You & Me Maldives

You & Me Maldives

Lukratívny 5* rezort You & Me Maldives sa krátko po svojom otvorení začiatkom roku 2019 zaradil medzi miesta určené pre najnáročnejšiu klientelu. Malý kúsok raja vybudovali na privátnom ostrove a rezort sa zameral na koncepciu „Adults Only“, teda ako ideálny maldivský ostrov pre mladomanželov na trávenie svojej svadobnej cesty či pre páry. Romantické miesto si pre hostí pripravilo luxusné vily, šesť skvelých reštaurácii a k rezortu patrí aj unikátna podmorská reštaurácia, ktorá je najlepšou na svete pod hladinou oceánu. Toto je obrovský ťahák a verte, že sa minimálne kvôli nej oplatí prísť! Ak milujete rozmaznávanie luxusnými službami, hľadáte dokonalé súkromie a únik pred svetom, práve ste našli svoj tropický ostrov.

Kde sa nachádza rezort You & Me? #

Ostrovček Ungoofaaru, kde leží luxusný rezort You & Me nájdete v severnej časti Maldív, kde sa rozprestiera známy a obľúbený atol Raa. Rezort je od medzinárodného letiska v Malé vzdialený cca 175 kilometrov a tak sem budete musieť priletieť. Po prílete vás však čakajú ukážkové pláže, nádherná lagúna, romantické scenérie a tropická príťažlivosť.

Aké je na Maldivách počasie a kedy ísť? #

Ostrovný raj už čaká na váš prílet
Foto: You & Me Maldives

Po prílete na Maldivy #

Prílet na medzinárodné letisko v Malé je veľmi jednoduchý. Nečakajte tu žiaden chaos a ani sa nemusíte báť, že by ste sa na ňom stratili. Práve naopak. Je pomerne malé a celkom prehľadné. Po vystúpení z lietadla idete s pasom v ruke k prepážke, kde dostanete pečiatku a o pár krokov už stojíte na mieste, kde sa čoskoro stretnete s vašou batožinou. Dajte si pozor len na to, aby ste do krajiny neprinášali žiaden alkohol, pretože to je na Maldivách striktne zakázané a môže to viesť k postihom.

Vezmite si vašu batožinu a kráčajte von do príletovej haly, kde na vás už čaká miestny partner z vášho rezortu You & Me a postará sa o vás. Ak sa rozhodnete letieť do rezortu hydroplánom, privedie vás na miesto, kde ho počkáte v lounge a ak poletíte lokálnym preletom, pomôže vám s checkinom na domácom terminále. Všetko je mimoriadne jednoduché a o všetko je postarané, tak aby ste si užili prvé momenty po prílete na Maldivy.

Kúsok tropického raja uprostred Indického oceánu
Foto: You & Me Maldives

Cesta na ostrov #

Luxusný rezort You & Me leží na atole Raa, teda na mieste, ktoré leží severne od hlavného mesta a medzinárodného letiska. Rezort je z Malé vzdialený cca 175 kilometrov a to znamená, že na neho poletíte. Musíte si len vybrať či to bude hydroplán alebo miestny prelet v kombinácii s loďou.

Odporúčame vám vydať sa na túto krásnu cestu hydroplánom, pretože to jednoducho patrí k zážitkom na Maldivách a aspoň raz za život by si to človek mal skúsiť. My milujeme ten pocit, kedy hydroplán vzlietne z Malé a o chvíľku sa pod vami otvoria pohľady na exotické ostrovčeky či atoly. Sami uvidíte, že ste spravili viac, než dobre a ulovili ste unikátny zážitok ešte pred pristátím na ostrove. Cesta hydroplánom do rezortu trvá cca 45 minút a po pristáti ste hneď v raji.

Ak by ste si vybrali let lokálnou, maldivskou linkou, pripravte sa na to, že let medzi Malé a letiskom Ifuru, ktoré je najbližšie k vášmu rezortu trvá cca 30 minút. Po prílete sa stretnete so zástupcom rezortu, ktorý vás eskortuje k lodi a následne vás ešte čaká 20 minútová plavba, aby ste sa ocitli na mieste.

Prečo je rezort You & Me, ktorý stojí za to? #

Päťhviezdičkový rezort You & Me vsadil na zmyselný luxus a na koncepciu „adult only“, teda nie je vhodný pre rodiny s deťmi, čo uvítajú páry hľadajúce dokonalé súkromie či mladomanželia na svadobnej ceste, ktorý si práve tento rezort veľmi často vyberajú. Privátny ostrov má v ponuke množstvo druhov víl vo viacerých štandardoch a väčšina z víl je postavených nad lagúnou a len zlomok sú takzvané plážové vily. Rezort spravil všetko preto, aby ste si ho zamilovali na prvý pohľad. Dokonalé farby tyrkysových zátok, tropická zeleň a k tomu dizajn talianskych architektov, ktorí majú na svedomí celkový dojem. Luxusný rezort sa tvári miestami rustikálne, čo je veľmi sympatické, no nedajte sa tým zmýliť, pretože stále vás presvedčí svojimi dokonalými službami. Medzi nimi vyniká lukratívne SPA s wellnesom, ale aj niekoľko reštaurácii s kulinárskymi zážitkami. Rezort leží na atola Raa a to znamená, že ak chcete svoju maldivskú dovolenku spojiť aj s podmorským svetom, ste tu na správnom mieste, pretože oceán v okolí atola patrí k tým najlákavejším.

Medzi unikátne ťaháky, prečo sa rezort vyčlenil medzi inými nie je len úroveň luxusnej dovolenky, ale aj fantastická reštaurácia H2O, ktorá patrí k najlepším podmorským reštauráciam na celom svete. Tá je súčasťou práve vášho rezortu a tak budete môcť tento unikátny zážitok zažiť na vlastnej koži. Je to niečo neopakovateľné. Rezort si pre vás samozrejme pripravil aj množstvo aktivít od vodných športov cez šnorchlovanie, potápanie až po výlety na oceán či prechádzku záhradou plnou orchideií. Sami budete prekvapený, koľko fantastických vecí sa môže skrývať na tomto ostrove a svoj pobyt si budete chcieť predĺžiť.

Koľko odtieňov tyrkysovej poznáte?
Foto: You & Me Maldives

Vitajte na ostrove #

Na ostrov prídete zážitkovým hydroplánom alebo kombináciou miestneho preletu a plavby loďou. Všetko je podľa vaších preferencií alebo dokonca podľa času príletu na medzinárodné letisko. Po tom ako sa objavíte v luxusnom rezorte You & Me na vás čakajú zamestnanci hotela, aby vás mohli privítať. Dostanete tu svoj osviežujúci welcome drink, ktorý padne po dlhom lete viac, než vhod a po krátkom check-ine sa odveziete golfovým autíčkom k svojej vile. Batožina tam už na vás čaká a všetko je zariadené tak, aby ste sa o nič nemuseli starať. Teda na jedno musíte myslieť od vášho príchodu. Prišli ste si sem užiť dokonalý oddych. Maldivy sa o to postarajú a vy si to tu zamilujete.

Vyberiete si na ostrove luxusnú vodnú vilu?
Foto: You & Me Maldives

Aké ubytovanie si v rezorte vybrať? #

Luxusný rezort You & Me si pre svojich hostí pripravil 109 lukratívnych víl, pričom gro ubytovania predstavujú vodné vily vo viacerých štandardoch. Vodných víl alebo suít nájdete na ostrove až 99, pričom plážových víl tu napočítate iba 10. Práve profilovanie sa na vodné vily vtlačili rezortu jeho krásnu exotiku a vy si môžete byť istí, že ak si splníte svoj sen s vodnou vilou, ste tu rozhodne na dobrom mieste. Interiér je moderný, elegantný, doplnený o detaily medzi ktorými si všimnete originálnu taliansku kozmetiku, príjemné závesy, smart televízor s UBS portami a v neposlednom rade oceníte aj priestrannosť jednotlivých víl a ich zvodný výzor. Najluxusnejším ubytovaním je You & Me Suita, ktorú si často objednávajú VIP návštevy. Bývať v nej však môžete aj vy.

Všetky vily majú vo svojom štandarde bezplatné, rýchle wifi, klimatizáciu, stropný ventilátor, minibar, miesto na uloženie vína, smart televízor s plazmovou obrazovkou, kanvicu na zovretie vody na zaliatie čaju alebo kávy, digitálny trezor a samozrejmosťou je aj kvalitná talianska kozmetika vo vašej luxusnej kúpelni.

Manta Villa

Najzákladnejším typom ubytovania v rezorte You & Me je vodná vila s prezývku Manta Villa. Je postavená priamo nad lagúnou a situovaná tak, aby ste z nej mohli zachytiť východ slnka, kedy vám do vily udrú prvé slnečné lúče. Rezort má 42 takýchto vodných víl. Priestranný, moderný interiér má drevené podlahy a vaša posteľ má priamy výhľad na Indický oceán. Určite si obľúbite aj svoju verandu, kde budete sedávať len pár metrov od krásnej lagúny Veľkosť vodnej vily je 55 m2.

3 fotografie

Manta Villa

Dolphin Villa

Podobne ako Manta vila, aj Dolphin vila je postavená priamo nad lagúnou a najväčších rozdielom oboch týchto víl je ich umiestnenie na drevenom móle. Kým Manta má pre vás východ slnka, Dolphin vila je o stupienok lukratívnejšia, kvôli tomu, že má výhľad na zapadajúce maldivské slnko. V celom rezorte je ich len 15 a vďaka západu slnka patria k veľmi obľúbeným. Jej rustikálny charakter krásne vyvážia elegantné doplnky aj posteľ s výhľadom na oceán. Oddýchnete si na gauči alebo na verande pár metrov od vodnej hladiny. Luxusná kúpeľňa je priestranná s čistými líniami a krásne doplní lukratívnu vilu. Veľkosť vodnej vily je 55 m2.

3 fotografie

Dolphin Villa

Dolphin Villa Pool

Ak vás predošlá Dolphin Villa zaujala, ale chceli by ste si svoj maldivský pobyt užiť aj s vlastným privátnym bazénom, potom je táto luxusnejšia verzia presne pre vás. Rezort má 19 takýchto vodných víl a každá z nich je situovaná na západ slnka, aby ste si mohli toto krásne divadlo užiť zo súkromia svojej drevenej verandy. Na oceán uvidíte aj priamo z postele, ale sami uvidíte, že najviac sa vám bude páčiť výhľad priamo z vášho privátneho infinity bazéna, kde budete krásne oddychovať. Veľkosť tejto vodnej vily je 69 m2.

3 fotografie

Dolphin Villa Pool

Beach Suite Pool

Aj napriek tomu, že má luxusný rezort vačšinu svojho ubytovania postaveného v štýle vodných víl, ak hľadáte dokonalý plážový únik, You & Me presne vie, čo odporučiť. Priamo na ostrove má rezort 10 plážových suít s vlastným, privátnym bazénom a toto miesto budete milovať. Stačí vyjsť z vily, spraviť pár krokov a môžete si zaplávať v lagúne a pri návrate sa ešte osviežite v bazéne na vašej verande. Dokonalý oddych. Luxusná kúpeľňa má aj sprchu aj vaňu, ak si v nej chcete porelaxovať a priamo z postele máte výhľad na pláž aj oceán. Vila je situovaná tak, aby ste v nej mali pohľad na východ slnka. Veľkosť plážovej suity je 85 m2.

3 fotografie

Beach Suite Pool

Aqua Suite

Aqua Suite je predstavuje vodnú vilu, no vo väčšom štandarde než Manta či Dolphin. Je situovaná na východe a tak pri pohľade z vily zachytíte prvé slnečné lúče. Taktiež je priestrannejšia, pretože je o desať štvorcových metrov väčšia, než základné vodné vily. Vybavenie je však veľmi podobné a teda kráčate po drevenej podlahe a okolo vás sa mieša rustikálny vplyv interiéru s modernými prvkami a doplnkami. Oddychovať budete na svojej verande priamo nad lagúnou, no dobre vám padne aj výhľad na oceán priamo z postele. Veľkosť suity je 65 m2.

3 fotografie

Aqua Suite

Aqua Suite Pool

Aqua Suite Pool je mimoriadne príjemným ubytovaním v rámci luxusného rezortu You & Me a ak hľadáte únik pred svetom, ktorý bude mať okrem iného aj nádych romantiky, toto je to miesto. Súčasťou vily je skvelý privátny bazén a orientácia na západ slnka, čo je na Maldivách vždy príjemným bonusom. Vedľa infinity bazéna máte lehátka, drevenú verandu so sedením a všetko je to podčiarknuté výhľadom na lagúnu do ktorej pohodlneje zídete vlastnými schodíkmi. Výhľad si dokonca viete užiť aj z vane vo vašej luxusnej kúpelni. Veľkosť suity je 80 m2.

3 fotografie

Aqua Suite Pool

You & Me Suite

Luxusný rezort You & Me má pre najnáročnejších klientov odloženú svoju ikonickú, rovnomennú suitu. Je viac než štyri krát väčšia ako základná vodná vila v rezorte a tak si môžete byť istí, že tu budete mať dosť priestoru. Najväčšia suita na ostrove má v sebe krásne zariadenú spáľňu, luxusnú kúpeľnu s veľkou vaňou, priestrannú obývačku s televíziou, ale aj oddychovú miestnosť a dokonca tu nájdete aj svoju vlastnú, privátnu telocvičňu, domáce kino a stôl na masáž, ktorú si ju viete užiť v súkromí svojej vily. Samozrejmosťou je privátny bazén s výhľadom na oceán a veranda, kde budete oddychovať v krásnom prostredí alebo si užívať západ slnka. Ak hľadáte niečo špeciálne, tak toto je ono! Veľkosť tejto unikátnej suity je 280 m2.

3 fotografie

You & Me Suite

Kde sa najesť? #

Luxusný rezort You & Me sa rozhodol ísť v gastronómii svojou vlastnou cestou a preto pre svojich návštevníkov pripravil koncepciu „Dine Around“, čo pre hostí znamená to, že v rámcii svojho pobytu majú všetci možnosť ísť do akejkoľvek reštaurácie ostrova (s výnimkou H2O) a vychutnať si jedlá a la carte. U mnohých maldivských ostrovoch takto funguje často len jedna jediná reštaurácia a ostatné sú za príplatky, ale You & Me chce, aby ste v rezorte zažili niečo unikátne. Prečo by to nemala byť cesta okolo sveta cez gastronomické chute? Veď skvelý oddych a relax je s vychutnávaním si života a teda aj jedla poprepájaný.

Spomedzi všetkých chutí na ostrove dominujú ázijské, talianské a japonské chuťovky, no ak máte radi aj medzinárodnú kuchyňu prídete si na svoje. Nezabudnite aj na to, že súčasťou rezortu je unikátna podmorská reštaurácia H2O (nižšie si o nej prečítate) a aspoň raz sa do nej choďte navečerať, aby ste zažili večer, aký ste ani nečakali.

Aj napriek tomu, že si svoju večeru môžete vychutnať v akejkoľvek reštaurácii, osvedčilo sa nám spraviť si deň vopred rezerváciu, aby ste mali istotu, že na vás bude čakať vaše vytúžené miesto. Najviac to platí pri podmorskej reštaurácii H2O, kde pouvažujte nad tým, že si ju spravíte aj dve či tri dni vopred.

Gastronomické zážitky sú v rezorte You & Me Maldives samozrejmosťou
Foto: You & Me Maldives

Hlavnou rezortovou a teda aj bufetovou reštauráciou, kde sa podávajú aj raňajky (aj večere) je reštaurácia The Sand. Jej miesto je priamo na pláži a ako preklad jej názvu napovedá, budete pod nohami cítiť piesok. Na raňajky vás tu čaká celkom zaujímavý výber aj preto, že sa často prvé jedlo dňa servíruje a la carte a tak si môžete vybrať zo skvelej ponuky. Čo tak začať deň na ostrove avokádový toast s miešanými vajciami alebo dáte prednosť sladkým raňajkám v podobe palaciniek? Rôzne druhy omelety vám pripravia na počkanie a pokojne si k ním vezmite aj kúsok údeného lososa. Nechajte sa zlákať na čierny čaj, no ak na neho nemáte chuť, vyberiete si kávu, čerstvé džúsy alebo dokonalé smoothie. Raňajky sa podávajú každý deň do 11:00, tak to určite stihnete. Začiatok dňa tak strávite so skvelým jedlom a v krásnom prostredí.

Green Carpet – Kým reštaurácia The Sand leží priamo na pláži vedľa oceánu, túto reštauráciu nájdete v príjemnej záhrade neďaleko hotelového bazéna. Hneď ako sa na ňu pozriete pochopíte prečo sa volá „Zelený koberec“. Obedovať tu totiž budete na dokonalom anglickom trávniku, ktorý podfarbí atmosféru tohto miesta. Nájdete tu zaujímavé chuťovky od rýb cez dary mora a medzi jedlo, ktoré vám tu radi odporučia patrí miska Poké s morskými príšerami. Dáte si k ním šampanské Moët & Chandon?

La Pasta – Už zo samotného názvu je zrejmé, čomu sa bude táto reštaurácia venovať a ak vám budú na tropickom ostrove chýbať chute dokonalého Talianska, vyberte sa sem na večeru. Nenájdete tu žiaden bufetový stôl, ale každé jedlo ktoré si vyberiete budú pripravovať čerstvé len a len pre vás. Dáte si špagety s mäsom alebo vás radšej zlákajú cestoviny s čerstvou rybou, darmi mora a bylinkami? Tu presne vedia ako namiešať drobnosti, aby bol z toho fantastický celok.  

Rising Sun – Ázijské chute drží vo svojom vysokom štandarde japonská reštaurácia Rising Sun, ktorá je otvorená na obed aj na večeru. Špecializuje sa na perfektné Teppanyaki, mäsové chuťovky pripravovanej na veľkej, rozpálenej platni. K jedlu sa servíruje aj show, pretože príprava teppanyaki je skutočným zážitkom. Ochutnajte tu však aj čerstvo pripravené, lahodné suši alebo sašimi, čerstvé mušle a nepohrdnite pohárikom kvalitného saké.

Cheers Bar – Najdôležitejším barom celého rezortu je Cheers Bar situovaný hneď vedľa bazéna, kde nájdete oázu pokoja. To pochopíte hneď ako si všimnete natiahnuté hamaky, ktoré čakajú len na to, aby ste si do nich ľahli a oddychovali. Každý si tu nájde svoj kokteil a o pár dní už vás poznajú a miešajú vám ho bez toho, aby ste si ho museli objednávať. Nájdete tu aj celkom zaujímavý vínny lístok a luxusné šampanské, pretože rezort spolupracuje so značkou Veuve Clicquot. Večer tu natrafíte aj na živé, hudobné vystúpenia, takže o zábavu je postarané.

H2O – Luxusný rezort má svoj unikát v podobe podmorskej reštaurácie. Na Maldivách by ste našli len 6 reštaurácii pod oceánom, no podnik H2O je jediným svojho druhu na atole Raa a podľa mnohých ide o najlepšiu podmorskú reštauráciu celej krajiny. To by už stálo za hriech, čo poviete? Reštaurácia leží cca 100 metrov od brehu na mieste krásneho koralového útesu a vďaka jej koncepcii v nej budete mať 360-stupňový výhľad na fascinujúci podmorský svet. K reštaurácii prídete loďkou a potom zídete šesť metrov pod hladinu mora schodiskom či výťahom. Ocitnete sa v unikátnom, intímnom svete pod Indickým oceánom. Sedenie v reštaurácii je pripravené tak, že sedíte vedľa seba, aby ste mali priamy pohľad na more v ktorom okolo vás plávajú tropické ryby, občas sa tu však mihne aj žralok alebo raja. Oplatí sa sem prísť na večeru (je otvorené aj cez obed) a najväčšiu mágiu v sebe ukrýva čas okolo 18h, kedy je ešte vonku svetlo, no zapadá slnko a tak zažijete podmorský svet na prelome svetla a tmy. V reštaurácii sa podáva osobité menu a nájdete tu také špeciality ako sú čerstvé dary mora či talianske rizoto s hľuzovkami. Pripravte sa na to, že tento zážitok niečo stojí, ale na strane druhej, kedy budete najbližšie jesť pod hladinou mora? Obed je lacnejší, než večera a kým za obed zaplatíte okolo 180 dolárov, večera vás na osobu vyjde okolo 260 dolárov.

3 fotografie

Dokonalá podmorská reštaurácia H2O

Ako funguje all inclusive? #

Rezort You & Me funguje na princípe all inclusive, no to má svoje tri základné rozdelenie a tak sa viete rozhodnúť tak, aby vám to čo najlepšie vyhovovalo. Na výber máte polpenziu, plnú penziu a absolútne all inclusive. Pozrite sa na ne bližšie:

Half Board Plus – Predstavuje polpenziu v rámci rezortu a to znamená, že máte každý deň raňajky v hlavnej reštaurácii a na večeru si môžete vybrať do ktorého podniku si sadnete a vychutnáte si večeru formou a la carte. Polpenzia sa nevzťahuje na reštauráciu H2O. Súčasťou polpenzie sú aj nápoje počas večere (voda, nealko nápojde, domáce víno, čapované pivo, čaj alebo káva).

Full Board Plus – Súčasťou plnej penzie sú raňajky v hlavnej hotelovej reštaurácii, ale samozrejmosťou sú aj obedy a večere v rezortových reštauráciach, kde si vyberiete svoje jedlo formou a la carte. Plná penzia sa nevzťahuje na reštauráciu H2O. Súčasťou plnej penzie sú aj nápoje počas obeda a večere (voda, nealko nápojde, domáce víno, čapované pivo, čaj alebo káva).

All Inclusive – Najlepším programom aký si v rezorte viete zvoliť je balíček s názvom „All Inclusive“, kde máte nielen raňajky, obedy aj večere, ale aj ďalšie aktivity. Medzi 16:00 a 18:00 si môžete vychutnať menší snack, kávu alebo čaj. Súčasťou balíčku sú aj nápoje a teda nielen voda, nealko nápoje, ale aj pivo, víno a tvrdý alkohol (gin, vodka, whiskey, brandy, tequila, rum, arrak alebo Martini). Alkohol sa podáva v čase medzi 10:00 a 24:00. V all inclusive máte aj výber koktejlov či mocktailov a tiež minibar vo vašej vile. Ak si objednáte tento produkt, máte nárok aj na 10 percentnú zľavu v SPA a tiež môžete využívať služby vodných športov (bezmotorové športy). Ani v programe all inclusive nie je súčasťou bezplatná návšteva retaurácia H2O.

Zapadajúce slnko, skvelá reštaurácia a krásna pláž. To je You & Me Maldives
Foto: You & Me Maldives

Čo tu môžete robiť? #

Dokonalé miesto akým je luxusný rezort You & Me vás neohúri len svojimi vilami, atmosférou či lagúnou, ale má v zálohe množstvo aktivít, ktorými si svoj pobyt na ostrove môžete milo spríjemniť. Ak ste sem prišli zabudnúť na svet naokolo, tak nebudete robiť nič a len oddychovať, no ak si po pár dňoch poviete, že chcete niečo zažiť, potom vás rezort príjemne prekvapí. Sklamaní rozhodne nebudete a zistíte, že Maldivy sú plné zážitkov.

Miesto, kde sa učite zastavíte zrelaxovať je hotelový bazén postavený na štýl infinity pool, teda bazén z ktorého si budete môcť užiť krásny výhľad na okolitý Indický oceán a lákavú lagúnu v ktorej je ostrov zasadený. Okolo bazénu nájdete lehátka, slnečníky a len pár krokov od neho máte k dispozícii skvelý bar, kde si môžete vychutnať nejeden kokteil počas vášho bazénového odpočinku.

Ak by ste sa opýtali viacerích návštevníkov rezortu, ktoré miesto si na ostrove zamilovali, často by sa medzi odpoveďami nachádzalo luxusné SPA centrum You & Me by Elizabeth Arden Spa. Postavili ho na príjemnom mieste priamo nad lagúnou, teda v typickom maldivskom prostredí. Unikátom sú presklené podlahy miestností navrhnuté tak, aby ste si počas svojej masáže mohli vychutnť pohľad pod morskú hladinu a tak nie je žiadnym prekvapením ak relaxujete, užívate si thajskú či balijskú masáž a sledujete ako sa pod vami premáva žralok. Toto len tak ľahko nezažijete. SPA centrum má v zálohe okrem masáží aj mnohé ďalšie procedúry a tak si budete mať z čoho vyberať. Chcete sa iba zrelaxovať alebo máte chuť na skrášľovaciu procedúru? Tu ste na viac, než dobrom mieste. Môžete sa tu aj dohodnúť na hodiny jógy pri východe alebo západe slnka priamo na pláži a ak potrebujete radi vám navrhnú aj komplexný balíček starostlivosti o celé telo. Z Maldív sa tak môžete vrátiť domov ako úplne nový človek.

Súčasťou vášho rezortu je aj kvalitne vybavená telocvičňa, kde ste kedykoľvek vítaní a tak sa nemusíte byť, že by ste práve tu na Maldivách vypadli formy. Ak chcete čas tráviť vonku, môžete si zabehať na pláži, ale ostrov nie je obrovský a tak ho obehnete raz dva. Telocvičňa má k dispozícii aj osobného trénera, ak ho potrebujete a môžete si s nim nastaviť aj svoj vlastný cvičebný plán počas pobytu na ostrove. Rezort má k dispozícii aj ďalšie miesta na šport.

Krásnym zážitkom na ostrove je aj zaujímavá záhrada, kde nájdete exotické orchidee. Určite ste ich tu na Maldivách nečakali a ak budete chcieť na chvíľku vymeniť palmy, tak sem nazrite a nechajte sa unášať tropickou flórou

Rezort You & Me si svoju koncepciu postavila aj na možnosti aktívneho oddychu a tak niet divu, že areál vodných športov patrí medzi najobletovanajšie miesta ostrova. Vodné športy jednoducho k povahe ostrovných Maldív patria ak ich máte radi alebo by ste ich radi skúšali, určite si tu nájdete svojich favoritov. Medzi najobľúbenejšie aktivity patrí pozičanie si kajaku na ktorom môžete oboplávať ostrov a pozrieť si ho z inej perspektívy, než na akú ste zvyknutí ak ste priamo na ňom. Skúsili ste niekedy vodné lyže? Wakeboarding? Alebo aspoň paddleboard? Stačí len povedať a čoskoro zistíte o čom tieto športy sú. Ak si netrúfte sami, neváhajte sa v areáli spýtať na pomoc, pretože tu pracujú profesionáli, ktorí vás radi so všetkym oboznámia.

Ak by ste si chceli vychutnať intimitu vlastnej vily, môžete si objednať aj Private Dining priamo k vám. Špeciality aj so šéfkuchárom prídu priamo do vašej vily a hostina je na svete. Okrem toho vám rezort ponúkne aj privátne stolovanie na pláži, kde budete len a len pre vás postavený stôl, sviečky, romantická atmosféra a skvelé jedlo. Aj takto môžu vyzerať maldivské zážitky.

Máte radi živú hudbu, diskotéky alebo party? Aj toto je jedna z aktivít s akou sa v rezorte stretnete a keďže je Adults Only, budú tu len dospelí. Večer sa objavuje na ostrove DJ, raz za čas natrafíte na koncert a hostia hľadajúci zábavu si pochvaľujú Sandbank party na pláži alebo ikonickú White Party (nezabudnite si vziať biele oblečenie, ak sa na ňu tešíte), kde sa zoznámite s ďalšími ľuďmi.

Potápanie alebo šnorchlovanie? #

Najobľúbenejšími činnosťami na akomkoľvek maldivskom ostrove je jednoznačne potápanie alebo šnorchlovanie. Šnorchlovanie je jednoduchším variantom a pre svoju dostupnosť sa ho môže nabažiť skutočne každý. Ak máte vlastný šnorchel, vezmite si ho so sebou, ale ak ste si ho aj zabudli alebo ste nikdy žiaden nemali, nevadí. Ostrov má vlastnú požičovňu a viete si ho zdarma požičať na deň alebo pokojne aj na celý pobyt. Rovnako si v ňom viete zapožičať aj plutvy či iné drobnosti. Šnorchlovať môžete kdekoľvek priamo na ostrove, len sa vyhnite mólu, kde prichádzajú lode kvôli bezpečnosti. Pri šnorchlovaní si dajte pozor na ostré, maldivské slnko a nechajte si na sebe tričko, inak sa do polhodiny spálite a budete to cítiť aj nasledujúce dni.

Aj napriek tomu, že rezort You & Me leží v obľúbenom atole Raa, kde zažijete fantastické šnorchlovanie, priamo na ostrove ho nečakajte, pretože bol vytvorený umelo a koralový útes ešte nestihol nabrať krásu podmorskej fauny. Samozrejme, šnorchlovať sa tu môžete a určite to skúste v lagúne aj neďaleko vodných víl, ale za tým najkrajším šnorchlovaním treba vyraziť na lodné výlety. Stačí len pár kilometrov z vášho ostrova a zistíte, že naozaj sú na atole Raa obdivuhodné a unikátne podmorské miesta priam posiate krásou koralových útesov. Ak chcete šnorchlovať priamo na ostrove vyberte sa šnorchlovať ráno, kedy nájdete okolo seba viac života. Dávajte si pozor na miestami silné prúdy kvôli otvorenému moru. Ako však hovoríme, najkrajšie šnorchlovanie si užijete na šnorchlovacích výletoch.

Okrem šnorchlovania vám rezort samozejme ponúkne aj možnosť potápania. Nie len preto, že má aj svoju vlastnú, kvalitnú potápačskú školu, kde si viete pohodlne spraviť aj PADI či SSI kurz a vyraziť na more v sprievode profesionálov. Ostrov s rezortom má šťastie, že leží v oblasti atola Raa a teda okolie je posiate mimoriadne zaujímavými miestami s bohatou podmorskou faunou aj flórou. Toto všetko vie váš rezort You & Me dokonalo využiť. Ak ste začiatočníci, všetko vás tu naučia aj s cvičnými ponormi a napokon vyrazíte na more. Tí skúsenejší si môžu osviežiť znalosti tréningovým ponorom a potom je oceán už len a len váš. Vo vzdialenosti od 10 do 60 minút plavby od ostrova nájdete pár desiatok skvelých miest na ponor. Pripravte sa na to, že uvidíte húfy koralových rýb, ale ani žraloky, raja či korytnačky nie sú žiadnym prekvapením. V okolí ostrova ležia aj unikátne miesta, kde objavíte manty či dokonca zátoku Hanifaru s obrovským žralokom veľrybím. Pod vodou sa tu rozhodne nudiť nebudete!

Pre rodiny s deťmi? #

Tým, že sa rezort You & Me už vo svojich základoch začal profilovať ako „Adults Only“, tak je hneď zrejmé, že to nebude ideálny ostrov pre rodiny s deťmi. You & Me víta páry, mladomanželov, je to miesto stvorené na medové týždne, ale deti tu nečakajte. Práve táto koncepcia je pre mnohých ťahákom a preto si rezort You & Me vyberú. Ak ste rodina s deťmi vyberte si na Maldivách iné rezorty, kde zažijete svoju dokonalú dovolenku.

Kam sa vybrať na výlet? #

Luxusný rezort You & Me má v sebe množstvo lákadiel, ktorými si vás pripúta k ostrovu, ale k správnej maldivskej dovolenke patria aj výlety do okolia a tak ani váš ostrov nebude výnimkou. Zážitky z Maldív sú väčšinou pretkané oceánom, teda plavby loďkou, plavby na opustené ostrovčeky alebo rybačka či pozorovanie delfínov. Čokoľvek si však vyberiete, bude stáť za to a Maldivy sa aj vďaka ním dostanú hlbšie pod kožu.

Delfíny si Maldivy obľúbili a preto aj medzi najvyhľadávanejšie výlety aké na ostrove nájdete patrí plavba spojená s pozorovaním týchto krásnych stvorení. Vyberiete sa na loď pred západom slnka, vyrazíte na more a kapitán sa snaží nájsť miesta, kde sa delfíny predvádzajú. Budú plávať vedľa vás alebo sa budú predvádzať a skákať do vzduchu? Načasovanie je perfektné a tak si okrem nich užijete aj zapadajúce slnko nad maldivskými ostrovmi. Toto budete milovať.

Ak chcete zažiť niečo unikátne, čo by ste povedali na romantickú plavbu vo dvojici na typickej plachetnici dhoni v okolí ostrova? Natiahnete plachty a na súkromnej lodi ste len vy a kapitán. Usadíte sa a necháte sa kolísať Indickým oceánom pri pohľade na nádherné zátoky, lagúny a tropické ostrovy. Plavíte sa, slnko pomaličky zapadá a celý výlet dostane príjemný romantický rozmer.

Na ostrove si môžete užiť aj šnorchlovacie výlety do okolia, kde budete nadšení z krásy koralových útesov v okolí ostrova a na atole Raa. Nádherné miesta plné rýb, no stretnete tu aj žraloky, delfíny, korytnačky či raje a ktovie možno sa zoznámite aj s obrovskou mantou.

Láka vás stretnutie so žralokom veľrybím? Práve okolie atola, kde leží aj váš rezort je ním známy a z ostrova môžete vyraziť na výlet do oblasti zátoky zvanej Hanifaru, kde sa počas sezóny radi zdržujú. Vezmete šnorchel, skočíte do vody a zažijete niečo, čo sa vám ani nesnívalo. Obrovský žralok je len pár metrov od vás. Toto bude patriť medzi vaše najunikátnejšie maldivské zážitky.

Túžite po romantickom pikniku na pláži? Nechajte si zbaliť do košíka jedlo, fľašku vína a vychutnajte si maličký ostrov v krásnom prostredí, kde sa ocitnete len vy, pláž, a krásna lagúna. Tu sa môžete kúpať, zaplávať si, oddýchnuť pri čerstvom kokosovom orechu a napokon si vychutnať piknik v čarovnom prostredí.

Navštíviť opustený maldivský ostrov môžete samozrejme aj bez pikniku, pretože okolie hotela ich má v zálohe viacero. Tradičná loďka dhoni vás vezme na jednej z nich, vyloží vás na pláži a vy si uživate relax, kúpanie či oddych na spôsob Robinsona Crusoe.

Zaujímavou alternatívou k opusteným ostrovčekom je aj návšteva lokálneho, teda obývaného ostrova, kde sa môžete stretnúť s typickým pohľadom na Maldivy bez rezortov a luxusu. Prejdete sa malým mestečkom, stretnete sa s domácimi, uvidíte ako žijú, čo robia a takáto návšteva je vždy príjemným obohatením, aby ste videli aj inú, možno menej známu tvár Maldív.

Láka vás zážitoky z tradičnej, maldivskej rybačky? Rezort ju má pre vás v ponuke a tak sa na to pokojne dajte. Nikdy ste ryby nelovili? Nevadí, tu ide o zážitok a aj pre vás sa miesto na lodi nájde. Ak ste naopak vášnivý rybár, určite takýto typ výletu oceníte a aj vy sa naučíte niečo nové. Tá najkrajšia rybačka je pri západe slnka, kedy si jednak vychutnáte plavbu oceánom a naučíte sa aj techniku maldivského rybolovu. Ak hľadáte niečo unikátnejšie, skúste sa vybrať na nočnú rybačku!

Posledný západ slnka na ostrove a je čas pobaliť sa
Foto: You & Me Maldives

Check out a odchod #

Váš odchod z rajského ostrova klope na dvere? Odporúčame vám aby ste si večer pred vašim odchodom na recepcii vyplatili služby za ktoré ste počas vášho pobytu mali zaplatiť. Nikde na ostrove totiž neplatíte hotovosťou a všetko si píšete na izbu a ak sa vám čosi nazbieralo, večer to vyplatíte.

Deň vopred sa na recepcii informujte aj o tom, kedy si na golfovom autíčku prídu pri vašu izbu pre vašu batožinu, aby ste ju nemuseli ťahať sami. Odvezú vám ju priamo do prístavu, aby ste to mali čo najpohodlnejšie. Recepcia vás tiež informuje o tom, kedy odchádza z prístavu váš hydroplán alebo kedy je pre vás pripravená loď, ktorá vás odvezie na lokálne letisko Ifuru a odletíte do Malé. Vďaka jasným informáciám vám odpadne akýkoľvek stres z odchodu a uvidíte, aké to bude všetko jednoduché. Po príchode na letisko už veci naberajú rýchly spád. Na check-ine odovzdáte svoju batožinu, prejdete sa duty free obchodom a odlietate domov. Dali by ste sa nahovoriť znovu? Ktorý rezort to bude nabudúce?

Tomáš Kubuš

Tomáš Kubuš

Tomáš Kubuš

Vyštudovaný historik s veľkým srdcom. Získa si vás obetavosťou (vie o vašich prianiach skôr, než si ich uvedomíte vy) a ohromnými znalosťami. Miluje Áziu a krajiny Stredného východu. Stretnete sa s ním v Iráne aj v Uzbekistane, na Kaukaze či v Jordánsku alebo v Izraeli. Do novšej histórie si chodí oddýchnuť do juhovýchodnej Ázie. S láskou vás prevedie Indočínou, Thajskom či Malajziou. Veľmi rád píše a jeho články nájdete v mnohých slovenských časopisoch aj na našom blog Od pólu k pólu.

Obľúbený zájazd z BUBO katalógu
Hodvábnou cestou do Perzie (Komfort)

Zo zájazdu:

Tomáš Kubuš

Posledná úprava článku | Prečítané: 268

Mohlo by Vás zaujímať

Najkrajšie pláže sveta - top 20 Prémiový blog

Prémiový blog Najkrajšie pláže sveta - top 20

Chodím po svete tridsať rokov, aby som našiel tú najkrajšiu pláž na planéte. Za ten čas som natrafil na pláže opustené a romantické, plné života a…

Ľuboš Fellner 13 min. čítania
Kuramathi Maldives Blog

Blog Kuramathi Maldives

Maldivský rezort Kuramathi nielen, že patrí medzi najznámejšie ostrov Maldív, ale vo svojej kategórii 4* rezortov je na absolútnej špičke.…

Sun Siyam Olhuveli Blog

Blog Sun Siyam Olhuveli

Maldivský rezort Sun Siyam Olhuveli patrí medzi najzaujímavejšie 4* rezorty Maldív. Nájdete tu moderný luxus, tropické maldivské prostredie s…

Hotel LUX South Ari Atoll Maledivy Blog

Blog Hotel LUX South Ari Atoll Maledivy

Luxusný 5* rezort LUX South Ari Atoll otvoril svoje brány koncom roka 2016 po tom, ako prišla lukratívna skupina LUX Resorts & Hotels a premenila…

Waldorf Astoria Maldives Blog

Blog Waldorf Astoria Maldives

Exkluzívny 5* rezort Waldorf Astoria otvoril svoje brány len počas roku 2019, no svojim príchodom zmenil maldivské nazeranie na luxusný produkt. Má…

Ozen Bolifushi Maldives Blog

Blog Ozen Bolifushi Maldives

Luxusný 5* dovolenkový rezort na Maldivách nemusí byť len abstraktná predstava, pretože tá má aj svoje meno. Zoznámte sa s ostrovom Ozen Bolifushi,…

Blogov

Odporúčame tieto zájazdy

Detské zľavy

Dovolenka Srí Lanka a Maldivy s rodinou
F

Ázia  

Srí Lanka, Maldivy


náročnosť

14 dní

Trvanie

9895
K

Ázia   Austrália a Oceánia   Amerika  

Francúzska Polynézia, Dubaj (SAE), Tahiti, Spojené štáty americké (USA), Srí Lanka, Singapur, Nový Zéland, Maldivy


náročnosť

24 dní

Trvanie

12213
K

Ázia  

Srí Lanka, Maldivy


náročnosť

12 dní

Trvanie

4741

Získajte prístup
k exkluzívnym ponukám
a informáciám.