Constance Lemuria Praslin

Constance Lemuria Praslin

Luxusný 5* rezort Constance Lemuria právom patrí medzi najlepšie hotely sveta. Má všetko, čo by ste od neho čakali, no stále vás vie dokonale prekvapiť. Seychelský raj z ostrova Praslin má najkrajšie pláže ostrova, unikátne golfové ihrisko a leží v nádhernej tropickej prírode. Elegantné a luxusné vily, kulinárske špeciality, množstvo lákadiel a to všetko pod patronátom lukratívnej siete Constance, ktorá je viac než len obyčajnou zárukou kvality. Aspoň raz za život by ste tu mali stráviť noc!

Kde sa nachádza rezort Constance Lemuria? #

Ostrov Praslin, kde sa nachádza aj luxusný rezort Constance Lemuria leží severovýchodne od hlavného ostrova Mahé s hlavným mestom Victoria. Praslin je druhým najväčším ostrovom vnútorných Seychel a pre svoju tropickú povahu ho mnohí právom považujú za raj. Vzdialenosť medzi Mahé a Praslinom je cca 45 kilometrov a tak sa na neho veľmi pohodlne dostanete lokálnym preletom. Praslin si vás získa od prvého momentu.

Nádherná poloha rezortu na ostrove Praslin
Foto: Constance Lemuria Praslin

Po prílete na Seychelské ostrovy #

Prílet na medzinárodné letisko v Mahé je veľmi jednoduchý. Nečakajte tu žiaden chaos a ani sa nemusíte báť, že by ste sa na ňom stratili. Práve naopak. Je pomerne malé a celkom prehľadné. Po vystúpení z lietadla idete s pasom v ruke k prepážke, kde dostanete pečiatku a o pár krokov už stojíte na mieste, kde sa čoskoro stretnete s vašou batožinou.

Vezmite si vašu batožinu a kráčajte von do príletovej haly, kde na vás už čaká miestny partner z rezortu Constance Lemuria a postará sa o vás, aby vám pomohol s domácim preletom na ostrov Praslin alebo vás vzal k vašej privátnej helikoptére, ak ste si zvolili tento luxusný spôsob prepravy. Let medzi Mahé a ostrovom Praslin prevádzkuje Air Seychelles a lietadlo premáva niekoľko krát za deň. O všetko je postarané a vy sa už postaráte len o to, aby ste si užili krátky let s výhľadom na Indický oceán a Seychelské ostrovy.

Cesta na ostrov Praslin #

Luxusný rezort Constance Lemuria leží v severovýchodnej časti Seychelských ostrovov v oblasti ostrova Praslin. Vzdialenosť medzi Mahé a Praslinom nie je veľká, vzdušnou čiarou má len okolo 45 kilometrov a tak na ostrov preletíte lokálnym preletom len za 20 minút. Praslin má svoje vlastné letisko a tak ste hneď po prílete na dosah ruky vášmu rajskému rezortu. Hoci je to len 20 minút, no aj tak si vychutnajte sedadlo pri okne, aby ste mohli pod sebou vidieť všetky tie krásne farby Indického oceánu z ktorého sa dvíha niekoľko zelených ostrovov.

Po prílete na Praslin vás privíta zástupca vášho rezortu a pred vami je posledných pár kilometrov, aby ste zaparkovali v Constance Lemuria. Na výber máte z niekoľkých typov dopravy a tak si musíte vopred zvoliť či potrebujete privátne auto (3 osoby a 3 batožiny), luxusný minivan (4 osoby a 4 batožiny) alebo mikrobus, ak cestujete viacerí, pretože sa do neho zmestí až 8 ľudí.

Čakajú tu na vás najkrajšie pláže planéty
Foto: Constance Lemuria Praslin

Prečo je Constance Lemuria rezort, ktorý stojí za to? #

Ak poznáte luxusnú značku Constance, ktorá má niekoľko dokonalých rezortov na najprestížnejších miestach sveta (Maldivy, Maurícius, Seychely či Madagaskar), viete že prichádzate na miesto s mimoriadnou atmosférou. Lukratívny rezort nájdete na ostrove Praslin a hoci svoje brány pre návštevníkov už v roku 1999, rezort prešiel v roku 2016 kompletnou renováciou, aby spĺňal prísne kritéria, potešil vás dizajnom aj eleganciou a vyšším štandardom luxusu. Služby sú v rezorte alfou a omegou a tak sa môžete tešiť na to, že tu nič nie je nemožné a že vás budú rozmaznávať, aby ste sa cítili ako na svojej najlepšej dovolenke života. Devízou rezortu je aj fantastická poloha v zátoke Ansa Georgette o ktorej sa hovorí, že skrýva jednu z najkrajších pláží sveta. Presne táto pláž bude tá na ktorej môžete denne oddychovať a užívať si vlastný kúsok raja.

Rezort sa pri svojej rekonštrukcii zameral na luxusné suity a dnes sa tak môžete tešiť na vysoký štandard ubytovania, ktorý vás príjemne prekvapí. Všetky suity sú na dosah k morskému pobrežiu a rezort vypĺňa aj tropická, exotická zeleň, ktorá dodá Constance Lemuria tú správnu seychelskú atmosféru. Rezort vsadil aj na množstvo lákadiel, ktorými vás k sebe pripúta a medzi ne patrí špičková gastronómia z rúk vynikajúcich šéfkuchárov (nájdete tu štyri reštaurácie a päť barov!), luxusné SPA centrum s obrovským výberom procedúr, rodičov zaujme kvalitný detský klub a medzi obrovské lákadlá rezortu patrí aj lukratívne golfové ihrisko s 18 jamkami, jediné svojho druhu na Seychelách. Na dosah rezortu máte aj svetové miesta na potápanie a zaujme vás aj ponuka aktivít alebo výletov. Každý má pred dovolenkou určité predstavy, ale sami vieme, že Constance Lemuria má v sebe potenciál, ktorý tieto predstavy dokáže predčiť. Ste v jednom z najlepších rezortov Seychel a pocítite to na vlastnej koži.

Čoskoro budete oddychovať na tomto istom mieste
Foto: Constance Lemuria Praslin

Vitajte v rezorte #

Váš luxusný rezort Constance Lemuria je už na dosah ruky a čoskoro ste na mieste. Z diaľky vidíte na ostrove malé letisko a o chvíľku na ňom budete pristávať. Nikde žiaden zhon, tyrkysové zátoky sa dotýkajú bielych pláží, lenivá atmosféra a čím skôr sa na tento životný štýl prepnete, tým skôr začnete skutočne relaxovať a užívať si prítomnosť exotického ostrova. Cesta z letiska do rezortu má len pár minút a hneď vás tu privítajú osviežujúcim welcome drinkom s tropickými chuťami. Viete, že ste tu dobre. O batožinu sa nestarajte, na všetko totiž dozerajú zamestnanci rezortu, ktorí sú vám od tohto momentu nonstop k dispozícii. Už vám neostáva naozaj nič iné, len si začať užívať svoj pobyt medzi lagúnou a snehobielou plážou.

Rezort Constance Lemuria Praslin leží v nádhernom tropickom prostredí
Foto: Constance Lemuria Praslin

Aké ubytovanie si vybrať? #

Seychelský rezort Constance Lemuria má 101 hektárov a na nich vytvoril raj uprostred Indického oceánu. Praslin nie je umelo vytvorený ostrov a tak do jeho reálií citlivo umiestnili luxusný rezort. Suity umiestnil rezort pozdĺž dvoch krásnych pláží a každá z nich to má k oceánu len 15 metrov. Takto budete neustále na dosah mora, pláže a zážitkov. Každá suita má aj svoj tropický nádych vďaka záhrade, ktorá je všade naokolo. Spolu nájdete v Constante Lemurie 88 junior suít a 8 senior suít, 8 víl s privátnym bazénom a prezidentskú vilu. Prečítajte si o druhoch ubytovania viac o kúsok nižšie.

Všetky suity majú vo svojom štandarde klimatizáciu, stropný ventilátor, luxusnú kúpeľňu s vaňou, miesto na vonkajšie sedenie, vysokorýchlostný internet cez wifi, minibar, trezor, satelitnú TV, telefón, stroj na Nespresso aj kanvicu na zohriatie vody na prípravu kávy alebo čaju.

Junior Suita

Štandardným typom ubytovania v luxusnom rezort Constance Lemuria predstavuje suita s označením Junior. Rezort má pre svojich hostí až 88 takýchto suít rozmiestnených po ostrove. Už na prvý pohľad pocítite ten rozdiel medzi vašim a inými, obyčajnými rezortmi. Suita má v sebe zmes dreva, mramoru, vápencu a ten dopĺňa príjemný, ružovkastý granit. Architekti tu spojili prírodné materiály s tropickým vzhľadom, ktorý podčiarkne luxusné prostredie. Súčasťou suity je priestranná, luxusná kúpeľňa a zamilujete si ja terasu s vonkajším sedením, kde si viete vychutnať aj privátnu večeru. Veľkosť suity je 52 m2.

3 fotografie

Junior Suita

Senior Suita

Ak ste zvyknutí na ešte vyšší štandard alebo by ste si jednoducho svoju dovolenku chceli vychutnať v lukratívnejšom prostredí, siahnite na suitu s označením Senior. Takýchto luxusných verzií má rezort iba osem a je to obrovský skok v štandarde oproti juniorským suitám. Už len samotná rozloha suity je dva krát väčšia, než klasická suita Junior a tak sa môžete tešiť naozaj na vďačný priestor, kde budete bývať. Priamo z postele vidíte na pláž aj na zátoku s Indický oceánom a tento pohľad si samozrejme užijete aj z vonkajšej verandy. Okrem spálne nájdete v suite spoločenskú miestnosť, gauč, kde si viete oddýchnuť a dokonca aj druhú, menšiu kúpeľňu so sprchovým kútom. Tá hlavná kúpeľňa je obrovská s vaňou a dvomi umývadlami a máte k nej spojenie priamo zo spálne, aby bola vždy po ruke. Celková veľkosť suity je 115 m2

3 fotografie

Senior Suita

Villa with Private Pool

Luxusná vila na brehu Indického oceánu môže byť zosobnením najtajnejších snov. Ide o vilu s dvomi izbami na južnom výbežku Anse Kerlan vďaka čomu získate okrem skvelého ubytovania aj prémiovú polohu v najkrajších častiach celého rezortu. Obe izby vedú priamo do tropickej záhrady a pláž máte len pár metrov od nej. Všetko je po ruke a vy si máte len užívať prítomnosť tohto miesta. Medzi oboma izbami je lounge, spoločenský priestor, ale aj priestranná veranda či kiosk na oddych. Špecialitou vily je aj privátny bazén v dokonalom prostredí s výhľadom na pláž. Nájdete tu dokonca aj svoj vlastný kútik na masáže či miesto vyhradené na oddych. Vila so svojim vybavením aj atmosférou vás veľmi príjemne prekvapí. Je vhodná pre dva páry alebo pre celú rodinu, pretože s priestorom naozaj nemá žiaden problém. Veľkosť privátnej vily je 725 m2.

3 fotografie

Villa with Private Pool

Presidental Villa

Najunikátnejším a najlukratívnejším ubytovaním celého rezortu Constance Lemuria je prezidentská vila s tromi izbami. Podobne ako vily s privátnym bazénom, aj prezidentská vila leží v oblasti Anse Kerlan na najjužnejšom výbežku, kde sa udomácnila v krásnom prostredí pláže a granitových balvanov. Prezidentská vila je obrovská a svojou rozlohou by do seba pokojne zmestila až 24 juniorských suít! Vila sa opisuje ako „hotel v rámci hotela“ a budete ňou skutočne uchvátení. V rezorte ju vytvorili preto, aby ste si odtiaľto odniesli ten najunikátnejší zážitok zo Seychel. Vila má svoj vlastný bazén aj privátne jacuzzi a budete nadšení aj z ďalšieho bazéna postaveného na terasách. Súčasťou vily je aj váš vlastný butler vďaka ktorému sa váš oddych posunie skutočne o úroveň vyššie. Bývajte na svojej dovolenke lepšie ako kráľ či emír! Veľkosť prezidentskej vily je 1250 m2.

3 fotografie

Presidental Villa

Kde sa najesť? #

Rezort Constance Lemuria veľmi dobre vie, že dovolenkové zážitky sa s tými gastronomickými musia prepojiť do dokonalého celku a preto si pre vás pripravil hneď štyri zaujímavé reštaurácie a dokonca až päť barov. Reštaurácie sú rozmiestnené na ostrove na jeho najkrajších miestach a tak si môžete vybrať či si chcete vychutnávať svoje jedlo s nohami v piesku priamo na pláži alebo na útese s krásnym výhľadom na rozprávkové zátoky. V reštauráciách nájdete chuťovky medzinárodnej, ale ja ázijskej, stredomorskej či dokonca lokálnej, kreolskej kuchyne a tak sa rozhodne máte na čo tešiť. Večer zapadnete do niektorého z barov a na tieto momenty budete ešte veľmi dlho doma spomínať.

Rezort si pre vás pripravil množstvo gastronomických zážitkov
Foto: Constance Lemuria Praslin

V luxusnom rezorte Constance Lemuria sa dbá v reštauráciách počas večere aj na „dress code“ a tak sa na to pripravte ešte doma. V reštaurácii The Nest sú počas večere povinné dlhé alebo krátke nohavice a tričko (polo shirt) alebo košeľa s krátkymi či dlhými rukávmi. Povinnosťou sú aj topánky. Plavky, šľapky, tielka sú zakázané. V ostatných reštauráciách či baroch sú predpísané u pánov iba dlhé nohavice (žiadne krátke nohavice ako v The Nest). Dámy by si mali zvoliť elegantné šaty.

Ak si chcete vychutnať večeru v niektorej z reštaurácii, osvedčilo sa nám, aby ste si spravili rezerváciu deň (alebo aj dva) vopred a mali tak istotu, že vás bude čakať vaše vytúžené miesto.

Legend  – Reštaurácia Legend je hlavnou rezortovou reštauráciou a tak sem budete chodiť každé ráno na svoje raňajky. Tie sa tu servírujú medzi 7:00 a 10:30, takže máte dostatok času na to, aby ste si ich vychutnali. Podáva sa v nej aj obed medzi 12:00 a 18:00 a čas stanovený na večeru je medzi 19:00 a 22:30. Už pri plánovaní reštaurácie sa zamerali na to, aby človeka prekvapila jej poloha. Máte tu teda krásny výhľad na zátoku a nebudete od nej vedieť odtrhnúť oči. Na raňajky aj na večeru tu na vás čaká bohatý bufet a ak sem zájdete na obed, nájdete tu medzinárodnú kuchyňu a jedlá si vyberáte a la carte. Večera je občas vnímaná aj ako show a tak môžete šéfkuchárov sledovať pri práci a vychutnať si gastronomické zážitky. Každý deň sa obmieňa ponuka a tak tu večer nájdete rôzne exotické kuchyne a rozhodne si tu prídete na svoje.

Diva – Reštaurácia Diva má svoju polohu priamo v obľúbenom golfovom klube a rozhodne je to miesto, kde by ste si aspoň raz za pobyt mali vychutnať svoju večeru. Počas obedu má Diva uvoľnenú atmosféru a večer sa mení na luxusné miesto s francúzskym dizajnom, ktoré sa pýši dokonalou stredomorskou kuchyňou. Obľúbené je aj menu zostavené z viacerých jedál, ktoré môžete jedno za druhým ochutnávať. Diva má povesť jednej z najzaujímavejších reštaurácii na Seychelách. Ak milujete víno, určite sa tu objavíte viac, než len jeden krát, pretože Diva má najlukratívnejší vínny lístok na celom ostrov a ocitnúť sa môžete aj v someliérskej miestnosti, kde ulovíte nejeden chutný zážitok.

The Nest – Reštaurácia The Nest je otvorená počas obeda a večere a vydajte sa sem ak milujete grilované ryby alebo dary mora pripravené na rôzne spôsoby. Ochutnať tu tiež môžete lokálnu, kreolskú kuchyňu a budete nadšení ako sa dokážu pohrať s exotickými chuťami. The Nest znie v preklade ako hniezdo a vďake polohe reštaurácie pochopíte prečo. Postavili ho na skalnatý výbežok priamo medzi dve krásne zátoky, ktoré odtiaľto vidíte. Ak je tu jedna jediná vec, ktorú jednoducho musíte ochutnať je to kokosový šerbet. The Nest skrýva aj jednu zaujímavosť a tou je privátna časť reštaurácie, ktorú si viete objednať, aby ste v nej mohli osláviť špeciálnu príležitosť.  

Takamaka – Je najmenšou reštauráciou celého rezortu a je otvorená len počas obedu (od 12:00 do 16:00). Nájdete ju priamo na pláži v zátoke Petite Anse Kerlan a svoj obed si môžete vychutnať aj bosí s nohami zapichnutými v piesku. Vyberte sa sem, ak nie ste veľmi hladní a stačí vám len menší snack, šaláty, sendviče alebo ochutnáte exotické ceviche. Mnohých zaujme aj čerstvé suši s kreolským vplyvom. Nič podobné ste dosiaľ ešte nejedli.

Huna Bar – Tento bar umiestnený neďaleko lobby s recepciou patrí k najznámejším na ostrove. Má krásny výhľad na tropickú záhradu a tak budete vďaka nej cítiť veľmi príjemnú atmosféru celého miesta. Tešiť sa tu môžete na prepracovanú ponuku kokteilov a drinkov a každý večer si tu vychutnáte aj hudbu premiešanú so zábavou.

The Diva Bar – Bar ktorý nájdete priamo v reštaurácii The Diva v golfovom centre je miestom, kde sa oplatí zájsť ak budete mať chuť na pohárik vynikajúcej a kvalitnej whisky.

Legend Pool Bar – Aký by to bol rezort, ak by nemal bar aj priamo pri bazéne? Constance Lemuria nemôže byť výnimkou a tak tu nájdete toto príťažlivé a príjemné miesto, ktoré je otvorené od rána do večera a môžete sa tu stretnúť dokonca aj s hotelovým pávom. Vychutnajte si tu kokteil, miešané drinky, alebo len skvelú zmrzlinu či zmrzlinový pohár a chutné, čerstvé wafle.

The Nest Bar – Leží na malom výbežku polostrova s krásnymi výhľadmi na zátoky Grande Anse aj Petite Anse Kerlan vďaka ktorým nebudete chcieť odísť. Toto je presne jedno z tých miest kam prídete za atmosférou a zostanete tu dlhšie, než ste plánovali. Barman vám odporučí exotické kokteily, tropické džúsy, ale zaujme vás aj seychelský rum

Takamaka Bar – Plážový bar Takamaka je miesto, kde by ste si mali prísť vychutnať nielen drink, ale aj najkrajšie pohľady na západ slnka na celom ostrove Praslin.

Čo tu môžete robiť? #

Luxusný rezort Constance Lemuria má do detailov premyslené ako si vás získať, ako vás zabaviť a ako vás nastaviť na to, aby ste si užili dokonalý relax. Vďaka tomu, že má čo ponúknuť sa tu budete cítiť naozaj ako v raji. Fantasticky si tu oddýchnete, užijete si tropický pokoj na najkrajších plážach Seychel, vychutnáte si luxusné SPA centrum a ak neobsedíte, tak potom budete prekvapení koľko aktivít tu nájdete. Chcete si zahrať golf? Skúsite vodné športy? Skúsiť jógu? Constance Lemuria má viac, než si myslíte a tak sa vydajte na objavovanie.

Niektoré suity v rámci rezortu majú svoje vlastné privátne bazény, ale základné druhy ubytovania nie a tak má pre všetkých hostí samozrejme rezort pripravený aj skvelý hotelový bazén. Je umiestnený neďaleko pláže, obkolesený tropickou záhradou aj palmami, nájdete pri ňom lehátka a nechýba tu ani bazénový bar, kde si vychutnáte nejeden kokteil.

Lukratívny rezort akým je Constance Lemuria sa môže popýšiť perfektne vybaveným SPA centrom, kde sa zrelaxuje nielen telo, ale aj duša a vrátite sa z neho ako nový človek. SPA umiestnil rezort medzi vysoké palmy do príjemného tropického prostredia a na výber tu budete mať viacero zaujímavých masáží, nájdete tu detox, relaxačné procedúry a stretnete sa tu s kvalitnou kozmetikou inšpirovanou rastliny z ostrovov v Indickom oceáne, ale aj s luxusnou švajčiarskou kozmetikou. Chcete si dať upraviť vlasy? Absolvovať skrášľovaciu kúru? Saunu? Vírivku? To všetko v hotelovom SPA nájdete a verte, že budete nadšení.

Najunikátnejšou črtou luxusného rezortu je 18-jamkové golfové ihrisko, jediné svojho druhu na celých Seychelských ostrovoch. Unikátne je aj svojou polohou, pretože sa tiahne pozdĺž pobrežia nádherného ostrova Praslin a jeho exotickú atmosféru dotvárajú palmové a mangové stromy. Golfové ihrisko dokončili v roku 2000 a naprojektoval ho uznávaný golfový architekt Rodney Wright. Prvých 12 jamiek je v klasickom prostredí, no od 13 jamky sa terén trochu zmení a pribudnú skaly. Najpríťažlivejšou jamkou je č.15, pretože pri nej sa otvorí ten najkrajší výhľad na zátoku Anse Georgette Beach s Indickým oceánom. Pre takéto výhľady budete toto ihrisko milovať. Ak ste golf nikdy nehrali, nenechajte sa odradiť, nájdete tu aj golfovú akadémiu a ak si budete chcieť po partii oddýchnuť, posaďte sa do reštaurácie The Diva s príjemným barom.

Ostrov Praslin sa môže popýšiť najkrajšími plážami spomedzi celých Seychelských ostrovov a práve luxusný rezort Constance Lemuria by o tom vedel rozprávať. Ak milujete snehobiele pláže s krásnym Indickým oceánom, potom ste na správnej adrese. Zátoka Anse Georgette s plážou, kde sa budete kúpať a oddychovať patrí nielen medzi najkrajšie pláže ostrova, ale často ju nájdete aj medzi najkrajšími plážami sveta.

Nájdete tu aj kvalitne zariadenú telocvičňu plnú moderných strojov a k dispozícii máte aj osobného trénera, ktorý pre vás pripraví cvičebný plán.

Rezort nezabudol ani na to, že by ste si radi zašportovali a okrem fitnes centra tu nájdete aj dva tenisové kurty so syntetickou podlahou či miesto, kde si viete zahrať aj obľúbený plážový volejbal. Môžete si tu dokonca požičať aj horské bicykle a vyraziť do okolia vášho rezortu a objavovať ostrov Praslin vo vlastnej réžii. Rezort si pre bežcov pripravil aj vlastný bežecký okruh s výhľadmi na krásu ostrova. Vyberte sa na neho ešte ráno, kým vzduch nie je horúci.

Máte radi rána na dovolenke, kedy sa vyberiete na pláž alebo na iné krásne miesto a zacvičíte si jógu? Presne takto môžete tráviť aj svoje ráno v rezorte Constance Lemuria. Rezort organizuje spoločnú jógu, ale ak chcete byť sami, pokojne sa na tieto miesta vyberte aj vo vlastnej réžii. Jógu na pláži si zamilujete hneď v prvých minútach. Ticho, piesok, Indický oceán, šum paliem a do toho vychádzajúce slnko!

Milujete more, oceán, vodu a s ňou spojené obľúbené vodné športy? V rámci rezortu si môžete požičať obľúbený paddleboard a naučiť sa techniku, ktorej podľahnete, ale určite si skúste morský kajak, aby ste mohli objaviť krásu zátok a pozrieť sa na exotický ostrov Praslin aj z iného uhlu. Ak by ste si radi požičali katamaran nie je to žiaden problém a na svoje si prídu aj fanúšikovia windsurfingu. Rodiny s deťmi určite ocenia šliapací, vodný bicykel so šmykľavkou na ktorej sa môžete spoločne v zátoke vyblázniť.

Ak by ste si chceli užiť privátnu večeru na brehu mora, môžete ju mať. S rezortom sa len dohodnete kedy by ste si ju chceli vychutnať a na pláži vám pripravia krásne, romantické posedenie so sviečkami či pod hviezdami. Nemusíte večerať len na brehu mora, ale môžete sa dohodnúť aj na inom, privátnom mieste.  Ak milujete unikátne zážitky, toto bude jeden z nich.

Potápanie alebo šnorchlovanie? #

Medzi mimoriadne obľúbené činnosti na Seychelských ostrovoch je vďaka krásnemu Indickému oceánu jednoznačne šnorchlovanie alebo potápanie. Šnorchlovanie je jednoduchším variantom a pre svoju dostupnosť sa ho môže nabažiť skutočne každý. Ak máte vlastný šnorchel, vezmite si ho so sebou, ale ak ste si ho aj zabudli alebo ste nikdy žiaden nemali, nevadí. Rezort má vlastnú požičovňu a viete si ho požičať na deň alebo pokojne aj na celý pobyt. Rovnako si v ňom viete zapožičať aj plutvy či iné drobnosti. Šnorchlovať môžete kdekoľvek vo vašich zátokách. Pri šnorchlovaní si dajte pozor na ostré slnko a nechajte si na sebe tričko, inak sa do polhodiny spálite a budete to cítiť aj nasledujúce dni.

Ostrov Praslin má so svojimi zátokami polohu vďaka ktorej si šnorchlovanie užijete plnými dúškami. Priamo z ostrova sa viete dostať krásnym miestam, kde na vás čakajú húfy tropických rýb a kde budete nadšení z podmorskej fauny aj flóry akou sa môžu Seychely popýšiť. Za šnorchlovaním sa viete vybrať aj sami, ale ak chcete z tejto príjemnej aktivity vytlačiť absolútne maximum, vydajte sa na výlet so špecialistami z vášho rezortu. Poznajú najlepšie miesta nielen v okolí, ale robia výlety aj na východne pobrežie ostrova, kde sú na šnorchlovanie tie najlepšie miesta z celého ostrova Praslin.

Túžite sa potápať v Indickom oceáne priamo tu na Seychelách? Pre váš rezort Constance Lemuria to nie je žiaden problém, pretože má svoju vlastnú potápačskú školu. Ak si chcete spraviť kurz PADI alebo CMAS, čakajú tu na vás inštruktori a ak kurz už máte, dostanete sa do rúk profesionálov a môžete sa spoločne s nimi vydať za najzaujímavejšími miestami na potápanie v okolí ostrova Praslin. Oblasť v okolí ostrova má mimoriadne dobrú povesť vďaka prírodnej rezervácii a tak sa môžete tešiť na ojedinelé pohľady. Seychely radi hovoria, že potápať sa u nich je ako potápať sa do podmorskej rajskej záhrady a verte, že na tom je naozaj veľký kus pravdy. Medzi krásne a obľúbené miesta kam sa potápať v okolí Praslinu patrí ostrovček St.Pierre, biely útes White Reef či oblasť zvaná Ave Maria.

Rezort pre rodiny s deťmi? #

Luxusný rezort Constance Lemuria je miestom, kde si prídu na svoje aj rodiny s deťmi. Rodinná dovolenka tu naberie unikátne kontúry a s deťmi prežijete niečo, na čo nikdy nezabudnú. Deti vo veku od 4 do 11 rokov tu nájdu svoj vlastný detský klub Constance Kids Club a čaká tu na nich kopec dobrodružstva, aktivít a určite si odtiaľto prinesú domov veľké množstvo vedomostí. Profesionáli si pre deti pripravili ukážku lokálneho umenia, detskú školu varenia, hľadanie pokladov a vo vedeckom centre sa oboznámia s miestnou faunou aj flórou a stretnú sa s maličkými korytnačkami. Deti tu nájdu dokonca aj svoj vlastný bazén, ihriská, interaktívne hry či kino. Na rodiny s deťmi sa myslí aj pri výbere ubytovania a tiež v reštauráciách pri výbere jedla. Rodinný rezort na lukratívnom a exotickom mieste, kam sa budete túžiť vrátiť. .

Kam sa vybrať na výlet? #

Luxusný rezort Constance Lemuria nemusí byť len o tom, že budete tráviť svoj čas v rezorte, ale exotická povaha ostrova Praslin vás bude lákať na to, aby ste sa pozreli na do jeho okolia, vydali sa na more a objavovali. Verte, že tu sa nudiť rozhodne nebudete a svoj čas tu viete prešpikovať mnohými zážitkami. Seychely sú v tomto skutočne dokonalou destináciou.

Krásnym a obľúbeným výletom je plavba loďou pri západe slnka. Tie bývajú na Seychelských ostrovoch skutočne romantické a obloha sa zvykne sfarbiť do neskutočných a fotogenických odtieňov. Nasadnete na lodičku, plavíte sa v okolí ostrova, užívate si plavbu a k tomu zapadá slnka. Môžete sa zúčastniť výletu v skupine, ale ak máte chuť na privátnu plavbu, nie je to problém. Zoberte si k tomu fľašku kvalitného vína a užijete si nezabudnuteľný večer.

Objavte vnútrozemie ostrova Praslin. Hoci ste videli takmer vždy fotky božských pláží s najkrajšími zátokami sveta, Praslin vo svojom vnútri ukrýva exotiku a tak sa môžete vybrať do Národného parku, kde objavíte vodopád aj stovky kokosových paliem a užijete si panoramatické výhľady na zelený ostrov. Vo Valleé de Mai si dokonca viete vychutnať aj 3 kilometrový peší okruh džungľou.

Výhodou Praslinu je jeho poloha v Indickom oceáne a fakt, že okolo neho leží roztrúsených niekoľko krásnych, tropických ostrovov. Vyberte sa na lodný výlet k okolitým ostrovom a spoznajte miesta akým je ostrov La Digue so svojimi nádhernými plážami. Nielen La Digue, ale aj iné ostrovy stoja za to a skúste sa pozrieť na miesta akými sú Cousin, Curieuse alebo St Pierre. Môžete si spojiť výlet loďou so šnorchlovaním, kúpaním sa v oceáne a skvelým obedom s grilovanou rybou či krevetami.

Prišli ste na Seychely, aby ste videli vzácne obrovské korytnačky? Neďaleko Praslinu leží ostrovček Curieuse a tam tieto korytnačky môžete stretnúť. Z Praslinu je to len krátka plavba po ktorej sa ocitnete na príjemnom ostrove a v Turtle Sanctuary na južnej strane ostrova nájdete tieto krásne a vzácne tvory. Toto bude obrovský zážitok aj pre deti.

Užiť si môžete aj šnorchlovacie alebo potápačské výlety do okolia, kde budete nadšení z krásy koralových útesov Indického oceánu. Ak milujete pohľad pod morskú hladinu, tak odtiaľto jednoducho nebudete chcieť odchádzať.

Ak túžite vidieť hlavné mesto Victoria na ostrov Mahé, aj toto si viete tu na Prasline splniť. Nájdete tu príjemne a zaujímavé miesto, kde sa stretnete s lokálnou kultúrou, objavíte fantastické trhovisko plné exotiky, nahliadnete do mešity, kostola či hinduistického chrámu a uvidíte, že Seychely nie sú len o krásnej a tropickej prírode.

Rozlúčka s najkrajšími plážami a dokonalým rezortom
Foto: Constance Lemuria Praslin

Check out a odchod #

Váš odchod z rajského ostrova klope na dvere? Odporúčame vám aby ste si večer pred vašim odchodom na recepcii vyplatili služby za ktoré ste počas vášho pobytu mali zaplatiť. Nikde na ostrove totiž neplatíte hotovosťou a všetko si píšete na izbu a ak sa vám čosi nazbieralo, večer to vyplatíte.

Deň vopred si s recepciou potvrďte váš odlet z lokálneho letiska a spoločne naplánujte odchod vášho privátneho transferu. Takto budete presne vedieť, kedy odchádzate a viete tak posledný čas v rezorte využiť na maximum. Vašu batožinu prídu vziať priamo do vily a napokon sa s rezortom rozlúčite a vydáte sa na pár minútový presun až na letisko. Po príchode na letisko už veci naberajú rýchly spád. Odletíte na Mahé a prestúpite na váš medzinárodný let domov.

Tomáš Kubuš

Tomáš Kubuš

Tomáš Kubuš

Vyštudovaný historik s veľkým srdcom. Získa si vás obetavosťou (vie o vašich prianiach skôr, než si ich uvedomíte vy) a ohromnými znalosťami. Miluje Áziu a krajiny Stredného východu. Stretnete sa s ním v Iráne aj v Uzbekistane, na Kaukaze či v Jordánsku alebo v Izraeli. Do novšej histórie si chodí oddýchnuť do juhovýchodnej Ázie. S láskou vás prevedie Indočínou, Thajskom či Malajziou. Veľmi rád píše a jeho články nájdete v mnohých slovenských časopisoch aj na našom blog Od pólu k pólu.

Obľúbený zájazd z BUBO katalógu
Hodvábnou cestou do Perzie (Komfort)

Zo zájazdu:

Tomáš Kubuš

Posledná úprava článku | Prečítané: 205

Mohlo by Vás zaujímať

Najromantickejšie miesta sveta Prémiový blog

Prémiový blog Najromantickejšie miesta sveta

Hovorí sa, že je jedno, kde ste, dôležité je, s kým tam ste. Ak ste zamilovaní, je vám dobre aj na skládke odpadu. No existujú predsa len miesta,…

Ľuboš Fellner 14 min. čítania
Najkrajšie pláže sveta - top 20 Prémiový blog

Prémiový blog Najkrajšie pláže sveta - top 20

Chodím po svete tridsať rokov, aby som našiel tú najkrajšiu pláž na planéte. Za ten čas som natrafil na pláže opustené a romantické, plné života a…

Ľuboš Fellner 13 min. čítania
Čarovný svet na ostrovoch Praslin a La Digue La Digue

La Digue Čarovný svet na ostrovoch Praslin a La Digue

V srdci Indického oceánu nájdeme raj na zemi, krásne Seychelské ostrovy, ktoré zdobia prívlastky, ako ostrovy lásky, tropický raj alebo vanilkové…

Eva Andrejcová 11 min. čítania
Seychely - Lamborghini medzi dovolenkami Prémiový blog

Prémiový blog Seychely - Lamborghini medzi dovolenkami

Seychely. Ihrisko pre bohatých a krásnych. Nádherný ostrov v západnej časti Indického oceána. Vlastne ostrovy, presnejšie - 115 ostrovov. Aj keď…

Ľuboš Fellner 21 min. čítania
Ako vyplniť vstupný online formulár na Seychely Blog

Blog Ako vyplniť vstupný online formulár na Seychely

V tomto blogu sa dočítate ako si treba vyplniť krok po kroku vstupný online formulár potrebný na Seychelské ostrovy. Pripravte si: Voucher od…

Constance Lemuria Praslin Blog

Blog Constance Lemuria Praslin

Luxusný 5* rezort Constance Lemuria právom patrí medzi najlepšie hotely sveta. Má všetko, čo by ste od neho čakali, no stále vás vie dokonale…

Blogov

Odporúčame tieto zájazdy

K

Afrika  

Seychelské ostrovy, Keňa


náročnosť

13 dní

Trvanie

5932
K

Afrika  

Seychelské ostrovy, Zimbabwe, Juhoafrická republika, Botswana


náročnosť

14 dní

Trvanie

5360
K

Seychelské ostrovy, Maurícius


náročnosť

12 dní

Trvanie

4560
K

Ázia   Afrika  

Seychelské ostrovy, Srí Lanka


náročnosť

14 dní

Trvanie

5879

Získajte prístup
k exkluzívnym ponukám
a informáciám.