Four Seasons Desroches Seychelles

Four Seasons Desroches Seychelles

Luxusný 5* rezort Four Seasons na lukratívnom ostrove Desroches patrí k ozdobám Seychelských ostrovov. Môže sa pochváliť prémiovou lokalitou, vynikajúcimi plážami, gastronomickými zážitkami a fantastickou atmosférou. Všetko je tu pretkané luxusnou víziou od ubytovania až po služby a tak si môžete byť istí, že ste na správnom mieste. Four Seasons je jediným rezortom celého ostrova, takže sa nemusíte báť o svoje súkromie. Ak hľadáte zmyselnú dovolenku v raji, práve ste ju našli.

Viktória Počasie

slabý dážď

slabý dážď

28°C

Predpoveď 29.Mar

Východ slnka 06:20

Západ slnka 18:25

Dážď 0.42mm

Kde sa nachádza rezort Four Seasons Desroches? #

Ostrov Desroches, kde sa nachádza aj luxusný rezort pod taktovkou Four Seasons leží juhozápadne od hlavného ostrova Mahé s hlavným mestom Victoria. Desroches je najdôležitejším ostrovom seychelského súostrovia Amirante a teda je súčasťou tzv. Vonkajších ostrovov. Vzdialenosť medzi Mahé a ostrovom je cca 230 kilometrov a teda na neho budete musieť preletieť lokálnym letom v trvaní cca 30-35 minút. Po prílete ste objavili svoj nový kúsok raja v Indickom oceáne.

Tropický ostrov Desroches sa na najbližšie dni stane vašim domovom
Foto: Four Seasons Desroches

Počasie alebo kedy sa vybrať na Seychely? #

Po prílete na Seychelské ostrovy #

Prílet na medzinárodné letisko v Mahé je veľmi jednoduchý. Nečakajte tu žiaden chaos a ani sa nemusíte báť, že by ste sa na ňom stratili. Práve naopak. Je pomerne malé a celkom prehľadné. Po vystúpení z lietadla idete s pasom v ruke k prepážke, kde dostanete pečiatku a o pár krokov už stojíte na mieste, kde sa čoskoro stretnete s vašou batožinou.

Vezmite si vašu batožinu a kráčajte von do príletovej haly, kde na vás už čaká miestny partner z rezortu Four Seasons Desroches a postará sa o vás. Vezme vás na miesto, kde je pripravený check-in na lokálny prelet a pomôže vám so všetkými drobnosťami ohľadom vášho preletu. Let medzi Mahé a ostrovom Desroches prevádzkuje Island Development Company. O všetko je postarané a vy sa už postaráte len o to, aby ste si užili krátky let s výhľadom na Indický oceán a Seychelské ostrovy.

Ak sa stane, že váš medzinárodný let prichádza do Mahé neskoro a už na tento deň nie je naplánovaný, žiaden lokálny prelet, budete musieť prespať priamo na hlavnom ostrove Mahé. Aj tu má Four Seasons svoj rezort známy ako Four Seasons Resort Seychelles, kde môžete stráviť noc a ráno odletieť na ostrov Desroches do vášho vysnívaného rezortu. Pre niekoho môže byť zaujímavou možnosťou aj balík „Twice the Paradise“, kde si môžete naplánovať rozdelenie vášho pobytu na Seychelských ostrovoch tak, aby ste niekoľko dní strávili tu na hlavnom ostrove a zvyšok na ostrove Desroches. Spoznáte tak z ostrovov viac.

Práve ste našli svoj kúsok pozemského raja
Foto: Four Seasons Desroches

Cesta na ostrov Desroches #

Luxusný rezort Four Seasons Desroches leží v juhozápadnej časti Seychelských ostrovov v oblasti ostrova Desroches a preto k nemu budete musieť preletieť. Cesta loďou by bola príliš dlhá a zbytočná. Rezort je od medzinárodného letiska v Mahé vzdialený cca 240 kilometrov. Ostrov Desroches má svoju vlastnú pristávaciu plochu a tak nebudete musieť pristáť na inom ostrove a následne sa prepravovať loďou. Všetko je tým pádom zjednodušené a po pristáti ste čoskoro vo svojom rezorte.

Na ostrov Deroches z Mahé preletíte lokálnou linkou
Foto: Four Seasons Desroches

Prečo je Four Seasons Desroches rezort, ktorý stojí za to? #

Luxusný rezort Desroches ležiaci na rovnomennom ostrovčeku patriacim k Seychelským ostrovom funguje pod taktovkou lukratívnej svetovej siete Four Seasons. Tá je sama o sebe vysokou zárukou kvality a tak sa ako hostia môžete tešiť na dokonalý servis, ktorým je rezort na Seychelách známy. Rezort prešiel svojou rekonštrukciou, modernizáciou a po tom ako otvoril svoje brány je symbolom zmyslenej, exotickej dovolenky na unikátnom mieste v Indickom oceáne. Four Seasons Desroches bude vašou tropickou oázou a je to vynikajúce miesto na dovolenku pre celú rodinu. Celý rezort má len 71 víl, suít či bungalovov a tak si môžete byť istí tým, že tu nájdete svoje súkromie a oddych po ktorom tak túžite. Vybrať si môžete z viacerých štandardov ubytovania podľa toho akým luxusom by ste sa radi obklopili. Rezort vsadil na prírodné materiály, ide cestou udržateľnosti a moderných vízii.

Rezort obklopuje krásny, panenský Indický oceán s koralovým útesom čo z neho robí nielen miesto na skvelé kúpanie sa, ale aj miesto, kde zažijete vynikajúce šnorchlovanie či potápania. Indický oceán je v tomto skutočne neprekonateľný. Na svoje si prídu aj milovníci kulinárskych špecialít, ktoré vám vykúzlia v reštauráciách, na deti tu čaká detský klub plný aktivít a ak by ste radi spoznali krásu Seychelských ostrovov, nájdete tu aj rôzne výlety do okolia, aby ste zo svojej dovolenky vyťažili absolútne maximum. Nemusíte však odísť z rezortu, pretože ten má v sebe dosť zvodných lákadiel na to, aby vám pripravil dovolenku na akú len tak nezabudnete. Atmosféra ostrova vás jednoducho dostane či budete odpočívať vo svojej luxusnej vile, oddychovať na bielej pláži (ostrov má až 14 kilometrov bielych pláží!) s výhľadom na tyrkysovú lagúnu alebo si budete vychutnávať svoj miešaný kokteil v bare pri západe slnka.

Už stačí len chvíľka a budete si užívať totálnu pohodu ostrova
Foto: Four Seasons Desroches

Vitajte na ostrove #

Váš luxusný rezort Four Seasons Desroches je už na dosah ruky a čoskoro ste na mieste. Z diaľky vidíte na ostrove malé letisko a o chvíľku na ňom budete pristávať. Nikde žiaden zhon, kokosové palmy, lenivá atmosféra a čím skôr sa na tento životný štýl prepnete, tým skôr začnete skutočne relaxovať a užívať si prítomnosť exotického ostrova. Cesta z letiska do rezortu má len pár minút a hneď vás tu privítajú osviežujúcim welcome drinkom s tropickými chuťami. Viete, že ste tu dobre. O batožinu sa nestarajte, na všetko totiž dozerajú zamestnanci rezortu, ktorí sú vám od tohto momentu nonstop k dispozícii. Už vám neostáva naozaj nič iné, len si začať užívať svoj pobyt medzi lagúnou a snehobielou plážou.

Aké ubytovanie si v rezorte vybrať? #

Seychelský rezort Four Seasons Desroches si pre svojich hostí pripravil 71 moderných, luxusných víl, pavilónov, suít alebo rezidencií a tak si budete mať rozhodne z čoho vyberať. Každý typ ubytovania má svoje vlastné originálne nuansy a je len na vás akým luxusom by ste sa radi obklopili. Prírodné materiály, koralové či mušľové ozdoby z okolitého oceánu a všetko naokolo má svoju dušu, ktorej radi podľahnete. Každý druh ubytovania má aj svoj vlastný, privátny bazén. Ak cestujete viacerí alebo ste veľká rodina, rezort má aj pre vás širokú ponuku dvoj, troj či dokonca päťizbových alebo sedemizbových víl.

Ocean View Pool Villa

Luxusná plážová vila s privátnym bazénom a výhľadom na Indický oceán je v rezorte štandardom a už pri nej pochopíte s akým miestom máte skutočne dočinenia. Luxus tu nie je len prázdna fráza, ale realita do ktorej sa veľmi radi ponoríte. Vila je umiestnená v nádhernom obkľúčení tropickej prírody a vďaka tomu pocítite dušu ostrova a budete milovať výhľady na blízky oceán. Ak sa chcete kúpať, stačí spraviť pár krokov a ste na pláži Coral Beach s krásnou lagúnou. Vila je skvelým miestom naplneným romantikou a jej súčasťou je aj privátna záhrada. Priestranný interiér má množstvo drevených doplnkov a nájdete v ňom aj detaily, ktoré zvýraznia atmosféru celej vily. Luxusná kúpeľňa má mramorovú podlahu s dvomi umývadlami a príjemnou vaňou. Najlepšie si oddýchnete v drevenom altánku s lehátkami hneď vedľa bazéna. Veľkosť tejto plážovej vily je 191 m2.

3 fotografie

Ocean View Pool Villa

Beach Pool Villa

Dokonalá plážová vila s privátnym bazénom sa nachádza na severnej strane ostrova priamo na pláži s výhľadom na krásnu lagúnu. Postavili ich šikovne medzi vysoké palmy vďaka ktorým budete mať už na prvý pohľad nezabudnuteľný pocit z toho, že ste sa ocitli na exotickom ostrove. Z vily máte výhľad na vašu terasu, kde nájdete sedenie či lehátka a samozrejme bazén. Na pláž to máte len niekoľko krokov a na nej nájdete aj kajaky vďaka ktorým si môžete užiť nielen kúpanie, ale aj objavovanie okolia celého ostrova. K vile patrí aj privátna záhrada do ktorej sa otvorí luxusná kúpeľňa. Veľkosť plážovej vily je 256 m2.

3 fotografie

Beach Pool Villa

Sunset View Pool Villa

Ak by ste si chceli zvýšiť štandard klasickej vily, skúste a pozrieť na túto! Leží na západnej strane ostrova a je navrhnutá tak, aby ste si užili nielen luxus celého priestoru, ale aby ste každý jeden deň mohli sledovať západ slnka v intimite vlastnej vily. Západy slnka na Seychelách patria k vyhláseným zážitkom a táto vila na to myslela. Aby vám podčiarkli tento zážitok, nájdete tu balkón na druhom poschodí kam vedú drevené schody a kde objavíte lehátka. Vďaka tomu si môžete ľahnúť a vychutnať pohľad priamo z vašej vily. Priestranná spálňa sa otvára do verandy, kde už na vás čaká skvelý privátny bazén aj s altánkom a k vile patrí aj záhradka s prepojením na vašu luxusnú kúpeľňu. Veľkosť tejto vily je 195 m2.

3 fotografie

Sunset View Pool Villa

Two Bedroom Presidential Villa

Cestujete štyria dospelý? Rezort Four Seasons Desroches si pre vás pripravil dvojizbovú prezidentskú vilu v severnej časti ostrova, ktorá vás od vášho príchodu bude rozmaznávať. Vila má v strede veľkú, priestrannú spoločenskú miestnosť s jedálňou a po stranách nájdete dve luxusné spálne z ktorých sa vstupuje do dvoch kúpeľní. Pred spoločenskou miestnosťou je váš privátny bazén so spoločným aj oddeleným sedením a máte k dispozícii aj vlastné lehátka. Výhľad na oceán je len čiastočný, ale všetko vám to vynahradí krásne, tropické prostredie v ktorom je vila zasadená. Veľkosť prezidentskej vily je 475 m2.

3 fotografie

Two Bedroom Presidential Villa

Three Bedroom Presidential Villa

Pri svojich dvojzibových vilách rezort ani zďaleka nekončí a pre 6 dospelých (alebo 6 dospelých a 2 deti) má pripravenú prezidentskú vilu s troma izbami. Vila je navrhnutá tak, že v hlavnej časti nájdete jednu spálňu, spoločenskú miestnosť s jedálňou aj oddychovú miestnosti a samozrejme tu nechýba ani luxusná kúpeľňa naviazaná na spálňu. Z vily sa vstupuje aj do dvojice privátnych záhrad, pričom v jednej z nich je aj vonkajšia sprcha. Okolo bazéna stoja dve menšie vily, kde sú spálne, kúpeľne, vonkajšie sprchy a v jednej z nich je dokonca ja malá, privátna telocvičňa. Aj keď tu bývate šiesti, stále si celý priestor zachováva svoj vysoký štandard súkromia. Medzi dvojicou víl máte svoj privátny bazén. Vila je krásne vyzdobená v interiéri doplnkami či dizajnovými kúskami a tak sa máte na čo tešiť.

Okrem trojizbových víl má rezort v ponuke aj luxusné prezidentské vily s piatimi izbami (pre 10 dospelých alebo 8 dospelých a 4 deti), prípadne dokonca obrovskú vilu so siedmymi izbami, kam sa zmestí až 16 dospelých.

3 fotografie

Three Bedroom Presidential Villa

Sunset Beach Suite

Ak by ste nechceli tráviť svoj čas na seychelskom ostrove v plážovej vile, čo by ste povedali na plážovú suitu? Ide o luxusnejšiu verziu klasickej plážovej vily a tak sa môžete v interiéri tešiť na množstvo príjemných doplnkov či detailov, ktoré zvýšia atraktivitu celého priestoru. Zamilujete si svoj altánok vedľa privátneho bazéna, kde budete relaxovať a za pohľad stojí aj krásny výhľad na oceán či na západ slnka, pretože suita je postavená na západnej strane ostrova. Palmové stromy, fľaša vína, zapadajúce seychelské slnko a dokonalý relax. Posedíte si vonku, ľahnete na lehátko či do prúteného kresla a užívate si moment. Nebudete chcieť odtiaľto odchádzať. Veľkosť plážovej suity je 267 m2.

3 fotografie

Sunset Beach Suite

Desroches Two Bedroom Suite

Fantastická plážová suita vhodná pre štyroch dospelých je skvelým príkladom luxusného ubytovania. Suita stojí len pár metrov od pláže v tropickej zeleni, ktorá vás obklopuje. Pred očami tak máte palmy a hneď za nimi pláž s lagúnou do ktorej sa môžete ísť kedykoľvek namočiť. Kedykoľvek sa môžete samozrejme ponoriť aj do svojho perfektného bazénu na vašej vlastnej verande. Nájdete tu absolútny pokoj, súkromie, luxusné vychytávky, mramorové kúpeľne s vaňou a aj privátne záhrady. Interiér príjemne dopĺňa drevené obloženie, drevené stropy a navodzuje to exotickú atmosféru, ktorá k ostrovu Desroches rozhodne patrí. Veľkosť suity je 663 m2.

3 fotografie

Desroches Two Bedroom Suite

Luxusný rezort Four Seasons Desroches si pripravil aj niekoľko druhov luxusných rezidencií, ktoré majú 2, 3, 4 či dokonca 5 izieb a teda sú pre viacerých hostí. Ide o obrovské rezidencie s privátnymi bazénmi, záhradami a ak o ne máte záujem, nie je to žiaden problém.

Kde sa najesť? #

Ak milujete kvalitnú gastronómiu, tak vedzte, že vás luxusný rezort Four Seasons Desroches dokáže prekvapiť. K luxusnej dovolenke jednoducho kulinárske špeciality patria a Seychelské ostrov nebudú žiadnou výnimkou. Rezort si pre vás pripravil tri reštaurácie, tri bary a ak by sa vám stále málilo, môžete si vybaviť aj to, aby vám gastronomické chuťovky priniesli a naservírovali aj priamo do súkromia vašej vily. Všetko je tu pripravené tak, aby vám rezort splnil vaše chutné želania. Reštaurácie na ostrove vás vezmú medzi francúzske, španielske, talianske či grécke chute, ochutnať môžete aj najčerstvejšie ryby a fantastické dary mora a ak máte chuť na stejk, máte ho mať. V baroch si vychutnajte miešané drinky, kokteily, značkový alkohol a užívajte si každú minútu svojej dovolenky.

Ak si chcete vychutnať večeru v niektorej z reštaurácii, osvedčilo sa nám, aby ste si spravili rezerváciu deň (alebo aj dva) vopred a mali tak istotu, že vás bude čakať vaše vytúžené miesto.

Four Seasons Desroches to sú aj gastronomické zážitky
Foto: Four Seasons Desroches

Claudine – Reštaurácia Claudine je hlavnou rezortovou reštauráciou a tak sem budete chodiť každé ráno na svoje raňajky. Tie sa tu servírujú medzi 7:00 a 10:30 a nájdete tu toľko možností až sa vám zatočí hlava. Dáte si vajcia Benedikt? Omeletu pripravenú priamo pred vami alebo dáte prednosť tanieru s exotickým ovocím. Ak máte chuť na musli, výber svetových syrov, marinovaného lososa, čerstvé pečivo alebo sladké wafle, nájdete tu aj tie! Počas obeda a večere sa reštaurácia z bufetovej premení na stredomorskú a čakajú tu na vás špeciality talianskej, francúzskej, španielskej, portugalskej či dokonca gréckej kuchyne. Každý si tu nájde to svoje a vedzte, že nebudete sklamaní. Medzi najzaujímavejšie jedlá, ktoré vám odporúčame patria Spaghetti del Bosco s kúskami slaninky, vynikajúco pripravený kalamár, zdravý a exotický šalát z quinoa a nepohrdnite ani dezertom Tiramisu al Marsala.

Deli – V Deli nájdete krásne prostredie a zaujímavé jedlá. Reštaurácia je otvorená iba počas obedu a tak sem skočte, ak nie ste veľmi hladní, no hľadáte niečo lákavé pod zub. Skúste si tu vychutnať pravé peruánske ceviche, no rovnako vás dokáže nadchnúť aj dokonalé poké, ktoré tu nájdete vo viacerých obmenách. Ak máte po jedle hlad na sladké, nájdete tu aj výklad so zákuskami čo koláčikmi po ktorých si môžete dať kvalitnú kávu, čaj alebo džús z čerstvého ovocia.

The Lighthouse – V The Lighthouse sa spája príťažlivé prostredie krásneho miesta s dokonalou chuťou oceánu či mäsa. Reštaurácia sa špecializuje na morské plody, čerstvé ryby, no nie je pre šéfkuchárov problém ani pripraviť vám fantastický stejk z kvalitnej hovädziny. Stačí povedať ako si ho predstavujete a na rozpálenom grile na vás čakajú zázraky. Vychutnajte si The Lightouse podvečer, kedy budete mať z tohto miesta krásny výhľad na Indický oceán. Ochutnajte najvyhlásenejšie jedlá a teda skúste grilované rebierka, čerstvé tuniakové nigiri či grilované špeciality z rýb. Z dezertov vás prekvapí citrónový koláčik a mnohých poteší aj zaujímavý vínny lístok. Reštaurácia je otvorená iba v utorok, štvrtok a v sobotu, len na večeru a teda v čase medzi 18:30 a 22:30. Súčasťou reštaurácie je aj Lounge, kde si môžete posedieť na drinku či aperitíve pred večerou.

The Bar – Máte chuť posedieť si v plážovom bare? Toto je presne miesto, aké ste hľadali. The Bar leží priamo na pláži s krásnym výhľadom a tropickou, ostrovnou atmosférou. Doprajte si drink podľa vášho výberu, nechajte si namiešať kokteil, skvelý drink, dajte si gin tonic a ak máte hlad, ponúknu vám exotické kreolské tapas. V pondelok, stredu a nedeľu je bar otvorený do 23:00, po iné dni zatvára svoje brány už o 19:00.

The Castaway Bar – Rezort má v ponuke okrem The Bar a Lighthouse Lounge aj tretí bar, ale tento je otvorený žiaľ len jeden jediný deň v týždni a tým je piatok. Nájdete v ňom skvelé miesto s výhľadom neďaleko pláže a tak si sem aspoň raz zájdite na svoj exotický kokteil v podvečernej atmosfére.  

Čo môžete na Desroches robiť? #

Ocitli ste sa na ďalekých a exotických Seychelských ostrovoch a hoci ste sem určite prišli za oddychom a sladkým ničnerobením, verte nám, že vám padne viac než dobre, vyplniť si čas občas aj príjemnou aktivitou. Ta nemusí byť iba adrenalínová, ale môžete sa nechať rozmaznávať v luxusnom SPA centre, zacvičiť si v telocvični alebo objavovať ostrovné pláže či vlny Indického oceánu. Ak chcete oddychovať a na celý čas zabudnúť na svet naokolo, Four Seasons Desroches vám to rado splní, no ak milujete ten pocit, že ste skúsili všetko, budete tu mať rozhodne čo robiť!

Hoci majú mnohé vily, suity či rezidencie svoje vlastné bazény, aj tak sa môže rezort popýšiť vynikajúcim hotelovým bazénom. Ide o dokonalý infinity pool ležiaci priamo na pláži odkiaľ budete mať výhľad nielen na štíhle kokosové palmy, biely piesok, ale aj na Indický oceán. Vedľa bazéna nájdete miesto na oddych aj bar, ktorý určite skúsite.

K luxusnému rezortu patrí aj kvalitné SPA a tak si môžete byť istí, že to ktoré nájdete tu na ostrove Desroches bude stáž za to. Rezort si pre svojich hostí pripravil päť suít, kde prebiehajú procedúry a môžete si vybrať z rôznych druhov masáží, nájdete tu wellnes, kozmetiku, ale aj zaujímavé procedúry, ktoré zapájajú a podnecujú zmysly. Krásnu a exotickú atmosféru podčiarknu zvodné vône, tropická nálada ostrova s jeho flórou a tak hneď po príchode vypnete a sústredíte sa len na seba. Kozmetika, ktorú SPA používa pochádza z produktov organickej farmy a ich dušou sú vízie afrického dedičstva. SPA nezabúda ani na udržateľnosť a preto dbá na kvalitnú kozmetiku z lokálnych zdrojov. Ak sa sem vyberiete, stretnete sa s profesionálnym prístupom v luxusných podmienkach. 

Jóga je súčasťou vášho seychelského rezortu a ak máte chuť začínať s ňou deň alebo si ju vychutnať na sklonku dňa pri západ slnka, pokojne môžete. Rezort vám ponúka aj privátne hodiny či skupinové stretnutia, kedy sa vyberiete na pláž a doprajete si jógu v atmosfére Indického oceánu. Či ste úplný začiatočník alebo pokročilý, pre každého sa tu čo to nájde. Four Seasons Desroches má v zálohe aj unikátny zážitok a tým je cvičenie jógy na runwayi miestneho lokálneho letiska. Kto môže povedať, že začal deň jógou na tak unikátnom mieste?

Túžili ste sa niekedy naučiť surfovať? Seychelské ostrovy v Indickom oceáne sú na to viac, než ideálnym miestom. Idete na to? Nemusíte sa o to pokúšať sami, pretože rezort má svoju vlastnú surferskú školu a ak sa odhodláte, vychutnáte si vlny v okolí ostrova Desroches či v súostroví Amirante. Profesionálny inštruktor vám vysvetlí základy a všetko čo potrebujete vedieť, aby ste sa spoločne vydali priamo na oceán. Na výber sú tu miesta pre totálnych začiatočníkov, no na svoje si prídu aj tí, ktorí už skrotili nejednu vlnu. Podľa toho ako na tom ste sa vyberiete do zátoky či na divoký, otvorený oceán. Môžete si byť istí, že toto bude perfektný zážitok.

Luxusný rezort Four Season Desroches má pre vás pripravenú kvalitne zariadenú telocvičňu plnú moderných strojov a k dispozícii máte aj osobného trénera, ktorý pre vás pripraví cvičebný plán. Telocvičňa je navrhnutá tak, aby ste sa mohli príjemne zapotiť a zároveň si užívať výhľad na tropický ostrov okolo vás.

Rezort nezabudol ani na vaše športové vyžitie a tak tu nájdete niekoľko zaujímavých športovísk. Môžete si tu na tenisovom kurte zahrať tenis, pod palmami objavíte ihrisko, kde si viete vychutnať petanque a nechýba tu ani ihrisko na plážový volejbal. Už stačí len nájsť súperov z ostrova a môžete si dať skvelú partiu priamo v tieni kokosových paliem.

Milujete všemožné vodné športy? Určite sa musíte zastaviť na ostrove v centre Castaway, kde si prídete na svoje možno si splníte sen. Môžete si tu požičať kajak a vydať sa na objavnú cestu okolo ostrova Desroches, máte možnosť skúsiť obľúbený paddleboard a naučiť sa túto techniku, ktorú si krátko na to zamilujete.

Zaujímavým miestom na ostrove je aj Discovery Center, kde sa môžete zastaviť, aby ste sa dozvedeli viac nielen o Seychelských ostrovoch, ale najmä o oceáne či okolitej faune a flóre. Stretnete sa tu s programom na záchranu a chov obrovských korytnačiek, ktoré sú pre Seychely typické. Tu sa o nich dozviete všetko a môžete sa dokonca stretnúť s odborníkmi a vypočuť si prednášku.

Potápanie alebo šnorchlovanie? #

Medzi mimoriadne obľúbené činnosti na Seychelských ostrovoch je vďaka krásnemu Indickému oceánu jednoznačne šnorchlovanie alebo potápanie. Šnorchlovanie je jednoduchším variantom a pre svoju dostupnosť sa ho môže nabažiť skutočne každý. Ak máte vlastný šnorchel, vezmite si ho so sebou, ale ak ste si ho aj zabudli alebo ste nikdy žiaden nemali, nevadí. Ostrov má vlastnú požičovňu a viete si ho požičať na deň alebo pokojne aj na celý pobyt. Rovnako si v ňom viete zapožičať aj plutvy či iné drobnosti. Šnorchlovať môžete kdekoľvek priamo na ostrove. Pri šnorchlovaní si dajte pozor na ostré slnko a nechajte si na sebe tričko, inak sa do polhodiny spálite a budete to cítiť aj nasledujúce dni.

Ostrov Desroches má polohu vďaka ktorej si šnorchlovanie užijete plnými dúškami. Priamo z ostrova sa viete dostať ku koralovému útesu, kde na vás čakajú húfy tropických rýb a kde budete nadšení z podmorskej fauny aj flóry akou sa môžu Seychely popýšiť. Za šnorchlovaním sa viete vybrať aj sami, ale ak chcete z tejto príjemnej aktivity vytlačiť absolútne maximum, vydajte sa na výlet so špecialistami z vášho rezortu. Poznajú najlepšie miesta jednak v okolí Desroches, ale niektoré výlety idú aj k ďalším, málo známym ostrovom, kde objavíte svet o akom ste ani netušili.

Túžite sa potápať v Indickom oceáne tu na Seychelách? Luxusný rezort Four Seasons Desroches pripravil všetko tak, aby ste si aj pod morskou hladinou užili najlepšie zážitky svojho života. Rezort má samozrejme svoju vlastnú potápačskú školu, kde sa naučíte základy od ktorých sa viete odpichnúť pri potápaní. Ak ste sa nikdy nepotápali alebo si chcete spraviť cvičný ponor pred tým, než vyrazíte na oceán, nič tu nie je problémom. V okolí vášho ostrova Desroches nájdete až 18 kvalitných potápačských lokalít a tak si budete mať z čoho vyberať. Rezort k týmto miestam pripravil rôzne druhy špecializovaných výletov. Je len na vás, po čom túžite. Či sa chcete potápať v koralovej záhrade, ísť objavovať podmorské jaskyne, zaujímavé atoly či tajomné miesta o akých ste dosiaľ nepočuli. Potápanie na ostrove bude patriť medzi vaše najsilnejšie zážitky zo Seychelských ostrovov.

Seychely pre rodiny s deťmi? #

Luxusný rezort Four Seasons Desroches má pre rodiny s deťmi otvorené dvere. Hneď po príchode ucítite rodinnú atmosféru tohto miesta a tak viete, že tu viete stráviť plnohodnotnú a nezabudnuteľnú dovolenku. Na rodiny s deťmi sa myslí už pri výbere ubytovania a či ste väčšia alebo menšia rodina, určite tu nájdete niečo, čo bude presne pre vás. Vily s privátnym bazénom pár metrov od pláže sú ako stvorené pre rodiny s deťmi, kde si ratolesti nájdu množstvo skvelých zážitkov. Rezort má pre deti pripravený aj lukratívny detský klub a ten nie je limitovaný len na jednu budovu, ale na niekoľko zón, kde sú pre ne pripravené zaujímavé aktivity. Deti tak spoznajú ostrov, tropickú faunu aj flóru, naučia sa čo to o Seychelách a užijú si množstvo hier. Môžu sa naučiť šnorchlovať a to čo si deti vždy zamilujú zo všetkého najviac je stretnutie s obrovskými korytnačkami.

Aké výlety vám Desroches ponúkne? #

Hoci ste sa vybrali na Seychely za dovolenkou do svojho luxusného rezortu, nemusíte sa však limitovať iba na ostrov Desroches, ale pokojne vyrazte za zážitkami aj do jeho blízkeho okolia. Seychely ponúkajú množstvo unikátnych momentov a ak budete chcieť, mnohé z nich môžete počas svojej dovolenky prežiť. Dáte si povedať?

Krásnym a obľúbeným výletom je plavba loďou pri západe slnka. Tie bývajú na Seychelských ostrovoch skutočne romantické a obloha sa zvykne sfarbiť do neskutočných a fotogenických odtieňov. Nasadnete na lodičku, plavíte sa v okolí ostrova, užívate si plavbu a k tomu zapadá slnka. Môžete sa zúčastniť výletu v skupine, ale ak máte chuť na privátnu plavbu, nie je to problém. Zoberte si k tomu fľašku kvalitného vína a užijete si nezabudnuteľný večer.

Užiť si môžete aj šnorchlovacie alebo potápačské výlety do okolia, kde budete nadšení z krásy koralových útesov Indického oceánu. Ak milujete pohľad pod morskú hladinu, tak odtiaľto jednoducho nebudete chcieť odchádzať.

Láka vás vyraziť smer Indický oceán a vychutnať si zážitok zaujímavej rybačky? Pre rezort to nie je žiaden problém a aj takýto výlet nájdete v jeho ponuke. Nezáleží tu na tom, či ste začiatočník a nikdy ste nedržali udicu v ruke alebo chodíte na ryby každý víkend. Koľko krát človek loví vo vodách Indického oceánu? Tu ide o zážitok a tak nasadnete na loď a vyrazíte. V okolitých vodách môžete uloviť zaujímavú zmes exotických rýb a kto vie, možno práve vy vylovíte poriadneho tuniaka! Na výber dokonca budete mať niekoľko druhov rybárskych výletov.

So Seychelami sa spájajú aj vznešené obrovské korytnačky a tak ani váš ostrov Desroches nebude výnimkou a môžete sa tu s nimi stretnúť. Rezort spolupracuje s organizáciou na záchranu týchto krásnych korytnačiek a tak sa môžete vydať na spoznávanie rezervácie Tortoise Sanctuary, kde sa o korytnačky starajú. Ak budete mať šťastie, môžete sa zúčastniť kŕmenia obrovských korytnačiek, uvidíte ich z tesnej blízkosti a v noci sa viete vybrať aj za unikátnymi pohľadmi do ich života. Nadchli vás tieto zvieratá? Môžete si ich dokonca na diaľku aj adoptovať a pomáhať im. Stretnete sa s najstaršími obyvateľmi ostrova? Dnes tu nájdete takmer 150 korytnačiek!

Váš rezort Four Seasons Desroches ponúka k pobytu aj zaujímavú skúsenosť, ktorú nazvali „Twice the Paradise“ a teda balíček pobytu, kde si vychutnáte nielen jeden, ale hneď dva raje. Tým prvým je váš ostrov Desroches, ale v rámci tohto balíčka viete stráviť niekoľko nocí aj na hlavnom ostrove Seychel menom Mahé, kde leží hlavné mesto Victoria. Aj tam nájdete rezort z dielne Four Seasons a vďaka tomu sa rezorty prepojili a vedia svojim záujemcom ponúknuť viac zážitkov z exotickej destinácie. Ak sa do tohto rezortu vyberiete, viete spoznať aj Mahé s okolím a verte, že aj ostrov Mahé ponúka veľa zaujímavých miest.

Dovidenia v raji! Veríme, že sa ešte uvidíme!
Foto: Four Seasons Desroches

Check out a odlet do Mahé #

Váš odchod z rajského ostrova klope na dvere? Odporúčame vám aby ste si večer pred vašim odchodom na recepcii vyplatili služby za ktoré ste počas vášho pobytu mali zaplatiť. Nikde na ostrove totiž neplatíte hotovosťou a všetko si píšete na izbu a ak sa vám čosi nazbieralo, večer to vyplatíte.

Deň vopred sa na recepcii informujte aj o tom, kedy bude odlietať vaše lietadlo nazad na hlavný ostrov Mahé, aby ste si vedeli rozvrhnúť čas a nemuseli byť v strese. Vašu batožinu prídu vziať priamo do vily a napokon sa s rezortom rozlúčite a vydáte sa na malé lokálne letisko, kde ste na začiatku svojej dovolenky prileteli. Už len 35 minútový lokálny prelet a ste v Mahé. Po príchode na letisko už veci naberajú rýchly spád. Na check-ine odovzdáte svoju batožinu, prejdete sa duty free obchodom a odlietate domov.

 

Tomáš Kubuš

Tomáš Kubuš

Tomáš Kubuš

Vyštudovaný historik s veľkým srdcom. Získa si vás obetavosťou (vie o vašich prianiach skôr, než si ich uvedomíte vy) a ohromnými znalosťami. Miluje Áziu a krajiny Stredného východu. Stretnete sa s ním v Iráne aj v Uzbekistane, na Kaukaze či v Jordánsku alebo v Izraeli. Do novšej histórie si chodí oddýchnuť do juhovýchodnej Ázie. S láskou vás prevedie Indočínou, Thajskom či Malajziou. Veľmi rád píše a jeho články nájdete v mnohých slovenských časopisoch aj na našom blog Od pólu k pólu.

Obľúbený zájazd z BUBO katalógu
Hodvábnou cestou do Perzie (Komfort)

Zo zájazdu:

Tomáš Kubuš

Posledná úprava článku | Prečítané: 83

Mohlo by Vás zaujímať

Najromantickejšie miesta sveta Prémiový blog

Prémiový blog Najromantickejšie miesta sveta

Hovorí sa, že je jedno, kde ste, dôležité je, s kým tam ste. Ak ste zamilovaní, je vám dobre aj na skládke odpadu. No existujú predsa len miesta,…

Ľuboš Fellner 14 min. čítania
Najkrajšie pláže sveta - top 20 Prémiový blog

Prémiový blog Najkrajšie pláže sveta - top 20

Chodím po svete tridsať rokov, aby som našiel tú najkrajšiu pláž na planéte. Za ten čas som natrafil na pláže opustené a romantické, plné života a…

Ľuboš Fellner 13 min. čítania
Čarovný svet na ostrovoch Praslin a La Digue La Digue

La Digue Čarovný svet na ostrovoch Praslin a La Digue

V srdci Indického oceánu nájdeme raj na zemi, krásne Seychelské ostrovy, ktoré zdobia prívlastky, ako ostrovy lásky, tropický raj alebo vanilkové…

Eva Andrejcová 11 min. čítania
Seychely - Lamborghini medzi dovolenkami Prémiový blog

Prémiový blog Seychely - Lamborghini medzi dovolenkami

Seychely. Ihrisko pre bohatých a krásnych. Nádherný ostrov v západnej časti Indického oceána. Vlastne ostrovy, presnejšie - 115 ostrovov. Aj keď…

Ľuboš Fellner 21 min. čítania
Ako vyplniť vstupný online formulár na Seychely Blog

Blog Ako vyplniť vstupný online formulár na Seychely

V tomto blogu sa dočítate ako si treba vyplniť krok po kroku vstupný online formulár potrebný na Seychelské ostrovy. Pripravte si: Voucher od…

Constance Lemuria Praslin Blog

Blog Constance Lemuria Praslin

Luxusný 5* rezort Constance Lemuria právom patrí medzi najlepšie hotely sveta. Má všetko, čo by ste od neho čakali, no stále vás vie dokonale…

Blogov

Odporúčame tieto zájazdy

K

Afrika  

Seychelské ostrovy, Keňa


náročnosť

13 dní

Trvanie

5932
K

Afrika  

Seychelské ostrovy, Zimbabwe, Juhoafrická republika, Botswana


náročnosť

14 dní

Trvanie

5360
K

Seychelské ostrovy, Maurícius


náročnosť

12 dní

Trvanie

4560
K

Ázia   Afrika  

Seychelské ostrovy, Srí Lanka


náročnosť

14 dní

Trvanie

5112

Získajte prístup
k exkluzívnym ponukám
a informáciám.