ktoré z nej robia neobyčajné miesto, no jej krása je v jednoduchosti a čistých líniách.

O úroveň vyššie nájdete túto istú vilu len s verziou, kedy v nej máte aj svoj privátny bazén. Máte ho ukrytý v zadnej časti vily a tak je dokonalým únikom pred celým svetom.

3 fotografie

Deluxe Villa

Beach Villa

Najväčší komfort aj luxus spomedzi víl, ktoré ležia na ostrove sú tie s označením „Beach Villa", teda plážové vily. Interiér je ladený v príjemných, svetlých, prírodných farbách a myslelo sa tu na detaily. Všetko tak do seba zapadá a výsledkom je miesto, kde sa budete cítiť viac, než dobre. Na ostrove nájdete 14 plážových víl a medzi najobľúbenejšie črty tohto ubytovania patrí obrovská kúpeľňa z ktorej môžete ísť pod svoju vonkajšiu sprchu. Vila má okolo seba záhradu a samozrejme, oceán je len pár krokov od vášho ubytovania. Výhľad na lagúnu s plážou rozhodne oceníte. Veľkosť tejto vily je 96 m2.

3 fotografie

Beach Villa

Beach Villa Pool

Chcete si vychutnať najlepšie možné ubytovanie umiestnené priamo na ostrove? Potom musíte siahnúť po plážovej vile s vlastným, privátnym bazénom, ktorý nájdete hneď vedľa vašej verandy. Na nej máte svoje vonkajšie sedenie, lehátka a len pár krokov od nich bude váš bazén. Kedykoľvek sa tak môžete rozhodnúť či dáte prednosť bazénu alebo Indickému oceánu. Vo vybavení vily nájdete aj chladničku na víno, prístroj na nespresso aj s kapsulami a užijete si aj záhradnú sprchu si skvelý kúpeľ vo vani vo vašej luxusnej kúpelni. Veľkosť plážovej vily je 116 m2.

3 fotografie

Beach Villa Pool

Pool Villa

Pool Villa je mimoriadne príjemným ubytovaním v rámci luxusného rezortu Velassaru a ak hľadáte únik pred svetom, ktorý bude mať okrem iného aj nádych romantiky, toto je to miesto. Súčasťou vily je skvelý privátny bazén aj vírivka, ktorú nájdete priamo na vašej verande. Izby vo vile sú priestranné a najmä spáľňa vás zaujme svojou nápaditosťou a príjemnými farbami. Už na prvý pocit viete, že tu sa budete cítiť dobre. Ak budete niečo potrebovať, stačí zavolať vášho osobného butlera a o všetko je postarané. Prinesie vám aj ďalšiu fľašku vína, aby ste si ju mohli uložiť do vašej chladničky na víno a kedykoľvek si ju mohli vychutnať. Vo vile si vďaka stroji môžete pripraviť aj nespresso. Najviac času budete tráviť na svojej verande s výhľadom či v bazéne. Prežijete tu dokonalú dovolenku.

3 fotografie

Pool Villa

Water Bungalow Pool

Vodný bungalov je síce menší ako vodná vila, ale svoj vysoký štandard si drží tým, že jeho súčasťou je aj perfektný bazén, ktorý nájdete hneď na svojej vlastnej verande. Práve tento bazén, ale aj pokojná atmosféra bungalovu je perfektným lákadlom. Sedíte vonku alebo si lahnete na lehátko a ak sa rozhodnete skočiť do bazéna a o pár minút nato sa kúpať v oceáne, je to len na vašom rozhodnutí. Z bungalovu si užijete krásne výhľady a vo svojej vínnej chladničke si môžete nechať vychladiť fľašku vína, ktorú si tu potom v romantickom prostredí vychutnáte. Krásny výhľad budete mať aj z kúpeľne. Veľkosť bungalovu je 80 m2.

3 fotografie

Water Bungalow Pool

Water Villa

Kto by aspoň raz nezatúžil stráviť noc v luxusnej, maldivskej vodnej vile? Velassaru vám samozrejme túto možnosť dopraje. Nájdete tu vodné vily vo viacerých štandardoch a klasická vodná vila je braná ako základny typ podobného ubytovania. Celý rezort ich dnes má 7 a prešli celkovou rekonštrukciou, ktorej výsledok je mimoriadne lichotivý. Izby smerujú na západ tak, aby ste si v nich mohli užiť krásne prírodné divadlo. Oceníte aj obrovskú kúpeľu s výhľadom či verandu s lehátkami aj vonkajším sedením. Interiér vily je ladený do bielej, svetlej a krémovej farby. Veľkosť vodnej vily je 112 m2.

Ak máte na výber, pamätajte si, že vodné vily s číslami medzi 414 až 429 majú čiastočný výhľad na ostrovček Thilafushi, ktorý je známy ako maldivský ostrov odpadkov.

Vodnú vilu nájdete aj v luxusnejšej verzii, kedy máte ako súčasť vily aj svoj vlastný bazén.

3 fotografie

Water Villa

Water Suite

Luxusné ubytovanie Water Suite je pýchou celého rezortu Velassaru. Prešla kompletnou rekonštrukciou len v roku 2019 a je najmodernejším a najlákavejším miestom, kde stráviť sen o Maldivách. Luxusný komfort predčil nejedno očakávanie a teraz si ho môžete užiť aj vy. Svetlý interiér, moderný nábytok, doplnky tvoriace dušu Velassaru a k tomu všetkému fantastický výhľad na najkrajšiu časť celej lagúny. Pred suitou máte svoju privátnu terasu, kde môžete oddychovať alebo sa opaľovať. V momente ako sa vám zachce len zleziete po schodíkoch a kúpete sa v oceáne a keď sa vám do neho nebudete chcieť ísť, určite si prídete na svoje vo vlastnom infinity bazéne. V suite máte vlastný bar, k dispozícii je pre vás osobný butler ale aj skvelé domáce kino a luxusnú kúpeľňu. Nič lepšie v rezorte nenájdete.

3 fotografie

Water Suite

Kde sa najesť? #

Luxusný rezort Velassaru nie je len miestom, kde si dokonale oddýchnete na krásnej pláži, ale je aj miestom, ktoré si vychutnáte ďalšími zmyslami. Pre svojich hostí si rezort pripravil 5 veľmi zaujímavých reštaurácii. Každá jedna sa líši od tej druhej, aby gastronomické zážitky vybičovali na maximum a vy ste mohli ochutnávať dobroty z celého sveta. Môžete sa tešiť na lokálne chute Maldív, ale aj na ázijské, indické či špeciálne japonské jedlá, dokonalo čertvý seafood a množstvo ďalších drobných detailov vytvárajúcich fantastický, chutný celok.

Ak si chcete vychutnať večeru v niektorej z reštaurácii, osvedčilo sa nám, aby ste si spravili rezerváciu deň (alebo aj dva) vopred a mali tak istotu, že vás bude čakať vaše vytúžené miesto. Žiadna z reštaurácii v rezorte nie je otvorená na všetky tri denné jedlá a tak si musíte vybrať, kam by ste si sadli na obed či na večeru. Aj vďaka tomu spoznáte viacero skvelých chutí.

V rezorte na vás čakajú vynikajúce kulinárske špeciality
Foto: Velassaru Resort

Hlavnou rezortovou a teda aj bufetovou reštauráciou, kde sa podávajú aj raňajky (aj večere) je reštaurácia Vela. Je umiestnená kúsok od pláže, je otvorená a tak máte vo vnútri veľmi príjemnú atmosféru aj krásne výhľady. Raňajkový bufet vás rozhodne prekvapí svojou rozmanitosťou a tak tu na váš čaká okrem klasiky, akú by ste si možno dali doma aj exotika v podobe maldivského Mas Huni, teda tuniakového šalátu, či indické chuťovky ako napríklad kari. Čerstvá zelenina, chrumkavé pečivo, sladké raňajky pre deti a samozrejme výber ovocia a ďalších drobností. Môžete sem zájsť aj na večeru, kde vás čakajú medzinárodné špeciality, kvalitné mäsové jedlá či najčerstvejšie plody mora.

Turquoise – Reštaurácia Turquoise ponúka špeciality medzinárodnej kuchyne a tak si tu prídu na svoje milovníci ľahkých, zdravých a chutných jedál. Nájdete tu však aj lokálneho maldivského tuniaka či zaujímavý tuniakový šalát so zeleninou. Ochutnajte fantastickú quinou s čiernym sézamom a určite vás prekvapí aj thajský šalát s hovädzím mäsom, ktorý poteší nejedného gurmána. Niektoré jedlá majú svoju ázijskú esenciu s exotickou príchuťou.

Sand – Najkrajšou reštauráciou celého rezortu je podľa nás reštaurácia Sand. Ako jej názov napovedá, má čo dočinenia s pieskom a môžete si tu tak vychutnať romantickú večeru priamo na pláži s nohami zapichnutými v piesku. Hlavným ťahákom sú čerstvé morské plody na množstvo spôsobov s výhľadom oceán. Načasujte si svoju večeru na západ slnka a budete mať nádherný zážitok podfarbený kulinárskymi špecialitami. Ochutnajte tu rybu marinovanú s kokosom, najlepší tuniakový tartat aký ste kedy ochutnali, vychutnajte si kraba a možno vás zláka aj tasmánsky losos. Ako predjedlo vás rozhodne zaujme kvalitné Foie Gras. K tomu pohárik vínka, maldivský večer, zapadajúce slnko a totálna pohoda.

Teppanyaki – Romantická reštaurácia na konci dreveného móla je krásnym miestom, kde budete mať zážitok z najčerstvejšej japonskej kuchyne. Neochutnávajte tu len suši alebo sašimi, ale dajte sa nahovoriť na teppanyaki, skvelé mäsové jedlo pripravované na rozpálenej platni priamo pred vami. K večeri sa tak servíruje aj show a po nej si doprajte kvalitné saké.

Etesian – Etesian má v gastronómiu pasiu a tou je mediteránna a juhoamerická kuchyňa plná rozmanitých jedál, nápadov a chutí. Interiér pôsobí príjemne vďaka dreveným podlahám, otvorenej verande s výhľadom na palmy a doplnkom. Ak milujete víno a radi si vyberáte zo širokej ponuky, skôr či neskôr tu skončíte, ale výborne sa tu samozrejme aj najete. Vyberte si zaujímavú plnenú papriku s ryžou aj orieškami, skvelo pripravené jahňacie mäso marinované v bylinkách alebo skvelé kačacie prsia v mexickej omáčke Mole. Bez toho, aby ste ochutnali mangovú panna cottu neodchádzajte.

Pool Deck Pizzeria – Je to reštaurácia otvorená na obed a ten si tu môžete vychutnať vedľa bazénu. Môžete si vybrať či si sadnete dnu alebo svoj stôl nájdete vonku a nájdete tu ponuku a la carte s dôrazom na medzinárodné aj ázijské chute. Ak nechcete veľmi vymýšľať, pizzu to robia vynikajúcu a je skvelým nápadom na váš obed s výhľadom na bazén.

Fen Bar – Najštýlovejším barom celého rezortu Velassaru je Fen Bar s uvoľnenou atmosférou, kde sa mieša orientálna atmosféra so zaujímavým dreveným intriérom. Prídite sem, sadnite si na gauč, objednate si svoj drink, pohárik vína, škótsku whisky alebo gin tonic a užívajte si dokonalú pohodu na maldivskom ostrove. Napokon tu strávite viac času, než ste mysleli a neraz sa zamotáte do hamaky, kde budete príjemne oddychovať.

Chill Bar – Druhým barom rezortu je Chill Bar ležiaci neďaleko vodných bungalovov na mieste, ktoré je postavené tak, aby ste si v ňom pri vašom podvečernom drinku mohli užiť zapadajúce slnko. Vezmite si exotický koktejl, sadnite sa na príjemné mieto s výhľadom a vytvárajte si spomienky. K vínu či drinku si môžete dopriať aj rôzne druhy tapas a určite nepohrdnete aj domácou sangriou.

Čo tu môžete robiť? #

Velassaru môže byť o dokonalom oddychu, kedy zabudnete na všetko čo sa deje doma a budete si užívať len danú sekundu prítomnosti. Môžete sa zresetovať oddychom, alebo si poviete, že to vyvážite a pustíte sa do viacerých aktivít, ktoré si pre vás luxusný rezort pripravil. Sklamaní rozhodne nebudete a uvidíte, že ak milujete hľadanie zážitkov, toto je miesto pre vás.

Lákadlom rezortu a miesto, kde si skvelo oddýchnete je hotelový infinity bazén na brehu oceánu. Už na prvý pohľad tu všetko pôsobí exoticky a toto mieto si vás hneď pritiahne a nepustí. Určite si vychutnáte lagúnu s Indickým oceánom, ale aj lehátka, koktejl v ruke a pohľad na bazén má svoje čaro. Zaplávajte si a ak budete hladní, hneď vedľa nájdete reštauráciu s fantastickou pecou na pizzu.

Medzi najobľúbenejšie miesta na ostrove, kde si oddýchne nielen telo, ale aj myseľ patrí luxusné SPA centrum. To vaše na ostrove Velassaru je vyhlásené široko ďaleko pre svoju vysokú kvalitu a mimoriadne služby. Neumiestnili ho medzi tropickú zele ostrova, ale vyrástlo priamo nad morom, kde na vás čaká 10 miestností s panoramatickým výhľadom na okolitý oceán. Stvorili ich na fantastický oddych a to je presne to, za čím sa sem vyberte. Čaká tu na vás tám profesionálov zo Srí Lanky aj z indonézskeho ostrova Bali a tak sa môžete tesiť na exotické masáže, relax a unikátne zážitky. Súčasťou SPA je aj hydroterapia, nájdete tu jacuzii s výhľadom na oceán, saunu, parný kúpeľ či relaxačné miestnosti, kde si vychutnáte svoj pohár bylinkového čaju. Mnohé procedúry si môžete objednať aj do vlastnej vily, ale SPA so svojou atmosférou je predsa len o úroveň vyššie.

Medzi obrovské ťaháky rezortu Velassaru patrí aj pláž na ostrove. Tá, ktorú nájdete tu v rezorte sa považuje za jednu z najkrajších pláží v centrálnej časti Maldív a ostrov je na to patrične hrdý. Mnohé ostrov podliehajú erózii svojich pláží, ale Velassaru sa to netýka a široká, biela pláž vás poteší a prekvapí. Môžete si tu poležať na lehátkach a vedzte, že tu budete mať svoj vlastný kúsok ostrovného raja. Pláž je pýchou ostrova nielen pre svoj výzor, ale aj preto, že sa na ostrov opäť vrátili morské korytnačky, ktoré dokonca prichádzajú klásť svoj vajcia. Slovíčko „Vela“ znamená v lokálnom jazyku Divehi „korytnačka“ a tak môžeme povedať, že Velassaru je v podstatne Korytnačí ostrov.

Ste doma aktívni a bojíte sa, že tu na rajskom ostrove zleniviete? Nemusíte sa báť, pretože Velassaru má pre vás kvalitne zariadenú telocvičňu s modernými strojmi. Ak potrebujete osobného trénera, žiaden problém, pretože je tu každý deň na niekoľko hodín k dispozícii. Ostrov Velassaru je pomerne malý, ale ak sa chcete prebehnúť po pláži, nie je to žiaden problém.

Rezort Velassaru vás prekvapí aj obrovskou ponukou vodných športov. Na ostrove nájdete areál, kde vás do nich zasvätia profesionáli a pripravia pre vás množstvo zaujímavostí a návrhov do ktorých sa môžete pustiť. Medzi najobľúbenejšie aktivity patrí pozičanie si kajaku na ktorom môžete oboplávať ostrov a pozrieť si ho z inej perspektívy. Odporúčame vám skúsiť priesvitný kajak, ktorý zvýrazní zážitok z kajakovania v lagúne, pretože budete pod sebou vidieť nádherný podmorský svet s rybami. Kajakovanie tak odrazu dostane úplne iný rozmer. Obľúbený je aj paddleboard a ak ste ho nikdy neskúšali, určite spočiatku viac krát padnete do vody, ale potom prídete na to a začnete si užívať kĺzanie po hladine oceánu. Vyskúšať si tu môžete aj windsurfing, vodné lyže, wakeboarding, kite či dokonca lietanie.

Ak by ste si chceli vychutnať intimitu vlastnej vily, môžete si objednať aj Private Dining priamo k vám. Špeciality aj so šéfkuchárom prídu priamo do vašej vily a hostina je na svete. Okrem toho vám rezort ponúkne aj privátne stolovanie na pláži, kde budete len a len pre vás postavený stôl, sviečky, romantická atmosféra a skvelé jedlo. Aj takto môžu vyzerať maldivské zážitky. Medzi obľúbené aktivity patrí aj privátne barbecue v štýle satay, kedy si na maldivskom ostrove môžete vychutnať indonézsku stopu s vlastným šéfkuchárom.

Potápanie alebo šnorchlovanie? #

Najobľúbenejšími činnosťami na akomkoľvek maldivskom ostrove je jednoznačne potápanie alebo šnorchlovanie. Šnorchlovanie je jednoduchším variantom a pre svoju dostupnosť sa ho môže nabažiť skutočne každý. Ak máte vlastný šnorchel, vezmite si ho so sebou, ale ak ste si ho aj zabudli alebo ste nikdy žiaden nemali, nevadí. Ostrov má vlastnú požičovňu a viete si ho zdarma požičať na deň alebo pokojne aj na celý pobyt. Rovnako si v ňom viete zapožičať aj plutvy či iné drobnosti. Šnorchlovať môžete kdekoľvek priamo na ostrove, len sa vyhnite mólu, kde prichádzajú lode kvôli bezpečnosti. Pri šnorchlovaní si dajte pozor na ostré, maldivské slnko a nechajte si na sebe tričko, inak sa do polhodiny spálite a budete to cítiť aj nasledujúce dni.

Rezort Velassaru nepatrí medzi najkrajšie ostrovy na šnorchlovanie a hoci tu nájdete časť koralových útesov, podmorský svet tu nie je tak bohatý ako na severe či juhu Maldív. Ak vám stačí vziať šnorchel a ísť sa na chvíľku pozrieť pod vodu, určite vás ako amatéra pohľad nadchne, ale pre profesionálnejšie chúťky vám bude rezort malý. Najkrajšie miesta však nájdete na okraji lagúny tam, kde ju opustíte a ocitnete sa nad koralovým útesom zvonku. Tu stretnete raje, húfy rýb aj žraloky. Dávajte si tu pozor na silné prúdy. Ak nie ste dobrý plavec, tak sa radšej priháste na šnorchlovací výlet, kde vás vezmú na krásne a bezpečné miesta. Takto si šnorchlovanie užijete najviac. Velassaru vám dokonca ponúka aj unikátne nočné šnorchlovanie, ktoré je totálne odlišným zážitkom ako to za bieleho dňa. Skúsite?

Okrem šnorchlovania vám rezort ponúkne aj možnosť potápania. Nie len preto, že má aj svoju vlastnú, kvalitnú potápačskú školu, kde si viete pohodlne spraviť aj PADI kurz a vyraziť na more v sprievode profesionálov. Na svoje si tu prídu aj začiatočníci, ale aj profesionáli. V samotnom rezorte to s potápaním nepôjde, ale z ostrova sa viete vybrať na tie najkrajšie miesta centrálnych Maldív rezort sa pýši tým, že v okolí nájdete až 60 rôznyh miest na potápanie. Pracovníci rezortu presne vedia, kam vás vziať, aby ste sa mohli potápať na tých najkrajších koralových útesoch a aby ste mali šancu stretnúť žralokov, raje, korytnačky, ryby od výmyslu sveta a občas aj delfíny.

Pre rodiny s deťmi? #

Luxusný rezort Velassaru nie je ideálnym miestom pre rodiny s malými deťmi. Samozrejme tu ako rodina budete vítaní, ale pre deti nemá rezort v zálohe žiaden detský klub a ani pre ne nepripravuje žiadne špeciálne aktivity. V reštauráciach však nájdete detské menu s pomerne kvalitným výberom. Ak sa sem vyberiete, tak deti si užijú fantastickú pláž či rodinnú dovolenku a vy s nimi, o tom niet pochýb. Ak však hľadáte miesto, kde by sa deťom niekto venoval a pripravil im dobrodružný program či hry, tu ho nenájdete.

Kam sa vybrať na výlet? #

Velassaru presne vie čo robiť, aby si vás k sebe pripútal a aby ste na ostrove prežili dokonalú maldivskú dovolenku. Rezort však vie aj to, že ak vám ponúkne výlety do okolia a dá možnosť uloviť ďalšie zážitky, váš pocit z unikátneho miesta sa ešte zvýši. Aj preto si pre vás pripravil poriadne zaujímavú ponuku výletov. Maldivy sú ostrovy a preto aj charakter výletov do okolia bude mať ostrovný nádych a sú často spojené s plavbou po Indickom oceáne.

Ak chcete zažiť niečo unikátne, čo by ste povedali na romantickú plavbu vo dvojici na typickej plachetnici dhoni v okolí ostrova? Natiahnete plachty a na súkromnej lodi ste len vy a kapitán. Usadíte sa a necháte sa kolísať Indickým oceánom pri pohľade na nádherné zátoky, lagúny a tropické ostrovy. Plavíte sa, slnko pomaličky zapadá a celý výlet dostane príjemný romantický rozmer. Môžete sa vydať aj na luxusnú, privátnu plavbu, kde si Indický oceán spríjemníte fľaškou kvalitného vína a zapadajúcim slnkom.

Najobľúbenejším výletom aj pre rodiny s deťmi patrí pozorovanie delfínov, ktoré je samozrejme spojené s príjemnou plavbou. Najkrajšie je vyraziť pred západom slnka, aby ste si jednak užili ten moment, kedy sa slnko pomaly stráca v oceáne a ak vám pri tom budú robiť spoločnosť aj krásne delfíny vyskakujúce do vzduchu, tak verte, že dostanete zimomriavky. Mladivy sú na pozorovanie delfínov priam dokonalé miesto. Tak blízko ako tu ste ich ešte zrejme nikdy nevideli.

Užiť si môžete aj šnorchlovacie výlety do okolia, kde budete nadšení z krásy koralových útesov v okolí ostrova a na atole. Nádherné miesta plné rýb, no stretnete tu aj žraloky, delfíny, korytnačky či raje a ktovie možno sa zoznámite aj s obrovskou mantou.

Jedným z mimoriadne zaujímavých výletov je aj kultúrny výlet na neďaleký ostrov Malé, kde leží hlavné mesto. Spoznáte Maldivy tak ako ich vnímajú lokálni obyvatelia. Nazriete na koralové mešity, trhovisko s obrovským tuniakmi, tržnicu plnú ovocia a zeleniny a prejdete sa mestom, odkiaľ si môžete odniesť nejeden suvenír.

Túžite po romantickom pikniku na pláži? Nechajte si zbaliť do košíka jedlo, fľašku vína a vychutnajte si pieskový sandbank v krásnom prostredí, kde sa ocitnete len vy, pláž, a krásna lagúna. Tu sa môžete kúpať, zaplávať si, oddýchnuť pri čerstvom kokosovom orechu a napokon si vychutnať piknik v čarovnom prostredí.

Ak vás láka vyraziť na more, rezort vám ponúkne aj zážitok tradičnej maldivskej rybačky. Nasadnete do drevnej loďky zvanej dhoni akú na Maldivách poznajú stáročia a vyberiete sa na oceán. Teraz je jedno či ste amatér alebo dlhoročný rybár a idete sám alebo s rodinou, ide tu predovšetkým o zážitok. Tá najkrajšia rybačka je pri západe slnka, kedy si jednak vychutnáte plavbu oceánom a naučíte sa aj techniku maldivského rybolovu. Ak niečo ulovíte, vezmete si to so sebou do rezortu a šéfkuchár vám za príplatok pripraví dokonalú chuťovku. Ak hľadáte niečo unikátnejšie, skúste sa vybrať na nočnú rybačku!

Posledný západ slnka a je čas pobrať sa domov
Foto: Velassaru Resort

Check out a odchod #

Váš odchod z rajského ostrova klope na dvere? Odporúčame vám aby ste si večer pred vašim odchodom na recepcii vyplatili služby za ktoré ste počas vášho pobytu mali zaplatiť. Nikde na ostrove totiž neplatíte hotovosťou a všetko si píšete na izbu a ak sa vám čosi nazbieralo, večer to vyplatíte.

Deň vopred sa na recepcii informujte aj o tom, kedy si na golfovom autíčku prídu pri vašu izbu pre vašu batožinu, aby ste ju nemuseli ťahať sami. Odvezú vám ju priamo do prístavu, aby ste to mali čo najpohodlnejšie. Recepcia vás tiež informuje o tom, kedy odchádza z prístavu váš transfer smer medzinárodne letisko v Malé. Vďaka týmto informáciám vám odpadne akýkoľvek stres z odchodu a uvidíte, aké to bude všetko jednoduché. Po príchode na letisko už veci naberajú rýchly spád. Na check-ine odovzdáte svoju batožinu, prejdete sa duty free obchodom a odlietate domov. Viete, že sa sem vrátite.

 

Tomáš Kubuš

Tomáš Kubuš

Tomáš Kubuš

Vyštudovaný historik s veľkým srdcom. Získa si vás obetavosťou (vie o vašich prianiach skôr, než si ich uvedomíte vy) a ohromnými znalosťami. Miluje Áziu a krajiny Stredného východu. Stretnete sa s ním v Iráne aj v Uzbekistane, na Kaukaze či v Jordánsku alebo v Izraeli. Do novšej histórie si chodí oddýchnuť do juhovýchodnej Ázie. S láskou vás prevedie Indočínou, Thajskom či Malajziou. Veľmi rád píše a jeho články nájdete v mnohých slovenských časopisoch aj na našom blog Od pólu k pólu.

Obľúbený zájazd z BUBO katalógu
Hodvábnou cestou do Perzie (Komfort)

Zo zájazdu:

Tomáš Kubuš

Posledná úprava článku | Prečítané: 242

Mohlo by Vás zaujímať

Najkrajšie pláže sveta - top 20 Prémiový blog

Prémiový blog Najkrajšie pláže sveta - top 20

Chodím po svete tridsať rokov, aby som našiel tú najkrajšiu pláž na planéte. Za ten čas som natrafil na pláže opustené a romantické, plné života a…

Ľuboš Fellner 13 min. čítania
Kuramathi Maldives Blog

Blog Kuramathi Maldives

Maldivský rezort Kuramathi nielen, že patrí medzi najznámejšie ostrov Maldív, ale vo svojej kategórii 4* rezortov je na absolútnej špičke.…

Sun Siyam Olhuveli Blog

Blog Sun Siyam Olhuveli

Maldivský rezort Sun Siyam Olhuveli patrí medzi najzaujímavejšie 4* rezorty Maldív. Nájdete tu moderný luxus, tropické maldivské prostredie s…

Hotel LUX South Ari Atoll Maledivy Blog

Blog Hotel LUX South Ari Atoll Maledivy

Luxusný 5* rezort LUX South Ari Atoll otvoril svoje brány koncom roka 2016 po tom, ako prišla lukratívna skupina LUX Resorts & Hotels a premenila…

Waldorf Astoria Maldives Blog

Blog Waldorf Astoria Maldives

Exkluzívny 5* rezort Waldorf Astoria otvoril svoje brány len počas roku 2019, no svojim príchodom zmenil maldivské nazeranie na luxusný produkt. Má…

Ozen Bolifushi Maldives Blog

Blog Ozen Bolifushi Maldives

Luxusný 5* dovolenkový rezort na Maldivách nemusí byť len abstraktná predstava, pretože tá má aj svoje meno. Zoznámte sa s ostrovom Ozen Bolifushi,…

Blogov

Odporúčame tieto zájazdy

Detské zľavy

Dovolenka Srí Lanka a Maldivy s rodinou
F

Ázia  

Srí Lanka, Maldivy


náročnosť

14 dní

Trvanie

9895
K

Ázia   Austrália a Oceánia   Amerika  

Francúzska Polynézia, Dubaj (SAE), Tahiti, Spojené štáty americké (USA), Srí Lanka, Singapur, Nový Zéland, Maldivy


náročnosť

24 dní

Trvanie

12213
K

Ázia  

Srí Lanka, Maldivy


náročnosť

12 dní

Trvanie

4741

Získajte prístup
k exkluzívnym ponukám
a informáciám.