10 najpopulárnejších ciest do Ameriky

10 najpopulárnejších ciest do Ameriky

79 ciest na americký kontinent od Aljašky po Hornov Mys. Ktoré si vyberáte najčastejšie?

1. Kuba - absolut total

Ak by sa nemerala kvalita života podľa HDP, ale podľa šťastia, tak Kuba by suverénne vyhrala. Neskutočné fluidum, ktoré lieta kdesi vo vzduchu vás bude sprevádzať po celej ceste. Radosť zo života pocítite či chcete alebo nechcete a Kuba sa vám zaručene dostane pod kožu. Na tomto zájazde navštívime všetky štastné kúty Kuby a uvidíme všetko, čo Kuba má. 

2. Toronto, Niagara, New York, Washington

Čo tak skočiť na 9 dní za veľkú mláku a roztočiť to v Amerike? Kanada a USA. Cesta plná zážitkov, poznania cez mestá, kde nie je rozdiel medzi dňom a nocou. To najlepšie z východného pobrežia v spoločnosti BUBO sprievodcov. Vyskúšajte Ameriku len tak na skok! 

3. Mexiko - veľký okruh

Máloktorá krajina v Strednej Amerike dokáže ponúknuť doslova zo všetkého niečo. Fantastická mystická história plná pyramíd a šamanizmu, gurmánske špeciality a plodiny, ktoré dobyli celý svet. Plážový život v slávnom Acapulcu na brehoch Tichého oceánu, romantické chvíle na karibskej riviére. Mexiko je podmanivá krajina, ktorá vás vyzýva na objavovanie. A na tejto ceste ho skutočne spoznáte. Tak vamos! 

4. Kolumbia 5K

Kolumbia patrí právom medzi najkrajšie krajiny na svete. Scenérie pre každú chuť. Zelená džungľa, vysoké Andy s lahodnou kávou, kultúra, fascinujúce pamiatky a pohodové karibské pobrežie. Značne sme rozšírili program, zredukovali sme presuny (mnohými preletmi) na minimum a máme čas sa venovať zážitkom naplno. Túto cestu pripravil v roku 2018 osobne Ľuboš Fellner. 

5. Chile, Peru, Bolívia

Krásna expedícia do najindiánskejších častí Južnej Ameriky. Slávne Machu Picchu a množstvo chrámov Inkov v okolí legendárneho Cuzca. Bájne jazero Titicaca a indiánsky La Paz. Vrchol programu: prechod bolivijským altiplanom cez Salar de Uyuni do najsuchšej púšte sveta. Na záver Santiago. Môžete odolať? 

6. Argentína, Brazília

Z Buenos Aires, ktoré dýcha nostalgiou a znie tangom, cez najkrajšie vodopády planéty Iguazú do mesta bohov na pláže Rio de Janeira. Cesta pre gurmánov. Pozor. Tu naozaj neschudnete. Skvelé steaky, výborné červené víno, opekané mäská v Brazílii a caipirinha na pláži. Cukrová homoľa, Corcovado, Copacabana. 

7. USA - západ

Žiadnu inú časť našej planéty nepoznáme tak podvedome ako západ USA. Všetko však treba vidieť naživo. Oblasti divokého západu, ktoré preslávili westerny, moderné mestá, o ktorých každý deň počúvame v správach, miesta, ktoré poznáme z filmov, to je USA západ. Predovšetkým sú to však nekonečné úseky nádhernou krajinou, kde sa cítite ako v románoch Kerouaca a máte čas premýšľať, prečo práve v tomto dosť tvrdom regióne naša civilizácia robí obrovské pokroky. 

8. Peru, Bolívia

Tajuplná Južná Amerika a jej indiánske kultúry. Cesta, ktorú BUBO organizuje už 21 rokov, nás zavedie aj do málo navštevovanej Bolívie. Zistíte, že tento región nie je len o úžasnom Machu Picchu. Obľúbená cesta BUBO klientov, kde je niekedy až k neuvereniu, koľko sa toho zmestí do 14 dní. Južná Amerika nesklame vaše očakávania, ak máte výborných sprievodcov. 

9. Patagónia, Ohňová zem

Magická cesta, ktorú sme pre fajnšmekrov pripravili na najvyššej úrovni v roku 2015. Pripravte sa na to najkrajšie z planéty Zem. Predĺžený pobyt v Torres del Paine a túra k legendárnym vežiam. Ľadovec Perito Moreno. Najjužnejšie mesto sveta, vinice v Chile, tango v Buenos Aires. Možnosť vyplaviť sa loďou na miesta, ktorých sa dotklo pred vami minimum ľudí. Dobyjeme spoločne Hornov mys? 

10. Ríšou Mayov

Mayovia vytvorili mocné a mysteriózne impérium, ktoré sa ťahalo cez južné Mexiko, Guatemalu, Belize a Honduras. Cestovaním po ich ríši spoznáme ukryté poklady – fantastické mestá, pyramídy a chrámy. Tieto neuveriteľné architektonické skvosty dodnes hypnotizujú archeológov. Zvyšky tejto civilizácie sú viditeľné vo zvykoch, jazyku a oblečení indiánskych kmeňov. Ríša Mayov je jednou z najľahších ciest späť v čase. 

Jozef Zelizňák

Jozef Zelizňák

Jozef Zelizňák

Už 30 rokov sprievodca BUBO a svetobežník. Je len málo miest na svete, kde sa mu nepáči, no jeho srdcovou záležitosťou je Buenos Aires s Patagóniou, New York s národnými parkami západu USA a - Viedeň. Viedol slovenské prvoexpedície do Bangladéša, Guyan a Surinamu, do Severnej Kórey aj našu prvú cestu na Antarktídu. Dnes s láskou ukazuje svet svojim dvom dcéram. Jozef má u nás na starosti marketing, internú komunikáciu so sprievodcami a kvalitu BUBO ciest do Škandinávie (ako vyštudovaný škandinavista a prekladateľ bestsellerov z nórčiny a švédčiny). 

Obľúbený zájazd z BUBO katalógu
Patagónia, Ohňová zem + luxusná plavba (Komfort)

Zo zájazdu:

Jozef Zelizňák

Posledná úprava článku | Prečítané: 489

Mohlo by Vás zaujímať

Kam cestovať za športom? Prémiový blog

Prémiový blog Kam cestovať za športom?

Rozmýšľate nad tým, kam by ste sa mali vybrať, pokiaľ ste športovým fanúšikom či aktívnym športovcom? Pripravili sme tipy pre obe skupiny. No najmä…

Ľuboš Fellner 18 min. čítania
Grand Canyon – dych vyrážajúce divadlo prírody Grand Canyon

Grand Canyon Grand Canyon – dych vyrážajúce divadlo prírody

Grand Canyon. Prírodný div sveta, o ktorom už počul snáď každý. A pri počte turistov, ktorí ho ročne navštevujú, môžeme žartovať, že už ho každý aj…

Michal Repta 13 min. čítania
El Chaltén – turistika v argentínskej Patagónii Prémiový blog

Prémiový blog El Chaltén – turistika v argentínskej Patagónii

El Chaltén je malé mestečko v južnej Argentíne, ktoré žije v tieni známejšieho mesta El Calafate. Obe však ťažia zo svojej skvelej polohy, a to v…

Daniela Mihaldová 21 min. čítania
Bermudský trojuholník - ako som sa stratil Prémiový blog

Prémiový blog Bermudský trojuholník - ako som sa stratil

Bermudský trojuholník alebo Bermudy. Ostrovy, čo ležia niekde v Karibiku? Je to jeden ostrov, je ich viac? Čo je to za štát? Trošku sa v tom…

Ľuboš Fellner 28 min. čítania
Salar de Uyuni - magnet pre fotografov, ktorý vznikol vďaka slzám bohyne Salar de Uyuni

Salar de Uyuni Salar de Uyuni - magnet pre fotografov, ktorý vznikol vďaka slzám bohyne

Najslávnejšia a najväčšia soľná púšť sveta. Klenot Bolívie, kde slovo perspektíva naberá úplne iný význam. Tri nezabudnuteľné expedičné dni na…

Ivana Tomášová 27 min. čítania
Oaxaca – najkrajšie mesto Mexika Oaxaca

Oaxaca Oaxaca – najkrajšie mesto Mexika

Ako si predstavujete Mexiko? Sú to tie farebné domčeky zaliate slnkom, dláždené ulice, kaktusy, agave, nízki chlapi v sombrerách a ženušky vo…

Ľuboš Fellner 28 min. čítania
Blogov

Odporúčame tieto zájazdy

K

Ázia   Austrália a Oceánia   Amerika  

Guam, Spojené štáty americké (USA), Japonsko


náročnosť

17 dní

Trvanie

8027
K

Amerika  

Spojené štáty americké (USA), Kanada


náročnosť

9 dní

Trvanie

3692
K

Ázia   Amerika  

Oceánia, Spojené štáty americké (USA), Japonsko


náročnosť

16 dní

Trvanie

8033
K

Amerika  

Karibik, Mexiko


náročnosť

16 dní

Trvanie

4393

Získajte prístup
k exkluzívnym ponukám
a informáciám.